Egészség -Dohányzás - 7171 db

kérdésre adott válaszok
950-et fizettem a Gold Beyondért tegnapelõtt, szerintem a Touch is ott körül mozog. Amúgy az árak még trafikonként is változnak (na persze csak 10-20 Ft környékén).
Menj le egy trafikba, vagy hívj fel egyet és kérdezd meg.
Barátnõm ma vett pattintós arany marlborot... 1010ft.. :S
960, -
A kérdező hozzászólása: Köszi, ment a zöldkéz. Reméltem, hogy még nincs 1000 ft felett.

kérdésre adott válaszok
Van sõt olyan is aki csak 1-2 szálat szív el és nem is mindennap
Igen, szerintem önfegyelem kérdése az egész, jobban járnál ha csak néha ritkán gyújtanál rá.
Van, én is ilyen vagyok. Nekem változó a mennyisége, de 6 szálnál nem szoktam többet.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon tetszik a töltés. Nézegettem a neten is, kiesik a parázs, nem olyan ízü, stb. Inkább kevesebbet, de rendeset.
Értem. Milyen fajtával szeretnéd újrakezdeni?
A kérdező hozzászólása: Én akárhogy számolom egy nap 10-12szál tuti elmenne. Még az sem lenne sok, ha nem lenne drága. Havi max 10 szánnék rá.
A kérdező hozzászólása: Hogy bírod megállni? Reggel egy szál az alap, a melóhelyen a második, szünetekben egy-egy, majd hazafelé. És má megvan az öt, pedig csak a nap fele ment el.
elõzõ vagyok :D "Nekem nem volt olyan, hogy reggeli alap, szerintem ez összefügghet azzal, ha esetleg dohányzol." helyett kávézol :D Ehhez hozzáfûzném még, hogy reggeli séta is ilyen lehet.
7ik vagyok. Miért szeretnél visszaszokni? Milyen fajtát szeretnél venni?
Inkább minõség mint mennyiség. Milyen fajtával szeretnéd újrakezdeni?
Leszoktál. Miért akarsz visszaszokni? Szeretném megérteni, kíváncsi vagyok, miért akar valaki direkt kárt okozni magában. Mondjuk, ha depressziós, akkor az más dolog. Nem azt mondom, hogy depressziós vagy. Csak érdekel, miért akarsz visszaszokni.
A kérdező hozzászólása: Mert jó volt cigizni.
A kérdező hozzászólása: Ez már egy új kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Annyira már nem vagyok fiatal. Abbahagytam a cigit már régebben, most szeretnék visszaszokni, de csak mértékkel.
Mikor gyújtottál rá legutóbb? Milyenfajtát szívtál?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem napi 1-2 volt és olyan is akadt, hogy nem gyújtottam minden nap, most már inkább havi 3-4. De már nem esik olyan jól, mint, amikor többet dohányoztam. Néha megkívánom, akkor elszívok egyet, de rájöttem, hogyha akkor szívom, amikor csak unatkozom, akkor rosszul esik. Nekem nem volt olyan, hogy reggeli alap, szerintem ez összefügghet azzal, ha esetleg dohányzol. Ez a dohányzáson belüli rossz szokás, hogy reggel muszáj elszívni egyet. Próbáld ki, hogy nem gyújtasz rá reggel, max az elsõ szünetig. De ne kattogj azon, hogy megdöglessz egy cigiért és nem szívtál reggel, mert akkor semmi értelme az egésznek. Úgy vettem ki a kérdésedbõl és, amit kommentbe írtál, hogy talán szeretnél kevesebbet szívni, de nem szeretnéd abbahagyni. Nos. A szünetekben se szívj minden alkalommal, amikor elindulsz valahova tuti rágyújtasz. Ezt ne tedd. Sokan akkor is dohányoznak, ha unatkoznak vagy épp nincs mit csinálni, pl. ilyen, amikor várakozol vagy mész az utcán, egyszerûen csak sétálsz. Ilyenkor hidegben talán könnyebb megállni a dohányzást, jobb idõben nehezebb lehet. A lényeg az lenne, hogy ne megszokásból csináld, hogy alap ez meg az...ha megkívánod, akkor szívj el egy szálat, de ne azért dohányozz, mert megszoktad...az a legrosszabb, akkor aztán totál a rabja lettél, akármit is mondasz. :) Sajnos, aki úgy beszél a cigarettáról, mint ahogyan te, az késõbb esetlegesen még többet fog dohányozni (láncdohányos esetleg) vagy maga miatt, mert megszokás vagy pedig mások miatt, mert ilyen a környezeted. Szerintem nagyon fiatal vagy még és nincs önálló akaratod. Nem bántani akarlak ezzel, de úgy vélem a környezeted is nagyban befolyásol abban, hogy ennyit dohányozz. Mennyi idõs vagy? Jól gondoltam?
elõre töltött cigi alatt a gyári töltést értem :)
A kérdező hozzászólása: Önfegyelmem van, hiszen évek óta nem gyujtottam. Bármeddig kibirom, csak minek kinlódjak ha nem muszály.
A kérdező hozzászólása: Azt még nem tudom
Van, szaktársamnak négy éve elég egy hétre egy doboz kékmulti, többször letette legutóbb félévre.
Azt mondod bármeddig kibírod és azt kérded, minek kínlódj..akkor még sem szoktál le :) a leszokás azt jelenti, már nem kell, nem vágyakozol, nem élsz vele. Én amúgy ajánlom a töltést. Amivel pénzt spórolsz, kap a dohányzás egyfajta különleges elõkészületet és nem csak kikapod a dobozból (persze igen, ha elõtte megcsináltad :D ) és nincs benne vegyszer, ami az elõre töltött cigiben van. Viszont ne tekerj, hanem tölts, mert a tekerésnél több papírt szívsz el, ergo károsabb, mint a töltõs :) Szerintem. :) Én is töltöttem egy ideig, amikor nagyon drágulni kezdett a cigi, most pedig már teljesen abbahagytam. Nem azért mert drágult a cigi, vagy mert macerás töltögetni, hanem, mert már nem kell.

Mivel jobb egy nagyobb vízipipa mint egy kisebb fajta?

Karácsonyra vízipipát kapok és gondolkoztam hogy kisebbet vagy inkább nagyobbat vegyek. És akkor jött hogy nem is tudom mi a különbség köztük.... csak az hogy nagyobb méretre? Meg mivel jobb ha több víz fér bele?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vízipipázok, de én úgy tudom, hogy nem számít annyira az, hogy mekkora, ellenben azzal, hogy milyen minõségû a vízipipa. Talán a nagyobba ugye mivel több víz fér, ezért jobban megszûri a füstöt, meg talán jobb füstje van, de erre nem tenném rá a fejem. Itt tudsz vízipipákat nézni: [link] Csak példaképp ez a típus (a legolcsóbb), ez egy Top Mark, teljesen más egy ilyennel pipázni. Nagyon gyenge minõség. [link] A legjobbak a Khalil Mammoon -ok, kézzel készített és az áruk is megvan (esetleg El Nefes) A középkategóriát az Aladin vízipipák képviselik, viszonylag olcsók. Egy fokkal jobb a Nargilem, én a helyedbe olyat kérnék. Általában a vízipipákhoz szoktak venni csövet, kerámiát, ...stb., mert hiába akármilyen drága egy vp, ezt le szokták spórolni.

kérdésre adott válaszok
XIV kerület Dózsa György út 13, a Thököly mellett, 1990 Ft, .
Széll Kálmán tér 3, KFC mellett, 1990.- :)
Szerintem a nemzeti dohány boltokba lehet kapni. egy doboz. 1900-2500 között van.
Nem vagyok pesti, vidéki vagyok, így nem tudok segíteni, hogy hol kapható. Viszont és Djarumot szívok és 1.990Ft-ba kerül. :)

kérdésre adott válaszok
Ja, és még annyi, hogy semmilyen érdekeltségem nincs, nem vagyok forgalmazó. Én csak segíteni akarok azoknak, akik nem tudnak szabadulni a cigitõl, és valamilyen köztes megoldást keresnek.
Rendelj online. Külföldön bejegyzett valójában magyar cégek vannak bõven. A 3 legjobb: [link] Itt a szállítás 600, de állandó 5% kedvezmény van, így olcsóbb is lehet. [link] 790 a szállítás, de jobb liquidek vannak, mint az elsõnél. [link] Itt 1350ft a szállítás, de ezek a liquidek a legfinomabbak állítólag. Ezt még én se próbáltam, a drága szállítás miatt. Én se vagyok érdekelt egyikben se...
Azóta megnéztem, a biciklis futár sem ingyenes, de van egy pécsi mintaboltjuk, ahol átveheted ingyen. Mondjuk azt nem írják, hogy ez a nikotinos liquidre is vonatkozik-e.
Végigpróbáltam a shopokat és minden tekintetben (gyorsaság, áru minõsége, kínálat) a Maximum Smoke jött be legjobban. Bátran ajánlom a shopot. [link]
Magyarországon be van tiltva a nikotinos liquid. Én Szlovákiában lakom, innen lehet rendelni. Nem drága a posta. [link]
Majdnem elfelejtettem, a második ingyen szállít Pécsre biciklis futárral :)

kérdésre adott válaszok
Szerintem meg nálunk csajoknál most a kék Multi a legkedveltebb cigi.
én spec nem azért szívom mert menõ, hanem mert ez ízlik a legjobban.
Sehogy, mert egyik állításod sem igaz...
szerintem a dunhill (switvh) van ebben a helyzetben, a marlboro a 80 as években volt nagy szám egyrészt mert csak kevesen fértek hozzá azok is csak mutyizással, másrészrõl pedig mert az amerikaiakra (USA) akartak hasonlítani a magyar kádár korszakbeli feltörekvõ és lázadó ifjak :D
talán még a davidoff gold ami annak mondható de azt inkább csak a pénzarisztokraták cicababái szokták szívni elõzõ voltam
Nálam a barna P20 a státusszimbólum:D
A kérdező hozzászólása: Hidd el országos szinten ez a TOP cigi, olyan helyen dolgozom, hogy van rálátásom. És ennek egyik oka, hogy sokan csak azért szívják, mert menõ.

Járt már igy valaki külföldi ecigi rendeléssel?

Már többször rendeltem liquideket kinából, általában 1-2 havi mennyiséget magamnak és nejemnek (10-15 flakon 30ml-est) és eddig nem volt semmi baj. Augusztusi is megérkezett, viszont az október végi rendelésünket (15 flakon 30ml-es) a postaimport felbontotta. Küldtem nekik a megrendelési és paypalos fizetési másolatot, mert kérték, most meg azt kérdezik, hogy van-e benne nikotin, mert ha igen, akkor kérjem a visszaküldését. Persze, hogy van benne, de nem tudom, hogy mit tegyek. Mondjam, hogy nincs és kifizetem a vámot, vagy kérjem a visszaküldést? Ebben az esetben visszafizetik a lötyik árát? Topvapors.com-ról jött.Valaki járt már igy?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
miért EU -n kívülrõl!? ez most a csomag nem megérkezése és az ár bukásán kívül, ha rendszeres rendelés volt, akár csempészés kategóriába is kerülhet a mennyiségtõl függõen... :-( NEM SZABAD KINTRÕL RENDELNI TÖRVÉNYBEN ZÁRJEGGYEL KORLÁTOZOTT TERMÉKET!!!
Huhu. Ekkora szenvedély betegséget még nem is hallottam. Kinából is rendelni kell?

kérdésre adott válaszok
Szerintem évente egy nyaralásra sem jön össze, mert a hétköznapokban megy el a pénz. Persze van olyan mint te, hogy külön perselybe teszi de ez inkább ritka. Ha én külön tenném a cigire költött pénzt, egy év alatt talán összejönne 35-40ezer :D
Errõl ez a vicc jut eszembe :D -Te cigizel? -Igen. -És mennyit szívsz egy nap? -1 dobozzal -És mennyibe kerül egy? -800Ft -És mióta cigizel? -10 éve -Akkor az azt jelenti hogy egy héten 5600ft, ami azt jelenti hogy egy hónapban 168.000 Ft, ami egy évben 2.016.000 Ft és 10 év után meg 20.160.000 Ft. Tudod ha nem cigiznél és azt a pénzt félre tetted volna most tudnál venni magadnak egy Ferrarit. -Komolyan ? és te cigizel ? -Nem! -Akkor hol van a kibäszott Ferrarid?
elment másra...:D ha az ablakon dobálja ki azt a pénzt, akkor is jobban jár mint ha cigire költené, mert legalább nem lesz büdös. Évente kijön a pénzbõl egy nyaralás, ugye milyen rossz lehet... vagy 10évente egy kocsi :D én amikor abbahagytam, elkezdtem félretenni azt a pénzt, amit cigire költöttem volna, egy év után kinyitottam a kis perselyemet, 200ezer ft volt benne. Elment másra, (laptopot vettem belõle) de nem sokkal hasznosabb bármi, mint füstöt venni belõle?
Sose fog lemenni mert folyton emelik a rárakott adókat.
A kérdező hozzászólása: Nekem a szlovák határ van közelebb, ott meg drágább mint itt úgy tudom.
Nekem Ukrajna van közel, így azokat tudom. De pl. a kínai camel utánzat viszont biztos hogy sokkal károsabb.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk a laptop az oké, de a nyaralás nem hat meg. Egy teljes évig nyomorog az ember hogy öt napra elutazzon valahová, nem éri meg nekem. Igazából én is abbahagytam a cigit jópár éve, de tervezem az újrakezdést. Harmincat semmiképp nem költenék rá, de ha egy tízesbõl kijönne azt nem tartanám soknak.
de ki mondta hogy nyomorog az ember? Aki a cigi megszállottja, és feltette rá az életét, az nyomorog, én nem nyomorogtam leszokás után, hanem kb szabadnak éreztem magam, és minden nap úgy keltem, hogy de jó hogy ma sem kell rágyújtanom :D tehát ajándék volt a leszokás is meg a laptop is :D akinek a cigi jelenti a boldogságot annak tényleg nem éri meg
"megy a töltés, vagy a csempészet, ami sokkal károsabb mint a normál cigi." Miért lenne károsabb? Szerintem ugyanúgy van egy minõségi követelmény. Persze ne egy fesztet (ami kint még 100 forint sincs) hasonlíts össze egy itthoni átlag cigivel. Vegyél azonos márkából, pl. marlboroból ukránt és magyart, majdnem ugyanolyan.
Az elsõ vagyok! Sokalltam a cigi árát, és letettem a cigit. Ennek kb 10 éve. Mennyi pénzem maradt így meg?
Te se gondoltad komolyan...Amikor én elkezdtem cigizni, egy dobozzal 3 ft volt. Amikor abbahagytam 700.- És majd ugyanazt a prolicigit szívtam.
A kérdező hozzászólása: Azzal egyetértek hogy nem lehet cigizni úton, útfélen. Pl éttermekben, kocsmákban, mert mértéket kell tartani. Európában itt van a legmagasabb halálozási arány sajna, mert ész nélkül szívják.Plusz az is jó hogy 13 éveseknek nem adnak el. Csak ugye az ezer forint / doboz rengeteg, ezért megy a töltés, vagy a csempészet, ami sokkal károsabb mint a normál cigi.
A kérdező hozzászólása: Na de akkor a fizu is csak egy ezres volt. A cigi ára meg az inflációt követte. De most nem az inflációt követi, csak az adót emelték meg. Az elõállítása két- háromszáz forint.
A kérdező hozzászólása: Amúgy te a második vagy.
Kizárt dolog.A benzin használat igen lecsökkent már pl. Kutak zártak be. Szerinted csökkentették érezhetõen az árát?
A kérdező hozzászólása: Szerintem semennyi. Elment másra ugye?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); [link] A benzinen is sok adó van. Biztos hogy nem lesz olcsóbb. Hogy nézne már ki hogy Orbán kap egy kitüntetést a dohányzás visszaszorításáért tett lépésekért, aztán meg elõsegíti. Meg elvileg több pénz megy el a dohányzás okozta betegségek kezelésére mint ami befolyik belõle.Ez szerintem hülyeség mert nem közvetlenül a TB-hez megy a pénz. Ha az összes dohányeladásból származó adóbevételt a kezelésükre fordítanák, akkor már luxuskörülmények között gyógyíthatnák õket. És elvileg az unió elvárása volt a dohányárak uniós szintre emelése a visszaszorítás érdekében. (Csak amíg Németországba egy gyári munkás kap 1000 eurót és 5 euróba kerül egy doboz cigi, addig itt túlórával kap 90-100ezret és 1000 Ft egy cigi.) Most is ki lehet jönni egy tizesbõl (kb 20 dobozzal számoltál), csak ukránt kell venni. Ha töltöd akkor most se jössz ki sokkal többre, mivel kb. ennyire jön ki egy doboz cigi ára.
A kérdező hozzászólása: A benzin árát a világpiac diktálja. A cigi árának több mint fele csak adó.
szoktam imàdkozni érte
Egy doboz cigaretta elõállítási költsége 100 forint alatt van. :)
A kérdező hozzászólása: Ugye. Nem mernék venni pult alól idegentõl. Akár szárított diólevél is lehet benne, aztán mehetnék reklamálni. Ha átugrassz a határon és rendes boltban veszed meg az oké, rendben van. A töltésben meg az nem tetszik hogy közel sem néz ki úgy, meg nem olyan mint a gyári.

Szegeden (vagy környékén) hol lehet ilyen öngyújtót venni?

Ilyen átlátszó, lilát keresek:
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
ez a legátlagosabb... szinte bárhol
A kérdező hozzászólása: Én is azt hittem, erre már az a csoda ha egyáltalán valamiféle átlátszó fajtát találok, nemhogy lilát, ráadásul pont ezt...

kérdésre adott válaszok
Több mint egy éve használom, azóta nem volt sima cigi a számban. Nem köhögök, olyan kondim van mint soha azelõtt, nincs füstszag, nincs hamu, nem kell kimennem a hidegbe. A "hátránya" annyi, hogy meg kell tanulni a karbantartását, hogy ne égesd le az aksit egy hét után.
És hogy kell csinálni a karbantartását hogy ne égessük le az aksit?
http://www.youtube.com/watch?v=37FWIWp-zkw Ezt érdemes megnézned szerintem!
Ezzel a süketeléssel csak ellehetetleníteni akarják az e-cigit, mert nincs akkora bevétel rajta, mint a hagyományoson. Találtak egy vizsgálaton 10-bõl 3 elõre töltött kínai patronban 1 db káros anyagot. Gyorsan tiltsuk is be erre hivatkozva! Kész röhej, inkább szabályozni kéne a piacot, nem tönkretenni. Azt nem teszik hozzá, hogy a normál cigiben 4000 anyag van, amibõl 40 bizonyított rákkeltõ. [link] [link] Én ezeket ajánlom. Az elsõ egy fórum, ahol, mindenki pozitív változásról számol be. Köhögés, magas vérnyomás, megszûnik, ízérzékelés és szaglás javul. A második egy minõségi e-cigit és nikotinos e-liquidet áruló oldal.
Ki kell tapasztalni, hogy milyen vastag legyen az üvegszál. Ha túl vastag, túlságosan eltömíti a lyukat, ezért nem jut be elég liquid a fûtõszálhoz, és égett íze lesz. Ha túl vékony, tehát marad egy kis rés mellette, akkor pedig túl sok folyadék jut be, akkor szörcsög, és lefolyik középen az akkumulátorhoz. Ezért mondom, hogy nem mindenkinek jó az e-cigi. Némi hozzáértést, és törõdést igényel. Sokan épp ezért tértek vissza a rendes cigire.