Ételek, italok -Bor, sör, röviditalok - 4712 db

kérdésre adott válaszok
[link]
Gondolom még csak most kezdi az ipart...
Hát, ez abszolút emberfüggõ, meg attól is nagyban függ, hogy mennyire vagy hozzászokva. Az alkoholmérgezéshez azért elég sokat kell inni és az sem mindegy, hogy mit.
az embertöl függ, mindenkinek mas a szervezete.Neked kene magad a legjobban ismerni.
Kb. a felét annak, mint amit a haverok javasolnak. Ugyanis szeretnek a palimadáron röhögni, de hazavinni, vagy takarítani utána már kevésbé.

Hogy fűszerezzem a forraltbort?

Fehér- és vörösborból is csinálnék és szeretném ha különböznének egymástól.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Fehérhez sajnos nincs, max az, hogy kerüljön bele egy kis menta és ahogy te is írtad vaniliás cukor vagy vanília aroma.
A kérdező hozzászólása: Ok, ezt ki fogom próbálni. Fehérhez nincs valami hasonlóan különleges ötleted?
Fehérborba szoktunk tenni mentát is, nagyon feldobja Finom vörösbe fehérbe egyaránt a narancs és az alma is. Persze kell bele fahéj, szegfûszeg is mindenképpen. AMi nálunk a csúcs a finn forraltbor. LEírom a receptet, hátha szimpatikus lesz neked is. Arányokat csak nagyon körülbelülre tudok írni, mert mindenkinek más az ízlése, kóstolgasd közben. 1 üveg vörösbor (7dl) 7 dl feketeribizliszörp (vízzel higítva legyen 7 dl) vagy rostos feketeribizlilé 1 marék mandula néhány evõkanál cukor 1 kisebb marék hámozott mandula 1 rúd fahéj 5-6 szem szegfûszeg 2-3 centis gyömbér 5-6 felé vágva A hozzávalókat a mandula és a mazsola kivételével felforralom. Amint forr elzárom. A mandulát és a mazsolát akkor teszem hozzá.
Nem furi, ha az lenne nem tennék bele:) Persze ha nektek nem jön be benne nem kell bele:) Nem olyan az íze, mint a klasszikus magyar forraltbornak nem jobb vagy rosszabb, hanem más. Aki eddig kóstolta azoknak ízlett. Tipikus finn karácsonyi ital. Ott sokan nem is házilag csinálják meg hanem megvezsik a boltban dobozosan és otthon csak a manduéát és a mazsolát teszik bele. Egy pohárba 3-4 szem mandula legyen, több nem kell. Érdemes hozzá kanalat is adni, hogy a mandulát és mazsolát ki lehessen enni belõle.
A kérdező hozzászólása: jól hangzik. A mandula nem furi benne?

Milyen boltban lehet Jägermesiter Winterkrauter-t venni?

Pl a Westendben kapható valahol? Vagy szupermarketekben?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Intersparba mindig van fõleg most hogy akciós.

kérdésre adott válaszok
A nemkívánatos vendégeket ezzel kínáld. Elõbb utóbb elmaradoznak.

Hol lehet Budapesten, lehetőleg Budán, a legjobb foralt bort inni? (na persze még értelmes, diák számára megfizethető áron. )

Lehet kocsma, vagy csak ilyen ünnepi bódé is. Lehetőleg azért maradjunk a racionális árfekvásben (pl 2 deci egy ezresért nagyon is sok)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Mi múltkor a Gellért mellet a Sziklakápolna alatt vettünk. Nagyon finom volt :)
Nálam:DDD

kérdésre adott válaszok
Lidl, Aldi én ott találni szoktam olcsó likõröket (fölég fõzni sütikbe)

Feles poharakba minél több színű italt készíteni, segítesz?

Sziasztok. Discoban dolgozom és a hétvégén egy ismertebb dj jön hozzánk. A Főnököm sikeresen alkudott az árából és azt ígérte neki, hogy azt majd elisszák. Főnököm azt mondta, hogy olyanban gondolkodjak, hogy egy tálca teli shot-os poharakkal, és mindegyikben különböző színű ital lenne. Jó pár gondolatom van, de szívesen venném a ti ötleteiteket is. Akár teljen színsort is. :D Előre is köszönöm. :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
[link]
Az elejére nincs igazán tippem, de a végére illene a kálijumpermanganát oldat, meg a mûszaki tus.
koktél felespohárban?
A kérdező hozzászólása: *kérdezõ Elnézést, bártender vagyok és természetesen koktélokról lenne szó.
Akár a B52-eset is megcsinálhatod + fajtái. Rainbow shot, Bob Marley shot... rengeteg van, utánna kell nézni neten és youtubon is. Am gondolom nem vagy képzett bártender, akkor kisujjadból kellene ilyeneket tudni :D
Lehet tiszta hülyeség amit írok, de a nem színes italokat 1-1 csepp ételfestékkel megszínezve nem dobná fel? Nekem tutira bejönne, ha mondjuk zöld lenne a zodka vagy citromsárga a martini. Ki lesz a dj és hol van a disco?

A konyak meg tud-e romlani?

Van egy kb. 15 éves originált üveg 0,7 dl-es Hennessy konyakom. Arra gondoltam el kéne adni, de vajon iható-e, ennyi idő után. Még annyit, ha iható, vajon értéknövelő-e az a 15 év, hisz már kamaszkorba lépett:))
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nem, a konyak nem tud megromlani! És ha kifogástalanul palackozták, akkor még iható. Az érlelés speciális (általában tölgyfából készült) hordóban történik. Ha már lepalackozták üvegbe, és ott tárolod tovább, az ital nem nemesedik tovább ettõl. Jobb esetben nem is romlik a minõsége. Nem tudom, hogy a tárolása is hasonlóan kifogástalan-e. Meleg, száraz helyen elõfordulhat, hogy a lezárására használt parafadugó összeszárad és a levegõ számára átjárhatóvá válik idõvel. Ez minõségromlást eredményezhet. Kellõ tárolópince és tárolóhely hiányában az ínyencek a régebbi konyakokat havonta egy-egy órára lefektetik, hogy a dugó átnedvesedhessen ismét... és utána visszaállítják a polcra...
Iható, de többletértéke 15 évvel még nincs. Ezeket jellemzõen ugyanannyiért lehet eladni, mint amibe az új megfelelõje kerül. (Egy Hennessy VS-nél ez pl. 7-8 ezer Ft.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak számomra!

Spar utalványt kaptam a fönökömtől, mit lehet vásárolnoi belőle?

Az a helyzet, hogy szeretek inni, és szívem szerint sört vennék, azt lehet? :)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Szerintem bármit lehet, ami a Spárba kapható :D

kérdésre adott válaszok
Ennyitõl semmi bajod nem lesz.
Tönkremegy a májad...
Lehetni minden lehet, de ennyinek nem igazolható az egészségkárosító hatása egy egészséges embernél; ennyit még az orvosok szerint is gond nélkül feldolgoz a máj, feltéve, hogy szakszerûen készült pálinka. Mentálhigiénés szempontból viszont szerintem nem egészen tesz jót a mindennapi alkohol, tarts idõnként többnapos szüneteket.
"Mentálhigiénés szempontból viszont szerintem nem egészen tesz jót a mindennapi alkohol, tarts idõnként többnapos szüneteket." Ezzel is teljesen egyetértek.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor csak inkább minden 3. nap igyak egy kupicával :D