Állatok -Madarak - 5684 db

Milyen Madár ez a képen?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Muszáj mindenbe belekötni? Most komolyan az a nagy M-betû a bajod? Te egy kiállhatatlan ember lehetsz:D Nyilván semmi dolgod nincs :D Lazíts már egy kicsit, ha minden helyesírási hiba szúrja a szemed, még a végén megvakulsz. Azért írtam nagy m-mel hogy kitûnjön kicsit a kérdések közül. Jesszus.
A link olyan oldalra mutat, amelyet csak az láthat, aki be van jelentkezve.
"Whoops! We couldn't find that page."
A madár nem látható. Biztos azért, mert nem tudsz helyesen írni.
A kérdező hozzászólása: Vagy a link a probléma? Mert akkor azt mondd, ne a helyesírással gyere.. Nálam az jó mellesleg.

kérdésre adott válaszok
Állatorvossal.
Ha valóban atka, akkor ivermectin light-al kell kezelni. (Ez megelõzésre is jó.)
A kérdező hozzászólása: de azt atka nemcsak a viaszhártyán telepszik meg? Tetü? És hogyan kezeljem? :(
Tetû, atka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot :)

Kanárik párzása hogy működik? Normális, hogy egész nap kergeti?

Van egy új lány kanári, és amióta meg van a fiú rögtön el kezdett neki udvarolni, etette, aztán most kb. 2 hete egész nap gyömöszöli. Nem tudom, hogy ez így megy náluk? Mert a pintyeknél észre sem vettem, hogy a fiú "megcsinálta" a lányt. De a kanárik egész nap bunyóznak.
gyakorikerdesek.hu

Miért csinálják ezt a sirályok a Dunán?

December elején, este 10 körül a Lánchídról láttam, hogy egy nagy csapat sirály a híd felső (folyás felőli) oldalán viteti magát lefelé a vízzel, és amelyik madár odaért a Lánchíd árnyékához, szárnyra kapott, visszarepült kb. 100 métert és csorgott megint lefelé.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
lehet hogy valahol azon a szakaszon engednek a dunába valahonnan (fürdõ, strand) melegvizet
sok a szabad idejük mint neked!
unatkoznak

Miért bukja vissza az ételt a papagájom?

Fél éves nagysanyim van, eddig nem csinált ilyet. Egy-két hete volt az első, azóta 2x volt még hogy visszajött a kaja neki. Víz meg szotyi.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod, most megnyugodtam. Mondták már mások is hogy nekem udvarol, mert szokott "bólogatni" is, de ezt nem is tudtam hogy így is szoktak. Õ az elsõ papikám, 5 hetes kora óta nevelem, de még ezek szerint sokmindent nem tudok róla :) De barátnõt majd csak 2-3 éves kora körül szeretnék neki.
Nagyon szívesen!:) Ha nincs más tünete, akkor semmi baja nincs. Pl. gyengeség, étvágytalanság, gubbasztás Azért nem csinálta eddig, mert szerintem most lett ivarérett!Eddig még kicsi volt az udvarláshoz.:) :) :) Sajnos mi már veszítettünk is el papagájokat betegség miatt. Igaz azoknál mi voltunk a 2.gazdájuk, s a tojó valószínû már betegen került hozzánk, s hiába mentünk állatorvoshoz, mindig visszatért nála a légúti betegség. Egyébként miért csak 2-3 évesen akarsz mellé társat?
Egy fél éves nagysanyi nem akar udvarolni még senkinek az holtbiztos...ha szokott repülni akkor lehet csak az evés után hirtelen repülés miatt jön vissza neki a szotyi. Nekem nimfáim csinálták ugyanezt, miután teletömték magukat fürtöskölessel repkedtek összevissza és mikor laszáltak holt fáradtan, akkor nekik is volt, hogy visszajött a köles. Nekem is van nagysanyim, ilyet még nemcsinált, õ februárba lesz egy éves, de õ nemtud repülni, így annyira kifáradni se mint az elõbb említett nimfák.
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam ez a fajta csak 2-3 évesen lesz ivarérett, azért is csak akkor akarok párt mellé, mert addigra kiderül tényleg fiúcska-e, meg azért is akarok vele várni mert állítólag ha egyedül van jobban rám figyel, könnyebben tanul. Szeretném ha pár szót tudna beszélni, meg szobatisztaságra is tanitom, meg mindenfélére hogy megértsen. :)
Szerintem udvarolni akar.Nem tudom mennyire vagy jártas a papagáj tartásban. Ha párban vannak, akkor úgy udvarolnak egymásnak, hogy visszaöklendezik a magokat, s etetik egymást. Nekünk 3 hullámos van, 2 tojó és 1 hím. Fõleg a hím szokta csinálna a 2 tojónak, de olyan is elõfordult már, hogy egyik tojó etette a másikat. Valószínûleg a te papagájod is ezt akarja csinálni, de mivel nincs párja, így nem tud kinek udvarolni ezzel a szokással.
Akkor elnézést, ha rosszul írtam az udvarlásos dolgot. Nekünk hullámos van, s automatikusan ezt írtam!:) Viszont a lényeg ahogy olvasom, hogy nem beteg, hisz nincs más tünete. Szobatisztaságra hogy szeretnéd nevelni?Ez engem is érdekelne!:)
A kérdező hozzászólása: Én innen vettem az ötleteket a szobatisztaságra neveléshez :) [link]

A baglyot valóban lehet "háziasítani"?

láttam róla pár Angliában készült videót youtubon,ott ugye legálisan is lehet tartani,meg a Harry Potter trilógiáról jutott az eszembe. Valóban meg lehet őket tanítani,hogy találjon vissza a házhoz ahol lakik az ember,és tényleg lehet vele "háziállatként bánni" ha mégis engedjük neki kiélni a vadászösztöneit? gondolok itt arra,hogy néha kirepülhet az otthontól távolabbra,és foghat magának patkányokat egereket
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Sajnos azt nemtudom, hogy visszajön e. De ragadozó madár, veszélyes tartani, bármikor megsebezhet. Amúgy itthon is lehet tartani, engedélyekkel. Meg talán solymásznak is kell lenned.
Ez nem háziasítás, hanem szelidítés, amire gondolsz mellesleg
A kérdező hozzászólása: Remélem értitek a kérdés tartalmát, hogy mire vagyok kiváncsi.

Az új hullámos papagájom nagyon kedvetlen, alig eszik, egy helyen ül, néha mászkál csak el, mi lehet a baja?

2 napja vettem, tudom, hogy az elején meg vannak rémülve, új környezet, hiányoznak a társai, de kezdek miatta aggódni. Alig evett valamit, bár széklete van. Inni egyszer láttam csak. Párszor mászkált a kalitkában, de az idő nagy részében csak gubbaszt a rúdon egy helyben. Sokszor benyúltam hozzá, hogy megszokjon, hagyja megsimogatni a hasát, nem megy el, csak elfordítja a fejét, de az ételt nem fogadja el kézből. Sokszor felborzolja a tollát, meg hallottam már a csőrét is reszelni. A hangját még csak 1-2szer hallatta. Van egy nimfám is, egymás mellé raktam a két kalitkát, de a hullámos nem érdeklődött egyáltalán, csak a nimfa.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nálunk is így van, a hullámosnak természetes hogy van a nimfa, de fordítva nem, a nimfa állandóan próbálja felkelteni a figyelmét valamivel, állandóan zaklatja. Még most is hogy már összeszoktak és barátok. Ez lehet azért is van, mert a nimfa sokáig egyedül volt, a hullámos meg egy madárcsapatból került ki. (elõzõ voltam)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért is nem raktam õket egy kalitkába, hogy ne csak leutánozza a nimfát. Meg a nimfa kalitkáját ki szoktam vinni a szobából éjszakára, mert este, ilyen 8-11 között, mikor még fent vagyunk, de minimális fény van bent, nekiáll visítani, szerintem zavarjuk még így is, viszont azt nem szereti, ha letakarom. Úgyhogy a szomszéd és a saját nyugalmunk érdekében kint alszik az elõszobában, ott sötét van. Délelõtt be szoktam hozni, de azt utálja, ha nincs senki a szobában, akkor is visít (gondolom magányos, ezért is vettem a hullámost). Szóval, ha külön is vannak, akkor talán nem fognak annyira ragaszkodni egymáshoz, hogy velem ne foglalkozzanak, legalábbis remélem. Egyébként közben elkezdett csiripelni a hullámos, tetszik neki a zene, amit hallgatok, érdekes módon õt nem érdekli a nimfa, fordítva viszont a nimfa nagyon figyeli, hogy mit csinál, érdeklõdve forgatja a fejét, amikor csicsereg. :D Meg minél közelebb próbál lenni hozzá. :)
Kell minimum 1 hét, míg megszokja az új helyét, légy türelmes vele, már az is nagy eredmény, hogy hagyta magát megsimogatni ilyen rövid idõ után.
Az én hullámosom 4-5 nap elteltével kezdett el csipogni. Az elsõ két nap nem is evett. Úgyhogy nyugi, nem lesz semmi baja. Nálunk is ugyanígy volt, már volt egy nimfám, mellé vettem a hullámost. A hullámos szelíd volt amikor kaptam, meg tudtam simogatni, hagyta magát, de látszott hogy nem veszi szívesen hogy simogatom. Aztán most hogy már együtt vannak a nimfával õt sem lehet megsimogatni. Nem tudom mit rontottam el. Talán egymással vannak elfoglalva és látja hogy a nimfa nem engedi hogy simogassam, ezért õ sem engedi. Nálunk pont fordítva sült el.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem, hogy tényleg nincs baja. Elég szelíd volt alapból, inkább csak azt mutatja, hogy nincs hozzám kedve, de nem fél, nem menekül el. A nimfa ilyen szempontból teljesen más, az rám fúj, ha meglátja a kezem közelíteni, megcsípni nem akar, inkább arrébb megy. Azért is vettem egy hullámost, hátha könnyebb lesz a nimfát is megszelídíteni, ha látja, hogy a másikat se bántom.

Kevés időt töltenék madarammal így?

mennyire fogja befolyásolni az emberhez való ragaszkodását egy lány nimfánál ha reggel 2 órán át és délután kb 3 tól tudok csak otthon lenni vagy ez így nem nagy idő intervallum? csak mert az előző madaramat pont nyári szünet elejére kaptam meg és értitek akkor.. :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: már volt egy nimfám a kezdetektõl egyedül tartottam ügyesebb lett és ragaszkodóbb mint egy kutya.
tartsd párban
Napi 3 óra elég kevés! Szerintem is párban tartsd!
miért vágysz papagájra ha nem tudod normálisan tartani?
papagájt párban kell tartani mert nagyon társas lények
A kérdező hozzászólása: Csak úgy tudom megoldani hogy pár nélkül :/ de amúgy hétvégente itthon vagyok egésznap.
A kérdező hozzászólása: Napi 9-10 az a 3 :)
A kérdező hozzászólása: miért? ennyi idõ kevéske lenne? gondolom nem a nyugdíjasoknál van az összes papagáj akik 24 órában otthon vannak mert csak nekik van 24 óra szabadidejük 1 nap....
Szerintem elég annyi idõ is, nyilván jobb lenne, ha egész nap vele lennél, de azt kevesen tudják megoldani. Amúgy meg, akinek kutyája van, azzal sincs ott egész nap. Attól, hogy valakinek van háziállata, még kell dolgoznia is szerintem. Persze, ha mégis a legjobbat szeretnéd az állatnak, akkor legyen neki egy társa, aki a nap 24 órájában vele van. Mi lett az elõzõ madaraddal?

Hol tudok dolmányos varjat szerezni? Esetleg valaki be fogna nekem egy fiatalabb példányt?

Mindent tudok neki biztosítani és már régóta szeretnék egy ilyen madarat.Én olyan helyen lakok ahol nincsenek sajnos.De ha valaki be tudna nekem fogni egyet akkor természetesen fizetnék érte!!!Esetleg szarkát? Azért is fizetek!!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Milyen terület az? Budapest belvárosában élek és itt is rengeteget látok.
Költési idõszakban kell járkálni olyan területeken ahol fészkelnek, és biztos találsz kiesett fiókát. Ha mégsem, akkor legfeljebb felmászol egy alacsonyabban levõ fészekhez és kiveszel egyet(bár ez nem túl etikus szerintem). Felnõtt madarat hiába fogsz be, nem fog hozzád szokni.

Milyen bagoly lehet?

Városban lakom, és erre felé nagyon sok van, mindig látom repkedni szürkületkor, nagy és szürkés színe van.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Mostanában a macskabagoly populáció is kezd észhez térni.
Az Erdei füles bagolyok gyakoriak a városokban. Fészkelnek is ott, és ilyenkor télen csoportosan telelnek át a házak között. [link] [link]