Fogyókúrák -Paleo diéta - 338 db

Ez a kolbász szerintetek paleonak minősül?

Az van ráírva hogy, eredeti falusi, füstölt kolbász, a Kapolyi hentes receptje alapján 1923 Összetevők: sertés lapocka, sertés szalonna, étkezési só, paprika-őrlemény, fokhagyma, fűszerek
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem nincs gond az összetevõivel.
Teljes mértékben.
szerintem is jó. a a fûszerekben van is glutamát, a paprika, a só és a fokhagyma után jön csak :)
Amennyiben a kolbász az ösemberek étrendjében volt, akkor igen, az összetevök elvileg mehetnek.
Jónak tûnik, bár a fûszerek alatt elég érdekes dolgot tudnak lenni :-D
Ez még norbi étrendjébe is beleférne. :D
A paleo úgy h.lyeség, ahogy van, már minden állat meg növény tök más, mint az õsember idejében, nemesített minden. Szerinted a ki tudja mivel etetett disznó húsa, zsírja pont olyan, mint az õsember idejében? Aki tuti nem csinált kolbászt...

Ezt olvasta valaki?

http://index.hu/tudomany/2013/10/29/paleolit/
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
3. olyan, mintha azt képzelnék én valami szellemifogyatékos vagyok, aki nem tud önállóan gondolkodni. Ugyanezt érzem én is, mint paleon kívül álló. Pedig én nem tartom fogyatékosnak a paleosokat....
Jövõ héten lesz hosszabb cikk is, mintha.. rémlene ilyesmi. Táp.
Neeem, az index biztos hogy nem olyan :D Táp.
Van egy csomó vega ismerõsöm. Én mást gondolok az egészséges táplálkozásról, mint õk, de tiszteletben tartjuk egymás véleményét...baromi jól megvagyunk, egyikünk sem erõsködik, hogy megtérítse a másikat. Nekem több hús marad, neki meg több gabona :-D. Mindenki boldog :-D.
Igen, és nem volt újdonság. Mi a kérdés?
Figyu, de én nekem semmi bajom azzal, ha valakinek nem tetszik a paleo és nem választja atz :-). Veled sem, de komolyan :-D. Meg is hallgatom, a negatív véleményeket...tök elfogadom , hogy vannak...ez normális, hála az égnek nem egyformák az emberek :-). Azt sem gondolom, hogy a paleo az egyedüli üdvözítõ módszer, szerintem van több út is. Véletlen sem tukmálnám akárkire. Nyílván a beteg szüleimre nagyon szivesen tukmálnál, mert tudom hogy oltári sokat segítene nekik...de persze nem hallgatnak rám. Én meg megtanultam, hogy más életével kapcsolatban nem tehetek semmit...végig kell nézzem, ahogy egyre jobban megbetegszenek. A hozzászólásom úgy általában szólt, ám nem neked személyesen...inkább a cikkre reagálva. Azzal sem lenne bajom, ha értelmes indokokat hozna fel...
Figyelj én értem ám az emberek egy részének a reakcióját. Szendi is nagyon cinikusan tud fogalmazni, és ezt lehet nagyon nem szeretni. ÉN speckó nem vagyok ennek a híve, mert ez tényleg kiveri a biztosítékot embereknél. Feleslegesen. Aki nem tud sokat a paleoról (és már miért kéne feltétlen sokat tudni róla), az annyit lát, hogy van a Szendi és a sok "bolond" aki fut utána. De az igazság az, hogy õ egy a sok paleos tekintély közül, nem õ találta ki a paleot...van egy rakás más ember. Hogy valakinek nem jön be az õ stílusa, azt meg tudom érteni...én sem szeretem a cinikus stílust. De a szektások témára idézném egy remek hozzászóló kommentjét, nagyon szépen fogalmazott... "Akik végletekig támogatják, pártolják a paleót, nem hívõk. A hívõk kézzelfogható eredmények hiányában az örök reménykedés mögé bújva hirdetik nézeteiket. A paleósok jelentõs többsége jól látható, érezhetõ tapasztaltok alapján áll ki a paleo mellett." Azt kell hogy mondjam én is "fanatikus hívõ vagyok" valahol, mert annyira durva volt az élmény, mikor megtapasztaltam mit mûvel a kaja az emberrel. Szökdécseltem volna az utván, mint egy idióta, hogy "De emberek, miért nem paleozik mindenki". Sírtam örömömben, hogy eltûntek bajaim. Hogy ne legyen "fanatikus" ezek után az ember. Nyílván fanatikus átvitt értelmeben, godolkodom én, nem vagyok bírka...:-). Mikor azt beszélik, hogy az õ szektája...ilyenkor én kicsit sértve érzem magam, mert 1. paleozom én is 2. nem vagyok Szendi fetesista...õ is csak egy ember 3. olyan, mintha azt képzelnék én valami szellemifogyatékos vagyok, aki nem tud önállóan gondolkodni. Nem én nagyonis kritikus vagyok, paleon belül is...megfontolom, amit olvasok. De nekem eddig senki nem kínált semmi megoldást a bajaimra. Doki kb. leírtam, hogy: õn krónikus beteg, ezzel nem lehet mit tenni, szedjen gyógyszert, stb. Figyu, én nem vagyok ám öreg, tök fiatal vagyok... És tudod, az a gond hogy sokan ezt elhiszik, "nincs már mit tenni", "együtt kell ezzel élni". És valóban, mikor én saját bõrömön megtapasztaltam, hogy ez mennyire mûködik és látom, hogy már meg kínlódik a bajaival, akkor próbálok neki segíteni...vagy hát legalább elmesélni a saját tapasztalatomat. És ez nyílván kívülrõl fanatikusan néz ki, hogy a hülye itt térit meg minden. De te elmennél szó nélkül egy barát gondja mellett, akirõl tudo, hogy segítene neki a paleo. Tudom, hogy ez az egész kívülrõl furának tûnik...de nem véletlenül van az, hogy ennyire védik a paleosok a kis diétájukat, mert basszus a legtöbb betegség miatt csinálja és meggyógyult tõle. Persze, hogy örül neki és persze, hogy naival elmondja másnak, hátha az is szeretne meggyógyulni...
Na, közben elolvastam a második hozzászólásodat is, visszaszívom a mérsékelt hangnemet.
Megs em említettem Szendi Gábor nevét :)
#6: Te sem vagy tisztaban a paleo lenyegevel, hiaba "kezded ki" az ervelesem. Ugy konnyu barmit "cafolni", hogy sajat magunk talaljuk ki a cafolando dolgot. Mert a cikkben is ez a helyzet es nalad is. Igy ertelmetlen "vitazni".
De, én örülök neki. Tényleg! Nekem nem is ellenségem a paleo, azt gondolom, hogy sokkal értelmesebb életmód, mint amit az emberek 80% ûz. Ami viszont engem elriaszt tõle, az a "hívõinek" a fanatizmusa. Nem rád gondoltam, mert te kifejezetten mérsékelt hangnemet használsz, és saját tapasztalattal példálózol. Nyilván nagyon sok palelit életmódot folytató ember szintén ilyen. De elõtérbe mindig a hangos fanatikusok kerülnek, akik szerint mindenki és tutira beteg lesz, aki tejet iszik és glutént, keményítõt eszik. Ha még nem beteg, akkor majd az lesz. Legkésõbb 99 évesen egészen biztosan! És mindenki hülye, ostoba, maradi, aki nem ért velük egyet. Szerintem az emberi szervezet is egyénenként más. Ahogy neked jótékony hatású a paleo, úgy simán lehet, hogy másnak egyáltalán nem káros a nem-paleolit táplálkozás. És itt most nem a fehér lisztet cukorral mértéktelenül életmódról beszélek, hanem a "sima" egészséges életmódról. (Bár ugye mindenkinek van legalább egy felmenõje, aki cukros, lisztes dolgokat evett, zsírral és vörös hússal, dohányzott, ivott és nem mozgott, mégis 114 évesen halt meg álmában). Nem mindenkinek reagál egyformán a szervezete, és ezt a pro és a kontra oldal is mindig elfelejti, és mindenki csak a saját életmódját tartja az Egyedüli Helyes Életmódnak. Semmi bajom azzal, ha ti paleoztok, csak ne érezzem azt, hogy mindenki más, aki nem, az önsorsrontó, önmagát megbetegíteni akaró tudatlan lény.
Ehhez hasonló paleo-ellenes cikkeket olvastam már. Én is - hasonlóan az elõttem író paleósokról - kizárólag pozitív eredményekrõl számolhatok be. Január elsején fogyókúrás céllal kezdtem paleózni. Május végére lement rólam a vágyott 9-10 kiló, addigra viszont már lelkes paleós lettem. Már nem is tudnám elképzelni, hogy zsemlét reggelizzem tejjel pl, a súlyom beállt, stagnál, a közérzetem viszont remek. Tele vagyok energiával és még az ehhez hasonló cikkek sem tudnak kihozni a sodromból. Amúgy senkit nem akarok paleósra téríteni, csupán elmondom, mikor azt emlegetik, hogy mennyivel jobban nézek ki, mint mondjuk 1 éve és kérdezik, hogy ezt hogy csinálom?
"A cikk alapján pedig a kedves szerzõrõl lerí, hogy nem nézett rendesen utána a paleónak. Akármekkora tudással is rendelkezik, mégsem veszi a fáradságot, hogy alapos és körültekintõ legyen. " Szerintem az ervelesed un. "szalmabab" erveles. "Angolul „straw man”, magyarul szalmabáb érvelésnek nevezzük, amikor nem a másik fél álláspontját cáfoljuk meg, hanem annak egy szándékosan elbutított, eltorzított változatát, amit sokkal nehezebb megvédeni. Eközben persze azt a látszatot próbáljuk kelteni, hogy az eredeti érvet cáfoltuk meg. " A legfobb kritika a cikkben a paleo ellen, hogy -nem tudni mit evett a paleolit ember - tehat hasonlo dietat se tudsz eloszedni, mert nincs ismeret arrol amit evet -a paleo szerint genetikailag az ember nem alkalmazkodott a tejhez es a gabonakhoz pl. - Ez egyertelmuen cafolt. (Nem arrol van szo, hogy a tej egeszseges e vagy sem, hanem arrol, hogy alkalmazkodott az ember az emesztesehez vagy sem.) -A paleo alapja a huseves, csurheted ezt, hogy a mezet minek irta bele, de attol meg a huseves az alap a paleoban. A voroshusok okozta problemak pedig szinten evidencia. Az alapok nem allnak meg, a szerzo rendesen utana nezett. Azon meg, hogy mennyi a tejallergias, glutenallergias es erre valoban a paleo a megoldas azon el lehet vitazni.. De a paleo magyarazat attol meg altudomanyos.
Én olvastam. Nesze semmi fogd meg jól. Nos induljunk ki máshonnan. Lényegtelen mit tudunk, mit nem az õsember kajájáról pl., fõleg, mert a paleo kényege baromira nem ez. Induljunk ki onnan, hogy én beteg voltam a hagyományos "egészséges" életmóddal...elkezdtem paleozni és már nem vagyok beteg. Nem 1 dolog szûnt meg, hanem nagyon sok. És nem vagyok ezzel egyedül. Több száz, de akár ezer emberrõl van szó, akiknek ilyen-olyan bajaik megszûntek. Mit kell ezzel vitázni? Nem örültök neki, hogy meggyógyultunk? Ez egy elhanyagolandó tény? Ez senkit nem érdekel?
Szegény embert megalázták egy picit. Ha az index nem cionista, korrupt médiaforrás lenne, akkor közölnék ezt a Szendi féle cikket is. De gondolom ez nem fog bekövetkezni.
De te elmennél szó nélkül egy barát gondja mellett, akirõl tudo, hogy segítene neki a paleo. - te írtad így, de akkor valszeg lemaradt a kérdõjel. Látod, ezzel a hozzáállással nincs bajom. Csak aaz olyannal, aki kéretlenül és állandó jelleggel tolja a paleot mindenhova. Itt a GYK-n is sok van belõlük és képtelenek elfogadni, hogy nem mindenki idióta és lesz beteg, aki nem paleozik. Ez eléggé visszatetszõ.
Nehéz tök higgadtan írni valamirõl, ami nekem megváltoztatta az életemet...jó írányba. Egy fáradt nullából lett egy vidám energikus élet :-). És akkor jön valaki (a cikk írója, vagy so khozzászóló innen), aki azt mondja nekem kb, hogy "nem ez nem igaz, a te gyógyulásod egy nagy baromság, beképzeled az egészet". Mert ezt a cikket így is fel lehet fogni. És az összes atom negatív hozzászólást. Átsiklanak a tényen, hogy én meggyógyultam tõle. Szerintük ezt kitalálom.
# 20/21, Dehogy mentem el barát mellett, akinek segített volna a paleo :-D. Biztos félreérthetõen fogalmaztam :-D. Olyan barátom nincs, akinek ne meséltem volna minimum 1 órát a paleoról :-D :-D :-D. De már visszafogom magam :-D. Ha baj van persze elõjövök vele ;-). De olyankor már igaziból maguktól is keresnek ;-).
Kedves másodiknak üzenném azért, hogy talán mégsem ártana végigolvasnia, hiszen a cikk végén ez áll: "A szerzõ egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Biológiai Intézetének intézetvezetõ igazgatója" Tehát nem egy senkirõl van szó aki a s*ggébõl szedte elõ az infókat. Bár neked nyilván fogalmad sincsen róla, hogy mi munka van abban, hogy valaki elérje ezt a címet. Többek közt rengeteg kutató munka és a fizetése nagy részét is azért kapja, mert többek közt alátámasztva publikál ilyen és ehhez hasonló cikkeket (nem a lejárató részére, hanem a kutatási eredményekre gondolok).
Szerintem szuper. Külön elismerésem, hogy végig kulturáltan de nagyon szórakoztatóan, olvasmányosan tud írni. Kedvelem.. Táp.
Olvastam és no comment. A szerzõnek nincsenek komoly ismeretei a paleolit étrendrõl, így írt egy tök felesleges cikket tele csúsztatásokkal, félremagyarázással, összemosással. És sajnos az átlagembernek ebbõl kb a cím marad meg és mellé a saját, téves elõítéletei.
Értelek. De valahol mégis tukmálni akarod másra is, mint ahogy fenti hozzászólásaidban tôbbször is mondtad. Legerõsebben így: te viszont elmentél egy barátod mellett, akin a paleo segített volna. Igazából nem is ez a lényeg. Gyakorlatilag te vagy az egyetlen paleos, akivel találkoztam, és elismerte, hogy nem ez az egyetlen üdvözítõ módszer. A mondandóm lényege, hogy talán ha kevesebb Vagy halkabban paleot védelmezõ fanatikus paleos lenne, akkor nem igyekezne mindenki megcáfolni. Én nem értem amúgy egyik oldalt sem, most nem az a lényeg, hogy mindenki úgy egyen, ahogy neki megfelel (egészségileg)?
Végigmennénk pontról pontra a csúsztatásokon, tévedéseken? Csak hogy ne ez maradjon meg az átlagemberben, ha már nehezményezted.
Szánalmasan gyér cikk, értékes ember lehet az írója. Mondjuk ha takarítana egy egyetemen.. Tápi

kérdésre adott válaszok
WGA - wheat germ agglutinin. Pont a csírákban van a legtöbb 'védekezõ anyag'. Amik elég jól kilyuggatják a kis emésztõcsatornánkat, azaz a bélfalunkat.

Úgy is tudok fogyni, ha szalonnát és zsíros húsokat eszek?

Melyik rosszabb, a zsír vagy a magkenyerekben lévő szénhidrát? Én a magkenyereket kerülöm, és helyette inkább szalonna megy salátával. Hízni fogok tőle vagy fogyni?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A paleo nem diéta, nem életmód. Tehát értelmezhetetlen az a válasz, hogy "utána" szénhidrátdús napokat tart valaki.
Sowilo: Nem azt írtam, hogy szénhidrátdúsan, hanem hogy szénhidratdúsabban - a 20-50 g/nap CH után a 200 g is is szénhidrátdúsabb, de mégis töredéke annak amit egy átlagember magábatöm naponta. Ha nem is vagyok testépítõ, de nem is fotelpaleós vagyok, és tényleg elcsesztem valamit a paleóval, méghozzá azt, hogy elhittem, hogy a paleó csak low-carb lehet.
Én így fogytam 25 kilót. Ha zsírt, húst és zöldséget eszel, akkor le fogsz fogyni.
Paleótól visszahízni senki nem fog. A szalonnát nyugodtan eheted salátával.
scriba, akkor valamit nagyon elcsesztél a paleóval... szénhidrátdúsan étkezni egészségtelen, hízáshoz vezet. Kivéve, ha testépítõ vagy, és szükséges magasan tartanod a szénhidrátbeviteled, hogy a szintén magasan tartott fehérje az izmokban kössön ki. Ettõl eltekintve nem jó szénhidrátdúsan enni.
5-ös: nem marhaság, hanem az én tapasztalatom. Nekem 6 hónap után jelentkezett ez, és akkor kezdtem utánaolvasni, nem én vagyok az egyedüli, aki ezt tapasztalta.
Igen, de ne csináld 3-4 hónapnál tovább, mert aztán elkezdesz viszahízni. Tarts utána 3-4 hónap széhidrátdúsabb idõszakot, aztán megint nekifuthatsz, ha még fogyni akarsz.
Marhaság kedves utolsó. Kb 8, 5 hónapja folyamatosan csökken a súlyom. Néha elõfordult hoyg lejjebb nem mentem egy ideig, de visszahízni... hát azt semmiképp nem fog egy ember egy ilyen étrendtõl. A szénhidrátdús étrendtõl hízik meg pont az ember...
A kérdező hozzászólása: Na ennek örülök. Köszönöm a válaszokat.
Hát, én sosem ettem magkenyereket, viszont sok gyümölcsöt eszem. És emellett sok zsíros húst zöldségekkel. Négy éve paleózom, de azóta nem híztam ettõl egy dekát sem, illetve így fogytam le az elején. Viszont ahány ember annyiféle paleo. Nem lehet mindenkire ugyanazokat az arányokat általánosítani. Ezért szoktam mondani, hogy ki kell tapasztalni, hogy neked mi válik be. Azért igen nagy az esély rá, hogy szalonna+saláta kombóval simán fogyni fogsz. :)
Ha kalóriaigényed felett eszel, akkor hízni, ha alatta akkor fogyni.

kérdésre adott válaszok
Persze. Paleoban nincs gabona és tejfogyasztás.
nekem is elmúltak és egyértelmûen a kajától van, ha van. Ha paleón belül is pl mindenbõl biot, fûevõt meg a legjobb minõséget eszed akkor tuti nem lesz:D
Elmúlni csak akkor fognak, hogyha a pattanások kiváltó oka a zsíros, helytelen táplálkozás. Ha hormonális probléma miatt vagy pattanásos, akkor nem múlik el. (De esetleg javulhat) Bõrgyógyász erre pontosabb diagnózist adna.
5. vagyok! Miért lettem lepontozva? :OO
Nekem elmúltak a pattanásaim, ez volt az elsõ látványos változás, amikor paleózni kezdtem. :) Már másfél éve csinálom, és gyerekkorom óta nem volt olyan tiszta a bõröm, mint azóta. :)
Régen pizzára hasonlított a fejem a pattanásoktól. Nem konkrétan paleózok, csak kipróbáltam, milyen, ha az ember elhagyja a gabonát és a tejterméket, és némileg megemeli a zsírbevitelt, mert sokan ajánlották... már csak 1-2 pattanásom van. Meg még észleltem sok más elõnyét is. Nem állítom, hogy csak ettõl mindenkinek el fog múlni, de nekem bevált.
"5. vagyok! Miért lettem lepontozva? :OO" Mert ideáramlott a sok agymosott paleós, akik félretéve a gondolkodást birka módjára mennek a hülyeség után és annyira elfogultak a diétájukkal kapcsolatban, hogy akkor is az nekik a szentírás, ha esetleg mást tapasztalnak, vagy észérvekkel támasztják nekik alá, hogy tévednek. Sajnos sok embert könnyû befolyásolni, nem kell velük foglalkozni, attól még hogy sokan vannak, nem lesz igazuk. Örüljünk, mi, akik megmaradtunk gondolkodó embernek, hogy nem ragadott magával a tömegbutítás, a többiekkel meg nem kell foglalkozni. :)
Nem a zsírfogyasztástól leszel pattanásos. Ha ebbe beletartozik a finomított növényi olaj, akkor talán. DE az állati zsírtól biztosan nem lesz senki pattanásos. Viszont a gabonaféléktõl és a tejtõl... Annál inkább!
# 10 Leírod nekem az észérveidet, hogy miért rossz a paleó? Olyat hogy "há' mer' az orvos is aszongya", nem fogadok el. Konkrétumot tudsz?
Igen a paleotól el fognak mûlni a pattanásait, bármitõl si van. Ha hormonális akkor is el fog múlni, mert a paleo egyensúlyba teszi a hormonokat. Pattanása nem a zsírtól lesz az embernek, ez óriási tévedés. De pl a tej garantáltan ragyázzá tesz, nem mellesleg a hormonokat is tönre vágra->> még több pattanásos lest tõle. Próbáld ki, meglátod hogy szuper lesz a bõrök, ehetsz nyugodtan zsírod dolgokat!
Senki sem tudja garantálni, de tény, hogy jó esélyed van rá.
Nem. Max. ha valami olyan ételtõl vagy pattanásos, amit a paleo étrend alatt már nem eszel, de a pattanásnak ezerféle oka lehet és a legtöbb esetben nem is étel okozza.
Nem a paleotól fgo elmúlni, hanem hogy nem eszel zsíros ételeket. Én nem eszek egyáltalán semmi zsírosat és huss a sok (tényleg sok) ragyából semmi nincs az arcomon. Olyan mintha évekkel fiatalabb lennék :D És ez mind azért mert nem eszek édességet meg zsíros, olajos dolgokat! Nem paleozom!
Most csinálom 3. hete a paleot és már kezdenek elmúlni, mindenki észrevette, hogy kisimultabb az arcbõröm, pedig nekem száraz-kevert bõröm van ami az egyik legproblémásabb bõrtípus.

Ha sok szőlőt eszek nem hízok?

diétázok, jelenleg csak gyümit eszek pár napja. de ha egész nap szőlőt majszolok, nem hízok mégis el.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Személy szerint meg se tudnám csinálni ezt, csak másokkal tudok példálózni. Meg kell nézni a minimum 80%-ban gyümölcsöt evõket. Akikrõl én eddig hallottam, nem voltak elhízottak. Ha nem viszik túlzásba, miért is tennék? Persze tudom, hogy vannak érdekes elméletek, de azokat mint nem kutató nem tudom ellenõrizni, az emberekre, akik úgy élnek, ahogy, rá tudok nézni. Én nem különösebben korlátozom a gyümölcsfogyasztásomat (a ketogén napok kivételével), de én nem tudok sokat enni belõlük (kivéve a dinnyébõl, így én leginkább azt tenném tiltólistára, abból kilószámra szokott enni az ember, valahogy nem "hat" úgy, mint a jobbak).
Szõlõben nagyon sok a cukor!
Szóval a szõlõben is elég sok a cukor = ch, viszont kcal szinte minimális, elfogy az erõd, de ha még fogysz is, az nem lesz arányban azzal, amit veszítel vele erõben, energiában.
A kérdező hozzászólása: akkor milyen gyümit javasoltok?:)
Szia! amit írok, mondhatni mellékes, de szeretném ha legalább tudnál róla: Elõször is, tudod hogy mi okozza az érelzáródást? A koleszterin, mondják rengetegen, pedig a fruktóz rakódik le az alapállapotban tükörsima érfalra, és csak a végsõ stádiumban képes kicsapódni a koleszterin a tetejére. Nomármost: a fruktóz azaz a gyümölcscukor az esszenciális méreg, ha úgy nézzük. Társa, a kristálycukor fele-fele arányban tartalmazza a fruktózt és a glükózt. Ezzel az egész mondókával csak szerettem volna tudtodra adni, hogy a folyamatos gyümölcs(-cukor) fogyasztása lehet hogy nem lesz kifizetõdõ. Nem updates, vagy bármilyen diétás megszállott vagyok, ezek tények, tudományosan bizonyítottak. Ha szénhidrátot szeretnél égetni, akkor inkább a fehérjét nyomasd (de csak természetesen-vese!), a lebontása energiát igényel. :)
Diéta idején nem ehetõ gyümölcsök: ananász, banán, cseresznye, datolya, dió, füge, gesztenye, mazsola, mogyoró, õszibarack, ringló, szárított gyümölcsök, szilva, szõlõ.
Hízni fogsz egy idõ után elég keményen.Barátnõm tavaly nyáron Tunéziában nyaralt, másfél héten keresztül nem evett semmi mást (ahogy mondom, semmi mást!!!) mint szõlõt, és 6 kilót hízott 7 nap alatt.a szõlõ az egyik legeslegnagyobb cukortartalmú gyümölcs!!!
almát
Diéta igején ehetõ gyümölcsök: alma, citrom, egres, eper, görögdinnye, grapefruit, körte, málna, meggy, narancs, ribizli és az ezekbõl készített, nem cukrozott vagy édesítõszerrel készített kompótok

kérdésre adott válaszok
Szerintem ehetsz. Teljesen normális paleo kaja, a római konyháknak is egy teljes értékû eledele volt.
nem
Ha a Tápi-féle kemény vonalhoz tartozol, akkor nem.
bár nem vagyok paleo, ezeket nagyon szeretem, és szerintem amúgy is a legnagyobb ellenség a glutén tartalmú dolgok és ezek nem azok.
Mit akarsz ezekkel pótolni? Mi szükség van rájuk? Nélkülük is jól lehet lakni.

kérdésre adott válaszok
Mi bajod lehetne?? Olvass egy kicsit többet! Én rántotta, szalonnásan..Finom, laktató!Ja, és zsírban!! Én is jártam nem 1 suliba...belefért az idõmbe! Mikor gyerekeim voltak, akkor is..1 kicsit korábban keltem..ás láss csodát: reggeli az asztalon, mellette a a tízórai! Ja, én meg már a munkahelyem felé robogtam..
"Olvass utána az orvosok véleményének..." Az orvosok a gyógyszerlobbi elsõ áldozatai, mi meg az õ áldozataik leszünk.
Én baconszalonnás rántottát szoktam reggelizni sok salátafélével.
NE paleózz! Hacsak nem akarod, hogy pár év múlva komoly beteg legyél! Olvass utána az orvosok véleményének, ne egy hozzá nem értõ informatikus hülyeségeit kövesd!
En ugyan nem paleos vagyok, de rendszeresen elkeszitem mar este a reggelimet, igy nincs reggel rohanas.
Én azt eszem, ami épp jó. Néha tojást, máskor zöldségeket. Gabonapelyheket, néha semmit. Alkalomadtán zsíroskenyeret :) )) Tuti jó dolog hidd el. Nem az adott ideológia számít, hanem hogy ne zabáld magad halálra.
Nem vagyok paleós, de van egy ismerõsöm, õ ilyeneket eszik: Ham&eggs paradicsommal fõtt tojás, zöldségtál(paprika-többféle színû, kígyóuborka, paradicsom, retek, fejessaláta) rántotta hagymás-paradicsomos-szalonnás alapon magkenyér-csak ilyen magvak vannak benne, hozzá paradicsom és sült vagy fõtt hús magkenyér, hozzá tonhal konzevr-többféle kolbász, töpörtyû, paradicsom, magkenyér sült májas magkenyér paradicsommal magtál-mogyoró, dió, mandula, pisztácia sült húsok paradicsommal lesütött bacon magkenyérrel gyümölcstál dióval
Kolláth reggeli.

Mit ajánlotok? Menni fog ez így?

Sziasztok! Szeretnék belefogni a paleo diétába. 12 kilót akarok lefogyni es kb 3hónap alatt. Egyszer fogytam 22 kilót 5 hónap alatt és fél évre rá, úgy döntöttem hogy még 12 kiló kéne mínuszba. 66 kiló akarok lenni, az se kevés 171 centihez de azt mondom, hogy azzal megelégszem. Egy apró gond van. Fogamzásgátlót szedek ès kis ödémás tünetet fedeztem fel szóval konkrétan kilóra nem nagyon híztam de értem hogy centire viszont igen. Menni fog így is vajon? Ja es heti 3x edzés!:)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Lényegében az összes nyavajádat meggyógyítja a paleó, ha jól csinálod.
Sószegény diétával menni fog.

A paleolit étrend TELJESEN cukormentes? Vagy egy nagyon kevés cukrot (pl. szőlőcukor) azért megenged?

És ha már itt tartunk: paleolit diétán élők esznek néha gluténmentes lisztből készült termékeket? Vagy azt sem?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Hát én azért néha elkurvulok...
Én mézet szoktam rakni cukor helyett mindenbe. Nem teljesen paleós, de ez az egyetlen, amirõl nem tudok lemondani és elfogadható árú.
Attól függ kinek, mire kell. Egészséges embernek több minden belefér (de akkor már nem paleózik), a szigorú paleo elvek viszont nagyon jók. Egészségesek, és gerincet adnak a táplálkozásnak. A gyümölcsök természetes és 'paleo' cukorforrások, finomított cukrot elveknél fogva nem fogyasztanak paleóban. És ez általánosítva egy jó irány.. lehetne erre törekedni! :)
#5: Nem feltétlenül sok, csak keveset kell használni belõle :) S ha már valamicske kell, az nálam xilit, az ízlik. Ínyenc esetben pedig méz, ami nem kifejezetten paleo, de hol érdekel az engem, ha a hedonizmusról van szó? De ha eléggé tolom a xillitet (több teáskanál naponta), akkor sem az viszi fel a szénhidrátbevitelemet... Aki pedig naponta egy csomó sütit eszik, az ne akarjon nagyon alacsony szénhidrátbevitelt. De miért enne az ember naponta sütit?
Szerintem a cukor nem fér bele, csak éppen sokan nem csinálnak nagy ügyet abból, hogy pl. az általuk szeretett mustárban van... De az akkor sem paleo. A paleo "cukor" a xillit, az eritritol, a stevia... A gluténmentes gabona sem paleo, gondoljunk a rizsre... (Nálam a zab se fér bele, viszont a szigorúan paleót már túlzásnak tartom. Bár én csak majdnem paleós vagyok, de a szénhidrátszintemet zöldség-gyümölcsbõl viselem el magasan, nem keményítõbõl...) Ha valaki kenyeret akar, ott vannak az olajos magvak :) Ha valamit rosszul írtam, majd kijavít valaki, de legjobb tudomásom szerint így van.
Ízesíteni lehet nyírfacukorral. Kicsit drága, de megéri, mert alig alig emeli a vércukrodat. Jobbára magvakból részesített lisztet részesítik elõnyben a paleósok és ebbõl csinálnak paleó kenyeret/muffint/süteményt. Én gyakorló paleósként mondjuk nem eszek ilyen cuccokat, legalábbis maglisztes dolgokat. Egyszerûen nincs rá igényem. Amikor meg nagy ritkán esetleg megkívánok valamit, akkor meg eszem a rendes süteményt, vagy ilyesmit. Azzal a kevés nem odaillõ anyaggal nem foglalkozom.
Elvileg a steviának nagy az inzulinválasza, az eritrit megterheli a májat, a xilit pedig a cukor szénhidráttartalmának a 70%-a (szóval az még sok). Gluténmentes liszt nem jó, csak ha pl kókuszliszt, mandulaliszt, lenmagliszt, szezámliszt, ... az amirõl szó van :)
Amikor ehet az ember egy jó krémes mézes tojássárgáját is.. Megtetszett ez a hedonizmus dolog.