Találatok: P3 lett rákszűrési (9 db)

Mit jelent, hogy a rákszűrésen p3 lett az eredményem? Aggódjak?

Az orvos azt mondta, hogy 3 hónapon belül meg kell ismételni a sz?rést.
gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Szia! Elõbbieket támasztja alá a munkatársnõm története: õ az, aki napra pontosan megjelenik a rákszûrésen. P3 lett az eredménye. Visszament két hónap múlva P2 lett. Visszament fél év múlva P3 lett, levették a szövettant, és kiderült, hogy mûteni kell. Szóval a P2 után ne tessék megnyugodni, inkább fél, mint egy év múlva újra menj el egy szûrésre, ha P2 lesz is az újabb eredményed!

kérdésre adott válaszok
Szia! Elõbbieket támasztja alá a munkatársnõm története: õ az, aki napra pontosan megjelenik a rákszûrésen. P3 lett az eredménye. Visszament két hónap múlva P2 lett. Visszament fél év múlva P3 lett, levették a szövettant, és kiderült, hogy mûteni kell. Szóval a P2 után ne tessék megnyugodni, inkább fél, mint egy év múlva újra menj el egy szûrésre, ha P2 lesz is az újabb eredményed!

P3 lett a rákszűrési eredményem és 5 nappal ezután derült ki, hogy terhes vagyok. Lehet baja a babának?

gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Ezt a kérdést fõleg a nõgyógyászod válaszolhatná meg, de... Egyik kedves barátnõmnek is P3-as lett a citológiája és a "kedves" orvosa nem mondott semmit, sõt mûtétet ígért Neki. Az, hogy milyen mûtét lett volna a mai napig nem derült ki. 5 hónap után rángattam el az én orvosomhoz, aki megnyugtatta, hogy valószínûleg csak immunrendszer gyengülés miatt lett rossza az eredménye. Vitaminokat ajánlott és egy bakterológiai vizsgálatot. Itt is kiderítették, hogy nem HPV (Human Papiloma Virus) fertõzésrõl van szó. Márpedig ez a vírus okozhat méhnyak rákot, de mivel nincs ilyen fertõzöttség, nem valószínü a rosszindulatú elváltozás sem. A babának ez max. akkor árthatna, ha valamilyen kezelést kapnál. Szerintem beszélj az orvosoddal, és korai megijedni.

kérdésre adott válaszok
Ezt a kérdést fõleg a nõgyógyászod válaszolhatná meg, de... Egyik kedves barátnõmnek is P3-as lett a citológiája és a "kedves" orvosa nem mondott semmit, sõt mûtétet ígért Neki. Az, hogy milyen mûtét lett volna a mai napig nem derült ki. 5 hónap után rángattam el az én orvosomhoz, aki megnyugtatta, hogy valószínûleg csak immunrendszer gyengülés miatt lett rossza az eredménye. Vitaminokat ajánlott és egy bakterológiai vizsgálatot. Itt is kiderítették, hogy nem HPV (Human Papiloma Virus) fertõzésrõl van szó. Márpedig ez a vírus okozhat méhnyak rákot, de mivel nincs ilyen fertõzöttség, nem valószínü a rosszindulatú elváltozás sem. A babának ez max. akkor árthatna, ha valamilyen kezelést kapnál. Szerintem beszélj az orvosoddal, és korai megijedni.

A cytológia eredményem P3 lett. Írna nekem akinek szintén P3lett a rákszűrés eredménye hogy milyen kezelést kapott miken ment keresztül?

gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Nekem kb 10 éve volt P3,akkor méhszáj plasztikát csináltak.Nem kell félni tõle,altatásban csinálják,nem tart sokáig.Kimetszik a méhszájból a gyanús részt.Utána rövid ideig(néhány nap ) enyhe vérzés,barnás folyás lehet.Másnap már haza is mehettem.Szóval vágj bele,nehogy rosszabb legyen,ne félj a beavatkozástól,szerintem rutin mûtétnek számít.

kérdésre adott válaszok
Nekem kb 10 éve volt P3, akkor méhszáj plasztikát csináltak.Nem kell félni tõle, altatásban csinálják, nem tart sokáig.Kimetszik a méhszájból a gyanús részt.Utána rövid ideig(néhány nap ) enyhe vérzés, barnás folyás lehet.Másnap már haza is mehettem.Szóval vágj bele, nehogy rosszabb legyen, ne félj a beavatkozástól, szerintem rutin mûtétnek számít.

A rákszűrésem megint nem lett jó. Kb.2 éve is P3 lett. Okozhatja a kóros eredményt a PCOS, méhszájseb is?

Múltkor is ismételnem kellett. Ijesztgetnek itt, pedig becsületesen járok sz?résre, vigyázok magamra, sokéves kapcsolatom van, sosem voltam csapongó. Tudom ez az eredmény még nem jelent egyértelm?en rákot vagy HPV-t, csak egyszer? sejtelváltozás. Nem pánikolok, csak azért elhihetitek, hogy nem is dob fel.
gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Nekem is P2-t mondtak rákszûrésen...6 hónap múlva kell megint menjek.Csilla

kérdésre adott válaszok
Mindenképpen kérj HPV tipizálást azaz szûrést és virustörzs meghatározást! P3 esetén 6hó múlva controll javasolt! De 3*P3 után már a szakmai protokoll alapján is komolyabb kivizsgálás kell! Menj egy hozzáértõ nõgyógyászhoz, mert idejében sikerül elcsípni gyógyszeresen kezelhetõ! BOCSI, nem akarlak rémisztgetni, de én is hasonló cipõben jártam sajnos...
Nekem is P2-t mondtak rákszûrésen...6 hónap múlva kell megint menjek.Csilla
A pcotól biztos nem.
21.én mûtöttek, 3éve folyamatosan P2es értékem volt, majd 2hónap alatt lett p3, (3 havonta jártam rákszûrésre), megvolt a cytologia, 16, 59. Ezek azok, amelyek a nem túl jók közé sorolhatók, volt 2hónapos gyógyszeres kúrám, nem segített, utána az orvosom kiírt mûtétre. Állandó partnerem van nekem is(férj). Pco-tól kizárt, hogy fals eredményt kapj! Mindenképp menj vissza az orvoshoz, találgatni nem jó, pláne hogy minden napodat végig fogod törpölni ez miatt :( Nem lesz gond, nyugodj meg!
Ha aggódsz, szerintem ne várj addig!
A kérdező hozzászólása: A HPV tipizálás eredménye: HPV pozitív, HR 16-os (magas kockázatú) típus. :( Az ismételt citológia viszont már jó lett. Annyi ellentmondásos infó van a neten ezzel kapcsolatban, úgyhogy megyek a dokihoz, mert ebben nem tévedhetek. Még jó, hogy sosem hagyom ki a szûréseket.
A kérdező hozzászólása: Persze, a doki az alap, csak azt írja a leleten, hogy 3-5 hónap múlva keressem meg.
Jobb lenne, ha inkább orvost kérdeznél meg errõl, hisz itt bárki válaszolhat, még aki nem is ért hozzá! Remélem, nincs semmi gond! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítõkész és valóban hasznos válaszokat. Nem fogom elhanyagolni a témát, eddig is vigyáztam magamra, habár sajnos nem csak ezen múlik.
Az egyik barátnõm is hasonló cipõben jár, nála is állítólag a méhszájseb okozza a magas értéket. Õ is jár folyamatosan 3 havonta szûrésre.

Rákszűrésem P3 lett terhesség alatt. Kinek van hasonló tapasztalata?

gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Nekem 10 hetesen derült ki. 14 hetesen kivágták az icipici méhszájsebemet ami okozta. Szent István Kórház,dr. Pálvölgyi László. Csak ajánlani tudom. Azóta több mint egy év telt el,ma már majdnem 8 hónapos a kisfiam és makk egészséges. Ha van kérdésed írj privit!

kérdésre adott válaszok
Nekem 10 hetesen derült ki. 14 hetesen kivágták az icipici méhszájsebemet ami okozta. Szent István Kórház, dr. Pálvölgyi László. Csak ajánlani tudom. Azóta több mint egy év telt el, ma már majdnem 8 hónapos a kisfiam és makk egészséges. Ha van kérdésed írj privit!
12 hetesen derült ki, kaptam Betadin kúpot, aztán majd meglátjuk (még 2 napig "nyomom"), de a dokim azt mondta, ne "dilinyózzak" ezen, nem lesz semmi gond! Remélem is! Neked mit kell használnod?
Szia!Nekem az elsõ terhesség alatt derült ki, hogy HPV virusom van, a rákszûrés eredményeP5volt.Nem engedtem, hogy elvegyék a babát, megtartottam.Azóta még szültem 3-at, volt 3 vetélésem a terhességek között.Most p2 az eredményem.A szülések biztos jót tettek!A kifagyasztásos módszer tényleg jó, meg az e vitamin.A vitamint én is szedtem!Jó egészséget nektek!
Szia!Ha nincs méhszájsebed meg HPV virusod, akkor igazán nem kell aggódnod!Lehet csak egy kis felfázás az egész!Jó egészséget!
Utolsónak: igazán bátor vagy, hogy így bevállaltad a Babát, minden tiszteletem a Tiéd! Gratulálok!!! Amúgy igen, a terhesség ill. a szülés jót tesz, ezt anno az a doki is mondta, aki mûtött. Azt mondta, hogy szülnöm kéne és a problémáim nagyrészt megoldódnának! Hát , most így lesz. :-) 3. voltam
Ja, bocs: 2. :-D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem 18 hetesen derült ki, most 21 hetes vagyok. Méhszájsebem egyáltalán nincs. Egyelõre várom az orvosi utasítást, aztán majd meglátjuk. Persze nem örülök neki, de nem akarok feleslegesen idegeskedni, csak kíváncsi voltam...

Tavaly decemberben voltam rákszűrésen minden rendben volt. Múlt héten kellett visszamennem dokihoz ellenőrzésre, met volt egy vetélésem október elején. Most nem lett jó a kenetem, HPV, és P3-as kenet. Tiszta ideg vagyok. Mitől lehet ez?

Soha nem hanyagoltam el,évente mentem,és egész életemben nem volt semmi fert?zésem.Valki mondjon valami bizatót!
gyakorikerdesek.hu

Legjobb: Szia! Ne nyugtalankodj! Nekem tavasszal volt egy P3 HPV. Nyár közepén egy kúp alakú kimetszés, amit itt olvashattál az elõzõ hozzászólótól. Utána 6 hét nemi tilalom. A mütét nem fájt. Azóta lett egy P2-es eredményem. 3 havonta kell menni rákszürésre egy éven keresztül. Nõgyógyász javaslata, nyugodtan belevághatok a babaprojectbe :) Ha a következõ eredményed is P3, lehet hogy követsz, de akkor sincs semmi baj. Sokszor elõfordul, hogy magától rendezõdik. Amit tehetsz: Immunerõsítés! Drukkolok! R.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Igazán nagyon sajnálom, hogy elveszítetted a feleséged. Remélem nem ez vár rám is
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat.Utolsó kérdezõnek:30 éves vagyok. Ha érdekel valakit, akkor hétfõn meg tudom mondani mit mondott a doki.Az elsõ választól eltekintve nyugodtabb vagyok egy kicsit
feleségemnek volt két éve halott
Szia! Ne nyugtalankodj! Nekem tavasszal volt egy P3 HPV. Nyár közepén egy kúp alakú kimetszés, amit itt olvashattál az elõzõ hozzászólótól. Utána 6 hét nemi tilalom. A mütét nem fájt. Azóta lett egy P2-es eredményem. 3 havonta kell menni rákszürésre egy éven keresztül. Nõgyógyász javaslata, nyugodtan belevághatok a babaprojectbe :) Ha a következõ eredményed is P3, lehet hogy követsz, de akkor sincs semmi baj. Sokszor elõfordul, hogy magától rendezõdik. Amit tehetsz: Immunerõsítés! Drukkolok! R.
Szia! Na látod, nem annyira vészes, és reméljük minden rendben lesz , szépen meggyógyulsz... és nem lesz semmi baj!!! Kitartás és ne légy ború látó!!! Jó egyészséget!
nyugi! tudom könnyû ezt mondani, de ez általában csak valamilyen gyulladásra, vagy fertõzésre utal! az elsõ válaszolónak üzenem, hogy nagyon sajnálom ami történt, de ezzel nem hiszem, hogy megnyugtattad a kérdezõt, sõt... inkább ne írtál volna semmit!!!!! majd meglátod minden rendben lesz! amúgy megkérdezhetem hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: sziasztok! Megjöttem a dokitól.AZt mondta nem kell bet.... AKinek HPV-je, vagy a gyanúja fenáll, ott van p3-as kenet, és nem ez a világvége.Isorinosine-t kell szednem nekem is és a páromnak is 3x2-t 8 napig, plusz nekem 10 nap Klion hüvelykúp. Január közepén ismét kenetvétel. Kicsit megnyugodtam.
utolsó vagyok! persze hogy érdekele, feltétlen írj! várom! jó egészséget!
Elõzõ vagyok... Ezt egy másik oldalról másoltam be ahol ez volt a hölgy kérdése: Kérdés : P3 lett a cytológiai eredményem. Aggódom, ez most mit jelent? Két hónap múlva kell visszamennem. Hüvelyi kezelés után újabb cytológia. Miért csak két hónap múlva kell visszamenni?
Szia! Sok sikert az orvosnál és jó híreket! MAjd írsz!

Mit jelent az h P3-as lett a rákszűrési eredményem?

gyakorikerdesek.hu

Legjobb: P1-P2 a normális. A P3 egy kisebb rendellenességet jelent.

kérdésre adott válaszok
Szia!A p3 konkrétan azt jelenti :zavaros sejtek, azaz a cytológus nem tudja pontosan meghatározni mit lát.okozhatja erõs gyulladás, de kezdõdõ rosszindulatú elváltozás is .Az elsõ p3 diagnózis után megismétlik 3 hónap múlva a rákszûrést , ha a diagnózis akkor is fennáll, döntenek a további kezelésrõl.Nekem is volt már p3, de szerencsére nem lett semmi gáz, nálam valami gyulladás okozta, de én is be voltam ijedve rendesen!a lényeg, gogy ne hanyagold el magad, és járj rendszeresen szûrésre! :)
P1-P2 a normális. A P3 egy kisebb rendellenességet jelent.

Tisztelt Doktor Úr! Fél éven belül másodszor lett P3-as a rákszűrésem, a nőgyógyászom szerint nincs szükség műtétre, Vitagyn C krémet ajánlott. Fogamzásgátlóként Nouvaring hüvelygyűrűt használok. Kérdésem az lenne, hogy ez a krém nem csökkenti-e a fogamzá

Tisztelt Doktor Úr! Fél éven belül másodszor lett P3-as a rákszűrésem, a nőgyógyászom szerint nincs szükség műtétre, Vitagyn C krémet ajánlott. Fogamzásgátlóként Nouvaring hüvelygyűrűt használok. Kérdésem az lenne, hogy ez a krém nem csökkenti-e a fogamzásgátló hatását? Lehet-e, hogy a hüvelygyűrűtől van bakteriális fertőzésem vagy esetleg a már évek óta napi kétszer használt laktacyd intim mosakodó is közre játszhat? Válaszát előre is köszönöm.
kerdezzeorvosat.hu

Legjobb: Tisztelt Hölgyem! Nincsen arra vonatkozólag pontos információnk, hogy a gyűrűt és a krémet lehet-e együtt használni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

kérdésre adott válaszok
Tisztelt Hölgyem! Nincsen arra vonatkozólag pontos információnk, hogy a gyűrűt és a krémet lehet-e együtt használni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Fél éven belül másodszor lett P3-as a rákszűrésem, a nőgyógyászom szerint nincs szükség műtétre, Vitagyn C krémet ajánlott. Fogamzásgátlóként Nouvaring hüvelygyűrűt használok. Kérdésem az lenne, hogy ez a krém nem csökkenti-e a fogamzá

Tisztelt Doktor Úr! Fél éven belül másodszor lett P3-as a rákszűrésem, a nőgyógyászom szerint nincs szükség műtétre, Vitagyn C krémet ajánlott. Fogamzásgátlóként Nouvaring hüvelygyűrűt használok. Kérdésem az lenne, hogy ez a krém nem csökkenti-e a fogamzásgátló hatását? Lehet-e, hogy a hüvelygyűrűtől van bakteriális fertőzésem vagy esetleg a már évek óta napi kétszer használt laktacyd intim mosakodó is közre játszhat? Válaszát előre is köszönöm.
kerdezzeorvosat.hu

Legjobb: Tisztelt Hölgyem! Nincsen arra vonatkozólag pontos információnk, hogy a gyűrűt és a krémet lehet-e együtt használni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

kérdésre adott válaszok
Tisztelt Hölgyem! Nincsen arra vonatkozólag pontos információnk, hogy a gyűrűt és a krémet lehet-e együtt használni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán