Egészség -Fogak, szájápolás - 12759 db

Mielőtt leesett a fogkoronád éreztél előtte valamit?

pl:mozog,vagy valami mást
gyakorikerdesek.hu

Most tele fognak szurkálni?

Sziasztok 13 éves vagyok és tömmni kell 3 fogamat is.nekem már tűt adnak?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nem fognak teleszurkálni, de igen, injekcióval érzéstelenítik. Ha egy oldalon csak lent vagy csak fent van, az össz-vissz egy szúrás, ha minden fog máshol, akkor valószínûleg többször kell visszamenned.
attól függ, hogy mekkora a lyuk, ha kicsi, akkor nem adnak érzéstelenítõt
A kérdező hozzászólása: 3 fogam asszem 2lent és 1 fent és 2 a bal oldalon és 1 a jobb oldalon...és fáj az a tûszúrás?

kérdésre adott válaszok
én úgy tudtam sehol sem ingyenes a fehér , esztétikus tömés. Az én orvosomnál 15ezer. Drága de legalább garanciális.
Meg hogy melyik fogba kell (hátsóba drágább)-
Ugyanúgy ingyenes a körzeti fogorvosnál, mint az amalgám.
Valahogy úgy van, hogy "nagyságtól" (is) függ

Éjszakára ki kell venni vagy nem a protézist?

A fogorvosom szerint nem kell éjszaka hordani a részleges kivehetőt, de a neten meg sok helyen azt olvasom, hogy éjjel is kell hordani? Most akkor melyik a jobb?
gyakorikerdesek.hu

Ilyen esetben ezek normális tünetek?

26L vagyok és most bújik a jobb alsó bölcsességfogam. Már 5-6 napja éreztem, hogy valami nincs rendjén az ínyemmel...de azt hittem, hogy csak biztosan felsértettem valamivel (esetleg pirítóssal). Ma reggel arra ébredtem, hogy eléggé fáj...aztán a nyelvemmel rögtön kitapogattam, hogy a fog hegye már kinn van. Az normális jelen helyzetben, hogy még a nyakam is fáj ? Olyan érdekes érzés van az arcom jobb oldalán és a nyakam ezen részén.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Normális, ne aggódj. Nekem is így szokott fájni 2-3 napig.
Normális, hiszen az ínyed megsérült, és feszül is az egész, gondolom.

kérdésre adott válaszok
mindegy melyik fogrol van szo, a kompozit (feher) tomes ingyenes. ha azt mondja, hogy fizetni kell erte, hazudnak
mi az hogy lapát fogadat??? ilyen nevû fog nincs.

Ráér még 1-2 hónap múlva elmennem a fogorvoshoz?

Az van, hogy 2013. okróber közebe táján az első 2 letört fogamból lett lecsiszolva és 1-1 korona lett rátéve. Az egyikkel semmi baj (azt leszámítva, hogy a színe sokkal sárgább az eredeti fogaimnál, jóval nagyobb is (=csúnya), ferdén lett felrakva és a 2 korona között nincs egy minimális rés sem). A másikkal viszont elég komoly probléma, hogy kb. 1 hete érzem, hogy nagyon büdös és kezd elszíneződni a fogínyem. Próbáltam fogselyemmel kitisztínani, és akkor vettem észre, hogy felülről a tok mögé bemegy kb. 3 mm-el. Akár hogy megmosom, fogselymet húzogatok büdös marad azon a részen.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Te tudod, de ha vársz vele, akkor lehet tõben fog letörni.
A kérdező hozzászólása: Oké, ezzel csak az a baj, hogy dec. 27-tõl nem leszek itthon, és ha addigra nem tudják megcsinálni/felrakni a koronát, akkor az úgy elég csúnya lesz...bár most olvastam valahol, hogy szükség esetén csinálnak ideiglenes koronát...gondolom olyat mindenhol csinálnak és annyira nem csúnya...vagy igen?
Ennél az ideiglenes koronám is szebb volt... Az ideiglenesben az egyetlen rossz, hogy nem tudsz vele harapni (annyira nem gáz, megszokod, hogy mindent összevágsz kicsire) Most menj orvoshoz, ha büdösödik, akkor ott rohad. Gyökérkezelve voltak azok a fogak?
A kérdező hozzászólása: Nem gyökérkezelt. Végül anyám azt mondta, hogy kibír még 1 hónapot így nem megyek.
karácsony miatt a dec. 25 kizárt, szerintem már csak jövõre lesz ebbõl bármi is, de ne halogasd, ott valami rohad, a maradék csonk is veszélyben van és bármikor begyulladhat az egész, mielõbb menj fogorvoshoz, nem ér rá 1-2 hónapot
Menj el, lehet az ínyed gyulladt és nem is kell leszedni, de ha mégis, akkor az ideiglenessel is kibírod egy darabig, nem annyira ronda, nekem volt elsõ fogaimon ideiglenes korona, míg az új el nem készült.
Ha rohad, akkor mielõbb menj el a fogorvoshoz, másfél hónapot nem bír ki. Ha le kell venni, akkor egy helyen elvágja és lehúzza a koronát. Nem biztos, hogy új korona készen lenne dec, 25-re, de ezt majd a doki megmondja.

SOS! Magatol verzik a fogsorom. Miert? Lent. Folyt.

Ket napja a felso fogsorom elol csakugy elkezd verezni es nem kicsit.Most megneztem jobban es az inyem pros a fogak felett egy ideig utana meg eros vonallal elvalasztodva nornalisan folytatodik az inyem es ha a piros reszt megnyomon akkor megint csak verezni kezd.Szombatob az egyik fogamnal ugy felsertettem hogy omlott a ver de attol miert lenne az egesz fogsoromnak baja?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ínygyulladás, menj el a fogászatra, pár napig ecsetelik, akkor gyorsan elmúlik, addig is öblögess Phlogosol oldattal.
Bejutottak a baktériumok és begyulladt a fogíny. El kéne menni fogorvoshoz, mert elég durva gyulladásnak tûnik, és valószínûleg minél elõbb le kéne húzni.
Vlsz leszedi majd a fogkövet és ajánl valamilyen ecsetelõt + fogkrémet.

Oral B fogkefe pótfej, bármilyen Oral B fogkefére csatlakoztatható?

Pont mikor vettem új fejeket, kinyiffant a fogkefe. Vennék egy gyerek fogkefét hozzá, de nem tudom jó-e a fej arra is.
gyakorikerdesek.hu

Fogköves fogakkal foglenyomat vétel?

nem volt időm elmenni és ma lesz a foglenyomat vétel...ám ha így nem vesznek mintát akkor inkább ma délelőtt elmegyek..bár nem fognak fogadni időpont nélkül... de viszont ha ígyis vesznek mintát, akkor van egy hetem h leszedessem még.. szerintetek?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Ha valakit érdekelne a jövõben, nem lehet így foglenyomatot venni.