Családi kapcsolatok -Rokoni kapcsolat - 341 db

Karácsonyi haccacáré? Nem tudok dönteni?

Szóval idén először úgy döntöttünk,hogy nem látogatjuk külön-külön a két családot (a férjemét és az enyémet), hanem nálunk Szentestézik a két család! Van egy két éves fiunk, és már tavaly sem volt kényelmes rángatni ide-oda a gyereket. Külön meg nem akartunk, mert mindkettőnknek és a családoknak is lenne rá igénye,hogy együtt töltsük ezt az estét.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én nem vagyok jóban a sógornõmmel, külföldön él, ritkán jön haza, ha jön akkor nálunk kempingezik. Utálom, ki kell szolgálni, nyávog, hogy ez nem jó Magyarországon-az nem jó... stb. Minden alkalommal megbánt, mert beszól valamit, vagy csak szimplán kedves :) És minden alkalommal megfogadom, hogy nem jöhet ide többet. És persze minden alkalommal ez dugába dõl, mert a páromnak mégiscsak a testvére. Szóval fog összeszorít, mély levegõ és oszd ki a családot ha épp úgy alakul.
A kérdező hozzászólása: Na végül is "megegyeztünk"! A nagyszülõk eljönnek 2 órára délután, de vacsorára mindenki megy haza. Másnap meg megyünk mindkét helyre!
A Szenteste nálunk a kiscsaládé. Ilyenkor hárman vagyunk a férjemmel és a fiammal. 25-én megyünk anyósomhoz (+sógoromék, nagymama, nagynéni, nagybácsi). 26-án pedig a szüleimhez (+tesómék, dédi). A fiam 4 éves, egész jól bírja már a gyûrõdést. 24-én a tesómék és a sógornõmék is négyesben ünnepelnek. AMikor gyereket voltunk a hugommal, mi is csak négyen voltunk a szüleinkkel.
Talán ha alig lesz alkohol-mondjuk csak egy koccintásnyi-nem lesz balhé.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam én is erre, csak tudjátok, ha valami gebasz lesz megint, akkor az lesz bennem, hogy el lett rontva a Szenteste, ami nem megismételhetõ! Illetve egy évet kell rá várni! Ezért is remeg a gyomrom, ha rá gondolok! Ne tudjátok meg milyen ideges voltam, hogy a gyerekem születésnapját, ami szintén egyszer van egy évben, amire úgy készültem, elrontották! Ráadásul, ha gond lesz, akkor oda a 25-26.-a is!
szerintem próbáld meg mégegyszer :) ne legyen alkohol, és kérj meg mindenkit kedvesen (semmiképp sem lecseszõsen vagy kioktatósan) hogy viselkedjen normálisan. ha így is balhé lesz, jövõre mást találtok ki, de szerintem még 1 próbát megér. :) (amúgy nem értem miért kell minden alkalomkor vedelni a 'felnõtteknek', szerintem elég undorító ha már alkohol nélkül nem ünnep egy ünnep)
Szerintem eleve butaság volt ez a 'mindenki együtt szenteste' ötlet, de mindegy. Szenteste legyetek hármasban, 25-én jöjjön a te családod, 26-án meg az övé, vagy fordítva persze. A kaja részt meg valahogy így kéne megoldani: csináld te a levest 25-én, 26-án és kérd meg a rokonokat, hogy hozzák õk a másodikfélét.
Ha már meg volt beszélve, én nem mondanám le. Jöjjenek át, szentestézzetek együtt. Annyi, hogy kösd ki, hogy aki kötekedni kezd, azt azonnali hatállyal hazatoloncoljátok. És ne nagyon igyatok :)
A kérdező hozzászólása: Kösz! Nem, nem az baj, az ajándékba mi is beleszállunk természetesen! De nyilván szeretném, ha Szenteste kapná meg, gondolom ez érthetõ. Mivel már meg van, változtatni ezen nem tudunk! Az a baj, hogy én a tesómmal is csúnyán összevitatkoztam a szülinapon, mert neki volt a legnagyobb hangja. Igaz, õk nem szállnak bele az ajándékba, de a ha párom nõvérét elhívom, akkor viszont a tesómat és a nejét is el kell. Akkor meg már megint ott vagyunk, ahol nem akarom. Ott az egész család, én meg görcsben!
Szerintem olyan van, hogy közös szenteste kajával meg mindennel, és mindenki ott, Vagy olyan van, hogy ti 3-an és a mindenki otthon. Vagy is olyat ne várj el, hogy azért mert te azt találtad ki, hogy egy drágább ajándék legyen együtt a gyereknek ezért mindenki csak ajándék osztásra menjen és aztán huzzon haza. A karácsony és föleg a szenteste arról szól, hogy békességben együtt vannak azok akik akarnak. Te részedröl ez úgy jön le, hogy csak ajándékozni jöjjenek aztán húzhatnak tovább.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Lehet, hogy butaság volt, de nem volt muszáj! Tehát mi tényleg nem ragaszkodtunk eddig ahhoz, hogy csak hárman legyünk!
soha nem ertettem miert kell tullihegni a szentestet nalunk barmelyik este lehet szent es osszejohet a csalad ill baratok. Karacsony jezus szuletesenek unnepe es a szokas szerint mindenki kis csaladi korben tolti. a masik ket nap a vendeglatogatasok napja
A kérdező hozzászólása: Hát az nem is lenne, max. egy üveg pezsgõ! :) Nem tudom! Nekem kompromisszumos megoldásnak tûnik az, amit mondtam, hogy jöjjenek el másfél-két órára, de vacsorára mindenki menjen haza!

Hogy zajlik egy feljelentés? Mi kell hozzá?

Rokon ellen akarok feljelentést tenni,de nem tudom miért lehet feljelenteni,és hogy zajlik ez.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem feljelenthetõ zaklatásért, de nem biztos, hogy sokat foglalkoznak az üggyel, hiszen nincs tettlegesség.
Kellemes, kedves ember lehetsz. Nem tudod mivel lehetne feljelenteni? Ezek szerint nem tett semmi rosszat, csak bosszút akarsz állni valami vélt vagy valós sérelmeden. Miért ilyen ostobák az emberek? Miért?
A kérdező hozzászólása: Igen ez a bajom hogy szerintem se érek vele semmit, gondolom max kap egy két papírt vagy még azt se. :( Akkor egy ilyen dologgal mit lehet kezdeni?hogy lehet gátat szabni neki? Költözés persze lesz majd, de az sem egyszerû és addig valami megoldás kellene, ezért gondoltam ha "ráijesztek" egy feljelentéssel majd leáll.
A kérdező hozzászólása: 2-es te annyira értelmes vagy.Az hogy én nem szeretném kiteregetni a részleteket miért probléma? Képzeld el nem tudom miért lehet feljelenteni egy embert mert hála a jó Istennek eddig szerencsére nem kellett ilyenekkel foglalkoznom és örülök neki hogy ezen a téren ennyire "buta vagyok". Éppen elég szörnyû így is hogy ilyennel kell foglalkozom, ne idegesítsél már a hülyeségeiddel légyszíves. Egy egyszerû kérdést tettem fel, te meg itt lovagolsz rajta, nincs más dolgot? Egyébként utána olvastam most itt hirtelen és elvileg feljelenthetem rágalmazásért is...amit Kedves Ketteske eddig nem tudtam...
Szerintem a "mi kell hozzá" nem a bûncselekményre vonatkozott, hanem papírokra, ügyvédre, ilyen hivatalos dolgokra.
A kérdező hozzászólása: 2.-es: ha nem tudod mirõl van szó ne okoskodj meg ne ítélkezz látatlanban szerintem. 1.Rágalmazás, utcán való sértegetés, fenyegetés...
A kérdező hozzászólása: 3.:Igazából is-is hogy mi kell hozzá, és amit felsoroltam azzal feljelenthetõ-e, és igen, milyen papírok kellenek?pénz szükséges-e hozzá stb stb
Pofozd le csak ne lássa senki, aztán megnyugszik:) )Sünök ugy sem csinálnak vele semmit.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elõzõ tanácsát ne fogadd meg! Ugyanis az önbíráskodásnak számít, és aki sértegetett téged, õ jelenthet fel téged, SÚLYOSABB váddal! Az se kizárt, h provokál téged a sértegetõ, h megüsd. Ne engedd, h provokáljon! Mivel ha nincs tettlegesség, általában nem sokat érsz el (fõleg ha nincs tanu, se felvétel az esetrõl), ezért esetleg elérhetsz vmit avval, ha SZÓLSZ a rendõröknek. NE jelentsd fel, csak TEDD SZÓVÁ a rendõrségen. Akár ki is hívhatod õket olyan helyszínre, ahol éppen a téged sértegetõ egyén tartózkodik, vagy megadhatod a telefonszámát, ha a rendõrök felajánlják, hogy rátelefonálnak, tisztázásképpen. Evvel legalább annyit elérsz, h a téged rágalmazó illetõ tudomásul veszi, h mersz rendõri segítséget kérni. Nem hasznos sokszor egybõl mély vízbe ugrani. Ne játszd ki az önvédelmi ütõkártyáidat. Csak fokozatosan cselekedj ilyen esetben! Már csak azért is, nehogy a támadód téged állíthasson betámadónak, hivatalos úton...
Attól függ miért akarsz feljelentést tenni. Kicsit bõvebben is kifejthetnéd
2. vagyok. Ha nem akarod, hogy félreértsenek, ne fogalmazz úgy mint egy 5 éves. "de nem tudom miért lehet feljelenteni" Abból, hogy nem tudod miért, sajnos csak arra lehet következtetni, hogy nincs rá okod, hanem akarsz kreálni egyet. Ha meg belemászott a rokonod a lelkedbe, akkor menj be a rendõrségre, és tegyél feljelentést. Mégis mi kellene hozzá? Ha van egy tanú, aki igazolni tudja az állításodat, és tényleges a sérelem, akkor fognak veled érdemben foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Azért remélem hogy nem kerül rá sor, de jó tudni róla.
"1.Rágalmazás, utcán való sértegetés, fenyegetés..." Besétálsz a rendõrségre, és feljelented. Személyit + lakcímkártyát vigyél magaddal. Azért arra vigyázz, hogy bizonyítani is tudd, bizonyítékod is legyen. Különben lehet, hogy õ jelent fel téged rágalmazásért.
Lehet. Egy próbát megér, menj a rendõrségre. Személyi igazolványon kívül nem hiszem hogy kérnének bármit, esetleg ha van bizonyítékod.

Hogy lehet kibirni egy tisztaság és rendmániás embert a csaladban?

Aki már hiszti rohamot kap, ha valaki cipővel megy be a házba, kiönti a kávét, koszos lesz a függöny.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
feszengve, leessen.. bocsi a hibákért :)
Igaza van az utolsónak, aki ezért rohamot kap az idegbeteg és járjon kezelésre, vagy értelmesebb dologgal töltse ki a napját, mint hogy a rohamával traktáljon másokat.
Nehezen lehet kibírni. Nekem se sokáig megy már. A férjem rend-és tisztaságmániás, de emellett kontroll-mániás is, vagy hogy mondják ezt. Szóval mindig az történik amit õ akar, nála egoistább ember a földön nincs, õ mindig mindenkinél mindent jobban tud, mindenki más dilettáns. Ha van egy csepp víz a padlón és belelép zokniba, akkor jobb ha menekülök mert kb. fél órás litánia, kiabálás következik arról hogy miért nem töröltem fel. Ha a gyerek eszik és maszatos lesz (3 éves, de egy éves kora óta ez van), akkor kiakad, kiabál, csapkod, közli hogy neki elment az étvágya és hányinger amit mûvel a gyerek. Borzalmas zsarnok.
Én a kosz miatt hiszti rohamot kapó embert semmilyen szinten nem viselek el.Idegbeteg, zsarnok. Mindamellett a kosz egy olyan dolog, ami termelõdik ezért valamennyit naponta takarítanom kell. Ha kiönti a kávét egyszer, hát elõfordulhat.A függöny bizony egy idõ után koszos lesz és ki kell mosni, de, ami ugyanolyan rossz, mint a hisztirohamos, az az, aki olyan koszos , hogy cipõvel megy be a lakásba én nem érzi magát egy ócska csõtölteléknek.
Kedves utolsó, 13-as vagyok. Nem hiszem, hogy sokáig fogom még ezt bírni, de gyesen vagyok egyelõre, ha érted mit akarok kihozni ebbõl...Jelenleg állást keresek mert a régi helyemre nem nagyon akarnak visszavenni, bár még nem kaptam végleges választ. De a szüleimmel már megbeszéltem, hogy ha rosszabb lesz a helyzet, akkor hozzájuk mehetek ideiglenesen a gyerekkel.
13as..Hogyan bírod ezt? Nem félsz, hogy tönkremegy az életed mellette?..nem beszélve a gyermekedrõl?
Nekem az anyám volt ilyen. Persze dolgozni nem dolgozott, és a tesómmal mindig a tisztaság mániájával terrorizált minket. Semmi szeretetet nem kaptunk, még szülinapi ajándékot sem, mert az õ heti új ruhájára kellett minden pénz, mert hát az õ külsejének makulátlannak kellett lennie. Iszonyatosak voltak a rohamai, mert amúgy semmi, de tényleg semmi nem volt abban a nõben. Úgy hívtam magamban az azt helyet, ahol felnõttem, hogy kívülrõl csillogás belül pedig rohadás.
Szerintem nagyon nehéz ilyennel együttélni, én nem bírnám ki sehogy, menekülnék.
Nekem õ lenne az álompár! :) Szeretem a rendet és rosszul esik, ha valaki nem értékeli és nem vigyáz rá.
Egy lakas legyen tiszta, DEEEEE ÉLHETÖ
Hát hallod, én is "hisztirohamot" kapnék, ha valaki a rendszeres figyelmeztetés ellenére cipõvel ballagna be a házba. Az emberek 99%-ánál a cipõnek az elõtérben a helye, a cipõtartón. Ez szerintem nem abnormális dolog. A kávétól maximum akkor, ha az illetõ nem elsõre borítja ki figyelmetlenségbõl. Pl. nálunk a páromnak volt egy olyan idegesítõ szokása, hogy ivott gyümölcslét, aztán kólát, aztán ice teát, aztán még valami mást is, mind másik pohárba töltögette és itt-ott hagyta. Elõbb utóbb persze kiborult. Na az idegesítõ volt. Szerencsére tudtunk róla beszélni, és már nem csinálja...
Nekem a volt férjem az volt :( lakva ismertem csak meg, de akkor már terhes voltam. Az elõttem szólók, akik nem találkoztak még ilyennel, azok fogalmuk sincsen mirõl beszélnek....kire mondják, hogy jó lenne :( Ilyen emberrel együtt élni iszonyat :( Valóban mindig rend van, de szó szerint bármi áron! Étkezések után addig nem tudtunk mást csinálni (séta a picivel stb) amig a konyha MAKULÁTLAN nem volt. Ez nem csak mosogatást, elpakolást takart, hanem felpórszívózást, felmosást.....A ruhák a fogason meghatározott sorrendbe! A hûtõben minden a megfelelõ polcon....embertelen! Szerintem nem lehet kibírni. Elmenekültem. Most új férjem van, normális :) Rend van, nem megyünk be cipõvel....de, ha este inkább összebujnánk mosogatás helyett, akkor összebújunk és reggel mosogatunk. Ha a gyerekek kiöntik a kakaót, akkor feltöröljük...és kész! Nincs sírógörcs, nincs ordibálás. Ha nem férjrõl van szó, akkor talán könnyebb a helyzet.... Méghogy ilyenre vágyik egy-két hozzászóló :D Megadjam az exem címét? Jól áll anyagilag és mindig rend van...lehet jelentkezni nála!
Ez már kényszerbetegségnek minõsül... Amiket felsoroltál, az egy dolog, én sem szeretem, ha valami kiömlik vagy a koszos utcai cipõvel a szõnyegre lépnek, de van szám és tudom azt mondani, hogy vedd le kérlek a cipõdet. Vagy: kiömlött a kávé, víz, tea? Hoppá, hozok rongyot, segítek feltörölni. A hiszti az már probléma.
ra kell bizni a takaritast rendcsinalast. akkor csak annyi a dolgod hogy tiszteld azt amit elvegzett. ne menj be cipostol es igyekezz ne kiboritani a kavet. nalunk a papirzsepi az egyik gond az enyemek az egesz eletunket elboritjak. a ferjem ramszol, kidobom es kezdodik minden elolrol. de azert kozel 40 eve hazasok vagyunk ugyhogy megszokta;-))
egyik haverom zoknit húzott a kezére és azzal telefonált-nyomkodta a távirányítót .... szerinted ?
Hát ha túlzásba viszi, és tényleges mániáról van szó, akkor sehogy. Én azt az elvet követem, hogy a lakásom van értem, és nem fordítva. Így naponta egyszer rámolok össze reggelente munka elõtt, hogy amikor hazaérek rendes lakás fogadjon minket. Azonban ha este látná valaki a lakást, háááát. Szóval én nem tudnám elviselni, ha folyton suvockolnom kéne, és nem tehetném le a bögrémet oda ahová akarom, vagy nem ehetnék ott a lakásba ahol akarok. A cipõrõl ne is beszéljünk. Nyilván te se arra gondoltál, hogy körbejárod a cipõben a lakást, hanem arra, hogy nem veszed le az ajtó elõtt. Megbolondulnék.
Ha napi egy órát takarítasz, rend van. Ha ettõl többet az betegség:) A pályacsúcs a konyhaszekrény tetején lévõ halogén világítás trafó dobozban sem volt egy szem por. De a kettesben, a lányával 2 órán át takarított fürdõszoba is csúcs. Persze ifjú házasoknál érthetõ lenne:)
A férjem unokatestvére ilyen, amikor még a szüleivel lakott otthon, nagyon nehezen viselték, az anyja sokat sírt, hogy már alig tudja ezt a mániáját elviselni. Amikor elköltöztek volt olyan, hogy mentünk hozzájuk délután gázt szereltek elõtte náluk, takarított és odaszólt a pár éves lányának- jajj te még ma nem is ettél semmit, nem vagy éhes?.....hát ez szörnyû, hogy a rendmániája idáig fajult. Nem is jó menni az ilyen emberekhez, eszengve érezzük magunkat, nehogy egy morzsa leesen ki nem öntsek valamit még véletlenül se stb...én nem szeretnék "múzeumban" lakni. Az alapvetõ rend és tisztaság megvan ami éppen elég is.
Itt nem a tisztaság- és rendmániával van a gond, hanem azzal, hogy hisztis. Én is tisztaság- és rendmániás vagyok, ellenben nem hisztizek. Hanem takarítok. Mondjuk a cipõvel bemászkálás nem zavar, úgyis minden nap porszívózok és felmosok. A kiömlött kávét fel kell takarítani azonnal, ez evidens. Mondjuk nekem pont tegnap sikerült végigönteni a törölközõs szekrényen úgy, hogy mindegyik törölközõn végigfolyt... de ezen se hisztiztem, hanem mind rögtön beraktam a mosógépbe. Ettõl lesznek ugyanis tiszták, nem a hisztitõl. A párom annyiban zavarja a dolog, hogy miután hazajöttem a munkából, még "pezsgek" ahelyett, hogy pihennék. De azt õ is elismeri, hogy sokkal jobb a hétvégét pihenéssel, mint házimunkával tölteni.

Mással is van, hogy eszébe jut elhunyt családtagja csak úgy, a semmiből, és végtelen keserűség vesz rajta erőt?

Ilyenkor annyira elkezd hiányozni, teljesen belefájdul a szívem. Teljesen véletlen dolgokról jut eszembe, egy illat vagy egy tárgy, valamilyen étel.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
40 éve halt meg apám. Ma este a gyertyákról eszembe jutott. 15 se voltam, amikor elment, sohasem láthatta a családomat, s hogy mivé lettem.
Ez az élet... és persze a halál.
23 éve halt meg az öcsém. Az õ halálával a mi életünk teljewen tönkre ment. Ha rá gondolok, a sok keserûség, fájdalom, életem szörnyû 16 éve lepereg elõttem. (Anyám alkoholista lett, verés, éhezés, stb). A család fogalma megszünk létezni az öcsém halálával.
19 éve halt meg a keresztmamám, õ volt számomra az ANYA, mai napig eszembe jut, van hogy mindennap, fõleg ha a gyerekeimre nézzek és sajnálom hogy õ nem lehet itt velünk. Még mindig elevenen él bennem az a nap amikor megtudtam hogy elhunyt. :(
Igen, sajnos, fõleg az ünnepek tájékán.
Én a kutyámat 2, 5 éve altattam el, de sokszor eszembe jut...! Együtt nõttünk fel, olyan volt mintha a gyerekemet altattam volna el..! Igazából.....megnézek róla pár képet és máris szorul a torkom, minden bajom van...! Ez normális! Majd egyszer talán elmúlik és átmegy egy szép emlékbe! Talán...! Azt mondják az idõ minden sebet begyógyít....csak....addig mi is meghalunk 100-szor...! Ne felejtsd el, ez a lényeg! A többit meg majd megtudjuk 20 év múlva.....feltéve ha addig nem minket fog valaki nézegetni egy képen. 27/F

Gyámság alá helyezhető gyorsan?

Segítsetek !!! A nagyimról van szó, agyvérzést kapott...ennek olyan hatása lett nála ami agressziót és elutasítást vált ki :( nem enged meg az orvosoknak semmilyen vizsgálatot sem :( milyen gyorsan lehet gyámság alá helyeztetni ( vér szerinti gyerek gyámsága alá ) és milyen procedúrával jár ez ????? van remény arra hogy sürgős intézkedés legyen ??
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ha az orvosok elfekvõbe (krónikus osztályra) akarják tenni, akkor ti is mondhatjátok, hogy nem, köszi, magunkhoz vesszük és ápoljuk. Mégis mit akartok? Oda ne menjen, akkor hova? Ti vállajátok? ehhez nem kell gondokság alá helyezni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat !!! elindítottuk a folyamatot...de szerencsére idõközben sikerült rábeszélni a vizsgálatokra a Mamit....sõt úgy néz ki hogy az elméje is tisztult egy kis részben , nem biztattak minket javulással , de hál isten megtörtént !!! , reméljük össze tudja szedni magát !!! az õ élni akarásán múlik a legtöbb !!! :S
Kedves utolsó, nem érted a kérdezõt... A doki elfekvõbe akarja (ma már ápolási osztálynak hívják, keményen fizetõs, inkább átmeneti állapotnak jó, amíg a szociban nincs hely), de a nagyi nem akarja! És ha nincs életveszélyben, és tudatánál van, ezt visszautasíthatja, a család pedig tehetetlen!
Nem, mert nagykorú személy nem helyezhetõ gyámság alá, max. gondnokság alá. Olvasd el a Ptk. ide vonatkozó rendelkezéseit.
Ezek a perek egyébként - különösen ha az érintett érti mirõl van szó, és tiltakozik ellene - eléggé meg tudják viselni a rokonságát, egy ismerõsömnél volt hasonló eset, ott a per megindítása után az érintett rendszeresen odament a rokonok háza elé és ott üvõltözött napjában órákig itt nem idézhetõ stílusban....
A kérdező hozzászólása: 1 -2 év ?????? a dokik már most temetnék, elfekvõre akarják tenni :( ezek szerint ez az uccsó kapaszkodó is bukta :(
Igen, nagyban függ az orvosszakértõi véleményrõl, hogy milyen ügyben dönthet a gondnok, a kizáró gondnoksághoz kóros elmeállapot kell, ön és közveszélyesnek kell lennie vagy öntudatlannak. Mehet ez gyorsan is, ha az illetõ állapota ezt megkívánja, de az orvosi segítséget ép elméjû ember is visszautasíthatja, ez még így kevés.
Ezt találtam egy hasonló témáról, remélem segít!
Akkor lehet gondnokság alá helyeztetni, ha nem tiszta az elméje. Errõl pszichiáter igazolása kell, ezek után a bíróságon kell indítványozni. Sürgõs esetben is kb 1-2 év, mire lezajlik.
Azért ez nem ilyen egyszerû, valakinek a gondnokság alá helyezésérõl csak bíróság dönthet, így a hölgy ellen a gondnokság alá helyezés érdekében pert kell indítani. Ezt megtehetik a törvényben meghatározott hozzátartozók, ezek hiányában vagy ha a hozzátartozók a pert nem indítják meg, akkor végsõ esetben a gyámhatóság indít pert. A bíróság általában ilyen ügyekben orvosszakértõi vélemény alapján dönt. Ha gondnokság alá helyezik, akkor - függõen a cselekvõképesség mértékétõl - vagy minden ügyében, vagy a bíróság által meghatározott ügycsoportokban a gondnok dönt. Gondnok általában rokont szeretnek kijelölni, ha senki nem vállalja, akkor jön a gyámhatóüsági hivatásos gondnok.

kérdésre adott válaszok
kb 5ooo magyar él ott, de nem sokan beszélnek már magyarul, sajnos a német vezetékneveket nem szívessen hallják a Bánátba betelepedet partizánok útódai.Szerintem addj hálát a teremtõnek, hogy Magyarországon élsz és nem ebben a ...
Már régóta nem létezik Jugoszlávia! Ma hivatalosan Szerb Köztársaság (vagy csak simán Szerbia).

Az unoka bátyám unoka testvére az ki nekem?

Van köztünk rokoni kapcsolat ? Vagy csak úgy vagyunk mint a halak a tengerben előre is kösz :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
attól függ ez így nagyon kevés információ ki kinek az ágáról rokona a másiknak pl.?
Lehecc te magad, és akkó a rokoni kapcsolat szoros.
ez még mindig rohadt kevés információ ki a mamád? MElxik mamád? olyan meg, hogy 'nényém' nincs... nénje, na az lehet az embernek
"A mamámnak a huga = nényém anak a fia = unoka tesom és neki az unoka testvére" Amennyiben az urnokatestvére nem a nagynénéd férjéröl rokon, akkor neked is unokatestvéred, ha igen, akkor veled nincs az illetö rokonságban.
azt hiszem hogy második unokatesód...
Unoka-unokatesód.
Unokatestvér unokatestvére lehetsz te magad, vagy a testvéred, vagy egy közös unokatestvéretek vagy senkid.
A kérdező hozzászólása: Haha tudom nem vok egy helyes író bajnok... Ez kicsit magas nekem jobb lesz ha anyut meg kérdezem hogy ki õ nekem :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat . A mamámnak a huga = nényém anak a fia = unoka tesom és neki az unoka testvére.

Lenéznek a rokonaim?

Senki sem áll szóba velem a rokonságból. Észrevettem, hogy amikor nagy családi találkozók vannak, akkor mindig csak azok beszélgetnek velem, akik nem a családból valók, akik valaki által beházasodtak, vagy csak vendégek. Mindig csak ők állnak szóba velem. Pedig mindenkihez odamegyek, de folyton leráznak. Az egyik unokatesóm például csak annyit képes odamakogni nekem, hogy "aham", "ühüm" és ennyi. A másik unokabátyámhoz meg oda se merek már menni, mert annyira goromba és semmi kedvem azért fejmosást kapni, mert hozzá merészeltem szólni (volt már rá példa). Aztán van egy unokanővérem, ő kedves, udvarias, de annyira látszik, hogy csak a megfelelési kényszere miatt áll szóba velem...nála már nagyon sokszor kezdeményeztem, felhívtam telefonon, meg csomószor odamentem, programokat beszéltünk meg, de sose lett semmi az egészből, mert még csak nem is jelentkezett. Úgyhogy belőle is elég volt. A többi unokatesómmal meg abszolút nulla a kapcsolatom, mert az egyik fele eltűnt, a másik pedig túl idős és ők meg ezért nem dumálnak velem, hisz van jobb társaságuk is. Az egész családban csak egy ember áll velem szóba, ő az egyetlen, aki kiáll mellettem. Amúgy állítólag azért vagyok lenézve, mert gyerekkoromban nagyon problémás, rossz gyerek voltam és anyámnak rámentek az idegei. De csak zárójelben megjegyzem, hogy de legalább elvégeztem az iskolát, egyetemre is járok, míg az egyik unokabátyám nálam anno százszor rosszabb gyerek volt, csak 8 általánosa van és még a mai napig gondjai vannak...de az nem baj. Az kit érdekel? Õt miért fogadják el és engem miért nem?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem is van ott még más is. Az utolsó pár mondatodból lejön, hogy te is feltételekkel nézel a rokonaidra és ez a szavaidban is tükrözõdhet. Ami így nekik is szemet szúr. A következõ családi eseményre menj el úgy, hogy mindenkire tiszta lapként tekintesz és próbálj ennek fényében beszélgetést kezdeményezni. Ha nem úgy állítasz oda, hogy: "Nem is beszélek Janiékkel mert kamaszkorukban elküldtek mert csak 10 éves voltam." Akkor talán sikerül beszélgetésbe elegyednetek. Felnõtt vagy, õk is; ha más nem a napi idõjárásról kellene tudni beszélgetnetek.
Szerintem a kommunikációd lehet valamilyen oknál fogva taszító. Az ilyen viselkedés arra jellemzõ általában - taszítja az embereket, idegességet vált ki. Túlzottan meghunyászkodó, tétova, kissé tapadós viselkedés - de ez fõleg nonverbálisan jön át, kevésbé a szavakkal.
Egész biztos van ott még sz*r a levesben, csak azt nem írod le ide. Vagy nem tudsz róla.

Mit tehetnék, hogy a sógornőm megértse nem én vagyok a hibás?

A történet lényege, hogy sógornőm 10 éve van együtt a férjével, én a párommal több, mint 4 éve, de lesz anyós engem jobban szeret, sógornőm szerint mert én nyalizok neki, persze nem.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Két gyerekem van, leírom nehogy le legyek hurrogva, hogy nincs gyerekem, azért írok ilyet, szóval két gyerekem van, sulisok, mindkettõ úgy járta végig az ovit, hogy reggel itthon, vayg útközben egy rudit ettek, nem is akartak többet, mert amint beértünk, ültették le õket reggelizni.Ebédeltek az oviban, ami fõtt kajából elég is volt nekik arra a napra.Sztem az anyós téged azért szeret jobban, mert együtt szidjátok a sógórnõdet, sztem hagyd abba a nyalást az anyósnak, jellemtelen emberek teszik ezt, és hidd el nem leszel tõle jobb, max csak azt hiszed.
Semmit ne tegyél. Látszik mennyire utálod, akkor meg nem mindegy mit gondol?
Biztos nyalizol anyósnak, hogy milyen gonosz a Kati, mert nem ad enni a gyerekeknek! Majd ha a téged szid, akkor jöhetsz ide újabb kérdést kiírni! Mert amíg nem vesz el a kedves fiú, addig nem vagy betonbiztos, és addig szeret anyuka!
Látom akik itt írtak 1 ember kivételével nincs gyereketek. Ti vagytok a szánalmasak! Mi van irigykedtek, hogy ti nem kellettek a kutyának sem? Szánalmasok vagytok egytõl egyig!!! Ilyenek a magyar "emberek" beszélnek mindenrõl csak ép semmit nem tudnak!" 1. van gyerekem 2. volt bölcsis 3. én magam eü szakközepesként voltam bölcsiben gyakorlaton, pontosan tudom, mikor esznek, mit esznek és mennyit esznek Inkább egy tökéletlen anya, mint egy rosszindulatú, sz.kavaró nõ, mint te vagy.
*Te vagy az, aki vékonyabb is a duci sógornõnél? :) Nekem is pont ez jutott eszembe. Egyébként nem értem, mi a gond azzal, hogy a gyerek bölcsi elõtt kap egy túró rudit? Tiltja a vallásotok? Az, hogy valaki nem fõz minden nap, nem egyenesen arányos azzal, hogy milyen anya. Sógornõd szerint nyalizol az anyósnak, ezt vajon mibõl szûrte le? Azért én elgondolkodnék a helyedben...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te vagy az, aki vékonyabb is a duci sógornõnél? :) A lényeg az, hogy nem kell senkivel semmit sem megÉRTETNI. Pláne nem olyan témában, ami kizárólag az õ készüléke hibája. Ha õt nem szereti az anyós, téged peidg imád, és õ ematt féltékeny, az az õ dolga, te úgysem tehetsz semmt. Mit akarsz te ezen megértetni? Mi is a valódi problémád? Te mennyivel jobb vagy, mint õ, de õ legyen már kedves megérteni azt, hogy te jobb, vagy mint õ, és nem félténykedni? Ezt te komolyan gondoltad? Egyrészt nem biztos, hogy téged jobban szeret anyóspajtás (az is megéri a pénzét, az biztos! két ember között nyíltan ellenségeskedést szítani...!), másrészt talán nagyd már meg a sógornõdnek, hogy hadd legyen csak féltékeny.
Aszóról szóra azt akartam írni mint az elsõ válaszoló :)
Egy gyerek annyit eszik, amennyit odaraksz! Ha 3 szelet kenyeret, akkor hármat! Szokott sírni a gyerek, hogy éhes? Ha nem, akkor szerintem menj át anyóshoz és szidjál minket is !:)
A kérdező hozzászólása: Anyósnak biztos nem nyalizok, nehéz volna 400Km távolság mellett. Amúgy meg, képzeljétek ahol õk laknak nincs reggeli a bölcsiben, ergo otthon kellene, hogy egyenek! De nem csak 1 darab túrórudit. Az pedig szerintetek elég, hogy csak a bölcsiben eszik fõtt ételt? Gratulálok nagyeszûek! Mivel otthon nem eszik, mert az anyja nem fõz. És elhihetitek, hogy nem elég neki a rudi, érdekes ha az anya tesójáéknál van a gyerek akkor reggel miért eszik meg egy szelet kenyeret párizsival? Talán mert kell neki!!!
Veled van baj. Idejöttél kérdezni. Ami azt jelenti, nem kell felfognunk a te véleményed, csak elmondani a magunkét. Minek kérdez, akit nem érdekelnek a válaszok?
Kedves kérdezõ! Mi leírtuk a véleményünket, arról nem tehetünk, hogy te nem bírod felfogni! (mellesleg, nézz magadba mert egy ember se ért veled egyet! )
Szellemi fogyatékosok vagytok ez már biztos. Mentségünkre szól, errõl nem mi tehetünk. (nézz utána) A bunkóság viszont nem genetikailag meghatározott, nincs is semmi biológiai alapja, szóval mi a te mentséged?
" egy 2 éves gyereket 1 rudival indítanak bölcsibe, közbe én is tudom, látom, hogy többet is enne, de ennyi a reggelije attól" A gyerek a bölcsiben reggelizik. A bölcsiben teljes ellátást kapnak a gyerekek. "nem fõz otthon" Az, hogy ki fõz otthon, a család belügye. A gyerek sem csak száraz ételt eszik, hiszen fõtt ételet ebédel a bölcsiben. Lehet, hogy az apa is a munkahelyén ebédel, ezért csak hétvégén fõznek. Anyósjelölted addig szeret téged jobban, amíg nem lesz közös gyereketek a pároddal. Onnantól kezdve nálad is mindenbe beleszól majd.
Semmi érdekes nincs ebben a "nevelésben". Gondolom jól kibeszélitek õket együtt, miközben fingod sincs a gyereknevelésrõl.
De igenis hibás vagy, mert adod anyós alá a lovat és csámcsogtok együtt a gyereknevelési módszerein. Hagyd abba az életében való turkálást és egybõl nem lesz rád mérges. De ne lepõdj meg ha anyós téged is megutál, m nem vagy partner a mocskolódásban.
Na most kérdezõ elárullak, hogy még jobban szeressenek a csajok!!!! Kaptam privit a drága butuska, anyós jelölt kedvencétõl amiben ez állt: "r.banc"! Egy kis hülye vagy!Pattogsz itt nekünk, a nagyoknak?:-P
Tudod, a kétéves gyerekek igen furcsán mûködnek: ha nem túró rudit kap reggelire, hanem kenyeret párizsival, akkor nem szalad el a boltba és vásárol magának túró rudit, hanem a párizsis kenyeret eszi meg (vagy nem eszi meg egyáltalán, de ezt már gyereke válogatja). Tényleg, láttál te már közelrõl gyereket? Amúgy össze-vissza irkálsz, egyszer azt írod, hogy az apa fõz, utána meg azt, hogy nincs otthon fõtt étel... Mi bajod az apák fõztjével?!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Látom akik itt írtak 1 ember kivételével nincs gyereketek. Ti vagytok a szánalmasak!" Neked van? Ha nincs akkor mit okoskodsz A legtöbb gyeek még egy rudit sem kap az óvodai, bölcsõdei reggeli elõtt, hiszen ott reggelizik, nem otthon...( a közétkeztetési rendelet szerint, most néztem meg kötelezõ reggelit biztosítaniuk) Miért baj, ha a férj fõz? Ez miért fáj? A gyerek eszik azt amit az apa összedob, plusz a bölcsiben , napi egyszer elég a meleg étel..... Mi nea te ivád! Hogy a férje fõz, vagy hogy az anyósnak ez nem tetszik? Tudod ha nem hergelnéd, és adnád alá a lovat, hanem pl értelmesen állnál a dolgokhoz, és nem igazságtalanul ellenpáttját fognád a sógórnõdnek, akkor talán nekik is jobb kapcsoatuk lehetne. Nem kell szeretned a sógórnõdet, de az anyósodnak segíteni utálni nagy gerinctelenség.
Honnan tudod, hogy nincs reggeli a bölcsiben? Képzeld, valahol tízórainak hívják.... Tudod, te mekkora gyomra van egy két évesnek? Fingod sincs, hisz nincs gyereked. Még jó, hogy megeszik anyósnál ennyit reggelire, nyilván a bölcsiben is ennyit eszik. Ha otthon reggelizne, akkor nem kéne neki semmi a bölcsiben... Te jó ég, mondd csak, mi a búbánatért írtad ki a kérdést? Nem látod be, hogy egyáltalán nincs igazad, minden válaszolót sértegetsz, és nem tûnt fel, hogy eddig senki nem áll melléd??? És nem válaszoltál még mindig: nektek miért nincs még gyerek?
Az anyósod nem azért szeret téged jobban, mert a sógornõd csak egy túrórudit ad a gyereknek reggelire. Ezt te sem gondolhatod komolyan, mert akkor tényleg buta vagy. Másrészt nem hiszem, hogy az anyósod TÉNYLEG csak azért szeretne téged jobban, mert a sógornõd gyereke csak egy túrórudit kap reggelire. Biztos, hogy van valami más oka, vagy csak simán amúgy sem szimpatikus neki. Van ilyen, csak akkor mondja azt. Ahelyett, hogy te segítenél a sógornõdnek abban, hogy jobban kijöjjenek az anyósotokkal (ami mondjuk nem a te dolgod), inkább te is szépen elkezded õt szidni. Ezzel csak rontasz a helyzeten. Mégis milyen érzés lehet neki, hogy az anyósa meg a sógornõje így ellene fordul egy olyan dolog miatt, amiben nincs is igazuk? Kérdezz meg bátran egy étkezési tanácsadót, orvost, hogy elég-e a gyereknek egy túrórudi, és naponta egyszeri fõtt kaja. Bár azt te is tudhatnád, hogy ha egy gyerek éhes, akkor kér még. Tudod mielõtt az ember anya lesz, teljesen máshogy áll a gyerekneveléshez. Eltervezi, hogy õ így, meg úgy fogja csinálni, türelmes lesz, határozott, a nagykönyv szerinti tökéletes anya. Majd te is megtapasztalod, hogy ez nem így megy. Én is úgy gondoltam, hogy ha majd bölcsis lesz a gyerek, minden reggel szépen megterítek, rendes reggeli, együtt a család, és szép nyugodtan indul a nap. BAROMSÁG. De majd meglátod. Kérdezted, hogy mit tehetnél. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy nem szólsz bele más dolgába. Az anyósodon már nem segít semmi, de te még gondolkodhatsz értelmesen, viselkedhetsz emberi módon, ha nem is értesz egyet, de elfogadhatsz dolgokat. Neked hogy esne, ha a sógornõd meg az anyósod ellened fordulna, mert mondjuk kék helyett piros ruhát adsz a gyerekre? A probléma egy szinten van ezzel. Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Nagyon jó mondás.
A 45.válasz érkezik személyemmel!Jó, ebben 1-2 a tiéd kérdezõ. De ha elolvasod a válaszokat, volt gyermekes anya bõven, volt gyermektelen...mégis mind benned talált kivetnivalót nem a sógornõdben! Szerinted nem elgondolkodtató a dolog? És ha már nem értenek valamiben egyet veled, az nem azt jelenti, h.nem bírják megérteni! Mit szerettél volna? Elmondjuk a véleményünket, te elmagyarázod a te véleményed, majd vissza szívjuk és elkezdjük együtt szídni a sógornõt és hülledezünk micsoda nõszemély?! Fejezd be a furakodást abban a családban, mert egyszer megunja a sogórnõd és úgy kicsinál, hogy betojsz!!!Ja és meg fogod érdemelni, jogos lesz!Meg fogunk ismerni majd azakkori panaszkodó kérdésednél és akkor is a sógornõdnek fogunk igazat adni!Mert át fogunk látni rajtad, fogjuk tudni a válaszaidból, hogy ludas vagy valamiben!;-)
8-as, ne foglalkozz a kérdezõvel. Butasága már a kérdésbõl is látszódik. Fogalmazni sem tud rendesen. Ráadásul 4 év után még mindig csak barátnõ. Féltékenység, féltékenység, féltékenység.
*Látom akik itt írtak 1 ember kivételével nincs gyereketek. Ti vagytok a szánalmasak! Mi van irigykedtek, hogy ti nem kellettek a kutyának sem? Szánalmasok vagytok egytõl egyig!!! Ilyenek a magyar "emberek" beszélnek mindenrõl csak ép semmit nem tudnak! Te viszont nagyon mûvelt vagy, mindenkinél mindent jobban tudsz. Felteszel egy provokatív kérdést és csodálkozol a válaszokon. Ha valaki itt nem normális, akkor az te vagy! Menj, egyél meg te is egy túró rudit, hátha lehiggadsz!
Álj, álj, álj, Lányok!!! Ne bántsuk a kérdezõt!Most olvastam újból a válaszait, és rájöttem, h.a sogornõért aggódik!Otth.van egész nap és nem eszik fõtt ételt:-P Na ez a válasz is törlõdni fog azt hiszem!:-D
Minden hozzászólásoddal magad alatt vágod a fát kedves kérdezõ. Naponta kétszer nem kell fõtt étel egy embernek se. Se gyereknek, se felnõttnek. Ja és hülyeségeket írsz, egy kétéves se eszik meg egy egész szelet kenyeret, plusz párizsit reggelire. Láttál Te már kétéves gyereket?
És neked ehhez mi közöd van, drága?
Ja, hogy neked az a bajod a sógornõddel, hogy õ otthon van, amíg te a melóhelyen gürizel? Hát így jártál, drága, de azért nem kellene fuldokolnod az irigységtõl, mert még besárgulsz a végén...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy szeretné. Az õ magánügyük, hogy ki-mikor fõz, mit és miért. Azért szerintem egy bölcsibe nem hagyják, hogy éhezzenek a gyerekek, alapvetõ reggelit, fõtt ebédet biztosan kapnak. Nem hiszem, hogy a 2 éves gyereke a sógornõdnek igényelné, hogy megegyen egy egész lovat. Majd ha lesz gyereked rájössz. Tudod az ilyen korban lévõ apróságok reggelente el vannak pár kekszel is akár amin elnyammognak. Nem is értem, hogy egyáltalán mi közöd van ahhoz neked és az anyósodnak, hogy mivel eteti a gyereket? "Érdekesen neveli" ez a problémátok..a sógornõd nem féltékeny rád, hanem csupán észrevette, hogy anyóssal milyen szépen elcsámcsogtok mások életén, és beleköttök mindenbe ami szerintetek nem úgy kellene, hogy legyen! Elmondom neked, hogy ha majd netalán lesz gyereked neked is, anyósod mindenbe bele akar majd szólni, és ha nem úgy neveled a gyereket ahogy SZERINTE kellene, akkor majd rád is fog fújni amiért "érdekesen" nevelsz...Hogy mit tegyél? Semmit, sepregess a saját házad táján, és ne mások életével foglalkozz.
inkább túró rudis menyem legyen majd, mint ilyen, mint te. törõdj a magad dolgával.
"Látom akik itt írtak 1 ember kivételével nincs gyereketek. Ti vagytok a szánalmasak!" Ezek szerint neked van gyereked? Gondolom nem a párodtól, mert akkor már elvett volna. Tehát már elvált nõ vagy? Gyerekkel? Vagy csak nem vett el gyermekeid apja? Vagy csak egy kis tini vagy, aki unatkozik a suliban?
A kérdező hozzászólása: Én nem szólok bele, hogy neveli a gyereket, eddig sem és ezután sem fogok neki errõl szólni. Anyós meg más kérdés, havonta 1 találkozok vele amint írtam is távol élünk tõlük. Én leírtam a véleményemet és arról nem tehetek, hogy nem bírjátok felfogni!!!
Tényleg ne erõlködj, nagyon gyengék az érveléseid!
Jajj, kérdezõ hogy te milyen rosszindulatú egy nõcske vagy... soha nem akarnék ilyen sógornõt mint te. Mert már nem adnak neked igazat, féltékenyek rád? Ezt mégis milyen logikával következtetted ki?...Jah logika... ahhoz ész kéne., ..
Utálod a sogornõd, nincs mit szépíteni! Ha nem adna túrórudit bölcsi elõtt akkor a kérdésed így szólna: "hogyanértessem meg a sógornömmel, hogy legalább egy túrórudit nyomjon a gyerek kezébe?Érdekesen neveli, ugye?"
Hát persze, hogy jobban szereti az anyós, egy szinten vannak, jó vele ócsárolni a másikat.
Ha annyira érdekelne a gyerek, akkor csomagolnál neki enni, nem csak szidnád az anyukát, mint a rongyot anyóssal együtt! Téged nem az zavar, hogy nem eszik a gyerek, hanem, hogy lehetne még jobban szidni az anyukát!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amelyik bölcsiben nincs reggeli azt bezáratnám!!!(kötve hiszem, h.ilyen van!)És ha szerinte tegyük fel csak ebédet kapnak, akkor az az egy éves gyerek aki 8órától ott van, reggel még fáradt volt, nem reggelizett otthon ebédig elájul?vagy mi??? Érdemes volt elolvasni a kommentedet, ráébresztett, h.velem is nagy gond van! Ugyanis fél 8kor rohanunk suliba, oviba reggeli nélkül, útközben esznek egy rudit;-) vagy kekszet, reggeliznek bent, de.gyümi, ebéd, majd du.uzsi.17h mire hazaérünk.p19h.kor vacsi valami szendvics és pancsi, alvás!Tehát a gyerekek hétközben itth.már nem igénylik a fõtt kaját, csak hétvégén fõzök. Szóval akkor én is emlegetni való vagyok?De szerintem a többségnél akinek közösségbe jár a gyereke is így van!Na és ha Õ nem dolgozik?Nem fõz magára, eszik hideget!Tulajdonképp mi vele a bajotok?Miért utáljátok?Máshol van itt a kutya elásva...Valaki írta már, h.majd ha neked lesz gyereked...jól írta!A te helyzeted is meg fog változni!Majd akkor Õk fognak Téged fricskázni!Akkor persze újból írsz, h.miért csinálják ezt veled!?!?
De irigyellek hogy ez a legégetõbb problémád:D
19-essel értek egyet. És rólad lerí, kérdezõ, hogy nincs gyereked, és ezzel vádaskodsz??? Képzeld, nekem VAN gyerekem, aki már 4 éves, és neki is éppen elég ovi elõtt egy túró rudi. Tudod miért? Dehogy tudod, hiszen nincs gyereked. Egyszerûen irigy van, hogy nektek még nincs gyerek, miért is? És a sógornõdet az zavarja, hogy anyós nem elég, hogy beleszól a gyereknevelésbe, hanem ezt veled tárgyalja ki!!! Én is pipa lennék, nem is kicsit!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát ehhez a témához azért két gyermekes anyaként csatlakoznék :) Kedves kérdezõ. Egy 2 éves gyerek kb 10 kg. Egy felnõtt kb 80. Ha azt az egy kis rudit, ami többek közt túróból áll, egy felnõtt mércéjével számoljuk, akkor az olyan, mintha egy 80 kilós bevágna reggelire 8-at. Talán elég reggeliig, ami a bölcsibe van. /olyan nincs, hogy nincs. Ez csak ürügy, hogy kimagyarázd azt, amit nem lehet./ Arról nem is beszélve, hogy ha anyuka nem dolgozik, fel se veszik a bölcsibe a gyereket. Oviba is csak ebédig maradhatnak a kicsik sok esetbe, ha anyuka otthon van. Így tehát, legalább 4 órás munkájának kell lennie. Igaz? Tényleg nyalsz anyósodnak, ezen sem kell semmit szépíteni. Ilyen vagy és kész. Épp ezért ne értess meg senkivel semmit, úgyse fog sikerülni. Szerintem a saját házad táján söprögess anyóssal együtt, mert ebbe a történetben nem a sógornõ a h..e.
:-D
"A kérdező hozzászólása: Látom akik itt írtak 1 ember kivételével nincs gyereketek. Ti vagytok a szánalmasak! Mi van irigykedtek, hogy ti nem kellettek a kutyának sem? Szánalmasok vagytok egytõl egyig!!! Ilyenek a magyar "emberek" beszélnek mindenrõl csak ép semmit nem tudnak!" Kérdezõ, igen, én ezennel bevallom töredelmesen, most semmi más érzés nincs bennem, mint a mindent elsöprõ irigység, én olyan nagyon irigy vagyok az ilyen sz.arkavaró, mindenbe beleszóló, mindent jobban tudó emberekre, hogy csak na. Amúgy ép = épp ? vagy épségben nem tudunk semmit? :D
A kérdező hozzászólása: Ha utálnám õket, vagy õk engem akkor nem lennék a keresztanyja, pedig más opció is lett volna, hogy kit válasszanak!
Töröltette a szegény drága a 8-ast, biztosan érzékenyen érintette a sógornõje által már amúgy is megbántott lelkivilágát.
Sztem anyósod nem is szeret, inkább fél tõle, hogy egyszer átharapod a nyakát :D

Ki nem állhatom a tesóm férjének a családját! Hogy lehet mrg utáltatni magam velük?

Hogy ne szeressenek, esune akarjanak velem találkozni!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Olvasd te is a Bibliát, és amikor k*cs*gösködnek, akkor mondj ilyeneket nekik, hogy pl. ne ítélj, hogy ne ítéltess, meg az dobja rám az elsõ követ, aki bûn nélkül van, stb. Mert lehet, hogy vallásosak, de azt az alapvetõ dolgot nem tartják be, hogy szeresd a másik embert, mint felebarátodat. De ez még nem is vallásos téma, hanem alapvetõ emberségesség.
Emlegesd sûrûn isten misztifikált nemiszervét.
Csapjál egy iszonyú nagy hisztit! Vagy káromkodj, de ésszel, de csak annyira, hogy sértsd a fülüket. Pl.: Istenit... Nem jó?
Mond el ezt így nekik, többet nem fognak hívni. Hadd találjam ki: kamasz/tini vagy.
Én sem vagyok jóban a kedvesem családjával, bár õk tettek is róla rendesen. Szerencsére ezt tudja a párom is így nem várja tõlem el, hogy részt vegyek azokon a családi eseményeken.
Mikor legközelebb találkozol velük mond az , hogy sátánista vagy.
Nem kell hogy utáljanak, elég ha nem mész és kész. Tudod nem kötelezõ ám részt venni a családi napokon, és lehet õszinte is az ember. Ha megkérdezik miért nem akarsz menni szülinapi partira, tessék nyugodtan az igazat mondani. - mert ne kedvelem magukat - mert nincs kedvem hallgatni a sok ökörséget ami elhangzik - mert nincs kedvem menni Ha meg mindenért leszólnak, nyugodtan meg lehet kérdezni tõlük, hogy -isten tényleg arra tanítja magukat hogy másokat bántsanak?? Micsoda kétszínûség kérem! Legyél õszinte..ez a lényeg.
Azt nem nagyon értem, hogy valaki a menye testvérébe minek köt bele, mi köze van hozzá? Nem javaslom a megutáltatást, mert abból csak a nõvéred jön ki rosszul, azt pedig biztos nem akarod. Vond ki magad a forgalomból, ne akkor köszöntsd fel tesódat és a sógorodat, amikor õk ott vannak. Ha anyósom a testvéremre tenne megjegyzést, elhallgattatnám.