Családi kapcsolatok -Válás - 4958 db

kérdésre adott válaszok
Vagy: nyilatkoztok arról, hogy a lakáson kívül más közös vagyonotok nincs, a lakás használati tárgyait egymás között megosztottátok, az foganatba ment, egymás felé követelésetek nincsen.
Minden ingó és ingatlan vagyont bele kell írni. Szabályos leltárt kell készíteni arról, ami nem külön tulajdon, és a házasságkötésetek napja óta vásároltatok, szereztetek. Ebbe beletartozik az is, ha a házasságkötésetek alatt valamelyikõtök vállalkozást, céget alapított a saját nevén. Az lényegtelen, hogy a saját nevén alapította és õ vezette, akkor is közös szerzemény. (Tehát a házasság elõtt már tulajdonban volt, vagy örökölt pénz, ingóság, ingatlan kimarad belõle). Feltétlenül fordulj ügyvédhez, mert pórul járhatsz. A többi megy magánban.

Miert ilyen kepmutato itt sok ember?

Annyira uszitanak, amit ok maguk soha nem lepnenek meg. Kicsit ferde tukrot tartva: "A ferjem bement cipovel a szobankba, peig tudja, hogy elozo nap porszivoztam." "Hagyd ott! Valj el! En a ferjemtol mar regen elvaltam volna." Es nekem ez az "en a ferjemtol mar regen elvaltam volna" mar boven tul van a csusztatas kategorian. Nem gondolnak bele, hogy nem csak regi GYK-sok vannak az oldalon, akik mar ehhez hozzaszoktak es kezelni is tudjak, hanem ujak is. Az ujak meg nem rossz kovetkezteteseket vonhatnak le az itteni szajkaratesok "tanacs"-aibol, amivel egyaltalan nem segitenek, hanem inkabb artanak nekik. Nem gondolnak bele vagy csak egyszeruen [email protected]?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
, , Annyira uszitanak, amit ok maguk soha nem lepnenek meg." Honnan veszed, hogy nem tennék meg és képmutatóak? Ismered õket mind? Én ismerek olyan embereket, akik tényleg beváltják azokat a dolgokat, amiket mondanak.
A kérdező hozzászólása: Meg annyit hozza, hogy ha valaki olyan tanacsot ad, hogy nezz azert magadba is, lehet, hogy neked is megalkuvast kellene kotnod, akkor meg le van pontozva. Vagy csak en nem tudok asszertiven kommunikalni? :)
Annak is zavar van az agyában aki felnõtt érett -feltehetõleg értelmes- ember létére hallgat mindenkire és képes is ugy cselekedni....midjuk miért vagyok ezen.meglepõdve, hisz minden választáson kiderül mennyi a marha! :D
Sokan ilyenek, de ne foglalkozz velük.
Az én olvasatomban ezek azok az emberek akik vagy nem házasok, és nem is akarnak, mert pont az ilyen helyzetek miatt nem akarnak elkötelezõdni, mert könnyebb lépni, és hát ezért is van annyi válás. Régen azért ez nem volt válóok. A másik, hogy nem is kötõdnek annyira ahhoz az emberhez, akivel együtt élnek.
Nekem inkább az irónia jött le a kérdésedben említett válaszból. Jót mosolyogtam. Remélem, tényleg az van mögötte, mert ha a válaszadó ezt tényleg így gondolná, az azért szomorú lenne.
Ha én ide írok, nem azért írok, hogy mások döntsenek helyettem, hanem csak megerõsítsék azt, ami a problémámra a megoldás. Nekem hiába mondja a környezetem, hiába mondják itt a kommentben mit tegyek, addig nem teszem, míg magam nem döntöm el. Nem kell velük foglalkozni. A másik, ahány ember, annyiféle. Nem egyformán látjuk, tûrjük el a dolgokat. Pl. tudok sok olyan ismerõsömet, akivel egyszer megcsinálta volna a férje amit velem éveken keresztül csinált az exférjem, õk rögtön váltak volna. Miközben amit láttak, hallottak, abból azt szûrték le, hogy én vagyok a ... megérdemeltem a verést, .... Szóval nem kell komolyan gondolni a válaszokat.
Sok az elvált nõ, aki nem tudta megtartani a férjét. Azért tanácsolják ezt, hogy másnak se legyen jobb, mint nekik.
Nekem szintén az a véleményem, mint az egyik "elõttem szólónak" Aki az itteni tanácsok alapján dönt válásról.... hááát... annak szerencsés a párja, hogy megszabadult tõle:-) Viszont akad itt még érdekes hozzászólás: "egy felnõtt házas embernek (még akkor is, ha nõrõl van szó) saját hatáskörben meg kellene tudni oldani" Ez a "még akkor is, ha nõrõl van szó" valamiért a nõket (talán akaratlanul) eléggé alázza. Nem? A másik: "Sok elvált nõ, aki nem tudta megtartani a férjét" ebben is van valami egyoldalúság. A félreértések elkerülése végett... én nem vagyok nõ:-) Talán ezért olyan feltûnõ, hogy a nõk milyen kegyetlenek tudnak lenni egymással a férfiak javára.
Ha valaki amiatt elválik, mert a GYK-án egy névtelen valaki írta, akkor gratula.
Talán az ilyen problémákat (pl. a kérdésben idézettet is) egy felnõtt házas embernek (még akkor is, ha nõrõl van szó) saját hatáskörben meg kellene tudni oldani, és ha mégis itt próbál rá megoldást keresni banális gondjára, akkor az alacsonyabb ingerküszöbû embereknél kivághatja a biztosítékot, és kibújik belõle a kisördög/kistroll. Persze õ is megtehetné, hogy nem kattint rá, de "asse100as", akinek annyi esze van, hogy emiatt a tanács miatt valóban el is válik. Szal ez kb. amolyan "zsák a foltját" eset...

Az apa kérheti a gyermekelhelyezés módosítását arra hivatkozva, hogy anyagilag rosszabbul jár, mint gondolta?

2 hónapja volt a gyermekelhelyezés. Közös megegyezés alapján a három közös gyermekünk velem maradt, az apjuk fejenként fix összegű, 25000Ft gyerektartást fizet utánuk (a mostani fizetésének 10%-a gyerekenként). Ez akkor mindkettőnknek megfelelt. Közben kiderült, hogy a volt férjem valamit nagyon elszámolt, most ügyvédhez rohangál, hogy csökkentsék le az összeget, mert jóval kevesebb lett a fizetése, hiszen nem ő veszi igénybe a családi adókedvezményt és így a mostani barátnőjétől született lányuk után sem annyit tud igényelni mint amikor még 4 gyerek után igényelte. Szeretné a gyerektartás összegét fejenkénti 10000Ft-ra csökkenteni vagy közös felügyeletet kérni. Megteheti ezt?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem nem jogos a kérése, fizessen 10%-ot minden gyerek után. Minek kell ennyi gyereket csinálni? 4 gyerek eltartása nem egyszerû dolog ma!
Szerintem gyerekenként 25 ezer egyáltalán nem sok, pláne ebbõl a fizetésbõl.
Nem, nem kérheti 2 honap utan, pláne, hogy minden körülmény ismert volt. Az az ok butaság a, hogy nem tud számolni. 2 évente lehet- egyébként módosítást kérni.
Ha mondta az apa, hogy megpróbálja csökkentetni, akkor meg is teszi, azt meg nem tudhatjuk, hogy a bíróság hogy dönt. A nettó fizetésbõl csak akkor megy 50% a gyerekekre, ha átlagos fizetésrõl van szó. A 257.000 Ft jóval átlagon felüli fizetés. Szerintem a 25.000 Ft/gyerek is sok. Általában 15 ezer szokott lenni, max 20. Nagyon gazdagéknál szokott lenni 30-35, de az meg már nem ez a kategória. Jobban jársz ha megeggyezel vele egy kisebb összegben, mert a bíróság akár még a közös felügyeletet is megítélheti, akkor viszont minden idõ 50%-át ott lesznek a gyerekek. Az szerintem rosszabb lenne mint hogy most pár ezer forinton vitáztok...
Amúgy a közös felügyeletnél, fele idõ ott, fele itt. S 0 ft gyerektartás. Én is így jártam.
A kérdező hozzászólása: Akkor is figyelembe veszik, ha már a 2 hónapja megítélt gyerektartásnál is a mostani, azaz a családi adókedvezmény nélküli bérével számoltak, csak õ elsiklott felette? A barátnõje gyermeke, már fél éves múlt, vele is számoltak a perben.
Megteheti, és figyelembe is fogják venni a fizetése csökkentését és az új gyermek születését is.
"Ha mondta az apa, hogy megpróbálja csökkentetni, akkor meg is teszi, azt meg nem tudhatjuk, hogy a bíróság hogy dönt." A birosag ugy fog donteni, hogy elutasitja a per kerelmet is alapbol, mivel 2 HONAP telt csak el az itelet ota
A kérdező hozzászólása: A jelenlegi netto fizetése 257000Ft. Ezen felül kap a kislánya után 10000Ft családi adókedvezményt és kapja az egy gyermek után járó családi pótlékot 12200Ft-ot. Õ most azon van kibukva, hogy így már csak 1 gyermek után igényelhet mindent és nem 33000Ft és 16000Ft jár a kislány után, ráadásul már a közös gyermekink után sem igényelhet semmit. Ezt nem nevezném megtévesztésnek, teljesen érthetõen elmondta neki is a bírónõ, hogy mire számíthat, az már az õ baja, hogy nem hitte el neki. Egyszerûen nem is értem, hogy mire számított. Ha a fizetése 50%-át osztjuk szét a négy gyerek között, akkor 32125Ft-ra jönne ki a gyerektartás.
Megteheti, és jogos is.
Akar hatja, de ez nem igy mûködik. Majd két év utan be adhatja a módosítási kérelmet, addig max akkor, ha megegy gyereke születik.
A kérdező hozzászólása: Õ vagy a gyerektartás összegét akarja módosítani 25000Ft-ról 10000Ft-ra vagy közös felügyeletet akar, mert akkor elméletileg felesben lehet kérni a családi pótlékot és a családi adókedvezményt is.
Ha csak 2 hónapja volt a gyerekelhelyezés, nem fogják újratárgyalni. fõleg nem így, hogy azóta nem változott a helyzet, a perben a leírtakkal is számoltak. Csak azért mert az apuka elszámolta magát, nem tárgyalják újra.
A gyermektartás módosítása nem azonos a gyermekelhelyezés módosításával!
Megtévesztés vagy hasonló indokkal szerintem kérheti. Az, hogy megítélni mennyit fognak az más történet.A nettó fizetése 50%-a kell elosztani a 4gyereke között.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Pontosan igy van minden!!!!!!te vagy az elso ember aki normalisat irt!!az apukaval probaltam beszelni de egyszeruen nem lehet!!!!!!
Azért nem tudom... iszonyú visszataszító a stílusod. Egy maréknyi normális és hasznos választ kaptál (meg sajnos sok bunkó hozzászólást is), de te egyetlen válaszadóval értesz egyet nagy hangon és sok felkiáltójellel - aki mindenben melletted áll, és ledorongolja a többi hozzászólót. Sajnos alapból észrevettem, és ne vedd zokon, de az árva gyerekek néha nagyon unintelligens felnõtté tudnak válni. Az állami gondozás egyáltalán nem segíti elõ sem az ételem, sem az érzelmi intelligencia fejlõdését, nem csodálom, hogy ilyen lettél. Csak a gyerekedet sajnálom nagyon:(
De hogy hogy csak ennyit kapsz? 28 évesen nincs munkaviszonyod, hogy gyedet is kapj, vagy mi? Esetleg feketén dolgoztál eddig?
A kérdező hozzászólása: Most jovok a csaladsegitobol hogy nem e tudnanak valamiben segiteni, de ok nem :( eleg szomoru, mert nem a sok .... on kelenne hanem az ilyeneken.kertem hogy nem e lehetne hamarabb beraknom a gyereket bolcsibe, hogy tudjak menni dolgozni, de meg nem engedik.gondoltam megprobalom :(
Na most erre akkor mit mondjak? Miért nem az neveli a gyereket, aki el is tudja tartani? Persze ez nem tetszene neked, de valami ilyesmi fogalmazódik meg bennem hirtelen. Az meg, hogy neki mit vesz az anyja, ne legyen már téma könyörgöm...
A kérdező hozzászólása: Senki nem mondta hogy nem tudom megoldani es nem megyek dolgozni, gondolhatod hogy nem hagyom a gyerekem ehenhalni, plane azutan hogy 11 eve magam tartom el, csak felhaborito hogy vannak ilyen apukak akik ennyit keresnek es ennyit adnak a gyerekuknek, plane ilyen helyzetbe, mert ha nekem is lennenek szuleim egy ideig segitenenek meghuzodni biztos.
nem, viszont kérhetsz segélyt az önkormányzattól, átmenetit, lakhatásit, gyerekvédelmit, vagy akár dolgozni is elmehetsz :)
Szia, én nagyon sajnálom ami veled van. Esetleg ha anyós nem dolgozik, akkor abba belesegíthetne, hogy amíg dolgozol, vigyázz a picire. Sok szerencsét, remélem kilábalsz ebbõl.
Költözz olyan helyre ahol van munka és bölcsi. Egyáltalán minek mentél egy olyan albérletbe amibõl csak rosszul jöhetsz ki. Keres munkát más megoldás nincs. Talán gyermekvédelmit igényelhetsz, de az sem sok segítség. Az apának is meg kell élnie valamibõl nem gondolod? Neked egy fillér kereseted nincs csak az állami alanyi jogon járó segély, de nem munka után keresel hanem még több kellene mástól.
Akkor kap kap az anyuka 39 ezret, tegyen mondjuk hozzá az apuka is ugyanennyit. Van 80 ezer forint. Na, albérletben ennyibõl sem lehet megélni, tehát elõbb utóbb el kell menni anyukának dolgozni. Amúgy más gyereke is jár bölcsibe 1 évesen, nem olyan nagy tragédia. Különben meg olyan munkát kell keresni, ami mellett gyereket is lehet nevelni. Amikor gyereket vállaltál mire gondoltál, hogy fogod ellátni munka mellett?
A kérdező hozzászólása: Es szerinted most ez a lenyeg?????? :-). Nevetseges nemelyik ember!
Ha minden kötél szakad, állami gondozásba adhatnád a gyerekedet, amíg egyenesbe nem jössz anyagilag. Nem tudom, mi a procedúra, hogy néhány év állami gondozás után visszakapd, de érdemes lenne utána nézni.
Igen lényeg, ugyanis te nem csinálsz semmit, ezt kapod az államtól. De arra lenne eszed, hogy lehúzd az apát még jobban.
A gyereket te is vállatlad!!! Emeld meg a seggedet és valahogy keress melót! Számtalan anya megoldotta ezt a helyzetet már a világon....csak te kicsit lusta vagy! Aki gyereket vállal, mert felnõtnek érzi magát, az számoljon azzal is hogy így is adódhat az élet.
Szia! Bölcsi 6 hónapos kortól van mindenhol. Ha nem veszik fel, akkor az önkormányzatnak kell írni akár több kérvényt is, leírni a lehetetlen helyzeted. Segélyt is kérhetsz, szégyen vagy sem, panaszkodj és kérj a gyereked érdekében. Közben keress munkát ezerrel. A másik lehetõség az anyaotthonba költözés. Ott segítenek a munkavállalásban, és a gyerekvigyázásban is. Ne légy tehetetlen, a gyereked érdekében meg kell mozdulni. Ne várd egy agresszív alkoholistától, hogy eltart.
én alapvetõen a nõk mellett vagyok, de ez már azért undorító. Nem arra van a gyerektartás, hogy téged eltartson, hanem hogy a gyereket támogassa! MENJ EL DOLGOZNI!!!!!!
ha ott a faluban nincs valami öregasszony, aki pár ezer forintért vigyázna a kisgyerekre, amíg te dolgozol?
ha senki és semmi nem köt oda, akkor menj olyan környékre, ahol van bölcsi, és munka
Örülj neki, ha nem veszik el tõled a gyereket!!!! Ennyibõl hogy veszel a babának orvosságot pl?
A kérdező hozzászólása: Jaaaa es ot anyucikaja eltartja eteti ruhazza stb semmire nincs gondja szinte
amúgy ha épp érdekel, voltam hasonló helyzetben, ezért költöztem a külvárosba, ahol olcsón kaptam albérletet, viszont 1 óra alatt bent voltam a belvárosban biciklivel, ahol volt munka, meg volt bölcsõde is ... persze, nem kellemes, a munka kemény, a háztartás vezetése is az gyerek mellett, de azért nem lehetetlen...
A kérdező hozzászólása: Szerinted akinek gyerekkoraba meghaltak a szulei es gyerekkorom ota azert dolgoztam hogy tudjak hol lakni es enni eppen, annak milye lehet?mivel irtd a semmire szultem.28 eves vagyok es vegre szerettem volna csaladot, boldogsagot, es a volt prommal semmi gond nem volt az elejen, csak mikor terhes lettem akkor kezdett el utni.
Akkor nyugodtan följelentheted amiért másra van bejelentve, mint amennyiért dolgozik. Bocs, de ez alapján ez az egyetlen esélyed.
Egyébként a 39 ezer forint nem a kereseted, hanem a gyes meg a családi! Ez nem kereset, ez jövedelem.
én olyan helyre költöztem, ahol van bölcsi, és kaptam munkát is
Nem tudom, hogy létezik-e még ilyen, de talán kereshetnél vmi szociális jellegû szállást, mint amit régebben a leányanyáknak tartottak fenn például. Egyébként részvétem, tényleg nagyon szomorú, amilyen helyzetben vagy :(
A kérdező hozzászólása: UlUndorito milyen emberek vannak de gondolom egy se volt meg ilyen helyzetbe, mert van anyuci stb.
Te választottad a gyereked apjának nem más.
Nem fogod tudni bebizonyítani, hogy a volt párod többet keres mint állítja. Keress máshol albérletet és vannak anya szállók is! Sajnos a gyereket te is vállaltad és számolnod kell vele, hogy még rosszabb helyzetbe is kerülhettek majd a gyerekkel. És tényleg örülj, ha nem veszted el a gyereket..nem elég hogy szereted, el is kell tartani:( Nhéz helyzet:( Barátaid sincsenek???
Talán rossz megfogalmazás ez a "többet lefogni tõle", és az információ is kevés (mi miatt/ki miatt mentek szét), de az elképesztõ, hogy egy apa - még ha külön él is a gyereke anyjától a saját gyerekétõl sajnálja a pénzt. Nem az egészet akarja a kérdezõ, csak azt, ami jogosan járna a gyerekének.
ha a gyereket nem veszik fel bölcsibe, akkor vidd családi napközibe, és voilá, te meg mehetsz dolgozni...
Elmehetsz dolgozni, ahogy a többi ember is tette és teszi, ahelyett, hogy azon törnéd a fejed, hogy a másik embertõl mit tudj lefogni.
"Ja, és emberek 1 éves gyermek még nagyon kicsi, úristen én még akkor javában szoptattam az enyémet.Emberek itt bele sem gondoltok , ebbe a helyzetbe, csak írtok össze-vissza." A világ 90%kába max egy évig lehet otthon az anya gyed-en. Az, hogy 3 évig otthon lehet az anya, csak egy magyar luxus.
Jól letámadtátok itt a kérdezõt!Én is olyan helyen lakom, ahol nincs bölcsi.A családi napközi mind nagyon drága, mert azok magán kezekben vannak.Ahhoz , hogy elköltözzön, kellene 2 havi kauciót fizetnie, és azért lássuk be nem olyan egyszerû a költözködés gyerek nélkül sem, nemhogy kicsi gyerekkel.Rosszul választott apát..és a lényeg , hogy nem teszi azzal tönkre az életét , hogy vele marad!!!..és igen is fizesse meg azt a 20%-ot, elvégre õ az apja, és a gyereknek enni , ruházkodni kell...és még az is órási gond, hogy a bölcsõdék nyitva tartásához nagyon kevés munkahely igazodik.Nem mehet el mûszakban dolgozni, fix munkaidõ, hát erre mifelénk nagyon ritka.Szerintem beszélj az Apával, próbáljátok meg együtt megoldani, ha õ jól él, nyilván nem szeretné, ha a gyereke nélkülözzön. Ja, és emberek 1 éves gyermek még nagyon kicsi, úristen én még akkor javában szoptattam az enyémet.Emberek itt bele sem gondoltok , ebbe a helyzetbe, csak írtok össze-vissza.
# 22/23 Nav egyéni bejelentésekkel pont ezért nem is foglalkozik, mert csak ilyen hülyeségekre menne el az idejük. Másrészt ahhoz hogy az állam megelõlegezze minimum 6 hónapig nem kell fizetni, addig vagy éhen is halnak vagy az albérletbõl vágnák ki. Legrosszabb tanács.
Pláne.
Persze nyilván a válaszolók az undorítóak, nem az aki a semmire szül, és még utána is amikor bajban van nem dolgozni megy, hanem kifogásokat meg lehúzásokat keres!
Mit szeretnél, a teljes fizetését? Kapod az emelt családit, gyt-t, +ott a 39 ezred. Gondolkozzál már, te céda!
Megbeszélheted az exeddel, hogy ha nem fizet többet (persze, nem többet, mint a 150e 20%-a), akkor feljelented, és a vagyonosodási vizsgálat keretében elveszíti a munkáját, meg mindenféle kellemetlen dolog fog vele történni. Ha nem hajlandó többet fizetni, mint a minimálbér 20%-a, akkor ezt megteheted - az állam valószínûleg akkor is megítéli neked a mostani összeget (az exférjedet terhelik az adóssággal), ha tényleg feljelented és elveszíti a munkáját. Persze, valószínûleg el is kell költöznöd, olyan helyre, ahol van bölcsi ilyen korban is, vagy valami gyerekfelügyeletet szervezni, és akkor el tudsz menni dolgozni. Ha megkapod a normális gyerektartást, plusz dolgozol, normálisan meg tudtok élni. Sok sikert.
Hát kaptál hideget-meleget.. A kérdésedre válaszolva. Teljesen mindegy hogy az anyuka keresete 39 ezer forint vagy 130 ezer forint. A bíróság mindig a következõképpen határozza meg a gyerektartás összegét 1 gyermek esetében. 1 gyereknél az apuka fizetésének max. 20 %-a vagy a jelenkori minimálbér 20%-a. Többet nem fognak vonni belõle. Te mint anyuka igényelheted az emelt családi pótlékot, és az önkormányzatnál kérhetsz segélyt( ha jár) Ezen kívül törekedhetsz arra, hogy olyan munkahelyet keress ahol többet fizetnek mint 39 ezer forint. Akár két munkahelyre is eljárhatsz. ( én annak idején dolgoztam fõállásban 8 órát, majd este mentem takarítani mellékállásban)
Nem. Nem teljesen értem, hogy mégis mennyit szeretnél? A teljes fizetését nem tudod elszedni, hiszen neki is ennie kell, esetleg albérletet fizetni.
Kedves kérdezõ! Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Nagyon vacak helyzetben vagy, de ha valóban a gyermeked érdekeit tartod szem elõtt, akkor bizony nincs más lehetõséged, mint költözni és munkát vállalni. Elõbb keress egy biztos állást, ha megvan, keress albérletet! Azt könnyebb mindig találni. Sajnálom, hogy nincs segítséged! A gyerektartással kapcsolatban én nem feszegetném a dolgot jogilag, véleményem szerint magánúton kellene megegyezni a volt férjeddel, ha lehetséges. Mégiscsak az õ gyermeke!
Százszor elmondtuk már ezen az oldalon, hogy intelligens nõ elõször dolgozik, aztán szül gyereket. Akkor most te is így állnál, hanem legalább lenne gyeded. Másrészrõl a gyerek után járó csp-t, meg gyest keresetnek nevezni is felháborító.
A kérdező hozzászólása: Ha megmondanatok hova rakjam az 1 eves gyermekem azonnal elmennek dolgozni gondolhatjatok.Ahol lakom 2 eves kortol veszik fel bolcsibe csak, es nekem szuleim meghaltak, vegkepp sekim.Az apzka pedig csak minimalberrel van bejelentve, de mivel vele laktam tudom hogy kb 150 ezer amit kezbe kap, es undorito hogy o ebbol 20 at ad .pedig tudja hogy nem tudok hova menni ennyi penzbol a gyerekkel :(
A kérdező hozzászólása: Soha nem adnam a gyerekem állami gondozasba !!!!!!inkább mennek akkor anyákszallasara.!kozbe megtalaltam a testveremet es azt mondta ide jon hozzank es segit! :-).
A kérdező hozzászólása: Jaaa es azert mentunk szet mert ivott es verekedett!
41! Nem, ezt nem õ kapja, hanem a gyerek!
A kérdező hozzászólása: Anyosom havonta egyszer ha eljott megnezni a gyereket, max 2 orara, soee vigyazott meg ra :( ma megyek a csaladsegitobe mit tudnak segiteni legalabb meg felevig mig nem tudom blcsibe adni mert itt ahol lakom 2 eves kortol van.es kerem minel elobb tudjam beadni, es szerintem munkat is fogok kerni a hivataltol konyhara vagy konyvtarba vagy stb amit adnak, mert boltos a szakmam es ugye boltokba mar hajnalba jarni kell dolgozni, es nekem itt a gyerek is.Koszonom a megertest azoknak akik irtak, normalis dlgokat :-)
Aztán már egy minimálbérbõl mit akarsz még??? Ha annak leveszik a 20%-át már nem lesz elég szerencsétlen hapsinak, hova nyúlnád még le? Szörnyû ez a mai világ.

Jövő héten lesz a válóperem. Hónapok óta külön élünk. Mire számítsak, mi ennek a menete?

Elvben már megegyeztünk egy határozatban, amiben minden benne van ( gytartás, láthatás stb ), de ezek negatívan érintenek ( át lettem verve, azt hittem normálisan oldjuk meg ). Ezt ügyvéd nélkül is támadhatom?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Persze. Mi is mindenben megegyeztünk, de a bírónõ ki is kérdezte a férjem meg engem is, hogy tényleg minden pontjával egyetértünk. Mivel különösebben nem volt egyikünkre sem hátrányos, így nem volt vita, de szerintem ügyvéd nélkül is lehet esélyed, ha tényleg durván át lennél verve.
nem engedi a weboldal megnyitását, de keress rá a zerelempróba (fireproof) címû filmre, biztos megkapod
Felbíztattak a harci barátnõk, hogy ne hagyjad magad. Kezdjél csak pereskedni, - normális megegyezés, gyors válás helyett, évekig tartó hercehurca, amely felõröl mindannyiótokat, - rajta!
Ja jó. Akkor perelj ész nélkül, fogadj ügyvédet, a férjed is fogadjon ügyvédet és adjátok a fél vagyont a jogász kollégáknak 2-3 év huzavona után... Ez az igazán jó megoldás, igazad van.
Szerintem mielõtt ügyvédhez rohangálsz és támadgatsz írd le, hogy miben egyeztetek meg, lássuk, hogy valóban át lettél-e verve vagy csak úgy érzed.
Ügyvéd nélkül BEBUKOD!!
A kérdező hozzászólása: Pasi vagyok. Fogadtan ügyvédet, majd õ elrendezi. Köszi a tanácsokat!
Olyant már próbáltál, hogy megkérd a feleségedet, hogy halasszátok kicsit a pert?
És minimum próbáld vele megbeszélni, hogy ha már végképp nincs remény, akkor szépen, békésen váljatok el, ez jobb lesz mindenkinek, mint a hatalmas huzavona. (mondjuk a gyerekeitekre nézve így is szörnyû, de legalább azt nem látják, hogy a szüleik marakodnak). De te tényleg el akarsz válni?
*szerelempróba
Mindent támadhatsz, de miért nem mész ügyvédhez. Minden önkormányzaton lehet ingyenes jogi segítséget kérni.
1. Amiben megállapodtatok, az egyelöre nem kötelezö egyikötökre nézve sem. A tárgyaláson a bíró mndenképpen megkérdezi, hogy tényleg beleegyezel-e abba, amit összeírtatok elöre. Ha mindketten igennel válaszoltok, akkor a megállapodás alapján mondják ki a válást, ha valamelyikötök nemet mond, akkor nincs közös megegyezéses a bíróság fog dönteni. 2. Ebböl következöen NEM kell semmit megtámadni, mert még NINCS határozat. 3. Azért lenne jó tudni, hogy MIBEN állapodtatok meg, illetve MI AZ, amivel érzésed szerint átvertek, mert ha irreális igényeid vannak, akkor hiába "támadsz", nem érsz el vele semmit, csak akár több évig is húzódhat a válóper. 4. Arra, hogy kinek mi JÁR, elég határozott szabályok vannak, de igazán segíteni csak akkor lehet, ha tudjuk, hogy miröl van szó konkrétan. (Csak egy példa: ha te akarod az összes vagyont, mert szerinted neked jár minden, akkor hiába erölködsz, ha ahhoz akarsz ragaszkodni, hogy a közös hitelek felét fizesse mindenki, abban igazad van valószinüleg, kivéve, ha valamiféle kompenzációban egyeztetek meg)
A kérdező hozzászólása: Kedves 5ös: Az ég világon semmi közös ahhoz, miben egyeztünk meg. Szerintem nem is számít. Kedves 6os: Milyen filmrõl beszélsz?
Ajánlom a figyelmedbe ezt a filmet, mielõtt elváltok. És szerintem minél elõbb megnézed, annál jobb. Gondolkozz is el rajta :) ;)

Ott hagynád? Megromlott házasság.

A kapcsolatunk a férjemmel 2 hónapja halott. Akkor kezdődött, amikor fél éve külön szobába költözött, mert ő dafke egész éjjel TV-zni akar (szó szerint), én meg nem tudok tőle aludni. 3 hónapja ki is rúgták, ami a nagyobb baj, hogy nem is keres másik állást! Szép szóval próbáltam, nem segített, küldtem el helyette önéletrajzokat, azért is lecseszett, nem ment az interjúkra se, semmi... Korábban legalább a ház körüli dolgokat megcsinálta, hát most már azt sem... Elmegyek dolgozni, hazamegyek, és gányolhatom ki az egész lakást. Totál elhagyta magát, magára sem ad, 3-4 naponta fürdik, meg úgy kell róla leimádkozni a szennyest, ilyenek. A csúcspont tegnap volt. Hazaértem a munkából, és nem volt meg a pénztárcám. A munkahelyemen sincs. Feltételezem, amikor a metróban bemutattam a bérletemet, kifigyelte valaki, és ellopta. Tettem feljelentést, és nagyon sírtam. Erre meg az én drága férjem odajön hozzám, és elkezdi magyarázni, hogy ez az én hibám, mert nem figyeltem rá eléggé, és most MIATTAM vagyunk szarban, felelőtlen vagyok, stb. Meg sem tudtam szólalni, csak sírtam. Most szabadságon vagyok, és kb azon gondolkodom, összecsomagolom a cuccait, és kirakom a szűrét.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
"nem olyan nagy bûn..." Nem, de nagyon megsínyli azt a kicsi. Nem érdeklenek a példák: "jaj jobb, mint veszekedni, jaj rendes ember lettem"- most veszti el apját, lelki nyomorékká teszitek. Nem bûn: baj.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy ezt mondod, mindig õ dominált a kapcsolatunkban, igazi "zsarnok" típus, ami nem úgy van, ahogy õ akarja, akkor ott kõ-kövön nem marad! Innen alakult ki az, hogy inkább nem szólok semmiért, megcsinálom, és nincs vita. Szépen el is kényelmesedett. Szerintem megszokta, hogy mindig minden szép meg jó körülötte, kaja a tûzhelyen, sör a hûtõben, cigi a kredencen, és neki így kerek az élete...
Én is kíváncsi lennék a férjed verziójára, de a leírtak alapján ez nem szimpla lustaság és nemtörõdömség, hanem komolyabb lelki okai vannak, amirõl beszélni kell, de ha te egész nap csak hisztérikázol, megértem, ha nem akar veled társalogni.
Kérdezõ, szerintem jól döntöttél. Nem a munkanélküliség, hanem az eltunyulás miatt. Itt úgy tûnik, már nagyon régóta csak te teszel kettõtök kapcsolatáért.
"Én otthagynám ezt az embert a fenébe" pontosabban kihajítanád a kukába, már nem kell, megromlott - értem én elõzõ, csak azt nem értem, miért kell össze-vissza párzani és kis ártatlan gyereket hozni a világra, aki ennek az egésznek a leginkább szenvedõ alanya?
Gyerek van? ha nincs, akkor én nem gondolkoznék, hanem cselekednék :) mondjuk ha közös a lakás akkor joga van sajnos ott lenni. A pénztárcád miatt meg ne edd magad. van ilyen. a férjed sokkal nagyobb probléma.
A kérdező hozzászólása: Van autónk, de megmondtam neki, rohadtul pénzkidobás reggelente pöfögni a dugóban drágán, holott veszünk buszbérletet, és a tömegközlekedés mondhatni gyorsabb is reggelente, mint az autó... A kocsit akkor vesszük elõ, ha pl bevásárolni megyünk, elutazunk, késésben vagyok napközben, stb.
Nem az a baj, hogy munkanélküli, mert sajnos sokan azok, de hogy nem is keres másikat az annál inkább.Illetve nem csinál otthon semmit sem...
"Érdekes, hogy ezt mondod, mindig õ dominált a kapcsolatunkban, igazi "zsarnok" típus, ami nem úgy van, ahogy õ akarja" - Bocs, cégvezetõ-menedzser-üzletasszony: de ezt nem hiszem el. Akkor nem lett volna impotens melletted. Szeretted? Elmúlt? Akkor valóban ebben az esetben a válás csak a megoldás.
A kérdező hozzászólása: És akkor még pluszban meg kell taposni a másikat, nem elég a saját baja??? Nem elég, hogy én tartom el, cigiztetem, söröztetem, de még a hangját is felemeli?
Basszus, úgy bírom, hogy mindenkit akinél kisebb problémák vannak, arra bíztatnak, hogy szakítson/váljon, de ennél meg mindenki azt írja, hogy maradjanak együtt, meg ne dobja ki a kukába.. Tedd szerintem amit az utolsó mondatban írtál. Szerintem neked csak fáradság ez az ember. De a soraidból is érzõdik, ne húzd tovább, komolyan mondom, a helyedben én már otthagytam volna.
(4) Ezt a cirkuszt csinálni 2 hónap melónélküliség miatt? Hát, az tény, hogy van akinek fogalma nincs a jóban-rosszban fogalmáról.
Azért kíváncsi lennék a férjed verziójára is. Amúgy felelõtlen vagy, teljesen igaza van, pénztárcára figyelni kell.
Nem sokba nézed ezt az embert. Kis ideig nem dolgozik, rögtön kidobod, a lakás a tiéd címszóval, a kocsit nem használjátok dugóban reggelente, mentek busszal, kocsit csak bevásárolni lehet elõvenni, vagy ha TE vagy késésben napközben, mindezt MEGMONDTAD NEKI. Tehát nálatok mindennek úgy kell lennie, ahogy te akarod, neki semmibe semmi beleszólása. Azon csodálkozok, az olvasottak alapján, hogy még magától nem cuccolt el tõled.
A könnyebb út elhagyni. Manapság mindenki ezt csinálja, azért ilyen rendeteg a válás és a csonka család, mert az embereknek nincs idejük egymással foglalkozni, válni gyorsabb és egyszerûbb, mint leülni megbeszélni, sokszor hosszú hónapokon át küzdeni és javítgatni a tönkrement kapcsolatot. De vajon megéri? Ezt neked kell eldöntened, mi nem mondhatjuk meg helyetted.
A kérdező hozzászólása: A lakás az enyém, 17 évesen örököltem, még nem is ismertem a férjemet ekkor, tehát jogom van kitenni. És lassan meg is teszem... Elmondtam neki, hogy nem bírom tovább, menjen el. Azt mondta, jó, holnapra nem lesz itt. Tegnap este meg megkérdeztem tõle, mikor megy. Annyit válaszolt rá, hogy talált munkát. Mondom szuper, akkor azért csak kicsit könnyebb lesz majd neki egyedül fenntartani magát. Olyan hisztit levert, hogy én így szar vagyok, meg úgy, nekem semmi sem jó, stb... Elment, de a kulcsát nem hagyta itthon, most jöttem haza ebédelni, és megint itt ül a TV elõtt...
Én a helyedben leülnék vele egy este, amikor már nyugi van és kulturáltan, tényszerûen elmondanám neki a dolgokat. Hogy ez így nem mehet tovább, mert odáig oké, hogy depis lett, de hogy ez így neki jó, az már nagyon nem elfogadható! Adnék neki egy ultimátumot, hogy x idõre szedje össze magát és persze ehhez minden segítséget megadnék neki. Nem kell helyette önéletrajzokat küldözgetni, de pl. nyitott szemmel és füllel járni és továbbítani számára az infókat, simán lehet. Sajnos bármikor vehet rossz irányt az élet és ilyenkor a legrosszabb dolog elfordulni a szeretteinktõl. Persze, van egy határa ennek is, de szerintem 2 hónap még messze nem az...
Azért kíváncsi lennék, hogy mekkora szád lenne, ha nem a tiéd lenne a lakás, hanem mondjuk közös, vagy a férjedé.
Nem tudom igaz-e, de nekem az jutott eszembe hogy kisebbségi érzése van veled szemben. Megkockáztatom hogy neked magasabb iskolai végzettséged is van. Plusz a lakás a tied, jobban keresel stb. Van olyan férfi aki ezt nem viseli el. Én is belefutottam nem is egy ilyen kapcsolatba, de ott pár hónap után ezek kiderültek és leléptem. Szóval ha ez a helyzet, akkor is lapát.
Oké, hogy a férj verziója is érdekes lehet, mert valamiért csak eljutott idáig, viszont ott van az is, hogy még csak meg se próbál segíteni magán és legalább takarítani és a házimunkát elvégezni, amíg a kérdezõ dolgozik. És nem lehet mindig mindenkire rákenni, hogy jaj, szegény depressziós, mert ennyi erõvel mindenki leülhetne sajnáltatni magát a fotelbe és ríni, hogy nem megy dolgozni. Én otthagynám ezt az embert a fenébe, mert aki nem hajlandó segíteni magán és tükörbe nézni, az menthetetlen. Nekem is ilyen volt az expárom, minden baja volt, folyton panaszkodott, de semmit nem haladt elõre az életben, mert mindenért másokat hibáztatott, magától viszont semmire nem volt hajlandó. Így kényelmes nekik, ez van. Az ilyet ki kell dobni a francba, nem érdemes rá idõt pazarolni, mert csak egyre rosszabb lesz minden és a végére mindenért te leszel a hibás, õ meg az áldozat. Az meg hogy leordít a pénztárca miatt pedig a mélypont. Az ilyet nem lehet társnak nevezni.
Depressziós- ebbõl nagyon nehezen fog kimászni. Ha mindenki elhagyja, akkor vége is lesz. Tehát csak akkor dobd ki, ha nem szereted.
A kérdező hozzászólása: Akkor már régen elcuccoltam volna albérletbe...
Már fél éve komolyan elbeszélgettem volna vele, amikor átköltözött a másik szobába. Az, hogy két hónapja munkanélküli, elõfordul. Viszont hogy nem keres magának melót, az elég komoly baj. A helyedben ultimátumot adnék neki. Reggelente keljen fel, intézze a gyerek körüli teendõket õ, hiszen otthon van, és keressen melót. Valamint költözzön vissza a hálószobátokba.
Azért durva, hogy õ 100 ezerért nem dolgozik...Sokkal kevesebbért is dolgoznak, pl. a férjem 80 at kap, mégsem mereszti itthon...Minden több a semminél... Meg , hogy csak kocsival jár???Mi 23 évig vonatoztunk, buszoztunk, és még élünk...:) Pár éve vettünk csak kocsit. Nálunk is volt, hogy a férjem m.nélküli volt, de õ addig nem nyugodott, amíg valamit nem talált, pedig vidéki kisvárosban élünk. Ha tiéd a lakás, nincs probléma, kérd meg, hogy vagy változtat, és keres akármilyen munkát, vagy keressen magának albérletet.Meglátod a reakciójából, érdemes e még fáradni ezért a házasságért...
A kérdező hozzászólása: Nem hisztérikázom, hagyom élni. Nálunk az a szabály, ami akit zavar, megcsinálja. A férjem meg tök jól elvan a mocsokban is. A telefonját nyomkodja a TV elõtt, és azt mondja nekem, munkát keres, de õ szaros 100 ezerért nem fog elmenni dolgozni, meg õ autóval akar járni, õ nem fog buszozni. Régebben mindig kérdezgettem, mi baja, azt mondta csak, hogy fáradt. Impotens is lett. Elvittem orvoshoz, kiváltottam a gyógyszereit, beszedte, és elvileg rendben van nála minden, még sincs szex, akkor sem volt, amikor még minden rendben volt. Tök egyértelmû számomra, hogy nem akar dolgozni, kényelmes ez így neki. Csak nekünk nem a kisfiammal...
42-es! Szerintem nem vadidegenek véleményére hallgatott a kérdezõ, hanem már eleve úgy írta ki a kérdését, hogy tudta, hogy el fogja küldeni a férjét, csak megerõsítést akart olvasni.
Akkor valóban elcuccolhatod az anyjához mondjuk, kínlódjon kicsit õ a fiacskájával, hamár így elnevelte :) Biztos depressziós, de ez akkor sem mentség arra, mindenre. Egy életerõs férfi ne viselkedjen így, vagy ha igen, akkor tegye ezt egyedül. Nekem is sok bajom van, mégse vagyok ilyen nyámnyila. Ha elküldöd akkor lehet hogy észbe kap. vagy nem. ha meg nem akkor szintén jobb ha nem otthon süllyed lejjebb. Én se nézném tétlenül hidd el. És nem érdekel hogy mi baja. Oldja meg vagy mondja meg. ha nem hajlandó akkor nyekeregjen máshol. 35/N
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg igen, ez lesz. Pár napig tuti ellesz valamelyik haverjánál. Meg lehet, dolgozni is "lesz kedve", hogyha muszáj lesz neki,
"A lakás az enyém, 17 évesen örököltem, még nem is ismertem a férjemet ekkor, tehát jogom van kitenni. És lassan meg is teszem..." EBBEN tévedsz, a lakás ugyan a tied (külön vagyonod), de amig házasok vagytok, addig neki a házasság miatt joga van ott lakni. Ha nem tetszik, akkor add be a válókeresetet, és a válás kimondása után kiteheted, elötte csak különleges esetben.
Kérdezõ, öld meg. Hisz félig-meddig már megtetted az iszonyú keményszívûségeddel, "talált munkát" egy másodpercig nem örültél vele, hanem kínozod, fejezd be.Le.
Én is elhajtanám a háztól...
(15)Ha céged van, akkor még nagyobb gáz rád nézve emberileg is, nem csak házastársilag, hogy 2 havi melónélküliség miatt ezt a fesztivált nyomod a gyereked apjával.:D
(18) Pontosan:DD
A kérdező hozzászólása: Az én lakásom. A gyerek 2 éves, és konkrétan leszarja.
Kérdezõ, hagyd ott a férjedet, hogy legyen lehetõsége nálad ezerszer különb embert találni, aki nem fogja így c.rba hagyni 2 hnap munkanélküliség után. Amikor minden ember összezuhan. Sajnáltasd magad, másra úgy sem vagy jó.
#37-esnek igaza lehet, nagyon olyan jeleket hallottunk. "Szerintetek mit mondjak neki, mennyi ideje van elmenni? Lévén, hogy nem dolgozik, a munkakeresési-kedvébõl kiindulva lakást sem gondolom, hogy ezerrel fog keresgélni" Ezt már a fejedben eldöntötted, a kérdés utolsó mondatában hallottuk -valóban kérdezel, vagy csak kamuzol és szórakozol velünk? Szinte soha nem mondom, hogy válás- de olyan örült kegyetlen keményszívûnek látszol és az férfi - gyereked apja - annyira tehetetlennek, hogy most kivételesen azt mondom: Tedd meg! Ma. Minél elõbb. Még nincs hideg, nem fog megfagyni a híd alatt.
Azért azt is oszd meg vele a nagy kilakoltatás alkalmával, hogy egy rakás vadidegen véleményére alapozva sikerült meghoznod a döntésedet...biztos nem lesz megalázó. Egyébként pedig ilyen esetekben mindig csak az a mondat jut eszembe, mikor kérdeznek egy idõs házaspárt, hogy mi tartotta õket össze ennyi idõn keresztül? "Tudod, mi még abban az idõben nõttünk fel, amikor ha valami elromlott, nem kidobták, hanem megjavították!"
Ha egy nõ nem dolgozik, lusta ingyenélõ, ha egy férfi nem, akkor depressziós. Ha egy nõ nem akar szexelni, akkor az zsarolás, hiszti, ha egy férfi nem, az lelki probléma. Ha egy nõ otthon van egész nap, és nem csinál semmit, ki kell vágni a fenébe, mert semmi haszna, ha egy férfi van otthon és nem csinál semmit, akkor hogy várhatod el, hogy szegény férfi még mosogasson is, van elég baja.
Ezeket olvasva az a kép alakult ki: elnyomod. Nem két hónapja, talán két éve.. A tehetetlenség, a teszetoszaság és a depresszió következmény. Ugye, mielõtt gyereket akartál tõle, nem ilyen volt? Mitõl változott meg szerinted?
Kedves kérdezõ! A félévvel ezelõtti különszobába költözés volt az utolsó pont, ahol még segíthettél volna a házasságodon. Már régóta sok sebbõl vérzett. Mostmár csak a különválás maradt, a férjed nem akar vltozni a te kedvedért, nem jelentesz neki annyit.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, igazatok van, hazamegyek, és este megmondom neki, hogy költözzön el.
A kérdező hozzászólása: Szerintem egy 5 éves kapcsolatba "belepárzani" egy kicsi gyereket, amit mindketten akartunk, nem olyan nagy bûn...
(7) Akkor hajrá kérdezõ, irány melóznod. A gyerek a bölcsibe, é nyomd meg te a dolgot. Most te leszel az aki eltartja a családot. Eddig õ volt.
Érthetõ, hogy ha valaki munkanélkülivé válik, depressziós lesz. De attól még összeszedhetné magát, kereshet munkát, és otthon sem kötelezõ mocsokban élni. Legalább ezzel segíthetne neked, ha már eltartod. Nem mondom hogy õ csináljon mindent, de az sem normális hogy így elkényelmesedett és neki ez még jó is.
AMIG össze vagytok házasodva, NEM teheted ki lakásból!!!! Ugyanis JOGA van ott élni, akár tetszik neked, akár sem. ELÖSZÖR válj el, és csak utána küldheted el, amennyiben a bíróság megitéli NEKED a kizárólagos lakáshasználatot - és ez független lehet a lakás tulajdonviszányától !!!! Amennyiben MOST kirakod, a férjed akár rendöri segitéggel kinyittathatja a lakást, és feljelenthet téged amiatt, hogy a közös lakásból önkényesen kizártad.
A kérdező hozzászólása: "(7) Akkor hajrá kérdezõ, irány melóznod. A gyerek a bölcsibe, é nyomd meg te a dolgot. Most te leszel az aki eltartja a családot. Eddig õ volt." Honnan veszed, hogy õ valaha is eltartott? 1 éves kora óta bölcsis a gyerek, és ez alatt az 1 év alatt itthonról intéztem a cégem ügyeit. Errõl csak ennyit.
Biztos vagyok benne, hogy a férjed sem érzi jól magát a bõrében...ki élvezne ilyen életet? Tehát valami komoly probléma lehet a háttérben, és ha a nagy beszélgetések megvoltak már, és ez sem hatott rá elég ébresztõen, akkor valami drasztikusabb dolgot kéne tenned(mint például a kiköltöztetés), amitõl villany gyúlik a fejecskéjében, hogy valami baromira nincs rendjén! Biztosan te is hibás lehetsz valamilyen szinten abban, hogy kialakult ez a helyzet, minden éremnek két oldala van, de a fõ változást akkor is neki kell átélnie és elindítania, mert ez így nem állapot.
õ van otthon most a kétévessel?
2 hónap miatt ezt a cirkuszt csinálod, mikor tök egyértelmû, hogy a férjed depis lett a munkanélküliség miatt? Tudod mit, a férjhednek teszed a legjobbat, ha megszabadul egy ilyen embertõl mint te vagy. Mert te minden vagy, csak nem társ, aki a bajban a másik ember mellett áll. Mit csinálnál akkor ha évek óta nem találna melót? és neked kéne az egész családot eltartanod? mint fõkeresõ?
A kérdező hozzászólása: Én nem sajnáltatom. Mindegy, köszönöm a hasznos válaszokat. Ez így tényleg nem mûködik...

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: És a kötelezõ 30 ezres illetékbélyegen kívül van-e valamilyen másik költség is? Ügyvédet nem akarunk, közös megegyezéssel válunk, gyerek nincs.
Nincs formanyomtatvány, megírod, beadod a bíróságra, csatolod mellé az illeték bélyeget, ami most nem tudom mennyi, 5 évvel ezelõtt 12 ezer volt.
Ha a bíróságon irják meg a keresetet, akkor az ottani ügyvédek írják alá tanuként. Ennek csak annyi a jelenzösége, hogy igazolják, hogy tényleg te irtad alá, nem más valaki a nevedben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. És a házassági anyakönyvi kivonat is kell?
Írd be a keresõbe, hogy válás közös megegyezéssel formanyomtatvány.Lesz ott több is, persze van amit csak pénzért tudsz letölteni, azt hagyni kell, csak kitartás kell, és találsz.Én úgy tudom, hogy a 30 ezres illetéken kívül nem kell mást fizetni.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok tanúkat belevonni. Tanúk nélkül nem lehet?
Ha bementek az ingyenes bírósági tanácsadásra, ott megírják veletek a beadványt, és mindent elmondanak, amit tudnotok kell. Azt is, hogy mit kell mellékelni, a közös megegyezést is szabályos formában leírják és az illetékröl (illetve az esetleges csökkentésröl/mentességröl) is megbízható felvilágosítást adnak. Ez a legegyszerübb és legmegbízhatóbb módszer.
Nincs formanyomtatvány. Írsz egy kérvényt amiben leírod, hogy közös megegyezéssel válni akartok. Leírod ha van ingó és ingatlan vagyon akkor ti már közösen elfeleztétek. Majd 2-2 tanúval aláíratjátok. A végén te és a férjed is aláírja (a név alá cím, és személyigazolvány szám leírása) Befizeted az okmánybélyeg díját, és vártok az idõpontra. A házassági anyakönyvi kivonat is kell.

Milyen jogok illetnek meg?

Több jog illeti e meg azt a felet aki a közös tulajdonú házban életvitelszerűen él, és fenntartja az egészet, mint azt aki tulajdonos, de nem lakik ott és nem járul hozzá a fenntartáshoz? Illetve milyen jogok ezek? Tehát, az életvitelszerű ott tartózkodás biztosít e bármilyen plusz jogot az ott élőnek? Nem tulajdonilag értem, mert az tisztázott. Az lakik ott, akinek 3/4 része a tulajdon.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából azért merült fel a kérdés, mert ez egy speciális helyzet, csak ezt nem írtam. Ha én nem lakom itt, és nem tartom fenn a házat, akkor õ nem tud ide jönni alkalmanként, mert nem lesz lakható állapotban a fûtés és víz miatt a hely. Tehát neki szüksége van arra, hogy én itt legyek a mindennapokban. Ezért kérdeztem a jogokat. Neki létszükséglet, hogy itt legyek, de ha õ jön, akkor nekem mennem kellene szerinte, amerre látok arra a pár napra.
NEm világos, hogy aki ott él, az milyen jogon teszi ezt. A legtöbb esetben a tulajdonosnak van joga minden, a házzal kapcsolatos döntésben. Ha több tulajdonos van, akkor mindenkinek ugyanolyan joga van, aki benn lakik, annak nincs semmi elönye, kivéve, hogy a lakás használata során felmerült költségeket (rezsi) neki kell fizetnie. Ha netán valamelyik félnek haszonélvezeti joga lenne, akkor neki jogában áll meghatározni, hogy ki lakhat abban a részben, amire a haszonélvezet szól, a többire nézve viszont nem megosztott tulajdon esetén. Abban az esetben viszont, ha pl. a fele az ö tulajdona, a másk felén meg haszonélvezeti jga van, akkor ö dönt a fontos kérdésekben.
Nem rakhat ki az év XY napjára, de te se tilthatod meg, hogy bármikor bemenjen. Sõt, az 1/4 részre hivatkozva tõled használati díjat is követelhetne. Ha azt fizetnéd, jogosan használnád az év 365 napján EGYEDÜL a lakást.
Attól, hogy te élsz benne, és fizeted a rezsidet nem lesz több jogod. Ilyen alapon akkor az albérlõnek is idõvel több tulajdonrésze lenne mint a tulajnak. Szóval ez hülyeség. Neked nem kötelezõ elköltöznöd, de nem is tilthatód meg, hogy õ oda költözõn.
Nem a rezsit mindig az fizeti aki lakja az ingatlant, a bérlõnek se lenne több joga csak mert ott él.
Esetleg kivasarolhatnad.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nincs hitel, és nem volt bírósági döntés sem, mert nem voltunk házasok, élettársak sem, csak közösen vettünk egy házat. Szét mentünk fél éve, azóta én élek benne, én tartom fenn, enyém a 3/4 rész. Az exem azt akarja, hogy az év 91.25 napján õ tartózkodhasson egyedül a házban, én akkor menjek el. Most szedem össze a gondolataimat, mit írjak neki, hogy szokták ezt intézni. Engem ide köt a munkám, õ máshol él, ezért kérdezem, hogy itt tartózkodás, ki kit hozhat fel, ilyenek dolgában mi a bevett szokás.
Célszerü lenne a bíróságra menni, és kérned a kizárólagos lakáshaszálatot. HA ezt megitélik, akkor attól kezdve a hivatalosan megszabott lakáshasználati díjat kell fizetned az ö tulajdoni hányada után. Azt semmi esetre sem követelheti, hogy idöszakosan költözz ki a házból, erre semmi joga sincs. Viszont arra lenne, hogy ö is beköltözzön. Kérheted a közös tulajdon megszüntetését is, ebben az esetben megveheted a részét, és így megszünik a probléma.
elõször is ha van hitel a házon akkor mindenkinek annyit kell fizetnie amennyi a tulajdon hányada is. ha tiéd 3/4-ed, akkor a másiknak 1/4-ed et. Ez megtörtént? Ha nem és te fizeted egészében a hitelt, akkor peres úton visszakövetelheted tõle azt amit te többletben kifizettél. Arról bírósági döntés született, hogy ki maradhatott a házban?

Vagyonmegosztásnál azok a hitelek is közösnek számítanak, amit az egyik fél még a házasság előtt, de az élettársi kapcsolat alatt vett fel? Mennyi lesz a gyerektartás 3 gyermek után?

A férjemnek már a megismerkedésünk előtt is voltak hitelei és utána is vett fel (a családjának adta), és olyan is volt, hogy egy régebbi hitelét váltotta át kedvezőbb kamatozásúra. Most a válásnál azt akarja, hogy ezeknek a felét is fizessem, de én ezt nem érzem jogosnak. Gyermekelhelyezés még nem volt, én már 2 hónapja elköltöztem a szüleimhez a gyerekekkel, ő eddig még semmit nem fizetett, a hiteleire hivatkozva. A jövedelme netto 200000Ft körüli, ebből 92000Ft a hitelek törlesztője.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A bíróságon a vagyonmegosztásnál a bíró nem fogja megítélni neked a házasságotok elõtt felvett hitelek felének megfizetését. Az egyedül a volt párod sara. Viszont, ha a házasságkötésetek után alapított volna vállalkozást, hiába van csak az õ nevén, a bíróság téged is bejegyez 50%-os tulajdonosnak.
A régibe se számít, szóval tökmind1:D
A hitel csak abban az esetben számíthat, ha a gyerektartás fizetése veszélybe sodorja a megélhetését. Nem ítélnek meg 100 000 ft gyerektartást, ha valakinek 92 000 ft törlesztõt kell fizetnie, így a létminimumra sem marad pénze, a 3 gyerekre kb 30 000 a reális. A hitelek hozzá tartoznak, amiket a házasság elõtt vett fel. Hitelnél az élettárs már nem számít az új ptk szerint. Bejegyeztetni nem lehet, azt csak egynemûek tehetik meg még mindig, nyilatkozatot lehet tenni közjegyzõ elõtt, de ez nem = a házassággal.
A házasság elõtti "élettársság" semmit nem jelent jogilag. Mintha nem is ismertétek volna egymást. Kivéve persze, ha bejegyeztettétek az élettársi viszonyt, de ezt erõsen kétlem. Így tehát amit a házasság elõtt vett fel, az az övé marad, amit viszont a házasság megkötése után, azon egyenlõ arányban osztoztok. Az, ha kivált 1 hitelt egy másikkal, az attól még az eredeti hitelként fut ebbõl a szempontból.
A gyermektartásdíj elsobbséget élvez minden egyéb fizetési kötelezettséggel szemben. 3 gyermekre az apa jovedelmének 50%-a követelheto.
#4, az új Ptk 2014. márciusában lép MAJD hatályba...
Nem. Azokhoz a hitelekhez semmi közöd, azok ugyanúgy különvagyonnak számítanak, mint a pozitív dolgok. A hitel pedig nem befolyásolja a gyerektartás mértékét. Ha így lenne minden kötelezett agyonvállalná magát kamu hitelekkel, amit a betéteibõl fizetne vissza.