Állatok -Vadállatok - 978 db

kérdésre adott válaszok
:)
Nem minden kecske szereti .De tudományos tények támasztják alá , hogy a kecskéknek javallot az emberhús fogyasztás , persze néhány kecske tolyik a tudományokra és csak zöldet eszik .
inkább disznókkal próbáld meg eltüntetni az illetõt:-D
Nem. Az emberek szeretik a kecskehúst. Báááár! Sosem lehet tudni, sosssem lehet tudni!
Mijaza emberjús?
Én már hallottam olyan kecskékrõl, akik embereket tenyésztettek.
nekünk volt kecskénk. egyszer elkezdett enni.. engem, jobban mondva a pólómat, ami zöld volt. végül aztán kiverekedtem a szájából. vigyázni kell, ha kecskék közé mész, ne fesd ki az arcod/bõröd terepmintásra, mert esélyes, hogy megkívánják :P
Beteg vagy a fejedre.
Igen! Úgyhogy nagyon vigyázz!!! Sosem tudhatod mikor támad meg egy kecske! XD
igen, a vérkecske! Vigyázz vele!
tolyik, mi? Köztudomású, hogy a kecskét mindent megesznek. Mint a tevék. Ha elég sokáig maradsz a közelükben, elõbb vagy utóbb téged is elrágcsálnak :D
Többségükben igen.
Nem mindegyik, de ha egyszer valamelyik rákapott, nehéz leszoktatni róla!
kedvencük!! pláne a comb!!
Bizony, vigyázz a kecskékkel! Fejre mennek!!

kérdésre adott válaszok
Az én kutyám is szeret élvezetbõl ölni. Rengeteg verebet elkap nyáron. És még a sünöket is levadássza. A macskákat pedig elkapja, ha bejönnek.
Azt se mondanám élvezetnek. Ez lehet egyrészt territoriális viselkedés, amikor nem hajlandó más állatot megtûrni az õ területén. Vagy egyszerûen a vadászösztön, amikor meglát valami kis (zsákmány méretû) mozgó élõlényt. Az, hogy nem eszi meg, nem egyenlõ az élvezettel...
Attól függ, milyen téren. A kutyafélék társas vadászok, de ezen a téren verhetetlenek, míg egyedül el vannak veszve. A macskafélék (néhány kivételtõl eltekintve) önálló ragadozók, a saját módjukon nagyon hatékonyak. De zsákmányállatok terén is másokra specializálódtak, nem igazán lehet õket hitelesen rangsorolni szerintem. Az meg milyen hülyeség, hogy a macska élvezetbõl öl, elsõ válaszoló?
A kutya vadász, a macska meg gyilkos. Az emberen kívül egy állat öl élvezetbõl és az a macska. Egyszóval: a macska.
Ez egy nagyon összetett kérdés, és nem lehet rá egyértelmû választ adni. Idézek egy, a Spektrumon nemrég látott dok.filmbõl (A hiénák birodalma):" A falkában vadászó hiéna az egyik leghatékonyabb afrikai ragadozó."- Ha így nézzük, akkor a macskafélék, hiszen a hiéna rendszertanilag közelebb áll a macskafélékhez (bár a kutyafélékre hasonlít.) Viszont, létezik az oroszlánoknak egy olyan populációja (nem tudok visszaemlékezni, hogy pontosan hol élnek), akik mocsaras környezetben élnek és vadásznak. Olyannyira jól alkalmazkodtak ehhez a környezethez, hogy a vadászataik sokkal nagyobb százalékban sikeresek, mint más vidékeken élõ fajtársaiké. Aztán ott vannak még a szintén nagyon sikeres afrikai vadkutyák, melyek rendkívül kitartóak az üldözésben, ezért kevés kiszemelt zsákmányállatuk tud elmenekülni elõlük. Eddig csak a falkában vadászókat említettem, de szóba jöhet a magányosan vadászó leopárd, aki szintén igen hatékony, vagy éppen a puma. Mindkét oldal rengeteg fajt foglal magába, ráadásul vannak a kettõ közt átmenetek. Én nem hiszem, hogy erre van egyértelmû válasz. Azért kíváncsi lennék egy szakember válaszára.
szerintem a macskafélék mivel ügyesebbek csendesebbek és gyorsabbak a reflexeik --am nemcsak a macskafélék ölnek élvezetböl --nekem van egy 2 éves pit bullom ö élvezetböl öli a macskákat
Ha egyedül nézzük, a macskafélék sokkal hatékonyabbak, relatíve erõsebb a harapásuk a rövidebb arckoponya miatt, sõt ott vannak a karmaik is, azzal is tudnak harcolni, míg a kutyafélék egyedül nem lennének képesek olyan hatékonyan vadászni, gyengébb a harapásuk, és csak a fogaik segítségével tudnak ölni(bár vannak magányos kutyafélék is).Viszont elterjedésüket tekintve a kutyafélék állnak jobban.

Mi a menete, és mennyibe kerül az, hogy vadász legyek?

igazából jagd terrier kutyám miatt csinálnám, hogy kiélhesse vágyait.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ne legyél vadász, szegény állatok! :) Amúgy ha csak a kutyád miatt szeretnéd, inkább vidd el kutyasuliba pl õrzõ-védõ tanfolyamra csibészelni meg ilyenek. :D

Elvileg az oroszlan emlekszik gazdalyara tobb ev utan, akkor meg is talaja ot egy labirintusban?

Csak azert kerdezem mert az ismerosomnek van egy. :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
gazdalyara?????? ez mi akar lenni????
Az oroszlánoknak általában nem szokott "gazalya" lenni

Milyen hangot ad ki a róka? (de most komolyan! )

http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE&feature=share
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A párzó rókának gumi kacsa hangja van. Nagy magas hangon sípol. (apukám vadász és van róka hívója)
Ezt is megunják, csak idõ kérdése.
Nem unják már ezt a szart akik ilyeneket kérdezgetnek?
De aranyos az a fetrengõ róka istenem.. nem ilyen butaság-.-

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Na ugye
A kérdező hozzászólása: jól van na
"Magyarországon ismert populációja él az Északi- és a Dunántúli-középhegységekben, pl. Mátra, Bükk, Zemplén, Cserehát, Bakony, Gerecse és a Vértes területén, valamint a Duna alsó szakasza és a Dráva mentén, de az Alföld nagyobb kiterjedésû ártéri erdeiben a Tisza és a Körösök mellett is elõfordul."
egyikben sem
A kérdező hozzászólása: De a tanárom azt monta hogy magyarországon van vadmacska
Magyarország erdõségeinek többségében elõfordul. Balaton-felvidéken biztosan van, láttam már. Átlag kiránduló soha nem fog találkozni vele, erdészként életemben két példányt láttam ami biztosan az volt. A házi macskával keresztezõdhet.
Istenem! Mennyi hülye van e földön! kedves kérdezõ valóban Mo.on minden nagyobb erdõben van vadmacska. A házi cicából lesz vad macska, de az nem Vadmacska...Én a Bükk mellet nõttem fel láttam is nem egyszer, de igen gyorsan elmenekült, és nem tudtam lefényképezni. A válaszolók mindegyike kihagyta a Gemenc vad rezervátumot! Természetes környezetében a vadmacska különbözõ élõhelytípusokon is megél, de fõleg a nagy kiterjedésû, háborítatlan erdõségeket kedveli. Habár a háziasított alfajánál, a házimacskánál rengeteg alak- és színváltozat elõfordul, a vad egyedek színe mindig szürkésbarna, a test alsó felén és a lábak belsõ részén okkersárga beütéssel.Hosszuk (farokkal) 80 és 110 cm közötti, súlyuk 4 és 6 kilogramm között mozog. A vadmacskák különösen félénk, óvatos állatok. Általában elkerülik az emberi lakóhelyeket. Magányosan élnek, territóriumuk nagyjából 3 km² egyedenként, melynek nagysága fõleg a táplálékmennyiségtõl függ. Magyarországon ismert populációja él az Északi- és a Dunántúli-középhegységekben, pl. Mátra, Bükk, Zemplén, Cserehát, Bakony, Gerecse és a Vértes területén, valamint a Duna alsó szakasza és a Dráva mentén, de az Alföld nagyobb kiterjedésû ártéri erdeiben a Tisza és a Körösök mellett is elõfordul.Természetes környezetében a vadmacska különbözõ élõhelytípusokon is megél, de fõleg a nagy kiterjedésû, háborítatlan erdõségeket kedveli. Habár a háziasított alfajánál, a házimacskánál rengeteg alak- és színváltozat elõfordul, a vad egyedek színe mindig szürkésbarna, a test alsó felén és a lábak belsõ részén okkersárga beütéssel.Hosszuk (farokkal) 80 és 110 cm közötti, súlyuk 4 és 6 kilogramm között mozog. A vadmacskák különösen félénk, óvatos állatok. Általában elkerülik az emberi lakóhelyeket. Magányosan élnek, territóriumuk nagyjából 3 km² egyedenként, melynek nagysága fõleg a táplálékmennyiségtõl függ. Magyarországon ismert populációja él az Északi- és a Dunántúli-középhegységekben, pl. Mátra, Bükk, Zemplén, Cserehát, Bakony, Gerecse és a Vértes területén, valamint a Duna alsó szakasza és a Dráva mentén, de az Alföld nagyobb kiterjedésû ártéri erdeiben a Tisza és a Körösök mellett is elõfordul.
40 éve Gemencben meglehetõsen sûrûn megfordultam, s ott láttam néhány példányt. Egyszer hetekig kerestem az odúját, de soha nem találtam meg.
Ahol az utcára kidobnak egy vemhes anya macskát és leellik emberrel nem találkozik felnõtt koráig..Na az vadmacska.. :O Ne pontozzatok le mert, ha belegondoltok ez is igaz.. :D
10-es Te írod:"istenem mennyi hülye él a földön" Erre kiírsz egy szöveget v.mi szakkönyvbõl, és még arra sem figyelsz, hogy ne írd kétszer ugyanazt: "a vadmacska roppant félénk álat, teratóriuma kb.3 nkm...)NAGYOKOS!?
Igaz minden nagyobb, összefüggõ erdõ részen van vadmacska.A házimcska ha nem emberek közt nõ fel, elvadul de nem lesz vadmacska.
A kérdező hozzászólása: Csak komoly válaszokat várok
A kérdező hozzászólása: A fenti választ az elsõ válaszolónak irtam
A kérdező hozzászólása: #9 le irnád rövidebben?
Mintha tegnap hallottam volna, hogy fogtak Budán vadmacskát, vagy legalábbis valahol a környékén. Aztán persze visszavitték az erdöbe és elengedték.

kérdésre adott válaszok
Sokáig én is így tudtam, de épp nemrég olvastam egy könyvben, hogy néha az ázsiai (pl. az amuri) leopárdok között is elõfordulnak olyan példányok, amelyeknek a jaguárhoz hasonlók a foltjaik, tehát a körön belül is fekete pöttyök találhatóak. (Az afrikai leopárdoknál eddig ilyet még nem találtak, nekik kisebbek is a foltjaik, mint az ázsiaiaknak.) A foltoktól eltekintve, a jaguár nagyobb testû, zömökebb, a feje is nagyobb és más formájú, errõl is fel lehet ismerni. Pl. ha a foltok nem segítenek, mert mondjuk két fekete állatot látunk -- minthogy a jaguárok között is éppúgy elõfordul a melanizmus, mint a leopárdoknál --, akkor leginkább a testalkatukról, fejformájukról lehet õket megkülönböztetni. Egyébként ha a jaguárt és a leopárdot keresztezzük, a hibridek között szinte egyedülálló módon szaporodóképes utódaik születnek, ezért néhányan vitatják, hogy külön faj lennének; az mindenesetre valószínû, hogy földtörténeti mértékkel mérve viszonylag nem régen válhattak szét.
A foltjaikról lehet a legkönnyebben felismerni õket. A leopárd foltjai fekete szaggatott körök, amiken belül véletlenül sincs több fekete. A jaguárnak a körön belül is vannak apróbb fekete pacák. Jaguár: http://www.edu.pe.ca/southernkings/Pictures/jaguar.gif Leopárd: http://3.bp.blogspot.com/-8UOkDLCUcVw/UCNiO_ROZAI/AAAAAAAAAE..

Mit tehetek még? Tegnap találtam egy sérült kicsi sünit. Úgy vélem fűnyíró áldozata a sérüléseiből. Szövethiányosak a sebei, 3 is van belőle.

Egy nagyobb 2-3 10 forintosnyi, valami 2 egyenként 1-1 tízforintosnyi. Először Betadinnal alaposan lelocsoltam, hagytam 2-3 órát száradni, és készítettem neki puha rongyos, és forgácsos fekhelyet, egy elég nagy tejesláda méretű műanyag ládában. Utána 2-3 óránként sebészetben használatos Merbrominivel ecseteltem, mert az hámosít is. Enni viszont nem eszik. Almát, tejet kapott, csak összerondítja a forgáccsal. Mit adjak neki? Szeretném megmenteni és visszaadni a szabadságát!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Tejet mondjuk ne adj neki, mert bele is pusztulhat. A sünök fõleg húsevõk, azért nem kellett neki az alma. Valami húsfélét keress neki, hogy addig se éhezzen, aztán keress valami állatvédõ szervezetet, ahol értenek is a sünökhöz, mert így csak megölöd. Ha van rá lehetõséged, vidd be a fõvárosi állatkertbe. Befogadják, ellátják és szabadon fogják engedni, ha elég erõs lesz hozzá. És cserébe ingyen állatkertezhetsz.
Mi mikor sünit mentettünk párizsit és májkrémet adtunk neki, azt szerette. A betadinozást jól csináltad, az jól fertõtlenít. Most hallottam egy bizonyos Aloe First-rõl, amirõl nekem azt mondták nagyon jó, ha esetleg van olyanod azzal spricceld be a sebeit.
Elõzõ vagyok: tényleg, ha van lehetõséged bevinni, vidd be, gondolom jobb el tudják látni!
tejet ne adj neki mert fosni fog töle de ha bemégy egy horgász boltba és veszel neki kukacot akor azt enni fogja
van sünöm úgy hogy tudok mondani egy liszt kukac azt imádja
Az almát nem eszik meg, eléggé téves a "süni almát cipel a hátán" szituáció. A süni ragadozó, megpróbálkozhatsz májkrémmel, de a legjobb ha tudsz szerezni férget, gilisztát. Horgászboltokban, esetleg állatboltokban lehet szerezni, ha van gusztusod hozzá.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Ja... :)
A nevét nem, csak a jellemzõt tudom idemásolni: A ragadozó fogazat jellemzõje, hogy járomívük erõsen hajlott, metszõfogaik kicsinyek, szemfogaik viszont nagyok, hegyesek, hajlottak és túlnyúlnak a többi fog koronaszintjén. Mögöttük hézag van, majd az elõzáp- és a zápfogak következnek. Zápfogaik lehetnek éles csúcsú vágófogak vagy pedig négy-, esetleg sokgumósak; mind többgyökerûek. Egyes családokban egy-egy elõzáp-, illetve zápfog mint tépõfog (dentes lacerantes) alakult ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!! :)
protézis
oroszlán fogazat ?

kérdésre adott válaszok
Ki veszi komolyan ezt a kérdést?
én is pont ezen gondolkodtam. Kéne nekem 1 tigris:D Az ismerõsöm állatkertben dolgozik és van egy tigrise. nagyon aranyos, ha rá ül valaki az sem zavarja:) Õ 1 millióért vett egy "jó állapotban" lévõ kis tigrist. Hogy mit értek a "jó állapotban" lévõ alatt? - vannak hozzá papírok. - oltásra került.:) Jó drága:/ lehet "bértartásban" is tartani állatkertekben de szerintem jóval drágább az.
A macskádnak a Tigris nevet adod, innentõl sima ügy:)
Egy kicsit zokni a kérdezõ.
Ha fel lennél rá készülve, nem itt kérdezgetnél.
Kell hozzá megfelelõ végzettség, engedélyek, szomszédok beleegyezése és rengeteg pénz. Egy kifejlett tigris egyszerre akár 40 kg húst is megeszik, feltudod fogni, hogy az mennyibe kerülne hosszútávon? A megfelelõ hely kialakítása szintén rengetegbe kerülne. Ezen felül ne felejtsd el, hogy a tigris nem egy nagyra nõtt házi macska. Hiába vennél egyet kölyökként nem tarthatnád házi állatként, már pár hónap után veszélyes lenne. Ahhoz meg szerintem kicsit sok pénzt és energiát igényel, hogy nézegethesd a kerítésen keresztül.
Alapítasz egy állatkertet, az az állatkert részt vesz valamilyen tigrisek megõrzésére irányuló nemzetközi programban, és akkor lehet.
Szerintem olvasgass kicsit a kérdések között, mivel már rengetegen tettek fel hasonló kérdést. Na szóval, egyszer egy újságban olvastam, hogy valami kislány kis oroszlánt szeretett volna. Már nem tudom, hogy milyen papírok kellettek, de rémlik valami olyan, hogy állatgondozó, idomár vagy hasonló képesítés mindenképpen kellett. Ja, és ehhez természetesen egyéb engedélyek is, azokra már nem emlékszem. Egy nagymacska nem játékszer, nem tudnád úgy tartani, mint egy háziállatot, még akkor sem, ha kölyökkorától veled van.