Egészség - 191480 db

Ilyen esetben ezek normális tünetek?

26L vagyok és most bújik a jobb alsó bölcsességfogam. Már 5-6 napja éreztem, hogy valami nincs rendjén az ínyemmel...de azt hittem, hogy csak biztosan felsértettem valamivel (esetleg pirítóssal). Ma reggel arra ébredtem, hogy eléggé fáj...aztán a nyelvemmel rögtön kitapogattam, hogy a fog hegye már kinn van. Az normális jelen helyzetben, hogy még a nyakam is fáj ? Olyan érdekes érzés van az arcom jobb oldalán és a nyakam ezen részén.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Normális, hiszen az ínyed megsérült, és feszül is az egész, gondolom.
Normális, ne aggódj. Nekem is így szokott fájni 2-3 napig.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: tulajdonképpen elég hülyén tettem fel a kérdést :) érdemes lenne megint bevennem egy tablettát vagy túl erõs ez ahhoz, hogy csak úgy kísérletezgessek vele?
Csak hasmenés? Úgy értem, más tünet (láz, hányás, szédülés) nincs? Mert akkor sztem próbálj meg egy normaflore kúrát, mielõtt erõsebb gyógyszert szednél be. Ha nem állítja helyre, akkor persze vagy gyógyszer, vagy lemész a dokihoz. De sok esetben a hasmenés hátterében a bélflóra sérülése áll, fõleg, ha gyakori problémává válik.
Igazság szerint a Vermox kúrát úgy érdemes csinálni, hogy az elsõ adag bevétele után 8 nappal ismét be kell venni egyet, mert a Vermox kihajtja a férgeket, de a a lerakott féregpeteék ekkorra kelnek ki. Sõt szükség szerint 1 hónap múlva meg lehet ismételni. De nem biztos, hogy ettõl van hasmenésed. Láttál a székletben férgeket, viszket a végbél, gáttájékod? Akár a normál bélflóra felborulása, akár vírusos fertõzés is okozhat hasmenést.
Ha orsóféreg okozza a problémát 3 napon át kell reggel-este 1, 1 tabletta.Majd 2 hét múlva ismét.Cérnagilisztánál 1-1 tabletta.De nagyon gyakori a vegyes fertõzés.A lakosság közel 80%-a érintett.(3-5 példánynál még nem is definiálják fertõzöttnek.) Sajnos évekig látens maradhat, epe, asztma ISZBstb problemákra kezelik
Akár lehet is. Szépen fejeztem ki:) Ha akkor a környezeted(család, iskola, munkahely) nem lett szintén kezelve, akár újra fertõzõdhettél. Persze lehet, hogy semmi köze hozzá, pl. elkaptál egy vírust.

Epilepsziásan babát várni?

Tapasztalatokra lennék kíváncsi, mennyire volt nehéz a 9 hónap ezzel a betegséggel?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ja, nem a terhesség, hanem a betegség elején volt 2 ájulásos rohamom. Viszont a császár után 2 nappal ( nálunk nagyon bunkó volt az egyik csecsemõs), és a stressztõl majdnem kiejtettem a picit a kezembõl... :(
2 gyerekem van. 17 éves korom óta vagyok epilepsziás. Mindkét terhességem alatt voltak rohamaim. Felemelték a duplájára a gyógyszermennyiséget, azután már nem volt. Elsõ szülésnek sürgõsségi altatásos császár lett a vége, a második programozott volt. Mindkét gyerekem sokáig szoptattam. A terhesség elõtt mindenképp beszélj a neurológusoddal, mert nem mindegyik gyógyszerrel lehet biztonságosan terhességet kihordani, ill. szoptatni. Lamotriginnel lehet, valproáttal, ha jól tudom, nem.
A kérdező hozzászólása: Igen, én !
Szia! Én 12 éves korom óta vagyok epilepsziás. Ha tervezitek, mindenképpen szólj az orvosodnak, mert nem minden gyógyszerrel lehet vállalni ( nekem elfelejtettek szólni, hogy Convulexxel nem, így még jó, hogy nem jött össze). A felnõtt dokim elsõ találkozáskor közölte, hogy nem lehet. Ha tervezzük, gyógyszert kell váltani. Nekem szerencsém volt, a terhesség alatt szinte még remegésem sem volt ( nagyroham is csak a legelején 2, mielõtt gyógyszert kaptam). Különösebb gond nem volt vele, terhesség elõtt és után sokkal több... :) Szükség esetén emelik a gyógyszert, hogy azonos legyen. Nem tudom, a te orvosod mit gondol róla, a védõnõm kérte, hogy kérdezzek rá a természetes szülésre, és a szoptatásra. Mindkettõre rábólintott az orvosom ( sajnos a valóság mást mondott :( ) Sõt, azt mondta, mindennél fontosabb, hogy tudjam szoptatni, mivel a terhesség alatt átjutott a gyógyszerbõl a kicsinek, és ha a szülés után hirtelen megvonják tõle ( nem kap anyatejet), az problémát okozhat. A kislányom nem akart szopizni ( hányingere volt tõle), cumisüvegbõl is csak pár hétig fogadta el a tejemet :( Más dolgok szóltak közbe nálam :( Most volt 3 éves a kislányom karácsony elõtt :)
Te vagy epilepsziás?

Miért fájhat 3 napja a fejem?

Időjárás miatt lehet? Nem vagyok beteg.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én nem vettem be semmit, pedig majd megbolondultam a fájdalomtól. Végig masszíroztam az ujjaimat, a halántékomat, a homlokomat, ittam citromfû teát, ettem reszel gyömbért mézzel, mazsolát és elmúlt. Ezt így egymás után egy óra leforgása alatt.
Fájdalomcsillapítót vettél be? Az után csökkent?
Nekem is fájt 2 napig, sõt a szomszéd csajnak is. Valószínû, hogy az idõjárás miatt.
A kérdező hozzászólása: Vettem be ilyen rózsaszín kerek tablettát - nem ugrik be a neve. Enyhített, de nem szûnt meg teljesen, olyan mint amikor a téli levegõtõl megfájdul, amikor elkezd mindenki tüzelni és jön ki a sok CO a kéménybõl. De nem errõl van szó, mert távfûtés, meg zárt ablak, ébredés után. Na mindegy köszi, pacsi.
Látom nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Nekem is rengeteget fáj a fejem mostanában, szerintem az idõjárás ...
Persze. Az ilyen változékony, "frontos" idõben sok-sok embernek fáj a feje. De jó ha tudod, hogy pl magasvérnyomás vagy egyéb betegség is okozhatja, fõleg ha fájdalomcsillapító után sem javul. (nem véletlenül kérdeztem, hogy vettél-e be!)A rózsaszín tabletta nem Algoflex volt? Az, igazság szerint sok embernek annyit ér, mint "halottnak a csók". Fáj még a fejed? Szellõztess sokat, fogyassz sok folyadékot, menj el sétálni és ahogy már írták próbáld meg a masszázst.
A kérdező hozzászólása: Ma már nem fájt. Igen az volt, Algoflex. Tényleg semmit nem hatott. Kettõt dobtam, reggel is meg este is egyet. Advil szokott jó lenni, de az nincs.

Lehet ez tüdőgyulladás?

Vasarnap este óta fajt a hatam a bal oldalon a lapockám vonalában. Azt hittem csak valami izom, 3esten at kentem izomlazitoval, de mara rosszabb mint vasarnap.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ne szûrõre, röntgenre! Tüdõszûrést a tüdõgondozóban csinálnak és ha még nem vagy 40 éves fizetni kell érte. Ha valakinek panasza van, akkor az RTG-be küldik tüdõröntgenre. De ezt az orvosod úgyis tudja.
A kérdező hozzászólása: Értem. Délután átmegyek a háziorvoshoz és kérem, hogy holnapra adjon beutalót tüdõszûrõre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de szerintem nem hagyom ennyibe egy röntgen után nyugodtabban fogok aludni. Volt már olyan, hogy rossz emelés miatt bedurrant a derekam, de az 1-2 nap alatt teljesen elmúlt. Ez meg már vasárnap óta szaraxik...
A kérdező hozzászólása: Értem. Ha kell én kifizetem azt a díjat is ha kell, csak tudjam meg mi van, mert ez így nagyon meg állapot...
A tüdõgyulladás valóban lázzal jár, de nem mindig! Nem ártana orvoshoz menned, mert tüdõgyulladás mellet lehet mellhártyagyulladástól, hörgõgyulladástól is. Nem ártana kideríteni mitõl van és minden esetben kezelni is kell.
Menj még ma orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, elmeséltem, hogy mi volt, hogy vasérnap emeltem egyet és akkor este kezdett fájni, és hogy elõl és hátul is ugyan ott fáj, meghallgatott, írt fel kenõcsöket aztán ennyi. Olyasmit mondott, hogy izomzúzódás... Hát majd meglátjuk. Összességben csak izomlazítót és fájdalom csillapítót írt fel.
A kérdező hozzászólása: Az idegbecsipodest hogy tudjak megállapítani?
Felesleges. A tüdõröntgennel ugyanazt lehet elérni. Jobbulást!
Nekem is fájt elõl is és minden levegõvételre amikor egy idegbecsípõdés volt a gerincemben, 6 hétig tartott. Menj el a háziorvoshoz, meghallgatja a tüdõdet és ha valamit észlel, elküld tüdõröntgenre, ott kiderül, hogy megfázástól, vagy izomhúzódástól van-e.
A kérdező hozzászólása: Ajajj... Nem hangzik túl jol. Azt hite. Csak rosszul emeltem es izom, de most mar elol is faj ez nem izom..
Gondolom a panaszaid alapján és ha kiszûrte, hogy nem megfázástól van.
Jobbulást!

Supradyn pezsgőtabletta?

Nem beszéltem vele az orvossal, szedhetem?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Egészséges ember vagy? Ha igen, nyugodtan. Nagyon jó multivitamin készítmény.

kérdésre adott válaszok
kizárólag velem :)
Csak a pasi örömére szabad.
3 gyerekem van, 4 terhesség (az egyik sajnos elment), az utolsó percig szexeltünk, nem volt semmi gond. (A vetélés nem emiatt volt).
Ha nem vagy veszélyeztetett terhes a szülés elõtti hetekben is lehet sexelni! Sõt, akár a szülés napján is!
Ha nem vagy veszélyeztetett terhes, akkor az ált. a "szabály", h a szülés elõtti és utáni 6 hétben nem lehet szexelni. Ettõl még nagyon messze vagy. Gondolj bele, sokan ekkor még azt sem tudják, h terhesek.
Egészséges terhesség esetén bármikor szabad sexelni.
Miért ne? Ha a doki nem tiltja kimondottan mert veszélyeztetett vagy akkor persze! Egészen az utolsó napig! :D
még 6 hónap 4 naposan is...
most már mindegy . teherbeesés elõtt kellett volna gondolkodni

Mitől fáj a vesémnél?

Tegnap óta nagyon fáj, nem húzódotteg vagy ilyesmi. Folyamatosan fáj, mintha görcsölne. Menjek orvoshoz? Mi lehet?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ez nem is lehetne kérdés, hogy menj orvoshoz!
A vesefájdalom legprózaibb oka ilyenkor a felfázás lehet. Esetleg gyulladás. Van esetleg egyéb tüneted is? Vizelési panaszok. Megváltozott a vizelet (szaga, mennyisége, színe) azóta? Ha máshoz nem a háziorvoshoz lehet, hogy érdemes lenne benézni. Már csak a biztonság kedvéért is.
A kérdező hozzászólása: Nem, a vizeletem nem változott, nem csíp ha pisilek, vagy ilyesmi.jobb oldalt, a bordàk alatt, a medencecsont felett, hátul. (Bocsi kicsit bonyolultan irtam le.) Akkor délután meglàtogatom a háziorvost
Jó lenne orvoshoz menned. Már csak azért is, mert messze nem biztos, hogy a veséd fáj. Sokan gondolnak vesefájdalomra gerinc, izomeredetû fájdalom esetén. De nem mindegy, hogy hol fáj pontosan. Neked merre fáj? A hátad melyik részén? Fent a bordák alatt vagy lejjebb? Van egyéb panaszod?
A kérdező hozzászólása: Próbáltam melegvizes palackkal enyhíteni a fájdalmat de mégjobban beàllt. Alig birtam felàllni :(
Háziorvos jó ötlet.

A PCOS tünete lehet az, h lüktet az alhasam?

PCOS-ám van,ez 1OO %,vkinek volt ilyen tünete?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Fájdalom nincs egyáltalán, csak úgy elkezd lüktetni, ha fekszem. Pár napja vettem ezt észre, eddig nem volt ilyen. Egyik petefészkem policisztás, de nincs olyan sok, azt mondta a doki, h csak 3-4 drb. Mi az az endometrózis?
nem, általában ilyen tünte nincs. A fájdalom utalhat cisztára vagy endometriózisra is. Állandóan van ez avgy csak néha?

Mutálás?

Az ádámcsutkám kiugrott.Ez okozhatja mutálást?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ez nem okozhatja .Az enyém szinte nem is látszik , mégis mutáltam .
Okozhatja. A serdülõkorban a tesztoszteron hatására megnövekedik. Már több ehhez hasonló kérdést feltettél ebben a témában, igaz? Mitõl félsz? Vagy mi nem világos pontosan?