Gyerekvállalás, nevelés -Családi pótlék - 170 db

Miért nem kaptam meg a családi pótlékot?

Még a 6 év alatt ilyen nem volt. Nincs semmi változás a dolgainkban.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Miért nem hívtad fel a MÁK-ot?
Hány éves gyerek után kapod?

Létezik hogy még decemberben megkapjuk a januári családit?

Mert ezt hallottam hogy ujévre való tekintettel előbb utalják
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: 14.11 Képzeld el két kisgyerek édesanyja vagyok, és nem a bulizásra kell , virslire meg kenyérre . Ðe nem gondolom hogy beszámolóval tartoznék bárkinek feltettem egy kérdést és arra kértem választ és nem kötöszködést !!
2-a, az már munkanap.
Engem nem érdekel, miért kérdez a kérdezõ, ha tudok válaszolok, a többi az õ dolga. Szerintem biztos, hogy nmegkapjuk. jan 2. még nem munkanap, a 3-i utalás meg késõ, mert nem ér oda 5-re. Így szerintem pont azért utalnak elõbb, mint idén is, és tavaly is novemberben. Állami cégnél dolgozom, mi mindig megkapjuk a 2 ünnep között a fizetést, illetve a gyedet is.
Akkor elõre láthatólag ti nem fogtok enni újév napján mert nem lesz mit enni. És a karácsony hogy fog telni ilyen anyagi gondok mellet? Kérj segítség az önkormányzattól.
Nem kapjuk meg
Még majdnem egy hónap van addig, de szerintem nem kapjuk meg elõbb, 2-án utalnak, 3.-án lesz számlán. Tényleg ennyit számít 1 nap?
Szerintem neem kapjuk meg. Amugy èn is hallotam ezt, szerintem vmi felkapott hir lehet.
Tavaly sem kaptuk meg decemberben. Attól, hogy az államkincstár nincs nyitva, attól az utalás elindul 2-án. És 3-án megkapjuk.
én is ugy tudom megkapjuk me 2-a csütörtök és töbsége csak 6-án kapná meg a bankok lustasága véget és a postások meg csak 8-án és a kincstár 6-án nyit
Számíts úgy, hogy csak januárban érkezik, akkor nem érhet kellemetlen meglepetés.
de hát most kaptuk meg a pénzt!!Ha elõbb kapnánk a decemberit mi lenne veletek januárban?
Hát ez az. Alapból 1-én utalnak és 2-án kapnánk. Így 1 napot csúszik csak. Még sok idõ van addig, úgy oszd el a pénzt, hogy az utolsó napra is legyen.
A kérdező hozzászólása: Igen ennyit számít mert nem tudom tudod e hogy 31.e szilveszter, és ált az embereknek rohadtul nincs pénze, nekünk konkrétan kenyérre nincs!Remélem érthetõ voltam?!

Lehetséges Ausztriából családi pótlékot igényelni Magyarországról?

A volt férjem kettős állampolgárságú ás Ausztriában dolgozik már több éve. Van két gyerekem, közös háztartásban velem élnek. Szeretném igényelni a családi pótlékot az apa után. Hogy zajlik ez?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségedet! Barátnõm Németországból igényli, az apuka német állampolgár és ez elég volt hozzá, az anyuka itt él a gyerekkel együtt. Az anyuka is megigényelhette Magyarországról de Ausztriában azt hiszem másként van.
Èn csak a német részt tudom, de lehet lényegben ugyan az. Németországban ezt csak az apuka igényelheti, mert apuka dolgozik ott és ö kaphatja ezt. ùgy müködne, hogy Mo-n kapod a magyar családit és németországban a kettö közti külömbözetet(mert ugye két országban nem kaphatod egyidejüleg). Vagy lemondod a magyar családit otthon és csak kint igényeled.(de ebben az esetben nem kapsz más kedvezményt Mo-n, pl családi adókedvezmény) A németeknél tuti kell munkáltatói igazolás az apukától, amit a munkáltató csak is az apukának adhat ki(adatvédelem). Beszélj a gyerekeid apjával erröl és kérd meg, hogy igényelje meg a külömbözetet nektek.
Nem csak akkor lehet igényelni ha az apával is közös háztartásban élnek a gyerekek?
A párod igényelheti. A menetét nem tudom pontosan, de a munkáltatója biztosan segít.
ha házasok, akkor szerintem nem kell, hogy közös legyen a bejelentett lakcím.

kérdésre adott válaszok
Nekem még mindig nem érkezett meg a számlára.
A kérdező hozzászólása: Takarekos vagyok es epp most kuldte az sms-t. Altalaban mar kora reggel kuldik, de most kesett ugy nez ki. Csak nemreg valtottunk telefonszamot, es volt olyan mikor maskor is valtozott, hogy eleinte nem kaptunk 1-1 tranzakciorol
A kérdező hozzászólása: Az a lenyeg, hogy ertettek hogy ertettem. :o :)
Megjött, ez a lényeg :-)
K&H-s vagyok, nekem megjött reggel.
A decemberit majd csak januárban :-)

Mi jár egy félárvának? (bővebben lent)

Kapom az árvasági ellátást, és van néhány 50%-os illetve 2db 90%-os jegyem. Ezen kívül még mi az, amit jogom van megkapni? Néhányan motyogtak ingyen távolsági bérletről, ilyen meg olyan támogatásokról, de az a helyzet, hogy elég alulinformált vagyok. Tehát mi jár nekem, és azt hol kérhetem?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
ne hallgass a mende-mondákra sajnos, tényleg csak ez a 2 dolog jár a félárváknak, semmi több. Jó is lenne ez az ingyenes utazás, de ilyen még a mesében sincs
A kérdező hozzászólása: Valahogy gondoltam :) Köszönöm

Idén még kaphatok családi pótlékot? (nemrég küldtem fel Vácra az igénylést)

Saját jogon kértem a családi pótlékot, novemberben küldtem el először Budapesti címre, majd egy ügyintéző felhívott engem két hét múlva kb, hogy kell egy olyan kézzel írt szöveg, hogy nincsen keresetem, valamint a jegyzőtől egy papír, hogy nem élek együtt a szüleimmel. És ezeket címezzem meg Vácra, mert ugye elvilegben az a központ.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: tehát számoljunk novemberrel... ha visszaszámolok két hónapot, az szeptember. az remek. egyszerre kaphatok akkor három havit?
az igénylés beadásától számítják visszamenõleg a 2 hónapot.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Ma se jött meg, azt mondták, talán holnap!
Igen, rajtad kívül már mindenki megkapta.
Én is megkaptam.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert már tegnap is hordta õket a postásunk, nekem nem jött, gondoltam majd ma , de egy nagy túrót.
én sem kaptam meg!!
Én ugyan számlára kapom, de reggel már rajta volt.

kérdésre adott válaszok
Nem vagyok híve a felelõtlen gyerekvállalásnak, sõt... De most komolyan, aki csak úgy tud vállalni gyereket, hogy a családi pótlékkal együtt jönnek csak ki jól (de úgy kijönnek!), az ne vállaljon gyereket??? Kihalna az ország...
Szerintem nincs ítélkezõ hangnemben megfogalmazva a kérdés. A fõ probléma szerintem is a munka elvesztése vagy rosszabb munkahelyi körülmények illetve ha az anyuka nem tud visszamenni a régi munkahelyére. Mi még csak most várjuk a babánkat, de nemrég párom munkahelye nagyon rossz helyzetbe kerül, fele annyit dolgozik és fele annyi pénzt kap, még nem talált másik munkahelyet, szerencsére van tartalék valamennyi, de jobb lenne nagyobb lakásra gyûjteni, mint felélni. A gyed-gyes-családi tervezhetõ, de a munka sajnos egyik percrõl a másikra bizonytalanná válhat.
Kirúgták a férjét, és még nem talált munkát??? Akkora hitel törlesztõjük lett, hogy rámegy a havi fizetés?? Váratlan kiadás lépett fel a hónapban... Nem vagyok ilyen helyzetben, de képzeld, gyeden vagyok, gyerekem eltörte a szemüvegemet, csak lekapta, vettem volna el tõle, és paff. No, az én szememre egy szemüveg cirka 70 rugó. Hála Istennek volt rá pénzünk, de már egy ilyen esettõl is kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy remegve várja a családi pótlék megérkezését. Ez off: a kérdésfeltevésed mögött éreztem egy ítélkezõ hangnemet. Ez szerintem nem szép dolog.
Új autó hitelre, mondjuk legyen olcsó, másfél millió. 500 ezret befizet, fizeti a hitelt, autó pár hónapon belül totálkár, a biztosítás fedezete ezzel megszûnik, és a fennmaradó 700 ezret fizethetik is vissza.
Házasságba vállalja, két korrekt fizuval rendelkezõ ember. Aztán anyuci megszül, apuci lelép mással, és otthon marad a gyerekkel, mert még kicsi, munkahelye meg vagy megmaradt, vagy gyerekkel már nem szívesen veszik vissza. Ha meg megy is dolgozni, egyedül eltartani megint nem annyira egyszerû, fõleg, ha nem azonnal mentek szét, hanem mondjuk van 2 vagy 3 gyerek. Nem ritkaság. Szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben, de nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne manapság gondba kerülni anyagilag.
Képzeld, én úgy vállaltam gyereket, hogy minden hónapban várom a családit. Ha arra vártam volna, hogy minden egyes hónapban annyit költsek, amennyit akarok, meg még félre is rakjak, akkor soha a büdös életben nem lenne gyerekem.
Az, hogy valakinek van jól fizetõ, normális munkája, egyáltalán nem jelenti azt, hogy holnap is lesz. Vagy hogy talál helyette olyat, ami hasonlóképp fizet. és mínusz pártízezer, meg egy gyerek, már jóval több, mint amire normál esetben kalkulál az ember. A tartalékot meg hamar fel lehet élni, már ha van. És ugye Magyarországon nem sokan tartalékolnak, inkább vesz mindenki hitelre mindent. Autó, lakás, mûszaki cikkek. Ha meg még árfolyamváltozás is volt, na az szívás.
Veregesd akkor magad hátba hogy te hûûûde milyen ügyi vagy... de te is várhatod még remegve a családit. Nem tudhatod mit hoz a jövõ!!!!
én nem ítélem el azt, aki remegve várja, de hogy mi a bánatnak kell kiírni minden hónapba mindenhova, hogy megjött-e a családi, meg írjatok bankot stb.. attól, hogy kiírják nem fog elõbb megjönni..
Férj, feleség dolgozik, gyereket vállalnak.Gyerek 2 éves koráig nincs gond, van gyed, apuka fizuja.Anyuka menne visza dolgozni, nem veszik vissza, onnantól csak gyes van és családi apuka fizuja mellett. Közben esetleg apukát kirúgják vagy csak csökkentik az óraszámát, bérét, stb.
Hogyan kerül olyan helyzetbe??? Elmondom az esetünket: Páromnak nagyon jó munkahelye volt, 280-300 ezer ft.ot keresett havonta.+ én 70 ezret. Az enyém lehetett volna jobb is, de örültem hogy ez is volt! Egy kis faluban élünk ahol semmi munkalehetõség a környéken. Terveztük a babát, 3. hónapban sikerült is! :) Nagyon boldogok voltunk! :) Tavaly októberben megszületett a kisfiúnk. Mindene megvolt ami kellett. Február elején közölték a férjemmel, hogy február 28-al megszûnik a cég ahol dolgozott! Így is lett! Talált másik melóhelyet, de itt csak 120-150 ezer a fizuja. A kocsi törlesztõnket közben 20 ezerrõl felnyomták 40 ezerre. Emellett kifizetem a telefon, a villany, a gáz és más közüzemi számlákat. + a kocsi biztosítás+casco. Ez így mindennel együtt 100-120 ezer között mozog! És akkor még nem vettem pelenkát a gyereknek, meg hasonlóak! Ja! azt még kihagytam a történetbõl, hogy hiába volt meg a munkaviszonyom, nem gyed-et kapok hanem gyes+családi. ugyani a 70 ezerre kevesebb lett volna a gyed, mint a gyes. Na! Ezért várom én is hó elején annyira!!!
Utolsó számomra például az autó az ami a luxus kategória. Aki nem tud használtat készpénzre venni az ne vegyen. Nem tudom szerintem sok inkább csak szeret hisztizni érte.
Senki nem tudja mikor kerül ilyen helyzetbe. 2 jó fizetéssel, tartalékkal vettünk lakást, majd vállaltuk elsõ gyermeket. Aki 21 hónapos volt, mikor kiderült tartós beteg, munka vállalás is necces lesz így. A cég közölte nem vesz vissza, a hitelünk duplájára nõtt, közben lett még egy gyerekünk, aki egészséges. Jelenleg a párom fizetése van, nekem meg gyes+családi. Nem sok, elrakni nem tudunk, de megélünk. Az, hogy tudok e még dolgozni nem tudom, de bízakodom.
Bárhogyan kerülhet valaki olyan helyzetbe, mert nem ismerheti a jövõt - és mert szar a társadalmi/gazdasági rendszer valamint az egész közösségi értékrend beteg. Ahogy a közösség is az Élet mércéjével : önmagát minõségben és mennyiségben reprodukálni képtelen - sorvadó - éretlen a szabadságára kezelni a kényszereit. A kérdés inkább az, hogy mi a nagyobb felelõtlenség gyermeket nem vállalni vagy gyermeket vállalni. Az élet mércéjével az elsõ biztosan több mint felelõtlenség - mert ez a magatartás alapvetõen vezet a közösség katasztrófájához a második pedig kockázatos vállakozás, de az egyetlen esélyes kísérlet az élet mércéjének megfelelni.
Vagy megbetegszik valamelyik családtag, õt is támogatni kell, esetleg a baba születik betegséggel, ami elviszi az összes megtakaritást, anyuka nem tud visszamenni dolgozni. Családban konkrét példa: Anyuka 300 nettó, apuka 500 nettó, jön az elsõ baba, minden oké, rá 2 évre jön a második, aztán apuka rákos lett, munkahelyet elvesztette, rokkantsági pénz szinte semmi, anyuka 3 mûszakba nem tud visszamenni, 1 mûszakos melót csak 100ezret fizetõt kapott, minden megtakaritásuk elment apuka kezelésére, kisebb lakásba költöztek, annak az ára is elment erre, így a család segiti õket.Pedig pár éve még õk voltak az álompár két szép gyerekkel jó melóval, stb.
Akár le is mondhatod a csp-t! Nem kötelezõ! Majd ha a családfõt baleset, betegség, munkanélküliség éri akkor te is remegve várod! Nem szép dolog más nyomorából gúnyt ûzni! Mellesleg ha nem tetszenek a csp kérdések lapozhatsz!

Mennyi idő alatt intéződik el a családi pótlék igénylése?

Szeptember végén szültem, október közepén, egyszerre nyújtottuk be a csp és az egyszeri anyasági igénylését. A csp-t számlára kértem, az anyaságit postai úton. Tegnap hozta is a postás a pénzt, de a csp-t ma reggel csak a 2 nagyobb gyerkőcre kaptam meg.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
én augusztus 15-én szültem és szeptember végén tudtunk menni intézni a papírokat. Az anyaságit hamar megkaptam én is postán kértem. A családit azóta sem...
A kérdező hozzászólása: Ma sikerült elérnem a MÁK-ot. A mi kérelmünk mér elbírálásra került, a mai nap folyamán utalják is a különbözetet, holnap a számlámon lesz.
Szia. Elsõ v. vagyok. Köszi az infót. Jó lenne ha nekem is utalnák a pénz.
Szia. Én is hasonló cipõben vagyok mint te. okt 8-án szültem és kb. a hó közepén tudtuk intézni a papírokat. Ma én is csak a 2 nagyobb gyerekre kaptam meg a családit. Anyaságit még nem is kaptam. Bocsi ha nemtudok segíteni de ha te megtudsz valamit légyszi szóljál. köszi.
A családi pótlék esetén 30 nap az ügyintézési határidõ. Majd visszamenõleg megkapod még biztos nem bírálták el, fõleg ha október közepén igényelted.
oké. köszi még egyszer.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam hívni a MÁK-ot, de nem vették fel. Hétfõn rákérdezek, és megírom majd mit mondtak.