Otthon - 41595 db

Egy 24 négyzetméteres lakás milyen? Mennyire élhető?

A párommal megyünk egy 24 négyzetméteres garzonba.Szerintetek mennyire lehet elférni benne?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nekem az autóm van ekkora garázsban :DDD Ez még nappalinak is kicsi , de talán japánban jó ...
Mi most egy 31 nm-es lakásban lakunk amerikai konyhás plusz fürdõ (ami mondjuk a lakás méretéhez képest nagy), szóval különvonulási lehetõség nem igazán van. Mikor néztük a lakást a tulaj mondta is, hogy elvonulni nem igazán van hely, max a fürdõbe. Azóta ezen röhögünk, hogyha összeveszünk majd megyünk a fürdõbe duzzogni. :D Szóval igazából minden azon függ, hogy mennyire vagytok összeszokva, mennyire van szükségetek külön létre illetve mennyi cuccotok van. Befértek a lakásba vagy sem. Sokat segíthet még az is ha mondjuk egy szekrénnyel vagy függönnyel az ágyat le tudod a szobáról választani, mert úgy majdnem olyan mintha az egy külön rész lenne. Mondjuk ha a konyha egy külön helység akkor lényegtelen. Szóval élhetõ és el is lehet benne férni csak ha bármi konfliktus van köztetek akkor az hatványozottan fog lecsapni és a duzzogási idõszakban sincs hely elkülönülni. Max valaki elmegy sétálni. 23 N
A kérdező hozzászólása: aham értem.köszönöm hogy ilyen segítõkész vagy..de mint kiderült nem fog elférni a konyhában sajnos :S úgyhogy a fürdõbe kell rakni de még nem tudom hogy hogyan fog elférni..
Nálunk úgy volt, hogy a mosogató alatti szifon ki lett cserélve egy kombinált szifonra és oda folyt bele a víz , amit kinyomott a mosógép. A vizet meg ugyanonnan kapta ahonnan a mosogató csapja. (ott is egy elosztóval) Na ezt egy vizes jobban elmagyarázza :) Az a lényeg, hogy a mosogatóhoz kell közel tenni a mosógépet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod :) Én egy kicsit tartok tõle, de valamit valamiért..Meg a mosógépnek kell helyet találni mert nem biztos hogy befér a fürdõbe mert elég kicsi..Esetleg valami ötlet??
A kérdező hozzászólása: Elöltöltõs van nekünk is :) De meg lehet oldani, hogy a konyhába legyen attól is függ hogy hol van a csatorna nem??
Egy ilyen lakásban új képességekre tehers szert! Pl. megtanulsz állva aludni...
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti Köszönöm Szépen viszont kívánom Neked is :)
Mi laktunk 35 nm-en. A konyhában volt a mosógép (elöl töltõs) beépitettem a szekrénybe és a mosogató lefolyójába nyomta ki a vizet (alul a szifon kombinált volt). Ha befér, érdemes oda. még akkor is, ha a mosógépet le kell cserélni. Eladni a felül töltõst és venni egy elõl töltõst. Nagyon sok helyet spóroltunk vele. Persze minden lakás más.
sajnálom. Majd kialakul, ha már ott lesztek. Sok sikert és sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Ez tetszett mintha én írtam volna :) ) amúgy ha összeveszünk én mindig a fürdõbe megyek duzzogni mert csak azt tudom bekulcsolni :) egyenlõre még keresgélünk albérleteket remélem összejön valami!!Azért köszönöm a válaszokat :)
Kicsi, de nagyszerû! Jól ki kell használni, minden cm-t, és egész jól el lehet lenni benne. Amíg nincs gyerek:)

Milyen fajta kaktusz ez?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Olyan szúrós fajta.
Echinopsis oxygona.. Lehet oltani...
A kérdező hozzászólása: Ok koszi!!!
A kérdező hozzászólása: Azt észrevettem:-)
Talán Echinopsis.

Ki ismer olcsó költöztető céget?

Budapestről vidékre költözöm (160km). Kb. 3,5 tonnás teherautóra lenne szükségem. E-mail címet vagy webcímet írjatok légyszi!!!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Elefánt Teher
A kérdező hozzászólása: "Vidéken hova?" Budapestrõl Ajkára
Vidéken hová?
A kérdező hozzászólása: Köszi az Elefánttehert! Jöhet még, ha van. :)
Költöztetéssel kapcsolatban, ezt a budapesti céget, nyugodt szívvel ajánlom neked... Korrektek nagyon, és nem dolgoznak drágán... Web: [link]

Milyen nagyságú furat szükséges a cinke madár etetőre?

Van jelenleg is nyitott etetőnk de a vadgalambok és a verebek miatt ők alig jutnak élelemhez, mert a verebek nem engedik enni őket!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nekünk is van nyitott etetõnk, de cinkegolyót is használunk (remekül rálátunk több ablakból is). A verebek nagyon igyekeznek, de a legügyesebb is elég szánalmas teljesítményt nyújt függeszkedés terén, úgyhogy nem tudnak konkurrálni a cinkékkel. A harkályok idén még nem jelentek meg. Na azok mindig elverték a cinkéket és hamar leamortizálták a cinkegolyót. Nekik nem volt gond a függeszkedés.
32-35 mm. átmérõ.
Amin a cinege befér , azon a veréb is .

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Nekem elvirágzott le is vágtam a 3. bügyöknél és utánna száradt el :( nem hozott új hajtást csak a levelei vannak meg szép zölden
Ha éppen elvirágzó szakaszban van, akkor ez teljesen normális. Ledobja a virágait, majd elszárad a szára, csak a levelei maradnak szép zöldek. Majd a virágzási fázisban hoz másik, friss szárat. Én mostmár másodszorra csináltam azt is, hogy a 3. bütyök fölött levágtam a szárát elvirágzás után, így nem száradt meg, néhány hónap után a bütyök mellett friss hajtást hozott. Ha növekedési fázisban barnult meg és száradt el, akkor valami nagyon nem stimmel, fázik, túllocsoltad, vagy éppen nem eléggé, nem elég fényes helyen van, bármi lehet.

kérdésre adott válaszok
nagyon sokban függ attól, h hol van a lakás. barátnõm a Körúton lakik Bp-en. gondolhatod, h mekkora ott a zaj. mentõautó, rendõr, villamos, motorok. udvari lakása van, de a Combino jóvoltából még így is rezonál az egész amikor ott suhan. :) annyi a hátránya h elég sötét, és nem látod normálisan hogy milyen épp az idõjárás (szél, hó, esõ), viszont legalább nyugis, ki tudunk ülni cigizni, dumálni. nagy a belmagasság, az egész galériázva van. ha valami szép, nyugis, csendes környéken van, akkor akár utcára nézõ is jó választás, mert világosabb, látod mi folyik odakinn, nem érzed magad annyira bezárva :) , nem mászkálnak az ablakod elõtt a lakók (körgangos ház esetén).
Tényleg attól függ hol van. Forgalmas fõút mellett jobb ha udvarra, vagy parkra néz az ablak, ha nem veszettül népszerû hely, akkor én jobban szeretem, ha utcára néznek az ablakok. Kevésbé érzem magamat bezárva, nem látnak bele a számba a szomszédok, ha elmennek a lakás elõtt.

Centroweld Miniarc 135 inverteres hegesztőgéppel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Milyen márka ez a Centroweld?

Otthoni barkácsoláshoz kellene. Polcokat összerakni, 3-4 mm sarokvasak, lemezek hegesztéséhez.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nem olyan rossz kis gépek ezek de olcsobban jobbat veszel [link] Én ezt ajánlani tudom, lehet hogy a strausznak nagy retek gépei vannak amik szétesnek a mozgó mehanika miatt, de azt kell hogy mondjam hogy ez nagyon jól sikerült koppintás a kínaiaktól.Én elég sokat hegesztek az enyémmel és nagyon erõs, nagyon bírja , sosem volt vele még bajom.A centroweldnél is erõsebb, tudom mert próbáltam már.
Tapasztalatom ugyan nincs vele, de ez a tipikus No-name kategóriának tûnik, egy fantázia névvel ellátva. Se szerviz, se gyártó az egész neten. Én egy kicsit rizikósnak gondolom a megvételét.
A kérdező hozzászólása: 2-esnek: sajnos csak 16 A biztosítékom van és ez a gép amit te ajánlasz nekem túl erõs. Elég lenne csak 140A es.

Mi a külömbség a hegesztés, és az impulzus hegesztés között?

Leginkàbb a co hegesztésre irányul a kérdés. Érdekelnek az elméleti, és a gyakorlati külömbségek is.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
[link]
Én úgy tudom hogy az awis eljárásnál van 1 olyan hogy pulse üzem mód. Ezt a nagyon vékony anyagoknál használják, és a kilyukadás megakadályozása a cél. Itt a hegesztõ áram lüktet, csökken -nõ a teljesítmény(ez állítható) pillanatokra, így nincs a fém állandóan hõ terhelve, kitéve az elégésnek(károsodásnak)és csak arra a pillanatra van NAGY áram amíre beállítottuk. A másik.. az az impulzus hegesztés.., amit mûanyagok varrat nélküli hegesztésre használnak fel. Itt egy közbensõ fém szál elektromos fel-ízzitásával történik, miközben, a mûanyagokat erre rápréselik. Így kötõdik össze a két mûanyag. Ultra vékony mûanyagok lapok is össze hegeszthetõk az eljárással.
Azt hiszem, itt hamarább kapsz érdemi választ: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszi, de azon a fórumon nincs válasz a kérdésemre.
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy válaszoltlál, de nem volt kielégítõ a válasz. :(

Lassan elcuccolnék, az elképzeléseim a következők (lent), igy működhet?

28 éves vagyok, 24 évesen még nem, de 26 éves korom óta már szükségességét érzem, hogy valahogy egyedül elcuccoljak, mármint el a szülőktől. Sajnos munkám nem mindig volt, amikor akartam, kertes házban élünk, eléggé nehezen tudnám magamat panelbe beszoktatni. Sajnos, még kis lakások is elég drágán vannak, igy fogalmam nincs, hogyan vegyek sajátot (olyanok, hogy hitel, amit 100 évig fogok törleszteni, na kösz nem). Albérlet lenne a megoldás addig, amig meg nem öröklöm a szülői házat. Nincs testvérem, igy ilyen problémák nem merülnek fel.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én is matekozok kicsit. A szüleim most 50 évesek és mindkét nagymamám él még, használja a lakását/házát. Lehet elõbb lejárna a hiteled, minthogy haza tudj költözni, de a te dolgod. Szerintem gáz arra várni, hogy mikor dobják fel a szüleid végre a pacskert, mert akkor beköltözhetsz a házba... Lehet holnap megtörténik, de ha szerencséd van majd csak 30 év múlva. Addig bármi történhet velük is, el kell adniuk a házat, kisebbe költöznek, vagy egyáltalán nem is rád íratják, másra hagyják. Akkor mi lesz? Vagy ha te harapsz elõbb fûbe nem õk?
28 évesen arra vársz hogy a szüleid meghaljanak hogy megörökölhesd a házat ? No COMMENT !!!!!
A kérdező hozzászólása: miért, mi a gond vele?
A kérdező hozzászólása: hát ez fészpalm......
Most erre a "kérdésre" komolyan választ vársz? Ha igen, akkor: igen...
igen, lakj albérletben. olcsóbb ha van lakótársad, oszlanak a költségek. az örökségre ne fend a fogad, inkább adj hálát a magasságosnak, hogy élnek a szüleid. nem tudom, h családot akarsz-e, de ha igen, akkor kezdj el már most valami megtakarítást ha nem albérletben akarod felnevelni az utódaidat. és egy kis matek így a végére: 20 éves voltam mikor a nagyszüleim elhunytak, ebbõl világosan látható, hogy jó esetben akkor költözöl majd vissza a szülõi házba, amikor a saját kölyköd "kirepül". persze lehet gyereked 40 évesen is, akkor csak pár évet kell kibekkelni vele az albiban.

Hogyan kell kimérni a gyújtás trafót (motorkerékpárhoz)?

Van egy 50 m3-es Piaggio Zip motorom, egyik napról a másikra eltűnt a szikra belőle. Szétszedtem a mocit, kiszedtem a gyertyát, megnéztem nem szikrázik, persze új gyertyákat is próbáltam. Ezután a gyújtás trafóra gyanakszom, de szeretnék meggyőződni hogy az rossz, hogyan kell kimérni? 3 vezeték megy a trafóba, piros-fehér-zöld, és van egy fekete testkábel. Hogyan lehetne ezt kimérni? Köszi előre is.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
kuka és vegyél újat. tekercselés (menetzárlat) és egy komplett elektronikát a kivezetéseket át nem lehet kimérni.alkatrészenként csak akkor ha értesz hozzá, de a menetzárlatot sehogyan sem.
Véleményem szerint a trafó hal meg utoljára...gyujtótekercs lesz az!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, bontottan 4e ft-ba került, ezt a költséget akartam elkerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megnézem
[link]