Gyerekvállalás, nevelés - 385068 db

kérdésre adott válaszok
várd meg amikor szükségük lesz rá biztosan jelezni fogják :-)
3, 5 éves a kisfiam és még nem használ normál párnát. Azt a babaágynemûszettekhez való teljesen lapos kis párnaszerûséget teszem oda neki este, azon alszik el, de éjjel kitúrja maga alól és általában fogja. Szerintem az a jó, ha nem párnán alszanak- ha nem igényli, nem kell neki tenni. Csecsemõnek, aki még nem tud mozogni, fordulni semmiképp nem tennék süppedõs párnát.
A kérdező hozzászólása: 2 évesek az ikreim. Nincs még nekik párnájuk, semmilyen. Csak most úgy hírtelen eszembe jutott, hogy lehet hogy már kellenne nekik?! De úgy látom ti se kapkodjátok el, úgyhogy megnyugodtam! :) )
5 éves lesz a kisfiam februárba, de nem kell neki párna.van neki 2 éves korától egy normál vastagságú kispárna, de magához öleli :-)
Enyém 4 éves, még nem használ párnát.
mikortól bevitt egyet az ágyába kb 1, 5 éves volt

Nektek hogy viselkedett tegnap a gyerkőcötök?

8 hetes a babám és tegnap nem aludt szinte semmit egész nap. Mindig ölben akart lenni. Este 7-kor fürdés, vacsi és hajnali 4ig alidt. Még most is alszik. Tegnap lehetett ez front hatása hogy nem aludt szinte semmit?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az én kisfiam csak 4 hetes, eddig egész napokat aludt át, de tegnap alig aludt :)
Csatlakozom én is! Egy hónapos a kislányom, és tegnap maga volt a pokol. Egész nap sírt, csak ölben volt meg, és rengeteget volt cicin. Este meg aludt vagy 8 órát, és most megint alszik :) Már készülök, hogy ma nem csinálok semmit ha felkel, mert úgysem fog aludni többet :D Kimeríti most!
A kérdező hozzászólása: Szerintem az én lányom sem fog aludni mostanában megint :) most evett és egyáltalán nem fáradt :) még jó hogy reggel megcsináltam a takarítást és megföztem tegnap :)
Az en 6 hetesem ugyanigy viselkedett...
13 hónapos, tegnap nagyon nyûgös volt, alig aludt. Biztos a front miatt is volt.
Az enyém egy éves, de nagyon nehezen aludt el délelõtt, a délutáni altatás ki is maradt, hiába próbáltam elaltatni.
A kérdező hozzászólása: Na most sikerült elaltatnom. :) kiváncsi leszek mi lessz mert ma is olyan votl mint tegnap. Kézben elaludt, még le sem raktam a kiságyra és sírt majd ujra kézben elaludt és igy tovább.
Persze, lehetett. Az én fiam 1, 5 éves, nagyon jót aludt délután is és éjszaka is. Mondjuk nála ez az általános.
4-es vagyok! Tévedtem, mikor azt mondtam nem fog aludni. kisebb megszakításokkal (peluscsere, cici, és egy kis játék) alszik mint a bunda most is :D
Egésznap aludt ma viszont nem hajlandó:-):-)

kérdésre adott válaszok
4.5 hós korától. Nem is tudtam volna, mert ugyanúgy megcsinálta. 5 hósan önállóan és stabilan ült.
Nekem majdnem 4 hónapos volt a fiam. Éppen jött a gy.orvos és próbáltam visszafektetni, de nem tudtam, azt mondta h.hagyjam, õ akarja ezt csinálni.
Kisfiam 3 hónaposan egész nap azon erõlködött hogy feltudjon ülni. Kb 4 hónapos kora után kezdtem el ültetni az ölemben, de ritkán volt ilyen. 5 hónaposan pár percig már tudott ülni egyedül is, de ezt is ritkán hagytam mert nem akartam hogy megeröltesse magát. 6 hósan már ült babakocsiba. Próbáltam fokozatos lenni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nálunk az volt, hogy a gyerek ferdén tartotta a fejecskéjét, és mondta a doki, hogy tornáztassuk (hanyattfekvésben lévõ kicsit a karjánál húzzuk, õ meg huzza fel magát - vagyis ilyen kis felüléseket csináljon) ekkor volt 3 hós, és nagyon imádta, ez lett a kedvenc játéka. állandóan erõlködött és ülni akart, de azért ezt a dolgot óvatosan kezeltük, kb. 4, 5 hós korára azért már a fekvõs babakocsi helyett az autósülésben sétáltattam (a quinny vázra feltehetõ maxicosi babaülésben) és 6 hós korától már sportbabakocsiban ül (nem teljesen függõleges, hanem úgy kb. 45-50 fokban döntött) akkor ülhet a babci az öledben úgy, hogy a hátát megtámasztod, ha már nem nyeklik csuklik jobbra-balra, fejét szépen tartja, és nem görnyed össze (de nem az, amikor ülve elõre hajol - az egy jó játszási neki) szóval azért ez a 4, 5-5 hónap környéke, de az se legyen azért hosszú idõ, és figyeld a baba jelzéseit. majd 6-7 hónaposan már bátrabban lehet ilyet játszani. :)
Kislányom 4hós 1hetes, minden nap ezt csinálja. Nem sokat van ölben, de amikor igen, akkor folyton felül. Hasizomból. Én tartom az ölemben, mintha szopizna, olyan pózban. Õ meg hasizomból úgy felül, hogy csak pislogok. Megfogja az ujjam, és minden erõlködés nélkül felül. Én is mindig próbálom visszább dönteni, de minden alkalommal visszaül. Aztán hagyom kicsit ülni, hogy meglegyen az öröme, és leteszem a hátára. Ott meg a fejét emelgeti, mintha fel akarna ülni. És meg is tartja. Iszonyat erõs baba.

Mennyire lehet az egy számmal nagyobb csizmát a gyermekemre adnom?

31-es a lába és kaptunk ismerősöktől 32-es csizmát
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Csizmából általában eggyel nagyobbat szokás venni, mert harisnyával, vastag zoknival úgy a kényelmes, illetve nem növi ki 2 hét alatt.
Egyetértek az elõttem szólókkal.
használt a csizma?? mert ha igen akkor nem az abaj, hogy 1 számmal nagyobb mert azt ilyenkor télen vastag zoknival lehet orvosolni hanem hogy azt már más gyerek kitaposta, eldeformálta ergo az elõzõ gazdája lábához van idomulva ami nembiztos hogy a te gyermeked lábának jót tesz! Én mindíg azt mondom:ruha lehet használt, turi, kínais de cipõnél ragaszkodok az újhoz!
A fiamnak 36os a lába és neki 37esek a csizmái, mert télen zoknit és harisnyát vesz fel a lábára, tehát kell neki a "hely".
igen a lányomnak 27 csizmája van 26 lábához .

Tippelnétek nekem egyet? (Hét, nem)

Annyi ilyet "tippeltem", kiváncsi vagyok nekem mit tippeltek:) Előre is köszönöm, jah és megy a zöld mancs:)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
35 het lany. Nekem is van hasonlo felsom:D
ÚÚÚÚristen!!! Én meg 34 hetesnek tippeltelek!! milyen jó szemem van nem?? :D:D:D Sok egészséget nektek!!
Hát! meseszép babátok lett! Gratulálok én is ! é sok boldogságot a családnak! :)
A kérdező hozzászólása: Nem volt nehéz mellélõni, ahogy így elnézem, mindenki megtette:) Amúgy párom (aki soha nem akar megbántani) tegnap azt mondta, hogy lehet azért néztetek "idõsebbnek" mert eleve dundibb vagyok (mit mondjak... tény, de nem esett jól), nah azóta engesztel..:D
29, 30.hét kislány :)
31-32 hét talán, és kislány
A kérdező hozzászólása: Csak mert megígértem:) Így néztem ki 32hetes terhesen. [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak akik "követtek":)
Én már "figyelem is" ! nagyon kiváncsi vagyok! Nevét tudjátok már?
Ur Isten:) 35. hetesnek tippeltelek, mert nekem is ekkora a pocim es kb ilyen alkatom van. en 35 hetes vagyok. Tenyleg rakj fel kepet majd. Nagyon kivancsi vagyok:) Bolgog babavarast!
Nem biztos, h olyan sokat fog nõni a végére..:) Én 35-öt tippeltem, jól mellélõttem, én 20 hkm vagyok..:)
Amúgy megkérhetlek hogy a vége fele is rakj fel képet?? nagyon jóóóó!!!
A kérdező hozzászólása: Ilyen kis minimanó volt 2hetesen, amikor hazahozhattuk. [link]
A kérdező hozzászólása: Így néz ki mostanság Apával (11hetesen) [link]
37.hèt ès kislàny:-)
35 kisfiú..:)
30 hét. fiú
A kérdező hozzászólása: Macikám a 33.hétre született, sürgõsségi császárral... [link]
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, hogy eltûntem... most pótolom a hiánnyosságot, amit ígértem... Végül a 33.héten született 2150g 48cm. [link] [link] [link]
tényleg abszolút nem látszik hogy koraszülött lett a képeken legalábbis, és nagyon gyönyörûûû :) gratulálok!!
Csodaszép babátok van, nagyon gratulálok! Boldog család vagytok!!!!! Sok-sok örömet a pici babátokhoz!!!!!!
A kérdező hozzászólása: És ez lett a mi kis családunk:) [link]
A kérdező hozzászólása: anita0001 köszi:) Hááát, vannak nevek, de még azthiszem az igazi várat magára:)
36-37 hét kisfiú
Nagyon örülök hogy nem felejtettél el minket!! Szívbõl gratulálok a babádhoz!Amúgy egyáltalán nem látszott az elsõ képen hogy koraszülött!Nagyon édes! Nem tudom már hányadik válaszoló vagyok de azóta én is kismama vagyok (20.hetes) a tesóval .Sok boldogságot!!!
38 hét kisfiú :)
34 hét és kisfiú :)
elõzõ és egyben a 13-as voltam!
A kérdező hozzászólása: Ésss akkor dobpergés:) 19hetes(ek) vagyunk pont ma, eddig úgy néz ki hogy kisfiú és khm, bár ez nem volt kérdés, jelenleg 5kg plussznál járok. :) Ezekszerint viszont iszonyatbrutál nagy a pocakom:) Köszönöm mindenkinek a tippet!!
Én nem válaszolhatok, mert tudom a pontos választ! :) )) Nagggyon szép vagy!!!! Puszi!!! Andi :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és neked is Boldog babavárást:) Ígérem rakok fel képet:)
Nagyon csinos, és szép kismama vagy :D =) :) Jó nagy pocakod van. 36. hetes kislány +14 kg
A kérdező hozzászólása: Meglepõ hogy mindenki 30+hetesnek tippelt (nahjó volt valaki aki 29-30-at tippelt), a leg"sokkolóbb" az volt amikor valaki azt irta, hogy 38hét...:) És igen, rakok fel majd képet a végefelé is, de hogy talállak meg titeket? vagy fogja ezt a kérdést nézni valaki????

Hogy áll be a kereslet-kínálat rendesen, ha kislányom 6-8 órát alszik éjszaka egyhuzamban, napközben pedig 1, 5-2 óránként kér enni?

Keljek fel éjszaka fejni? Mert ha eltelik 6-8 óra szoptatás nélkül, akkor a szervezet nem úgy érzi, hogy nem kell elég tej? Napközben meg már nem termel annyit, mint amennyi kéne.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
akkor áll be, amikor a baba magától kialakít egy rendszert. amúgy gondolom még picike, szóval most még feszülni fog a cicid, ha mondjuk éjjel nem 3 hanem 8 órát is alszik egybe. (nekem ilyenkor KOCKÁRA keményedett, komoly. mintha egy fakocka-implantátum lett volna bennem) :) kb.2, 5-3 hós korára észre veszed, hogy idõpontok köré rendezõdnek az evések, és hetekig hasonló idõpontokban kér enni. - de mindig van valami, ami borítja ezeket - késõbb ébred reggel, szurit kap, beteg, jön a foga, új élmény éri, csavarogtok egész nap, stb. ------ az a tény nyugtasson meg, hogy a tej az szopi közben is termelõdik, és nem a mellben tárolódik, tehát bármekkora mennyiséget ki tud szolgálni a cici. (ezt nem hiszik el sokan, de mondjuk nem is csodálom, annyira kevesen szoptatnak, meg adnak kiegészítést, én fogadást kötnék bárkivel, bármennyirõl. egy nõ, akinek újszülött babája van, és a gyereke 20 ml-t szopizik táplálni tud egy babát, aki mondjuk 4 hónapos és 150 ml-es igénye van - ezt csinálták annak idején a szoptatós dajkák. csak sajnos már kihalófélben van az az orvos és védõnõ, aki ezt az anyával tényleg meg akarja értetni) ne aggódj, majd idõvel beáll a cici. nekem már nem csepeg, nem spriccel, nem fáj, pedig van, hogy 1 óra van, hogy 6 telik el két etetés közt (éjjel legalábbis) hat és fél hónapja kizárólagosan és igény szerint szoptatok :) ja és kicsi cicim van, és kb. 4-5 nap után indult be a tejem igazán, az elsõ babám, és hallgattam olyan anyákra, akik 22 hónapig táplálták mellbõl több gyereküket is :)
Ne aggódj, be fog állni igény szerint. És éjjel tényleg csak akkor fejjél le belõle egy kicsit, ha feszül. És csak annyit, hogy ne feszüljön. Pár éjszaka biztos úszni fogsz a tejben, de aztán beáll szépen. :)
Elvileg beáll erre a rendszerre, nálunk legalábbis beállt. Aztán borította is a fiam, pedig nagyon kényelmes volt. :) Mióta érzed, hogy nincs elég tej napközben? Ha csak 1-2 napja, akkor folytasd így, tedd mellre többször, be fog állni.
A kérdező hozzászólása: Még csak egy hónaposak vagyunk :) Tudom, hogy termelõdik folyamatosan, mert 3 hete mellgyulladásom volt, és alig volt tejem, de azóta minden rendben van. Szépen visszajött. De akkor fejtem is meg szoptattam is ezerrel. Kemény volt. Nem akarnám végigjátszani megint :( De hiszek nektek, és ha azt mondjátok nem lesz gond, akkor úgy is lesz! Elég tapasztalatlan vagyok még, elsõ baba. Az internet a tanácsadóm :) Köszönöm még egyszer!
Szerintem akkor érdemes fejni, ha nagyon feszül a mell, és a Pici nem akar belõle szopizni. A melled be fog állni a babád igényére, nem aggódj. Lehet, hogy csak pár napig fog ilyen nagyokat aludni, de ha meg meg így marad, akkor a tejtermelés is hozzá igazodik...
A kérdező hozzászólása: Nektek legyen igazatok :9 Köszönöm a hozzászólásaitokat!
A kérdező hozzászólása: Eleinte csak 4-5 órákat aludt éjszaka, akkor nem volt még gond. De már vagy 1, 5-2 hete egyre hosszabbakat. tegnap is már 7 órát aludt, ma meg majdnem 9-et. Szóval a héten érzem mintha kevesebb tejcsi lenne neki napközben. Ezelõtt 3 óránként evett kb, most meg kéri nagyon gyakran a cicit. Nem merem két mellbõl etetni, mert nemrég álltunk vissza rá egy gyulladás miatt. Azóta a pocakja sem fáj. Inkább etetek óránként, nem probléma. De akkor nem probléma a szervezetnek egy ekkora kihagyás? Vagy számítsak rá, hogy éjszaka folyni fog a tej, és inkább fejjek, hogy napközben elég legyek?

A ti iskolátokban mennyibe kerül a 3x-i étkezés/nap?

Ma kellett befizetni a januári ebédpénzt a suliban,és kisebb sokkot kaptam, ugyanis több, mint másfélszeresére emelték az árat (négyszáz valamennyiről majdnem 700 Ft lett). Ez így az ünnepek előtti költségvetésünknek elég nagy érvágás volt, és a jövőre nézve sem örülök, mert így havonta kb. 4-5 ezer forinttal többet kell majd befizetni. Arra hivatkoznak a suliban, hogy elvettek valami állami támogatást a kajapénzről, és a suli a saját költségvetéséből ezentúl csak a rászorulóknak fog hozzájárulást fizetni. (Természetesen megint csak a megélhetési nagycsaládosok járnak jól)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
300Ft/Nap
300-500ig 3 gyerek
475ft/NAP az iskola.
660 Ft/nap.
Nálunk 2 éve nem emeltek árat az iskolában, napi 560 Ft. Most nem sokallom, de két éve még igen. Az oviban 7500-8000 körül fizetek.
11000 forintot fizettem január hónapra. Kb. 550-600 forint az ellátás egy napra. Számomra is rengeteg fõleg, hogy az oviban 6600 forintot fizettünk egy hónapra.
nálunk 750/nap
Attól függ:) Mert ha 3 gyerekes vagy olcsóbb:) Kb.: 2000-3000Ft-ig !!!
310Ft/nap
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ... bár én a napi díjra lettem volna kíváncsi, ahogy írtam is. És nem, nem vagyok 3 gyerekes, "csak" kettõ, így 14000 Ft az iskolásnak, és 7000 Ft az óvodásnak a kajapénz egy hónapban.

Aki vizesedik? 32 hetes vagyok és iszonyatosan vizes.

Mit csinál az aki vizesedik,vagy mit adott az orvos. Éjjelente sírni tudnék annyira zsibbad és görcsöl a kezem a víz miatt. Sokat szenvedek.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Hetente járok a védõnõhöz, mert a háziorvos így rendelte a toxémia miatt, de hála az égnek a vizesedésen kívül más nem utal rá. Vérnyomásom majdnem el múlik és a vizelettel is rendben vagyok.Nincs fehérje meg semmi. Jövõ kedden megyek vérvételre meg uh-ra a 32 hetesre. Csak gondoltam van valami ötlet mert nagyon szenvedek sokszor. Kedves elsõ. A láb zsibbadás és a kar görcsölés pont a víztõl van. Te is pihenj sokat ha tudsz. Én annyit nem tudok itt a háztartás+ férj + 3 gyerek.
Nekem azt mondta a védõnõ, tartsak egy gyümölcsnapot sok víz ivásával, ha vizesedek, az jól beindítja a szervezetet. Ha van olyan nap, amikor nem kell csinálnod semmit, tudsz pihenni otthon, akkor próbáld ki.
Orvosok nem igazán szoktak ezzel foglalkozni, amíg nem társul hozzá valamilyen rossz laborérték, magas vérnyomás vagy fehérje a vizeletben. Vízhajtókat, gyóygteákat nem szabad szedni, mert a magzatvízet is hajtják. Én 20 kilót hiztam 3 hét alatt a 35. héttõl: tokám nõtt, a gyûrûm beleépült az ujjamba és csak egy szétvágott tornacipõ jött a lábamra, mert a papucs se. Annyit tudsz tenni, hogy mozogsz (pl. fél óra kilépõsebb séta, akkor is, ha fáj a talpad), vénás torna, lábpolcolás, kerülöd a sót (ásványvízben is) és a fûszereket, és tartasz heti egy almanapot (amikor csak azt eszel). És mindenképp menj el még az ünnepek elõtt vérvételre háziorvoshoz, vérnyomás meg pisitesztre pedig a védõnõhöz.
Én is vizesedek, legalábbis a doki szerint, de nem adott semmit. Azt mondta kerüljem a sót. Mondtam, hogy én, aki köztudottan alig eszek sót???!!! Már nem tudom, mennyire lehetne csökkenteni a mennyiségét. A másik meg, hogy éjjelente is pócoljam fel a lábam. Jah, aludjak oldalt felpócolt lábakkal :-) Nem túl kényelmes de megteszem. Amúgy nem tudom, mibõl gondolta, hogy vizesedek, mert nem érzek semmit. Mondjuk nnéha nagyon görcsöl a karom, a lábaim pedig éjjelente zsibbadnak és fájnak. Eddig azt hittem, hogy elnyomok valami ideget, de aztán lehet, hogy a dokinak van igaza és a vizesedés okozza...31 hkm

Miért baj ha 2, 5 évesen babakocsizunk?

Tud menni már régóta, de sokszor kényelmesebb elővenni a babakocsit.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nem baj! Az en fiam 3 eves mult, nagyvarosban lakunk, babakocsi nelkul vilagvege lenne!!!!
Ezen dilemmáztam én is egyik nap, mikor elõvettük a babakocsit, de az én fiam 3, 5 éves múlt. Hozzá van szokva, hogy autóval járunk és el van lustulva sajnos. Ahol lakunk, minden elég messze van, így autó nélkül nagyon sokat kellene gyalogolni. Hiába város, a tömegközlekedés egy nulla. Ha mondjuk a 2 utcával arrébb lakó barátnõmékhez megyünk, akkor gyalog megyünk, de a kicsi gyakran kierõszakolja, hogy õ babakocsival szeretne menni. Kicsit ciki, de eddig még nem szóltak meg érte.
Nem baj, ha nektek így jó, akkor ne foglalkozz azzal, idegenek mit szólnak. Mi is a fõvárosban lakunk, már 1, 5 éves kora után letettük a babakocsit. Hosszabb gyalogos távra inkább kismotor, késõbb futóbicikli lett, tömegközlekedni nem szoktunk. De ha BKK-znék is, akkor is letettem volna a kocsit. Elszomorító történeteket hallottam ismerõs anyukáktól arról, hogy az utasok mennyire figyelmetlenek és nem segítõkészek egy babakocsis anyával. Sokkal könnyebb haladni lépcsõkön, metróban, buszra felszállni egy kismotorral és egy járó gyerekkel nekem, mint emelni az összes cókmókot. De kinek mi a könnyebb, megszokottabb, kényelmesebb. Csináld úgy, ahogy nektek jó.
végül is nem baj úgy viszed a gyereked ahogy neked kényelmes :-) én is nagyvárosban lakom :-) de én leraktam a babakocsit 1, 5 éves korban tragikus volt közlekedni vele pl a 7-es buszon vagy a 4-6 villamoson fel-le cipelni a metróba a lépcsõn vagy felrakni a magas buszra stb.... hátizsák és kézen fogás mindig átadják a helyet ha nem akkor felszólítok valakit udvariasan h adja át a helyét a kicsinek - nem volt ezzel sem gond
Mi tanyán lakunk a falútól 4, 5 km-re! Mi biciklivel közlekedünk, de ha tejért megyünk természetes a babakocsival.20 hónapos a kisfiam.Sokat mozog és szeret sétálni.Igaz, hogy haladósabb , ha kocsiba tolom vagy a biciklin viszem :) Szerintem mindenki maga dönti el, hogy õ neki meg a kicsijének, hogy kényelmes!
Egyaltalan nem baj.Nekem is mondogattak ilyen idos korban, hogy miert kell a babakocsi, pedig vannak akik 4-5 eves korig is hasznaljak alkalmankent.Hat azert, mert semmi kedvem nem volt visszafele cipelni a fiamat egy-egy seta alkalmaval.Vegul 3 evesen hagytuk el teljesen, de meg igy is sokszor elofordult, hogy elaludt az autoban es kenyelmesebb lett volna atultetni a babakocsiba, mint egy nyugos gyereket ebresztgetni, vagy olben vinni.