Emberek -Munkahely, kollégák - 685 db

Milyen személyes dolgot írnátok magatokról a munkaadó kérésére?

Azt kérték, hogy az önéletrajz mellé írjak pár szót magamról.Férj,gyerekek, család stb...
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Én is pont a gyerekes részen gondolkoztam, mivel még nincs.S lehet az a baj, hogy na akkor mindjárt megy úgyis szülni.:D Ha meg lenne, akkor meg az lenne a baj, hogy ha beteg a gyerek, akkor én is hiányzok stb...
Nem túl jó dolog, mert, ha gyereked van, az a baj, ha idõigényes a hobbid, akkor az. :S Elég rossz helyzet, nem örülnék egy ilyen kérésnek. Hazudni meg felesleges, úgyis kiderül. Szerintem a nagyon személyes dolgokat mellõzd.
Elvileg ezt nem kérdezhetik. Én inkább arról írnék, hogy mivel foglalkozok a szabadidõmben (nem mintha sok közük lenne hozzá), hogy pl szeretek kirándulni, keresztrejtvényt fejteni, stb.

Szabadság csalás?

Augusztus óta havi szerzödéssel alkalmaznak. Eddig minden hónapra nekem és egy másik munkatársamnak is 2 szabadság járt. Elözö hónapban neki 1, nekem változatlanul 2 nap. Mikor megkèrdeztem hogy most mièrt jár neki csak 2, azt a választ kaptam hogy ezt dobta a gép, és hogy én egy évvel vagyok idösebb mint ö, meg valami kerekítést magyaráztak. Most decemberben nekem jár 1, neki kettö! Rajtunk kívül még ketten dolgoznak ugyanígy havi szerzödésekkel. Ök idösebbek mint mi. Csakhogy: nekik egyik hónapban 2 nap járt, utána 3. (azzal magyarázták hogy vannak gyetekeik) Majd ismét 2 napot kaptak köv hónapban. A szerzödésünk mindvégig változatlan maradt. Akkor most mi ez a szabadságokkal hogy egyik hónapban ennyi nap, másikban annyi jár???
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Elég bizalmatlan lehet a fõnökötök. Nálunk is mindenkit havonta hosszabbítanak, de nincs így lebontva a szabadság hónapokra. Tavaly például simán elengedtek két hétre februárban, és a többiek sem havi 1-2 naponként veszik ki a szabit. Hogy tudtok így nyaralni, vagy akár az ünnepek alatt egy kicsit otthon lenni?
Ha tegyük fel van valakinek 25 szabadnapja egy évben kiosztanak neki minden hónapban kettõt de mivel így maradna 1 nap egyik hónapban hármat kap, ugyanez ha valakinek van 23 szabadnapja kap minden hónapra kettõt, de mivel így -1 lenne év végére egyik hónapban csak 1et fog kapni.
[link] Az életkor utan jár emelés, illetve gyermekenként is járnak plusz szabadnapos. Nincs itt semmi csalás.
A kérdező hozzászólása: Èrtem. Köszönöm szépen!

Macskák az üzletben?

Ma a szüleimmel bementünk egy szörmeboltba anyumnak sapkát nèzni. Már kintröl láttam hogy kèt macska ül bent az èpületben az ablakpárkányon. (párnán ültek) Ahogy bementünk, megcsapta az orrom a macskaxar szag! Körülnéztem és kb 6-7 macska volt az üzletben, a szörméken ültek! Felfordult a gyomrom a látványtól meg a szagtól, 2 perc mulva ki kellett jönnöm az üzletböl. Anyuèk is hamarosan kijöttek utánam. Természetesen ott semmit nem fogunk venni! Mérgemben azon gondolkodtam feljelenten ezt a boltot. Ti feljelentenétek?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
"Te mit szólnál ha utòlag kiderülne valakitöl hogy a ruhád milyen körülmènyek közt kèszült" Te ugye még nem láttad, milyen körülmények között nyúzzák le a szerencsétlen döglött állatokról a bundájukat, hogy neked szõrmeruhád legyen..? Elmész te az álszent ..... ......ba, méghogy a gyomrod felfordul az élõ állatok látványától, hát akkor fetreng bele a megnyúzott állatok tetemei közé!
A kérdező hozzászólása: Ha meg már itt tartunk, akkor okoskáim szerintetek az ösemberek mibe öltözködtek hogy meg ne fagyjanak? Oh ugye ugye...
Jaaa, hogy te és az anyukád még az õsemberek szintjén vagytok, ezt nem tudhattuk...
Jaj, draga kerdezo, ha tudnad hogy keszulnek a ruhak es a boltban vasarolt elelmiszerek 95%-a, emiatt nem fone a fejed. :) Az irasodbol pedig az jon le, hogy ez nem egy nagyker, csak egy kis bolt, valoszinuleg torzsvevokkel. A lelked megnyugtatasa eredekeben, en egyutt nottem fel 8! macskaval, es 2 kutyaval. Nem emlekszem, hogy komoly betegsegem lett volna valaha, pedig nem en vagyok a terminator noi valtozata. Ha mar igy raersz, jard vegig az osszes kinai es torok kajaldat, es jelentsd fel mindet! Ha mar lud, legyen kover! :D
Még szép, hogy ok arra, hogy feljelentse õket! Kisállatkereskedés? Nem. Akkor közegészségügyi kérdés. Nem véletlenül írja le a jogszabály, hogy egy üzlethelységnek milyen feltételeknek kell megfelelnie. Valszeg megkenik az ellenõrt, ezért nem aggódnak az üzletben, de azért egy bejelentés nem árt.
Olyan jó dolog ez a feljelentõsdi. Mit érsz el vele, ha megteszed? Vásárolni úgy sem ott fogsz.
Anyaaaam, te tenyleg remenytelen vagy. Az allati hust, ne hasonlitsd egy boltban levo allathoz! Egy, mert logikailag teljesen helytelen, ketto, mert magadat jaratod le. Ja, es kepzeld, abszolut ellenzem az allando, tomeges husevest, ami miatt az allatokat ugy tartjak, ahogy. Igen, eszem hust, de nagyon!! minimalisan, hogy ne miattam nyomorogjon ott meg tobb szerencsetlen. Ebben tudatos vagyok, es hidd el, meg nagyon sokan azok, meg akkor is, ha te epp nem ismersz ilyen embereket. Mar vartam, hogy elohozakodj az allergia temaval. Mint mar emlitettem, ez feltetelezhetoen egy kis bolt, mint ahogy ezt te sem cafoltad. Ebbol kifolyolag nem megrendelesre, es nem nagy uzemben dolgoznak. Az vasarol ott, aki belep a boltba, az pedig nyilvan latja a macsekokat. (ha az IQ-ja eleri a 90-et, akkor nem fogja megvasarolni az allergiajara) Vegul, annak ellenere, hogy erkolcsileg sokak szerint nulla leszel, nyugodtan feljelentheted oket, csak teljesen ertelmetlenul. Biztos vagyok benne, hogy akadt mar ilyen "okos", mint Te, es probalkozott, de a bolt, az nyitva all... Jo tanacs: Vegezd el a nepegeszsegugyi ellenor szakot, hatha valami tudast vernek a kis buksidba, ha mar igy szeretsz jelentgetni. Nyugodtan valaszolhatsz erre a hozzaszolasomra, fogok tudni aludni, csak kerlek, ne hasznalj ilyen ocsmany szavakat, mert olyan meltatlan.
A kérdező hozzászólása: Az az ocsmány aki a másik anyját szìdja és mellette okoskodik! No mindegy, én igenis nem szeretek macskaxarszagú meg koszos padlójú, macskákkal teli üzletbe menni. :-)
Most oszinten miert faj ez neked?? Ha narkot csempesznenek, vagy szerveket, na de par cica?? Nem tetszik, nem kell tobbet odamenned. Majd megy az, aki szereti azt a helyet. Nyilvan van ilyen, ha ezer eve uzemel. A jelentgetessel jaro idot, inkabb toltsd valami ertelmessel.
A kérdező hozzászólása: Ez a bolt "ezer"ève üzemel!
Mivel nem vásároltál náluk, így nem ragadhat rád semmilyen kórokozó. A Tesco-t meg remélem, már feljelentetted az egérpiszok miatt.
A kérdező hozzászólása: Csak úgy mellékesen: és ha valakinek macskaször allergiája van, megvesz egy terméket amin a cicák fetrengtek az jó? Az helyes? És akkor sem higênikus egy üzletben állatot tartani. (kivéve a kisállat kereskedéseket, de ott sem szabadon futkoznak az állatok)
Hát, ugyan az a véleményem mint az elõzõnek. Ne akard megtudni, hogy azok a szõrmék, hogy készülnek. Szerencsétlen állatok legtöbbjét élve(!) nyúzzák meg. Te pedig azért vagy most komolyan kiakadva, mert van bent pár élõ macska? Az élõ állat undorító, a dögét meg felhúzod, mert decuki? Nem csak, hogy egy undorító féreg vagy, de még egy valószínûleg újgazdag liba is. Grat, az eszedért.
ne hasonlítsd a csótányokat az élelmiszerek között a macskához egy szõrme termékeket áruló üzlethez. Ha magad is macska és állatkedvelõ lennél, nem akadtál volna ki az eseten. Mindenesetre teljesen felesleges feljelenti a boltot. Nem élelmiszert árul, így nincs tiltva, hogy Macskák legyenek bent.
Az anyukadat en egyszer sem emlitettem. :) Az, hogy TE nem szeretsz, az nem jelenti azt, hogy mas sem. Ameddig nem tartanak fegyvert a fejedhez, nem kell odamenned. :)
Ha akár 40 macska van az üzletben, az sem OK arra, hogy bármilyen feljentést tegyél.
Utolso, te meg nem hallottal a macskas kavezorol? Az se allatkereskedes, es teli van cicaval. :) Be ne tedd a labad, szkafander nelkul, kave melle pestis virust kaphatsz a cicustol!
Jó, de a különbség az, hogy az õsemberek azért tették mert nélküle meghaltak volna. De te tudnád nélkülözni, mert már másból is tudnak ruhát csinálni. Az étkezést meg ne vegyük bele, mert az is egy létszükséglet, és nem mindenkinek van elég pénze ahhoz, hogy annyi zöldséget és gyümölcsöt vegyen, amibõl jól lakik az egész családja.
A kérdező hozzászólása: Hát már ne is haragudj de ez nem feljelentösdi!, Te mit szólnál ha utòlag kiderülne valakitöl hogy a ruhád milyen körülmènyek közt kèszült ès nagy az esèly rá hogy valamilyen betegsèget rád ragasztott az állat? Vagy neked tök mindegy hogy bemèsz egy boltba meglátsz ilyet ès elintèzed azzal hogy többet ide nem jössz ès annyi?
A kérdező hozzászólása: Egy az hogy fogalmatok sincs miért mentem be abba a boltba, kettö: ki mondta hogy igazi szörmét akartam volna? Végezetül remèlem ti vegetáriánusok vagytok, mert szegény disznó, csirke, tyúk stb. Ha valaki álszent akkor azok ti vagytok utolsó kettö!
A kérdező hozzászólása: Egyèbkènt anyukámnak mentünk sapkát nézni. De gondolom ti olvasni sem tudtok. :-D :-D
Lehet, hogy csak alapanyagnak vannak ott :) Én nem jelenteném fel õket, hiszen saját maguk alatt vágják a fát. Elõbb utóbb senki nem fog bemenni hozzájuk, és akkor lehúzhatják a rolót.
A kérdező hozzászólása: Végülis ja. Tescoba meg bevásárlóközpontokban is láttm már a termèkek zacskóján meg a padlón madár és egér xart. De jó is az ugye?
A kérdező hozzászólása: Figyelj! Engem letámadtak bunkó módon, ráadásul nem is a kérdésemre válaszoltak, (habár nekik tök mindegy volna ezek szerint azt is ha csótány mászkálna az élelmiszerboltban...) nem fogom hagyni magam! Plusszban édesanyámat szídja az egyik xarházi? Ugyan már! Álszent pi..ák. Tuti esznek pipihúst, hanburgert stb. De arra nem mondják hogy szegény állat...
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Mindenki magából indul ki! :-) :-)
Azt azért megkérdezném, hogy a macskák vajon mit szólnak ahhoz, hogy ott vannak hatan-heten bezárva egy üzletbe?
Ha egy kis, privát üzletben (ami NEM élelmiszerüzlet) KÉT macska van, az nem okoz semmiféle problémát. Két macska nem okoz olyan erös szagot, hogy azt bárki isészletelje, kivéve, ha direkt a macska-WC mellett állsz és az napok óta nem volt tisztítva. Viszont szerintem azzal nem vagy tisztában, hogy a félig feldolgozott szörméknek, illetve a kikészítésssel kapcsolatosan egy szücsmühelyben MILYEN szagok vannak. Amit éreztél szagit, az NEM a macskák miatt, hanem a börök miatt volt. Ha fel akarod jelenteni, megteheted, de igencsak sokba fog kerülni, mert az elveszített perköltségeket neked kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Hogy otthon te hány állatot tartasz az más. De aki azt mondja hogy egy üzletben normális ez, hát nem tudom...
A kérdező hozzászólása: Nem kèt macska volt hanem sok! A macskaxar szag az macskaxar szag!!!

A munkaidod hany százalékát toltod kapcsolatepitessel?

Cégen belulire gondolok főként , de a külső is jöhet , mint külön szám. Írd oda kérlek , hogy férfi v no vagy , es életkort is.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Reggel/este köszönök kézfogással mindenkinek(de ezzel mások is így vannak), ebédszünetben együtt eszik mindenki amit néha megnyújtunk egy beszélgetéssel amíg arra várunk hogy a dohányosok visszaérjenek.(ha nekik jár szünet dohányozni akkor nekünk is jár beszélgetni) Munkaidõben szinte csak munkáról szoktunk beszélgetni mert sok feladat csoportmunka és nagy figyelmet igényel.(nálunk csak férfiak dolgoznak) 27/F
Elég kis százalékát, tekintve, hogy a munkakörömbõl adódóan (is) fontos lenne. Sok a munka, így kb. 5-30 perc egy nap, és ebben benne van az is, amikor gyorsan eszek valamit. De nem minden nap egyforma, olyan is van, amikor több órám van erre, de a munkahelyi légkör, plusz a felépítés miatt ez egy szûk körre korlátozódik. (Ha a kérdés a munkahelyen belüli kapcsolatépítésre vonatkozott.)28n

Vajon állásinterjún hátrány lehet, ha valaki fogszabályzós?

Nem fém ugyan, hanem porcelán, de valamenynire akkro is látszik.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Biztos nem. Hallottam mar elonyerol is. A fogszabalyozo lehet hogy kenyelmetlen es sokszor hulyen nez ki, de ha te ezt vallalod, akkor a munkaado szemeben akar pozitiv is lehet, hogy te aldozatok aran is kepes vagy elerni a celokat. Nagyon hulyen es szorszalhasogatoan hangzik, de en nemreg voltam tul egy 3 honapos allaskeresesen, es egy nagyon kedves ismerosom elismert HR manager egy neves multinal Pesten. Mindig az apro dolgokat nezik, mert azokat a jelentkezo nem tudja megjatszani. Mindenki tudja, hogy az allasinterju szineszkedes a javabol. A HR a mogottes dolgokra figyel. Remelem nem nezel hulyenek, de igaz amit irok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, megnyugtattál. :)
Milyen állásnál? Hostessválogatásnál lehet, de egy szakmai állásnál nem azt fogják nézni.
A kérdező hozzászólása: Szakmai állás. Csak hogy eseteleg nem-e ront az ember megítélésén. Õszintén szólva az emberek mdnig meglepõdnek, nem tudom hogy ez állásinterjún pozitív lesz-e vagy inkább nem.

Van olyan hogy valaki kifogást keres hogy nem akar dolgozni?

Van ilyen? Miért válogatósak azok akiknek semmi végzettségük nincs?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én is válogatok... most nem azért, de utoljára vállaltam el ILYEN f0s állást. Mostantól ha jelentkezek valamire, és nem tetszik pár dolog a munkakörülményekkel kapcsolatban (amúgy van szakmám) akkor egyszerûen nem vállalom el. Kész. Ezt is kár volt, már az interjún megbuktak nálam, de adtam nekik egy esélyt. Már az egészségemet veszélyezteti ami ott folyik, szóval ne ítéljetek el senkit. Nem tudhatjátok kinek milyen kehe, nyûge, baja van.
A kérdező hozzászólása: 7-es válaszoló! Ha én megtehetném hogy ne kelljen dolgoznom, akkor sem bírnám ki a semmittevést. Akkor inkább lenne egy vállalkozásom. Persze mindenki más :-)
Nekem van szakmám, eladó. Ha úgy tetszik, válogatok, de mindezt azért teszem, mert tudom magamról, hogy pl. 12 órában nem TUDOK dolgozni, állva nem TUDOK dolgozni, kinti pultban télen szintén nem tudok (bár azt nem tudom, ki tud egy hétnél tovább) nem pedig csak nem akarok. Így már egy csomó lehetõséget ki is zártam. Ha ezeket naivan elvállalnám, megszivatnám azt aki felvett mert nem tudnám elvégezni a munkám, megszivatnám a HR-est a papírmunkával, és magamat is megszivatnám, mert egy újabb kudarcélménnyel gazdagítom magam. Szóval az ésszerû válogatás sajnos egy szükséges rossz, ha az embernek vannak olyan határai, és be is ismeri õket.
Nekem ugyan szakmám van, de én is elég válogatós vagyok. Takarítói, meg akármilyen munkát elvállaltam, viszont az eladóiból elég volt az embertelen idõbeosztása miatt, a gyári munkát pedig még csak meg se próbálom 3 mûszakban, mert az egy [email protected] Én meg nem azért tanultam annyit, hogy egy gyárban rohadjak meg. Amúgy még tanulok.
üdv! én nem akarok dolgozni...olyan élethelyzet állt elõ, pár évvel ezelõtt, az életembe, hogy ezután nem nagyon kellene már dolgoznom.persze egy idõ után mindig kerestem valamit, hogy mégis korom ellenére, csináljak valamit, de rájöttem, hogy azért a pár tízezer forintért minek egész hónapban dolgozni... még mielõtt valaki ideírná...nem apuci tart el!
A kérdező hozzászólása: Az aki képzett, az sem igazán válogathat, de több a lehetösége mint egy max 8 általánost végzettnek. Le vagyok döbbenve amikor hallom az ilyenektöl hogy èn oda nem megyek. Akkor sem ha sem szic segélyt sem semmit nem kap. Inkább pénz nélkül marad.
Az a baj, hogy amíg ilyen olyan segélyeket megkapnak ez nem is fog változni. Sajnos a saját családomban is van ilyen, szép szóval képtelenség hatni rá.
Mert lusta tróger [email protected] Persze van olyan, hogy valaki tényleg nem talál munkát a szakmájában... de a legtöbbnek valójában szerintem a munka büdös. Fõleg a kisebbségnek nem tetszik ez a munka téma.
A kérdező hozzászólása: Most pontosan nem a kissebbségre gondolok. Magyarok közt is akinek max 8 általánosa van, nem kell a takarító munka stb.

Miért elvárás, hogy hasmenéssel is menjen dolgozni az ember?

Főleg olyan melóba, aminél nem nélkülözhetetlen, ráadásul olyan helyre, ahol nem megoldott a gyors wc-re jutás.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az élettársam egy gyárban dolgozik. Feltünt többeknek hogy az egyik munkatársuk 5-10 percente rohangál a mosdóba és fal fehér. Odament hozzá a müszakvezetö, megtudta hogy az embernek hasmenèse van. Azonnal hazaküldte meg jól leb..a hogy hogyan kèpzeli hogy így bemegy dolgozni? Tehát a munkavállalók agyában van az hogy ha ilyen beteg akkor is elvárják hogy bemenjen. Pontosan hogy a cég érdeke a zavartalan munkavégzès és a termelési folyamat fojtonossága, valamint a többiek egèszsége. Pl egy gyárban 100 emberböl bemegy egy idióta betegen, vègigfertõz mèg 15 embert akik szintèn másokat fertöznek meg. A termelès akadozni fog a betegsègek, emberhiány miatt. Inkább egy ember maradjon otthon táppènzen, mint 30 egyszerre. A munkáltatók is így gondolkodnak csak egyesek.a munka hösei akarnak lenni. Egyèbkènt ha valaki màsokat fertöz a munkahelyen akkor emiatt elöbb fogják kirúgni mintha otthon marad pár napot.
Most hogy olvasom, hogy járt az user, rájöttem, hasmenéssel dolgozni menni mégiscsak hasznos lehet.
Egyáltalán nem a munkavállalók találják ezt ki.Nálunk szintén gyár, elvárás hogy betegen dolgozz és ha elmész betegállományba azonnal megvonják a béren kívüli juttatást ami nagyon is beleszámít az amúgy is ócska bérbe, és még el is beszélgetnek veled a munkaügyön utána , hogy mégis mit képzelsz és õk sem mentek (fõnökök) betegállományba mikor ez meg az volt a bajuk.. Nem egy embert rúgtak ki betegállomány ürügyén persze csak úgymond "nem hosszabítottak szerzõdést"
A kérdező hozzászólása: Köszi, de mint írtam, nélkülözhetõ vagyok, szóval semmi sem múlik azon, hogy ma vagy holnap vagy jövõ héten végzem el a munkámat, max. kevesebb fizut kapok, de ez már az én bajom. Persze megint más egy olyan meló, ahol másnak kell beállnia helyetted, bár a szaporaf.sáson az sem segít :) Mindenesetre én kerülöm is az olyan emberek társaságát, akik influenzásan 40 fokos lázzal vagy éppen egy jó kis rota/calici/szalmonellavírussal megfertõzve, f.sva-hányva is dolgoznak, mert õk a munka hõsei. Ja, csak közben még megfertõznek 100 másik embert, akik közül meg talán némelyiknek van annyi esze, hogy betegen nem megy emberek közé...
Ismerõs gyárban dolgozik. Egyik userre rájött a szapora. Fõnök kötekedett, nem engedte ki. User nem tudta tartani. Milliós kártérítést ítélt meg neki a bíróság...
A széntabletta mondjuk pont semmire nem jó, a megoldás iránya viszont igen. Vannak erre nagyon jó gyógyszerek, ami még egy durvább fosást is helyrerak annyira, hogy tudjál melózni. ( Pl Reasec.)
Széntabletta?
Alapvetõen az lenne a normális, hogy a beteg ember otthon marad és ezt a fõnök is és a kollégák is elfogadják és természetesnek veszik.Csak az a baj, hogy ebben az országban semmi nem normális.A fõnökök, kollégák, munkahelyek többsége különösen nem!
Utolsó! Én pontosan az egyik "kedves" vírusos hasmenésben-hányásban szenvedö munkatársam miatt lettem beteg. Elkaptam töle én is meg mások is. Ö kb 70 kilós nö, (meg sem kottyant neki a vírus) én meg alapból 44 kiló vagyok. Neki köszönhetöen 3 nap alatt lefogytam 41 kilóra. Alig éltem. Úgyhogy másokra is gondolni kell amikor valaki a munka höse akar lenni, és betegen bemegy dolgozni.
Ez nálunk is elég gáz, mert amúgy nálunk össze is omlik. Nem a világgazdaság, de olyan kevesen vagyunk, hogy ha 1 ember hiányzik, emberfelettit kell teljesíteni, hogy meg legyen a meló, és maradéktalanul akkor sincs meg. Márpedig ha nincs meg, akkor ott éhen marad pár száz ember, ami miatt az egész céget kiteheti, és mindenkinek veszélybe kerül a munkája. És itt jön a csavar, mert ahogy kiderült, vendéglátásban dolgozom, és ott elég komolyan veszik ezt , nem szabad ezzel "szarozni" , ha valakinek ilyen baja van, az nem jöhet be dolgozni. Úgyhogy nem egyszerû megoldani.
Azt elfelejtettem mondani hogy az èn munkahelyemen az egyik csókos 6 hónapot volt táppénzen. Mégsem rúgták ki! Söt! Futkoztak neki táppénz elölegèrt meg segèlyekèrt mert a táppènz miatt kevès fizetèst kapott!!!
Sajnos olyan országban élünk, ahol az embernek ki kell dolgoznia a belét egy kis alamizsnáért. (elnézést a kifejezésért) 21/f
Amikor oviban dolgoztam dajkaként, ott is elvárás volt, hogy betegen is menjen az ember dolgozni(!).Ha valaki betegség miatt hiányzott, nem rugták ki ugyan, de húzta a száját mindenki és tette a megjegyzéseket, hogy jaajjj, de nehéz volt helyettesíteni! Volt, hogy az óvónõ úgy jött be, 40-fokos lázzal, taknya nyála összefolyt, hogy csak gyógyszert rohan feliratni, aztán másnap bement dolgozni gethesen, gyógyszerel a zsebében. Mert "muszáj", mert gyerekekkel foglalkozunk és nem hiányozhat a munkaerõ.Na de akkor fertõzzük végig a gyerekeket is??!
Mert ha nem tetszik el lehet menni ez a fõ szlogen mindenfelé. Olyan munkanélküliség van , hogy a dolgozó nem kockáztathatja meg , hogy a hiányzása miatt kirúgják. Persze nem azt fogják leírni papíron , de a lényeg hogy kitehetik a szûrét és aztán nem fog fosni mert enni sem lesz mit. Sok munkahelyen a betegállományt büntetik , pénzmegvonással , ételjegy megvonással, prémiumosztásnál az összegen is meglátszik egy két nap betegállomány is. Ahol eddig dolgoztam mind így volt és mindenki aki beteg volt ott szenvedett bent, és fertõzött mindenkit de senkit nem érdekelt ez. A miértre a válasz : csak, mert megtehetik , embertelen és kizsigerelõ körülmények közt szerintük jobb a termelési mutató.
bedugsz egy tampont a popóba is , azt már mehetsz is ,
Én egyszer bementem.. Az úton hasgörcseim voltak az ájulás kerülgetett és biztos voltam benne, hogy most bemegy.. Végül eljutottam egy nyílvános wcig, de senkinek nem ajánlom azt az érzést. Késõbb kialakult erre egy jó kis hasi gyomorideg, manapság ha hosszabb útra megyek egybõl rámjön a szapora, mert arra gondolok, hogy megint úgy járhatok, mint akkor. Plusz én elvárom a munkatársaimtól, hogy ne fertõzenek meg, fõleg ne valami jó kis hetegig ülõk a klotyin vírussal. Szóval én azt mondom, hogy így senki ne menjen munkába. Könyörgöm nem vagyunk állatok, hogy a fõnök miatt [email protected] vagy megfertõzzem az egész munkahelyet.. Én inkább arra figyelek, hogy ne kapjak el semmit, ha munkába megyek nem csinálok olyan ételt amit nem bír a gyomrom, nemigen eszek gyanús (lejártnak kinézõ) ételt és inkább magam készítem az ételt, minthogy megvegyem készen.
Úgy tudom Reasecet már nem lehet kapni.És nem is mindenki szedheti.A legegészségesebb az, hogy ha embernek fosni kell, akkor fosik.Persze eltekintve a legsúlyosabb esetektõl, pl ételmérgezés, fertõzés stb.Ilyenkor viszont egyértelmû remélhetõleg, hogy orvoshoz megy.
Nálunk ha valaki (láthatóan) betegen megy dolgozni azonnal hazazavarják. A kollégáknak is kötelessége jelenteni, ha valaki beteg...
Utolsó! A kirúgást ma már nem kell indokolni. Állományban lèvöket is kirúgnak. Ha meg olyan a munkahelyed ahogy írtad, akkor ha valamelyik dolgozó fertözõ beteg, javaslom sokat legyen a fönök közelében. Azonnal haza fogják zavarni.hogy betegen ne menjen. Garantálom! :-)
Mert minden fõnöknek nagy öröm a tudat, hogy még fo sás közben is csicskáztathatja az embert.Sõt az a legjobb! Kíváncsi lennék, annak is örülne-e, ha egyszer bosszúból befosna a szekrényébe(vagy más helyre) az alkalmazott?Vagy "véletlenül" rázárná valaki az irodát, mikor kitudódik, hogy hasmenése van :DDDD
A többi emberre is figyelemmel kéne lenni. Pl ha vmi vírus miatt van hasmenés, és valaki úgy megy be dolgozni mert félti a munkáját (közben agyonfertöz mindenkit) én azonnal páros lábbal rúgnám ki.
Ha kifizetik a kollégák a kiesõ pénzt, és biztosítanak arról hogy a fõnökök nem velem fognak packázni utána, szívesen otthon maradok, de amúgy nem.
Normális helyen nem elvárás.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igazából a melóhelyen megértik, fõleg mert egész nap úton vagyok és tudják, hogy nincs minden sarkon egy benzinkút, ráadásul egy nõnek még gázabb ilyen szempontból. Inkább a család, fõleg a páromé olyan, hogy még akkor is bemennek dolgozni, ha 5 percenként mennek fosni... Mintha összeomlana a világgazdaság, ha 1 napot kihagynak :)

A kollégáim csak képmutatásból voltak kedvesek velem?

Eddig két melóhelyem volt, mindkét helyen csak pár hónapot töltöttem. Mindkét helyen nagyon kedvesek voltak hozzám, segítettek, nagyokat beszélgettünk (persze dolgoztunk is) és jó volt egyáltalán velük lenni is.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Hasonló helyzeteken mentem keresztül és is és két fontos dologra rájöttem: 1.Munkahelyen nem lehet barátkozni, mert ott mindnyájan vetélytársak vagytok.Ha megpróbálod, 99% hogy csalódsz.A munkahelyen képmutatás megy, meg a fúrás, más nincs.Ne árulj el semmit magadról, feleslegesen nem kell bunkónak lenni, csak légy mindig tárgyilagos és a munkára koncentrálj, beszélgetni pedig csak semleges témákról érdemes(pl idõjárás, ennyi azt hiszem elég is...). 2.A szomorú az, hogy azokkal az emberekkel, akiket kollégaként ismertél meg, akár valóban jó barátokká is válhattatok volna, ha el nem rontja a dolgokat egy munkahelyi környezet.

Az ilyesmit minek nevezik?

Van egy kollégám és sokszor csinálja ezt és hasonlókat-
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Hát ez igen érdekes. Én nem nevezném energiavámpírnak, egyrészt mert õk magukról szoktak beszélni, ezzel átrakva másokra a saját terhüket, másrészt a fordítottját nem tudják megcsinálni, hiszen energiát csak szívni tudnak, de azt is tudat alatt teszik sokszor. Õ viszont nekem úgy tûnik tudatosan csinálja, de lehet nem. Én hipnózisnak mondanám.
A kérdező hozzászólása: Elgépiesedett?Ezt hogy érted? A tömeggyilkosok meg depis nõhiányban szenvedõ antiszocok tudtommal, neki meg elég szép barátnõje van és nem antiszoc, fõleg nem depressziós.
energiavámpír. vagy tipikus, megkeseredett egyedülálló magyar középszerû férfi. ne törõdj vele.
Szimplán egy munkahelyi fa$zkalap. Semmi természetfölötti nincs benne. Ha teheted, kerüld.
Igen, igen, igaza van 4-esnek!
Ez lényegében szuggesztió. Sugall feléd egy "üzenetet" és ha fogékony is vagy rá akkor hat. Ez egyfajta hipnózis. Tanulható, mindenki meg tudja csinálni. Lényegében pszichológiai dolog semmi ezo vagy mágia :)
A kérdező hozzászólása: Igen az energiavámpír az más, a srác szinte soha nem beszél magáról, csak ha valaki annyira kitartóan kérdezi, és bizonyítja, hogy tényleg komolyan érdekli. És érdekes módon tanácsot sem ad, szóval nem is okoskodó. Mivel eléggé izmos az egyik kolléganõm kért tõle diétás étrendet, de mindig elhárította valami viccel. Kérdeztem tõle, hogy miért?És azt mondta azért, mert ha harmadszor is odajön hozzá tanácsért, akkor valóban érdekli a dolog, nem csak az idejét akarja fecsérelni, de kettõ után szinte mindenki elbukik és valóban így volt a kolléga nõvel is, múló szeszély volt. Szóval akkor hipnózissal szórakozik:) Utána olvasok.
Az ilyen "elgépiesedett" patkányokból lesznek a tömeggyilkosok. Fokozottan kerüld!

A régi dolgozók felmondanak a fönök miatt? (! )

Ha egy munkahelyen egyszerre több régi dolgozó mond fel a fönök sunyisága, hazugsága, csicskáztatása miatt, akkor a fönök miért nem néz magába hogy ez miatta van? Hogy a stìlusa miatt régi, megbízható embereket veszít el? Miért nem magába keresi a hibát?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Vannak emberek, akik hatalmi pozícióba kerülve megváltoznak, mások, mint mellérendelt kapcsolatban. Valószínûleg kevés az önismerete ahhoz, hogy ezt belássa, ilyen emberrel sajnos nem lehet kompromisszumot kötni.
A kérdező hozzászólása: Mi mástól tudtuk meg hogy idegeneket vesz fel 8 órába valszeg a mi helyünkre, (4 embert) minket meg évek óta 4 órában foglalkoztat. A mai napig hivatalosan nem közölte velünk hogy új munkatársak vannak, be sem mutatta öket! Ez egy kb 10-12 embert foglkoztató közintézmény. Tudja jól hogy mi is 8 órásak szerettünk volna lenni. Aljas, szemét, gerinctelen húzás volt. Sosem hittem hogy meg fogom utálni a fönököm, de megtörtént.
Figyi, a volt fõnökömnek idén az összes alkalmazottja lecserélõdött, mivel senki se bírja elviselni, köze nincs a szakmához, mégse õt küldi el a gazdasági igazgató, hanem inkább végignézi hogy mindenki sorban felmond.
Sajnos vannak ilyenek. Nálunk is az üzemvezetõ miatt mondtak fel nagyon sokan a munkahelyemen, többnyire azok akiknek több szakmájuk van és könnyebben találnak munkát. Mi is 2 kollégánkkal nagyon úgy vagyunk már vele hogy beadjuk a felmondásunk vagy kérvényezzük áthelyezésünket egy másik részlegre, mivel már a vezérigazgatóhoz is eljutott a hír hogy valami nincs ott rendben és arra felé a másik részlegen vagy is a másik gyárterületen ami 2 várossal arrébb van ott rengeteg szabad hely lesz egy új üzemi rész megnyitása miatt így komolyan fontolgatjuk hogy átmegyünk oda, mivel igaz hosszabb az utazási idõ, csak nem mindegy hogy milyen a környezet mert már a többi mûszakból is jöttek kollégák szólni hogy szívesen tartanának velünk ha összetudjuk hozni még szerencse hogy az egyik nagyon jó haveromnak aki kollégám is egyben puszi pajtása a nagyfõnöknek aki eltudja intézni hogy átrakják oda az egész mûszakunkat vagy a 3 mûszakból összehozni egyet akik jönnének.