Egészség - 191480 db

Mit tehetek, ha pimasz hangnemben beszél velem a háziorvosom?

Mostanság gyakori rosszulléteim miatt a belgyógyász kezelőorvosom betegszabadságra javasolt, ezért elmentem a háziorvoshoz. Felvett táppénzre, de teljesen kiforgatta a szavaimat.Végül olyan stílusban köszönt el-a többi beteg füle hallatára-hogy én szégyelltem magam helyette.Egy hét múlva kell visszamennem felülvizsgálatra.Ráadásul olyan ideges lettem, hogy nem emlékszem,most menjek a javasolt rendelésre, vagy nem.Ugyanis semmi beutalót vagy ilyesmit nem kaptam.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Át kell iratkozni egy másik háziorvoshoz, ha lehetséges. Vannak olyan szemetek, akik fel se állnak a székbõl.
ÁNTSZ-nél is meg etikai bizottságnál is felnyomhatod!
A kérdező hozzászólása: Hozzátenném még, hogy a rendelési idõt sem tartja be:általában 1.5-2 órát is késik, vagy lelép a vége elõtt néha egy órával hamarabb.Mindig nem hívhatják beteghez.
1. Tehetsz panaszt a betegjogi képviselõnél ellene (értsd: feljelentheted). 2. Legközelebb tedd alaposan helyre, és vágd rá az ajtót. 3. Utána pedig keress egy olyan háziorvost, aki normális.

Mi lehet ez, ugye nem komoly?

Már régóta van, hogy egyszercsak a fejem hátsó részén egy ponton és ugyanazon a ponton elkezd fájni vagyis hát feszül, mintha valami kifeszítené. Lehet, azért mert hülyén ülök, de ma különösen erős. Ugye komoly nem lehet?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ha daganat vagy egyéb hasonló annak már következménye lett volna. A migrénnel meg csak meg kell tanulni élni, mégha nagyon kellemetlen is...
Lehet migrén, kisagyadaganat, ciszta. Szerintem semmi komoly, mert nem erõsödött nálad tartósan, most egy rosszabb periódusban vagy, ennyi. Migrén sajnos ilyen, vagy vérnyomás problémáid vannak. Helyedben vennék valami jó párnát és masszíroztatnám a nyaki izmokat, mert az is okozhat hátsó fejfájást.

kérdésre adott válaszok
Nálam ez düh alapon megy. Mikor úgy érzem szét esek és elvesztem a kontrollt (néha tényleg félek hogy egyszer megütök valakit). Ilyenkor karmolom magam és ez segít a földön tartani, ahogy egyre vékonyabbnak érzem a bõrt az ujjaim alatt. Érzem hogy itt vagyok és sokkal határozottabban lehet érezni a fizikai fájdalmat, mint a lelkit. Azt könnyebb behatárolnom és elviselnem. Csak itt is az elkövetkezendõ napok a húzósak, mert megmaradnak a nyomok és mindenhol véraláfutásos a karom .....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is csak saját tapasztalatból tudok beszélni. Én 2008 végén kezdtem, és elég durván vagdostam magam évekig. Különösebben nem a hangulatom befolyásolta, hogy mikor vágjam meg magam, mert az állandóan rossz volt. Szinte mindennapossá vált a vagdosás. Minden vágás elõtt volt bennem egy kis félelem, hogy fájni fog, de ehhez hamar hozzászoktam, és egyre mélyebbeket vágtam. Fantasztikus érzés volt. Gyönyörûnek láttam. Jó érzés volt tudatni magammal ilyen szinten is, hogy valóban sebzett vagyok, olyan, aki segítségre szorulna, de nem látja senki. Ahogy folyt belõlem a vér, arra gondoltam, hogy így távoznak a lelkembõl a problémák, és egy kis idõre megnyugtatott, kiléphettem a valóságból. Ki kellett törnie a benti fájdalomnak, hogy könnyebben tudjam cipelni a terheimet, és ez lett az én kis titkom. Élveztem azt, hogy ki kellett találnom valami hazugságot testnevelés órákon, hogy miért van állandóan bekötve a kezem, élveztem, hogy tudom uralni magam, és egyre több fájdalmat vagyok képes elviselni, élveztem azt, hogy gondozni, kenegetni, kötözni kell. Persze rettentõen akartam, hogy végre valaki felfigyeljen rám, hogy érdekeljen bárkit is, de mikor anyám is megtudta, nem tett semmit. Mikor rájöttem, hogy tud róla, akkor már egy éve tudta, és közölte, hogy úgy gondolta, hogy ezt a problémát magam megoldom... Ma már nem csinálom annyira komolyan, csak akkor mikor rám jön a vagdoshatnék, de akkor sem vágom tele az egész karomat mint régen.
nekem az szokott a fejembe lenni hogy senki se szeret, apám halálos beteg stb. szóval az ilyen szar dolgok... azért teszi ezt valaki mert mikor utána érzi a fájdalmat és lassan eláll a vérzés eszébe jut hogy minden megoldódik egyszer úgy ahogy a seb is összeforr... legalább is nálam ez így van..
Hát, lehet, hogy hülyén hangzik, de én akkor karmolom meg néha magam, amikor mérges vagyok, vagy sok bennem a feszültség amúgy is, és így kitör belõlem, és úgy érzem legszívesebben megvernék valakit vagy összetörnék valamit de ezt nem teszem mert utána sajnálnám a tárgyakat, mert nem õk tehetnek róla. Ez nálam így hirtelen jön, nem gondolkodom a következményeken, pedig jó lenne, mert már volt pár mély sebem.
nekem az, hogy bacca meg, ez fáj. legutóbb lemezdarabolás közben vágtam meg magam.
én tervezem, hogy veszek egy boxzsákot, hogy azon tudjam kiadni a gõzt, mert mégis jobb, mint hegtetkókat gyártani vagy szétverni a falat :D
A kérdező hozzászólása: Akkor ez egy 'betegség', 'idegbaj' (már bocsánat a hóhasználatért)? Én is megvágtam magam régen, de csak néhány heg maradt vissza belõle (mondjuk mikor azt abbahagytam, elkezdtem ütlegelni magam, az se jobb, lehet) de egyik eléggé szembetûnõ az alkaromon és nagyon szeretnék oda tetoválást, hogy ne is lássam, csak anyum nem akarja, pedig hát közeledik a 23. szülinapom.. :/ Sajnálom, hogy ti is szenvedtetek.

Ki kéne venni a mandulámat?

Ma volt fogászati ellenőrzés a suliban és a doktornő megjegyezte, hogy elég nagynak és csúnyának látja a manduláimat. Egyből kérdezte, hogy szokott-e hullani a hajam, nem-e fáj stb., mert elég esélyesnek tartja, hogy ki kéne venni. Én nagyon meglepődtem, mert régen volt már probléma a mandulámmal, tüszős mandulagyulladásom még soha nem is volt, a hajam nem hullik, sőt dúsabb mint valaha és egyáltalán beteg sem voltam az idén. Mindenképpen a végére járok a dolognak, és megnézetem magam egy hozzáértővel is majd, de szerintetek mindenképpen ki kell venni a mandulámat?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A mandula elég kritikus pont... Egyrészt gyulladásnál gócpont, ami nagyon sok bajt okozhat, másrészt azért van, hogy begyulladjon, azaz ne rögtön a hörgõkre menjen a fertõzés. Keress fel egy fül-orr gégészt, õ majd megmondja, mi lenne a legjobb...
Dehogy kell! Pont a héten voltam gégésznél, és rákérdeztem, mert az én manduláim borzasztóan csúnyák. Azt mondta, akkor kell, ha gyakran, évente 4-5 alkalommal begyulladnak, egyébként nem. Alapvetõen nem véletlenül nõttek oda. :)
Ismételt tüszõsmandulagyulladás esetén veszik ki és tüszõnél ne 1db fehér szivacspöttyre gondolj, hanem rondábbra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Megnyugodtam :) aztán majd meglátjuk a továbbiakat.

kérdésre adott válaszok
mindegy melyik fogrol van szo, a kompozit (feher) tomes ingyenes. ha azt mondja, hogy fizetni kell erte, hazudnak
mi az hogy lapát fogadat??? ilyen nevû fog nincs.

kérdésre adott válaszok
elõzõ vagyok: még a hyperol tablettáról szoktam olvasni, hogy hatásos. fertõtlenítõ szerepe van. 20 db 600 ft , azt hiszem, de én régen vettem.patikában kapható, vény nélkül.
Az elöbbi válaszoló vagyok - lehet hogy nem baktérium hanem virus, ettöl függetlenül csúnya állat mind a kettö.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget:) Aranyosak vagytok
A herpesz vírus, és természetesen ESZED ÁGÁBAN SE LEGYEN hipóval végigsimítani!!!! Elment az esze annak a válaszolónak! Vegyél herpesztapaszt, az én tapasztalataim szerint az segít a legtöbbet, mert nem engedi felszakadni a sebet és ráadásul a genny se folyik mindenhova, sminkelhetsz is rá, ha kell, de sajnos nincsenek csodamódszerek. :(
Pl. "Telviran"
#8-9 vagyok: herpeszjelentés: lusta voltam úgyhogy csak 1x nyomtam rá almaecetet, meg áttöröltem hyperollal és mára úgy néz ki, hogy lehúzódott és csak egy seb van a szám mellett, de az is már mindjárt meggyógyul :) nekem gyenge az immunrendszerem, ezért lassabban gyógyulnak a dolgok rajtam.
Van rá herpeszkenõcs Vegyél a gyógyszertárban
Hipós ujjal simitsd meg. A herpesz az egy bakterium amit a klór ill. hipo elpusztit.
Nem tudom, elmúlt-e a herpeszed vagy javult-e. Én jegelésrõl olvastam, hogy jót tesz. tehát nyomj rá egy jégkockát, amit egy zsepivel vagy egy törlõkendõvel tartasz, mert a kezed melegétõl hamarabb elolvad. Nekem pont tegnap jött ki. Nem jegeltem, de szoktam. Most az almaecetet próbálom ki, azt olvastam ról, hogy hatékony lehet. Nekem a bolti kenõcsök, zovirax, tev...stb nem használ soha! Tapasz sem. Szóval maradok a házi dolgoknál, mert az olcsóbb...almaecetet úgy is veszünk és nem kell belõle csak egy csepp, amit egy vattára (én fülpiszkára) teszel és azt 1-2 percig odanyomod a szádra, ahol a herpesz van. Én pont most próbálom. Elvileg szárít (szóval ajkad azon részére, amin nincs, oda ne kenj belõle és tegyél oda ajakírt biztos, ami biztos és igyál sok folyadékot és C vitamin +Cink :) . Naponta 2x kell csinálni 2 napig. Attól függ hogy áll a herpeszed :)
Hülye vagyok valószinüleg mert hipot javasoltam, de érdekes módon nékem másnapra midig elmúlt töle.
Zovirax

Lehetek rákos? (kérd. Túl rövid)

Látom hogy az osztálytársaim egymást firkálgatják tollal, én sosem engedem meg hiszen rákos lehetek tőle ugye?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Még a tetválástól sem leszel rákos, pedig azzal a bõr mélyebb rétegeibe tolják a tintát.
Ha ettõl rákos lehetne az ember, én már nem élnék.
tetoválás

kérdésre adott válaszok
Sok vizet iszik evés után, és ledugja az ujját a torkán, vagy egy fogkefe nyelét. De ne csináld, nem éri meg, hidd el nekem.
Hülye lennék megtanítani neked. Örülj, hogy nem csinálod, ne akard megtapasztalni, mert nagyon könnyû rászokni sajnos.
Ha a falási rohamaidat ki tudod elégíteni zöldség és húsevéssel, akkor azt habzsolj. Tehát nem süti meg nem csoki, csak hús meg zöldség. Annyit ehetsz belõle, amennyit csak bírsz, nem fogsz tõle hízni (és remélhetõleg éhen halni sem). Ebbõl kifolyólag nem kell, hogy bûntudatod legyen az evés után, így nem kell magad hánytatni sem.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom csak sokszor hallom, hogy így hány úgy hány stb...
kérdésedre válaszolva: szerintem ledugja az ujját a torkán :/
A kérdező hozzászólása: Egy*

kérdésre adott válaszok
rosszindulatú sejt = rák a kezelés a csomók vagy a mell (orvos dönti el) eltávolítása és kemoterápia vagy sugárkezelés, annak függvényében, hogy mire reagál jobban a daganat nézhetsz alternatív gyógymódokat, de a mûtétet nem kellene halogatni
Ne halogasd a mûtét és a kezeléseket, mert akár néhány hét is dönthet életrõl-halálról. Ha az orvos teljes emlõeltávolítást javasol, fogadd el. Ne járj úgy, mint a sógornõm, aki csak sima mûtétet akart az orvossal ellentétben, aki teljes mell eltávolítást. Meg is halt 1 év alatt...
Ne halogasd a mûtétet!! Túlélhetõ. Anyukám épp a közepében van, nála teljes melleltávolítás volt, utána egy mûtét, amiben a hátának a szöveteibõl alakítottak ki neki egy kis mellet, és majd lesz egy implantátuma. A Kékgolyóban mûtötték, nagyon értenek hozzá, és a mûtéthez úgy leszedálnak, hogy arra a napra nem is emlékszel. Utána is kellõen ellátnak fájdalomcsillapítóval. Egyre kell csak figyelni, hogy pihengess utána, de ha ezt megteszed, jól fogsz gyógyulni is és minden oké lesz.

Ráér még 1-2 hónap múlva elmennem a fogorvoshoz?

Az van, hogy 2013. okróber közebe táján az első 2 letört fogamból lett lecsiszolva és 1-1 korona lett rátéve. Az egyikkel semmi baj (azt leszámítva, hogy a színe sokkal sárgább az eredeti fogaimnál, jóval nagyobb is (=csúnya), ferdén lett felrakva és a 2 korona között nincs egy minimális rés sem). A másikkal viszont elég komoly probléma, hogy kb. 1 hete érzem, hogy nagyon büdös és kezd elszíneződni a fogínyem. Próbáltam fogselyemmel kitisztínani, és akkor vettem észre, hogy felülről a tok mögé bemegy kb. 3 mm-el. Akár hogy megmosom, fogselymet húzogatok büdös marad azon a részen.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Nem gyökérkezelt. Végül anyám azt mondta, hogy kibír még 1 hónapot így nem megyek.
karácsony miatt a dec. 25 kizárt, szerintem már csak jövõre lesz ebbõl bármi is, de ne halogasd, ott valami rohad, a maradék csonk is veszélyben van és bármikor begyulladhat az egész, mielõbb menj fogorvoshoz, nem ér rá 1-2 hónapot
Ha rohad, akkor mielõbb menj el a fogorvoshoz, másfél hónapot nem bír ki. Ha le kell venni, akkor egy helyen elvágja és lehúzza a koronát. Nem biztos, hogy új korona készen lenne dec, 25-re, de ezt majd a doki megmondja.
A kérdező hozzászólása: Oké, ezzel csak az a baj, hogy dec. 27-tõl nem leszek itthon, és ha addigra nem tudják megcsinálni/felrakni a koronát, akkor az úgy elég csúnya lesz...bár most olvastam valahol, hogy szükség esetén csinálnak ideiglenes koronát...gondolom olyat mindenhol csinálnak és annyira nem csúnya...vagy igen?
Ennél az ideiglenes koronám is szebb volt... Az ideiglenesben az egyetlen rossz, hogy nem tudsz vele harapni (annyira nem gáz, megszokod, hogy mindent összevágsz kicsire) Most menj orvoshoz, ha büdösödik, akkor ott rohad. Gyökérkezelve voltak azok a fogak?
Te tudod, de ha vársz vele, akkor lehet tõben fog letörni.
Menj el, lehet az ínyed gyulladt és nem is kell leszedni, de ha mégis, akkor az ideiglenessel is kibírod egy darabig, nem annyira ronda, nekem volt elsõ fogaimon ideiglenes korona, míg az új el nem készült.