Politika - 49751 db

Ha csak haszonélvezeti jogom van egy ingatlanon, szükséges a tulajdonos beleegyezése az eladáshoz, lakásfenntartási támogatást igényelhetek rá ugyanúgy?

Apukám nevére íratnám a házamat, én csak haszonélvező lennék, de nem tudom még, ez mivel jár.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Haszonélvezõ csak lakhatja az ingatlant, nem lesz tulajdonos, nem vehet fel rá hitelt, nem adhat haszonélvezeti jogot másnak, nem alakíthatja át az ingatlant, nem rongálhatja, karban kell tartania, takarítania, felújítania, számlákat fizetnie kell. Egyébként miért akarod apukádra íratni? Általában fordítva szokták.
Nem, hitelt csak a tulajdonos vehet fel. Nem tudom, milyen tartozásod van, de vagyonmentés címen a bíróság semmissé teheti az ajándékozást.
A kérdező hozzászólása: Mert tartozásom van és félek hogy ráterhelik és elvesztem... Késõbb sem vehetek rá fel hitelt ha a tulajdonos beleegyezik?
A kérdező hozzászólása: ...mert havi 30 ezer a jövedelmem...
A kérdező hozzászólása: be nem fizetett gázszámlák miatt majdnem fél millió, és egyelõre kifgizetni se tudom, mertz havi 3
Eladni csak a tulajdonos tudja. Megterhelni is csak tulajdonos tuudja.
"szükséges a tulajdonos beleegyezése az eladáshoz?" Most õszintén, ez hogyan merült fel benned?

Napi 8 óra diákmunka esetén a kötelező 20 perces szünetet levonhatják a fizetésből?

És pontosan mennyi a nettó minimálbér diákmunka esetén? (nappal és éjjel)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Bruttó 564 a minimálbér, éjszakai pótlék már nincs sajnos, 16%-os adóval ez 474 nettó/óra. Elvileg nem vonhatják le, gyakorlatilag megteszik sok helyen(bár nekem csak a 12 órás mûszakokban vonták le). Ha van kérdésed, kérdezd bátran, elég sokat melózom egyetem mellett :)

Ha egy politikus lehet nyíltan magyarellenes, akkor miért nem vállalhatná fel egy politikus az antiszemitizmusát?

És most nem a gyűlöletkeltésre gondolok (bár sokszor sajnos ezek összeforrnak), hanem a nézetekre. Ha egy politikus kifejezi a magyarok iránt érzett ellenszenvét, esetleg intézkedésekkel is nehezíti a helyzetüket, az kevésbé jogsértő, mint mikor valaki kifejezi a zsidók iránt érzett ellenszenvét?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az erõs kutya b...szik elv érvényesül. Az erõsebb etnikumok terrorizálhatják a gyengébbet, a gyengébb pedig nem tud visszavágni. Ami pedig a zsidókat illeti, õket senki sem bánthatja, ez a tény pedig sok konspirációs teória alapja.
A kérdező hozzászólása: Na, én írta egy magyarellenes politikust, várom a válaszokat, fõleg harmadik és negyedik válaszoló. Vagy tévesen nevezik Jan Slotát magyarellenesnek?
A kérdés alapjáraton hibás feltevéseken alapszik, tehát ebbõl kifolyólag értelmezhetetlen és megválaszolhatatlan.
tudom, olvass visszább, még félre is értelmeztem a kérdést, mert biztos voltam benne, hogy magyar politikusokra gondol
na hármas vagyok mégis mit kéne írjak? legközelebb beleírhatnád a kérdésbe azt is, hogy nem magyar poltikusra gondolsz ma a magyarok között is rohadt nagy divat lett magyarellenesezni amúgy meg nem hülyeség amit kérdeztél, ennek valószínüleg senki sem fogja tudni megmondani az okát lehet azért mert a zsidók kezében vannak a magyarok és nem fordítva?
Egy politikus nem fejezheti ki konkrétan a magyar nép iránt érzett ellenszenvét és nem hozhat intézkedéseket, amelyek kifejezetten a magyar emberek ellen irányulnak. Mármint technikailag megteheti, de elítélendõ. Pont úgy elítélendõ, ahogy a rasszizmus is.
én ezt az egész magyarellenességet nem értem szerintem magyarellenes magyar nem is létezik csak azért mert valaki nem hirdeti boldog boldogtalan, hogy "én bizony magyar vagyok", meg nem lobogtat árpád sávos zászlót és neadjisten még rá is mer világítani a Magyarország hibáira, attól még nem lesz magyarellenes valaki a fent ülõ poltikusaink szarnak a nemzetre, csak a saját zsebük tömése a cél, ez magyarellenesség? mondjuk ez már meggondolandó...
Zsidók haza!
amúgy Jan Slota nyíltan magyarellenes, ez magáért beszél, nem kell bizonygatni viszont vele foglalkozni sem kell, egy alkoholista suttyó, remélem egyszer idetéved hozzánk és helyben el is hantoljuk azt a szemétládát és nem, nem amiatt utálom, ahogy beszél a magyarokról (mert a szlovákok 90%-a is így beszél rólunk), hanem ahogyan azt teszi, nyíltan, mindenki elõtt itt nálunk mikor hallassz így beszélni egy politikust a szlovákokról? az egész szlovák parlamentet is felgyújtanám, amiért ezt hagyja...
#9 A "magyar" politikusok nagy része is magyarellenes. Csak gondolj bele, hány helyen diszkriminálják a magyarokat még Magyarországon is!
A kérdező hozzászólása: 3#, legközelebb olvasd el a kérdést..:) 4#, ha már kioktatsz, fogalmazd meg, mi a hibás. meg lehet gyõzni, csak ahhoz kellene a magyarázat is. Nem magyar politikusra gondoltam. Jan Slota például nem magyarellenes?
Ugyanolyan jogsértõ mindkettõ, bár én még nyíltan magyarellenes politikust még nem láttam. Tehetségtelen, gerinctelen, elvtelen figurát láttam néhányat, de a bárki ellen való zsigeri gyûlölet megnyilvánulásnak azért mégis csak bajosan lehet aposztrofálni, bármely megnyilvánulásukat.

Haverom azt mondta, hogy a Jobbiknak az lenne leginkább az érdeke, hogy jövőre sem ők, sem pedig a Fidesz nem győzne, hanem a baloldal. Láttok benne rációt?

Azt mondja, hogy ha ők győznek, akkor nem tudnak majd normálisan és érdemben kormányozni, mert minden fontosabb pozícióba fideszes emberek vannak beültetve 2/3-dal, akiknek a megbízásuk 2018-ig szól, így ha a Jobbik komolyan is akarna valamit, azt a fideszesek rögtön derékba törnék, mert nekik a Jobbik lejáratása lenne a céljuk.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A jobbiknak az lenne az érdeke, ha a fidesz 50 % alatti eredménnyel nyerjen, és õk fussanak be a második-harmadik helyen. Ebben az esetben a fidesz kisebbségi kormányzásba kezdene. A 2/3-os törvényekkel ennek megvan minden elõfeltétele, a napi ügymenet biztosított. Viszont a törvényalkotáshoz szüksége lenne a jobbik vagy az MSZP támogatására. Ha már alkut kell kötni, akkor a jobbik esélyesebb az érdekérvényesítésben mint az mszp.
Az országnak meg az ha egyik se.
A Jobbiknak az lenne az érdeke, hogy abbahagyja a gyûlölködést, uszítást. Azzal NEM lehet semmilyen problémát megoldani. Legyen MEGVALÓSÍTHATÓ gazdasági programja, ne csak álmodozás. Vona pedig ne csak egy-egy napra bohóckodjon valahol, ha valóban meg akarja ismerni az átlag ember életét. Álljon be legalább egy hétre valamelyik multi pénztárába, vagy menjen el valamelyik vállalkozóhoz segédmunkásnak. Éljen meg abból a pénzbõl, amit ott kap. Vagy álljon be az Egyéb kérdésekben írt illetõ helyére egy Trafikmutyishoz!
Van benne valami. Ha megnézzük Franciaországot, vagy Ausztriát, a radikális pártok csak akkor erõsödtek/erõsödnek, ha szocialista baloldali kormány van. Sarkozy alatt nem nagyon erõsödött az FN, de mióta Hollande van azóta növekednek. Jobboldali párt, nehezen gyõz le jobboldali pártot. Na, meg az MSZP-re könnyebb rábizonyítani, hogy cigánypártiak, nemzetellenesek. Elég megnézni Bajnaiék egyik törvényjavaslatát , gyakorlatilag büntethetetlenné akarják tenni a kiskorúak bûnözését.Ez is kiknek kedvezne?Hát a kis rézangyaloknak.
Mar ha az a romhalmaz ami akkor 2018ra marad megeri hogy egyaltalan valaki kormanyozni akarjon...

kérdésre adott válaszok
Nem hiszem. Nem olyan hely ez...
Valószínûleg nem.
9-esnek van igaza. Az emberek szerintem még azért sem szólnának, ha a fél fizetésüket lenyúlnák.
Ez az ember ennél nagyobb botrányokba se bukott bele.
6-os. NEM lövettek békés emberek közé 2006-ban! A csõcselékre lõttek. Aki pedig békés járókelõként közéjük ment, magának köszönheti. Orbánnal az emberek többsége nem ért egyet. Csak azok, akik nyertek az intézkedéseivel. Orbán legfeljebb akkor bukna meg, ha forradalom söpörné el. Erre viszont kicsi az esély.
Az emberek birkák, õket ilyenek nem érdeklik, nem háborodnak fel semmin szinte. A magánnyugdíj lenyúlásából sem lett semmi.
Magyarországon mikor bukott bele bármilyen politikus bármilyen botrányba?
Nem.... még nem......
"Magyarországon mikor bukott bele bármilyen politikus bármilyen botrányba?" Gyurcsány Ferenc.
Miért bukna? A rendõrség, ügyészség is az övé! Nem engednek egyet sem kivizsgálni, bírói szakaszba végképp nem. De ha mégis, majd Rogán újra beszól a bíróknak és nem mernek ellent mondani.
Annál több esze van.
Egyszer csak felgyûlik annyi szenny, hogy elmerül benne.
Bele! Meg vannak számlálva a (hó)napjai... A MAGYAR NÉP szerencséjére!
#13 fletó legnagyobb botránya az öszödi beszéd volt 2006-ban, mégis hatalomban maradt 2009-ig. Akkor is csak azért mozdították el, mert vele még nagyobbat bukott volna az MSZP a választásokon.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem kicsi, tûr a magyar, de ha egyszer megindul, fusson aki hatalmon van!
Lassan mar havonta van valami vacak amit felnagyitanak es ugy talalnak mintha abba bele kene bukni a kormanynak. Csak valahogy egyik se eri el az emberek ingerkuszobet. Most ha abba se bukott bele egy kormany, hogy bekes jarokeloket lovettek meg verettek veresre, mert rendkivuli allapot volt az orszagban egy felorult hazug amukfuto uralma miatt, akkor megis mit varjon a nep? Hogy majd abba bukik bele valaki hogy kulon bolt van a dohanynak, vagy hogy a navnal valaki azt mondja hogy hallotta hogy allitolag valaki hallotta valakitol hogy valaki csalt?

Ki lehet valahol próbálni nagy kaliberű fegyverekkel sorozatlövést?

Lőtereken sajnos nem lehet sorozatot lőni
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Itthon biztosan nem, esetleg külföld... Már én is kérdeztem ilyesmit, semmi esély erre. Jó lenne fegyvereket kézbe fogni, kipróbálni, lõni. Mindezt pénz ellenében, nem akarok engedélyekkel szórakozni. Bemegyek a pályára, és lövök. Persze Mo. nem épp ebbõl a szempontból izgalmas... :)
Meg az USA lotereken (legalabbis Californiaban) sem engedelyezik a sorozatloves. Vagy egyet losz, vagy ket gyorsat, de lovesek kozott 1 masodpercnek el kell telnie, kulonben a loter-mester rad szol. Arizonaban van egy rendezveny (gondolom olyan lehet mint a szlovak, bar azt nem ismerem) ahol szinten mindent ki lehet probalni (penzert). Meg tank is volt legutobb, a fold is beleremegett mikor eldurrant. Szerintem sorozatlovesre nem sok eselyed van, de nehany fegyvert biztos ki lehet probalni valami komolyabb loteren. Ha Mo-n nem talalsz, esetleg a szomszedos orszagokban?
A kérdező hozzászólása: tudom, abbol a videobol jott az otlet es remenykedtem benne, hogy itthon is van erre lehetoseg, de ezek szerint hiaba :)
Nem igazán vagyok tisztában az USA-beli törvényekkel, de tonnaszámra keringenek a YouTube-on az Amcsi lövöldözõs videók minigunnal, dobtáras géppuskákkal meg 50 kaliberes távcsövesekkel és elég sok a sorozatlövés is. Szóval ott kellene próbálkozni, kérdéses, hogy hogyan jutsz el oda, illetve hogy a helyi törvények mi jót mondanak a dologról. G.
Szlovákiában, de elég borsos áron.
Szlovákiában évente egyszer van egy ilyen rendezvény. Az indexen volt egy videó, ahogy a tudósítójuk elment rá. UZI-tól a Maxim géppuskáig elég sok mindent kipróbált. A lõszert te veszed helyen, de ha nagyon szeretnéd, akkor jövõre, vagy az utánra biztos összejön egy adott összeg rá.
Magyarországon senki nem tarthat sorozatlövõt. Nem tudsz kipróbálni éles fegyverrel sorozatlövést. Olyanja csak a rendõrségnek és a katonaságnak lehet. Szlovákiában bárkinek (!) lehet sorozatlövõ fegyvere sportlövészeti célból (aki megfelel a követelményeknek). Szóval otthon is lehet tartani MP-40-et, UZI-t, Kalasnyikovot, stb.-t, de hivatalosan csak sportlövészeti céllal, ugyanúgy páncél tárolószekrényben, mint a többi sportlövõ fegyvert (pisztoly, puska).

kérdésre adott válaszok
Engem is bombáznak ilyen magyar cégek hasonló ajánlatokkal. Feljelentést lehet tenni, csak az internet világában elég nehéz bizonyítani, hogy ki a valós küldõ. Sok esetben lehetetlen. Gmailben jó a spam szûrõ. Az a leghatékonyabb védelem a spammek ellen.

Outletben vasárolt hűtővel, nem megfelelés okán milyen jogokkal élhetek? FONTOS!

Tegnap kivalasztottunk egy hutot,ki is fizettuk,ma kihoztak. Az uzletben falhoz volt allitva,mindket oldalanal alltak hutoszekrenyek. Otthon vettuk eszre hogy serult a hátso bal széle is,jobb oldalon a tetejen a muanyag boritas szele vegig repedt es össze van gányolva ugy hogy megolvasztottak ket helyen a muanyagot es ugy osszeragasztottak ket ponton. Belul nem tunt fel hogy a zoldseges rekesz is mindlet oldalt elvan repedve. Plusz az egyik polc amit az ajtoba lehet rakni,annak az egyik sarka tobb reszbol ossze lett ragasztva mert az is egyszer mar eltort tobb részre. Az osszes polc a zoldseges rekeszben volt,ezert em tunt fel,nem neztuk meg. otthon azt is eszrevettuk hogy az ajto mentén,amikor kinyitjuk a masik oldalon van egy pukli a gumiszigetelesnel,ami miatt a szigeteles nem fekszik tokeletesen a fem felulethez igy lehet hogy ott bejonne a meleg a hutoterbe vagy hideg távozna onnan. Ez em nagy...olyan hvelyujj nagysagu dudor. Visszamentunk,elmondtuk hogy a felet nem lattuk hibaknak es h mit lehet tenni. Kicserelik masra...jah de nincs plusz 10 ezrem h az arban kovetkezot megvegyem. Penzt vissza nem adnak. Rakerdeztem hogy itt nem ervenyes a 8 munkanapos dolog...akkor megmutatta a falon ki van ragasztva h ha 3 napon belul jelzunk olyan hibat ami a mukodeseben akadalyozza a keszuleket akkor csere lehetoseget kell biztositania az uzletnek....Magyaran penzt ekkor sem adnak vissza. Ez igy jo? Mit tudok tenni? Mar total elkedvtepenedtem ettol a geptol.... 
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
[link]
És még valami: "Fontos tudni, hogy a cserének mindig ugyanolyan típusú termékre kell történnie. Amennyiben ez nem oldható meg, például az a típus már elfogyott és nem is lesz készleten, úgy a vételár visszafizetését lehet kérni, azaz fogyasztó elállhat a szerzõdéstõl (természetesen azzal a megkötéssel, hogy jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye). " [link] Mindkét cikket olvasd el, találsz benne jogszabályi hivatkozásokat is. Ha a kereskedõ megtagadja a cserét, vagy a visszafizetést, akkor ragaszkodj a részletes jegyzõkönyv felvételéhez, amellyel aztán a Fogyasztóvédelemhez fordulhatsz.

Változik az Állami Vadászvizsga. A módosítások után Ti szeretnétek vadászvizsgát?

Minimum a tanfolyam 250000Ft, és fél éves oktatás.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A vadászat nem olcsó mulatság. Szokj hozzá, vagy hagyd a csudába!
A kérdező hozzászólása: Itt a pontos leírás: [link]
Mitõl "sport" a vadászat ? Nincs benne semmi olyan ami hasonlít a sportra. A felek között egyenlõ esély a küzdelemben stb. Vaddisznó ellen egy vadászkéssel. Az sportvadászat lenne ! Ez a lövöldözés a vadászlesbõl aberrált gazdag emberek öldöklésvágyának kielégítése. Undorító. Nem szeretnék vadászvizsgát ha ingyen adnák akkor sem.
A kérdező hozzászólása: Pár hete vizsgáztam, nekem nincs a változtatással semmi bajom, mert rám az új NEM vonatkozik.
Sok a vadász...és kevés a nyúl! A mai kedvtellésböl való lövöldözésnek semmi köze sincs a "szükséghez", az élelem szerzéshez, vagy a vadállomány "egyensúlyban" való tartásának... A vadászat manapság inkább presztizs, öldöklési kedv, urizálás, ahol hatalmas összegek cserélnek gazdát.

Elmagyaráznátok nekem pár dolgot ezzel kapcsolatban?

Ott kezdeném, hogy azért vagyok még butácska a dolgokban, mert 16 éves vagyok, nem rég kezdett el érdekelni a politika, viszont most nagyon. Máma egész nap azon kattog az agyam, hogy (még hozzáteszem, nem vagyok rasszista, csupán az ocsmány viselkedést ítélem el, amit, lássuk be, jobbjára a romák művelnek) tulajdonképpen miért büntetik a rasszizmust, ha nem is konkrétan és miért van az, hogy az országunknak nincs pénze kifizetni az adósságot, de arra van, hogy segélyt osszon mindenkinek (jobbadon a romáknak). Apám szavaival: az adófizetők pénzéből élnek. Igaza van. Tényleg nem akarok senkit és semmit támadni, nem tisztem megmondani, hogy ki és mi jó és rossz, csak elgondolkodtam ezen és nem tudok álláspontra jutni, valószínűleg azért, mert még a felét sem ismerem a történetnek, pont ezért ha értelmesebbek elmagyaráznék, mert addig úgy sem nyugszom, amíg ez nem lesz tiszta a fejemben. Köszönöm!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Céljuk? Ez érdekes.. Miféle céljuk lehetne velük, hiszen dolgozni nem szeretnék és észben sem tûnnek ki. Tisztelet a kivételnek, bár olyat még nem ismerek.
A kérdező hozzászólása: Önhibájukon kívül...Jah... A közmunkához kötött segéllyel én is egyetértek, nyáron láttam õket kaszálni az jó volt. De az én álomvilágomban õk ugyanúgy dolgoznak, mint a többi, az lenne a legszebb. Nem kéne segélyre költeni, maradna pénz az adósság megszüntetésére.
"Miféle céljuk lehetne velük, " Te most épp egy pár százezres szavazóbázisról beszélsz. Jövõre választások. Dereng? :)
Azért kell segélyezni az embereket, mert elvileg (!) önhibájukon kívül vannak az adott helyzetben. Persze ez a gyakorlatban átment ebbe a megélhetési munkanélküliségbe, tehát hogy ingyenélõsködik, mert tudja, hogy úgyis kap majd segélyt. Az a baj a mai cigánysággal, hogy két nemzedék felnõtt náluk úgy, hogy azt látták, hogy nem kell dolgozni, mert akkor is kapják a zsót. Most ezzel a helyzettel mit lehet kezdeni? Munkára kell kényszeríteni õket... Hogy kényszeríted munkára? Pl kömunkához kötöd a segélyt. Nem vagyok Orbánista, szerintem elég sok baromságot csinál, de ez speciel egy jó húzás volt.
Most azt kellene neked elmagyarázni, hogy miért jár segély a cigányoknak? Hát ez bizony eléggé fogós kérdés. Én mindössze annyit tudok feltételezni, hogy valakiknek céljuk vannak velük, hiszen merõ emberbaráti szeretetbõl miért pénzelne valaki egy közveszélyes társaságot?