Tudományok - 40101 db

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :) )
Nem értem a kérdést.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elsõ valamit elrontott. A mátrixok szorzása szerint A*A-ban az elemek: x^2-4y 4x-16 xy-4y 4y-16 itt 4x-16=4 és 4y-16=4 szükséges ezekbõl: x=5 és y=5 ekkor még ellenõrizni kell a mátrix elsõ oszlopát: 5^2-4*5=5 5*5-4*5=5 vagyis stimmel tehát a mátrix: 5 4 5 4
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az a kérdés, hogy ez a mátrix milyen x és y értékekre lesz a négyzete ugyanaz, mint maga a mátrix? Elõször is, emeljük négyzetre a mátrixot a már megtanult szorzós algoritmussal, ekkor ezt az igencsak csúnya mátrixot kapjuk: ((x^2+xy+4x+4y)(8x+32)) ((y^2+xy+4x+4y)(8y+32)) Szerencsére az új mátrix második oszlopa lineáris, így csak azokkal kell foglalkoznunk; ha a két mátrix egyenlõ, akkor 8x+32=4, amire x=-3, 5, ugyanígy 8y+32=4-re y=-3, 5, ezeket helyettesítsük be az elsõ oszlopba, ekkor ((-28);(4)) ((-28);(4)) mátrixot kaptuk, viszont a -28 helyére -3, 5-nek kellett volna kerülnie, így a megadott mátrix sohasem lesz egyenlõ saját négyzetével. Ha A a mátrix determinánsát akarta jelölni, akkor elsõ körben azt kell megnéznünk, hogy melyik az a szám, aminek a négyzete önmaga? Szerencsére 2 ilyen számot ismerünk; a 0-t és az 1-et, tehát már csak a fenti mátrix determinánsát kell kiszámolni: 4x-4y=0-ra x-y=0, vagyis ha x=y, akkor egyenlõk lesznek a mátrixok determinánsai. 4x-4y=1-re ezt az egyenletet már nagyon nem lehet egyszerûsíteni, de ha (x;y) számpár kielégíti az egyenletet, akkor a mátrixok determinánsai is egyenlõk lesznek.
A kérdező hozzászólása: ( x 4 ) ( y 4 )
A kérdező hozzászólása: Elnézést, a kérdés az volt hogy x, y számok milyen értékére lesz a mátrix négyzete maga a mátrix-szal. Ez egy webwork-os házi feladatra kellene, de hiába próbálkozok az eredmény beírásával mindíg "incorrect"-et ír ki :@.. szóval kell lennie valami megoldásnak. Köszönöm a kimeritõ választ.

kérdésre adott válaszok
Hogy az egyik egy túltermelési válság volt, a másik egy adósságválság, ha egy egymondatos választ vársz. Bõvebben: [link] [link]
[link]
Az 1929-es válság nem a bankoktól indult ki.

kérdésre adott válaszok
Pár év és mit változik a világ :D A legközelebbi (ismert) csillag a Proxima centaury, és igen, van a lakhatósági zónájában bolygó. [link]
Lakható zónában van, de: "It is unlikely that Proxima Centauri b is habitable" [link]
Pár évig úgy volt van egy, de legutóbbi álláspont szerint nincs: [link]
Azt hiszem, ez a legközelebbi "lakható" bolygó csillagja: [link]
Nincsenek: [link]

kérdésre adott válaszok
Azért ne becsüljétek le! Kommunikáció szakos egyetemista kislányokról nagy hatékonysággal lehet a bugyit ledumálni Coelhos bölcsességek segítségével. ;-)
"Ideje férfinak lennem" Akkor ne Coelho-t olvass, hanem komoly filozófusokat. Ha tájékozott és mûvelt vagy, az életed minden területére pozitívan kihat. Ajánlom Poppert, Carnapot, Dennettet, Churchlandet, Russellt stb.
A kérdező hozzászólása: :D:D:D de jó lenne ledumálni egy jó kiscsaj bugyiját, valójában :D:D:D:D Ideje férfinak lennem
Jó ez igaz, de én meg elárulom neked, h kb bármivel le lehet, mert annyi eszük van, h semmi. Pont tegnap linkelte ki az egyik, h megkapta a szakdolgozatára a jelest, hát oda ne rohanjak:)
Egy befutott író, aki sikerének köszönheti, hogy a földhözragadt önámítást egyesítette a spirituálissal. Ez sikerült és az önjelölt lélekbúvárok könyvtárává váltak a brazil író mûvei. Kellõ arroganciával, de elegendõ ésszel megáldott emberek hülyítésére tökéletesen alkalmas, így többek között ahogy említették alkalmi kapcsolatokhoz bõven elég Coelho úr lélekelemzése.
Egy bohóc, aki közhelyeket puffogtat meg próbál marha okosnak tûnni.
A kérdező hozzászólása: valahogy nekem sem akar bejönni, nekem nagyon álbölcsnek tûnik. Pl egyetemen is mondta egyik tanár, hogy csak egy életünk van ugye. Neten olvastam, hogy Coelho is erre a megállapításra jutott. Õrület, hogy micsoda emberek vannak. El vannak szállva maguktól.
Minden ezoterikus közhelyeket mond, pontosabban filozófiát devalvál/rombol/butít. A filozófia saját gondolkodást és saját értékítéletet jelent, nem mások gondolatainak, véleményeinek reflektív (=reflex-szerû) átvételét).
[link] Ez remekül kifigurázza a "mester". Coelho-t én valahol a Bartos szintjén tudom elhelyezni. Akadhatnak értelmes gondolatai, de azok is csöpögnek fárasztó, elvont metafizikai mocsárban. Az ilyen álbölcselkedõ, álfilozófusok sokat tesznek a filozófia népszerûségének csökkenése érdekében.

Szekunder alkoholból keton, mechanizmus?

Le tudná nekem valaki írni, vagy tudna valaki képet beilleszteni, ami azt mutatja be, mi a mechanizmusa a szekunder alkohol ketonná történő oxidálásnak? Ha lehet, akkor salétromsavval, de azt még talán meg tudom oldani. Előre is köszönöm!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi!
szekunder alkohol olyan alkohol, amiben a hidroxilcsoport szekunder szénatomon van. A keton ugyanez, csak a hidroxilcsoport dehidratálása miatt kettõs kötésû O-csoporttá (azaz oxocsoporttá) alakul. Itt egy példa izopropil alkohol -> aceton átalakulásra: H3C-CHOH-CH3 -> H3C-CO-CH3 (katalizátor lehet salétromsav is, de ccH2SO4 gyakoribb).

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: pénzügyi területen például mihez szükséges?
Persze, rengeteg szakma hasznalja, penzugyesek, statisztikusok, aktuarok stb.
programozásnál sem utolsó, fõleg, ha grafikusnak mész.

kérdésre adott válaszok
1. Milyen az, ami kanyar, de egyenes? 2. Mindkettõ helyes, de mást jelent. Komolyan nem tudod a különbséget a -ban, -ben (OTT), és a -ba, -be (ODA) között? :o
Nem kell elnézést kérned, teljesen jól írtad. Mutatom a vonatkozó szabálypontot az Akh.-ból: "A csillagnevek 185. A csillagok, csillagképek, bolygók, holdak stb. nevét nagy kezdõbetûvel írjuk: Ikrek, Fiastyúk, Orion, Tejút, Merkúr, Plútó, Vénusz stb. Ha a föld, a hold és a nap szót tulajdonnévként használjuk, nagybetûvel kezdjük: a Hold távolsága a Földtõl stb. – A mindennapi írásgyakorlatban azonban az ilyen tulajdonnévi szándékú szóhasználatot fölösleges erõltetni, tehát: föld körüli utazás, a hold szépen világít, a nap sugarai stb." Forrás: [link]
Az egyenes az kanyarban is egyenes. De amikor behajtasz a kanyarba, akkor egyenes.
#10 helyesen úgy ejtik "vósinton". Nice try ;)
#1, #2, #3/1 nyert, kérdezõ vicces kedvében van (vagy beugratták, sikeresen), #5-ös meg eltévedt, jaja.
#5 Elnézést, Nap-ot akartam írni.
Elõttem szólónak: A Nap kel fel, a nap csak eltelik.
Thanks. :) Viszont ahhoz a "vósinton"-hoz lenne néhány szavam; egész pontosan 13: [link] Tehát az USA fõvárosának neve helyesen kiejtve: ˈwɒʃɪŋtən. :)
#7 teljesen igazad van, errõl megfeledkeztem!
Hát igen az biztos hogy én még sose láttam egyenes kanyart.. De grammatikailag mindkettõ jó, "kanyarbaN", ha pl a kanyarban állt a rendõrautó, és "kanyarba", ha pl belépek a kanyarba. Na még egy ilyen: Hogy helyes? A nap Nyugoton kel fel, vagy nyugaton kel fel? :D
Én válaszolok szívesen, de elõbb mutass egy képet egy egyenes kanyarról, légy szíves. :D
#7 Nahát ezt nem is tudtam, köszönöm :)
Igazán nincs mit. :) Azt esetleg nem tudja valaki, hogy az USA fõvárosának nevét hogyan ejtik helyesen, "nú jork" vagy "nyú jork"? ;)

kérdésre adott válaszok
"lebírja"??? :O Úgy érted, "meg tudja", ugye? :) Értelmezd a szavakat, úgy könnyebb: – Az utalószó utal valamire. --> A fõmondatban található (alárendelõ összetett mondatokban). – A kötõszó összeköti a fõ- és a mellékmondatot. Részletesebben: [link]
Azt akarom, hogy tanulj. azt-utaló szó mert arra utal h mit akarok. hogy: köõszó. ezek ha nincsenek benne behelyetestk. a szófajuk mindkettõnek lehet határózó szó és az utalónk lehet még mutatónévmás még a kötöszónak ?vonatkózó névmás? a vonatkózó csak 95% abba már nem vagyok biztos. az elsõ a fõmondat a második a mellékmondat.
a 2. vagyok. az utaló szó megdöbbentõ modon:D utal a hiányzó mondatrészre. ha visszaemlékszel a hetedikes anygra a modnatrészekre akkor a megfelelõ kérdéssel rájösz h melyik hiányzik.... azt akarom... mit akarok? Tárgyas
és a "csak" az milyen kötõszó? :D