Találatok: Hogyan tudnám tornázni a gépelési (1 db)

Hogyan tudnám feljebb tornázni a gépelési sebességemet?

Évek óta stabilan tartom a 60 wpm-et. Hogy gépelnek mások 120-szal? Van valami speciális módszerük, vagy tehetség kérdése?
gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Van egy program, amit direkt erre találtak ki, van cég ahol el is végeztetik pl. a titkár nõvel! az a neve, hogy: Tiping Tutor, jó kis program :D, régebbit láttam, de jó, én mondjuk az MSN-nel értem el jó sebességeket! szerintem az MSN pont jó erre :D

Szeirntem csak gyakorlás kérdése ugy hogy hajrá.
én az msn el tudtam. de ha sokat írsz azis elég.:D
Szia! Szerintem egy kis gyakorlással magad is fel tudod tornázni a megfelelõ szintre. Esetleg javaslom a Sikító Titkárnõ programocskát (remélem, még létezik). Ezen tanultam én is a 10 ujjas vakírást.
Én a gimiben jártam fakultatív órán gépírásra. Sok gyakorlás kell hozzá, bár már nekem sem megy olyan gyorsan. Minden nap, 1-2 oldalt gépeltem, és mértem az idõt, meg a hibákat, és így magamat tuningoltam felfelé.
ha nem tudsz gyorsan írni akkor ne foglalkozz fele és ennyi! ez jó megoldás
Szia :) Itt van pár tipp, 100% a gyõõzelem: - MSN (minél többször, annál jobb) - BLOG naja. a blog. az a legjobb :) És persze a gyakorlás :DD Hajráá :)
Kb. négy évvel ezelõtt tanultam meg itthon, egy gagyi program segítségével az alapokat, onnan kezdve meg temérdek MSN 4 éven át, és most tartok 490 leütés/perces sebességnél. :) A lényeg: sok-sok gyakorlás (erre az MSN nagyon jó, de blogot is írhatsz, mert ahhoz is rengeteg képelés kell, és rendszeresen), és kitartás :D Az elején én is nagyon béna voltam, de azért sem hagytam annyiban. 16/F
Van egy program, amit direkt erre találtak ki, van cég ahol el is végeztetik pl. a titkár nõvel! az a neve, hogy: Tiping Tutor, jó kis program :D, régebbit láttam, de jó, én mondjuk az MSN-nel értem el jó sebességeket! szerintem az MSN pont jó erre :D
Szerintem tanuld meg a 10 ujjas vakírást, drasztikusan tudod növelni a leütésszámot. Az enyém például 341 leütés per perc. 2 évembe került amíg megtanultam. Üdv: sompali
Az én válaszom is ez: gyakorlás, gyakorlás.... Anno én is tanultam a suliban a gépirást, de kollégista voltam és nem volt lehetõségem gyakorolni. Este, elalvás elõtt "képzeletben" gépeltem - ez sokat javitott a jegyeimen.Bár akkor még nem ismertem az agykontrollt és a hasonló trükköket.

Hasonlók

KérdésVálaszok

JAVA - Lehet egy ciklusban több bekérés? (fontos)

Szóval olyan problémám van, hogy nem tudom megoldani ezt a feladatot: Megkérdezi a program, hogy hány számla van, és minden számlának külön változója van - a,b,c...-, és ezt egy ciklusba szeretném betenni, szóval WHILE (amennyi számla) és akkor bekérem az a-t, b-t,...de hogy kell mindig másmilyen változót létrehozni egy ciklusban?

6

Ha informatikusként szeretnék dolgozni melyik programozási nyelvek jelentenek legnagyobb előnyt nekem, illetve melyik/melyek a leghasznosabbak?

2

Milyen programokkal tudnám többféle hangon megszólaltatni a pc speakert?

1

Mi a hiba ebben a a kis Pascal programban?

unit Unit1;

{$mode objfpc}{$H+}

interface

uses
Classes, SysUtils, FileUtil, Forms, Controls, Graphics, Dialogs, StdCtrls;

type

{ TAlapablak }

TAlapablak = class(TForm)
AtirGomb: TButton;
RandomSzov: TLabel;
Atir: TButton;
Label1: TLabel;
procedure AtirClick(Sender: TObject);
procedure FormCreate(Sender: TObject);
Function Vszov (): String;
procedure AtirGombClick (Sender: TObject);

private
{ private declarations }
public
{ public declarations }
end;

var
Alapablak: TAlapablak;

implementation

{$R *.lfm}

{ TAlapablak }
function TAlapablak. Vszov ():String;
Var i:Integer;
Begin
for i:=1 to Random(12)+1 do Vszov:=Vszov+Chr (Random (100)+60);
end;

procedure TAlapablak.FormCreate(Sender: TObject);
begin
Randomize;

end;

procedure TAlapablak.AtirClick(Sender: TObject);
begin

end;

procedure TAlapablak.AtirGombClick(Sender: TObject);
begin
RandomSzov.caption:=AnsiToUTF8 (Vszov());

end;
end.

Youtube-on láttam egy ilyen lazarus videót, és meg a akartam csinálni csak ezt írta ki: unit1.pas(41,43) Warning: Function result variable does not seem to initialized
Project "project1" successfully built
Szóval, pont, ami a feladata lenne, azt nem tudja megcsinálni. Lehet valami elírás, csak most kezdem tanulni, szóval köszi előre is a segítséget:).

9

Mac OSX 10.6.8-as laptopot ha megvan a telepitő hogyan telepitsek? Ha telepitem minden beállitás alap lesz? Vagy csak kapok egy full üres gépet? Mostanában nagyon le van lassulva, üzenetablakot nem enged váltani, csak fél perc késéssel.

0

Tudtok könyveket ajánlani játékfejlesztéshez? (c++)

Leginkább DirectX-ben gondolkodom. Először meg szeretném ismerni az algoritmusokat, variációkat, libek használatát stb... Olyan könyvekre gondolok, ahol le van írva mondjuk, hogy hogyan készítsünk grafikai motort, fizikai motort stb. a játékhoz. Aki tud ilyen magyar könyveket az legyen szíves segítsen! Köszönöm! :)

2

Miért nem működik? (Prolog)

Felraktam a prologot, (ismerkedek vele).

GNU Prolog 1.3.0
By Daniel Diaz
Copyright (C) 1999-2007 Daniel Diaz
| ?- factorial(0,1).
uncaught exception: error(existence_error(procedure,factorial/2),top_level/0)
| ?- factorial(N,F) :-
N>0,
N1 is N-1,
factorial(N1,F1),
F is N * F1.
uncaught exception: error(existence_error(procedure,(:-)/2),top_level/0)
| ?-

Innen néztem a példát:

2

Hogyan hivatkozok egy DLLre ami EXE-én belül van?

Van egy EXE fájlom amit visual basicban szerkesztek, tartozna hozzá egy dll amit szeretnék az exe fájlomba "beépíteni", majd később beinjektálni egy programba.
Ez megodlható? És ha igen, akkor hogyan? A LÉNYEG AZ LENNE, HOGY A DLLHEZ MÁS NE FÉJRNE HOZZÁ!. Egyéb ötletet is elfogadok. Köszönöm!

3

Mi a hiba ebben a Visual C++ programban?

Még nem csinál semmit a programom, elakadtam, mert hibát jelzett ('class' type redefinition). Valószínű, rosszul include-oltam a header file-okat, de nem tudom mi ebben a rossz. Google-n nem találtam erre semmit...

Aru.h:

#include <iostream>
using namespace std;

class Aru
{
public:
int kod;
virtual void Kiir();
};

Gyumolcs.h:

#include <iostream>
using namespace std;
#include "Aru.h"

class Gyumolcs: public Aru
{
public:
bool friss;
int kiloar; // 1 kg ára
int keszletkilo; // ennyi kg van készleten
void Kiir(Gyumolcs gyumolcs);
};

Ital.h:

#include <iostream>
using namespace std;
#include "Aru.h"

class Ital: public Aru
{
public:
int kiszereles; // 0.5 literes, 1 literes, 2 literes
int darab;
int 05_ar, 1_ar, 2ar;
void Kiir();
};

Gyumolcs.cpp:

#include <iostream>
using namespace std;
#include "Gyumolcs.h"

void Gyumolcs::Kiir(Gyumolcs gyumolcs)
{
if (gyumolcs.friss=true)
{ cout<<"A gyumolcs friss"<<endl; }

else if (gyumolcs.friss=false)
{ cout<<"A gyumolcs nem friss"<<endl; }

cout<<"A gyumolcs "<<gyumolcs.kiloar<<" kg"<<endl;

};

Raktar.cpp

#include <iostream>
using namespace std;
#include "Aru.h"
#include "Gyumolcs.h"
#include "Ital.h"

int main()
{
system("pause");
return 0;
}

9

Python programozás. Tudna segíteni valaki?

Próbálom értelmezni ezt a feladatot:
"Írjon egy programot, ami kiír egy 12 számból álló sorozatot
, aminek minden tagja vagy egyenlő az előző taggal, vagy annak háromszorosa."
Pontosan mit is kér? Mert én ezt hoztam ki belőle, de valószínűsítem hogy nem ez a válasz:
while c<12:
print a,
a , c = a*3 , c+1
1 3 9 27 81 243 729 2187 6561 19683 59049
Tudom, nagyon kezdő vagyok, de mivel az iskolában még logóznak, amit már kívülről fújok, gondoltam egyedül kezdek el programozni.
(Forrás:

8