Állatok -Lovak - 7988 db

Hogy kerítsek be egy pónit?

A barátnőmnek van 4 pónija. Van kettő shetlandi póni Szultán és Csillám, és kettő commera póni Szelíd és Szilaj. Szilaj a vezér és elégé 'rosz szokásai vannak'. Szultánrt ha békén hadják akkor nem csinál semmit viszont ha zavarják harap. Csillám pedig akin a gazdája szokott lovagolni de nagyon nehéz bekeríteni mert folyton elrohan mivel hatalmas hátsó kertjük van nagyon nehéz elkapni. Szelíd nyugodt ló semmi rossz szokása nincs. Viszont a csili a szilajhoz megy akkor nem lehet odamenni mert akkor felágaskodik szilaj vagy harap ill. sunyít és támad. Próbálkoztunk almával vagy egy zacskóval hogy ott a kaja de a póni nem megy oda. És ha bekerítjük akkor elkezd vágtázni. Szóval azt szeretném kérdezni hogy lehetne elkapni a csillámot?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
bekeríteni szerintem nem jó megoldás, mivel menekülõ állat, onnan úgy is ki fog jönni. én ha ilyen vagy szépen sétálok utána, és ha látja hogy nem adom fel, úgy is oda fogok menni és megfogni, akkor abbahagyja. de ez szerintem annak a jelen, hogy tele van energiával, és ilyenkor kihasználja az alkalmat. vagy jó kedve van, ilyen idõkben a legtöbb ló jobban érzi magát, sokkal aktívabbak mint nyáron. a lényeg hogy kitartás, esetleg meg is hajthatod ott a karámban, vigyél be egy ostort és hajts meg azelõtt, hogy õ kezdene el magától futni.
bekeríteni nem a legjobb, menekülõ állat a ló és játékos is póni amúgy is ravasz... ha eltudnátok zárni egy kisebb karámba és a gazdája odacsalogatná valamivel úgy hogy csak ül vagy valami egyszer csak kialakul ez :)
Mondjuk úgy kellene bánni velük, hogy ne megtámadni akarják az embert, hanem odamenni hozzá...
Hát igen... nem ártana némi tudást összeszedni a lovakkal kapcsolatban, mert szegények már így is eléggé el vannak rontva, nem is akarok belegondolni hogy ilyen tudáshiány következtében meddig fog fajulni ez az egész... Inkább hívjatok egy tapasztalt lovast, aki segít nektek, mert ennek így nagyon nem lesz jó vége. Egy lovat nem elkapni kell, hanem elérni, hogy oda akarjon menni hozzád. Ha nem akar odamenni, akkor ott már az alapoknál gondok vannak. De egyébként azok alapján amit leírtál mindegyik ló el van rontva, mindegyiknek van valami viselkedésproblémája, szóval csak gratulálni tudok. Nem értem hozzáértés nélkül miért kell lovat venni, fõleg gyerekeknek..
A kérdező hozzászólása: Hát eléggé el van rontva !! Én sem értem... Az egyik lova megharapott ... Nagyon rossz szokásuk van a lovaknak amit nehéz lenne már ''megjavítani''
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm:)

SOS! 14 éves kortól lehet egyedül közterületen lovagolni?

Hol van erre megírva törvény? Át tudná küldeni valak? NAGYON SÜRGÕS
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Hát lehet szerintem, de én még lóháton nagyon forgalmas többsávos útra nem mentem. Kis utcákban vagy nyugisabb helyeken simán ellovagolok sokszor szõrén is, bár ne vegyetek példát rólam! Legtöbbször kocsiban hajtom a lovat, soha nem igazoltatott még rendõr engem, ugye jogsim sincsen még, szóval semmi hivatalos papír. Bár a KRESZ szabályait ismerem, úgyhogy ezzel nincsen gond!
Kresz az állatok hajtásáról, vezetésérõl (a lovaglás is ide tartozik): "Az úton állatot olyan személy hajthat, illetõleg vezethet, aki az állatot irányítani képes és meg tudja akadályozni azt, hogy az állat a személy és vagyonbiztonságot veszélyeztesse. Az állatok csoportos hajtásához annyi hajtó szükséges, amennyi e feltételek teljesítéséhez elegendõ. Az állatot hajtónak, illetõleg vezetõnek - ha a lakott területen kívüli út úttestjén vagy leállósávján tartózkodik - éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie." [link] Magyarul nincs korhatár a lovagláshoz, pusztán az a feltétel hogy a lovasnak képesnek kell lennie biztonságosan közlekedni a lóval.
Bocsi, nem tudom van e valami törvény rá, de én (ha nagyon muszáj) szoktam közterületen lovagolni. Szerintem miért ne lehetne? Ha tudsz lovagolni akkor oké. De ha pl közveszélyesnek tûnik ahogy lovagolsz (nem tudod megfékezni a lovat...stb.) akkor megállíthat egy rendôr. 14/L
Jah csak a lóútlevél nagy, hogy az ember elcipelje. Nekem az egyik ismerõsöm hordozza terepre, de már úgy néz ki, mint valami saláta. Jó lenne, ha az útlevél mellé adnának egy plasztikot, amin rajta lennének a ló alapadatai, szín, születési év, sütés vagy chip száma, illetve a tulajdonos neve címe. Ez elférne a zsebben, és jobban bírná a gyûrõdést is.
Erre nincs törvény, de én pl nem igazán engednék ki 18 éven aluliakat egyedül(!) a forgalomba lovagolni. Ha csapatban megy az ember vagy van legalább 1 kísérõje az már más. A másik kérdés, hogy az illetõnek milyen a lovastudása és a problémamegoldó képessége, mert bizony egy tapasztalt felnõtt lovast is érhet meglepetés, nem ám egy gyereket. Õszintén szólva szívesen meghallgatnám a rendõrség és egy jogász álláspontját ebben a témában, fõleg azért mert nagyon bonyolult és összetett, mert a ló egy önálló akarattal rendelkezõ állat, ha terepen ledob/leesel és elszalad és netalántán balesetet okoz, akkor kit hogyan terhel a felelõsség, kit lehet büntetni, lehet-e egyáltalán büntetni, hisz nincs arra 100%-os garancia, hogy valaki soha nem esik le, még akkor se ha világéletében lovagolt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Állathajtás mellett még a lovaskocsit tiltó/engedõ táblák is a lovasokra vonatkoznak. Kerékpárúton, gyalogúton, zebrán lóval közlekedni nem lehet. Zebrán még vezetve sem, nem tudom, miért. Ha bemész a rendõrségre, segíteni fognak, bár õk sem törvényalkotók, de rendesek, segítõkészek, én is így tettem. Ajánlatos, de nem kötelezõ, viszont biztonságosabb (!!!) hogy legyen rajtad is, és a lovon is fényvisszaverõ felszerelés. Én varrtam mind a 4 lábára, a farkára, a kantárjára, és a szügyére (ez utóbbi még folyamatban van) is felcsatolható fényvisszaverõ pántot(olcsóbb mint venni, de melósabb, viszont egyénre szabott). Mellényt is viselek, illetve a két karomon is van pánt, illetve még világító karcsík (és a ló 4 lábán is van világítás :) . Kicsit olyanok vagyunk, mint egy karácsonyfa, de sokkal biztonságosabb, fõleg, hogy az autósok, futók, motorosok nincsenek nagyon hozzászokva a ló jelenlétéhez...Sajnos télen korán sötétedik, terepen pedig jó, ha látszódsz akkor is, ha városban, vagy kint a határban vagy. MINDIG nálam van a "jelmez", és ha sötétedik, felteszem. Egy övtáskában remekül elfér a személyim, egy kis üveg betadin, a telefonom, a pénztárcám és a lovasbicskám. A ló papírjait nem kötelezõ magaddal vinni, akkor sem ha ülsz rajta, akkor sem, ha kocsit húz, elég ha otthon mindene rendben megvan. Csak lószállításnál kellenek a papírok. Határátlépéskor viszont ajánlatosak az okmányok, de nem szokták kérni, csak ha szállítod! Én pont azon dolgozom, hogy mindent, a lóhoz kötõdõ jogszabályt ismerjek, ugyanis lakóhelyemen lovas polgárõr vagyok.
Szerintem a fentieken kívül az a lényeg, hogy a kreszt ismerje az illetõ, ugyan úgy, mint kerékpározás esetén. A másik, hogy a lóútlevél a lovasnál kellene, hogy legyen minden olyan esetben, amikor elhagyja az istálló területét.

kérdésre adott válaszok
Nekem van egy kb. tízéves turkálós nadrágom meg egy a Decathlonból, a legolcsóbb. Évekig használtam õket napi szinten, az égvilágos semmi bajuk nem lett (mitõl is lett volna). Szerintem nem a márka a lényeg, hanem hogy legyen zsebe, meg bújtató az övnek, hogy telefont, miegymást tudj magaddal vinni, a többi divat, plusz ízlés kérdése.
Fouganza. Nekem az van, decathlonba lehet kapni. Nem valami csúcsminôség, de nekem bevált. Van egy horze lovaglónadrágom is, de nekem a fouganzás jobban bejön. Amúgy ilyenem van (nagyon szeretem, kényelmes, imádok benne lovagolni) [link] És ennek a minôsége is jó:)
Én is Fouganzát használok, remek kis nadrág, azt azonban nagyon szomorúan konstatáltam, hogy mivel nekem összeérnek a belsõ combjaim, ha gyalogolok kibolyhosodik a nadrág pár használat után. ha nincs ilyen anatómiai gondod, akkor kiváló kis nadrág:)
EquiTheme lovaglónadrágom van nagyon jó semmi baja 1.5 éves és hetente használom (néha heti 2X) szerintem jó és ha többször használod sem lesz semmi baja.
Hát nekem is borzasztóan bevált a fouganza létezõ legolcsóbb nadrágja. Talán ha 4e ft-ért vettem, és imádom... :)
Nekem is összeérnek (én vagyok a legolcsóbb nadrágos) de nem bolyhosodik... :D

kérdésre adott válaszok
Kresz az állatok hajtásáról, vezetésérõl (a lovaglás is ide tartozik): "Az úton állatot olyan személy hajthat, illetõleg vezethet, aki az állatot irányítani képes és meg tudja akadályozni azt, hogy az állat a személy és vagyonbiztonságot veszélyeztesse. Az állatok csoportos hajtásához annyi hajtó szükséges, amennyi e feltételek teljesítéséhez elegendõ. Az állatot hajtónak, illetõleg vezetõnek - ha a lakott területen kívüli út úttestjén vagy leállósávján tartózkodik - éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie." [link] Magyarul nincs korhatár a lovagláshoz, pusztán az a feltétel hogy a lovasnak képesnek kell lennie biztonságosan közlekedni a lóval.
Minek kell ugyanazt a kérdést egy órán belül kétszer kiírni?
Csicsoo: Mégis honnan veszed azt hogy a kérdezõ fiatalabb nálad? Én nem látom hogy leírta volna, mint ahogy a te korod sem derült ki (vagy az elõtted szólóé vagy az enyém). Üdv az internet világában, ahol bárki bármit állíthat magáról. Az meg a másik hogy attól még hogy a kérdezõ esetleg(!) fiatalabb, az nem azt jelenti hogy nekünk kéne a kezét fognunk. Ha már egyszer be tudta írni a kérdést, akkor a kressz szabályzatot is megtalálhatja a google segítségével. Hol itt az önállóság?
Ez nem egy fórum, ha még nem vetted volna észre. Ennek az oldalnak az a lényege hogy teljesen anonim módon (a megszokott felhasználónevek nélkül, amiket más oldalakról vagy a való világból már ismerhetnek) kérdéseket tehetsz fel vagy válaszolhatsz. Ha fórumozni akarsz akkor keress egy olyan oldalt, ahol a honlap szerkesztõi által meghatározott témában lehet beszélgetni (nem kérdezz-felelek formában). például: [link]
A kérdező hozzászólása: Hanácska
Kedves Idegen! (elõttem szóló) Ha zavar egy kérdés, nem kell válaszolni...a fórumok pedig azért vannak, hogy kérdezzünk és ha tudunk, válaszoljunk, a tudásunknak a legjavából, lehetõleg építõ jelleggel. Akinek ez nem megy, az ne fórumozzon. Sajnálom, ha nem esett jól valakinek az, amit írtam, de én mindig mindent építõ jelleggel írok, legalábbis erre törekszem....ezt ajánlom Neked is, és mindenkinek...a lovasok (és persze mindenki más) tartsanak össze, ne támadják azt, aki tudatlan...segíteni, segíteni, segíteni...nekem is jólesik, ha segítenek...
Nincs ilyen törvény, de amennyiben a rendõr úgy látja, hogy ön- és közveszélyes vagy, korodtól függetlenül leszállíthat és mehetsz haza gyalog a ló mellett.
Elõttem szólóhoz: valószínû a kérdezõ még fiatal, és az a dolga, hogy kérdezzen, tanuljon! Nekünk, idõsebbeknek pedig az a feladatunk, ha tudunk tanítsuk, segítsük a fiatalabbakat, és ne akadékoskodók legyünk, hisz nem kötelezõ válaszolni...

Milyen lovat ajánlotok nekem?

Már lassan 3 és fél éve lovagolok. Lovagoltam már makranc nem engedelmes lovon . Nem vagyok profi lovas de már annyira kezdő sem! Szóval tapasztalt lovasok!Kb. olyan 160 cm-es lovak érdekelnének ami megvan ridegben!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Tehát 160 magas és megvan ridegben... ez magába foglalja kb. az összes félvér fajtát. Ne haragudj, de úgy gondolom, hogy aki készen áll a lóvásárlásra, az nem kérdez ilyet.
Én egy Lipicai-t ajánlanék, igen inteligens, okos lovak
olyat ajánlok, ami nem az ország másik végén van, amit ki tudsz próbálni és tetszik, utána meg tudod mutatni hozzáértõnek és õ is javasolja. keress a neten, menj el, nézd meg, próbáld ki! most mi semmit nem tudunk rólad, hogy hol laksz, mennyi pénzed van, milyen idõs lovat szeretnél, milyen felépítésû, jellemû, nemû, színû lovak tetszenek, így nem tudunk javasolni. rideggel kapcsolatban nyilván arra figyelni kell, hogy ha most azonnal akarsz lovat és ridegben lesz tartva, akkor csak olyat vehetsz, ami eddig is ott volt. istállóból ridegbe nyáron lehet átszoktatni. de ezt nyilván te is tudod.

Milyen ugetesek vannak? 16/L

2 honapja jarok lovagolni es eddig volt olyan, hogy ugetes kozben teljesen allva kellett maradni es olyan is, hogy fel-le kellett ulni. Ezeknek az ugeteseknek mi a neve? Milyenek vannak meg?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Leírod, hogy hülyeséget írtam, aztán pont ugyanazt válaszolod, csak másként megfogalmazva...mi is a probléma?
"A másik neve azért kétpontos ülés, mert két ponton állunk, a két kengyelben. " Na ez is hülyeség, mert azért kétpontos, mert csak a két térded érintkezik a nyereggel, másod nem. A kengyeles állítás azért nem áll meg, mert kengyel nélkül is tudni kell a könnyített (kétpontos) ügetést.
"azért kétpontos, mert csak a két térded érintkezik a nyereggel, másod nem" A lábszárad nem ér hozzá a lóhoz, ugye??? Vagy azt úgy eltartod, vagy mi?
Nem ugyan azt írta. A könnyített ügetés a kétpontos. Az elsõ azt írta, hogy a könnyû ügetés a kétpontos, ezért nem jó a válasz. Egyébként érdekes, hogy tanítják neked az ügetést, de nem mondják el, melyiknek mi a neve?
Ha valaki nem csak hiszi, hanem tudja, hadd írja már le... szerintem. Nem kell ebbõl ekkora ügyet csinálni.
Eléggé nagy hülyeséget írt az elõzõ. (nem mindre) Amikor nem mozdulunk el a nyeregbõl, hanem követjük a ló mozgását, az a tanügetés. Amikor "fel-le" mezgunk, az a könnyûügetés. Az pedig, amikor állva maradunk és azt vagy könnyített ülésnek vagy kétpontos ülésnek nevezzük. Azért könnyített ülés az egyik neve, mert ha állva maradunk és a kengyelben van a súlyunk, akkor a ló hátán egyenletesen oszlik el a súly és nem csak a fenekünk helyén. A másik neve azért kétpontos ülés, mert két ponton állunk, a két kengyelben. Nincs több fajta ügetés.
A kérdező hozzászólása: Koszonom:) De, mondtak a nevuket, csak osszekevertem, hogy melyik-melyik:)
A "fel-le állós" ügetést könnyûügetésnek hívjuk(azt hiszem néhány lovardában kétpontos ügetésnek is szokták nevezni) Az "állós" ügetés neve a kikönnyített ügetés. Amikor a nyeregben maradsz ügetés közben, azt nevezik tanügetésnek.
Ezért írtam, hogy azt HISZEM! Édes istenem, hogy mindenbe bele kell kötni.

Tudtok mondani még hasonló lóneveket?

Minél többet, ugyanis nem valódi lovakat nevezek el, hanem egy játékban tenyésztek RENGETEG lovat, és kezdek lassan kifogyni az ötletekből ^^"
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
csak nem howrse? :D
Eagle Feather, Falcon Feather, Phoenix Feather ... Shinnig Star, Diamond Star, Black Star, Crystal Star ... hirtelen ennyi :)
Ez milyen játék?:)
[link]
Carpe Diem :)
Something Royal, ha angol telivér :) Secretariat anyja volt.
A kérdező hozzászólása: 1-es, köszi, de már végigböngésztem :)
Gold Sunset, Black Diamond, Tarnish Light, Dense Forest, Flaming Beauty Hát alkottam egyet-kettõt, remélem tetszik. :)
A kérdező hozzászólása: Jó nevek, köszönöm! Szó szerint végtelen területem van, így effektíve végtelen számú lovam lehet, jelenleg van egy 60 férõhelyes istállóm, és tervezek még kettõ nagyot, és néhány kicsit is :)
A kérdező hozzászólása: :) Nincsen fajtájuk, csak szín és mintázat kombinációi (pl. fekete és foltos, pej és pöttyös, sárga és kesely, és jegy nélküli. Tenyésztésnél random kap egy színt és egy mintát a szüleitõl. Valamint három értékük lehet különbözõ: élet, ugrás, sebesség. Nem tudom hogy ezeket random kapja vagy öröklõdik)
[link] [link] (ha-ha, Kincsem meg mindig az elen! ;)
ez milyen játék és hol találom meg ?:)
Midnight Dreamsong (ismerek ilyen nevu lovat), Midnight Shadow
Ruby Rose, Black Opal, Black Type
A kérdező hozzászólása: Nagyon jók, köszönöm szépen! A Black Diamond különösen tetszik :D Van már egy Burning Beauty-m, a lánya majd Flaming Beauty lesz :)

kérdésre adott válaszok
A szügyelõs martingál, amit az elõzõ írt, elvileg meggátolja, hogy a nyereg a ló hátán hátracsússzon, mivel kapcsolódik a nyereghez. Fõleg lapos marú lovaknál ajánlatos. Így, hogy ugrómartingál, én ismerek szügyelõ nélkülit is, annak a martingálvillája elasztikus, rugalmasabb, jobban engedi elõre a ló fejét, nyakát (elvben) az ugrás felett...
Semmiben, az ugró martingálnál attól ugró, hogy szügyellõs vagyis legalább 2 ponton kapcsolódik a nyereghez, nem engedi hogy hátrébb csússzon. De hatásmechanizmusában semmi különbség, ha a karikákat nézzük.

Ezekről a lovardákról mondanátok jó/ rossz tapasztalatokat, vagy hogy miket tudtok róluk?

Galopp major- ide járt a testvérem még nagyon rég és akkor jó volt
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Bár a kérdés régi, de a válasz még most is hasznos lehet: a Galopp Majort nagyon ajánlom, hosszú évek óta járok oda és imádom. :) Szuper hobbilovarda, van póniséta, futószár, osztálylovaglás, egyéni edzés, terep, kocsikázás. Igazi családias hangulatú hely, az állandó lovasainkra garanciát vállalok! :) Értem ezt úgy, hogy mindenki közvetlen, normális; és nem az alapján ítélnek meg, hogy hány tízezres cuccban jelensz meg. Az oktatónk pedig minden korosztállyal foglalkozik, türelmes és jól magyaráz.