Egészség -Egészségügyi ellátások - 10457 db

Mi lehet ez tüdő daganat? (SOS LENT)

Fáj a mellkasom hátam is szokott cigizem régóta kicsit fogytam sokszor sszédülök fáj a fejem és esténként höemelkedés és hányinger
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
talán célszerûbb lenne, ezt egy orvostól megkérdezni, netán elmenni röntgenre.
Mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: És nehezen kapok levegõt ! meg olyan vér ize van a számnak de köptem és semmivér nincs
El kéne menned tüdõszûrésre -

Mit tehetek, ha pimasz hangnemben beszél velem a háziorvosom?

Mostanság gyakori rosszulléteim miatt a belgyógyász kezelőorvosom betegszabadságra javasolt, ezért elmentem a háziorvoshoz. Felvett táppénzre, de teljesen kiforgatta a szavaimat.Végül olyan stílusban köszönt el-a többi beteg füle hallatára-hogy én szégyelltem magam helyette.Egy hét múlva kell visszamennem felülvizsgálatra.Ráadásul olyan ideges lettem, hogy nem emlékszem,most menjek a javasolt rendelésre, vagy nem.Ugyanis semmi beutalót vagy ilyesmit nem kaptam.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
1. Tehetsz panaszt a betegjogi képviselõnél ellene (értsd: feljelentheted). 2. Legközelebb tedd alaposan helyre, és vágd rá az ajtót. 3. Utána pedig keress egy olyan háziorvost, aki normális.
ÁNTSZ-nél is meg etikai bizottságnál is felnyomhatod!
A kérdező hozzászólása: Hozzátenném még, hogy a rendelési idõt sem tartja be:általában 1.5-2 órát is késik, vagy lelép a vége elõtt néha egy órával hamarabb.Mindig nem hívhatják beteghez.
Át kell iratkozni egy másik háziorvoshoz, ha lehetséges. Vannak olyan szemetek, akik fel se állnak a székbõl.

Ennek így kell lennie egy műtét után?

5 napja megműtötték a jobb combom.Az baj , hogy ha megnyomom nem érzem a nyomás erejét , és ha megbököm fájdalmat se?
gyakorikerdesek.hu

kérdésre adott válaszok
Várj várj... Most az a bajod, hogy *magától* nem csúszik hátra? Kézzel hátra tudod húzni vagy sem?
urológushoz kéne menned

NEM LESZ BAJOM ha beveszem a Sumamed 500mg gyogyszert?

ez van irva mellekhatasnak: fehérvérsejtszám változás és a vér bikarbonát
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Vedd be, nem mérgezõ, egymillióan szedtek már Sumamedet különféle okokból. Az orvosod nem írta volna fel, ha nem kéne. Minden gyógyszernek, aminek van hatása, lehet mellékhatása is, nem kell megijedni a listától, kötelességük, hogy még a legritkábban elõforduló mellékhatásokat is leírják (és ez több, mint amit bármelyik bioholmi gyártója megtesz).
Ez egy antibiotikum Ha felírta az orvos, beveheted
Mire kaptad? Én bevettem már ilyet, de az 250 g-os volt
A kérdező hozzászólása: csunyan megfaztam... torok es tuszos mandulagyulladasom van... arra írta fel az orvos.. és neked használt?:)

kérdésre adott válaszok
Érdekes a kérdésre a reakció, hiszen mindenki leírta nem kell a melltartót a kérdezõnek levenni, de akkor mért gondolják sokan hogy iskolai vizsgálaton a fiúknak a nemiszervüket meg kellene mutatni, mi a különbés a kettõ között?Szerintem ott még jobban fennt lehetne akadni nem?
Nem kötelezõ felhúzni, bármelyik vizsgálatot megtagadhatod. Ha valami bajod van, vagy szeretnéd kivizsgáltatni magad akkor meg elmész egy szakorvoshoz.
a mellet megvizsgálatatni iskola orvossal nem kötelezõ, erre a vizsgálatra nem kötelezhetnek.
A kérdező hozzászólása: Föl kellett húzni, és nem a szívet akarta meghallgatni, hanem a mellet megnézni. Akkor meddig kell?
Ha a szívedet akarta meghallgatni, akkor csak annyira, hogy a hallgatófej teljes egészében a bõrödön lehessen. (ruhára téve recseg)
egy iskolai vizsgálaton nem kell felhúzni a melltartót, maximum kikapcsolni hátul, hogy tudja meghallgatni a tüdõdet :) ha mégis fel kell húzni akkor jobb ha kikapcsolod hátul és elõl is felemeled, de szerintem ilyet nem kérnek :P merthogy a melledet csak akkor vizsgálják vagy valami ha aval van gond :P

El látnak még így?

Megrongálódott a személyi igazolványom. Azt szeretném kérdezni, hogy a betegfelvételen, ha csk a pszichiátriára szeretnék bejelentkezni, akkor fogják a személyimet is kérni? A számát leírtam egy papírra.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szokták kérni. És a betegfelvételistõl függ, hogy elfogadja-e. Ha van más azonosságot igazoló iratod(pl.jogosítvány)azt is el kell, hogy fogadják.
Az a baj, hogy nem a számra kíváncsiak ilyenkor, hanem arra, hogy valóban te vagy-e az, azaz fényképes dokumentumra. Próbáld meg! Talán elfogadja így is, aki ott ül.
A kérdező hozzászólása: Lakcímkártya, TAJ és Adó kártyám van, de mint írtam a személyi rongálódott meg. Így is lehetnek kifogások? Amúgy a személyi számát egy papírra leírtam.
A receptet csak aláírni kell
A kérdező hozzászólása: A személyim kettévan törve. Látszik a fotó, akkor elvigyem a megrongálódott személyit is? Kicsit megijesztettél, de megpróbálom. Akkor elviszem a megrongálódott személyit is. Remélem nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: A fotó látszik persze. Még egy kérdés. Amikor kiváltom a gyógyszereimet, akkor ugye kérik a személyi számot, na ott mit csináljak, ha az én személyim kettétört? Akkor is a sajátomat írjam rá?
Ha látszik a fotó nem lesz gond. Ilyenkor az a lényeg, hogy a te TB-del ne más vegye igénybe az ellátást.
Nem tudok róla, hogy kérnék. Morfiumos gyógyszerek, tapaszok kiváltásakor szokták kérni. De akkor rá is van írva a receptre.
A kérdező hozzászólása: Közbe felhívtam õket és nem kell a személyi, attól függetlenül megcsináltatom a jövõ héten, remélhetõleg. A dokim sincs most bent amúgy. Betegállományba van.

Skóciában ismer valaki magyar nőgyógyászt?

Nőgyógyászhoz kéne mennem, és jobban örülnék, ha magyar orvoshoz tudnék menni. Illetve azt sem tudom, hogyan működik itt a dolog, mindenképpen időpontot kell kérni, ha NHS dokihoz megyek, akkor is? KÖszi a választ, elég sürgős lenne.
gyakorikerdesek.hu

Mennyibe kerül kb. egy korábbi műtétkor behelyezett bokacsavar kivetetése TB nélkül?

A nélkülözhetetlen kapcsolódó kórházi költségekkel együtt. Kérhető-e bármiféle támogatás?
gyakorikerdesek.hu

kérdésre adott válaszok
Igen, adhatsz. Bár a vérvételnél pontosan megmondják..