Otthon - 41595 db

Milyen alternatív fűtési módszert javasolnátok az alábbi lakás esetében?

Tehát egy 200nm-es, kétszintes házról van szó. Az alsó szinten a fűtés gázzal megoldott, fent nem.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az áram se feltétlenül drága, mert egy olajradiátoron is van termosztát, meg be lehet állítani milyen fokozatban nyomja a meleget.Nem kell maximumon üzemeltetni, mert akkor tényleg drága, de a gáz is, ha folyamatosan üzemeltetik.
Nálunk egy olajradiátor egy szobát befût. Ha éjjel-nappal megy kb +10.000-el dobja meg a villanyszámlát. Mással nincs tapasztalatom.
Ha nincs kiépítve központi fûtés a felsõ szinten, akkor esélytelen egyenértékû megoldást találni. A villany többszöröse a gáz árának, még az infra panellel is. Csak úgy tudod olcsó(bb)ra kihozni, ha kiépítesz központi rendszert, de ha az alsó szinten gázzal fûtesz akkor érdemes azt a rendszert kibõvíteni. A gáznál olcsóbb megoldás lehet a hõszivattyú és a fatüzelés, de mindkettõnél központi rendszert kell hozzá építeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Érdekelne több olajradiátort használó ember tapasztalata is, hogy hány négyzetméteres szobát fûtöttek, mennyi ideig ( egy hónapban ) és hogy ez kb mennyibe került ?

El akarok menekülni innen, mit tegyek?

Egy "kis" városban élek, de nagyon el szeretnék menni innen, ahogy telik az idő egyre jobban. Úgy érzem, mintha be lennék ide zárva. Elegem van az egészből, az itteni emberekből, helyekből, dolgokból, mindenből. A gond az, hogy most lettem csak 18 éves (suliba nem járok), és nem tudom, hogy szakadhatnék innen ki egyedül... Keresetem még nincs, kocsim sincs, semmi ilyesmi... Elképzelhetetlennek látom az egészet, de valamit muszáj leszek már kezdeni, mert idegileg nem bírom már itt... :\
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Mihez értesz? Mirõl van papírod? Miért nem jársz suliba 18 évesen? Miért van eleged? Mibõl? Szerintem simán az a bajod, hogy most vagy a kamaszkor végén, most lennél felnõtt és zavar, hogy nem változott semmi. Nincs ezzel baj, 18 évesen még el sem kezdted az életed. Tanulj, sportolj, vezesd le a feszültséget. Közben szerezz egy piacképes szakmát és abban tapasztalatot. Az sem lenne károdra, ha becsajoznál/bepasiznál :)
Én mondjuk nem azt mondtam hogy menj melózni. Sokan érzik még rajtad kívül ezt, sõt a többség érzi a bezártság érzést. Hidd el nem vagy egyedül, de rendszerezd egy kicsit össze magad :D
A semmibõl nem lehet. Keress (találj!) munkát, takarékoskodj, spórolj, tanuljál vmilyen szakmát.
Szüleiden élõsködsz és unod magad? Mennnnyéééé mááá dolgozni az isten áldjon meg.
Most mégis mi a gond? Az hogy nincs kocsid? Mégis hány 18 évesnek van Európában???? Komolyan, mi tart vissza? A saját kifogásaid, semmi más. Döntsd el hogy mit akarsz és vidd véghez. A vonat néha jobb mint a kocsi itt Európában, csak úgy mondom. Talán állj le a sok valósághshow nézéssel.
Menj nagyiékhoz/uncsitesókhoz! Ha õk is városban laknak, akkor meg... hát sajna, nem tudom. :s
Suliba sem jársz és nem is tudod magad feltalálni. Erre nem tudok mit mondani. Valami szuperhõs megmentõre vársz? Ne viselkedj úgy úgy mint egy elkényeztetett tini, és értékeld a saját szülõföldedet!
A kérdező hozzászólása: Mondani tényleg k**va könnyû, hogy menjek melózni :D Csak hogy ebben a városban és közelében még arra sincs lehetõség :D Nem unalomból akarok kiszabadulni innen, ne nézzetek már hülyének, köszi.

Közüzemi számlatartozást kinek kell kifizetni?

A szüleim elég sok közüzemi számlatartozást halmoztak,és nem fogják kifizetni mert elköltöztek.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ha sajàt ingatlan van akkor simàn ràterhelik.Én úgy tudom hogy 0 as szàmla esetèn irjàk csak a nevedre.
Úgy köt veled új szerzõdèst ha kivan fizetve.Úgy mondjàk 0-as a szàmla.Innen neked újra szàmlàznak.pl.ha eladàsra kerül a hàz a règi tulajnak mindenbõl 0-as szàmlàlt kell vinnie.Ha a szüleid nem.fizetnek valamit ki nem írjàk a nevedre, hacsak nem tartozàssal együtt.Ha nem fizettek ràterhelik a hàzra.Kikapcsoljak a szolgaltatàst.
Olyan nincs, hogy "és akkor nem kell kifizetni"! Elõbb~utóbb szüneteltetik a szolgáltatásokat, átadják behajtóknak, bíróságra viszik, ráterhelik a lakásra/házra, "széljegyzet" lesz a földhivatalban, árverezésig is eljuthat a végén.
A kérdező hozzászólása: Hát nem is áll szándékomban más adósságát kifizetni! Engem az érdekel, hogy lehet-e új szerzõdést kötni a szolgáltatóval, vagy csak akkor ha a tartozás ki van fizetve?

Ti hogy alakítanátok át ezt a garzont?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Itt egy szemmértékes terv, én valahogy így alakítanám át - persze, ha a gáz/víz, egyéb vezetékek áthelyezhetõek. Mondjuk ha elektromos sütõ van, akkor a gáz mindegy. Viszont én a mosogató+mosógépet az új konyhába raknám, szóval...? Asztal helyett magas bárpultot csinálnék, ha vendégek vannak a konyha felõli oldalán is lehetne ülni. Olyasmit raknék, ami nem nyílt, hanem alatta fiókos, de van hely a lábaknak. Az elõszobába egy magas cipõsszekrényt + akasztót, tükröt tennék... na meg erõs fényû lámpát. A fürdõbe két oldalról is raktam ajtót, ami sok embernek felesleges - ha kiveszed a hálóoldalit, akkor akad hely a mosógépnek is tán. Én szeretem, ha a hálóból közvetlenül nyílik. Helyspórolás érdekében tolóajtókat tettem. A konyhába persze a falra még raknék faliszekrényeket is, de már lusta voltam odatenni. A hálóban, nappaliban még polcokat lehet feltenni. Remélem tetszik, és tudtam valamit segíteni! [link]
A kérdező hozzászólása: Továbbá érdekelne az is, hogy-hogy rendeznétek be, mit hova tennétek az ízlésetek szerint. :)
A falak hosszúságát leírnád légyszi?

Miben különbözik a SZÓDAbikarbóna a mosóSZÓDÁtól?

Nem zavarna meg a téma, ha nem használnák mindkettőt mosásra.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A mosószóda a lúgosabb.
a SZÓDAbikarbónát meg lehet enni és fogat lehet mosni vele de tényleng
Más a vegyi összetétele, de mindkettö lúgos kémhatású, ezért oldja a szennyezödéseket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Muholdon lehet fogni ingyen magyar csatornákat és melik muholdon?

vagy nincsenek is ingyen csatornak mert mind levanak kódolva vagy hogyan van ,van egy 100cm parabola anternám tudnák valamit fogni velle ,hallotam hogy kell hozá forgató motor es forog az anterna oda forditom ahova akarom
gyakorikerdesek.hu

Ingatlanvásárlás folyamata, foglaló mértéke?

Hogyan szokás lakást lefoglalózni? Nekem nem lesz kp-m, lakás kasszában gyűlik a pénz, azt szeretném önerőnek felhasználni. Vagy a bank ezt a kezembe adja, és azt rakhatom le foglalónak?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Bárhogy is történik a dolog, foglalót sohasem szabad adni, esetleg elõleget csak .Ha meghiúsul a vásásárlás , az elõleg visszajár , de a foglalóból egy peták sem .
Tudomásom szerint a foglaló akkor nem jár vissza, ha az üzlettõl a vevõ áll el. Ha az eladó lép vissza, akkor a foglaló dupláját kell visszafizetnie. A lakáskasszával vigyázz. Kérdezd meg, hogy hogyan mûködik a kiutalás. Én az igénylés után 90 nap múlva kaptam meg a pénzt. Még szerencse, hogy át tudtam csoportosítani a költségeket és áthidaltam a 90 napot. Ha banki hitelt is szeretnél, akkor jegyezd meg, hogy a bank fizet utoljára. Ha megkaptad a banki kölcsönt, akkor az eladónak alá kell írni egy papírt, hogy a vételár többi részét átvette. Ekkor utal a bank közvetlenül az eladónak.