Állatok -Halak, akvarisztika - 15214 db

kérdésre adott válaszok
Nekem van mindkettõ, a 700 100liter környéki vagy az alatti akváriumba jó, a 900-as 150-200 literest elvisz. Stendal nálam 1-2 napot volt la akarta alázni az akva lakóit vissza is vittem. ramirezinek jó az akva. Diszkosz az külön cég, sok tapasztalat, 400 literes aksi, lágy víz gyártásra rá állni, és legalább 20-30 liter szûrõanyag, (nem szûrõ, szûrõanyag!) java részt bio, gyakori rendszeres vízcsere, és egy talán a legnehezebb jó tenyészet.
A kérdező hozzászólása: rosszat linkeltem, ez lenne a [link]
A kérdező hozzászólása: Valamint [link] ez a szûrõ elég lenne bele?

kérdésre adott válaszok
A gyro-kill kinyír minden rákfélét, de ez egy elég erõs gyógyszer, nem biztos hogy jó ötlet a téli hibernáció elején alkalmazni. Pontosan mik a tünetek? Sokféle ízeltlábú parazita van, lehet hogy létezik jobb megoldás.
Vedd magadhoz a sörétest
A kérdező hozzászólása: Valami fehér log ki belõlük és úgy olvastam , hogy ez a rák fajta csak a ponty félékre megy . És , hogy annyit írtak mindenhol ki kell belõlük csak szedni de egy igen termetes tavam van rengeteg halal igen nehéz mutatvány volna illetve kivitelezhetetlen szinte teljesen ez a kihúzom verzió .

kérdésre adott válaszok
Esetleg valaki megosztaná a weboldalát?
Nem tudom, talán megvan a saját élete és azzal törõdik inkább... De miért nem írsz neki privátot, ha annyira érdekel és hiteles infót szeretnél kapni?
Nem tudom, nem ismerem. Biztos visszajön nyáron, csak mert ilyenkor pangás van.
Sajnálom, ha tényleg kitiltották. Sok kérdésemre adott korrekt választ és a másoknak adott válaszaiból is sokat lehetett tanulni. A weblapja engem is érdekelne
Valóban kitiltották, google: "hable fórum" és ott az elsõ magyar nyelvû találat.
Nincs internete, elromlott a gépe, nincs ideje, túszul ejtették, kitiltották, hallá változott és úszkál valamelyik akváriumában vagy téli álmot alszik.
mondom, kitiltották. van saját weboldala.
Igen, kitiltották valami hülyeség miatt.
kitiltották.
..vagy elege lett a sok hülye kérdésbõl! :D
Biztos akváriumot karbantart, növényeket ültetget, halakat szaporítgat, ilyenek. :)

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Szuper! Még arra nem találtam választ, hogy kb milyen mérettõl szaporodnak? Köszi!
igen.
Az aranyhal az egy faj. Különbözõ kitenyésztett változatai vannak csak.

Milyen halakat vegyek egy 50 L-es akváriumba?

Szóval,milyen szűrőt vegyek,ami lehetőleg nem túl drága?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ja és az elsõre semmiképp se hallgass, lehet egy állatkereskedõ. :)
Ha eldöntötted milyen halat szeretnél kitudod számolni, a cikk végén található képletbõl. A trópusi édesvízi arányszámokat nézd.
Én ezek közül a galaxy razbórát választanám.
minden tud levegõztetni, ami tudja fodrozni a vízfelszínt.
A kérdező hozzászólása: Egy TetraTec IN 400 jó lenne?Ez tud levegöztetni is?
az elsõ hülyeségeket beszél, ebbe nem valók nagytestû halak. nano (nem neon) halakat kéne benne tartani: [link] szûrõnek pedig pl. aquael fan 3, az olcsó.
inkább egy eheim pick up
50 liters akvarium nem mondhato nagynak ezert vagy vegyel par nagytestu halat 10-15db, vagy aprotestbol tobett, persze ez atol is fug menyi dekoraciot es novenyt teszel bele, de egy kisalatkereskedesben bisztosan segitenek neked.
Bocs, kihagytam alinket: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor szûrõnek milyet vegyek? Nem kéne valami biológiai szûrés bele?

Garnélákat szeretnék tartani, milyen halakat lehetne melléjük telepíteni?

Red cherry garnélát szeretnék tartani, vagy hozzá hasonlóan könnyen alkalmazkodó garnélát (esetleg folyami rákot). Van olyan hal (pl. guppi?), amelyik szintén igénytelenebb és jól elvan a garnélákkal?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én is endlerekkel tartanám! Az nekem új infó volt, hogy a red cherryk szeretik a kemény vizet. köszi
Elsõ körben ahhoz kéne igazítani a halakat, hogy milyen víz lenne az akváriumban. A red cherry garnélák szeretik a kemény csapvizet, ami praktikus, de a nano halak többsége már nincs oda érte. Kemény vízbe jók a törpe elevenszülõk, mint a törpe fogasponty, endler guppi meg társai. Lágy vízben meg végtelen a választék.
Mit jelent az, hogy igénytelen hal? Nálam is vannak sakura, meg amano garnélák, és remekül elvoltak már 2-3 halfajta mellett. Kalászhal volt sokáig, most díszmárnák vannak.
Hallal csak óvatosan. Nekem volt egy kezdetleges kis csapatom, végül a tök szelídnek ítélt coryk eltüntették a kisrákokat, és a kisebb testû hímeket, és így csak egy nõstény garnélás csapatom maradt. Magyarán a rossz halválasztás lefejezte az állományomat :( De sok szerencsét kívánok, ajánlanám ezt az oldalt: [link]
Nano halakat:[link]
A kérdező hozzászólása: Ezek a nano halacskák nagyon szépek, köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Hát úgy igénytelen, hogy nem annyira érzékeny a vízminõségre. Mármint nem a tisztaságra, hanem a keménységre. Szóval ilyen kis kezdõknek való halacskák, mert gyerekkorom óta nem voltak halaim, akkor is csak guppik. Szerintem a guppik pl. az igénytelen kategória, míg a vitorlás már kényesebb.
A kérdező hozzászólása: A red cherryrõl azt olvastam, hogy könnyen alkalmazkodik a kemény vízhez. De ez nem azt jelenti, hogy a lágy vizet meg kifejezetten szereti? Egyébként most én is azt nézegetem, hogy melyikekkel lehetne összerakni. Ha lesz kész tervem, majd megírom. :)

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Mármint hogy neked nem szaporodik a mollyd? Mert nekem igen, csak külön aksiban van mindhárom faj, de kettõt meg szeretnék szüntetni és hogy egy aksiban legyen mindhárom faj( 120L az akvárium, mindegyik fajból 3 hím és 8 nõstény van, azaz 33db hal) külön külön mindegyik szaporodott csak nem tudom hogy így egy aksiban is fognak e?
Nekem is úgy van, csak a black nem szaporodik. Egyébként telepítés meg helyfüggõ.
Ha megfelelõ a vízminõség akkor szaporodni fognak. Kérdés, hogy van-eelég buja növényzeted, mert különben meg fogják enni a kishalakat. 120 literre meg szerintem elég sok lesz ez a telepítés, még ha erõs kûlsõ szûrõd is van.
A kérdező hozzászólása: Növényzet az van bõven, az aljzatot meg majdhogynem teljes terjedelmében jávai moha borítja! Víz, 25fokos, pici konyhasó is van benne, , , de biztos hogy így is eleségként végzi egy pár darab! Mert mikor külön külön voltak is úgy volt!

Neptun növénytápsó?

Elvileg van benne mikro és makro elem is.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged.Esetleg tudsz megfelelõ minõségi tápot?
Elvileg akár jó is lehetne, de nagyon híg és mennyiségre lebontva elég drága. Ha többet adagolsz, elmúlhat a problémád, de nem biztos hogy megéri erre a tápra költened. Az Echino talajból gyûjti a tápot, így jól elvan, de a páfránynak csak a víz jut.
A kérdező hozzászólása: Ja és szoktam használni Easy Balance-ot is. :) (ez lemarat)

Mit szóltok ahhoz, hogy leállították a balatoni szelektív halászatot?

Ha megszűnik a busahalászat még nagyobb kár keletkezhet az őshonos halállományban, mint amit a rabsicok, orvhorgászok okoznak. Rossz ízű pletykák szerint nem csak szelektív halászat folyik jelenleg a Balatonon, ezt mire alapozzák?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Azt megjegyezném, hogy szinte egyáltalán nincs jelenleg halõrzés, de most nem errõl van szó.

Endler guppiknál milyen idős számít már felnőttnek?

Márminthogy, amikor nem mondjuk rá, hogy ez még kicsi, ill. amikor még jelentősen növekszik a következő mittomén 1 hónapban?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok

A kérdező hozzászólása: Oppá, Bob-utánzat nem jött össze, más a betûtípus szerkesztésnél és displaynél...
A kérdező hozzászólása: Ajha. Ez a maga módján érdekes válasz. Az ilyen embereket szeretném elküldeni a fenébe. De nem teszem, mert van fórumszabályzat. Mellesleg minek válaszolsz space-ekkel? Nagyon nem témához illõ. Egyáltalán minek van neted?
A kérdező hozzászólása: És még egy: lemezes kajából kb. mennyit szórjak be 8 endler guppinak? Nem szeretnék túletetni, és persze hidegvérûek, de, hogy bekerültek az akváriumba ma, az aljzatra a baktériumpopuláció fejlõdése érdekében beszórt és még nem teljesen elbomlott kaját úgy megették egy fél óra alatt, hogy nyoma sem maradt...aztán egy nagyon mini csipetnyit még beszórtam, azt úgymond egymás szájából kapkodták ki...szóval éhesek voltak. Cyclopsból egy borsónyi fagyott állapotban? Ok. De lemezesbõl kb? Amikor már nem törõdnek a mellettük leesõvel? Ilyesmi aranyszabályok?☺
A kérdező hozzászólása: Ja, és szivárványos guppik közül egy elkezdte elkergetni a többit az akvárium jobb oldali elsõ sarkából☺... Nekem mindegy, a többi jól tûri, de okés ez így? Szóval nem valami kis átlagon felüli önkényeskedõ halat sikerült szereznem? ☺/ /▀ / \
Csak éppen mindenki leszarja. 
A kérdező hozzászólása: Ja, és bemértem a vizet, amiben az endlerek voltak. Nitrátszint az egekben. Atyaúristen. Jó, hogy nem öntöttem bele az akváriumomba, köszönöm még egyszer a figyelmeztetést. A fehér-halványlila színskálán mérõ reagens a sötét rózsaszínt vette fel. Akváriumvizemnél színtelen. Eléggé [LOL].
A kérdező hozzászólása: Kezdem magam úgy érezni, mint aki blogol. ☺