Emberek -Tanárok, iskolatársak - 583 db

Én ezt már nem bírom tovább, mit tegyek?

Szóval, kezdjük az elején. Az egész úgy kezdődött, hogy van két legjobb barátom, egy fiú és egy lány. A fiúval rokonok vagyunk, nagyon szoros a kapcsolatunk ezért néha megöleljük egymást és ez nem tetszett az egyik osztálytársunknak. Róla annyit kel tudni, hogy lány és ő az osztály középpontja, pedig egy megbízhatatlan önző gonosz személyiség. Szóval ő féltékeny lett a rokonommal való barátságomra ezért elkezdtek kicikizni minket egy másik osztálytársunkkal (aki utál engem). Idáig ez nem is lenne baj előfordult már ilyen máskor is, viszont kezdett elfajulni a dolog. Mivel mindenki ennek a 2 lánynak akar megfelelni ezért kitalálták, hogy elkezdik piszkálni a barátaimat és engem, de nagyon durván. Belekötnek minden egyes dologba amit csinálunk vagy mondunk, megtesznek mindent, hogy megbántsanak minket. Ez 2 nap alatt történt. A 2. nap délutánján az osztály középpontja facebookon bocsánatot kért tőlem, de ennek ellenére másnap ment minden ugyan úgy. Odáig fajult a dolog, hogy elsírtam magam a suliban és a 3. óra előtt haza akartam menni ( csak a rokonom nem engedte meg). Így 15 perc késéssel értünk be matek órára. Itt jött a második probléma. A matek tanárunk egyben az osztályfőnökünk is és valamiért nagyon utál engem, szerinte kellemetlen személyiségem van. Megkérdezte mit csináltam eddig, én pedig elmondtam hogy az osztálytársaim nagyon megbántottak és haza akartam menni. Erre a kedves tanárnő azt válaszolta, hogy csak visszakapom azt, amit az évek során ők kaptak tőlem. Na én itt akadtam ki, mivel 7 éven át mindenki tőlem kérte el a házit, leckét ha nem értettek valamit engem kértek meg, hogy segítsek és én mindig megtettem. Nem gonoszkodtam senkivel, vagy ha mégis mindig bocsánatot kértem. Ez a piszkálódás már egy hete megy, minden nap sírok, már fáj tőle a fejem. Lassan már édesanyám is ott tart, hogy biztosan én vagyok a hibás pedig nem. Az összes tanár utál mert azt sohasem látják mikor piszkálnak csak azt amikor megvédem magam. A barátaim mellettem állnak, de én már nem bírom tovább. Egyszerűen nem lehet beszélni az osztálytársaimmal.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Hát az egyik felük szeret, a másik felük utál. De azóta a helyzet normalizálódott kicsit, azért köszönöm a kedves választ. :)
Az ilyenekkel sok mindent nem tudsz kezdeni, ez a legnagyobb baj. Fõleg, ha az anyukád sincs az oldaladon. Majd alkalomadtán kérdezd már meg az ofõdet határozottan, hogy konkrétan mit adtál az osztálytársaidnak, amivel most a jelenlegi helyzetedet "kiérdemelted". De azért azt megsúgom, hogy hányok az olyan tanároktól, mint amilyen a tiéd. Más tanároknak mi a véleménye rólad?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)
Én már régen megütögettem, meghúzogattam volna a hajukat. Ilyen nincs, de manapság a k*rvák irányítanak mindent. Szólj anyukádnak, hogy egy másik suliba szeretnél járni. Vagy szólj az ofõnek, hogy nincs igaza, mert nem hagynak békén, és miért hazudnál.
Szia! :) Lehet, hogy késõn írok de nagyon, nagyon sajnállak! :(( Szerintem próbálj azzal a két emberrel beszélni akik cikiznek a rokonoddal, hogy kéritek fejezzék be mert nagyon rosszul érzed magadat. Ha ez nem segít anyukáddal beszélj és ha meggyõzted hívd be az igazgatóhoz!!! Amúgy az ofõd egy ro***ék. KITARTÁÁS! :)

Mi tegyek? Miért ilyenek velem?

Nem birom tovább!Rugdosnak,csúffolnak bántanak az iskolában nem akarok szólni a szüleimnek mert akkor a sulis társaim még jobban csinálják! De már nem merek iskolába menni.Segitsetek kérlek.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy anyu nem engedi mert 1 és fél èv van vissza de én nm birom ki
7: nem baj, ha utálják, lényeg hogy ne bántsák.
Szerintem mondd el a szüleidnek, hogy ez a helyzet és írassanak át félévtõl egy másik iskolába! Sajnos ha az ember bekerül egy skatulyába, akkor onnan nem nagyon szabadulhat. Iskolát kellene váltanod, és közben elgondolkodnod azon, hogy miért pont téged bántottak, és az új iskolában ennek megfelelõen viselkedni már az elsõ naptól.
Hát a szimpla lelki terror sem sokkal jobb, mint amikor rugdossák az embert!
Akkor iskolát kell váltanod.
Megmondom, mit tegyél: Szólj be nekik erélyesen! Ne hagyd magadat, hogy piszkáljanak! Minél jobban hagyod magadat annál jobban rádszállnak, mert tudják, hogy téged lehet piszkálni, úgysem teszel ellene semmit... Szóval NE hagyd magadat! Ha meg bántanak üss vissza! És, ha akkor sem állnak le, akkor tényleg szólni kell a tanárnak.
De mégis hogyan tudnak mi ezen segíteni?
Ha nem egy nagyon gyenge iskolába jársz, akkor a tanárok le tudják állítani a zaklatást. Ha meg olyan gyengék a tanárok, akkor tényleg jobb ha másik iskolába mész.
A kérdező hozzászólása: De ha szólok nekik akkor még jobban csinálják.De ennek soha nem lesz vége
Szólnod kell a szüleidnek is és legfõképpen az osztályfõnöködnek. Ez nem normális dolog, nem olyasmi amin át lehetne lépni.
A tanárok az ilyet nem tudják leállítani, de ha mégis sikerülne nekik, akkor még jobban utálnák az osztálytársai. Iskolaváltás lenne a legjobb megoldás.

Milyen jellemezőket mondanátok a tökéletes tanárra?

Megértő, kedves stb.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
egyáltalán nem kell kedvesnek lennie, megértõnek meg végképp nem. egészen egyszerûen birtokában van annak a hasznos tudásnak, ami engem mindennél jobban érdekel-ergó sokkal jobb benne, mint én-és õ úgy adja át nekem, hogy az edzés/óra végén még éhesebb legyek a hatalmára, mint amikor odamentem.
jól magyaráz, türelmes, nem kivételez, kellõen humoros, de ugyanakkor fegyelmezni is tud, van kiállása
Tudjon fegyelmezni. Elvárja, hogy megtanuljuk az anyagot, hogy ha kell minden órán feleltessen és ne hagyja annyiban a nem tanulást. Kissé humoros és megértõ.
Emberként bánjon a diákkal, ne legyen alá-fölé rendeltségi viszony, hogy "én vagyok a tanár, te pedig csak egy diák vagy". Tudjon rendet tartani, követelje meg az anyagot, de legyen humora is egyben. Lehessen vele beszélgetni, és legyen közvetlen.
Igazságos.
rajong a tantárgyáért. (ezért ilyen rosszak a tanárok, mert ez nem igaz rájuk)
Nem létezik!
-Amikor az órán bent van:legyen kedves, ha rossz napja van, akkor se bunkózzon be senkivel.Ne kivételezzen se a jegynél, se feleltetésnél, se máshol/máshogyan.Legyen nyugodt, magyarázza el az anyagot részletesen, elejétõl hátuljáig és fordítva, ha kell, akkor többféleképpen.Ne engedje, hogy a gyerekek fegyelmezzék õt(nálunk volt ilyen tanár nem is egy általánosba is, sõt középiskolába is, aki engedte, hogy õt idomítsák, mint egy kiskutyát a diákok többsége, akik okosabbnak képzelték magukat).. -Az órán kívül:legyen kedves, megértõ, lehessen vele beszélgetni akár lelki problémákról vagy érdekességekrõl, adjon tanácsokat, ha tud. 18/L
következetes legyen. A többi ebbõl már jön.
A kérdező hozzászólása: Kedves 5-ös válaszoló. Igenis van ilyen tanár. Az én angol tanárom pont ilyen és õ mellé még kedves és megértõ is.
Mondjon valamit plusszba. Ne csak azt tanitsa meg amit KELL, hanem fuszerezze meg az anyagot. Mondjon olyan erdekesseget amit mas nem mondd el, amit csak tole tanlhatunk meg. Ha olyan a tema, meseljen szemelyes tapasztalatot. En az ilyesmit mindig megjegyzem es igy osszekapcsolva a leckevel egybol eszembe jut szinte az egesz ora. Legyen gyakorlatias. Ne csak a tananyagot tanitsa meg, hanem tanitson meg gondolkozni. Vilagitson ra az ok-okozatokra. En ezzel egeszitenem ki a tokeltes tanar jellemzeset. :)
mint amilyen a biológiatanárunk:D "ez ittpedig a homo neanderthalensis. pont olyan mint a magyar tanár, nem?:D"

Szerintetek megvédjem? Vagy csak magamat is bajba sodornám a fölösleges hősködéssel?

Nemrég mentem gimnáziumba. Az osztálytársakkal jóban vagyok, de úgy komolyabban csak 2 gyerekkel lógok.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Tedd meg, védd meg! Minden tiszteletem a tied! Így kéne gondolkodnia minden kortársadnak! :) Ez a hozzáállás! Egy pár ilyen ember, mint te jöhetne az osztályomba, mint osztálytárs. A többiek miatt ne zavartasd magad, majd rájönnek egyszer. Végre van valakinek szíve! :) Hajrá, én neked drukkolok! :)
Erõsen elgondolkodtam a kérdéseden, és eszembe jutott egy eset a saját múltamból. Volt egy barátom az osztályban, még általános iskolában, az öccse is abba a suliba járt, de szegény srácnak elég nagy dioptriás szemüvege volt, ezért gúnyolták, megverték, többször összetörték a szemüvegét. Mondanom sem kell senki sem segített neki, teljesen magába fordult, hasonlóan viselkedett mint az általad leírt srác. Megelégeltem hogy még a saját testvére sem áll ki mellette, így léptem. egyik alkalommal mikor verni készült õt pár nagyszájú gyerek, közbe léptem. Elõször szóban, majd késõbb tettekben is megvédtem õt. A barátaim nem álltak mellém, így teljesen egyedül maradtam mindenki ellen.Hozzáteszem, lány vagyok, szoval elég érdekes helyzet alakult ki. Igen, megéri megvédeni egy olyan valakit, aki nem tudja megvédeni magát, csupán a lelkiismereted tisztasága miatt megéri, és amiatt hogy különb légy mint a többi tapló. Ha a barátaid igaz barátok, melléd állnak, nem ellened lesznek, ellenkezõ esetben jobban jársz ha ezek a barátok most eltûnnek, még mielõbb egy komolyabb helyzetben hagynának cserben. Õszintén szólva egy verekedés elkerülésére talán az egyik legjobb mód, ha bele sem mész. Értem én ezt úgy, hogy ha bekapsz egy két pofont, tûrd férfiasan, és állj odébb. Ne érdekeljen mit mondanak mások.Nehéz, rettentõ nehéz.De így leszel ember, nem pedig seg.gfej Lehet hogy a középsulis éveid tönkre mennek, de nem az életed, de az is lehet hogy tiszteletet vívsz ki magadnak.
Én arról beszélnék a tanárral, hogy a gyerek nem beszél.Ez elég nagy gáz. Ezen kívül srgítenék neki, hogy gyorsabban öltözzön és ne fusson öysze velük. Szellemileg ép egyáltalán?
Kérdezõ nem történt semmi rossz veled a suliban?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem is védd meg! Jó, hogy legalább tennél valamit, nem úgy, mint az a sok sültbolond, aki csak végignézi és röhög rajta, ahogy a másik barmok szekálják a szerencsétlent. Engem is maceráltak sokat és rossz volt, hogy a tanárok sem álltak mellém. Tedd meg, jó érzés lesz, hogy segítettél és a gyerek is érzi majd legalább, hogy nincs teljesen egyedül. Nekem is nagyon tudja az idegeimet tépni, ha gyengébbeket macerálnak, olyankor sosem gondolkodom azon, hogy közbelépjek-e. Még nem kenték el a számat, de párszor megkaptam, hogy egyszer kiverik a fogaimat. :D Nem nagyon izgat. Ezután is közbelépek, ha kell. Tedd azt te is, de azért vigyázz magadra! Igazad van abban, hogy most kiderül, kik az igaz barátok. A mai világban sokan inkább becsukják szemüket-fülüket, nem számít, hogy a másik bajban van... Velem volt, hogy elájultam és aztán megtudtam, hogy jópáran elmentek mellettem. Ennyit az összetartásról... szóval állj ki a gyerekért, legalább egyvalaki mozduljon meg!
Nagyon aranyos vagy, bárcsak mehetnék segiteni neked! Ird meg a történteket, de az sem ártana, ha a nagy szájuaknak megmondanád, hogy olvassák el a kérdésedet, hátha segitene! Mindent bele!
Miután megvédted es nekiallnak csesztetni egyszerûen ossz le mindenkit h mennyie szanalmasak legyen nagyobb pofád... az iskola olyan mint a vadon... az osztályok a falkák... van egy két nagypofáju minden osztályban es szepen... egyszerû hierarchia uralkodik.. ha nagyobb a szád és kivivod a tiszteletet akkor nem fognak csesztetni... amugy volt egy film nem jut eszembe a címe de errõl szólt ott a végén a “hõs“ is kiközösített lett és bosszúból a pártfogoltal lelõtték fél iskolát ...
Tudod, amig olvastam a soraidat azt éreztem, hogy a szivem egyre szaporábban ver, és könnyek jöttek a szemeimbe.Elképzeltem, ahogyan szemben álltál velük. Te egy nagyon értelmes gyerek vagy! Remélem ezek a gyerekek el fognak gondolkodni a tettükön és te továbbra is cselekedjél mindig emberi módon, hogy az iskolatársaid példát tanuljanak tõled! Köszönjük, hogy ezt meg merted tenni!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Túl vagyok rajta. Leírom mi történt. Ma napközben többször elbizonytalanodtam hogy bevállalom-e. Végül tesióra után megvártam míg a gyerek felöltözik, de nem volt elég gyors, és megérkeztek. Elõször bejött 3 felsõbb éves, de õk csak köszöntek szóval visszaköszöntem. Majd bejött egy nagyobb csapat akik rögtön neki is álltak beszólogatni. Akkor hangosan megszólaltam hogy szépen megkérem õket hogy hagyják békén. Az osztálytársaim nagy része kiment, de volt olyan aki bent maradt nézni. Viszont mellettem egy se állt ki. Egyik legrégebbi és legjobb barátom kiállt volna, de õt elõtte többször is megkértem hogy ne tegye, mert abba az osztályba jár. Egyedül õ tudott a magánakciómról. Rögtön elõállt a fõ gyerek aki kérdezte hogy mit ugatok és az arcomhoz pofonra tartotta a kezét. Késõbb leengedte, mert én nem hátráltam meg és folyamatosan a szemébe nézve nyugodtan beszéltem. Elõször elkezdte az ilyenkori dumát "Keménynek érzed magad?" majd elmagyarázta hogy ha valakit halántékon csapnak az elájul, és többször is felszólított hogy csapjam halántékon. Nyugodtan közöltem vele hogy nem ezért vagyok itt, hanem hogy megkérjem hogy szálljon le a gyerekrõl. Erre jött a válasz hogy azért nem merek verekedni, mert attól félek hogy kikapnák. A válaszom az volt, hogy bár nagy valószínûséggel kikapnák, de nem félek, viszont nem így szeretném lerendezni ha már az ember gondolkodni is bír. Utána megkérdezte hogy engem miért zavar hogy a gyereket piszkálja, erre a válaszom egy egyszerû "Neked hogy esne?" volt. Utána már lenyugodott és szerintem egy kicsit elszégyellte magát, ugyanis átment védekezésbe. Azzal jött, hogy õk már megkérdezték a gyereket és az azt mondta hogy nem zavarja. Erre a válaszom az volt hogy persze hogy ezt mondja! Én is ha félnék tõled nem merném megmondani! A gyerek már rég kiment a felsõbb éves pedig összezavarodottan magyarázkodni kezdett, amiben volt minden, de már nem emlékszem rá. Én megkértem szépen még egyszer hogy ne piszkálja és elmentem. Az osztálytársaim csak annyit jegyeztek meg hogy "Ez igen vakmerõ volt, nem gondolod?" Suli után megvárták míg kimegyek és egy barátjával leszólított. Odamentem egyedül. Elõször azt hittem meg akar verni, de elbeszélgettünk hogy mégis miért tettem, és hogy szerinte viszont ezeket a típusú gyerekeket ki kell utálni. Közös véleményre nem jutottunk, de lehet hogy legalább egy keveset sikerült elérnem. Köszönöm a válaszokat. Sok erõt merítettem belõlük.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Védd meg! Én is voltam ilyen helyzetben, álltam mind a két oldalon. Úgy értem, hogy engem is szekáltak és jól esett, mikor mellém álltak, aztán késõbb, mikor már nagyobb koromban meg tudtam védeni magam és másokat, akkor meg is tettem és jó érzés volt segíteni egy gyengébbnek. Piszkálja a csõrömet, ha valakit cseszegetnek, mindig mellé állok és sosem azt nézem, hogy mit szólnak a haverok, vagy más. Tedd azt, amit szeretnél! Ha azt súgja valami, hogy állj a gyerek mellé, akkor tedd azt. Akik ezért röhögnek, vagy piszkálnak, azok éretlenek. Engem is "cikiztek" ilyenkor, hogy miért álltam mellé, de nem érdekelt. Tojd le te is. Ha késõbb eszedbe jutnak ezek az idõk, legalább jó érzés lesz, hogy tettél valamit, nem csak végignézted te is, ahogy a többiek... Manapság sokan elmennek a másik mellett, fetrenghet a földön, az sem zavar senkit (tisztelet a kivételeknek). Sok sikert!
Néz meg az osztály címû filmet és utána hõsködj http://www.youtube.com/watch?v=Wo_LYkn88o8
"baj lesz még ebbõl százados" (1865 konföderációs hadi flotta).
Ez mind szép és jó DE a gyerek legalább megköszönte? Ez a leg fontosabb.
ne legyél olyan kétszínû beszari alak mint a többiek... állj ki érte, valaki végre tegye meg azt, amit a mai világban senki, hogy nem csak magával törõdik, hanem igenis kiáll, és megmondja a véleményét, szégyen, hogy gimnazistás embereknek az a szórakozásuk, hogy másokat bántanak, gúnyolódnak rajta...Hajrá, mutasd meg nekik, állj kiérte komolyan mondom!:) ha megtetted írj szerintem is, hogy mi volt!:)
Tedd meg! Ez olyan dolog, aminek az emléke nem fog elmúlni az évekkel hidd el. Ha közbelépsz, teljes joggal lehetsz büszke magadra, bárhogyan is végzõdik a dolog. Ha meglapulsz, akkor szerintem 10 év múlva is megkeseredik a szádban a falat, ha eszedbe jut, de akkor már nem tudod megváltoztatni, ami elmúlt. Ja, és én kizártnak tartom, hogy ettõl tönkremennének a sulis éveid, mondjuk kellõen tökösen kéne kezelni a szitut. Ha bevállalod, majd írd le, hogy mi történt!
Hát végre!!! Errõl szól egy osztály, hogy összetartson! Igaz egyedül voltál, de te összetartottál osztálytársaddal, még akkor is, ha õ nem volt teljesen együttmûködõ. Magyar emberbõl vagy! Ez kérem szépen emberi dolog volt, minden tiszteletem a tied! HÁT VÉGRE, kedves olvasók normális gimnazista létezik, akinek van gerince! Komolyan mondom lenyûgözõ volt tõled! Ui.: Nem lehetnénk osztálytársak??
A kérdező hozzászólása: Nem. Ma többször is elmentek mellettem, de még be se szóltak. Rám se néztek. Köszönöm a válaszokat. Mindenkit pozitívan értékeltem.
linekõ vagyok... nem kell gyávának lenni, hanem kívülállónak vagyis nem foglalkozol senkivel és semmivel (és veled se foglalkoznak senki és semmi. persze ez csak barátok nélkül lehet
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Köszönöm hogy belinkelted! Ezen elgondolkodtam. Átgondoltam az egészet. Így tényleg más szemmel is ehet látni a dolgokat. Végül arra jutottam hogy meg fogom védeni. Akkor is ha mindenki ellenem fordul. Ezerszer inkább kitaszított mint gyáva féreg! Hétfõn lesz a következõ alkalom, ahol közbe fogok lépni. Utána leírom hogy mi lett. Nálunk szerintem nem fajulnának el így a dolgok. Elég erõs gimnáziumba vettek fel. És nem olyanok. Konkrétan ettõl nem félek. Szerintem ha rászállnak az csak szóban lesz, de ha fizikailag akkor meg meg bírom védeni magam. EZERSZER INKÁBB KITASZÍTOTT MINT GYÁVA FÉREG! Köszönöm, mindenkit pozitívan értékelek.
A bátorságodat ne szégyeld, lehet az elején hümmögni fognak rád, hogy kiálltál egy olyan gyerek mellett, akit mindenki megaláz.Nagyon szivtelenek ezek a gyerekek, látszik, hogy neked még van szived! Allj ki mellette és hidd el a többiek is le fognak csitulni, remélem lesz, aki el is fogja szégyelni magát!
Akkor nagyon jó, kivivtad a becsületedet magadnak is és a másik gyereknek is.
Wow, te igazi férfi vagy, de komolyan mondom, mert ki mertél állni az osztálytársad mellett még akkor is, ha tudtad, hogy lehet, hogy megvernek. Ilyen emberekbõl kéne még sok, mint te vagy. Szerintem akik ezt olvassák azoknak erõt adtál, hogy tegyenek meg olyan dolgot, amit nem mertek, de érzik, hogy meg kéne tenni. Legalábbis nekem biztosan.

Milyen büntetéssel jár ez?

Ha egy 16 éves lány egy 18 éves lányt felpofoz az iskolában,és úgy a lába közé rúg hogy a lánynak a nemi szerve zúzódást szenved,ráadásul a lány fel is jelenti a 16 évest súlyos testi sértés vádjával.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
????Uramisten... ", "
Ha a testi sértést aljas indokból vagy célból, továbbá ha védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személlyel szemben követik el, a büntetés bûntett miatt könnyû testi sértés esetén három évig, súlyos testi sértés esetén egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés. Bûntettet követ el, és egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ az elkövetõ, ha a testi sértés maradandófogyatékosságot vagy súlyos egészségromlást okoz, illetõleg, ha a súlyos testi sértést különös kegyetlenséggel követi el.

Van egy-két osztálytársam (ellenkező nem természetesen) aki nem bír! Hogy "kell" ezt elviselni?

Nem értem h miért nem bírnak... de ez most annyira nem lényeg.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Mindig lesznek akik nem fognak bírni. Szard le õket, és törekedj hasznos dolgokra. Ha van célod akkor az ilyen piti dolgok nem fognak érdekelni.

Valaki tud segiteni? Kedden összefoglalunk és pénteken megirjuk a dogát. és nem tok semmit 8. -os vok és 2. témakörnél vaunk (mozaikos könyv am) az a baj h a töri tanárral nem csinálunk semmit. Elözö dogám is 1-es lett. Meg a többieknek is hasonlo.

kellene röviden v hogy mit tanuljak?Az őszirózsás forradalom,A Tanácsköztársaság,Az ellenforradalom és Horthy hatalomra jutása,Atrianoni béke,A rendszer megszilárdulása,Válság és kiútkeresés,A Harmadik Birodalom árnyékában,Társadalom és kultúra,A hétköznapi élet(19-20.sz.) aki csak egyet tud de RÖVIDEN az is sokat segit!Eelöre is köszi!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Pedig kénytelen leszel a tankönyvetekre hagyatkozni, ha a benne lévõ anyagból lesz a dolgozat. Azt lehet tudni, hogy milyen típusú feladatok szoktak lenne? Mert akkor lehet az alapján tanulni. Mármint fontosabb évszámok, személyek, események, fogalmak. Vagy inkább kifejtõs, esszé jellegû dolgozatokat írtok? Segíthet ha vázlatot írsz, mindegyik anyagrészhez külön lapra. De jól átláthatóan a fontosabb dolgokat. Amíg elkészíted, addig is rögzül valamennyire az anyag. Vagy a tankönyvben emeld mondjuk színes szövegkiemelõvel a fontosabb tartalmakat, karikázd be a személyeket, évszámokat.
A kérdező hozzászólása: hát ink fogalmakat kérdezett és fejböl v is leirta papirra ez a nö kiszámithatatlan..és jo hosszan kell neki leirni..
Én a helyedben magam dolgoznám ki a könyvbõl, írj vázlatot róla, én mindig így tanultam, mire kiírod a lényeget már nem kell tanulgatnod se mert megmarad
Én is mozaikos könyvbõl tanultam általános iskolában, soha nem írtunk vázlatot, abból a könyvbõl nagyon könnyen lehet tanulni. Olvasd össze a vastag betûs kiemeléseket és az egy értelmes szöveg lesz így is, az a lényeg amit tudni kell.
Gúgle a te barátod
A kérdező hozzászólása: de neki nem elég az!!és elég sok egyszerübben köne mint pl:fehérterror, vörösterror, stb..
A kérdező hozzászólása: hát nem naon ad ki cuccot..csak a wikipédiába..és az nekünk islevan irva..csak sok..:/
A kérdező hozzászólása: a trianoni béke kellene!!!

kérdésre adott válaszok
- Kérdésedre kérdés a válasz: " látott már orvos ? " - Ezzel a válasszal dicsekedhetsz a társaid elõtt: " mivel Te nagyon szõke vagy, ezért neked meg van engedve de csak abban az esetben, ha elõbb a Rákóczi indulót dúdolod el visszafelé ! "
A kérdező hozzászólása: Normális választ írj, nem kötelezõ válaszolni.
Hogy lehetsz ennyire "naiv"? Ha nem lehet dumálni, miért gondolod, hogy más módon zavarhatod az órát? dünnyögéssel, dúdolással zümmögéssel mindenképpen zavarkodsz. 11 évesen sokkal szélesebb látókörû lehetnél, és nem tennél fel ilyen ostoba kérdést.
Miért akarod mindenáron megzavarni a társaidat az odafigyelésben?
Ne a szád jártasd órán, hanem figyelj oda órán a tanárra!!!!
szerintem lehet, csak halkan, hogy senki ne hallja! xD amúgy angolórán lehet angolul levelezni szerintetek?
Nem azt sem lehet, te ostoba kislány.
Tõle kérdezd ne tõlünk. de gyanítom nem
Tegyél egy próbát!

kérdésre adott válaszok
Máskor inkább kérdezd meg tõle nyíltan, h mit szeretne, és szard le, h titokban kell tartani a húzottad nevét. Én így kerültem el egyszer, h egy toyota lengéscsillapítót adtam osztálytársamank.
A kérdező hozzászólása: Fa márkájú
Vagy eleve úgy add oda, hogy anyám vette, bocs, nem azért van, mert büdös vagy. :D
Menj oda befogott orral :D
Az.
Finom célzásnak érzi majd "büdös vagy" :D amúgy ha valami normálisabb axe vagy hasonló, akkor én örülnék neki
A kérdező hozzászólása: basszus.. ! :((

Mit vegyek ajándékba neki?

Egy gyereknek ajándékot kell vennem 2000Ft értékben. Szereti a Trabantokat, keleti motrokat szerelgetni nézegetni. Tudnátok ötletet adni?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ennyibõl vehetsz valami régi autókról szóló könyvet. Akár antikváriumban is. Persze csak ha szeret olvasni.