Közlekedés - 65832 db

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: karácsony* (bocsi telóról írok)
Ahányszor megkérdezed, annyi perccel hamarabb kapod meg. Ctrl c-ctrl v-vel nem ér csalni, mert azt figyelik az Okmányirodában, minden kérdést külön kell begépelned! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: 9.én adtam be a papírt a jogsira és még nem jött meg. Minden ismerõsömnek max 2 hét volt. Mikor érkezik már meg? :@
Judit, te vagy az? :D
Nekem 2 hét mínusz 1 nap volt még megjött (postás hozta)
na ez az 1000egyedik megjön hamarabb a jogsim kérdés

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: azért jó hogy sok értelmes válasz született :SSS
add el és vegyél egy 316i BMW-t, még marad 1-200 ezred az optikára meg a Hifire. Az alapból 10 alatt van százon és hátul kapar.
utolsó, Te sztár, a sztrítrészerek királya... na azért jobb egy suzuki :D,
Nem érdemes, tul költséges lenne, és hamar tönkre menne
te most ugye viccelsz...? vedd ki belole a hatso ulest, meg a karpitozast (ha nem szoktal senkit szallitani, a jobb elso ulest is), azzal nyerhetsz par kilot meg par (1, talan 2) tizedmasodpercet. egy Thaliaval ne akarj gyorsulgatni meg tuningolni, mert megfulladnak a rohogestol, akik meglatnak.
2.dik vagyok én is megörököltem nagyapám Ignisét, azt eladtam, még hozzácsaptam egy kis pénzt, és megvettem az 540i BMW-met, azóta én vagyok az éjszakai gyorsulási versenyek sztrája az utcai kategóriában. Persze a tuningolt EVok meg GTR ek ellen vicc lenne kiállni vele, de én meg vagyok vele elégedve, a szuszkáért kaptam 900 ezret, a BMW volt 850... :)
Három matrica aztán vagizhatsz a pirosnál.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Audi a4 (2002) autóba a gyári helyzetjelzõ égõt cseréltem ki a következõ típusú ledre : [link]. egy régebbi tipusu autóba mûködött rendesen , csak az audiban nem
6-os, miért dögöljek meg? Csak mostanában lett ám divat, hogy minden suttyó ledet rak az izzó helyére... A led nem erre van tervezve, teljesen máshogy kezeli a feszültségingadozásokat is (ami azért van rendesen), az autó elektronikai rendszerét is meghülyíti. Arról nem beszélve, hogy a fényvisszaverõ tükrök sem megfelelõen továbbítják a fényt, amikor a gyári izzót lecseréled egy ezer forintos kínai led izzóra. Ha valakinek, akkor nekem elhiheted, hogy a led nem úgy van tervezve, hogy rákötöd az áramray azt megy, mint a betonkeverõ. Csak sokaknak ezt nehéz felfogni. Persze megy úgy is...
A ledet nem csak úgy rá kell kötni a 12 (+-3kb a generátor miatt) voltra, hanem azt vezérelni is kell. Ráadásul valószínû illegális is a megoldásod.
can bus keress, 1 nek meg uzenem h dogoljon meg. :)
A te autód már cambus rendszerü, vagyis figyeli a fogyasztók áramfelvételét. Ezzel képes neked jelezni, hogy pl. kiégett valamelyik izzó. Mivel a lednek sokkal kisebb az ellenállása, hibakódot generál, és a led sem müködik rendesen. Asszem plusz ellenállást kell beiktatni a led elé, vagy drágább, típusspecifikus ledet kell betenned.
A CAN rendszer a probléma, ahogy írták már elõttem. Ugye, milyen jó ez a modern technika? :-)
kezd kimenni a led
A kérdező hozzászólása: [link] egy ilyen tipus már mûködhet?

kérdésre adott válaszok
Akkor nem kell regisztrációs adót fizetned, ha haszonjármûként van nyilvántartva az autó ( tehát a forgalmiban nem M1 kategória szerepel ). Bõvebb infó : 2003. évi CX törvény

Nem balesetveszelyes a szemafor?

Vannak olyan szemaforos keresztezodesek ahol nemcsak minket de a szembejovoket is elengedik. Honnan tudom hogy elengedtek a szembejovoket? Csak azert mert akkor zoldre nem mehetek mehetek haneadjisten balra kell fordulnom es a szembejovonek elonyt kell adnom. Ilyenbol konnyen koccanas lehet mert sokan a zolrevaltaskor mar mennek.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
És hogy kerül egy közúti keresztezõdésbe egy vasútnál használatos alakjelzõ? Mert Magyarországon a szemafor ezt jelenti, a köutakon közlekedési jelzõlámpák vannak.
Nem baleset veszélyes, már elõttem leírták, hogy miért. Az viszont balesetveszélyes, hogy ezzel nem vagy tisztában.
Ha telezölded van, akkor a szembejövõnek is az van. Ha nyilas lámpád van, akkor nem fog szembejönni semmi.
A én sem szeretem a telezöldes keresztezõdéseket, de ettõl még tudom, hogy ha balra fordulok, akkor a szembe jövõknek elsõbbséget kell adnom, és betartom, mert ezt már anno tanfolyamon belém verték. Szvsz van ahol jó megoldás, van ahol nem az ilyen keresztezõdés, attól függ milyen az uralkodó forgalmi irány.
Egyrészt nem szemafor, hanem jelzõlámpa. Másrészt, ha valaki nincs tisztában az elsõbbségadási szabályokkal, az hogy vizsgázott le és mit keres a volán mögött?

Jogosítvány papírmunkája pontosan hogy zajlik?

Ma tettem le sikeresen az egészségügyit, megvan a KRESZ és a forgalmi is, tehát már csak a papírmunka van vissza. Kaptam forgalmi vizsga után egy lapot, amin az áll, hogy a vizsgaigazolás átvétele hol, mikor van, és ezek kellenek az átvételéhez:
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Igen , bizonyítványt jelent! rögtön megkapod a vizsgaigazolást és ezért fizetned sem kell!

Motorosok! Yamaha XV535 Viragora kipufogó?

Kérdésem az lenne hogy lehet-e Kipufogót szermányolni rá olcsón? Vagyis amit kinéztem kipufogó rendszert 140 ezer. Erősen gondolkodom hogy megérné-e, vagyis biztos jobban állna neki, meg a hangja is brutkóbb lenne. Vagy azon is gondolkodok, hogy megfúrom a mostanit, az eredeti kipufogót, elvileg attól jobb hangja van. Mi a véleményetek? Érdemes megfúrni? Ha van olcsón, akkor egy linket küldenétek?
gyakorikerdesek.hu

Verhovina motor (2 ütemű) kipufogó mitől füstöl ennyire?

Keverési arányaim 2 Liter 95ös 50 ml 2T motorolaj elvileg jónak kellene lennie ezt mondták de eléggé fekete füstje van valami ötlet?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: hát elhiszem persze régi gépek ezek már amúgy :D. Nekem sajnos gyakran lefullad csak nem jövök rá miért, költeni meg nem akarok rá.
A kérdező hozzászólása: teljesen rendben van
A kérdező hozzászólása: amúgy komár blokkos
Fekete füst? Akkor valami nagy gebasz van az üzemanyagrendszerrel vagy a gyújtással. A Pannóniám akkor csinált ilyet amikor slaggal lemostam aztán vagy 20. rúgásra nagy nehezen beröffent... De persze pár fordulat után magához tért. Ha kékeset füstöl akkor sok olaj jut az égéstérbe. Ha ez nem a keverékbõl származik akkor fõtengely szimering. Méghozzá a kuplung oldali. Vagy lehet akár a forgattyúsház tömítése is. Üzemanyagrendszer tiszta?
Akkor a benne lévõ lerakódás/nem megfelelõ keverék égett el. Ha megszûnt a probléma akkor ne foglalkozz vele. Mint már írtam , nekem akkor csinálta ezt amikor beázott, aztán jól megszívta magát a sok rugdosástól. Miután beindult megvártam amíg bemelegedik aztán mentem vele pár kört. Az elsõ pár méter után ugyan úgy ment mint a mosás elõtt. (na de amikor beindult fröcsögött a víz a kipufogóból :D, azóta kicsit óvatosabban mosom)
Fõtengely szimering?
Amint lefullad nézd meg alaposan mi nem stimmel. Vagy próbáld elõidézni a lefulladást. Nekem ami sokáig gondot okozott az az volt hogy melegedett a karbi... Aztán volt a karbival is valami rejtélyes hiba, nagy fordulaton fulladt... Aztán teflon lap a karbi és henger közé, karbicsere, azóta jó. De lehet gond a gyújtással is.
A kérdező hozzászólása: Hát az a helyzet hogy csak az elején pár száz méterig durván fekete a füst utána már normális csak kiváncsi vagyok hogy ez mitõl lehet?

Elsősegélyvizsgára gyakorlás + vizsgadíj?

Most lett meg a forgalmim, de még nem csináltam meg az elsősegély vizsgát. Jártam tanfolyamra még kb 2-3 hónappal ezelőtt, de gondoltam, hogy ráér levizsgázni belőle forgalmi után. A gond csak az, hogy jó régen volt már az a tanfolyam. A tételek fent vannak a neten, azokat meg tudom tanulni, de jó lenne, ha az ambu babán még tudnám gyakorolni kicsit az újraélesztést pl. Szerintetek bemehetek egy következő tanfolyamra gyakorolni vagy esélytelen? Vagy elég, ha elméletben tudom mi mi után következik aztán csak meg tudom csinálni élesben is?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezt elrontottad kissé. Nekünk a csaj a tanfolyamon direkt mondta, hogy azonnal foglaljunk idõpontot vizsgára, mert elfelejtõdik az anyag. Nem csak csekket kellett volna kapj, hanem egy hozzátartozó jelentkezési lapot is ami a csekkhez tartozik. Menj el egy tanfolyamra, csengessed ki rá a díjat (kb 6-7e Ft), kérd el a csekket/adatlapot és utána azonnal hívd a vöröskeresztet! Persze tanfolyam (és vizsga is) már csak jövõre fog összejönni. De nem is érné meg tanfolyamra menned most úgy, hogy jövõre vizsgázol. Menj hozzájuk, jobb oldalt a facebook doboz alatt lesz majd idõpont vagy hívd fel õket, hogy segítsenek: [link] Én és a velük partnerségben lévõ csajnál voltam tanfolyamon, és jól felkészített, igaz a vizsga komolytalan volt, de ehhez szerencse is kell.
A kérdező hozzászólása: A számla megvan már, nem kell hozzá semmilyen jelentkezési lap. A tételeket megtanulom, azt a két befújást meg csak meg tudom csinálni.
milyen számla? azt írtad nincs csekked, akkor nincs gondolom jelentkezési lapod se, mivel azt a csekkel együtt adják amin van egy szám amit majd be kell diktálnod amikor jelentkezel. Nos, ha úgy érzed menni fog, akkor hajrá!
A kérdező hozzászólása: Nálunk nem volt semmilyen jelentkezési lap. Az iskolában megvolt a tanfolyam, arra volt csak ilyen lap. Azt már megcsináltam, csak a vizsga van vissza, annak a díját kell befizetni a csekken, amit most megtaláltam.