Számítástechnika - 310910 db

POST, GET változókat hogyan kezeljen egyszerű változóként?

Tehát pl, ha egy oldal POST (f?leg FROM-ok) vagy GET (pl. URL-ben továbadott értékek) változókat ad egy másik oldalnak, ezeket hogyan lehet kezelni a $_POST['változó'] és a $_GET['változó'] nélkül kezelni egyszer? $változó formában?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
nem tom mihez kell, de lehet értelmesebb GLOBALra átírni a dolgot, csak ne felejtsd el a végén a destroy-t ...
szintén Globalra szavazok!

kérdésre adott válaszok
session id-nél a böngészõd nem a süti alapján dolgozik hanem a lejárt munkamenet idõtartamának függvényében - legalábbis ha erre a részre gondolsz - . Ha olyan gépnél ülsz ami nem a tiéd, vagy esetleg egy üldözésimániás user tiltja a sütijeit, akkor jobb.
Minél? Nem feltétlen jobb annál, hogy saját cookie-s rendszert írunk, hiszen ha jól tudom, a session-ök is a cookie lerakásos módszerrel dolgoznak, csak php függvényeken keresztül.

Miért biztonságos a PHP?

gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
a) Normális esetben a forráskód sohasem kerül a felhasználó szeme elé, így nem tudja, mi alapján dolgozik az oldal. b) Egyébként ennek kivételével egyáltalán nem biztonságos.
Én nem mondanám, hogy biztonságos. Egy rossz programozó ugyanolyan kiskapukat hagy benne, mint akár más programnyelvekben is, ami által aztán akár a szervert is fel lehet törni, amin a program fut, mint a sicc. Láttam már ilyet.

kérdésre adott válaszok
Utolsó módosítás dátuma: $utolsoModositas = strftime("%Y%m%d%H%M", filectime("konyvtar/file.html")); vagy $utolsoModositas = strftime("%Y%m%d%H%M", filemtime("konyvtar/file.html"));
De elég így is: date("Y.m.d H:i:s"); Y = Évszám: 2008 m = Hónap: 07 d = Nap: 25 H = Óra: 13 i = Perc: 48 s = Másodperc: 25
echo date("Y.m.d. H:i", time()); Az aktuális szerveridõt írja ki a köv. formátumban: 2008.03.07 16:19

Mik azok az include-ok?

gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
include egy "beágyazott fájl", ez akkor hasznos, ha egy PHP fájlban pl olyan utasítások vannak, melyeket máshol is használsz. Ilyenkor egyszerûen "belinkeled" ugyanazt az utasítást egy másik fájlból. Pl. van egy szövegformázó utasítás, amit nem akarsz minden egyes PHP fájlba bemásolni, de szeretnéd mindenhol ugyanúgy használni, akkor csinálsz egy ún. include-ot, melyet a következõ módszerrel be tudsz illeszteni: <?php $valtozo = "Ez a formázandó szöveg"; include "formazo.php"; // És így megkapod a formázott szöveget mondjuk, amit kiíratsz: print $valtozo; ?>
szörnyek amik a programod forráskódjáa támadnak rá és megeszik belõle a sorokat.

kérdésre adott válaszok
Természetesen igen! Mivel szerver oldali alkalmazás, lényegében bárhol használható, a WAP (WML) oldalak esetében is ugyanúgy mûködik a PHP, mint a HTML oldalaknál. Persze a megjelenített oldalnak meg kell felelni a WML szabványnak.

kérdésre adott válaszok
a fenti válasz helyes, azonban figyelj arra oda, hogy az adott fájl kiterjesztése ".php" legyen különben a PHP értelmezõ nem ismeri fel, és a komplett foráskódod a felhasználó kezébe kerül. Innetõl meg már csak a tudásán, és a jóindulatán múlik, hogy mit kezd vele.
<html> <body> <? print "PHP kód"; ?> </body> </html> és arra figyelj ahogy az elõttem lévõ monta a kiterjesztés mindenképpen ".php" legyen!!
Többféle módon is lehetséges, egyik módszer, ha csak a szükséges részeknél egyszerûen beillesztjük a PHP kódot pl: Üdvözlöm <?php print $nev; ?>! Másik módszer módszer lehet ha az egész oldal PHP által készül el: <?php print "<HTML>"; print "<HEAD>"; print "<TITLE>Oldalam</TITLE>"; print "</HEAD>"; print "<BODY>"; print "<H1>Ez az én oldalam</H1>"; print "</BODY>"; print "</HTML>"; Természetesen mindkét esetben a kliens oldali alkalmazások (Javascript pl) ettõl ugyanúgy lefutnak és a HTML kód ha megfelelõ, hibátlanul megjelenik az oldal.

kérdésre adott válaszok
Két alapvetõ módja van: print echo Mindkettõ után idézõjelben jön a kiírandó szöveg. Mivel az idézõjelet már "elhasználtuk" a kiíratáshoz, ha azt akarunk oldalunkon megjeleníteni, akkor a következõ módon kell megtenni: print "Ez egy \"idézõjeles\" szöveg"; Tehát a kiírandó idézõjelek a \-jel eléjük írásával jelennek meg, különben problémák akadhatnak az oldallal. Másik módszer ezek kiküszöbölésre ha a HTML speciális karaktereinek kódját használjuk.
harmadik modja hogy ' egyszeres macskakörmmöt rakunk idézõjelek helyett és nem kell visszaperjel sem :) Persze ezt nem tanítják könyvekben, és nem fognak ílyen oldalakat feltörni mundjuk mysql injekcióval :D

Mi az PHP?

gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A PHP egy szerveroldali alkalmazás, amivel egyszerûbb és összetetteb mûveleteket lehet végrehajtani, így pl dinamikusan frissülõ oldalak hozhatók létre. Elõnye, hogy a felhasználónak a böngészõjén kívül nincs szüksége semmilyen extras programra (mint pl Javascript esetén). Természetesen, mint bármelyik program ez sem lehet tökéletes, ezért szokták ötvözni egyéb szerver- vagy kliensoldali alkalmazásokkal...
Engem érdekelne az a DVD
Programozási nyelv:http://google.nekem.net/?q=PHP
P.H.P Puncifejû Húzzá Péniszembe
Helló! Eléggé összetet programozás de ha komolyan érdekel tudok küldeni nagyon profi dvd-t ami avi formátumban elmagyaráz mindent érthetõen. Feladatok és szövegkönyvvel. PHPés MySQL, DHTML, esetleg Weblap készítése az alapoktól 2dvd. Ha érdekel valamelyik 5000ft.
A PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) egy nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv, legfõbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése. Emiatt a PHP-t jórészt szerver-oldalon használják, bár létezik parancssori interfésze is, illetve önálló, grafikus felületû alkalmazások is létrehozhatóak vele.

kérdésre adott válaszok
A PHP fájlban lehet hazsnálni változókat, lehet kommentárt írni stb. Minden változó a "$" jelet viseli, ezzel van megkülönböztetve az utasításoktól pl. Kommentárt kétféleképpen is létre lehet hozni. Ha két "/" jelet raksz a szöveg elé, az adott sor nem hajtódik végre, de a fájlban ugye meglesz. Vagy ha több sort szeretnél beírni, nem szükséges minden sor elejére rakni a dupla "/" jelet. A kommentár kezdetéhez kell rakni egy "/*" jelzést, és az innentõl lévõ szöveg nem hajtódik végre, mindaddig amíg a szerver a "*/" záró jelzést nem éri el.
Legelsõ programozással kapcsolatos kérdés - és mocskos php?!
<?php $c=1; $d=1; echo "<table border='2'>"; while($c!=111) { echo "<tr>"; while($d!=111) { echo "<td>"; echo $d; echo "x"; echo $c; echo "="; $x=$c*$d; if($x%2==0 && $c!=$d) { echo "<font color='red'>".$x."</font>"; } if($x%2==1 && $c!=$d) { echo "<font color='black'>".$x."</font>"; } if($x%2==0 && $c==$d) { echo "<font color='purple'>".$x."</font>"; } if($x%2==1 && $c==$d) { echo "<font color='blue'>".$x."</font>"; } $d++; echo "</td>"; } $d=1; echo "</tr>"; $c++; } echo "</table>"; ?> x eredmény, d oszlop, c sor ;)
elemekbõl
most beirhatok neked egy komplett php fájlt ha akarod én irtam még régebben szorzótábla a kezdõbb dolgok vannak meg benne következõ hozzászólásnál lesz
Egy php fájl, ha nem a szintaktikát nézzük, akkor osztályokból, függvényekbõl állhat.
Nagyon egyszerû, egy alap PHP fájl egy beveztõ "taggal" kezdõdik és egy záró "taggal" végzõdik. Valahogy így néz ki: <?php mûveletek, utasítások ?>