Állatok -Hüllők - 3881 db

kérdésre adott válaszok
Nem kell, amikor vedlik, permetezd langyos vízzel permetezõbõl. Ezt máskor is csinálhatod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

kérdésre adott válaszok
Akár 23 évig is (vadon kevesebb): [link]
10-15év ált. ha jól tartod.

Mi történhetett a teknősömmel?

5 percel ezelőtt vizet cseréltem az akváriumban... 2 teknősöm van, az nagyobbik már vagy 6 éves(éve van nálam) a pici pedig 3,5-4 cm átmérőjű páncélja van. Na beletettem őket a vízbe, a nagy szokás szerint elbújt az egyik sarokba, és ment "aludni". A kicsi, általában a víz szintjén szok "lebegni", úszni, most viszont lesüllyedt a víz aljába, tátott szájjal.1 perc után vettem észre, gyorsan kivettem... ez volt 5 perce. azóta szinte mozdulatlan, a szája nyitva, ha egy picit meghúzogatom akár az asztalon, vagy megmozgatom a lábát akkor mozog, de amúgy csak ki van terülve, behúzott nyakkal, nyitott szájjal... itt-ott látom csak mozogni csak egy ici picit. Mi történhetett? Kérlek segítsetek...
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Hogyhogy hirtelen érte a víz? Amúgy nagyon sajnálom szegényt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, de sajnos már nincs segítség... a pici teknõsöm elhunyt. Megkérdeztem az állatorvost, mikor még egy picit mozgott(másnap reggel), és azt mondta, valószínûleg sokkot kaphatott... vagy úgy ahogy mondtad rossz volt a víz hõmérséklete, vagy pedig igen hirtelen érte a víz... :/ Nagyon sajnálom, megtörténik az ilyen... azt hiszem most már a naggyal sokkal jobban fogok törõdni, mégha õ még eddig nem is volt beteg :)
Sajnos a kistekikkel gyakrabban megtörténik a halál. Nekem is van kettõ, november elején kaptam õket az ismerõsünktõl és õk már ilyen nagyok. Az egyik 6 éves(fiú) a másik (lány) olyan 4. A lányról azt tudom hogy kínai csíkosteknõs. Az állatboltos azt mondja, akihez járunk, hogy ezeket a nagyokat már nem lehet elrontani (azért éheztetni sem). A kicsiknél sajnos gyakran megtörténik a halál. Részvétem!
Megfelelõ volt a víz hõmérséklete? Szerintem vedd ki a másiktól egy kis idõre elkülönítve, lehetséges, hogy megbetegedett.

A kolumbiai szivárványos boámnak beteg az egyik szeme, nagyon száraz és fehéres olyan mintha a vedléskor nem jött volna le róla. Mit tudok csinálni?

Már kb. 7-8 hónapja ilyen és se nem rosszabbodik se nem javul azt hittem magától elmúlik, de ezek szerint nem:S
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az én kolumbiai szivárványos boámnak is furi az egyik szeme, de pont most tolt be 2 db felnõtt egeret :) Szerintem amíg rendesen eszik, s nem atkásodik (ellenõrizd) addig nem igazán lehet nagy baja.... Azért ha nem látna, súlyosbodna, vagy valami szerintem nem ártana dokihoz vinni!
Nekem is beteg az egyik szemem. :(

Megfazhat a kameleon?

most volt az elso ejszakaja a kaminak. ejszaka ugye lekapcsoltam mind a 2 lampajat. Es 20fok lett a terrariumban! Megfazhat ilyen homersekleten vagy ez meg jo??
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
SAJNOS IGEN EGÉSZ ÉJJEL ÉGVE KELL HAGYNI NEKI A LÁMPÁT. HUSZ FOK NEKI KEVÉS.
Nem tudom késõn írok-e de a kaméleon hüllõ, azaz változó testhõmérsékletû és igaz reggel, délután fel kell kapcsolni, de este nyugodtan lemehet a hõmérséklet 20fokra vagy annál kicsit lejjebb nem fog megfázni biztosíthatlak róla:D Enyém sem fázott meg ha tény is kéne:)

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Egy hüllöszakértõvel beszéltem, õ mondta hogy ez a legjobb....azt mondta, ha mozgolódnak, akkor vigyem õket egy pincébe, és most etessem õket...de igen nagyon nehéz eltalálni, hogy mi a jó nekik.Amúgy meg se moccannak.Remélem nem lesz gond.
Kedves Kérdezõ! Megható a ragaszkodásod a mocsári teknõsökhöz, de továbbra is legjobb lenne szakértõi segítséget/tanácsot kérned vagy egy közeli természetvédelmi hatóságnál, vagy állatkertnél. A teknõsök teleltetése nem olyan egyszerû, mint gondolnánk. Ugyanis ha túl hideg van akkor túlhûlnek, ha meleg van, akkor nem tudnak elég mélyen aludni, felélik a tartalékot. Nagyon kérlek tényleg fordulj szakemberhez. Megfogják érteni, hogy szomszédtól illetve gyerekektõl került hozzátok!

Hogyan vegyem rá anyámat hogy a közeljövőben vegyen az agámámnak egy párt?

Az a baja hogy elszaporodna.Pedig nem muszáj minden tojást kikeltetni.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
De okos agy istenem -_-" Akkor mit csinálsz azokkal a tojásokkal amit nem keltetsz ki? Kidobod a kukába vagy rántottát csinálsz belõle? Nekem van szívem annyira, hogy ne tegyem tönkre egy agáma tojását. Ha neked nincs akkor hajrá.
És arra nem gondolsz, hogy mi lenne, hogyha azonos nemûeket tartanál??!!! ha hímed van akkor szívás ha meg nõstényed akkor vegyél mellé még egy nõstényt!
vegyél magadnak, meg mond meg neki hogy nem szaporodna el, hülyeséget beszél

Van egy teknősöm, esténként mindig zörög a terráriumában, nagyon idegesít mit tegyek vele?

Nincs szívem másnak oda és csak az én szobámban fér el. Nem akarom eladni sem.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az én teknôsöm is ezt csinálja , és sajnos amikor rájön akkor nehez megfékezni abban, hogy tovâbbra is kaparjon. Ha teljesen fénymentesen be tudsz sötétíteni, akkor el fog menni ô is aludni. Nálam ez az egyetlen módszer vált be. Ha megetettem utana folytatta és attól csak még inkább feléledt, szerintem az nem jó módszer, de én is kísérleteztem vele egy darabig, mire valami hatásos lett. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: de nem csak úgy kaparássza hanem mászkál a kövön (elég nagy kb 15 cm hosszú)és ezzel mintha egy szikla gördülne a másikon, persze nem olyan hangos, épp csak annyira, hogy felébresszen vagy megzavarjon az alvásban.
tegyél kispárnát a fejedre!
A kérdező hozzászólása: Igen:) )
Nekem soha nem zörögnek (nekem kettõ van) de ha mégis akkor adok nekik egy kis kaját
Ha az üvegen zörög ragaszthatnál a páncéljával egy magasságba az üvegre egy szivacs csíkot.

Ebben a terkóban hány éves koráig tartható a királypiton?

60*30*35 (baby korától) és ha felnőtt mekkora kell neki?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Mi az a terkó? Mi az a 60*30*35? Mi az a baby korától? Mi az a királypiton? :O
A kérdező hozzászólása: Terrárium, Mérete a terráriumnak, kicsi kígyó, Kígyó
Ez így kicsi! Már az elsõ hónapokban elég sokat nõnek, és ha kicsi a terrárium akkor az állatnak táplálkozási problémái is adódhatnak (amire a Ball python egyébként is hajlamos)! Szerintem minimum egy 60x40x50-es terkó szükséges, de érdemesebb lenne olyat venni amibe élete végéig kényelmesen ellehet.... Amúgy igen (!) a terráriumok sajnos indokolatlanul túlárazottak (vagyis gondolom mert nincs rá akkora kereslet, vagy passz).
Szerintem amíg nagyon kicsi mondjuk de én szerintem ez nsgyon kicsi terkó ugyhogy vegyél egy nagyobbat amiben már élete végéig lehrt

Királypiton vagy szakállas agáma?

melyik nem olyan streszzes? , melyik tűri jobban hogyha kiveszik? , melyikkel van kevesebb gond?, melyik eltartása olcsóbb? , melyik szereti ha játszanak(foglalkznak) vele? ,
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én a királypitonra szavaznék.Nekünk 3 kígyónk van, ebbõl az egyik királypiton.Az egyik legnyugodtabb kígyófaj, igényelni ugyan nem igényli, hogy foglalkozzanak vele, de nem zavarja ha kézbe van véve.Jól tûri.Játszani nem kell vele.Kevés velük a gond.Annyi a teendõ, hogy mindig legyen friss vize, kb 3 havonta legyen az aljzat cserélve.Átlagba 2 hetente kell etetni.Egy adagnyi kajája 200-1000 Ft, attól függõen mekkora és mit eszik.Egyszer kerülnek sokba, mikor megveszed neki a felszerelést.Nagyjából 1, 2-1, 5 méterre nõ meg és nagyjából 20-30 évig él, és akár egy hétre is magára hagyhatod, nem lesz semmi baja. A szakállas agámát nem lehet magára hagyni napokra, ha szerencséd van kéz szelíd lesz.El van a kézben, de nem igényli, hogy foglalkozzanak vele.2-3 naponta eszik ha jól emlékszem, tücsköket, lárvákat eszik.Tücsökbõl egy evésre egy tucatot a tücsökbõl biztos elfogyaszt.A kajáját folyamatosan vitaminozni kell.Max 40-50 cm-re nõ meg és 10-12 évig él, de ebben nem vagyok teljesen biztos.
Tudom, hogy nem aktuális, de hátha más is gondolkodik ezen, írok választ, mert mindkettõt tartok. Királypiton tûri, hogyha kiveszik, de általában elég hamar megindul egy rejtett zugot keresni ahol elbújhat. Nem látni õket csak este jönnek elõ, mivel éjszakai állatok, ezzel szemben az agámák teljesen jól tûrik a kivételt, kíváncsi természetûek, érdeklõdõek, viszont több "gond" van velük, tartásuk drágább, sokat esznek, napi egyszer ürítenek, ezzel szemben a királypiton heti egyszer eszik és egyszer ürít. Nem sokat kell vele foglalkozni. Melyik szereti, hogy játszanak vele? Azt mondanám, hogy egyik sem, de ha a kettõt összehasonlítom, akkor egyértelmûen az agáma jobban szeret, õ barátságosabb. Az agáma 45cm-re kb. bár változó mivel van több fajta, attól függ, hogy milyen. Királypiton 1 méter körül. Agáma 10, királypiton 20 évet él meg megközelítõleg. Agámánál kell UV lámpa, miközben a királypitonnál csak melegíteni kell a terráriumot.