Ételek, italok -Alkoholmentes italok - 413 db

Főztem "téli" teát. Mit rakhatnék még bele?

Lesz karácsonyi vásár, és ott árulnánk. Feltettem kannába vizet. Dobáltam bele szegfűszeget, darabokra tört fahéjrudat. amikor megfőtt 2 narancsos és egy fekete tea filtert raktam bele. A narancs íze nem volt elég intenzív, ezért még raktam bele 2 narancs levét (csak ennyi narancsom volt). Persze cukrot meg citromlevet is tettem bele. Milyen fűszert tehetnék még bele, hogy még téliesebb, ízletesebb legyen? köszönöm a válaszokat.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
gyömbér
A kérdező hozzászólása: A gyömbért nem nagyon szeretik. Vaniliás cukrot tettem bele, isteni lett! :) )
A kérdező hozzászólása: Iskolában lesz a vásár :) ) De a vaníliás cukor jó ötlet! Köszi!
Esetleg vaniliáscukrot bvagy mézet? sokan szeretnék vörösborral is, de gondolom gyerekek is isszák:)

kérdésre adott válaszok
Szombaton vettem az Inter Sparban . [link]
És miért nem lehet kapni MILKÁSAT?....

Az normális hogy a csalánteának nincs semmi íze? (mintha vizet innék)

Kétszer is megcsináltam ugyan úgy ahogy a csomagoláson volt írva (bele raktam a filtert bögrébe majd leforráztam vízzel, 8 percig úgy hagytam lefedve)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: gyógyszertárban vettem. Egyébként ilyen nagyon halvány sárga színe van
Halvány zöld lesz, és nincs jellegzetes íze.
Szokott lenni íze is, illata is, színe is. A töménységet be lehet lõni az áztatási / fõzési / forralási idõvel. Ha hideg áztatással csinálod, hagy bent 2 kanál szárított / friss mentát, vagy a 3 filtert egy liter vízben. Enyhe, kellemes íze lesz. Ha meg vagy fázva, lázas vagy, akkor az ízeket és illatokat kevésbé érzed.
A Herbária jellemzõen seíze-sebûze dolgokat csomagol, sose értettem miért, de elméletileg ez nem rontja a gyógyhatást. A filteres mindenbõl legalább 2× annyiba kerül, ez aranyszabály. Természetesen nem jobb (sõt, általában rosszabb) az ömlesztettnél.
A kérdező hozzászólása: hát én sem az íze miatt vettem meg:) méregteleníteni akarok, és elvileg a pattanásokat is megszünteti
hol vetted a teát?
Nem egészen normális, valami selejt szállítmány lehet. 150 Ft-ért 50g-t lehet venni filter nélkül gyógynövényboltokban, és annak van íze, színe.
A kérdező hozzászólása: én gyógyszertárban vettem herbária a márkája és ez 500 valamennyi volt
Fura. Nem értek hozzá, de amikor én egyszer csalánlevélbõl készítettem teát, az majdnem fekete lett, pedig nem áztattam benne rengeteg ideig... És borzalmas volt, nem is ittam meg. Persze ízlések és pofonok. Ráguglizva kellemes sárga színe van. Hm.

Milyen arányban kell a Coca Cola BIB (Bag In Box) szirupot hígítani?

Vagyis az 5 liter szirupból mennyi üdítő lesz?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
*1 dl szörp
Ezt lehet hogy benéztem, nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, nem is SI mértékegységben van megadva. Az amerikaiak unciában, meg gallonban számolnak, és ha azt átváltod SI-re, (decire, literre) akkor nem is egész számok jönnek ki. Na a lényeg, hogy az 5 literhez ha minden igaz, akkor 27 liter víz kell, és így lesz 32 liter kólád. De elõbb próbáld ki kicsiben, tegyél 5.4 deci vízhez 1 deci szörpöt.
Úgy tudom 9 dl vízhez kell 1 dl víz, és 8gr Co2. De a cocacolás szakemberek is a gyakorlatban bíznak, mivel a puding próbája az evés, ezért úgy szokták beállítani, hogy van náluk egy palackozott kóla, és addig sûrítik az oldatot, amíg az eredetihez legjobban hasonlító arány el nem érik. Más kérdés, hogy otthon pl nem tudsz bele annyi szénsavat tenni, csak mondjuk felhúzod szódával. Az olyan 3-5 g/l Co2.

kérdésre adott válaszok
Én minden gyümölcsteába szoktam tenni cukrot, és citromot, de ahogy neked jobban ízlik.
Ahogy ízlik. Meg lehet inni ízesítés nélkül is...
Semmi nem kötelezõ, legyél annyira önálló, hogy olyanra csinálod, ahogyan neked ízlik..

Melyiket szereted a legjobban és mennyit iszol belőle?

Melyik "lónyálat" (cukros, elvileg nagyon egészség atelen) üditőt szereted a legjobban? (pl. Kóla, fanta, gyömbérital, sprite stb...)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Viwa vitaminvizek, voslquer izesitett vizek es coca cola light. Ezeket iszom csak, de ezeket minden mennyisegben.:) Te?
Fanta narancs kb. 30 liter/hó, plusz Pölöskei málna 8 l/hó... :D
Kofola! :) Csak bulikon, vagy ha beülünk haverokkal valahova.
Lipton zöld tea, 1, 5 vagy 2 literes palack, ebbõl hetente kb. 2 üveg. Egy üveg Dr. Pepper hetetnte. Illetve általában Ági málnaszörp és bubis vagy mentes ásványvíz. A szörpbõl egy hónapban egy fogy csak. Ez a mennyiség kielégíti a napi fél-1 literes folyadékbeviteli igényem.
Lidlis kóla, max egy pohárral ebédhez, biztos nem egészséges, de szeretem és szerintem ez még belefér.
kóla , sajnos napi 1, 5l-t is megiszom
Coca Cola vanilia a kedvencem! mivel nincs még csak kicsibe igy nem sokat de amugy ásványvizet sprite avgy coca cola :) mennyiségröl fogalmam sincs :)
Monster, a sárga, de gõzöm sincs mi a neve :D Heti 1-2 szer iszok csak, amúgy csak vizet.
Coca Cola. Hetente iszok olyan 2 literesbõl 3-4-palackkal.
cola, sprite, cola:2 l havonta sprite:Fél liter
Tonik, de egy éve nem iszok cukrosat.
gyömbér havi 0, 5 liter összesen ( kólából, fantaból és gyömbérbõl)

A zöld tea tényleg felpörget?

eddig nem tapasztaltam ,sőt azon lepődtem meg múltkor, h miután megittam kb fél literrel, nem sokra rá elaludtam..
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én is több helyen olvastam, hogy élénkít. Viszont én ezt sajnos nem tapasztalom. Sõt... Van, hogy délután 6-kor elbóbiskolok a TV elõtt. Én napi másfél litert szoktam inni.
Szerintem attól is függ hogy mennyi tea levelet raksz bele.Én 2-3 teáskanál teát rakok egy bögrényi vízbe.Annyira nem pörget fel mint egy jó erõs kávé, hanem csak inkább élénkít.
A kérdező hozzászólása: nem tapasztaltam a hatását
Mivel fele a koffeintartalma mint a fekete teának, fele annyira "pörget föl".

kérdésre adott válaszok
Még sose találtam ásványvízben semmi darabosat, de ha elõ is fordul az valószínûleg egészségre ártalmatlan vasoxid vagy mangán-oxid kicsapódás lehet. Véleményem szerint alaposan elhibázott dolog a csapvíz helyett ásványvizet inni. A csapvíz klórját sokkal egyszerûbb eltávolítani mint beszerezni rendszeresen az ásványvizet, nem beszélve a túlzott ásványi anyag bevitelbõl adódható eü.problémákról.
kaki
(troll)Mert tele van pennykkel. :)
Miféle barna darabok?
évek óta ott veszem nagy mennyiségben, de még sosem láttam barna darabokat benne

kérdésre adott válaszok
Ezt sokan bebukják, hogy vesznek egy gépet annak reményében, hogy majd mást készítenek vele... Mielõtt veszel egy Nescafés gépet, gondold meg, nem jobb-e a Nespresso; de az is megunható hamar, így megfontolandó egy karos gépbe fektetni pénzt, a mostani meg jó arra, ha hirtelen kell valami "gagyi". És persze a karos gép sem ér semmit minõségi kávé nélkül.
A Nescafés kapszula csak Nescfé gépekben használható, a Tchibo meg csak Tchibo gépben.

Ti, hogy isszátok a teát?

Mézzel vagy cukorral? Melyik a finomabb??
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Cukormentes málnaszörppel
Én magába szoktam inni néha egy kis mézzel. De amúgy otthon csak citromfû teát, meg borsmentát, meg csipkebogyót.
Ha rendes, teafûbõl készült tea, akkor tisztán, ahogyan kell. Ha csak egy gyors meleg ital kell és kit érdekel az íze, akkor bedobok egy hiperolcsó filtert a forró vízbe (a drága filteresek sokkal drágábbak, mint a nemes teafû megfelelõ helyen véve, miközben sokkal rosszabbak, ízetlenebbek), s pici citromlével ízesítem (annyit a C-vitamin tartalomnak, de az úgyse sok). Ritkán akarom édesen inni. Ha megfelel enyhén édesen és nem túl finoman, akkor teába nekem megfelel a stevia is (más italba semmiképp). Régen nádcukor-méz kombót használtam, a cukor mintha jobban édesítene, a nádcukor finom, a méz persze pláne, de úgy tapasztaltam, nem vesztek kb. semmit, ha nincs egyedül. A mézet nem szeretem tönkretenni hõkezeléssel, csak ha határozottan jót tesz az íznek :) A mennyiségre nem emlékszem, de gondolom, összesen 2 teáskanálnyi körül volt 2 decihez...
Cukorral, néha mézzel. Mézzel finomabb :)
2 kanál cukor /ha mézzel iszom abból is 2 kanál/ meg jó sok citromlé. Friss citromból, nem ilyen üveges citromléval