Üzlet és pénzügyek - 68272 db

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Nem biztos, még várok válaszokat.
Teljesen biztos.
Ha felvesznek dolgozni ami ugye bejelentéssel jár, automatikusan megszüntetik a szociális segélyed.
el, mert hejette dólgozól

kérdésre adott válaszok
Csak a diploma. A jegyek, ha valaki elérhetõnek tartja saját maga számára, akkor a tanulmányi ösztöndíj miatt számítanak. Meg persze a szülõk, nagyszülõk még mindig azt hiszik hogy számítanak a jegyek, úgyhogy nekik is mondogatni kell.
Ilyet sem hallottam még soha. Kösz az infót!
Tényleg van olyan munkahely, ahol megnézik hogy 6-10, vagy még több féléven keresztül milyen jegyeket szereztél az egyetemen? Mondjuk félévente volt 10-15 tantárgyad, akkor megnéznek ha 5 évig jártál egyetemre 100-150 tantárgyad jegyeit? A másik pedig a technikai oldala lenne: Már nincs ellenõrzõ füzet, amikbe a jegyek kerülnek. És úgy tudom az egyetem elvégzése után az internetes felület, ahol a jegyeink vannak, már nem lesz elérhetõ.
A leckekonyvet csatolják a diplomahoz kinyomtatva. Nekem a fõ tárgyakat nézték meg. Egy nagy multikna. Dolgozom
Van, ahol nézik, de ez nem általános.

Az apródon nemrégiben vásároltam egy processzort ami 30. 000ft volt de nem azt kaptam amit rendeltem. Mit tehetnék?

utánvétellel vettem, de ugyvolt hogy 8 magost küldenek, de helyette egymagosat kaptam, menjek rendőrségre? vagy mit tehetnék?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
eselyed van, csak keves. gondolom joval olcsobban hirdette, mint a bolti ar, jo uzletnek tunt. 'annyira meggyozonek tunt' na igen, nyilvan, egy csalo a leheto meggyozobbre veszi a figurat, kulonben hogy tudna csalni...?
miert, akitol vetted mar nem elerheto? eleg gyakori atveresi forma, ezert nem kell postan rendelni draga dolgokat, hanem atvenni szemelyesen. tegyel feljelentest a rendorsegen, ha eleg sokan megteszik, talan ramozdulnak.
A kérdező hozzászólása: apródrol le lett törölve. telefonon elsem érem , annyiras meggyözönek tünt , azthittem biztos. egyébként van valami esélyem? fognak foglalkozni ezzel az üggyel?
A kérdező hozzászólása: Na igen , és a rendõrség mit tud tenni? vigyem magammal amit kaptam? ha a lopással sem foglalkoznak, akkor ezzel fognak? mert történt multkorában egy eset, ellopták a táskáját anyumnak, de azóta se nagyon foglalkoznak az üggyel
A kérdező hozzászólása: persze hogy bebuktam , csak már azért is jó lenne bosszút állni az ilyenen.
Készíts leírást az esetrõl és terjeszd facebookon, hogy másnak legyen esze, a pénzedet szeritnem is bebuktad.

Maradjak a biztos munkahelyen, vagy keressek a szakmámba vágót?

Rokon segítségével kerültem a jelenlegi helyemre, asszisztensi állás minimálbérért, tulajdonképpen a munka nem rossz, csak ha már diplomáztam szeretnék valami "többet" tenni, nem csak aktákat rendezni.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én nem nevezném "biztos jó kis állásnak" azt, ahol csak minimálbért kapsz. Az oké, hogy vígan elég zsebpénznek, amíg a szüleiddel élsz, de továbblépni hogyan fogsz belõle? Szóval számomra nem lenne kétséges, hogy rendes állást kell keresnem.
amíg nincs 100%os másik, addig kár feladni a jelenlegit. Nézelõdni, meg informálódni ettõl függetlenül lehet.
Nem leértékelésképpen, de ne legyél ennyire kishitû 30 évesen! Ebben a korban jókora álmokkal és tele lelkesedéssel kellene élned az életet, nem abban gondolkodni, hogy mi lesz, ha kirúgnak. Ha két évig munkanélküli tudtál lenni, és volt, aki "eltartson" ebben az idõszakban, akkor nem fogsz éhen halni, ha esetleg ismét pár hónapig nem dolgozol (ha esetleg azon a késõbbi, jobb helyen elküldenének). Ráadásul akkor már több tapasztalatod lesz, új embereket ismersz meg stb. stb., lehet, könnyebben találsz akkor még annál is jobbat. Ha annyit keresel hosszú távon, mint most az nem lesz elég. Egyre többet kell keresned, hiszen növekednek az árak. Tehát egy "stabil" munkahely egyáltalán nem stabil.
A kérdező hozzászólása: Nem terveztem feladni, csak ha már biztosan felvennének máshová. Szoktam nézelõdni állásügyben, emiatt is tudom, hogy helyben nincs semmi. Inkább attól félek, hogy felvesznek valahová, dolgozom ott egy ideig majd vagy leépítenek, vagy csõdbe mennek, vagy csak úgy kitesznek, én meg munka nélkül maradok. Az egyetemi gyakorlatom is egy olyan cégnél töltöttem ami azóta tönkrement. Persze, nyilván semmi sem biztos a mai világban, kockáztatni kell, ha akarok valamit - ép ezzel szállnak szembe az ismerõseim, hogy ott a biztos jó kis állásom, minek ugrálok, más örülne a helyemben, hisz vannak akik diplomával mekiben sütnek krumplit.
Ne, ne maradj! Most vagy fiatal, most van esélyed megalapozni a jövõd, feljebb lépni, tapasztalatot szerezni, azt csinálni, amit szeretsz. Ez késõbb már nehezebb lesz. Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon a minimálbér egy nagy semmi, megalázó ennyiért dolgozni, amikor tudod, hogy sokkal több van benned. Azt pedig nem tudhatod, hogy egy nagy cég meg fog-e szûnni vagy sem. A malév megszûnése is rengeteg embert meglepett, mégis sokan utcára kerültek. Nem tudom, mi a szakmád és hol élsz, de a külföldben gondolkodtál már? Én Angliában élek és itt nagyon könnyû munkát találni, nem sûrûn rúgják ki az embereket, ráadásul a fizetés (még a minimálbér is) elég arra, hogy normálisan élj és gondolhass a jövõdre.

Mennyit érhet ez az aláírt tabló?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
gyakorikerdesek.hu

kérdésre adott válaszok
Igen, van. Kereskedj valamivel (pl. a normális MLM-ekkel, mint az Avon), vállalj kisegítõ munkákat (vigyázz gyerekre), alkalmi munkákat (amit tudsz, számítógépes munka, adatbevitel).
hogyne lenne. (az ertelmetlen kerdesedre adott ertelmetlen valaszomat lsz. ne pontozd le, helyette gondolkodj)
Vagy pl. alkalmi munkaként kérdõívezésre is szoktak keresni embereket, sulis koromban én is csináltam ilyeneket kiegészítésként. Jobb munkákat ismeretség útján kaphatsz, kérdezz körbe.
A kérdező hozzászólása: A kérdõívezést mindig kiadják a diákoknak sajnos. Én ebbõl már életkorban is kiesek. Ráadásul sokszor teljesítménybéres, tehát ha nem vagy az a vérszívó rámenõs típus akkor csak az idõdet töltöd vele.Én ezt tapasztaltam legalábbis anno. Pedig nem nagyon válogatnék. Ismeretség nuku.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. A gyerekre vigyázás vagy az adatrögzítés nem is rossz ötlet. Az elsõben legalább van tapasztalatom is:)

Anyukák, akik jártasak a jogokban, bérezésben?

Tudom , hogy nem ez a témakör de itt mindig olyan normális válaszokat szoktam kapni,hogy hozzátok fordulok a kérdésemmel.Azt szeretném megtudni, hogy ha a minimál béren vagyok 74670 ft kapok kézbe,s ez évről nem tudták kiadni a szabadságomból 21 napot mennyi pénzt kaphatok kézbe ha kifizetik.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
ha kifizetik, akkor popnt annyit kapsz, minta azon a napon dolgoztál volna.
A szabadság nem megváltható
A kérdező hozzászólása: Nem hivatalosan de kifizetik, úgy néz ki.
teszem hozzá, ha rendes a fõnököd, és szabiként fizeti ki. Szabadságmegváltásként 174-gyek osztjuk és felszorozzuk.
A kérdező hozzászólása: Utolsó ezt elmagyaráznád, sajnos nem értem.

Pesten egy exkluzív divatáruboltban mint eladó mennyi fizetésre számíthatok?

Angol és orosz nyelvtudás szükséges.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
minimalber + jutalek. szerinted mitol megy annyira jol a nagy ruhamarkaknak? abbol, hogy nem fizetik meg a munkaerot sem gyartasi, sem eladasi oldalon.
A kérdező hozzászólása: hát nekem is...tudom amúgy hogy hol lenne a munka, csak mivel ebbõl egy van Mo-n, nem akarom közzé tenni...de igen, elég elit..én is meglepõdtem ezen a hívogatásos dolgon.
A kérdező hozzászólása: köszi :( ez elég elkeserítõ, tekintve hogy elvárják a felsõfokú végzettséget és tárgyalóképes nyelvtudást az említett nyelvekbõl... a telefonba se volt nagyon segítõkész a nõ, pedig rákérdeztem, mivel hogy az állás miatt Pestre kéne költözzek...de hát akkor lehet jobb ha fel se megyek, ebbõl csak éhen halni lehetne. A neten amúgy már keresgettem erre, de nem akartam elhinni, hogy tényleg ilyen keveset fizet...elvégre ez azért nem egy sima bolt ahová még nyelvtudás se kell.
Egy valamire való exkluzív márka fejvadász céggel keres új dolgozót. Cég logos hirdetést ad fel...több körös interjút szervez. Ezek a boltok nem õsszétévezhetõek a sok "noname" butikkal amiben állítólag "exkluzív divatáru" van. Telefonon értékesíteni?Mi ez valami rátukmálós márka? Egy nagy múltú divatcég nem ilyen módszerrel értékesít.
64 nettó (minimálbér), plusz jutalék, de van ahol 85 nettó, de ott nincs jutalék. 9500Ft/ hó lesz jövõre a Bkv bérlet, az albérlet, rezsi, kaja mellé így kalkulálj.
A kérdező hozzászólása: Az Andrássy úton van.
A kérdező hozzászólása: De most már mindegy nem mentem el. Azért az a 12 ezer forintba kerülõ oda vissza utazás Pestre elvette a kedvemet ettõl a lehet h semmitõl.
Valahogy nehezemre esik elhinni, hogy egy "exkluzív" ruhaüzlet telefonos értékesítést folytatna.

NAV-nak kellene befizetnem 1.500 ft-ot bírósági ügy miatt. Hogyan tehetem ezt meg?

Van esetleg külön erre számlaszáma a NAV-nak, vagy csak személyesen teljesíthető? Ha be lehet fizetni elektronikusan, akkor hogyan töltsem ki a banki átutalási adatokat?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
[link] Nézd meg a levelüket, bírság-büntetés, vagy eljárási illeték, vagy milyen jogcímen kérik az 1, 500.- Ft-ot, és akkor valahol a linkbõl a 33-as sor vagy attól lefelé rá fogsz találni a megfelelõre.
Ha be kell fizetned, akkor errõl, gondolom, kaptál papírt is. Azon kell lenni számlaszámnak, esetleg adtak mellé csekket.