Elektronikus eszközök -Fényképezõgépek, kamerák - 1557 db

Egy hülye lánynak megéri ez, aki nem akar csoda fotókat készíteni, de azért ne valami hányadékot kapjon? !

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: köszönöm :*
Nézd végig a tesztképeket, segít dönteni: [link] Az optikája nem túl acélos, ezt neked kell mérlegelni. De ez a gép kb. arra készült, amit írtál :) kiscsajoknak kattogtatni különösebb gépészkedés nélkül.

Ha ilyen képeket szeretnék csinálni ahhoz tényleges tudás is kell? (többi lent)

Szóval vannak fotók amik nagyon tetszenek nekem de nemtudom eldönteni hogy ha ilyen képeket szeretnék csinálni ahhoz milyen gép kell és hogy olyan tudás is kell e hozzá amit tényleg csak a fotósok tudnak. Ha ezt az oldalt megnézitek akkor tudtok válaszolni a kérdésemre nagyon fontos hogy végig nézzétek mert csak így kaptok tényleges képet arrol amire gondolok ez az oldal <[link] előre is köszönöm a válaszokat!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Persze azzal énis tisztában vagyok hogy nem profi képek és nemis a bescannelt képekre gondoltam hanem a portrékra .Bár nekem úgy tûnik hogy ezeket a képeket õ csinálja magárol vagy rosszul gondolom? Szóval hogyha szeretnék ilyen képeket csinálni akkor vennem kell egy jó gépet , amit ki kell ismernem és ennyi elég is lenne?
Nem tudom, pontosan melyik fotókra gondolsz. Az elsõ halmaz csak beszkennelt õsrégi fotóknak tûnik. Ha a lányra gondolsz, akkor ahhoz egy jó objektív kell és szép, természetes fény. Az meg, hogy 200-300mm kellene hozzá, enyhén szólva túlzás. Lényeg a nagy rekeszérték, de bármikor csinálok neked ilyen képet 50-100mm között. Mivel egyik kép sem torzít, nem hiszem, hogy nagylátószöggel készültek volna. Ezt nehéz megállapítani anélkül, hogy ismernénk a fotós helyzetét.
Kicsit reflektálva azért az eddigi válaszokra, szerintem jobban le lettek húzva ezek a képek, mint indokolt lenne, sok egészen jó van köztük. Mire ezeket a természetes fényû portrékat Te is elkészíted, rámegy kb. 1 év, ha 0-ról indulsz és mellette mondjuk nem ezt csinálod fõállásban, hanem hétvégeken fotózgatsz és folyamatosan tanulsz. Szóval nem annyi, hogy veszel egy gépet, pár obit és a második hétvégére megvannak a képek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat !:D
Kontraszt meg a szaturáció fel van húzva, kb ennyi
A kérdező hozzászólása: Valaki tudna nekem egy olyan gépet ajánlani ami 200-300 ezer körül vagy alatta van és ilyen képek készítésére alkalmas ?
Szia, szerintem te a kis mélységélességre gondolsz, ilyen fotókhoz messzirõl 200-300mm-es teleobjektív kell, a közeliek pedig 28mm nagylátószögû vagy 50mm nagy fényerejû (1.4 vagy 1.7) alapobjektívvel készülhettek. Természetesen vaku nélkül.
Valószínûleg fotósnak, vagy valamilyen más vizuális mûvésznek tanul. Egyrészt nagyon sok kiugróan jó koncepciója és képe van, másrészt rengeteg a szerkesztési hiba. Mintha a fény- és színtanon már végigértek volna, de a kompozíciós elõadás még nem ment volna le. De egyértelmûen tehetséges, még ha van is hova fejlõdnie. Az utómunkája is jó, nem csak hajigálja a filtereket. A többiek cucca alapján neki is valamilyen belépõ tükrös gépe, és fix objektívei lehetnek. Fix ötven tuti, de szerintem egy 35 vagy 24 is. Ezekkel lehet ilyen hátterû képeket csinálni, zoomból ezt legfeljebb a méregdrága f2.8-as alapobjektívek hozzák. Összességében viszont ez nem drága felszerelés, kb. 250 ezerbõl megvan. (Váz, fix 50, fix 20-35 körül valami). A maradék jó szem, meg rengeteg gyakorlás. Ha célirányosan ezt a képi világot kereset, pár év alatt fel lehet érni ide.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nikon D80-at használ, jobbára 50mm körüli objektívekkel. Több képen is látni a gépet, van, ahol alá is van írva. Ugyanilyen képi világhoz elsõsorban az utómunkát kell megtanulnod, mert nem így esnek ki ezek a fotók a gépbõl. Erõs kontraszt, zömében hideg színek. A Lightroomban elmélyedés nem árt. Nem nagyon csak annyira, hogy elérd ezt a hatást. Bármilyen APS-C szenzoros gép megteszi. Mondjuk egy Nikon D5200, akár alapobjektívvel, hogy legyen egy zoomod is. [link] ...és egy 50mm-es portrézásra. [link] Ha olcsóbban szeretnéd megúszni, jó a kissé gyengébb fényerejû verziója is: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szélsõségesebb gyújteményt nem is tudtál volna választani. A képek zöme nagyon "gyengeamatõr" munka! A képeket nézegetve még azt is meg merném kockáztatni, hogy nem azonos a képek készítõje, bár a viszonylag jobb minõségú portrék is hagynak némi kívánnivalót. A háttér elkenése sem éppen nagy gyakorlatra vall, némelyik képen nagyon zavaróak a viszonylag éles háttérelemek, (még is, hogy csak felismerhetetlen foltokban látszódnak) ahhoz hogy a portré valóban jónak nevezhetõ legyen, a hátteret lényegesen jobban el kellett volna kenni! Az utánuk következõ életképeknél is meglehetõsen sok a technikai hiányosság. A képet minõségi rangsorba állva, legjobbak a portrék, (bár az sem profi szívonal) aztán az éleképek, majd az elsõ garnitúra (ami viszont botrányos, ha most készültek csak botrányosan rosszak, ha netán beszkennelt anyag, akkor ilyen minõséget minek reklámozni, ezek a képek még a nem publikus családi albumban sem állják meg a helyüket!) Ilyen képeket, némi gyakorlással bármilyen fényképezõgéppel lehet készíteni, (a jobb képekre gondolok)a gép ismerete, és alapvetõ fotós tudás kell csak hozzá. Ha részleteznéd melyik képek nyerték meg a tetszésedet, többet tudnék segíteni!
Ezek a képek még amatõr képnek is gyengék...
15:42-esnek: tévedsz ha azt gondolod hogy nem lehet jó torzításmentes portrét készíteni közelrõl. Bizony hogy lehet! Ez csak tévhit hogy az annyira torzít.
Egy közepes gép elég, amit kiismersz, és gyakorolsz nagyon sokat. De ehhez DSLR kell, kompaktokkal ez a képi világ nagyon nehézkes.

Androidra lehet IOS (iphone) camerat huzni?

ha igen linkelje valaki koszi:)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: valaki linkeljen pls
Aztán mit kezdenél vele?
A kérdező hozzászólása: nagyon megtetszett..mind1 hogy ios7 vagy 6-os csak valamient:)

Manuális fókuszálás?

Sziasztok!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
én manuálfókuszt általában csak állványon használok, liveviewban fel lehet nagyitani a képet a fókuszáláshoz (nálam 10x-esre), az segit. Olvasd el a használati utasitást...
Egyáltalán miért gyötröd magad a manuális fókusszal? Vannak körülmények, amikor mindenképpen a manuális fókusz állításra van szükség, de folyamatosan azt használni, miért?
Nincs a géped keresõjében fókusz visszajelzõ? Nekem ha netán a manuál fókuszt kell használni, mindig a visszajelzõre hagyatkozom, és még nem csalódtam, bár a fokuszállító gyûrüt nagyon óvatosan kell forgatni, mert nagyon kevés mozgásra el tud állítódni. Egy hosszabb gyújtótávolságnál még inkább fennáll a veszélye a mellé fókuszálásnak.(a kisebb mélységélesség tartomány miatt)Mindenképpen javaslom a gép használati utasításának alapos áttanulmányozását! Egyébként bocs nem bezoomolsz, hanem rázoomolsz! (ha növeled a gyújtótávolságot, magyarul szükíted a kivágást)

kérdésre adott válaszok
Ha nem adnak hozzá akkor igen. Vagy kiveszed a memóriakártyát és bedugod egy kártyaolvasóba. Az gyorsabb
Valószínûleg lesz a csomagban mert ez ma már alap tartozéknak számít. Azért talán elõfordulhat ha egy egész olcsó gép, bár tényleg még azoknak is tartozék. Ha megvan a gép pontos modellje rákereshetsz és fel szokták tenni mit tartalmaz a csomag. Ha netán nincs benne sem drága dolog, kb 500 Ft. Van drágább is de azt drága gépekhez lehet érdemes venni, már ha tud is többet? :P A kártyaolvasót nem feltétlenül javasolom olcsó géphez mert minek? Nincs pár perced hogy bemásolja? Amúgy kártyaolvasóból is tudsz venni alap darabot kb 1500 Ft, de van több ezerért és ennél már van minõségi különbség is. A helyedben olcsó géphez elõbb kipróbálnám a sima usb kábelt hogy megfelel e a gépre történõ betöltési sebessége. Meg ezt összevetném a használat során bemásolandó képmennyiséggel is, mennn ha csak egy olcsó gépet vennél hogy legyen valami, szóval nem profi cuccot akkor valószínûleg nem is fogsz annyi képet bemásolgatni a gépre, szóval hova sietnél annyira.
Nézd meg a leírásában. De az csak sima usb vagy mini usb kábel.
A csomagban benne van az adatkábel is. De célszerûbb kivenni a memóriakártyát és kártyaolvasóval használni

Mi a MB es mi a KB?

fenykepezogepek eseteben
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: jo, ezt eddig is ertettem, de mit hataroznak meg?
Az egyesek és nullák számát egy bináris adatfolyamban. Ez ugyanolyan általános mértékegység, mint a kilogramm, vagy a méter. Ha valami 1 kB, akkor 1024*8 = 8192 darab egyes vagy nulla szerepel benne, ha 1 MB, akkor 1024*1024*8 = 8388608 egyes vagy nulla van benne. Ez lehet a fényképezõ által készített kép mérete, vagy a benne lévõ memóriakártya kapacitása.
MB - megabájt kB - kilobájt kb - körülbelül KMB - körzeti megbízott
[link]

kérdésre adott válaszok
A kep keszitesevel kell kezdeni ott kel jol csinalni es asztan mar a tbbi jon mgatol..:) tippek foto keszitesehez : [link]
hát akkor kapjunk bele milyen progi van a gépeden, melyikeket tudod kezelni, PhotoFiltre van é ?
Azért ahhoz, hogy értelmes választ is lehessen adni, jó lenne tudni, mi a baj a képpel, mekkora, satöbbi.
kb , mintha volna egy kissé büdös, és még ráadásul rossz kinézetû ételed, mivel tudnád finommá , széppé tenni -semmivel
Ha már fotózáskor el van rontva, akkor semmivel sem lehet helyrehozni
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nem lehet vele csodát tenni de tuti hogy van valami amivelszebbnek tûnne

"Legjobb" Canon (! ) DSLR videózásra?

Tudom, hogy nincs olyan fényképező ami a legjobb, mert ez relatív. Én személy szerint Nikon párti vagyok értek is hozzájuk, most egy D800-assal fotózgatok. Nos mivel a Nikonok 24-30 fps-ével sokat nem lehet kezdeni, ezért kérlek titeket, ajánljatok olyan Canon gépet ami minimum 60 képet vesz másodpercenként, és beépített sztereó mikrofonja van. Ha már a tulajdonságainál járunk, szerintem egy kihajtható- elforgatható-dönthető-tekerhető kijelző sem negatívum. Ára maximum 200-250e. Forint (csak váz) +1 objektív, de olyan igazi (gondolok itt pl. :50mm f/1.2L). Az EOS 5D Mrk. III nagyon megtetszett, meg jókat mondanak róla, de az ára. Azért az sok az első Canon gépemhez.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nem tudom, mi a gond a 24 fps-sel. Nem is tudok hirtelen olyan DSLR-t, ami tudna 60 fps 1080p-t. A legjobb Canon HDSLR jelenleg a 70D. Viszont nem L-es, hanem EF-S STM objektíveket nézegess inkább rá, azzal tudod RIG nélkül is elég jól használni, mert teljesen normális a követõ fókusza.
Canon 1d C :D :D :D :D "Mindössze" 3 milla :D Komolyra fordítva a szót a Canon 70D már részben videózásra van tervezve. Ajánlatos egy STM-s obit venni hozzá szettben.
Szóval vissza akarsz lépni minõségben. 200 ezer körül nem kapsz a D800-nál jobb videós gépet. Az egyik legjobb jelenleg a piacon. 720p-ben 50/60 fps-re is képes. A Canonnál 1080/60p-re csak az EOS-1D C képes, ami 3, 5 milliónál kezdõdik, de sztereó mikrofonja ennek sincs, mivel ez a profi videózásban nem általános szempont. Ami a legközelebb áll az elvárásaidhoz, az a Panasonic GH3. FullHD-ben vesz fel 60fps-sel és beépített sztereó mikrofonja van. Nagyon jó minõség, de 200-250ezernél azért drágább.
Nem haragudj hogy visszakérdezek, de én azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményed a nikon d800-ról?

Milyen obiektivvel lehet mosott hátterű fotot készíteni?

Nikon d3200 fényképezőgéphez ha tudnátok ajánlani.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
a 18-55-tel is lehet, csak nem mindig. Mint ahogy a linkelt obival is lehet, de szintúgy nem mindig, minden helyzetben. Csak meg kell(ene) érteni, hogy a kis mélységélesség miktõl függ. És akkor tudni fogod, hogy az amit le akarsz fotózni és ahol, azt meg tudod e csinálni. Mert vásárolhatsz te bármit, ha nem érted a mélységélességet néha jól elmosott lesz a kép háttere, néha nem - ilyenkor mondják egyesek, hogy szar az obi... :)
Telével vagy fix objektívvel. Elnézést.
nagy fényerejûvel az 50 mm-es obik jók és olcsók
A kérdező hozzászólása: ugy 80000ft körül
A legjobb egy nagy fényerejû fix objektív (tehát nem zoomos, pl 50mm, 85mm). A mosott háttér a kis mélység-élesség eredménye. Függ a használt rekeszértéktõl, a modell háttértõl való távolságától, és attól, hogy mennyire tele állásban csinálod a képet. Tehát ha olcsón meg akarod úszni, akkor egy 50mm 1, 8-as objektív jó kezdet, persze behatárol, hogy nem tudsz zoomolni. Zárt térben problémád lehet, ha nincs elég hely.
Igazából bármivel, ha van helyed és lehetõséged komponálni. De egy nagy fényerejû telével fix objektívvel egyszerûbb.
Sokfele objektivvel lehet meg akar egy kompakt gepen is.. mien geped van es mien objektived???
A kérdező hozzászólása: ilyenel lehet? [link]
Én Nikon 35mm f1.8-at használok, szerintem brutálisan jól mossa a hátteret, és mivel dx vázon van, ezért szoroz rajta 1, 5, így durván 50mm. Az 50mm f1.8-al az a baj, hogy dx vázon 75mm, fx vázon 50mm. szóval ha telézni szeretnél az 50mm az jó választás, de ha családi képeket akarsz készíteni, akkor a 35mm.
a linkelt obival lehet
De még mindig nem írtad le, mit jelent neked a "nem túl drága". Mennyi a maximum amit kiadnál? Úgy könnyebb bármit ajánlani.
A kérdező hozzászólása: Leegyzserüsítem, Szerintetek milyen obiektivet vásároljak ami nem tul drága és tudok vele ilyen fotokat készíteni: [link] [link] pl: 18-105 vagy ha tudtok egy link et adi arról az obiról elõre is köszönöm, igy is sok segítség érkezett de én egy picit "elefánt" vagyok még ezen a téren.
Egyszerûbb lenne, ha megmondanád kb. mennyit szánnál rá.
A kérdező hozzászólása: irtam a gépet NIKON D3200 Kit obi 18-55

Nikon coolpix l820? Vagy ebben az árkategóriában van jobb?

Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek a nikonról? Vagy tudtok jobbat hasonló(50.000ft-s) árkategóriában?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szia, én is ugyan ez a kérdésem, h milyen mert én is ebben az ár kategóriában keresek bár szerint jó es meg éri az árát
A kérdező hozzászólása: [link] én még ezeket néztem a Nikonon kívül :)