Találatok: 2 éve fogamzásgátlót (127 db)

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal é

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal évente és akkor is 1 napot. Most már lassan 9-10 hónapja azonos időpontokban jelentkezik vérzés, 3-4 napig, de elenyésző mennyiségben. Viszont az arcom tele van gyulladt, gennyes pattanásokkal (pubertáskoromban sem volt soha), voltam teljes kivizsgáláson (fogászat, bőrgyógyász, nőgyógyász, labor, hasi ultranag, hormonvizsgálat) és szerencsére maximálisan egészséges vagyok. Hízásra iszonyúan hajlamos vagyok ezen kívül, holott régen kimondottan sovány voltam. A kérdésem, hogy érdemes lenne-e szednem a Premens készítményt. Illetve, hogy ez nem akadályozza-e a spirál működését. Köszönöm!
kerdezzeorvosat.hu

Legjobb: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

kérdésre adott válaszok
Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal é

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal évente és akkor is 1 napot. Most már lassan 9-10 hónapja azonos időpontokban jelentkezik vérzés, 3-4 napig, de elenyésző mennyiségben. Viszont az arcom tele van gyulladt, gennyes pattanásokkal (pubertáskoromban sem volt soha), voltam teljes kivizsgáláson (fogászat, bőrgyógyász, nőgyógyász, labor, hasi ultranag, hormonvizsgálat) és szerencsére maximálisan egészséges vagyok. Hízásra iszonyúan hajlamos vagyok ezen kívül, holott régen kimondottan sovány voltam. A kérdésem, hogy érdemes lenne-e szednem a Premens készítményt. Illetve, hogy ez nem akadályozza-e a spirál működését. Köszönöm!
kerdezzeorvosat.hu

Legjobb: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

kérdésre adott válaszok
Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

2 évig szedtem fogamzásgátlot és most szuneteltetem a szuneteltetés miatt késhet?

gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Természetsen elõfordulhat. Én 3 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, s miután szedését felfüggesztettem, fél éven keresztül nem volt menstruációm. Ilyenkor TANÁCSOS már szakemberhez fordulni, ha sokat késik nem természetes

kérdésre adott válaszok
Természetsen elõfordulhat. Én 3 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, s miután szedését felfüggesztettem, fél éven keresztül nem volt menstruációm. Ilyenkor TANÁCSOS már szakemberhez fordulni, ha sokat késik nem természetes
Igen, a szünetelés miatt késik. Ne aggódj, még nem szokott hozzá a szervezeted, hogy nem szeded a tabit.
Persze, nekem mikor abbahagytam, elõször majdnem 45 napra jött meg!

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok. 2 évig szedtem Stodete fogamzásgátlót. 1 hete operáltak, mivel lett 2 jóindulatú daganat a bal mellemben. Orvosom tanácsára abbahagytam a gyógyszer szedését, de szeretnék továbbra is más fogamzásgátlót használni. Olvast

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok. 2 évig szedtem Stodete fogamzásgátlót. 1 hete operáltak, mivel lett 2 jóindulatú daganat a bal mellemben. Orvosom tanácsára abbahagytam a gyógyszer szedését, de szeretnék továbbra is más fogamzásgátlót használni. Olvastam az injekciós megoldásról, a nuvaring gyűrűről. Mit javasol?
kerdezzeorvosat.hu

Legjobb: Tisztelt Hölgyem! Emlőproblémák esetén általában valóban nem javasolt a hormonális fogamzásgátlás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

kérdésre adott válaszok
Tisztelt Hölgyem! Emlőproblémák esetén általában valóban nem javasolt a hormonális fogamzásgátlás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok. 2 évig szedtem Stodete fogamzásgátlót. 1 hete operáltak, mivel lett 2 jóindulatú daganat a bal mellemben. Orvosom tanácsára abbahagytam a gyógyszer szedését, de szeretnék továbbra is más fogamzásgátlót használni. Olvast

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok. 2 évig szedtem Stodete fogamzásgátlót. 1 hete operáltak, mivel lett 2 jóindulatú daganat a bal mellemben. Orvosom tanácsára abbahagytam a gyógyszer szedését, de szeretnék továbbra is más fogamzásgátlót használni. Olvastam az injekciós megoldásról, a nuvaring gyűrűről. Mit javasol?
kerdezzeorvosat.hu

Legjobb: Tisztelt Hölgyem! Emlőproblémák esetén általában valóban nem javasolt a hormonális fogamzásgátlás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

kérdésre adott válaszok
Tisztelt Hölgyem! Emlőproblémák esetén általában valóban nem javasolt a hormonális fogamzásgátlás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

3 évig fogamzásgátlót szedtem. Ferb. végén abbahagytam, mert babát szeretnénk. De úgy tudom 3 hónapot várni kell. Febr.24-én jött meg, márc.2-án voltam együtt a férjemmel, nem védekeztünk. Azóta nem jött meg. Terhes lehetek?

gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Nem feltétlen kell 3 hónapot várni. A hormon tartalom nagyon rövid idõ alatt kiürül. A fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát, aminek újraépülésére érdemes 1-2 hónapot várni. De ez sincs feltétlen így mindenkinél. Ha megfelelõ vastagságú a méhnyálkahártyád, akkor akár terhes is lehetsz, sokan estek már teherbe közvetlenül a gyógyszer abbahagyása után.

kérdésre adott válaszok
Ha terhes lennél akkor sincs gond.Én is gyógyszert szedtem és abbahagytam.A dokim azt mondta, hogy csak 1 ciklust várjunk meg, de ha becsúszik akkor sincs gond.
Nem feltétlen kell 3 hónapot várni. A hormon tartalom nagyon rövid idõ alatt kiürül. A fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát, aminek újraépülésére érdemes 1-2 hónapot várni. De ez sincs feltétlen így mindenkinél. Ha megfelelõ vastagságú a méhnyálkahártyád, akkor akár terhes is lehetsz, sokan estek már teherbe közvetlenül a gyógyszer abbahagyása után.
Van rá esély. :-) Szerintem csinálj egy tesztet! Több helyen is olvastam, hogy már nem szokás hónapokat várni a fog. gátló után. Sõt, rögtön az elsõ hónapban nagyobb az esély!
Szia. Igen, lehetsz terhes. Én a gyógyszer abbahagyása utáni hónapban estem teherbe, most 23hetes vagyok. Engem is aggasztott a 3hónap, de több orvos is megnyugtatott, hogy nem lesz semmi gond. A tesóm gyógyszer mellett lett terhes, és erõs, egészségas gyermeke van. Minden jót.

Miért korai 16 évesen fogamzásgátlót szedni, mikor 2 év múlva már felnőtt embernek számít?

Most nem arról van szó, hogy tönkretenné a szervezetét, ne ilyen oldalról közelítsétek meg a helyzetet. Gondolok arra, hogy nem engedik 17 évesen, hogy a barátjukkal együtt aludjanak, mikor 1 év múlva akár el is költözhetne már. Tehát nem tudom jobban elmagyarázni. A lényeg, hogy 18. szülinapjától világgá is mehetne, bármit megtehet, de 1 évvel ez előtt pedig tiltva vannak ezek dolgok. 1 év alatt nem érnek annyit lelkileg.
gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Mert 18 csak 2 év múlva leszel.:D

kérdésre adott válaszok
A szülõnek van mérlegelési lehetõsége, amíg el nem éri a 18-at a gyereke.
A kérdező hozzászólása: Én már rég elmúltam 18, de jó is lenne újra tininek lenni... :( Csak szerintem egyes szülõk túlzásokba esnek ezzel, hogy 17 évesen még semmi, 18 évesen meg mehetne a háztól
A kérdező hozzászólása: De nem jogalkotóként kéne ezt nézni, hanem szülõk szempontjából! Ha 18 évesen felnõtt, miért kell tiltani valamit 17 évesen? 1 évvel a felnõtté válása elõtt már nem tudna felelõsségteljesen gondolkodni?
"Ha 18 évesen felnõtt, miért kell tiltani valamit 17 évesen?" Te is nagyon érett 18 éves lehetsz, ha ennyit sem értesz! Azért mert addig õk felelnek érte!
És akkor te a jogalkotó helyében hogyan állapítanád meg a határt? Szakmailag érdekel.
Mert 18 csak 2 év múlva leszel.:D
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem vagyok tizenéves:D, másrészt nem a felelõsségrõl van szó. Mi baj történhet pl egy együtt alvásból? Kiszakadt gumi? 19 évesen is kiszakadhat. Ugyanaz történhet meg 17 évesen, mint ami felnõtten, 18 évesen.
Jól van már ne dobálózz a számokkal! Így döntöttek, és kész! Még mindig jobb, ha adnak 1-2 gyerekévet a gyereküknek! Kész! Meg eltolják a rizikófaktort arra vonatkozóan, hogy valami rossz történjen a drága gyerekkel! Értelmes szülõk hidd el, amúgy sem így csinálják, hogy itt húznak egy határt. Biztos te is hallottál 1-2 ilyen esetet, és most ezzel dobálózol. Mert szerintem a legtöbb szülõ nem azt mondja, hogy addig semmit, utána meg mindent szabad!
-.- Örülj neki, hogy a szüleid foglalkoznak az érdekeiddel, és legalább addig megpróbálnak kordában tartani, amíg tudnak!! Ezt pl: az ottalvós részre mondom. És igen, valóban világgá mehetsz 18 évesen, de gyanítom, akkor is a szüleid/valaki MÁS pénzén fogsz élni!
mert valahol meg kell húzni egy határt :D 18 éves korodig a szüleidet baxhatják meg ha valamit csinálsz, utána már tiéd a felelõsség
Valahol meg kell szabni a határt. A fejlõdõ szervezetre meg nincs jó hatással, ennyi.
Miért mennek 6 évesen iskolába a gyerekek miért nem 4 vagy 8? Miért kell 14 évesen eldönteni, hogy milyen szakirányos középsuliba mész (ha van lehetõséged faktosba kerülni)? Miért nem elég 18 évesen? Miért kell 18 évesen egyetemen szakot választani (ha tovább tanulsz), miért nem 23 évesen kell csak? Miért csak 16 (vagy 15?) éves kortól lehet nyári munkát csinálni miért nem 12? Miért csak tapasztalattal rendelkezõ embereket keresnek a munkaerõpiacon, pályakezdõket miért nem? Annyi kérdés van, amire egyszerûen az a válasz, mert csak és kész. Vagy mert valami "okosabb" ember kitalálta. Megvan húzva, hogy 18 éves korig a szülõ tartja a hátát ha a gyerek marhaságot csinál, ezért addig fogják ha akarják vagy tudják. Utána viszont jogilag felnõtt ember, tehát ha 19 évesen teherbe esik akkor akár oldja meg magától, ha viszont 17 évesen, akkor még 1 évig a szülõ tartja el biztosan. (és vannak olyan családok, ahol nem segítésnek veszi a szülõ hanem tényleges eltartásnak és tehernek) Szóval azért ilyen szempontból nem mindegy. Egyébként ilyen korban akár egy év alatt is rengeteget változhat az ember. 23 N

Fogámzásgátlót szedek már 2 éve, de nemrég megjött 5 nappal a várt idő előtt, vagyis az utolsó tabi beszedésekor, mi lehet a baj?

gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Stressz. Ha 2 éve folyamatosan szeded, és csak most ilyen akkor semmi gáz nincs. Gondolom terhesség kizárva.

kérdésre adott válaszok
Szerintem is stressz, de javaslom, hogy látogasd meg a nõgyógyászt, õ majd megnyugtat.
Stressz. Ha 2 éve folyamatosan szeded, és csak most ilyen akkor semmi gáz nincs. Gondolom terhesség kizárva.
Szerintem simán lehet ez az oka.
A kérdező hozzászólása: A szakítás szélén állok a párommal, 4nap alatt adtam le 3kilót, ez lehet az oka?

A párom menstruációja után 4 napig nem szedte a fogamzásgátló tablettát. Ezalatt többször szeretkeztünk. Már 2 éve szedi a tablettát. Lehet terhes?

gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Nem az számít, hogy 2 éve szedi, hanem az, hogy minden nap beszedi-e? Én annó 1 szemet hagytam ki és terhes lettem:(

kérdésre adott válaszok
Igen, mert beindult a peteérés...
Igen terhes lehet, mert már nem védett!
Nem az számít, hogy 2 éve szedi, hanem az, hogy minden nap beszedi-e? Én annó 1 szemet hagytam ki és terhes lettem:(
21 gyógyszer után jön 7 gyógyszermentes nap, amibõl kb a 3-4. nap megjön a menses. A 28. napon kell elkezdeni szedni a gyógyszert megint. A mensen után 4 nap elég tág fogalom. ha több mint 7 gyógyszermentes nap volt, elvileg lehet terhes, bár az esély kicsi. Figylejetek oda, ne maradjon el a bogyó!

Tisztelt doktor úr! 40 éves vagyok, 2 éve vérzészavarral küzdök, tavaly volt egy eü kaparásom gond nélkül. Azóta szedek fogamzásgátlót, ami bevált. De most trombózist kaptam. Szeretném megtudni, hogy tud-e vérzészavarra valamit ajánlani, mivel a nőgyógyás

Tisztelt doktor úr! 40 éves vagyok, 2 éve vérzészavarral küzdök, tavaly volt egy eü kaparásom gond nélkül. Azóta szedek fogamzásgátlót, ami bevált. De most trombózist kaptam. Szeretném megtudni, hogy tud-e vérzészavarra valamit ajánlani, mivel a nőgyógyászom szerint semmilyen hormontartalmú szert nem használhatok többé. Mit tegyek, ha visszatér a zavar? Kérem, ha tud, ajánljon valamit. Köszönöm
kerdezzeorvosat.hu

Legjobb: Tisztelt Hölgyem! A vérzészavarnak számos típusa létezik, amelyeket eltérően kell kezelni. Nem mindegyik hormonkészítmény (vagy fogamzásgátló) okoz trombózis-kockázatot, de arról, hogy Önnek melyik lenne a megfelelő, csak a leletek konzultációja után lehet nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

kérdésre adott válaszok
Tisztelt Hölgyem! A vérzészavarnak számos típusa létezik, amelyeket eltérően kell kezelni. Nem mindegyik hormonkészítmény (vagy fogamzásgátló) okoz trombózis-kockázatot, de arról, hogy Önnek melyik lenne a megfelelő,  csak a leletek konzultációja után lehet nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán