Családi kapcsolatok -Testvéri kapcsolat - 517 db

Mit csináljunk a nővéremmel, ha nagyon igénytelen, és nem segít semmit sem a háztartásban?

Az apukánk meghalt, lassan 7 éve. Anya egyedül nevel minket. A nővérem, aki 20 éves, semmit sem csinál, nem segít be a házi munkába, egész nap csak a gép előtt ül. Ha meg nem a gép előtt ül, akkor a telefonján lóg egész nap. Iskolába jár még, OKJ-s képzésre. Ez is elég nagy gond, hogy tényleg nem csinál itthon semmit se (az üres wc papír gurigát sem képes kidobni), nagyon igénytelen. Csak akkor fürdik, ha megy valahova (iskolába), ha megvan neki, még akkor sem képes megfürdeni! De sminkelni ezerrel sminkeli magát... Amikor én is kérdezem, és anya is, hogy miért ilyen igénytelen??? Csak tereli a témát, nem ad rá értelmes választ.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Mibõl van pénze sminkcuccokra? Nem kell megvenni ezeket sem. Ha nem segít semmit, az õ cuccait nem kell kimosni, kivasalni, majd észreveszi hogy mi a helyzet.
Nem kell rá mosni, meg után elpakolni, enni meg kap szépen mûanyag tányérból, vagy mindig félreteszitek és mindig ugyanabból eszik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves #3-as! Azért ez nem így mûködik. Bizony elég bosszantó dolog tud az lenni, ha a másik után kell pakolnod, mert az illetõ trehány és igénytelen. Fõleg akkor a bosszantó, ha nem csak a saját szobájában csinálja a kupit, hanem a közös helyiségekben! Az pedig hogy nem fürdik -pláne olyankor, amikor menstruál-elég gusztustalan. Azért az embernek van egy fajta szaga, fõleg ha a menstruáció ideje alatt nem tisztálkodik, amit szerintem senkinek nem kötelessége tolerálni, ha egy fedél alatt él vele. Miután pedig az édesanyja kisgyermek korában nevelgette, fõzött, mosott, takarított rá, úgy lenne a helyes, hogy ezt a segítséget és törõdést viszonozza, most hogy már elég nagy és elméletileg érett is hozzá. Kedves kérdezõ! A nõvéred mikor vált ilyenné? Apukátok halála után? Mert akkor nagyon valószínû, hogy ez az esemény indította meg ezen a lejtõn. Célszerû lenne, ha egyszer közösen leülnétek vele beszélni, biztosítanátok róla, hogy megértõek lesztek, csak mondja el õszintén mit érez, miért cselekszik úgy ahogy. Én legvégsõ megoldásnak látom azt, hogy drasztikus szembesítésként nem mostok, fõztök, takarítotok rá. Talán megér még néhány próbát a beszélgetés! Sok sikert!
Biztos nagyon jó csaj nõvéred lehet! :) lehet ezt a kis kényelmet megérdemli! Ha nekem lenne ilyen nõvérem és nem foglalkoznék vele hogy mit csinál! Tényleg neked más elfoglaltságod sincs csak azt nézni hogy a nõvéred mit nem csinál? Meg hogy õt macerálod. Hadd élje az életét! ez az õ élete! Majd ha õ elrontsa akkor nem haragudhat másokra! Ti testvérek vagytok és szeressétek egymást jóban-rosszban egymás mellett legyetek és ne cukkoljátok egymást!!!!!! :)

Testvéreimet keresem. Már mindent meg próbáltam de eddig hiába. Tudom az örökbefogadásom előtti nevemet, szülőanya nevét. Esélyes így?

Segítséget szeretnék kérni. Tudom hogy ez nem a kérdések közé tartozik de szeretném a segítségeteket kérni. Testvéreimet keresem. 27 éves vagyok és Tatán születtem. Kérek mindenkit aki hasonlóképpen örökbefogadtak és tudomása van róla hogy lennének testvérei, írjon! Kérem szépen! Rég óta keresem őket, eddig sajnos sikertelenül. Mindannyiunkat Tatabányáról adtak örökbe. Előre is köszönöm annak aki válaszol erre a dologra. És ne haragudjatok hogy ide írtam, de már más lehetőség nem jutott eszembe.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: Ki tudja.....ha csak 1 is keres, már jó :)
Próbálkozz a facebookon! Ott nagyobb sikerrel jársz. Rengeteg ilyen csoport van, az ismerõseid is kérheted megosztásra.
Sikerült?
Szia! Nem igazán tudom, hogyan mûködik, én is a rádióban hallottam errõl: [link] Elméletileg õk bárkit meg tudnak találni..Lehet érdemes lenne náluk próbálkozni.
kekkh bárkit megtalál... DE csak akkor tudhatod meg a keresett személy címét stb ha õt miután felkereste a kekkh hozzájárul hogy neked kiadják a címét stb!
A kérdező hozzászólása: Sajnos ott nem jártam sikerrel. Próbáltam már iwiw-en is és gyámhatóság, vöröskereszt által is. de semmi

Mi a fenét kezdhetnék a párom tesójával? Kikészít teljesen!

Együtt élünk - most már látszik, hogy rossz döntés volt. Mindig kiborít valamivel. Rendszeresen bejön hajnalban a szobánkba, merthogy nem talál magának zoknit és/vagy alsógatyát. Ezzel persze felébreszt. Igaz, előfordul, hogy ide keveredik holmija, de ez alapvetően azért van, mert ő nem mos, csak amikor már nagyon muszáj. Viszont közös szennyestartóba pakolnak a párommal, így amikor mosok, az ő holmija is belekerülhet. Már mondtam a páromnak, hogy külön tegye (a szobánkban is van szennyestartó), de nem mindig úgy jön össze.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
milyen jó ez a tablet, hogy imádom, különösen amikor elcseszi a szavakat :(
Na van egy zseniális ötletem. Ha úgyis ti pakoljátok a hûtõt és megeszi a kaját, akkor hónap elején, ami ugye most lesz, mondd meg: peti drága, adjál nekem 40.000 Ft-ot, és én megtöltöm a hûtõt, ha fõzök 3 személyre fõzök, és tökre békesség lesz. ezen kívül vegyetek kenyér helyett kiflit, és annyit amennyit meg is esztek. Csókolom. De ha ez nem megy, vágd fejbe egy serpenyõvel, bár a helyzetet nem oldja meg, jobban fogod érezni magad. (Nem mondtam komolyan, ne vágd fejbe!)
Legjobb lenne külön költözni. Ha ez nem megoldahtó, akkor mondd meg a tesónak, hogy ezentúl úgy lesz, hogy hónap elején elmentek nagybevásárolni és õ szépen kifizeti a számla harmadrészét.
a párodnak kellene helyre rakni, az õ testvére, ez az õ dolga ha a párodat ez nem izgatja akkor végtelenül el lett öcsike kényeztetve nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, ha a párodnak az öccse viselkedése természetes max mondhatod, hogy nem vagy hajlandó rá gozni, mosni, ezt oldja meg maga kulon hûtõ ha elfér, kilon szennyeskosár, külön mosás vagy viselkedik számodra elfogadhatóan mert te meg nem vagy köteles kiszolgálni ezt mondd is el neki tárgyilagosan, nem kiabálva még az sem kell hogy szeressen, nem az õ párja vagy ám ki van otthon? õ vsgy te? mert akkor nem kell alkalmazkodnia, lehet zavarja hogy ott vagy, nincs is ezzel baj, de akkor ne is legyen közösködés
Kaja, rezsi három részre osztása. Házimunka megosztása: pl. õ viszi ki a szemetet, porszívóz, takarít, stb...egy kicsit rendre kell nevelni. Elmondani, hogy nem vagy sem a párod, sem a testvére bejárónõje, nem kötelességed fõzni, mosni, takarítani rájuk. Így felébred a párod is, és a testvére is.
Dolgoztok? Igen. Akkor menjetek külön a pároddal és kész.
Azt nem írtad, hogy miért veletek lakik a tesó. Dolgozik-e? Miért nem ad bele a kajába? Én a helyedbe annyit tennék, mert engem is felháborítana ez a viselkedés. No nem azért mert sajnálnám a kaját, hanem rühellném hogy odateszem, és nem szól ha elveszi, vagyis meg se kérdezi, hogy elveheti -e. Szóval megmondanám páromnak, hogy vegye a kaját egyedül, én ebbõl kiszálltam. Elmennék menüzni, és mind a kettõt hagynám pár napig, hogy oldja meg az életét. Csak a fejükhöz kapnának.

Eltávolodtam a húgaimtól, mit tegyek?

Õk 9 és 5 évesek, én 12. Amikor kisebb voltam gyakran játszottunk és beszélgettünk, ma már naponta 2-szer ha szólunk egymáshoz. Õk ketten egy csapatot alkotnak, én ki vagyok rekesztve.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A szüleid nem kezdeményeznek olyan játékokat, ahol mindannyian tudtok játszani?
Ez a korotokból adódik, ne aggódj emiatt! Majd a kilencéves pár év múlva serdülni kezd, és te leszel a legfõbb szövetségese, meglátod. Most éppen olyan idõszakban vagytok, amikor téged már nagyon más dolgok érdekelnek, mint õket. Attól még ugyanúgy szeretnek téged, hogy nem veszel részt a játékaikban.

Szeretnél egy iker testvért?

Vannak olyanok, akik vágytak arra, hogy legyen egy ikertestvérük? Persze egypetéjü, teljesen hasonló egy külső szemlélőnek.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ó én még most is nagyon szeretnék egy iker tesót aki kb fix úgy néz ki mint én és ahh😭😍
Egy lány ikertestvért.
*õ az egyik tantárgyban a jobb, én a másikban.
Ja amúgy nem akarok ikret, egy sima tesó is megteszi:)
én egy nõvért, vagy egy ikertesót akartam vólna de csak egy hugom és egy öcsem lett:)
Én nagyon sokáig szerettem volna, de a húszas éveim elején elmúlt ez a vágyam. De gyerekként irigyeltem azokat, akiknek ikertesójuk van.
Van.. 3 is :-)
Gyerekként, kamaszként igen...amúgy már nem...elég belõlem egy is:P Ciszont mindig csodáattal töltenek el az ikrek, fõleg a különleges kapcsolatuk egymással...
Nagyon, még így felnõtt fejjel is... Lett is volna, de még a méhen belül elhalt és felszívódott koraterhességben. Lehet, hogy butaság, de kiskorom óta érzem a "hiányát", mindig is hiányzott egy ikertesó, pedig csak késõbb tudtam meg, hogy lett is volna. Irigylem az ikreket, tényleg nagyon különleges kapcsolat az övék! :)
Én nagyon!:-) Csodálattal nézem az egypetéjüeket! Sogornõm iker(kétpetéjü)de alig van köztük különbség. Fotón ugyan olyan hajszínnel nem tudjuk megmondani melyik-melyik.Totál olyanok még 2petéjüekként is! Te szeretnél?
3#! És milyen? Mármint úgy mindenben...külsö, belsö tulajd. Meg úgy az egész ...
Még mindig nagyon szeretnék, pedig már felnõtt vagyok.
Pont nemrég beszéltem errõl a sima, mezei tesómmal, hogy miért vannak az emberek lenyûgözve attól, ha valakibõl kettõ van, és hogy alapból ha valahol van egy ikerpár, élõben vagy tévében, azok mindig vigyorognak, egyformán öltöznek fel, és erõltetik az egyszerre beszélést. Tehát õk maguk is promotálják, hogy mennyire érdekesek. És az én bölcs tesóm azt mondta, hogy valószínûleg pont azért, mert nem érdekesek. Mert soha nem fogják azt érezni, amit a nem-ikrek, hogy egyszeriek és megismételhetetlenek, és sehol a Földön nincs egy ugyanolyan ember, mint õk. Nem szeretnék ikret. Szeretem a tesóm, szeretem, hogy õ teljesen más, mint én.
Kiakadnék magamon úgy hogy nem. :D
Én gyerekkoromban valahogy nagyon szerettem volna! Volt az ovodában, iskolában is, és mindig úgy irigyeltem õket. Azért felnõtt koromra már kinõttem, elég nekem a húgom, úgyis õ a legjobb barátnõm körülbelül :)
Nekem van.
Én nem. :D (Van amúgy egy öcsém)
Ja, 3-as voltam
természetesen. nagyon szeretnék egy ikertesót. :) jót nevetnék azokon, akik nem tudnának megkülönböztetni bennünket.
Én nagyon akartam gyerekkoromban egy tesót. Ikrek a csillagjegyem és amikor a mamám a kezembe adott egy horoszkópos könyvet, amin két iker lány integetett egy madárról, akkor egybõl fellelkesültem, hogy hol van a tesóm? Utána órákig el se hittem, hogy igazából nincs.:D
Gyerekként teljesen egyformák voltunk, felnõttként csak hasonlítunk :) Mármint külsõleg. Belsõre teljesen különbözõek vagyunk. Nekem természetes, hogy ikertesóm van, én ezt szoktam meg. Én azt nem tudom, milyen ha van egy nagyobb vagy kisebb tesód. Valaki írta, hogy semmi különös nincs az ikrekbe, õ legalább egyedi és megismételhetetlen. Hát ez egy kicsit fellengzõsen hangzott...Igaz, az ikerben nincs semmi különleges, mint ahogy abban sem, aki nem iker.Nem attól lesz egyedi valaki, hogy iker vagy nem, hanem saját magától, a személyiségétõl!
Biztos lennének elõnyei is, de nem tudnám elviselni, ha kettõ lenne belõlem.
Igen, örültem volna neki kislányként :D Ma már nincs ilyen vágyam, néha mondjuk eszembe jut de talán jobb is így :D
Igen. Lett is volna, de anyám addig verte a terhes hasát, hogy elvetéljen, amíg a tesóm meg nem halt. Én megmaradtam. Máig nagyon fáj, hogy egyedül vagyok ezen a földön.
Én igen! Egy ilyen bájos teremtésbõl, mint én, igazán elférne kettõ is ezen csepp bolygón. ;)
Én nem szeretnék, soha nem is akartam. Idegesítene.
Nekem van és egyszerûen imádom.Olyan, mint egy legjobb barátnõ, aki mindig mindenben támogat, megért, örömét leli abban, hogy valamit elértem, nem irigy, féltékeny és mellesleg jókat lehet vele beszélgetni.Régebben nem szerettem, hogy belõlem úgy mond kettõ van, de aztán késõbb rájöttem, hogy ez nem egészen így van.Igaz, hogy külsõleg szinte teljesen ugyan úgy nézünk ki, bár én mostanában kontaktlencsét hordok és a tesóm nyár elején levágatta a haját, így nekem jóval hosszabb, meg soha nem volt egyforma ruhánk(anyáék erre nagyon ügyeltek), ezért valahogyan külsõleg is meg lehet minket különböztetni.Ami viszont más :az az személyiségünk.Sokan egybe akarnak minket kezelni és nem értik meg, hogy mi két személy vagyunk.(Általában azokra jellemzõ, aki nem ismer ikreket, nincs közvetlenebb kapcsolatban velük.Az egyik tanárom mondta azt, hogy õ azt szeretné mondani, hogy igen is ezt az xy jobban érti, de a másik ezt tudja jobban.Megjegyzem neki is ikrei vannak.)Röviden tehát én én vagyok õ õ, és nem énõ.Otthon is teljesen máshogy viselkedünk, tesóm rendet tesz, én nem, õ, egyik tantárgyban õ a jobba, a másikban én.:)
Egypetéjû ikertesót nem szeretnék! De ha kétpetéjûek lennénk, akkor szeretnék! :) És azt is csak akkor, ha személyiségben, nézetekben, olyan lenne mint én! (Hungarista, Rocker)
Uff, hát én nagyon nem. Nem szeretném, ha külsõleg lenne még egy ugyanilyen személy a környezetemben. Engem kifejezetten irritálna, ha nem tudnának megkülönböztetni egymástól. Az meg pláne, hogy anyukám kiskorunkban mindig egyforma ruhába öltöztetett volna... Egyke vagyok, testvért mindig is szerettem volna, sõt, még most is szeretném, de annak örülök, hogy nincs ikertestvérem.
nagyon:)

Miért dicsekszik mindig a nővérem?

Már külön élünk a nővéremmel de természetesen szoktunk találkozni.Mindketten a barátunkkal élünk az én barátomnak egy tök átlagos munkája van előtte az ő barátjának is egy átlagos munkája volt de most protekcióval bevitték egy jó munkahelyre ahol jól is keres meg ilyenek.Na most a nővérem barátja vett egy autót és most állandóan az orrom alá dörgöli meg kérkedik vele hogy van autójuk meg milyen jó munkahelye van a barátjának és hogy ők ilyen meg olyan drága helyeken voltak és állandóan azzal nyaggat hogy menjünk mi is pedig már százszor elmondtam neki hogy erre nekünk nincs keret az túl drága,de teszem hozzá hogy csak azzal tud dicsekedni ami a barátjának van,mert neki egy átlagos vagy azon aluli a munkahelye.Én pedig már tudom hogy mit tegyek hogyan kezeljem mert megbántani nem akarom jelenleg kerülöm a találkozást de ez sem tartható fent örökké,mert amúgy is ha bármi dicsekedni valója van rögtön felhív,mert most jogsizik persze a barátja fizette és most is felhívott hogy jaj sikerült neki a vizsga meg érdektelen dolgokat mesél el mindig csak hogy beszélhessen a jogsiról,és nem is olyan rég meg megkérdezte a barátja hogy én miért nem jogsizok le én meg mondtam hogy az nekünk most drága nincs rá keret,(persze ezt ő is tudja nagyon jól) erre meg ő felvágósan hogy az nem is drága... Ja igen nemrég szakítottak a barátjával majd aztán újra összejöttek akkor vagy az előtt egy kicsivel kapta meg az új munkahelyet.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nem feltétlenül dicsekszik...csak te irigykedsz.. Azért mondja el mert a testvére vagy és meg akarja veled osztani, mertvörül neki, szeretné, hogy vele örülj.. Nagyon szomorú, hogy neked érdektelen dolog pl a jogsi, de neki nem az, mesél róla, mert fogallkoztatja, mert örül neki. Azért mert ti szarul álltok, õ azt nem feltétlenül tudja, hogy annyira, hogy egy jogsit sem tudtok kifizetni (szerintem sem anyira drága, jó nem olcsó, fõleg hogy mit kapsz érte) szeretné ha te is örülnél, és neked is jó lenne, azért hív magukkal, nem azért, hogy kérkedjen. Tudja milyen jó jogsit csinálni, szeretné hogy neked is legyen...
5-ös vagyok. Nem, ezek a dolgok még mindig fennállnak, és sajnos nem is lehet vele beszélni errõl. Meg úgy semmirõl. A férjem meg mindig õt védi, pedig már nagyon sokszor megbántotta õt is. Könyvet tudnék írni a szemétségeibõl... Volt olyan, hogy vett egy szekrénysort száz akárhány ezerért (mert az árát mindennek megjegyzi és eldicsekszik vele) és képes volt minket ezért elrángatni magához, hogy nézzük meg és de fain hogy neki erre van pénze. Ja, és mi abban az idõben zsíroskenyéren éltünk mert tele voltunk adóssággal mert elszállt a befektetésünk... Szerinted hogy esett? A férjem meg próbált vele beszélni hogy vegyen már vissza egy kicsit mert ez nekünk nagyon rosszul esik, hiszen jól tudta, hogy milyen helyzetben vagyunk. De egyik fülén be, másikon ki. Még olyan példa is volt, amikor hónap közepén elszórta a pasi fizetését (a félmilliót), de õ kinézett a gyereknek egy ágyat 25 ezerért. Két hét múlva jött volna a fizetés, de õ nem tudott várni, ezért a férjemtõl kért kölcsön, hogy meg tudja venni. A férjem megvette neki az ágyat, házhoz is vitte. Két hét múlva jött a hívás, hogy jaj hát nem lehetne-e még három hetet húzni mert elköltötték a pénzt. Jó, vártunk. Letelt az idõ, nekünk meg éppen kellett volna a pénz. Jött a szokásos dicsekvõ telefonhívás egyenesen a tescoból, hogy "veszünk új telefont meg ezt meg azt". Másnap jöttek hozzánk vendégségbe. A férjem meg pedzegette a tartozást hogy akkor hozza már el... Hát megint túlköltekeztek! Addig veszekedett vele a férjem, hogy rábólintott, hogy hozza a pénzt. Másnap a sógornõm, odadobta elénk az asztalra a 25 ezer forintot ezzel a kísérettel: "Mi van, azt hittétek, hogy nem akarom megadni, mi?" Na szerintem ezt olvasva elég világossá válik, hogy milyen ember a sógornõm...
Akkor leírom az én véleményemet és változatomat a nõvér szemszögébõl. Nálunk ugyanez a helyzet. Ha velem bármi jó dolog történik az életben, én mindig elmondom neki, mert ilyen vagyok. Ez nem dicsekvés, nem felvágás, egyszerûen csak ha bármi apró dolog történik ami nekem örömet okot, azt szeretem minnél több emberrel megosztani a környezetemben. De ezt húgom mindig úgy fogja fel, és már a szememre is vetette, hogy dicsekszek. Közben látszik az arcán, hogy majd megpukkad az irigységtõl. És õ ezeket mind gúnyolódva a szememre hányja mindig, amikor csak olyanja van...
A kérdező hozzászólása: ma 09:12:Igen már mindketten felnõttek vagyunk.
Nálunk is én vagyok a "nõvéred". Én már rég nem mesélek a tesómnak semmit, mert nagyon írigy. Azt hiszi, h a párommal is azért vagyok együtt, mert van pénze. Évekig annyit kerestem egy hét alatt, mint õ egy hónapban - mármint a kedvesem - , de az lényegtelen...Neki az a jó, ha nekem rossz, pedig csak szerettem volna, ha velem örül. Érdekes, nekem ez visszafelé megy.
A kérdező hozzászólása: Nem irigykedem...szerintem nincs miért...én boldog vagyok úgy ahogy vagyunk a barátommal és ezt nem a pénz határozza meg!Csak egyszerûen rosszulesik.Egyébként pedig nagyon jól tudja hogy hogy állunk anyagilag...mindent megosztok vele nem csak a testvérem hanem a barátnõm is a bizalmasom!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A férjem nõvére pont ilyen, mint a testvéred. Összeállt egy pasival, aki kicsit módosabb családból származott (egyedüli gyerek), egy idõre szakított a sógornõm, mert "elmúlt a szerelem", de fura módon amikor a pasi házat meg kocsit örökölt, rögtön rájött, hogy õ élete szerelme. Beköltözött a már szépen felújított házba, és nagyon gyorsan össze is hozott egy gyereket (a pasi nem hajlandó feleségül venni, mint utólag kiderült). Közben a srác családjának a vállalkozása becsõdölt, ezért rábeszélte, hogy menjen ki külföldre dolgozni, így is lett, a pasi havonta jár haza 1-2 napra, a havi félmillát meg utalja haza, a sógornõm meg az utolsó fillérig elveri. Közben "véletlen" becsúszott még egy gyerek, amivel még jobban bebiztosította magát. Bocsi ha hosszú lett, lényeg az, hogy õ is mindig azon van hogy megvegyen mindenféle drága hülyeséget, hogy azt az orrunk alá dörgölhesse. Szerintem is az lehet a gond hogy borzasztó üres az élete (gondolom, már kapisgálja hogy jól elrontotta ilyen fiatalon azzal a két gyerekkel és végül nevelheti egyedül) és mással már nem tud kitûnni, csak az esztelen költekezésével.
Persze ha te mesélsz valami jó dologról, ami veled megtörtént, akkor megosztod az örömödet, ha a tesód teszi ugyanezt, akkor "felvág és dicsekszik". Jó lenne, ha legalább a tulajdon testvéredet nem ilyen acsarkodó, mélymagyar prolimentalitással ítélnéd meg. Ha visszasüllyedne szegénységbe, az tetszene, ugye, rögtön elégedettebben aludnál, amiért visszaállt a világ rendje? "Ja igen nemrég szakítottak a barátjával majd aztán újra összejöttek akkor vagy az elõtt egy kicsivel kapta meg az új munkahelyet. " Ezzel mit akarsz mondani? Ler!bancoztad a testvéredet, szerinted csak az új munka és a jó fizetés miatt tért vissza a barátjához? Normális ember még saját maga elõtt is szégyellné, ha ilyen alantas módon gondolkodna.
Akkor nem tudom... Ha mindet tud, akkor lehet tapintatlanság tõle Csak magamból indultam ki. Jelezted neki, hogy zavar? Ha annyira jóban vagytok, akkor szerintem siman megteheted...
A kérdező hozzászólása: ma 09:31: Valahogy meg tudtad oldani a dolgokat?Vagy mit teszel amikor dicsekszik? ma 09:37: Még nem beszéltem vele...lehet igazad van és beszélnem kéne vele, csak attól tartok hogy megharagszik vagy megsértõdik vagy megbántom.
Rivalizál veled. Elég infantilis viselkedés, pláne testvérek esetében, felnõtt fejjel, gondolom már nem vagytok gyerekek.
Miért lettem lepontozva? A kedves "Nõvéreknek" nem tetszik az igazság???
A kérdező hozzászólása: De ez most más mint régebben volt, akkor is voltak nyaralni is itt ott külföldön is nem is egyszer és akkor is mesélt és még is akkor valahogy más volt a dolog más volt a beszámoló tartalma a hangsúlya a minõsége és nem csak ezekrõl a dolgokról tudott beszélni.
Azért, mert azt akarja, hogy irigyeld. Olyan szánalmasan üres az élete, és õ maga is, hogy nem tud mással kompenzálni. Ha ez zavar, akkor nagyon egyszerûen el lehet ezt inzétni: ha dicsekszik, akkor állj fel, és hagyd ott. Minden egyes alkalommal. Elõbb-utóbb veled szemben be fogja ezt fejezni.
3-assl értek egyet. Irigykedsz rá, ezért zavar, hogy elmeséli ezeket a dolgokat.
Amikor dicsekszik mond neki : hjaaaj ne nagy jampi vagy má
Ahogy a többiek is írták, vagy csak elmond mindent ami neki öröm, és pozitívum, és ezt te dicsekvésnek veszed, vagy azért csinálja (nem biztos hogy tudatosan!) hogy különbnek érezhesse magát veled szemben. Amit tehetsz: ne vedd sértésnek, ha úgy érzed hogy dicsekszik, sõt széles mosollyal ismerd el azt ami miatt dicsekszik. Örülj vele, és dolgozz azon, hogy ez tiszta szívvel jöjjön belõled. Ha közben irigység ébredne benned, próbáld meg "elsimitani" magadban ezt a negatív érzést, hiszen te sem vagy elégedetlen az életeddel, az érzés szükségtelen. Figyeld meg, hogy amint megváltozik a Te viselkedésed, érzelmi kisugárzásod ezekben a helyzetekben, a testvéred is változni fog. A világ egy tükör. Ha pozitív dolgokat, érzelmeket sugárzol ki magadból, akkor azt fogod visszakapni (vagy legalábbis így van a legjobb esélyed rá).
Lemaradt, hogy mit teszek, ha dicsekszik. Próbálok nem tudomást venni róla. Nem mosolygok, hanem fapofával hallgatom, és úgy teszek, mintha nem érdekelne. De úgy tûnik, hogy nem veszi a lapot...

Szerintetek ezen kell valamit szégyellni?

Sziasztok.. Van egy testvérem, aki a börtönben van már kb vagy 5 éve ha jól tudom... Ha kérdezték hogy van-e testvérem mindig azt mondtam hogy nincsen még a suliban a tanároknak is... De mondjuk most elhatároztam magam hogy nem fogom letagadni a testvéremet mert igaz hogy régen voltam vele de ő engem mindig szeretett... Jóval idősebb nálam most ő kb 20-23 éves, én meg 12. Szerintetek kell ezen valamit is szégyellni ?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Megmondod h van, azt meg h holvan ahhoz nincs köze.
A kérdező hozzászólása: Oké, csak van új osztály fõnök és az ilyen intészkedõs . Mindig "pattog", meg kutat más életében, és ha netán megkérdezné , kérdezgetné hol van, mert mástól is kérdezte már.
Ha akarod elmondhatod... Én nem tenném pont azért mert kutakodik, meg kíváncsiskodik...minden lében kanál. Ha jófejnek ítéled, akkor csak neki elmondhatod, de úgy, hogy mehmondod nek, hogy mások nem tudják... Sosem tagadnám le a testvéremet, akkor sem, ha börtönbe kerülne.
Nekem 3 testvérem van , abból 2 szintén volt börtönbe, de sose tagadtam le õket !... nekem akkor is a testvéreim...a vér nem válik vízzé ! ;)
Igen van szégyellni való rajta elsõsorban saját magának, ez nem valami érdem. Viszont letagadni sem kell elég ha kérdezik elég azt mondani, hogy igen van testvérem, de jelenleg nem lakik velünk. Senkinek semmi köze hozzá egyébként milyen a családi állapototok.
Van tesód és semmi köze hozzá, hogy ki õ, vagy hogy hol van.
Nekem is ugyan ez van utoljára 3 éves voltam mikor láttam, most utoljára 14 évet kapott abból még van 6 éve..eddig ha kérdezték hogy van e testvérem én is azt mondtam hogy nincs még kisebb voltam, de most hogy már nagyobb vagyok fölfogtam hogy mi van és azt mondom hogy van és nem szégyellem! Nálam is idõsebb 30 éves. Most vettem föl vele a kapcsolatot és nem tagadom le hiába hogy börtönbe van. Ezt nem kell szégyellni, ha olyat csinált nem a te szégyened õ csinálta másnak meg semmi köze nincs hozzá! Ezzel én is így vagyok.

Hogyan értessem meg betegen született tesómmal hogy ne üssön titokban gödröket a hűtő ajtajába és ne így vezesse le a feszültségét?

Már olyan szinten tesz tönkre mindent unalmában hogy nem tudom mit kezdjek vele.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem is vegyetek egy boxzsakot.
Mert nincs lekötve, tele van energiával, nem mozog, valahol le kell adnia mindenkinek az ideget. Mindenkinek szöszmötölni kell valamivel, csinálnia kell valamit, az egészséges embereknek is, különben rombolnak. Nem szeret elmenni otthonról, oké, akkor otthon kell lekötni az energiáit.
Gumiszoba? Avagy gumihûtõ?!
Bocs, de ha te nem érted meg, hogy beteg, értelmileg sérült, te is középkategóriás vagí...
Kéne neki valami elfoglaltság, amivel levezetheti az idegességét, pl. egy boxzsákot szereljetek fel neki valahová, üsse azt, ha ideges.
Hány éves a tesód? És mi a konkrét betegsége? Tudom, hogy már mondtad neki, de próbáld meg még mondani neki. Az ilyen emberekhez sok idõ és fõleg türelem kell, nem szabad kiabálni velük, sem bántani, esetleg lenézni a fogyatékossága miatt. Próbáld elmagyarázni neki, hogy neked ez pénzbe kerül, ezért megdolgoztál és nem azért gürizel, hogy az újonnan vett dolgokat tönkretegye. Esetleg vidd el pszichiáterhez, de úgy, hogy ne tudjon róla, vagy valami gyógypedagógushoz.
A kérdező hozzászólása: Figyelj akkor sem ok rá hogy pont a hûtõt verje szét azért mert õ másként gondolkodik. És egyébként fel fogja a dolgokat ha rosszat csinál , mert volt rá eset hogy eldugja a dolgokat amit tönkre tesz hogy mi ne is találjuk meg ne vegyük észre. Csak egyszerûen nem tudja vissza fogni magát. Amúgy meg 4 szer lassabban fogja fel a dolgokat mint egy átlagos gondolkozású ember.

kérdésre adott válaszok
Gondold át, hogy ha elveszítenéd, tönkretennéd, vízbe ejtenéd vagy egyéb dolog történne a géppel amíg te használod tudnád-e pótolni nõvérednek a gépet, tehát tudnád-e kártalanítani. Ha igen, csak abban az esetben merd elkérni tõle.
Szerintem ha jó a kapcsolatod a testvéreddel akkor nyugodtan elkérheted tõle :)
Szerintem nem pofátlanság, a lényeg, ha megsem akarja odaadni, akkor ne sértõdj meg... Ezeknek a gépeknek úgyis általában van nyakbaakasztójuk, le vedd a nyakadból:) ha odaadja, ha nincs ilyenje, akkor ne tedd le sehova.. Én ezt elmondanám, és utána odaadnám, ha az enyém lenne a gép.
Egy próbát megér. Nekem is kölcsönadta a bátyám a gépét, mikor szükségem volt rá. Nem is lett semmi baja. Szóval hajrá!
Kövezz meg, de én a helyében nem adnám oda neked, ha tényleg szétszórtnak ismernélek. Pláne, ha nincs pénzed arra, hogy azonnal pótold/javítsd, ha valami történne. A feladatot már elvállaltad, én úgy lennék vele, hogy akkor felszerelésed is van, nem anélkül ajánlkoztál fel, más cuccaira appellálva. Persze egy kérdezést megér, de ha tényleg nem tudod pótolni, akkor ne is kérd el szerintem. Ez nem olyan kategória, hogy egy bocsival le lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egyébként van nyakbaakasztható része :) Használtam már a gépét, a fények miatt volt elsõsorban sokkal jobb, mint az enyém.
4-es. Attól, hogy nincs Neki profi gépe még érthet hozzá! Mikor voltam 6 éves és nem volt biciklim nem azt jelentette, hogy nem is tudok! Nincs autóm, nem azt jelenti, hogy nem tudok vezetni. Sorolhatnám. Amúgy nem olyan nehéz ezeket a mai gépeket kezelni, akármilyen profik is. :)
Nézd egy ismerõsöm nekem kölcsönadta egyszer a gépét.. Két ok miatt: 1.) Értek hozzá 2.) Nem a saját pénzébõl vette... Szerintem kérd kölcsön nyugodtan szóval, de ne lepõdj meg ha nemet mond :) .
Szerintem se pofátlanság, maximum nem adja oda. A történetnek mondjuk van egy olyan része is (amire a testvéred nyilván rávilágít majd) hogy egy amatõr fotósnak hiába van 200 ezres gép a kezében, ugyanolyan (sõt, ha elnyomkodja a beállításokat akkor még rosszabb) képeket fog tudni vele csinálni mint egy 10 éves 5 megapixeles Sony-val.
Kérdezd meg, azzal nem veszítesz semmit... max azt mondja hogy nem.

Mit tehetek, hogy jobb legyen a kapcsolatom a tesómmal?

Van egy 11 éves hugom és néha nagyon idegesítő tud lenni, emiatt szoktunk is veszekedni.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
11 éves könyörgöm, még kisgyerek. Majd kinövi. Próbálj vele türelmesebbnek lenni. Játszatok együtt valamit, filmezzetek, beszélgessetek.