Közoktatás, tanfolyamok - 138760 db

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Azért nem a pénzügy számvitel szakra jelentkeznék, mert az csak távoli egyetemen van, én pedig nem szeretnék olyan messzire menni. De ha valaki elvégzi a pénzügy számvitel szakot, az nem feltétlenül tartalmazza a mérlegképest, néhány vizsgát akkor is teljesíteni kell.
szerintem egy diploma, de akkor mér pénzügy és számvitel alapszakkal. ez 3 év, de magába foglalja a mérlegképes könyvelõi végzettséget is, nem kell külön elvégezned a hatályos jogszabályok szerint.
A kérdező hozzászólása: Melyikkel lehet majd jobban elhelyezkedni?

Milyen a kémhatása?

CH3COONa só vizes oldatának. Ez az elgondolás jó?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Pontosan, ez tökéletes.

Ez most komoly? Nekem adják az osztályfőnöki figyelmeztetést?

Hetes vagyok a suliban. Tízórai szünetben a tanár kiment a teremből.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pl. a mi házirendünkben szerepel, de az sajnos nincs fent neten. Nálunk a tízórai szünetében a felsõs diákok (akik csak ebédelnek) a teremben maradhatnak és a mindenkori hetes felügyeli õket. Ha jó idõ van és senki sem marad a teremben, akkor a hetes bezárja az ajtót és õ is kimegy az udvarra, ott az ügyeletes tanár felügyeli a diákokat. Ha valaki idétlenkedik a teremben, annak a monogramját a hetes felírja a táblára, ha durvább dolog történik, az egyik hetes elmegy tanárért, a másik az osztályban marad. De pl. ebben az iskolában is a tanár megérkezéséig a hetesek felügyelik az osztályt: [link] Továbbá nálunk benne van a házirendben, hogy a példamutató hetest dicsérettel, a munkáját el nem végzõt pedig osztályfõnöki figyelmeztetéssel vagy intõvel lehet "jutalmazni". De... Én úgy értettem, hogy az osztálynaplóba lett beleírva. Ha csak a tanár füzetébe firkáltak, tényleg nagy ez a büntetés, de gondolom visszatartó erõnek szánta a tanár, hogy ne legyen több ilyen. De, ha a társad nem kapott beírást, az nagyon unfair. Egyébként legközelebb egyél a táblának háttal, az osztályfõnöki asztal mellett, úgy rálátsz az osztályra és kész.
Szerintem nem jogos, a hetes nem rendõr. A tanár meg ne hagyja ott a füzetét, ha nem bízhat a tanítványaiban. A hetesnek megvannak a feladatai, de nem az a dolga, hogy egy héten át minden szünetben a szemét meressze, és semmi szabadideje ne maradjon.
Akkor következõ szünetben rajolj bele valami szépet, akkor jogos is lesz és minden megoldódik.
Utolsó: szerintem rendkívüli mértékben félreérted a hetes dolgát, legalábbis az általánosan szokásoshoz képest. Melyik iskola házirendjében olvastál efféléket? A "tanár naplóját" én úgy értettem, hogy a saját naplója, de ha a hivatalos osztálykönyvbe írta (vannak iskolák, ahol még ilyen múlt századi dolgokat használnak), az valóban súlyosabb eset. Na ott meg annál inkább a tanár dolga vigyázni rá, és nem otthagyni.
xd Nálunk is volt már valami hasonló Legalább valami elit gimibe jársz?
Nem egészen. A tanár felelõs a diákokért, de a tanár jelölhet ki diákot, aki felügyeli az osztályt és értesíti, ha gond van. Napi egy szünetbe nálunk még senki se halt bele, de akkor is a hetes ügyel, ha csengetés után késik a tanár. Ha 5 percnél többet késik, elmegy a tanáriba és jelzi, hogy nincs tanár az osztályban. Ugyanakkor, ha bármi történik (pl. baleset), az ügyeletes tanárt, vagy a szaktanárt vonják felelõssége, attól függõen, hogy már becsengettek-e, nem pedig a gyereket. A kérdésben az volt a tanár baja, hogy a hetes nem tudta megmondani, hogy ki piszkálta a füzetét, hisz elviekben tudnia kellett volna. De érdemes lenne megnézni az iskola házirendjét, mert az ugye mindenhol más. Nem biztos, hogy a kérdezõ iskolájában is ügyelnie kell a hetesnek. Ebben az esetben érdemes lenne beküldeni valamelyik szülõt, hogy reklamáljon.
Azért van egyszerre mindig két hetes, hogy tudjanak enni, wc-zni, stb. És ez csak arra vonatkozik, ha tanári felügyelet nélkül a teremben vannak. A folyosón, az udvaron, van ügyelet.
A kérdező hozzászólása: A tanár naplója 1 nagy négyzetrácsos füzet (?) és ide a kis jegyeket írja csak be. Szóval ez nem a "súlyosabb" napló...De még mindíg nem értek azzal egyet, hogy kajaszünetben is mást kell(ene) figyelnem. Ez baromira nem tetszik. Sõt...pff. Ezért osztályfõnökit? Nem tudok megenni egy rohadt szendvicset, 1 kemény és fársztó óra után. Elvégre is persze. Majd egész nap a másikat figyeljem, még azt is nézzem hogy hová hugyozik. -.-"
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló köszi, én is így gondolom. :( Pff.
De, pontosan az az egyik dolga! A hetes kötelessége felügyelni az osztályt és nevelõt hívni, ha gáz van. Tény, hogy a tanár kicsit jobban is lereagálhatta volna a dolgot, de mivel a hetes a tanár "szeme" és te nem figyeltél, így hirtelen nem volt jobb ötlete. Ugyanakkor tarthatott volna arról egy kiselõadást, hogy az osztálynapló nem csak egy csinos könyvecske névsorral és jegyekkel, hanem hivatalos okirat, amibe nem lehet csak úgy, következmények nélkül firkálgatni. Mivel ennek büntetõjogi következménye is lehetne, ezért volt ilyen súlyos a büntetés. Szerencsére a tanár idõben észrevette és lerontotta, de a naplóval nem lehet szórakozni, elég fontos dokumentum, amit bármikor ellenõrizhetnek.
A diákok felügyelete minden esetben a tanárok feladata. Már csak azért is, mert jogilag csak õk tehetõk felelõssé, és ez a felelõsség nem ruházható át egy tanulóra.
pff nálunk abszolút le volt sz.rva ki a hetes, nemhogy ekkora felelõsséget a nyakába tenni...Hogyan nevelje meg egy gyerek a saját osztálytársait? Lehetetlen és ciki is. Agyrém, szüleid mit szóltak hozzá?
Ha lett volna egy kis eszed, akkor azt mondod, hogy az csinálta, akinek a nevénél van az ötös. A hetesnek elég komoly kötelességei vannak, többek közt felügyeli az osztályt. De pl. ki volt a társad? Õt is megintették? Ha hiányzott, a névsorban utánalévõnek kellett volna helyettesítenie.
Hát ez egy érdekes iskola. Azért szerencsére nem ez az általános. A gyerekek felügyelete ugyanis tipikus tanári feladat és felelõsség. Ezt nem lehet egy tanulóra ráterhelni, és arra kényszeríteni, hogy kápó legyen az osztálytársai felett. Pláne hogy akkor egy hétig se vécére menni, se beszélgetni, se enni, se pihenni ne, tudna a szünetben.
Így van, a házirendet kéne megnézni, szerintem kevés helyen van olyan, mint amit az elõbb láttunk. Mindentõl függetlenül pedagógiailag és emberileg helytelen, ha egy tanár nem a valódi bûnös megtalálására törekszik, hanem a hetest bünteti meg helyette, csak hogy üssön egyet valakin és egymásnak ugrassza a gyerekeket. Ez nem szolgálja senkinek az erkölcsi fejlõdését.
A kérdező hozzászólása: És attól, hogy hetes vagyok, nem ehetem meg azt a rohadt szendvicsemet, hanem a kis taknyos gyerekeket kell lesnem?
Ha küldesz egy házirendet megmutatom neked miért.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:D "Tudjuk, hogy log(a)[b]=1/log(b)[a] (ez a b alapú logaritmusra való átírással igazolható). Ezen összefüggés tudatában átírhatjuk az egyenletrendszert." Na ezt nem is tudtam azért nem ment..XD
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tudjuk, hogy log(a)[b]=1/log(b)[a] (ez a b alapú logaritmusra való átírással igazolható). Ezen összefüggés tudatában átírhatjuk az egyenletrendszert: log(4)[x]+log(16)[y]=3/2 1/log(4)[x]+1/log(16)[y]=3 Az áttekinthetõség kedvéért legyen log(4)[x]=f és log(16)[y]=g: f+g=3/2 1/f+1/g=3 Az elsõ egyenletbõl g=3/2-f, ezt beírjuk a másik egyenletbe: 1/f+1/(3/2-f)=3 /*f*(3/2-f) (3/2-f)+f=3*f*(3/2-f) /összevonás 3/2=9f/2-3f^2 /+3f^2-9f/2 3f^2-9f/2+3/2=0 /*2; :3 2f^2-3f+1=0 Másodfokú egyenlet megoldóképletével megoldjuk; f1=(3+1)/4=1 és f2=(3-1)/4=1/2, innen g1=3/2-1=1/2 és g2=3/2-1/2=1 (nem meglepõ, hogy ezek a megoldások születtek). Innen már csak ki kell számolni x és y értékét: ha f1=log(4)[x], akkor 1=log(4)[x], amire x=4 g1=log(16)[y], akkor 1/2=log(16)[y], amire y=4, tehát x=y=4 az egyik megoldás. ha f2=log(4)[x], akkor 1/2=log(4)[x], amire x=2 g2=log(16)[y], akkor 1=log(16)[y]m amire y=16, tehát x=2 és y=16 a másik megoldás.

Fizikában valaki segíteni?

Harmonikus rezgőmozgás legnagyobb sebessége 6m/s, a legnagyobb gyorsulása 30m/s^2. Mekkora a rezgés periódusideje és amplitúdója?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
vmax = A·ω amax = -A·ω² amax = -ω·vmax --> ω = -amax/vmax = -30/6 = -5 Hz vmax = A·ω --> A = vmax/ω = 6/(-5) = -1, 2 m ω = 2·π/T --> T = 2·π/ω = 1, 26 s
A kérdező hozzászólása: köszi :)

kérdésre adott válaszok
Sok közös nincs a kettõben. Az andragógia egy büfé-szak, diplomás andragógus ismerõseim sem tudják, hogy mirõl szól a képzés. Kis betekintõt ad többféle humán tudományba. (Pl. ELTÉn van.) A humánerõforrás-menedzsment (HR) egy közgazdasági képzés (pl. Corvinus-on), pl. munkaügyi hivatalokba vagy nagyobb cégekhez felvételiztet dolgozókat, tréningeket szervez/rendel, stb. Fõleg az a feladata, hogy az értékes munkaerõt jól karban tartsa, ne engedje elmenni a cégtõl. Szép munka, jól megfizetik, de fõleg úgy éri meg, ha van mellé egy szervezeti pszichológia képzésed is. (Másképp csak szopsz az adminisztrációval.) A szervezeti pszichológia tulajdonképpen a HR-testvérszakmája. (BME-n van rá nagyon jó mesterképzés, illetve az ELTÉ-n egy nagyon nem jó.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Írnátok nekem olyan humán gimnáziumot, ahol kezdő angol mellett el lehet kezdeni franciául is tanulni?

Most, általánosban németül tanulok, de nagyon utálom, és tudom, hogy úgy sem tanulnék meg ezen a nyelven, mert már a hozzáállásommal van baj, pedig jó a nyelvérzékem. Franciául szeretnék megtanulni, meg persze, ami a mai világban elengedhetetlen, angolul, de nagyon. És amúgy humán beállítottságú vagyok, de ez most lehet, hogy nem annyira lényeges. Én nem igazán találtam olyan gimit, ahol tudnék mindkét nyelven kezdő szinten tanulni, és elég erős lenne (4,5- 4,8 átlag körülbelül), de ha ti tudtok, akkor vagytok olyan kedves-aranyosak, hogy leírjátok nekem? :) 14/L
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Bethlen Gábor Ált. Isk. és Újreál Gimnázium esetleg ?
A kérdező hozzászólása: Hûû, találtam egy tök jót, a József Attilát :)
Ajánlhatom a Kölcsey-t , de elég sok helyen oktatnak már magyar-angol-franciát.. Szerintem nézegesd a honlapokat.

Ez a könyv jó TELC B2 angol nyelvvizsga felkészüléshez?

Mestra Ágota-Páli Éva - 8 próbanyelvvizsga angol nyelvből.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Elnézve a belelapozás után, sztem jó lesz :) Vagy ha esetleg még tanakodnál ajánlom: [link]

Hogy mondjam el anyának hogy egyest kaptam?

Ahhj. Még sosem kaptam egyest.(6.-os vagyok) és most megkaptam töriből az elsőt. Röpdolgozat,de akkor is. Nem tudom miért, nem igazán tanultam meg rendesen az anyagot,ez nem nagyon megy,meg nem is szeretem. És egyest kaptam.Már a suliba is kerülgetett a sírógörcs.Egyébként 4-es,5-ös tanuló vagyok,de hát.....ez most becsúszott.:(( Hogyan mondjam el anyánaak?:((( ááááá.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: tippek?:(
A kérdező hozzászólása: Áh, de akkor is nehéz.100-szor elpróbáltam a tükör elõtt (:DDDD) de....félek, na.Pedig nem ordítoznak, meg szidnak engem itthon.:(( Írjatok még kérlek!!!
Anyúúú tudtad hogyha egyeseim vannak még akkor is fel fognak venni utcaseprõnek vagy hómunkásnak ?
Mond azt , hogy bárkinek lehet rossz napja.. És hogy kijavítod.
A kérdező hozzászólása: Tudom, már ezerszer átgondoltam hogy mit mondhatnék(variációk), de nagyon, parázok.:(
Tudom milyen érzés, egyszer én is kaptam egy karót még általánosban. Nekem is ez volt az elsõ egyesem. Mintha egy világ dõlt volna össze bennem. Én még sírtam is az udvaron, 5.-es fiúként :) Ne aggódj, mondd el mi történt részletesen. ígérd meg, hogy többet nem fordul elõ és hogy igyekszel kijavítani. Nem fognak lekiabálni, mert úgy is látszik, hogy magad alatt vagy. Akár jövõ órán jelentkezhetsz önként felelni ;)
Valami olyasmit mondanék, hogy "kijavítom a legközelebbi dolgozatban", de most sajnos bejött egy "kis egyes", de négyesre állok
A kérdező hozzászólása: Elmondtam.:D Huuuuuuh.Egyáltalán nem kaptam leszidást, azt mondta anyu, hogy majd kijavítjuk. Köszönöm a válaszaitokat.♥
Vagy ígérd meg a szüleidnek, hogy ezentúl többet fogsz készülni törire

VALAKI AKI JÓL ÉRTI A FIZIKÁT, SOS?

Aki keni-vágja a fizikát, az legyen szíves írni egy privátot, sürgős lenne. Áramkörös témakörrel kapcsolatos.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Hali, fizetség, titoktartási van?
A kérdező hozzászólása: Senki sem írta, hogy háziban van gondom. Akkor már egybõl kiírtam volna ide. Egyébként nem tudom mit kell itt bunkózni, kértem valamit méghozzá szépen, erre te itt elkezdesz flegmázni. Egyébként is, csak magyarázatra lett volna szükségem, de már megkaptam..
Házit és egyéb feladatot nem csinálok meg helyetted.
Bunkózik a nénikéd. Legtöbbször ugyanis nagy tömegû házi megoldását próbálja a sok IQ-betyár másra hárítani ilyen kérésekkel.