Egészség -Egyéb kérdések - 45776 db

Bokaszalag szakadáskor vagy valami arra helyezkedő ízület elszakadásakor tudunk járni?

Lábfejem két oldala fáj de járni és dolgozni tudok vele, voltam röntgenen törés, repedés nincs.
gyakorikerdesek.hu

Hallásproblémák, fiatalon. Megoldás?

Sziasztok! Ma fizikán a hullámokat tanutuk, és azt is megtanultuk, hogy az ember 20 hertz és 20.000 hertz között hallja a rezgéseket. És ezeket a regéseket meg is hallgattuk. Vagyis hallgatta volna, de 10.000 hertz fölött nem hallottam azokat, de ha órán súgnak, azt hallom.. :D AZ igaz, hogy 2× voltam a Forma-1-en, de nem idén, és csak keveset hallgatok hangosan zenét, és lapvetően vigyázok a hallásomra, mert semmi gyógyszer nincs a süketségre..e ugyebár :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Vigyázz a füledre, és akkor nem kell gyors romlásra számítanod. Bár majd idõs korodban gyorsabban fogsz megsüketülni.
Mert ez nem olyan, hogy ha süket vagyok, akkor mindent hangosabban kell hallgatnom. Te a magas frekvenciákat nem hallod, de az emberi beszéd (és az is, ami a tv-bõl jön) tudtommal 500-5000 Hz között van. Tehát azt tökéletesen hallod. A magas frekvenciákból nem hallasz dolgokat annyira jól, tehát lehet, hogy pl nem ugyanazt hallod egy zenében, mint a társaid, de ez a köznapi életben nem zavar.
A kérdező hozzászólása: Ezért nem értem :D Hallom ha beszélnek meg minden és úgy hallgatom pl a tv-t mint a korombeliek, annál nem hangosabb. Csak ez a fránya fizika óra bf*satott... :D Mert kkor azt miért nem hallom? :/
A kérdező hozzászólása: Ezt semmiképp nem lehet visszafordítani. Ugye? :/
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. :) És számíthatok további drasztikus romlásra?
Nyugi, nem vagy hallássérült, mert a beszédfrekvenciák rendben vannak. Azért menj el fülészetre, ha aggódsz!
Nem tudok arról, hogy visszafordítható lenne. Úgyhogy jó lesz vigyázni.
Érdemes lehet szakszerûen megméretni a hallásod. Idõnként ez elõfordul, pl nekem is 18 éves koromtól egy kissé károsodott a hallásom, ismeretlen okból. Én forma 1-en se voltam, és hangos zene meg sose :)
De lehet! Menj el homeopátiás orvoshoz! (Mellesleg családorvoshoz, fül-orr-gégészhez és audiológiára meg otoneurológiára is.)

Pattanás, valaki?

Az arcomon volt egy pattanás kinyomtam, kijött a genny, de egy nagyon apró fehér pont van még ott, pedig már vérzik, akkor most kijött vagy az ott micsoda? Előre is kössszönöm.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
arcszesz is jó szokott lenni ilyesmire.
nem. Azt hogy tiszta-e nem most fog kiderülni. Nekem is rengetegszer volt, hogy elõbb vérzett mint hogy teljesen kiürült volna a genny.
Lehet van még bennem vagy csak a bõröd, most már ne nyomkodd, jól kend be jóddal, Betadinnal.
A kérdező hozzászólása: Okés bekentem tonikkal, szóval fertõtlenítettem, de ha vérzik, akkor elvileg már tiszta nem?

kérdésre adott válaszok
A hypercapniát a centrális és a perifériás kemoreceptorok egyaránt érzékelik. :)

Egészségügyi kiskönyv meddig érvénye?

18 éves vagyok és születésemkor kaptam és azóta azt használomEz érvényes még vagy már nem?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); a benne lévõ vizsgálatok Rólad szóltak, miért ne lenne érvényes. de nem tudom mire használhatnád? számomra egy egészségügyi könyv az, amivel egy adott munkakörben kötelezõ orvosi vizsgálatokat feljegyzik. annak az érvnyessége az elsõ belsõ lapon fel van tüntetve. igy tüdõszürõ, székletvizsgálat, általános orvosi alkalmasági vizsgálat... csak akkor lehet bizonyos munkakört betölteni, ha ezek a vizsgálatok megvannak. A kiskönyv papirboltban kapható, értelem szerüen ki kell tölteni, és a munkáltataóval szerzõdésbéen álló munkaegészségyügyi orvossal kell a továbbiakat megbeszélni. Amire Te gondolhatsz, abban betegségeid, oltásaid vannak benne. Ez lányoknál bizonyos betegségek elszenvedése, ill. hiánya terhesség esetén lehet fontos. ha másra gondoltál, akkor bocsánat
Ez nem az oltási könyved ?
Az "oltási lap" az más -

kérdésre adott válaszok
Õ szuper Doki: [link] Már évek óta hozzájárok, nagyon emberséges, jó szakember és nem lehúzós :)
Mika Péter.

Nyugtató kis adagban és alkohol együttes fogyasztásától érezhetem rosszul magam?

Napi három 0.25mg Frontin nyugtatót szedek. Viszont jön a szilveszter, amikor alkoholt akarok fogyasztani.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ne haragudj, de ne legyél hülye! Nem véletlenül van rajt a betegtájékoztatón, hogy TILOS alkohollal együtt használni. Ha inni akarsz akkor ne vedd be a gyógyszered, ha beveszed akkor pedig ne igyál. A xanax-ra: "egyértelmûen kijelenthetõ, hogy ezen gyógyszerek alkohollal kombinálva halált okozhatnak." [link]
Nem hiába mondják, hogy a Magyarországon népbetegség az alkoholizmus!
A Frontinra ne igyál alkoholt, mert bajok lesznek. Az egyik hülye haverom is kipróbálta, totál belassult, minden baja volt. Szóval vedd komolyan.
A kérdező hozzászólása: Tudtam, hogy együtt a kettõt nem lehet, csak nem sejtettem. Kíváncsi voltam a tapasztalatokra. Kösz:)

2014-ben mennyi lesz az egészségügyi járulék (TB) munkanélkülieknek?

Lehet már tudni, hogy emelkedni fog-e az idei 6600FT-ról?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A nem biztosítottak egészségügyi szolgáltatási járulékának mértéke inflációt követõ mértékben emelkedik, összege 2014. január 1-jétõl havonta 6810 forint lesz. [link] [link]

A bal szemöldököm mellett ilyen gumó féleség van. Mi lehet ez?

Először azt hittem pattanás, de ahhoz kicsivel nagyobb és már napok óta itt van.. ha megnyomom fáj is.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Eltömõdött egy szõrtüszõ és be is gyulladt, ha fájdalmas. Legtöbbször magától elmúlik a gyulladás, de antibiotikus kenõccsel gyorsíthatod(Tetran). Miután elmúlt a gyulladás a fájdalom biztosan megszûnik, de a duzzanat lehet, hogy ott marad. Ezt kozmetikus ki tudja üríteni, de elmehetsz sebészetre is, ha zavar.