Családi kapcsolatok -Egyéb kérdések - 41917 db

Az erős embereket nem szeretik? Ha nem, miért: féltékenyek, irigyek? Ha igen, mire?

Megpróbálom úgy leírni, hogy ne tűnjek nagyképűnek...
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Tudtam hogy le fogtok pontozni mert ti is csak kanapénülõ frankótmegmondó te.tvek vagytok, akiknek apuci-anyuci mindenben segitett. Nekem magam kellett felnõnöm, megtanulni mindent ugy hogy közben szintw mindenki ellenem volt. Ma megvan mindenem de nem tudom élvezni mert az ilyen roha.dékok mint ti mocs.kosak kikészizettetek! Nem akarok magyar lenni-.-
Az erõs embereket éppen hogy szeretik, de az ilyen nyávogósokat mint te nem szeretik, sõt elkerülik. Ez, hogy "nagyon sok bántást kapok, rengetegen átgázolnak rajtam, " pont a gyenge emberek válasza meg magyarázata a bénaságukra.
Pont, hogy az erõs embereket szokták szeretni, a gyengéket meg bántják, elnyomják, mert velük megtehetik. Akinek határozott a kisugárzása azt általában nem merik bántani, maximum a háta mögött, de nagyon azt sem, mert általában az ilyen embereket tartják vonzónak, jófejnek. Ha rajtad ennyien átgázolnak vagy próbálkoznak, akkor mégsem vagy olyan erõs, mint amilyennek gondolod magad.
"Nezd, minden 21 eves azt hiszi, hogy o olyan hu de sok mindent megelt, es eljatssza a bolcs tapaszalt embert, amilyen igazabol nem, es ez baromi irritalo." Ilyen találó leírást egy 19 évestõl még nem láttam. Grat. Én is ezt gondoltam 20 évesen, most, közel a 40-hez látom, mennyi mindent NEM éltem meg. Veled is sokat fog változni a világ (jó esetben), és nem mindenki szembejön, és te vagy a tökéletes, és irigykednek a tökéletességedre.
Jézusom....be figyelj ezekre! Engem sem lehet szeretni...és én is átmentem sok mindenen....de nem szabad lenyelni semmit!!! Ha igy folytatod belekattansz! Én is megéltem olyan dolgokat, ami mást megõrjített volna...de mivel anyám semmit se nevelt, igy nem tudtam mindent ugy lereagálni, nem fogzam fel, mi a rossz és mi nem...ma depresszióval kezelnek.... Pontozhattok le. Ja, 24/l
A kérdező hozzászólása: Apám elhagyott, anyám mellettem halt meg az ágyon. A nevelõszüleim 18 éves koromban, még az érettségi elõtt utcára tettek. Rokonaim nincsenek. Soha semmit nem tettek a fenekem alá. Anyám halála után SEMMIM nem maradt. Soha nem voltam szemüveges, nem is lett volna rá pénzem. Nemhiszem, hogy egy elkényeztetett kis h.lyegyerek vagyok. Volt egy barátom, aki legtöbbször ájulásig vert, és nem akarta, hogy kiszálljak a kapcsolatból, folyamatosan fenyegetett, zsarolt érzelmileg, és zaklatott. Soroljam tovább?
Nezd, minden 21 eves azt hiszi, hogy o olyan hu de sok mindent megelt, es eljatssza a bolcs tapaszalt embert, amilyen igazabol nem, es ez baromi irritalo. Mondom ezt ugy, hogy 19eves vagyok, es nem egy olyan fiuval beszelgettem mar, aki ugyanezt a szoveget eloadta valamilyen formaban, es komolyan elhittek, hogy ok kulonlegesek, es en meg fakadjak sirva, milyen fantasztikus ferfivel van dolgom. Ne hidd el magadnak hogy ekkora szenzacio vagy, mert kiskorodban ketszer racsaptak a seggedre, altalanosban meg szekaltak a szemuveged miatt, es te ezt kibirtad, aztan akkor nem fognak rad "irigykedni" az emberek.
Te nem erõs vagy, hanem önsajnáló, azokat valóban nem szeretik.
"mivan ha azért nem szeretnek, mert õk nem tudnak ilyenek lenni? Bár ezt nem igazán értem, hiszen szerintem minden emberben benne van ez a küzdési vágy." - Kérdezõ, arra gondoltál esetleg, hogy nem is AKARNAK ilyenek lenni?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tudod Kérdezõ, van erre egy kellemes kis aforizma: Elmegy az uzsorás Kohn a rabbihoz, hogy megtudja, miért nincs neki egyetlen igaz barátja se. Azt mondja neki a rabbi: - állj az ablak elé Kohn. Mit látsz? - Embereket, házakat, fákat, madarakat... - jól van. Akkor most állj a tükör elé. Mit látsz? - Hát saját magamat. - Látod Kohn, pedig minkettõ üveglap... mégis mennyit tesz az a kis ezüst rajta... Kérdezõ, a törtetõket, a máson átgázolókat, a más vállára kapaszkodókat, a felfele nyaló lefele taposókat, az önérdeket hajszolókat, a másokat átverõket, a másokon élõsködõket, a másokat kihasználókat valóban mindenki rühelli. Nem irigyli, rühelli. Olyant még nem láttam, hogy valaki azért utálna mást, mert az képes volt úrrá lenni nehézségeken - ha közben tekintettel volt a körülötte lévõkre is. Úgy kell nyertesnek lenni, hogy ezzel ne veszteseket termelj magad körül...
Amit leírsz az ellentmondásos. Ha tényleg ennyire kedves, megértõ és nagylelkû lennél, nem lenne ennyi negatív tapasztalatod. Próbálj meg õszintébb lenni magadhoz, mert szerintem nagyon más lehet a valódi viselkedésed, mint amit hiszel magadról.
Egyébként szerintem büszke lehetsz magadra, hogy egyedül így sikerült talpon maradnod. Én egyetlen embert sem ismerek, aki ne ment volna tönkre abba, hogy magára hagyták, beleértve sajnos engem is. A legtöbb ilyen barátom, akinek olyan nehéz helyzete volt, mint nekem, tönkrement és most a legalja életet élik. Én pedig csak segítséggel tudtam kimászni a gödörbõl, mert egyedül nem ment volna.
Elõször is: ha jókat mersz mondani magadról, akkor az emberek neked esnek és lehurrugnak, mert itt csak álszerénykedni szabad, az igazságot kimondani azt mér nem. Ez látszik a válaszadóit stílusán. Meg a nulla empátia is. Velem is ugyanez van, ha jókat merek magamról mondani, akkor keresik rajtam a fogást, hogy mitõl török össze, ha viszont a földön csúszva szenvedek, akkor elõbb utóbb megkegyelmeznek és akkor persze tudnak velem kedvesek lenni. Nem tudom, miért van ez. Szerintem amúgy azért történik ez, mert nincs családod, nem áll mögötted senki és ez bizonyos értelemben gyenge pont. Farkastörvény van, aki gyenge, azon átgázolnak, akár jó, akár rossz ember, tök mindegy. Engem is akkor értek a legnagyobb csapások életemben, amikor nem támogatott a családom és teljesen magamra maradtam. ilyenkor szabad préda vagy. Vigyázni kell az emberekkel, mert tényleg kevés közöttük a jóindulatú, aki nemcsak az önös céljaira akar felhasználni.

Nem bírom már a családom, mit tudok tenni? Fontos!

Utálok itthon lenni, soha nincs nyugi, apám haza jön és állandóan ordít, azért szól ha eszek, ha pihenek, ha tv-zek, mindenért!! A szüleim állandón veszekednek, mindenen össze vesznek, hangosan beszélnek, a húgom szintén. Nem tudok át hívni senkit mert nekem kellemetlen hogy csak a kiabálást hallják, apám mindig azzal jön hogy költözzek el, de igazából már nem sok kell hozzá hogy össze pakoljak és költözzek. Nem tudok hova menni, még tanulok, utolsó év, tanulnom kell, nagyszüleim nem élnek, senkihez nem tudok menni. A Karácsonyt se várom, mert abból áll évek óta hogy megcsináljuk az ünnepi kaját, a fát feldíszítjük, de akkor is a vita van. Nincs ünnepi hangulat, ez már nem család, és hiába beszéltem velük, senki nem változtat.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Velem is ugyanez van, nagyon nem szeretek itthon lenni, egy rémálom az egész apámmal.
velem is nagyjából ez a helyzet... ahogy így leírtad sok mindent nem tudsz tenni ha még tanulsz am nemed korod? ha nem vagyok indiszkrét
Szió! Nagyon sajnàlom ami veled történik. Nem tutsz leülni beszélgetni velük? Vagy csinàlj nekik valami meglepit. Anyud mit szól ehhez? Tudom nehéz úgy jót cselekedni velük, h bàntanak szavakkal de próbàld meg míg otthon vagy!! Tesóddal mizu jól kijöttök? Beszélgessetek csinàljatok együtt valamit, hogy legalàbb ti tartsatok össze!! Anyudéknak süss valamit vagy kérdezd meg, hogy tellt a napja próbàlj hatni ràjuk jó cselekedettel, kedves szavakkal. Tudom könnyû mondani próbàloj jó irànyba segíteni. Nekem pàrom és az õ csalàdja az én csalàdom. Szüleim elvàltak kicsi koromban. Anyu nevelgetett sõt annak se mondható. Felnõttem sajàt utamat jàrom. Jövõre babàt szeretnénk és nagyon csodàs életet meghitt hangulatot szeretnék nyújtani. Fel a fejjel. Sok sikert ne keseredj el!!!!!! :-) Gondolj jóra nézz elõre. :-) Szia. 28/L

Te mit szólnál, ha ezt mondaná neked és a gyermeketeknek a párod?

Azt mondta (kiabálta), hogy "ha összefirkáljátok a falat, hidegvérrel kivégezlek benneteket".
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nekem beleférne, ha viccesen mondaná és utána röhögnék is rajta. De te tudod, hogy hogyan mondta. Gondolom, nem mondta komolyan :D
A kérdező hozzászólása: Párom ilyenekbe nem menne bele, hogy fessük le táblafestékkel a fal egy részét, meg hasonló dolgok, vagy hogy néha fessük újra amikor koszos lesz stb. Nagyon tisztaság-és rendmániás, pl. vízfestékkel festeni is csak akkor lehet (nem falra, papírra :-) ) ha nincs itthon, mert idegbajt kap. De mondtam neki, hogy akkor majd te fogod elmondani a gondozónõnek a bölcsiben, hogy a lányunk miért nem ismeri a vízfestéket! Filctollal se rajzolhat, csak zsírkrétával. Nem viccesen mondta, egyáltalán nem! NAGYON ki tud kelni magából! Pár hete meg azt mondta nekem, hogy ennyi ésszel mint amennyi nekem van, meg is dögölhetnék. Mondjuk ezt utólag letagadta.
neki szultel hmmm erdekes azt hittem egy gyereket maganak szul az ember lanya
Nem hiszem, hogy aggódnod kéne mert ilyet mondott:) Az emberek 99%-a szokott tenni ilyen kijelentetéseket de inkább a "morbidhumornevelés" kategória.
Jut eszembe, az se kizárt, h egész egyszerûen csak valami szégyenteljes dolog történt férjeddel az õ gyerekkorában; egyébként ha nem emlékszik ilyenre, akkor se kizárt, mivel amit gyerekkorban tudat alá fojt valaki, az, a késõbbiekben különösen erõsen hat az életútjára és a hozzáállására (ez mindenkinél jellemzõ, mindennapos dolog, csak hát kiben több, kiben kevesebb elfojtása van gyerekkorából, kiben súlyosabbak is, kiben inkább csak enyhébbek; kinek ilyen fajta, kinek amolyan fajta).
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 22:20-asnak: hát igen érdekes téma a szobatisztaság is. Ha rajta múlna, még 5 évesen is pelenkáznánk a gyereket. Már elmúlt 2 éves, amikor nyáron mondtam neki, hogy most már elkezdeném a bilizést a kislánnyal. Õszerinte még korai volt. A gondozónõ is egyetértett velem. Elkezdtük , de nem igazán jött össze, akkor még nem értette szerintem a kislányom hogy mit kellene csinálni, és mindig bepisilt csak utólag szólt. Persze a párom minden alkalommal kiakadt, pedig én takarítottam utána. Aztán akkor felfüggesztettem, de most õsszel már szólt a gondozónõ hogy jó lenne ismét megpróbálni, és most mondtam is a páromnak hogy nem érdekel a véleménye, a gondozónõ szerint érett rá a gyerek, sikerülni fog. Persze szintén az lett hogy minden alkalommal lecseszte szegényemet. Volt hogy az anyja is hallotta, és mindketten mondtuk neki hogy ne szidja le ezért mert súlyos következményei lehetnek! Egy alkalommal nagyon elgurult a gyógyszerem és üvöltöttem vele hogy még egyszer ne merészelje leszidni a gyereket, mert bepisil hiszen még nem szobatiszta! Na és szépen a kislányunk csodálatosan ügyesen megtanulta, most már nem is nagyon vannak balesetek, csaj éjjelre kap pelust.
"Hatalmas buli volt!" A kedves kérdezõ férjénél azonban kiborult a b U l i...
...hidegvérrel kivégezlek benneteket... Ez nekem semmiképp nem férne már bele! Durva. Ha viccesen azt mondja, hogy agyoncsaplak ha összefirkálod, akkor nevetek egyet. De ez már sok, ha ilyet mondana a férjem, erõsen elgondolkodnék, milyen ember is valójában, mennyire ismerem.
"Pár hete meg azt mondta nekem, hogy ennyi ésszel mint amennyi nekem van, meg is dögölhetnék." Erre el is felejtettem reagálni...döbbenet a férjed, egy agresszív állat lehet, vagy esetleg rejtett agresszió van benne. Minden esetre nem normális dolgok ezek, amiket mond. És ez még csak két mondat, amiket nekünk leírtál, képzelem, miket mond még néha. Én tuti egy életre kiábrándulnék belõle, megbízni meg egy percre sem tudnék benne. Akkor már inkább egyedül élnék, mint ilyen lelki terrorban.
Az a helyzet hogy én is mondtam már olyat a kamasz fiamnak -amikor már nem bírtam vele-, hogy elgáncsolom, és ha a földön lesz, akkor ráugrok a hátára és élvezni fogom ahogy a bordái törnek a lábam alatt. De kiröhögött.
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem firkálom a falat. A gyerek se szokta! Egyszer fordult elõ, akkor nagyon kiosztottuk mindketten, és azóta nem csinálja. az ajtófélfát firkálta egy aszfaltkrétával, amit 5 másodperc alatt le is törölt utána (a gyerek). Nekem nem az a bajom, hogy attól félek hogy "kivégez" minket. Hanem az a bajom, hogy szerintem nem normális ilyet mondani, soha nem hagyná el ilyen a számat, legyek bármilyen mérges, fõleg egy 3 éves gyerek elõtt.
A kérdező hozzászólása: Ilyet nem mondhatott komolyan, úgy értem nem tenne ilyet, sosem bántott még minket, de nem gondolom hogy egy gyereket így kéne fenyegetni. Az agyoncsaplak/agyonütlek kicsit viccesen más mint az általam leírt mondat, kiabálva, idegesen.
A kérdező hozzászólása: Párommal már megbeszéltem, hogy ez nagyon durva volt és gondolja már meg, hogy mit mond a gyerek elõtt mert olyan az agya mint a szivacs! Fõleg, ha valaki ismeri a gyerekeket akkor tudja, hogy vannak szavak/kifejezések amire "rákattannak", és ismételgetik unásig. Na ha pont a bölcsiben ismételgetné, elég gáz lenne. A gyerkõccel azért nem beszéltem meg, mert nem akartam nyomatékosítani nálam, hogy igen most ezt mondta apa és ez nem volt szép dolog tõle. Persze ha rákérdezett volna akkor megmagyaráztam volna neki. Remélem , nem tudja még , hogy mit jelent amit az apja mondott. De nagyon remélem hogy ez most fordult elõ utoljára.
Te is szoktad firkálni a falat a gyerekkel együtt? Akkor lehet, hogy komoly a fenyegetés. Te ismered Õt, te tudod, hogy mennyire agresszív. Gondolom ha ki akarna nyírni titeket, azt nem ordítaná világnak, hanem szépen csendben megtenné.
Egy 3 évesnek egy ilyen mondat nem hiszem, hogy vicces tudna lenni:) Esetleg nem igazán érti, vagy ha mégis, nagyon megijesztheti. Továbbá mivel õk utánzással tanulnak, nem szerencsés ilyen fajta konfliktuskezelésre tanítani. Ha az oviban õ is elkiabálja ezt a mondatot, mert ugye aputól hallotta, tehát követendõ minta, az óvónéni biztos szintén nem tartaná viccesnek, és talán nevelési tanácsadóba küldené a gyerkõcöt és a kedves szülõt. Erre hívd fel a férjed figyelmét! Biztos amúgy is gondja volt, és hirtelen haragból kicsúszott a száján, talán már meg is bánta õ maga is, de a gyerekek elõtt fontos az önkontroll. Ne rágd magad emiatt, inkább beszélgess a férjeddel el errõl higgadtan. Esetleg el lehet mondani a gyereknek, de nem neked, hanem apának a szájából hallja, hogy apa nagyon ideges lett és olyat mondott, amit nem gondol komolyan, mert csúnya dolog, de megbánta és bocsánatot kér.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ezek szerint én lihegem túl. Bizalom...megvolt még régen, de a bizalmat el is lehet veszíteni. Visszaszerezni már sokkal könnyebb. Amikor szültem neki, akkor 110%-ig megbíztam benne minden szempontból. De sajnos ez ma már nem így van.
Lehet hogy rossz napja volt és még a gyerek is felidegesítette mellé. Én is mondtam már nem egy gyereknek, hogy agyoncsapom, kivágom az ablakon, mégha nem is gondoltam komolyan. Nem kell mindenbõl ekkora ügyet csinálni, fõleg, ha nem jellemzõ rá az erõszak.
Én kapásból visszakérdeztem volna, hogy mondd drágám, volt már neked leszakítva a tököd? :-)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Remélem , nem tudja még , hogy mit jelent amit az apja mondott" Az lehet, viszont érzi. :( Jól tetted, h feleslegesen nem csinálsz felhajtást a gyerek számára ebbõl; akkor ugyanis megijedhet, hogy "hú! apu ilyet mondott, így értette??" Minél kisebb egy gyermek, annál inkább meggondolandó, mit mondunk õelõtte! Igen, egy 3 éves is szivacsként szív magában minden infót, ÉS REZGÉST, de leginkább egy csecsemõ! Utóbbiak rengeteget tanulnak, õk a legintenzívebben, még a beszédet is! Mire 1-2 évesen elkezdenek beszélni a gyerekek, már rég sok mindent értenek, mit mondanak körülöttük! Hiszen csecsemõkorban is már javában értenek sok szót, kifejezést, mondatot. Alapvetõen az anyaméhben kezdõdik minden fajta tanulás, és az a legmeghatározóbb. De 6-7 évesen is még döntõ jelentõségû, h mi éri a gyermeket.
Havonta egyszer lehengerezem a falat egy méter magasságig a konyha egy részén meg azon a részen ahol a konyhából a nappaliba megyünk. Most másfél éves a gyerek. Amikor tanult járni a falba kapaszkodott. Ha nagyobb lesz egy rész amit befestek neki táblafestékkel és arra majd rajzolhat. Javaslom ezt nektek is, aztán úgyis kinövi a falrafestést...
Ahogy a többiek is írták, Te ismered õt, mi nem tudjuk, hogy miért mondott ilyet. Ha az én férjem mondaná, nagyon meglepõdnék, és elbeszélgetnék vele errõl, már csak amiatt is, mert a mi gyerekünk éppen beszélni tanul, és mindent megtanul amit hall. Nem szeretném, ha ilyesmire tanítaná. Szóval én emiatt lennék mérges, mert azt nem feltételezném, hogy megteszi.
Bocs, de senki nem mondta neki amikor gyereket terveztetek, hogy a gyerek nem a vitrinben fog ülni mély csöndben? Rohamot kap a festéktõl?! Szegény gyerek, hogy fog bármit is csinálni?! Az én férjem elfeküdt nyáron a szõnyegen poló nélkül, és hagyta, hogy a gyerekek lemosható tollal kidekorálják! A hasa, a háta, de még az orra hegye is ki volt színezve. Hatalmas buli volt!
Még valami: én azért kíváncsi lennék, hogyan állt a gyermeketek szobatisztaságra neveléséhez a férjed. Párodnak pszichés anális fixációja lehet. Mielõtt félreérti bárki, az anális , orális ill. genitális fixáció igen gyakori. Valamilyen szinten szinte mindenkire jellemzõ - lásd: Sigmund Freud elméleteit. Nem kizárt, h férjed amikor kicsi volt, vagy hamar szobatisztává nevelték szülei, vagy a másik véglet: nagyon nem sürgették (magyarul lesz*rták). A tisztaságmániának általában ez (is) oka lehet.
Errõl konkrétan az jut eszembe hogy nincs egy hete hogy kifestettem a nappli falàt miután lányom össze vissza firkálta.a férjem is meglepödött de azonnal közöltem vele hogy ne aggódj majd én kifestek. Meg is tettem úgyhogy nem szólt semmit, pedig biztos nem volt rá büszke amioor jött az anyukàja látogatóba. Visszatérve: ha azt mondaná kinyir, azt mondanám mosolyogva: ha még egyszer megfenyegetsz, vagy esetleg állatot akarsz játszani, [email protected] mint macskàt [email protected] De komolyan, ne hagyd hogy ilyen állat módjára beszéljen se veled de fõleg ne a gyerekkel...
Én mindig azt mondtam a gyerekeknek, hogy elajándékozlak :) Elõször megkérdezték, hogy anya tényleg? Mondtam nem, utána már csak nevettek õk is. Ez tényleg csak morbid humor, semmi több. A gyerekek is tudják mikor, és mitõl kell félniük. Én is hasonló szellemben nevelem a gyerekeimet, kezdenek túlszárnyalni.
Azt írod, hogy neked nem bajod ha kivégez benneteket, akkor minek járatod az agyad ezen. Alapból baj, hogy nem ismered a párodat ennyire, hogy nála mit takar egy kijelentés, de azért gyereket szültél egy olyan embernek akivel szemben bizalmatlan vagy.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, aki errõl az anális fixációról írt, szerintem van benne valami! Most utánaolvastam. Igazából már régóta gondolkozom rajta, hogy mi a baja mert szerintem tuti nem normális amiket csinál, lehet hogy ez lenne az?
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos én is úgy érzem hogy van benne egyfajta elfojtott agresszió. Nagyon csúnyán beszél sajnos velünk de nem veszi észre magát, a szüleivel ugyanígy beszél csak az a különbség , hogy én kiosztom utána és megmondom neki, hogy ezt nem viselem el, az anyja meg befogja a száját és egy szót se szól. A saját anyja azt mondta nekem pár napja, hogy még egyszer nem szülné meg a fiát, nem vállalná miatta a 12 órás vajúdást. Akkor itt volt nálunk és nagyon ordenáré módon beszélt vele a párom. De idegenekkel, vagy amikor társaságban vagyunk akkor mézesmázos!
Ezt én nem tudnám tolerálni! Egyáltalán nem az a kategória, mint amikor azt mondja valaki, hogy jól fenéken billentelek. Ilyet normális ember nem mond a családjának! Nem azt mondom, hogy meg fogja tenni, csak azt, hogy elég durva a lelke, hogy ilyet mond.
Képzelj el egy háromévest, aki ezt megjegyzi, és másnap úgy rohangál a játszótéren vagy az oviban, hogy "hidegvérrel kivégezlek". Nyilván a legtöbb felnõtt a térdét csapkodná a nevetéstõl, és versenyt licitálnának, hogy ki hívja meg magához ezt a páratlanul humoros családot vacsorára.
Mondom, a legtöbb emberre jellemzõ a 3 freud-i pszichés fixáció közül valamelyik, akár mindhárom, persze a többségnek enyhe. Párodnak erõteljes anális fixációja van, leírásod alapján. Az élet sokszor beszédes. Valszeg vele is azt csinálták a szülei, amikor szobatisztaságra nevelték, mint amit nemrég õ, a saját gyerekével. Esetleg az ellentétét, de akkor végletesen az ellentétét. Tényleg szinte mindenkinek vannak fixációi. Nézz körül, hány dohányos létezik. A kamaszok között egyre több, a felnõtt lakosságnak tudtommal kétharmada! A harmada legalább... Ez meg orális fixációra utal, akár csak a túlzott alkoholfogyasztás.
Hát nekem nem férne bele, mert ekkora gyerekek könnyen szó szerint vehetik az ilyesmit. Én a párommal beszélgetnék el, hogy ne használjon ilyen kifejezéseket, mert megijeszti a gyereket. Amúgy nem lehetne valami kartonpapírt tenni a falra, hogy arra alkosson a kisgyerek? Anno én a frissen tapétázott falat dekoráltam ki a tesómmal (erre nem emlékszem, csak anya mesélte). A gyerekek ilyenek.
Hát, te ismered a párod, te tudhatod, hogy komolyan mondta-e, a a férjem is mondott már olyat a fiunknak, hogy agyonüti, ha kimegy pulóver nélkül, de nem ijesztett meg vele, és a kicsit sem.
Azt sem tudja egy 3 éves, hogy mit jelentenek ezek a szavak. Szerintem már rég el is felejtette. A gyerekek direkt azt jegyzik meg, amibõl a legnagyobb ügy van csinálva.
A kérdező hozzászólása: Haha, az én párom ilyet soha az életben nem engedne , hogy a lányom kifesse a testét. Amikor festünk a vízfestékkel és próbálgatja az ujján, én csak nevetek, persze mondom neki hogy inkább a papírra menjen, párom meg õrjöng hogy most nézd meg mit csinál mondtam én hogy nem való ez még neki, azonnal nyomás a mosdóba lemosni! Mondtam is neki, hogy még nem hallottál olyat hogy ujjfesték, a gyerekek azt nagyon élvezik. Hát az micsoda hülyeség. Aztán amikor itt volt családlátogatáson a gondozónõ, akkor direkt a párom elõtt megkérdeztem tõle, hogy õszerinte ennyi idõs gyereknek való-e a festék, és mondta hogy "hát persze, nagyon sokat festenek már a kisebbekkel is a bölcsiben és nyilván kicsit maszatosak utána de hát istenem".
Érdekes, hogy pont ez a szó jutott eszébe. Nálam nem férne bele, mert válogassa már meg mindenki hogy beszél, illetve számomra ez túlontúl morbid.

kérdésre adott válaszok
A svéd nagykövetségen kellene kezdened, és ha a procedúra lezárult, akkor lemondhatsz a magyar állampolgárságodról. De ez nyilván nem egyik napról a másikra megy.
Ha csak az egyik állampolgárságot tarthatod meg, akkor javaslom a svédet. Ég és föld az életszinvonal a két ország között.
Svédország engedélyezi, hogy az állampolgárainak másik állampolgárságuk is legyen. Mondjuk ez 2001-tõl van így, nem tudom, az az elõtt születettekkel mi a helyzet. Általában az olyan országok is, amik nem engedélyezik a kettõs állampolgárságot, kivételt tesznek azokkal, akik születésük jogán kapták mindkét állampolgárságot, tehát nem tehetnek róla.
Márpedig van, akinek 2 útlevele van. Saját szemmel láttam.
A kérdező hozzászólása: a "lehet hogy" nem jelent senkinek semmit?
A kérdező hozzászólása: Értem értem, szóval akkor lehet itt is és ott is teljes állampolgár, ez stim. de csak svéd nem lehetek? Erre irányul a kérdésem. És hol kell ezt bejelentenem, hogy én a svéddel is élni szeretnék?
A kérdező hozzászólása: Nem kioktatást kértem, az az én dolgom, hogy lemondok e a magyarról vagy nem. A kérdésemre választ kaptam, köszönöm!
A kérdezõ tévesen abból indul ki, hogy a kettõs állampolgárság valami alacsonyabb rendû státuszt jelent. Holott nem, mert két állam teljes jogú állampolgárának lehet lenni, két útlevéllel, két választójoggal. Nincs olyan, hogy kettõs állampolgár útlevél, stb
Azt nem értik itt sokan - hozzáteszem, teljes joggal -, hogy mi értelme lemondani a magyar állampolgárságról? A két állampolgárság jobb, mint az egy, semmi értelme az egyiktõl megválni, mert csak fölösleges procedúra. Persze, ha ennyire derogál magyarnak lenni, hajrá, nem fogunk zokogni utánad. :)
Menjél cimbora, ne itt siránkozzál. Sokkal szebb is svédnek lenni, mint magyarnak. Légy boldog, svéd.
Mi az hogy csak svéd? Ha megkapod a svéd állampolgárságot, rajtad múlik, hogy mikor melyiket használod. Nyilván itthon jobban fogsz boldogulni a magyarral. De tényleg nem érted még, hogy nem magyar-svéd leszel vagy svéd-magyar, hanem külön svéd és magyar. Te döntöd el, hogy mikor melyik útleveled, stb. használod.
Nos, erre szoktam azt mondani, hogy "észt nem adhatok..."
A kérdező hozzászólása: Lehetek mind kettõ, de mivel kifogok költözni akkor lehet hogy leszeretnék mondani a magyarról.
Igen, ez magától értetõdik.
Nekem két útlevelem és két személyim van, sõt a nevemnek is két írásmódja van. Viszont német állampolgárság mellé nem lehet másik állampolgárságod, le kell mondani a németrõl!
Lemondhatsz a magyar állampolgárságról, ha megkapod a svédet, de ha Magyarországon élsz, egyáltalán nem okos gondolat.
Kedves kérdezõ, de arra nem válaszoltál, hogy muszáj lemondanod a magyarról, mert kint csak svéd lehetsz? Mint magyar anya megkérdezhetem az anyud mit szól hozzá, mert ha nekem lemondanának a gyerekeim a magyarról nem tiltanám meg nekik, de azt hiszem nagyon fájna.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ja annyi butaságot irtok itt. Èn vagyok akinek a gyerekei német. Az, hogy valakinek két állampolgársághoz joga van nem egyenlö azzal, hogy mind a kettöt gyakorolhassa is. Ahogy írtam lányaimnak is két állampolgárságuk van, de hivatalos papíron sehol a viágon nincs olyan, hogy ha állampolgárságot kérnek akkor oda kettöt ír be az ember. Ami a személy azonosságot azonosító irat tartalmaz(személy, vagy útlevél) azt lehet használni. Ahhoz, hogy valaki egy adott ország törvényeit, adotságait használja(pl szavazás stb..) ahhoz nem elég állampolgárnak lenni. Pl Mo-n csak az szavazhat aki állampolgár és van bejelentett lakcíme. ùnióban nagyrészt megegyeznek a törvények. Ha a kérdezö mo-n él akkor telejsen felesleges neki msvéd útlevél és svéd papírok, mert azzal csak a gondok vannak, minden papírt fordíttatni kell, nincs olyan bolond akinek van joga magyarhoz is az egy másik országét használja. Ha pedig svédországba akar élni akkor meg nem olyan bolond, hogy Magyar papírokat mutogasson ott, ha van neki svéd is. Az már más kérdés, hogy harmadik országban mit használ. unión belül nincs jelentösége, mert minden országba beengednek útlevél vízum nélkül. Viszont az is felmerül a kérdésben, hogy van svéd útelevel, de egy kukkot nem beszél svédül, és pl egy harmadik országban egy éppen svédül beszélö rendör vagy határör ellenörzi és egy kukkot nem tud svédül, szerintem tuti rögtön örsre viszik, hogy lopott papirok...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tejes állampolgára egy idöben csak egy országnak lehetsz. vagy is nem képviselheted olimpián mindkét országot, nem választhatsz mindkét országban stb... Jogod van mindegyikre, mert mindkét országban szülöi ágon jár az állampolgárság. Igazából már most mindkét állampolgárságod meg van, csak nincsen róla papirod. Amíröl nincsen papírod azt gyakorolni Sem tudod. Elöször is ahhoz, hogy svéd papírjaid meglegyenek kell egy svéd anyakönyvi kivonat neked. Ezt úgy kérheted meg, hogy a Magyar anyakönyvel amiben benne van apukád adatai elmész a svéd KONZULÀTUSRA(nem nagykövetség)és ott igényled. ha nem vagy 18 éves akkor valószínü apukád anyukád beleegyezése is kell. ha apukád meghalt akkor kell a halotti anyakönyvi kivonat is. Itt pár hónap után megkapod a svéd anyakönyvi kivonatodat amivel már ténylegesen jogod van mindenhez amihez egy svédnek. De ezek a dolgok más dolgokhoz vannak kötve. Pl nem elég hogy válsztáskor allapmolgár legyél kel bejelentett lakcímedned is lenni svédországban stb... Nekem lányaim apjuk részéröl elviekben kettös állampolgárok. Èdesapjuk német. Németországban születtek automatikusan kapták a német születésianyakönyvi kivonatot és apjuk miatt a német állampolgárságot is, német útlevéllel, papirokkal. Majd megkértem a Magyar konzulátuson nekik a Magyar anyakönyvi kivonatot, mert én miattam ez is jár nekik. Mivel életvitel szerüen németországban élünk, ezért mindenképpen most hivatalos papírokon a német állapolgárságot használjuk, német papírjaikat használjuk. Ha egyszer magyarországon élnénk, akkor vissza adjuk a német papírokat(de attól még állampolgárságuk megmarad) és kérjük a Magyar papírjaikat, ezzel sokkal egyszerüebben boldogolnánk Mo-n. vagy is két útlevele senkinek Sem lehet. Lehet szülaid már megkérték valamikor neked a svéd születési anyakönyvet csak nem mondták.
De ha kettös allampolgar vagy, akkor te teljes jogu sved allampolgar vagy, a magyar meglete semmit nem csokkent rajta. Alapbol kapod mind a kettot. Ha nagyon derogal a magyar, letezik olyan hogy allampolgarsagrol valo lemondas, akkor a magyar allampolgarsagod megszunik. De mint mondottam, attol nem leszel kevesbe sved vagy eppen svedebb. En magyar es francia allampolgar is vagyok, a felesegem orosz, a gyerekunknek meg 3 allampolgarsaga van, szoval van ilyen is :)
Szerintem nincs olyan, hogy kettõs állampolgárság. Van egy olasz és magyar állampolgárságú ismerõsöm. Itthon magyarnak számít. Olaszországban olasznak. Egyébként van két útlevele, azt használja, amelyiket akarja. Vannak olyan országok, ahova régebben egyszerûbb volt olasz útlevéllel utazni, manapság már nem nagyon van jelentõsége.
[link]
"Két utlevele senkinek sem lehet" Ez azért mert a németeknél csak egy állampolgárság van. Tehát ha a gyerekeid itthon felveszik a magyar állampolársàgot, akkor a németrõl le kell mondaniuk.
Gond csak akkor lenne ha vagy a sved vagy a magyar torvenyek tiltanak a kettos allampolgarsagot. A magyar nem tiltja. A svedrol se gondolom hogy tiltana. Felvenned se kell apad allampolgarsagat, mert szuletesi jogon sved allampolgar vagy, nem kell kervenyezni.
Te automatikusan svéd állampolgár is vagy, mivel az apud svéd.Most itthon élsz?Nekem a férjem külföldi és gyerekeim automatikusan be lettek jelentve az õ hazájában is és van utlevelük, és eszük ágában sincs, hogy lemondjanak a magyar állampolgársgukról. Jól gondold meg, ha mégis le akarsz mondani.A svédeknél lehet kettõs állampolgárság, vagy csakis svéd lehetsz?

Örökös nélkül meghalt szomszéd házával, telkével ki rendelkezik?

Szomszédunk tavaly halt meg, azóta nyakig ér a gaz, a vályogház oldala lassan rádől a mi telkünkre. Se gyereke, se testvére, senkije nem volt. Ilyenkor kinek a tulajdona a ház?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én megvenném a helyedben, ha 1 Ft-ért adnák!
A kérdező hozzászólása: Az önkormányzat temettette el, ott is mondták meg, hogy nincs semmi rokon, örökös.
Jelentsd az önkormányzatnál... Vegyenek fel jegyzõkönyvet is, akkor nem tudják eltussolni... Állami pénzen meg fgják csinálni. Hivatalból kötelesek kiküldebi állapotfelmérõt, és ha tényleg veszélyes, tenni valamit
Nálunk is elvileg az államé de itt kisajátítják a cigányok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szólni is fogunk.
Mi úgy jártunk, hogy a szomszéd háznak, ahol laknak is, kiomlott a felõlünk lévõ fala, mert szivárgott egy csaptelep és szétázott a fal. A szomszédnak hiába szóltunk, nem jött át megnézni se. Bementem az önkormányzathoz, felvettél a panaszt, néhány nap múlva küldtek levelet nekem, a bérlõknek és a tulajnak, hogy x napon kijön egy statikus és megnézi, legyen mindenki jelen. Hát kénytelen volt eljönni mindenki és a statikus elrendelte a ház bontását, mert több baja is volt. Ugyanezt megcsinálják egy állami épületnél is, csak akkor nem a tulajnak kell fizetni, hanem az államnak.
Az államé lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon elhanyagolt, 1-2 évet adok neki, míg összedõl, több centis repedések vannak a falakon, életveszélyes (ránk szomszédokra nézve is) El kellene bontani.
Végsõ soron a Magyar Állam szükségszerû örökös, õ nem élhet a visszautasítás jogával sem.
Ha nem találnak egyenes vagy oldalági leszármazottat, akkor az államé lesz.
Ilyenkor a Magyar Állam az örökös.
A kérdező hozzászólása: Egyébként az a baj, hogy ez egy Isten háta mögötti kis falu, ahol még a környékben sincs munkalehetõség. Próbálkoztak már 1 Ft-ért is adni telkeket, nem kellett senkinek sem. Itt még el is kellene takarítani a házat, nem hinném, hogy megvenné valaki.
Kerülhetne az önkormányzat tulajdonába és kiutalhatná egy rászoruló családnak (ha még lakható).
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: És az Állam mit csinál vele? Értékesíti, vagy hagyja, hogy magától összedõljön a ház?
Az önkormányzathoz menj be, elvileg az õ feladatuk gondoskodni róla, hiszen állami tulajdonba került.
Az államé lesz.
Jelentitek az önkormányzatnál. Kényszerkaszálást rendel el, akkor kideríti ki a tulajdonos és kifizetteti vele. Utána valószínûleg majd csinál valamit. Amúgy ki rendezte a temetést? Az is elõfordulhat, hogy többen pereskednek és nincs még konkrét tulajdonos. Nálunk a telekszomszédnál megy így, lassan 7 éve. Azóta sajátos ökoszisztéma alakult ki ott, de senki nem felelõs. Mondjuk anyuékat nem zavarja , inkább gaz mint egy hülye szomszéd.

Nem igazan tudom hova kene pontosan irni igy ideirom?

azt szeretnem megtudni hogy letezhet-e olyan, hogy ha Ukrajnaban elsz es hazzasagon kivul szuletik a gyerek akkor nem az apanak hanem az anyukanak kell bizonyitani utana hogy az ove a gyerek? tudom hulye egy kerdes, de egy baratnom ott el kint terhes, es azert akar allitolag gyorsan osszehazasodni a parjaval mert a kesobbiekbe neki kene bizonyitani hogy az o gyermeke. en ilyenrol meg nem hallottam.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ahhhh ez meg olvasni is szörnyü volt. WTF
Na én gyorsan átmentem a szomszédasszonyhoz ezt megkérdezni.Õ ukrajnából származik. Amit a barátnõd mondd az egy nagy baromság.A szomszédasszonyom azt elismerte, hogy kint "fura"dolgok tudnak lenni, de ilyen még ott sincs. Ugyan úgy van ott is mint itt nálunk, anyának nem kell semmit bizonygatni.Ez a nõ csak el akarja magát vetetni ennyi. Szóval a barátnõd nagyban kamuzik ez tuti.
A kérdező hozzászólása: utolso koszonom szepen hogy megkerdezted olyantol aki Ukrajnabol szarmazik :-) sejtettem hogy ennek kint is ugyan ugy kell mennie mint itt. nem ertem minek kell kamuznia osszevissza. ennyire hulye en se vagyok hogy ezt bevegyem neki.:-)
Ki tudja... lehet h az ukrán maffia kezében az ukrán szülészorvos gárda. :)
A szülés nem elég bizonyíték rá? :)
A kérdező hozzászólása: de koszonom a valaszod, akkor ezek szerint tenyleg csak a hulyesege ez az egesz.. es nem is letezik ilyen nem csak en tudtam rosszul :-)
Ukrajnában élek, a roma nõk rendre nem házasodnak össze a gyerekük apjával, mert így sokall több segélyre jogosultak. Ha volna ezzel kapcsolatban valami félnivaló, csak tudnék róla, hiszen itt élek, bár rémlik valami, ezt nem tudom biztosan, de házasság nélkül (talán) az anya vezetéknevét lehet csak a babának adni. Vagy ez mindenhol így van?
A kérdező hozzászólása: koszonom utolso.:-) sokat segitettel. akkor tenyleg eleg kitalacio az egesz :-) nem tudom hogy minden orszagba igy mukodik e de magyarorszagon ha hazassagon kivul szuletik akkor csak akkor kerulhet az apa nevere ha az tesz apasagi nyilatkozatot amugy az anya nevet kapja
A kérdező hozzászólása: pontosabban nem tudom elmagyarazni, meg szerintem hulyeseg is. de szerinte ha megszuletik a gyerek akkor neki kell bizonygatni hogy az ove az a gyerek es nem egy masik anyae. es ezert muszaly hogy hazassagban szullesen meg az a gyerek kulonben bizonygathat hogy o az anya.. olyanrol hallottam hogy az apanak kell bizonyitani de hogy az anyanak olyanrol eddig soha. nem is szol hozzam a lany mert nem hiszek neki hogy az anyanak kell bebizonyitani hogy o szulte meg.
Mi?
A kérdező hozzászólása: nem, teljes mertekbe jol olvastad, en is azt hittem hogy rosszul olvasok amikor azt irta nekem :-D hogy ot idezzem: minnel elobb osszekell hazasodjunk mert nem szulhetek ugy hogy nem vagyok hazas, mert akkor bizonygathatom hogy az enyem a gyerek.. de hat istenem ha szuletik a gyerek akkor az anyakonyvbe ugye rogton ott a neve a gyereknek akkor mi a rosszesebet kell azon bizonygatni egyszer hogy az az o gyereke :-D igen nekem is az a tippem hogy csak elakarja magat vetetni, vegulis o szuli a gyereket es nem a pasi :) )
Igazán nincs mit köszönnöd kérdezõ :-D Kíváncsi voltam én is!
A kérdező hozzászólása: en magyarorszagon elek, es ez a tortenet a baratnomrol szol o el Ukrajnaba es o allitija nekem ezt. ezt en is kerdeztem tole es hogy mi van akkor ha valaki teherbe esik es kozbe szakit a parjaval akkor nincs ott egyedulallo anya mert elveszik tole, erre azt mondta hogy termeszetesen vannak egyedulallo anyak. de a hazassagon kivul szuletett gyereknel mindig bizonyitani kell hogy te vagy az anyukaja, es csak akkor van ugy hogy nem kell bizonygatnod hogy a te gyermeked ha a szuletesnel mar ferjnel vagy. jo nagy hulyesegnek hangzik az egesz. ugye termeszetesen en ezt nem hittem neki el. utana a fejemhez vagta hogy megis kivagyok en, hany gyereket szultem en megis es hany evig eltem ukrajnaba hogy en ezt lehulyesegezem, es hogy az o gyerekenek normalis csaladja lesz csak es kizarolag hazasagbol. azota hozzam se szol :-D
Ez jó nagy hülyeségnek hangzik, ennyire még tán Ukrajna sem elmaradott. Mi történik a lányanyák gyerekével? Alapesetben, ha nem tudod bizonyítani, hogy te vagy az anyja, állami gondozásba veszik? :) Általában az a normális, hogy az apaságot kell bizonyítani, ha valaki nem házas. Ilyenkor az apa elismerheti a gyermeket. Ukrajnában élsz és rólad van szó, vagy valaki másról? Vagy te vagy a férjjelölt?
Azt hittem, rosszul olvasok, de nem :D Tényleg azt kell bizonyítani, hogy õ az anya??? Hogyan? Hogy nem cserélte valahol vagy mi? Azért - már bocsánat - egy terhesség, egy szülés elég sok adminisztrációval jár, valószínûleg ukrajnában is. Szerintem egyszerûen csak el akarja vetetni magát.
A kérdező hozzászólása: ertem:-) hat elhiszem ha valaki ilyen hulyeseget hall kivancsi lesz az igazra is meg ha sejti is hogy messze all az ilyen az igazsagtol :-D
Az egy dolog, hogy Ukrajna nem épp európai szinten áll, de ekkora blõdséget szerintem senki nem hisz el, ez abszurdum. Szerintem is csak el akarja vetetni magát.
A kérdező hozzászólása: utolso ezen jot nevettem :) )
sokall helyett értsd: sokkal

kérdésre adott válaszok
Ha jó a kapcsolatotok velük.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy mekkora hátránnyal indul, épp ezért próbálok segíteni neki., Igen, tudok olvasni is, hogy írtad, az a lényeg, hogy a gyereket ellássák. De én azt kérdeztem, hogy mi és hol szabályozza? Hova van leírva, az, amit mondasz?
A gondozó szulo kotelessege a gyermeket gondozni. Attól, hogy az apa ezt a feladatot nem személyesen latja el, meg eleget tesz neki. Ez nem kifogás. Az viszont erdekes, hogy egy alkoholista erõszakos ember hogy kaphatott egyáltalán ideiglenes elhelyezést?
Csaladjogi torveny. Kulon nincs kiemelve, hogy a gondozo szulo masra is bizhatja a gyereket, de van ilyen lehetoseg. Hivatalosan persze csak irasos engedellyel lehetne. Ideiglenes gyamnevezes vagy megbizott gyam a neve, nem jut most eszembe. Nalam tervbe volt veve kulfoldi munka, akkor kerdeztem utana, hogy ilyen esetben mi van a gyerekkel. nalunk nagyszulonel lett volna -masik szulo egyaltalan nem volt kepben, megszuntettek a felugyeleti jogat- akivel addig is egyutt laktunk.
A kérdező hozzászólása: Ezt én is erõsen megkérdõjeleztem, mikor megtörtént, de gondolom arra az egy szál tárgyalásra, ami eddig volt képes volt józanul megjelenni... ok, hogy gondoskodik a gyerekrõl, de nem hiszem el, hogy ez mind erkölcsileg, mind jogilag normálisnak mondható, hogy annyira küzdünk a gyerekért, aztán meg jó helyen van az a nagyszülõknél, amíg mi elutazunk, haverozunk, vagy akármit csinálunk. Persze, ha munka miatt pár órát a nagyi vigyáz rá délután, az természetes, de napokra? Ráadásul össze-vissza rendszertelenül? De még mindig az a kérdés, hol van egyáltalán szabályozva, hogy akár szülõként, akár ideiglenes felügyelettel, akár gyámként mik a gyermeket nevelõ fél kötelezettségei??? (találtam olyan jogszabályokat, ami kimondja, hogy biztosítani kell a gyermek egészséges testi és lelki fejlõdését, de ez valljuk be, elég tág fogalom...)
"De még mindig az a kérdés, hol van egyáltalán szabályozva, hogy akár szülõként, akár ideiglenes felügyelettel, akár gyámként mik a gyermeket nevelõ fél kötelezettségei??? " Lakhatas biztositasa, viz, futes, villany (nem feltetlenul), tankoteles gyermek eseten iskolaztatas, evszaknak megfelelo ruhazat, etkezes biztositasa, kotelezo es soronkivuli orvosi ellatas biztositasa. Tehat ha a gyerekre a nagyszulok vigyaznak, jar iskolaba, etetik, van ruhaja es van a lakasban futes, akkor teljesiti a kotlezettsegeit. Az, hogy o maga gondoskodjon rola, nem feltetel. Anny a feltetel meg, hogy ha teszem azt o elutazik, irasos engedellyel kell hogy rendelkezzen az, akire rabizta a gyereket, hogy ha esetleges ellenorzesre vagy orvosi vizsgalatra kerulne a sor, az illeto jogosan jarhasson el. Te az anyuka vagy?
Nézd, anyuka erõs hátránnyal indul a kulfoldi lakhely miatt. Meg ha meg is nyerne a pert, akkor sem költöztethetne ki a gyereket az apa engedélye nelkul.... Amúgy meg, mar leírtam, hogy a lényeg, hogy a gyereket ellassak, nem baj, ha nem az apa személyesen.
A kérdező hozzászólása: Nem, az anyuka elég jó barátnõm, évek óta nyomon követem a család életét, így annak elég sok részletével tisztában vagyok. Természetesen nem az egésszel, így mondhatni, hogy elfogult vagyok, tudom.:) Mégis jó okom van, hogy anyukának segítsek... Sajnos a jelenlegi ügyvédje az anyukának semmi mást nem tesz, mint sápítozik, hogy úristen mennyire esélytelen ez a per. (két hónap alatt arra sem volt képes, hogy összeszedje milyen igazolások, egyéb papírok kellhetnek külföldrõl, vagy hogy egyáltalán kellenek-e ilyenek...) Így jobb lehetõség híján -amíg nem talál egy normális ügyvédet- én próbálok olyan jogszabályokat, iránymutató bírói joggyakorlatot, vagy bármit találni, ami alapján valamerre egyáltalán elindulhat majd. Sajnos az alapvetõen ide tartozó családjogi, gyámügyi törvényekben csupa semmit mondó frázisokat találtam mint pl. "az egészséges lelki és testi fejlõdés". De semmi konkrétumot, hogy ez mégis mit takar. Magánemberként úgy vélem abszolút nem egészséges, hogy egy gyereket állandóan lepasszolnak valahová, az meg pláne nem, ha ebben még minimális rendszer sincs, és szerencsétlen gyerek reggel azt sem tudja, hogy este hol fog ágyba kerülni. Véleményem szerint ilyen körülmények között nem tud rendesen tanulni, nem tudja rendesen összeszedni még a másnapi tanórára sem a cuccait, felaprózódik az élete, arról nem is beszélve, hogy érzi: púp az emberek hátán, nyûg, akit ide-oda tologatnak. Persze ezt pszichológus tudja igazolni, de gondoltam egyszerûbb futam, ha találok valamilyen konkrét törvényi tényállást, módszertani útmutatót, bármit, ami alátámasztja, hogy ha már egyszer felügyeleti jogot szerzett valaki, akkor azzal nem csak gyerektartás, meg mutogatható szép papírok, hanem egy GYEREK, egy felelõsség és nem kevés kötelezettség is jár... (Az már csak hab a tortán, hogy apuka persze tartja a markát minden hónapban az anyuka gyerektartásáért, ennek ellenére a nagyszülõk fizetnek minden kötelezõ dolgot... És a cseresznye a habon, hogy így is van mibõl vakációzni menni a gyerek nélkül... De ez most persze mind nem tartozik ide, nem akarok a ki-mit fizessen sárdobálásba belemenni, részt venni.)

Hogyan viselitek el a gyűlölt családtagokat/rokonokat Karácsonykor?

Ti hogy tudtok egy asztalhoz ülni velük? Én már előre utálom ezért a szentestét, pedig amúgy szép ünnep lenne.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Mi értelme a gyûlölködésnek? Olyan rövid az élet...
Én speciel dolgozni fogok... Na melyikünknek rosszabb? :) Ne utálkozz amúgy. Pont nem errõl szólna ez az ünnep.
Nekem az a modszerem, hogy nem gyulolom a csaladtagjaimat.
Ha gyûlölöd õket miért kell egy asztalhoz ülni velük? Én apámmal nem állok szóba de nem is fogok vele találkozni karácsonykor..
Beveszem a "lesz.rom" tablettát és teljes lelki nyugalommal szólogatok nekik vissza, nem hagyom magam felidegesíteni.
Nincsenek gyûlölt családtagjaim, csak nem kedvelt és egy-két utált családtagom van. Az sem az enyém, hanem a férjemé. 1800 km-re vagyunk egymástól, hála Istennek. Küldök nekik képeslapot, ha rendes akarok lenni, és jónapot.
Senkit nem gyûlölök, családtagokat sem. A gyûlölködés semmire nem jó, az ember csak magának árt vele. Megtanultam megbocsátani, valamint ünnepekkor minden sérelmet kizárni. Ilyenkor az a szabály, hogy csakis olyasmit csinálunk és olyasmirõl beszélgetünk, amitõl mindenki jól érzi magát. Mesterkéltnek tûnhet, de nagyon hasznos. Mindenkinek az élete tele van problémákkal, gondokkal, megoldandó feladatokkal. Nem kell félni, nem fognak eltûnni. Akkor se, ha három napig az ember egyszerûen nem hajlandó foglalkozni velük. Persze ehhez fegyelem és gyakorlás kell, de érdemes foglalkozni vele, mert felnõttként is nagyon szép ünnepek lehetnek így.
Nincs olyan csaladtagom, akit gyulolnék. Rövid az élet, értelmetlen a gyûlölet. Pláne karácsonykor....

Valakitől szeretnék tanácsot kérni, aki esetleg tapasztalt ebben, vagy vele is hasonló dolgok történtek! Többi lenn. Valaki tud segíteni?

15 éves lány vagyok mamámnál lakok. Apámat nem érdekli mi van velünk. A mamám pedig legszívesebben kirakna minket az utcára. Minden hónapban ha megjön a nyugdíja részegre issza magát 1 és fél héten keresztül, és piszkál minket. Kollégiumba szeretnék vonulni, de apám nem füzeti ki. Mit csináljak?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Egy ismerõsöm volt így a szüleivel, õ koleszba került, hétvégéken pedig egy rokonánál lakott, ha jól emlékszem egy családsegítõs hölgy oldotta meg, hogy koleszban lakhasson és az árvaságija, családi pótlék stb. az õ számlájára jöjjön, így nagyjából függetlenedett a családjától.
A kollégiumért tudtommal nem kell fizetni. Vagy az ételre gondolsz, hogy azt nem fizetné ki? Egyébként fordulhatsz családsegítõhöz is. Az iskoládban biztosan tudnának ebben segíteni. Sajnálom egyébként, hogy ilyen helyzetben vagy.:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Fordulj az ofõhöz segítségért, vagy egyenesen menj a Gyámhivatalba. Õk tudnak neked segíteni.

Milyen kapcsolatban, rokonságban van?

Mai nap történt, hogy én nem értek egyet azzal, amint a tanár úr mondott... TFH.: Van egy bátyám... Na az én bátyámnak a feleségének a testvére az szerintem nekem nem a sógorom. Szóval kérdésem az lenne,hogy a testvérem házastársának a testvére az sógor-e?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Elsõ vagyok, bocs, elnéztem egy "nem" szót. Nem azt írtad, hogy nekem a sógorom, hanem hogy nekem nem a sógorom. És igazad van. Neked nem sógorod a bátyád feleségének a testvére. Bocsi, tényleg elnéztem.:)
Az én sógornõm tesója nekem senkim. Neked ugyanúgy.
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem volt igazam :D Ez az ! Köszi mindenkinek xD
Nem jól gondolod.:) A bátyád feleségének a fiútestvére az a bátyádnak a sógora és nem a tiéd.:) Neked a bátyád felesége a sógornõd. Amennyiben lánytestvéred lenne, annak a férje lenne a te sógorod.