Gyerekvállalás, nevelés - 385068 db

kérdésre adott válaszok
Miért kellene valamit is csinálni? Nem egyértelmû a kérdésed. Valószínûleg nagyon pisilnie kell már és kellemetlen érzés neki. Nem írtad, mennyi idõs. Mivel akarod orvoshoz vinni?
Figymaszukulete van. Ezt felvagjak neki es rendbejon. Vidd el minel elobb!
Igen, fitymaszûkülete van, az én kisfiam most 9 hónapos és neki is teljes fitymaszûkülete volt, mondta a háziorvos, ha kis lufi lesz a kukija mikor pisil azonnal be kell vinni, mert egyrész nem tud a vizelet kiürülni teljesen , fájdalmas és fertõzést is okoz a pangó vizelet, úgyhogy vidd el még ma . Állítólag érzéstelenítik helyileg kis gézlappal és feloldják a szûkületet. Mi kenõccsel kenegetjük most 2 hétig, és sokat javult, de neki nem lett lufis . Ne várj vele.
Fitymaszukulete van. Ezt felvagjak neki es rendbejon. Vidd el minel elobb!
Fitymaszûkület, amit pár perc alatt megold egy orvos, míg így szenved szegényke. Az 1. hozzászólónak üzenem, hogy azért kell orvoshoz vinni, mert fáj a kicsinek a pisilés, mert mindegy, mennyi idõs az ember, ez nem szabad, hogy fájjon! Illetve annyit tudnék javasolni, hogy ha majd neked fáj a pisilés te se menj orvoshoz soha!

Beteg babánk születne?

A barátomnak kisfejűsége van + epilepsziás is.(Nem súlyos.)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nos, lehet hogy beteg lesz, lehet hogy teljesen egészséges. Ezt nem lehet tudni mit örököl majd. Pontosabbat egy szakorvos mondhat, de az sem lehet kp nak venni. Lehet semmi de semmi baja nem lesz. Ahogy akár 2 egészséges ember gyereke is lehet beteg.
vAN GENETIKAI TANÁCSADÁS, MENJETEK EL.
minimum a felének semmi köze az öröklõdéshez, ne stressezlj elõre. De tényleg menjetek el tanácsadásra, ott elmondják részletesen
Menjetek el egy genetikushoz, õ meg tudj mondani. Örökbefogadás? Ez is egy lehetõség..

kérdésre adott válaszok
igen
A kérdező hozzászólása: csináltam, negatív lett.
Megkérdezhetem, hogy teszteltél-e? Kíváncsi lettem :)
Utolsó, de jót nevettem! :) De igen, valóban, egy ekkora terhességet már bármi, bármikor!
A menzid kesik?
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek :) énis jót nevettem :D
igen
Persze! En 3 nap keses utan biztos voltam benne hogy terhes vagyok, de meg azert vartam mert akkoriban sok volt a stressz! 10 nap menzeszkeses utan csinaltam tesztet es 2 masodperc utan kimutatta az eros 2 piros csikot :)
Megkerdezhetem mi az a PCOS?
Igen
A kérdező hozzászólása: gondolom ez még nagyon korai terhesség esetén fordulhat elõ, hogy annyira halvány nem?? talán még a 4 hét sem telik el.:D
A kérdező hozzászólása: októberben voltam dokinál, mert már normális vérzésem amúgy lassan féléve nincs.akkor volt uh vizsgálat meg minden hormonális vérvétel. a PCOS: [link]
Nekem 10 hetesen mar teszt sem kellett volna mert mar latszott rajtam hogy terhes vagyok nem is kicsit :) Mar a 3 napos terhesseget is kimutatja a teszt :)
Nekem az 5 heteset is kimutatta.
A kérdező hozzászólása: Természetesen terhességi tesztre gondoltam, nem arra, hogy a vizelet megszólal és közli a hírt.
Ezt megértem, néha nekem is kikerekedik a szemem, amikor a számomra totál egy csíkos tesztekre többen is írják, hogy gratulálnak.....:)
A kérdező hozzászólása: persze, de mindig késett mert PCOS vagyok
Nekem 6 heteset mutatott ki esti vizelet
10 hetes terhessêget mêg a köpêsed is kimutatja ;)
Szerintem a legjobb ha csinalsz meg egy tesztet vagy meg jobb ha orvoshoz mesz
A kérdező hozzászólása: csak látok itt az interneten mindenféle fotókat terhességi tesztekrõl, és olyanokon látják a második csíkot amin én a világon semmit nem látok :D

Rota virus elleni oltasrol mi a véleményetek?

Olvastam érveket ellene,mellette.. nektek mik a tapasztalatok? Sokan irtak,hogy nem bánták meg,hogy beadatták,de volt aki irta,hogy pont az oltás szövődményei miatt kerültek kórházba..
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Beadattuk, mind a két gyereknél. Így tartottuk jónak. A gyerekorvos se beszélt rá, én mondtam, h mit szeretnék, írta a receptet. Ha lenne harmadik, õ is megkapná az oltást.
-d
pro és kontra mindig lesz, s itt nincs is akkora tesztközönsêg, h. megtudd merre is billen a mêrleg nyelve valójàban. sajàt felelössêged dönteni.
Beadadtuk a gyerkocnek...
Keress rá erre, már sokszor volt téma. Ahogy írták a te felelõsséged ill. szíved joga a döntés. Én úgy tudom, hogy ez az oltás mindösszesen 7 fajta vírus ellen véd, míg ebbõl fosós hányós kedves vírusfajból van vagy hetven, tehát az összes többi ellen nem véd. Beszéltem errõl orvos feleséggel is, akik nem adatták be, körbejárták a témát és üzlet az egész. Van, aki tisztában van ezzel, mégis beadatta, mert legalább az ellen a néhány vírus ellen véd, vagy, ha el is kapja nem lesz olyan durva kimenetele, hogy kórház... Nem tudom, én nem adattam be. És nem azért, mert sajnálom azt a negyven ezret a gyerekemtõl, hanem, mert így döntöttem. Az, hogy tápszeres a babád nem jelent semmit. Szerintem ez hülyeség. Lehet, hogy az anyatej védi a babát, de anyatejes baba is elkaphat mindenféle francot, ahogy a Rotát is. A kislányom hat hetes. Tápot csak a kórházban kapott, de ott is csak éjjel, és tessék most náthás, hat hetesen. Szóval, ne amiatt adasd be, mert tápszeres, ez butaság!
Mindenki maga dönti el, én ebben a kérdésben már nem megyek bele vitákba (sajnos szinte mindig az a vége). Mi beadattuk, így vagyunk nyugodtak.

Van valakinek tapasztalata Fisher price tanuló százlábú /kukac játékkal?

Azt hallottam beszédtanulás előtt állóknak jó lehet, fiam most 17 hónapos, így talán ideális lenne. De nem látom sehol sem a boltokban... merre lehet kapni?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igaz, hogy már rég kérdezted, de mén még csak most regisztráltam! :-) Szóval ez a tanuló százlábú az egyik legnagyobb befektetés volt, az eddigi szülõi pályafutásom alatt. 5 éve van meg nekünk. Elsõ kisfiam 3 éves koráig nyúzta, aztán kölcsönadtuk, az a kisfiú is közel másfél évig nyúzta. Most, hogy visszakerült, a nagyobbik 5 éves kisfiam is imádja még mindig, kívülrõl fújja a dalokat. A kisebbik kisfiam is nagyon szereti, õ még csak 10 hónapos lesz, de imádja nyomkodni. Szóval szerintem érdemes. Most ezt vettem ajándékba egy családnak. Igaz, már boltokban nem lehet kapni. Nem is értem miért. Minden jó dolgot beszüntetnek.... ilyen ez a világ. Viszont vaterán, tesz-veszen lehet kapni használtan. Jó állapotúak. Még úgy is érdemes, mert egyszerûen ez egy olyan játék, ami elnyûhetetlen. Szinte tönkretehetetlen. Ami az én nagyobbik fiam mûvelt vele, csodálkozom, hogy még mûködik, de végülis semmi baja. :-)

Hogy tanítsam meg rágni?

14 hónapos 6 fogú babám nem tud rágni és nem hajlandó darabosat enni!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az én fiam 22hónapos és még most is sok mindent képes egyben lenyelni.
Próbáltál kézbe fogható ételt adni neki? Nagyobb répát, karfiolrózsát, stb?
Szépen be kell vezetni a darabosat. Én is sokáig pürésítettem a fiamnak (1 éves koráig kb), de már vagy 8 hós korától adtam a kezébe ezt-azt, amit rághat. Nehéz menet volt, de sikerült, nem pürésítettem neki semmit, mindent apró darabokra vágtam és így adtam. Próbálkozz fõtt hússal/zöldségekkel, adj neki levest is mellé, hogy könnyebben csússzon. Nem mondom, hogy sosem köpte ki/fordította el a fejét/feszítette ki magát a székbõl, de most 14 hós korára eljutottunk odáig, hogy már a pépeset nem hajlandó megenni, fordult a kocka.

Bp-i Kaáliban az ET után nem is kell visszamenni? Jól értelmeztem a tájékoztatót?

Azt olvastam, hogy beavatkozás után, ha kérik, tájékoztassuk őket a fennálló terhességről.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szia! Visszamenni nem kell, de lehet. :-) Az elsõ terhesultrahang még benne van a lombik árában, ha odamész megcsináltatni, de nem köteleznek rá, mehetsz a saját nõdokidhoz is. :-) Én oda mentem HCG vérvételre, hogy biztos legyen az eredmény. És ha bármi gond van, feltétlenül fel kell hívni a dokidat.
én felhívtam a dokit, mikor magas lett a hcg-m (nem ott vetetem le), behívott uh-ra kb. 2 héttel késõbbre, akkor bocsátott el

Szabadság kiszámítása?

Táppénz:2010.01-tól 05.31-ig.GYÁS:2010.06.01-2010.11.15.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Bocsi, 66 :)
Értem :) Akkor marad a 66 nap :)
A kérdező hozzászólása: Mikor a kicsi született beadtam a papírt és kértem GYÁS-t, de az OEP-tõl felhívtak, hogy az kevesebb lenne mint az akkor kapott GYED-em.És azt mondták így választhatok, hogy maradok a naggyal 2 éves koráig GYED-en a magasabb összeggel.Mikor a nagy betöltötte a 2 évet 2012.06.14.én akkor onnantól igényeltem a GYED-et a kicsire és azt kapom most 28-ig.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI. :-)
A kérdező hozzászólása: Én úgy számoltam:2010-re jár az egész évre, mert gondolom az 5 hónap táppénzre is jár.Akkor az 25 nap, a gyerekek után nem számoltam, mert apuka igénybe vette.Aztán jár még 2011.11.16.-ig a GYED elsõ évéig.Az 24 nap?Így nekem az elsõ gyerekre 49 nap jött ki.Aztán a kicsire a 6 hó GYED-re jár 2012.06.15-2012.12.-hó 13 nap. Összeessen akkor 62 nap.
Szia, a két nagy után pótszabi csak 2012-ig járt. A két kicsi után 4 nap pótszabira vagy jogosult. Az elsõ gyerekkel a tgyás idejére, és a gyed elsõ évére, a másodikkal a tgyás idejére és a gyed elsõ fél évére jár a szabi. Az elsõ után ez 39 nap, a második után 28 nap jár. Összesen 71 nap, ami 14 hét. Körülbelül :)
Szia, olyan nincs, hogy folytatólag kaptad a gyedet, mert gyedet csak a tgyás, vagy az annak megfelelõ idõ letelte után lehet kapni :) Akkor te tgyásra nem is mentél? Hanem gyeden maradtál a kicsi 168 napos koráig? Miért? A tgyás magasabb összeg lett volna. Bár végül is már mindegy :) A leírtak alapján akkor neked jár teljes 2010-re, 2011-re 24 nap, összesen 49. A kicsinél utána kell néznem, ami tuti, hogy nem 13, hanem 15 nap, mert 2012. január 1 óta mindkét szülõ igénybe veheti a gyerekek után járó pótszabit, így az neked is jár. A többinek utánanézek. Így szerintem 64 nap lesz.
A kérdező hozzászólása: Szia.Köszi a választ.A másodikra már nem kaptam GYÁS, csak GYED-et.Akkor mennyit vonjak le?

Mikor múlt el a folyamatos rosszulléted?

Én 13+1 hetes vagyok, és mostanra érzem, hogy már csak egy két alkalommal émelygek naponta. 6 hetes koromtól minden nap többször hánytam és húsundorom volt.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
van akinek végig tart, de sokakanak csak a 20. hét körül mulik el.
Erre én is kíváncsi lennék. 3 napja megszûntek a tüneteim és egész jól voltam. Elõtte 2 naponta hánytam. Ma mega 4. nap megint kihánytam reggel mindent és egész nap émelygek. 11+3 hetes kismama.
24. hét környékén.. és most a vége felé megint rosszulléteim vannak... 39+3hkm
Én a harmadik babámat várom, és mindhárom terhességnél a 14. hét után múltak el a rosszullétek.
Nekem a 13.héten kezdõdött, viccen kívül, addig semmi.Most 17 hetes vagyok, már csak reggel van gáz, 10-ig reggelizni se merek... Remélem hamarosan elmúlik nekem is és nektek is!

Mitől lehet a barna maszatolás? SOS

Mai nap folyamán voltam a dokinál és hüvelyi Uh-val megvizsgált, majd közölte, hogy most nincsen peteérésem.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nekem pl méhszájsebtõl volt együttlét utáni barna maszatolás, és menstruáció elõtti-utáni is. A legtöbb doki viszonteg sem említi, hogy van.... De amúgy bármi lehet.
A kérdező hozzászólása: Nem csináltuk durván, nem hinném, hogy méhszájsebtõl lett volna a barnázás, azóta nem is volt. Tegnap viszont fájt nagyon az alhasam és a cicijeim is fájnak, szúrkálnak, pedig nekem nem szokott igy fájni, még mensi elõtt sem. 1 hét van a nemvártig, ma reggel magasabb hõt mértem, az alaphõm 36.5, ma 36.7 . Valakinek volt hasonló érzése?