Gyerekvállalás, nevelés -Egyéb kérdések - 31073 db

Titeket mikor kezdtek el a "mikor jön már a baba" kérdésekkel bombázni?

4 éve vagyunk házasok a férjemmel. a boltba nem tudok úgy elmenni hogy naponta legalább két-három ember meg ne kérdezné, hogy mikor jön már a baba, nem akartok még babát....stb
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nekünk az esküvõ után 1évvel már rendszeresen kérdezgették. Nem akartunk akkor még gyereket, rá 3 évre jött az elsõ. Utólag meg már úgy állították be, hogy nem jött a baba, pedig mi évekig próbálkoztunk. Hát nem így volt (fél év próbálkozás után sikerült az elsõ lányunk), de nem tudom ez mire jó. Mindegy, részemrõl lényegtelen.
32éves vagyok, 10éve ferjnel.Elõször azt pletykaztak hogy milyen kis kényelmes nõ vagyok hogy nemakarok gyereket, aztán hogy biztos meddõ vagyok mert elmondtam a baratnomnek hogy tényleg nem jön össze a baba (gondolom szétkürtölte).Most hogy babát várok az a hír járja hogy lombik baba.Kikeszitnek a pletykák meg az örökös kérdések.
Eleinte mindig azzal nyaggattak, hogy mikor házasodtok végre össze ? Aztán az esküvõ napjától, jött az, hogy na és mikor lesz baba? Amint megszületett, jöttek azzal, hogy na és kistesó...? Majd késõbb: harmadikat mikor akartok? no comment! Eleinte rettentõen kész voltam tõlük, aztán rájöttem, hogy nem érdemes velük foglalkoznom. Azóta mindig elütöm valami vicces vagy komiszabb esetekben valami gúnyos válasszal. És mûködik... Nem érnek annyit, hogy hagyjam magam felbosszantani, úgyhogy bekaphatják. A mi életünk és csak ránk tartozik, vagy azokra, akiket érdemesnek érzünk arra, hogy megosszuk ezt velük. Akiket nem, azokkal meg nem szabad foglalkozni...
Nálunk már esküvõ után pár héttel elkezdték az érdeklõdést. Elképesztõen zavart. Mi egyébként akartunk az esküvõ után rögtön, abbahagytuk a védekezést is. Második hónapban lettem terhes, de sajnos elvetéltem, utána pihenni kellett kicsit, és az újra próbálkozás után még 4 hónapot vártunk, míg újra összejött, tehát jó pár hónapot hallgattuk a kedves kérdéseket és bizony már én is sokszor kiakadtam rá, utáltam mindenkinek mindig válaszolgatni, és mélyen bántott, hogy ennyire beavatkoznak a belsõ ügyeikbe. Szerintem nyugodtan mondd el a véleményedet a türelmetlenkedõknek, hogy érezzék már, hogy semmi közük hozzá.
mi 8 éve vagyunk együtt . 23 éves vagyok. 1 éve házasok.elsõ férfi az életemben.úgy érzem h elsõre sikerült jól választanom. dolgos. kedves torodo .nekem anyum 20 éves koromban kezte .most már megérti h miért nem.és már beletörõdött . nem is mondja . nagy ritkan .de amikor osszehazasodtunk mindenki az hitte gyerek miatt. hát még mindig nem. facebookon is minden 5 . ember ilyen kérdésekkel faggat .mondtam közeli barátaimnak ne mondják senkinek h lassan gyereket akarunk.. mert nem akarunk... biztos azt hiszik nem lehet. de nem érdekkel. fiatalok vagyunk. most már anyagilag jól alunk ... és most már pénzük is van jobb életre.. férjemmel megbeszéltük.. most élünk még 3-4 évet.. mert ha baba lesz nem tudunk úgy... és ha megszületik akkor csak neki élünk... mindenkinek joga van eldönteni mikor akkar gyereket..
Engem már húsz éves korom óta nyaggattak, hogy szüljek hiszen benne vagyok a korban. Most hat hónapos a fiam és 25 éves vagyok.
Engem nem "zaklattak" soha, pedig 32 évesen szültem és akkor már 13 éve voltunk együtt a férjemmel.

A ti párotok sem segít a gyerek körüli dolgokban?

Az én párom a négy hónapos kicsit elviszi néha az ismerősökhöz, játszik vele, de azt mondta, hogy ennél többre ne számítsak. Így mindent nekem kell itthon csinálnom.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Amikor megismert akkor még terhes voltam. Nálunk dolgozott, sokat beszélgettünk és megszeretett, eljárt velem vizsgálatokra is mivel busszal kellett járnom. Hivatalosan azóta vagyunk együtt mióta megszületett a kicsi.
A kérdező hozzászólása: Nem dolgozik, csak nyáron idény munkát, ezért akarom, hogy õ maradjon itthon a kicsivel.
Az én babám ilyen idõs korában hasfájós volt, gyakorlatilag letenni sem nagyon tudtam. A férjem hazaesett a munkából és vagy babázott vagy fõzött, mert én nem tudtam a kettõt egyszerre. Emellett ha kellett pelenkázott is, idõnként a fürdetést is bevállalta. Most már egy éves a baba, szerencsére a hasfájás megszûnt, így fõzni tudok, de ha az apa haza ér, majd meg bolondul érte a pici, addig visít míg fel nem veszi, így minden nap játszanak délután. Sõt a múltkor orvoshoz vitte, mert nekem a nagyot kellett ugyan abban az idõpontban szakrendelésre vinnem, nagy szenzáció volt egy apuka pici gyerekkel a rendelõben, mert sajnos ritkán látott dolog. Bizonytalan volt, hogy meg tudja-e oldani a feladatot, de megcsinálta. Nincs lehetetlen csak akarni kell.
Már ne haragudj, de egy 4 hónaposnak az anyjára van leginkább szüksége! Párod dolgozik? Mert , ha igen teljesen érthetõ a hozzáállása. Mit gondolsz más anyák mit csinálnak? Én reggel 7-este7-ig vagyok itthon az 5 hónapos fiammal, és ha hamarosan kistesó lesz, akkor mindkét picivel. Nem vrom el a férjemtõl, úgy hogy õ ráadásul az apja, hogy a fürdetésen kívül nagyon mást is csináljon. Néha pelenkáz és vigyáz rá, ha nekem dolgom van. Egy ilyen pici gyereket nem is kéne nagyon elvinnie az anyja mellõl. Mi az, hogy elviszi az ismerõsökhöz???? Az anya dolga a hátartás és a gyermek gondozása. Apa dolga a biztonság és a munka, amég anya otthon van a gyerekkel. Mit vársz, mit kéne tennie?
Ne haragudj, de én nem maradnék ezzel az emberrel. Nagyon jól tudta mibe megy bele, amikor egy terhes nõvel kezdett kapcsolatot, és ezekszerint ebben az elég friss viszonyban már ott tart, hogy nem segít sem a háztartás, sem a gyerek körüli dolgokkal. Szerinted ez normális hozzáállás a részérõl? Szerinted elfogadható az, hogy hagyja rádrohadni az összes munkát és gyerek körüli tevékenységet, csakmert "õ ugyan nem"? Holott pontosan tudta, mivel jár egy gyerek.
14: gondolom segélybõl meg gyerektartásból, mint annyian :S
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy nem az övé a gyerek. Így is örülhetek, hogy szereti és néha elviszi magával. De van olyan, hogy õ elmegy és a kicsi rám marad a háztartással együtt. Az a tervem, hogy lassan visszamegyek dolgozni és õ fog a kicsivel itthon maradni, de nem tudom, hogy belemegy e.
A kérdező hozzászólása: Ha sír felveszi, de a pelenkázást õ sem csinálja. Még szoptatom szóval ebben sem tud segíteni. Nagy ritkán átöltözteti, de az is egy óra hossza. Fõzni én szoktam, takarítani, boltba járni.
ja, értem. Hát nem csoda, hogy idegen neki, szerintem ha a kicsi interaktívabb lesz, majd megszereti, egyelõre, ha nem az övé, akkor ennyi is elég tõle. Bár elgondolkoztató, hogy úgy lett a párod, hogy tudta, kisbabád van...
Nem dolgozik, nem segít otthon. Hmmm, ez aztán az álompasi!
Mindent? AZ hogy eltart az semmi? Szerintem ha o egyedul dolgozik es keresi meg a mindennapi betevot, te pedig otthon csinalsz mindent az egy korrekt munkamegosztas. Mert o is kiirhatna azt a kerdest, hogy a ti parotok se keres semmit es nektek kell dolgozni es a vallatokon vinni a csaladot egyedul? Ha te is ugyanannyit dolgozol meg keresel mint o, akkor majd o is ugyanannyit lesz a kicsivel meg hazimunkaval mint te. Plusz egy megjegyzes: Az hogy eltartja egy idegen gyereket, mar onmagaban is kesz csoda.
10es vagyok. Én nem bíznám rá a gyereket a helyedben... fura, hogy egyáltalán felmerül benned ezek után.
Miért nem keres munkát?
Mégis mire számítottál? Ha elõtte is ez volt, akkor most miért változott volna?
Ez azért nem egészen így mûködik. Dolgozik? Ha igen, miért várod el, hogy kiszakadjon a munkából, és egy olyan gyerekre vigyázzon egész nap, aki nem is az övé? Ráadásul nem is tudom, hogy a jog ilyen esetben hogyan rendelkezik, mert az apa elmehet gyedre és gyesre, de abban nem vagyok biztos, hogy a nevelõapa is igénybe veheti ezt.
"Az hogy eltartja egy idegen gyereket, mar onmagaban is kesz csoda" Megjegyezném, hogy azért vannak még normális férfiak, akiknek ez nem probléma. Ráadásul, hozzá született a pici, tehát még akár sajátjaként is tekinthetne rá.
Bocsanat utolso vagyok, most olvasom hogy nem dolgozik, akkor vissza minden, akkor viszont igenis csinalja a felet mindennek otthon. Ha meg osszejott egy novel aki mar terhes volt es ezt vallalta, akkor ne tancoljon visszza utolag. Igy mindjart mas a tortenet, bocsanat. AZ viszont nem vilagos hogy ha egyikotok se dolgozik akkor megis mi a banatbol eltek meg?
Amíg ilyen pici volt a fiam az én férjem sem nagyon tudott belefolyni a napi dolgokba. Persze eljárt dolgozni, de pelenkafóbiája van, így azt nem tudtam rábízni, az etetés meg ugye az én feladatom, mivel szoptattam. Késõbb már nagyon jó pasis programokat csináltak együtt. Nem értem mit vársz tõle? Én semmiképp nem bíznám rá, amíg ilyen kicsit. Késõbb talán jobban ki fognak jönni.
Ha hazajön, kedvesen odaadod beki a picúrt és elsurransz fürdeni!;) ha ott volt az elején, legyen ott a végén is, hiszen mégiscsak az õ gyermeke (is)! Ezt egy normális férfi felfogja! Oké, azt megérteném, ha nem tudna vele úgy játszani, de pl fürdetést, pelust néha vállalhatja!
4 hónaposan nem nagyon tudott vele mit kezdeni, késõbb ez változott. Kb. 3-4 év múlva...Azért furcsa, hogy kijelenti, többre ne számíts, õ nem akarta a gyereket??

Miért baj ha 2, 5 évesen babakocsizunk?

Tud menni már régóta, de sokszor kényelmesebb elővenni a babakocsit.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
végül is nem baj úgy viszed a gyereked ahogy neked kényelmes :-) én is nagyvárosban lakom :-) de én leraktam a babakocsit 1, 5 éves korban tragikus volt közlekedni vele pl a 7-es buszon vagy a 4-6 villamoson fel-le cipelni a metróba a lépcsõn vagy felrakni a magas buszra stb.... hátizsák és kézen fogás mindig átadják a helyet ha nem akkor felszólítok valakit udvariasan h adja át a helyét a kicsinek - nem volt ezzel sem gond
Nem baj! Az en fiam 3 eves mult, nagyvarosban lakunk, babakocsi nelkul vilagvege lenne!!!!
Egyaltalan nem baj.Nekem is mondogattak ilyen idos korban, hogy miert kell a babakocsi, pedig vannak akik 4-5 eves korig is hasznaljak alkalmankent.Hat azert, mert semmi kedvem nem volt visszafele cipelni a fiamat egy-egy seta alkalmaval.Vegul 3 evesen hagytuk el teljesen, de meg igy is sokszor elofordult, hogy elaludt az autoban es kenyelmesebb lett volna atultetni a babakocsiba, mint egy nyugos gyereket ebresztgetni, vagy olben vinni.
Ezen dilemmáztam én is egyik nap, mikor elõvettük a babakocsit, de az én fiam 3, 5 éves múlt. Hozzá van szokva, hogy autóval járunk és el van lustulva sajnos. Ahol lakunk, minden elég messze van, így autó nélkül nagyon sokat kellene gyalogolni. Hiába város, a tömegközlekedés egy nulla. Ha mondjuk a 2 utcával arrébb lakó barátnõmékhez megyünk, akkor gyalog megyünk, de a kicsi gyakran kierõszakolja, hogy õ babakocsival szeretne menni. Kicsit ciki, de eddig még nem szóltak meg érte.
Mi tanyán lakunk a falútól 4, 5 km-re! Mi biciklivel közlekedünk, de ha tejért megyünk természetes a babakocsival.20 hónapos a kisfiam.Sokat mozog és szeret sétálni.Igaz, hogy haladósabb , ha kocsiba tolom vagy a biciklin viszem :) Szerintem mindenki maga dönti el, hogy õ neki meg a kicsijének, hogy kényelmes!
Nem baj, ha nektek így jó, akkor ne foglalkozz azzal, idegenek mit szólnak. Mi is a fõvárosban lakunk, már 1, 5 éves kora után letettük a babakocsit. Hosszabb gyalogos távra inkább kismotor, késõbb futóbicikli lett, tömegközlekedni nem szoktunk. De ha BKK-znék is, akkor is letettem volna a kocsit. Elszomorító történeteket hallottam ismerõs anyukáktól arról, hogy az utasok mennyire figyelmetlenek és nem segítõkészek egy babakocsis anyával. Sokkal könnyebb haladni lépcsõkön, metróban, buszra felszállni egy kismotorral és egy járó gyerekkel nekem, mint emelni az összes cókmókot. De kinek mi a könnyebb, megszokottabb, kényelmesebb. Csináld úgy, ahogy nektek jó.

Szerintetek az elet a fogantatassal kezdodik?

Kulfoldon elek es egy Persuasive essay-t kell irnom holnapra nem tudom hogy mondjak magyarul, es talaltam egy erdekes topicot ahol az abortaciot vitatjak meg.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
az élet a fogantatással kezdõdik, ez tök logikus szerintem, mert egy élõlény jön létre. az amõba is egy élõlény pl. és az 1 sejt. amúgy, hogy mikor lehet egy tudatos emberi lényrõl beszélni, azt én sem tudom, szerintem azért jóval korábban, mint a 12 hét. egyébként én sem ellenzem az abortuszt, mert szerintem jobb, ha az a magzat, ami valami oknál fogva megfogant (tök mind1, hogy mi az oka, már megtörtént, nem hibáztatásra kell ilyenkor fordítani az idõt, hanem cselekvésre) szóval jobb, ha még születés, tudatosság elõtt elmegy (elcsinálják) mint hogy keserû, borzalmas, sanyarú élete legyen a gyereknek. de a fogantatással kezdõdik, hiszen akkor is él. 2 hetesen már a szíve is ver, teljes jogú életrõl van szó!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 mert a gyerekvállalással vagy nem vállalással kapcsolatos a kérdés 2 az élet kezdete ez egy nagyon nagy kérdés mást mond a biológia más az ezoterika mást a vallás és megint más az adott személy biológiai szempontból a megtermékenyített petesejt is élõ - ha nem az lenne nem fejlõdne ezoterikus szempontból - mikor megszületik akkor kap lelket vallási szempontból a megtermékenyítés a mérv adó - legalábbis a kereszténységben bár szerintem személyisége már az anyaméhben van a babának de ez még nagyon sok változáson mehet keresztül mikorra felnõttkorra kialakul :-) az anya és a baba között kölcsönhatás van a születés és az abortusz is egy döntés - és mindig az anya döntés kell h legyen ! mind a kettõ lehet jó és rossz is - gondolom ezt nem kell részletezni mindig meg kell adni a választás lehetõségét - ez a szabadság ! és a többieknek a döntés el kell fogadnia ! és támogatnia a döntésben !
A kérdező hozzászólása: Nahat en a szerelem es szex temaba irtam ki hogy kerult ez a gyerekvallalas es nevels topicba? :P erdekes
Szerintem az élet a fogantatással kezdõdik.....
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, Szerintem ott is adodik a hiba egyben hogy, nem tudjuk melyik eletet valasztjuk peldaul: Az egyik kezbol eleted adunk a masikbol elveszunk vagy Az egyik kezbol eleted adunk a masikbol "ELVESZUNK". Ha a no megszuli a gyermeket annak ellenere hogy nem akarja mondjuk 16 evesen akkor az o elete valoszinuleg tonkre megy valamilyen fokon. Ha adoptaljak a gyereket vagy akarhova is kerul, de eletben van es van eselye arra hogy ELJEN ami onmagaban is nagy szo. Szoval egy kezbol eletet adol a masikbol "ELVESZEL" Ha nem szuli meg a no es az abortacional kot ki akkor az o eletet bebiztositja de viszont elvesz egy masikat. Egyik kezbol "eleted ad" a masikbol elvesz. Azokkal az abortaciokkal ertek egyet 100 %-an es ketelyem sincs felole amellyek azert tortentek mert mondjuk Megeroszakolas tortent, vagy a baba sulyosan beteg lenne ha megszuletne a tobbi az valahogy meg mindig kerdeses.
Az ezotéria próbálja befedni a tudományban a "lyukakat", pont ahogy a vallás. De sorra dõlnek meg a régi tanok, ahogy fejlõdik a technológiánk és növekszik a tudásunk a körülöttünk levõ világról. Az ezotériát már csak azért se lehet komolyan venni, mert még akik hisznek is benne azok se az egészben, pl valaki az okkultizmus híve, de az idegenekben, chakrában, reinkarnációban, alkímiában nem hisz.
Az élet a születéssel kezdõdik, a fogantatással csak egy fejlõdési folyamat indul el. Ez az én véleményem. Ha spirituális szempontból nézzük akkor is így van, mert születéskor "kötnek be" a Földanyához, és akkor költözik belénk a lélek. Próbáld meg ezt a kérdést kiírni az ezotéria menüpontban.
#3 az ezotéria a megmagyarázhatatlan dolgokkal foglalkozik, és az élet kezdete is magyarázatra szorul :-) Szép napot :-)
A kérdező hozzászólása: Sokszor azon gondolkodom hogy, sokan azt mondjak hogy "inkabb elvetetem mintsem sanyaru sorsa legyen a babanak" Ha en egy abortusz kerdeses szemely lettem volna es most valaki megkerdezne tolem hogy: SZERINTED ABORTUSZNAL KELLETT VOLNA DONTENIE AZ ANYUKADNAK AMIKOR TEHERBE ESETT VELED? JOBB LETT VOLNA MEGSEM SZULETNED? A VALASZOM 100 %-BAN AZ LENNE HOGY NEM! INKABB ELVEZEM AZ ELET LEHETOSEGET MINTSEM NEM! AFRIKABAN HANY SZENVEDO GYEREK VAN MEG A VILAGBAN S MEGIS ELNEK VANNAK ES VAN ESELYUK EGY SZEBB JOVORE.
Nehogy már az élet kezdetének kérdése ezoterikus legyen... Az egy nagy rakás szedett-vedett tudománytalan baromság.
A zigóta csak két sejt összeolvadása, élõlénynek még nem tekinthetõ. Az emberi élet valahol a 6.hónap terhesség körül kezdõdhet meg szerintem, amikor megkezdõdik az agynövekedés és állítólag ilyenkor történnek az elsõ gondolatok is. Az abortuszt én támogatom, szerintem az elsõ 3hónapban ez nem számít gyilkosságnak. De még ha annak is számítana akkor is jobb, minthogy egy felelõtlen szülõhöz vagy árvaházba kerüljön a gyerek.

Ti repülnétek 1 év körüli gyerekeitekkel 10-12 órát?

vagy van olyan aki repült ennyit ilyen idős gyerekkel? hogy lehet kibírni? mivel foglaltátok le a gyerkőcöt? márciusban mennénk a 40 fokba. biztos mindenhol klíma lesz, megbetegszik tőle majd a lányom? és ez a nagy hőmérséklet változás...?az út ajándék, nem átruházható és nem tehető más időpontba.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. nem fogjuk lemondani, mert egy vissza nem térõ lehetõség, csak tartok az utazástól. a férjem is azt mondja hogy rengeteg gyerek utazik nap mint nap repülõn, és valahogy csak ki lehet bírni. de biztos nem lesz egyszerû.
Hát... abszolút gyerekfüggõ. Én pl a kisfiam elsõ szülinapja után 1 nappal utaztam haza (meg a 4 éves testvérével) csupán Helsinkibõl (férjem ott dolgozott), és azt mondom, az a 2-3 óra életem egyik legszörnyûbb élménye volt! Hozzá kell tennem, mindkét fiam rendkívül mozgékony, nehezen leköthetõ, plusz a kicsim épp csúnyán meg volt fázva, ezáltal még nyûgösebb is volt. A legnehezebb az volt, hogy nem bírt megülni az ölemben, állandóan menni akart, de a zsúrkocsiktól, amiket állandóan tologattak a légikísérõk, nem hogy sétálni, nem tudtunk felállni sem, mert nem fértünk el, az ülések pedig rettentõen szûken voltak szabva, pedig nem fapados járat volt. Ráadásul a le - és felszállás során kötelezõen át be is kellett ugye kötnöm a gyereket, na azt meg pláne nem bírta, egy kész rémálom volt, visítozott, vergõdött, mindenki minket nézett... szóval az én válaszom: nem hiszem, hogy bevállalnám, kivéve, ha van olyan lehetõség, hogy mozoghasson a gyerek, és normálisak a körülmények. Milyen géppel mennétek?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az en kisfiam is ataludta. Pedig nallunk repulo valltas is volt. Elso ut 12 ora. Utanna 6 ora varakozas a repteren es masodik repulo ut 2 ora. Mi este utaztunk amikor fellszallt a gep akkor megetettem es elaludt. Ahogy itt mar irtak a falon levo mozeskosar szerusegbe tettem az alvo babat. (babasoknak az elso sort adjak igy van hely boven a labadnak es elotted van a mozes a falon). Ferjem aludt en megneztem par filmet. Reggel mikor hoztak a reggelit akkor felkapcsoltak a villanyokat es meg erre sem ebredt meg a kisfiam. :) Ugy aludt mint a bunda. Leszallas elott ebredt fel 1 oraval. Ekkor tiszta pelus, reggeli es mar szalltunk is le. 6 orat elvoltunk a repteren (talaltunk egy helyseget ahol nagy bor fotelek voltak es ott lehetett jatszani, beultunk valahova ebedelni, setaltunk...) igy annyira kifaradt, hogy a masodik repulo utat is vegig aludta. :) Nallunk a gond az ido eltolodassal volt ami 7 ora (7 oraval voltak elobbre). Hat ejszaka joparszor kukkorekolt es nappal aludt a tengerparton az arnyekba. :) 4 nap utan allt at. Itthon ezt eljatszotta ismet 4 nap kellett a visszaallashoz.
Én a sajátommal biztos, hogy nem vállaltam volna be, de az átlag 1 egy éves sem fog 10-12 órát végigülni nyugiban, idõvel elkezd hisztizni, és az nagyon kellemetlen. Hiába sétálgatsz vele a folyosón, kb. 10 percig lesz érdekes számára. Nincs az a pénz, amiért bevállalnám.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek is a választ! látom gyerekfüggõ akkor a dolog...nem tudom még hogy milyen repülõvel megyünk, a férjem bátyja foglalta le nekünk, hozzá megyünk Floridába 2 hétre. majd rákérdezek, õ rengeteget repült már tudja melyik gép milyen. fúú, de nagyon félek az úttól! a gyerkõc miatt...
Húgom utazott 16 órát is...én simán bevállalnám most a 2 gyerekemmel ha lenne lehetõségem meglátogatni húgomékat.... Március még odébb van...én nem mondanám le ezért, fõleg hogy ajándék! Persze hogy nem fogja nyugiban végigülni...de valahogy csak el fog telni az idõ:)
A kérdező hozzászólása: a lányom már most nagyon aktív, mozgékony baba. félek, hogy nem bírja majd az egy helyben ülést, és sír, hisztizik. és akkor majd mindenki minket néz meg szid. a filmekben látni repülõkön mini "játszószobát", ahova akkor lehet menni, ha nem kell bekötve lenni. ilyen tényleg van? vagy légitársaságtól függ?
Nem lesz semmi gond, ne aggódj! Biztosan szuperül fogjátok magatokat érezni! :)
nem szokott gond lenni. Én tavaly utaztam ennyit és mellettem egy 9 hónapos kisbaba volt. egy hangja nem volt. vagy evett avgy aludt avgy néha játzsott. Háha körbe mentek vele az ülések között kézen fogva. Nagyon nyugodt baba volt, de tény sokat is evett. Felszállásnál szopizott és bele is aludt. A mögöttem horkoló öreg urral több bajunk volt mint a babával. Annó utaztam unokatesómmal is aki akkor volt 7 hónapos, vele sem volt semmi gond. Nekem az a atapszataltom hogy a nagyobb olyan 3-5 ves gyerekek rosszabbul birják. ök inkább hisztiznek.
Szia én nemrég utaztam vele, két hét hiján volt 1 éves. Nagy szerencsém volt, mert ahogy elkezdett felszállni a gép, alnyomta a légnyomás és elaludt 1 perc alatt. A 12 orás repülésbõl kb, 8-at átaludt, pedig nekem nagyon izgága, és még este sem aludt ennyit egyhuzamba. A maradék pár orán meg megetettem, utánna játszottunk. Persze az lenne a legjobb, ha este indulna a repülõ, sokkal nagyobb az esélye hogy átalussza.
kapsz egy mozeskosarat amit a falra lehet felszerelni, abba tud aludni, ülve játszani. Bekötni csak akkor kell amikor mindnekinek ilyenkor a mama ölében van és kapsz egy speckó övet amivel a magadéhoz tudod öt is kötni.

Elő fognak jönni az anyai ösztönök a saját babámnál? (lent)

Ha a kezembe adnak egy babát vagy egy kisgyerek közelében vagyok akkor nem tudom mit kell csinálni velük. Nem tudom mit kell nekik mondani, hogy kell velük bánni. A babát meg tudom fogni, meg elgügyögöm milyen aranyos, de utána már adom is vissza az anyukájának. Szeretem a kicsiket mert nagyon cukik, de félek emiatt gyereket vállalni. Tudni fogom hogyan kell bánni a saját gyerekemmel?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2-es az önmegsemmisítõ gombon nagyon jót nevettem. :D Kérdésre válaszolva persze hogy elõ jön az ösztön.Nálunk a családban a kisfiam születése elõtt született 2 baba plusz egy barátnõm babája volt még. Ha fegyvert tartottak volna a fejemhez sem lettem volna hajlandó egyiket sem tisztába tenni, még a szobából is kikellet jönnöm mert elkapott a hányinger a kakis pelus látványától, és szagától. Egész terhesség alatt attól féltem hogy miként fogom vuk nélkül tisztába tenni a fiamat.Aztán amikor elsõ alkalommal erre került a sor nem volt semmi gond. Az osztályos gyerekorvotól egy tanácsot kaptam, illetve kérést. Szó szerint idézem mert még 5 év után is itt csengenek a fülembe a szavai: "Anyuka arra kérem ne olvasgassa a különbözõ a gyereknek ezt-meg azt kell ekkor- és akkor csinálnia, tudnia típusú könyveket, újságokat.Látja õ még pici, nem tud olvasni, így fogalma sincs arról hogy azokba a könyvekbe mi van leírva, mit mond a könyv hogy mit kell csinálnia." Na ezt nagyon megfogadtam, ha ezeket nem veszed szent írásnak hogy márpedig miután betöltötte a 6. hónapot meg kell próbálnia egyedül ülni (nem tudom mikorra írják, mert megfogadtam a doktornõ szavait) akkor ösztönösen úgy is megérzed egyrészt ha baj van, másrészt 1 éves koráig havonta látja védõnõ, gyerekorvos õ úgy is szól ha baj van. De ha ezeknek a statisztikán alapuló könyveknek hiszel akkor hamar idegroncs leszel hogy "Jaj már egy hete járnia kéne és még semmi, biztos béna." "Jaj micsoda borzalom hát a forgással még 3 hetett várnia kellet volna, biztos hipperaktív" Szóval nyugi, mindent fogsz tudni ösztönbõl!! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) ment a zöld :)
Két gyerekem van, mindegyikkel egybõl elõjöttek az anyai ösztönök. Pl. szülés után kaptam ágyat a gyerekágyas osztályom, mondták, hogy pihenjek. 5 percig sem bírtam feküdni, felkeltem, hogy megkeressem a gyerekemet és betoljam magamhoz. Olyan igazi õsanya típus lettem, gyakori hosszútávú szoptatás, sok hordozás együttalvás stb. DE: a sajátjaim elõtt megfogni sem szerettem a kisbabákat, nem tudtam jól fogom-e, szeret-e nálam lenni, csak zavart, nem tudtam velük mit kezdeni.. És ami furcsa a sajátjaimon kívül a mai napig nem fogdosok szívesen más babákat.
Remelem igen mert mèg 6 hónap ès megèrkezik:-) Nekem csak a csecsemõkkel van bajom csuklanaka - botlanak nem tartják magukat van az az önmegsemmisítõ gomb a fejeük tetején fogalmam sincs mit lehet veleük kezdeni remélem azért kialakul ha nem akkor nagy bajban vagyunk
Sose tudtam bánni a babákkal, és elmondom neked, hogy csakis a sajátjaimmal tudok foglalkozni most is. Más babájától "félek". :D
Én is így voltam. Most minden nap meglepõdök magamon, hogy milyen kreatív tudok lenni a fiammal. :) Szerintem ez azért is van, mert korábban nem tudtam semmit a babákról. Most meg csak nézek, hogy milyen nagy dolog, hogy meg tud fogni valamit stb. Ahogy õ fejlõdik, úgy jut eszembe ez-az, jövök rá, hogy mi mindent lehet csinálni egy babával. Szeretem, ha nevet, és el szeretném érni, hogy sûrûn tegye. :) Szóval jönni fog, ne aggódj.
Igen. Nagyon várt babánkat meg se láthattam 8 napig. Mindenféle hülyeséget gondoltam... Amikor végre eljutottam hozzá, soha többet nem jött elõ egy zakkant gondolat se, csak elsõ látásra elöntött az õ az enyém én az övé, és mindent meg fogok érte tenni érzése. Ha más mondta volna nekem, én se hittem volna addig el.

Mit jelent, a kisbabám záróján az apgar szint? Az apgar status-a a babának: 1':7 5':9 10'10

Illetve ezt írták: "megszületéskor bradycard, légzése felületes volt, garatból igen sűrű és bő meconiumos váladék volt szívható. Átmenetileg áramló oxigént igényelt."
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10-es összpontszám jelenti a lehetõ legjobb állapotot. 8-10-es Apgar-érték érett súlyú újszülött esetén azt jelenti, hogy további beavatkozásra nincs szükség. 5-7 érték között az újszülöttön bõringerek alkalmazását kell megkezdeni, egyidejûleg az arc elé helyezett arcmaszkon keresztül oxigén belélegzését szükséges biztosítani. 0-4 Apgar-értékû újszülött szülõszobai intenzív ellátását azonnal meg kell kezdeni. Ennek részeként a légcsõbe tubust vezetnek be, az újszülöttet haladéktalanul elkezdik ballonnal lélegeztetni. Nem megfelelõ szívfrekvencia esetén szívmasszázst végeznek, melyet szükség szerint gyógyszeres kezeléssel is kiegészítenek. Olyan lehet a késõbbiekben, nekünk azt mondta a dr-nõ hogy pl nem fog tudni szépen rajzolni, vagy nem jeleskedik matekból vagy diszlexiás lehet stb..A két gyermekem közül akinek kevesebb lett az apgar-ja annak semmi ilyesmit nem veszünk észre és már 4. osztályos, a nagylányom viszont diszlexiás lett. A meconiumos váladék, azt meg talán magzatszurok...
Elsõ percben mért 7-es volt, 5 perc múlva megint mérték, akkor 9-es, 10 perc múlva 10-es! Sajnos azt nem lehet elõre megjósolni, hogy lesz-e valami "maradvány"! Mondjuk izomtónus zavar! De lehet, hogy semmi!
Az apgart leírták elõttem. Megszületéskor bradycard: a szíve lassabban vert. A meconium pedig a magzati széklet, valószínûleg nyelt belõle. Hanyadik héten született? A szülés közbeni oxigéningadozásnak lehetnek következményei, de ezt nem lehet elõre megjósolni, hogy mik, ill. hogy lesznek-e. Figyelni kell a babát, és ha gond van, akkor elvinni Dévényes gyógytornászhoz. De elviheted amúgy is, jobb ha látja.
Az újszülött állapotát jelzi 5 megfigyelt tényezõ alapján. Szívverés , bõrszín, reflexek, izomtónus, légzés. 0-2 pontig értékelik, legalább kétszer a szülést követõ percekben. Mivel az elsõ percben 7 pontot kapott, volt valamilyen kisebb probléma, de a 10. percben már 10 pontos, tehát gyorsan rendezõdött. Remélhetõleg ilyen rövid idejû oxigénhiány nem okoz késõbb problémát.
[link]

Mennyit fotózzátok a kisbabátokat, kisgyereketeket?

A 3 gyerekemről összesen nincs annyi fotó, mint amennyit egyik-másik volt kolleganőm közzé tesz a pár hetes, hónapos babákról egy-egy alkalommal. Nem fényképezem őket mániákusan, mert nincs hozzá érzékem és nagyon ritkán sikerül elkapni, hogy tényleg olyan cukik legyenek, mint élőben. Ha meglátják, elkezdenek grimaszolni, idétlenkedni, és még a 3 hónapos is pókerarcot ölt. Hogy vagytok ezzel?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az én fiam két éves, és nagyon-nagyon sok kép készül róla. Mi nagyon szeretünk fotózni, és neki sincs ellene kifogása. Borzasztóan sok kép van róla. Viszont ezeket magunknak készítjük, és nem teszünk közzé, csak néha, és csak 1-2 képet. Én örülök, hogy ilyen sok emlékünk lesz kicsi korából is. Ha nektek meg nincs szükségetek erre, akkor ne törõdj másokkal. Csináld úgy, ahogy akarod. :)
én is sok képet készítek, az én férjem szerint is beteges. Én nem töltök fel sehova semmit, csak magamnak.. .Minden nap változik, nem jönnek vissza a pillanatok :)
Mi kampányszerûen fotózunk. Az én családom mániákusan dokumentálós, ha ott vagyunk, meg sem lehet mozdulni úgy, hogy ne készüljön fénykép. Engem ez mindig idegesített. Jó, ha van kép is, de a szóban hagyományozott történeteket jobban szeretem, személyesebbnek tartom. Most úgy mûködik, hogy ha elöl van a gép, akkor egy-egy elmélyült tevékenysége közben fotózgatok. A gép pedig akkor kerül elõ, amikor véletlenül van benne elem és besüt a nap, különben túl sötét van, a vakut nem szeretem, nélküle meg bemozdul a téma. Netre csak ritkán teszek fel 1-1 képet.
Nekem két fiam van, és millió+1 fotót készítek róluk. Szeretem õket fotózni, mert jó pillanatokat tudok elkapni, és egyébként is imádom nézegetni a fotóikat. Nekem a szg asztalán váltakoznak a fotóik. Olyan meleg bizsergetõ érzés fog el, amikor meglátok egy régebbi fotót. :) A fiúk is edzettek ilyen téren, fél éves koruk óta teli szájjal vigyorognak a fotókon a "Csííííz!" felkiáltásra. Mondjuk én pont nem vagyok fbon, és éppen ezért nem is töltögetem oda a fotóikat, de van más ilyen jellegû szolgáltatás, ahova minden hónapban feltöltök 20-30 fotót, mert a rokonok, barátok szeretik nézegetni õket. Plusz néhány havonta mindig hívok is elõ néhány fotót a rokonoknak, barátoknak.
Nagyobbik gyerekem 4 éves, a kicsi 1, 5. Folyamatosan elõl van a fényképezõgép az étkezõasztalon vagy a nappali egyik polcán. Mind a kettõ szereti, ha fotózzák õket, és nagyon jó sorozatokat lehet lekapni róluk, ha nem pózolnak. Eddig 18ezer kép készült róluk. Sok?
Én viszonylag sok képet csinálok a fiamról, de nem teszem közzé állandóan. Amíg pici volt, addig rengeteget fotóztam, mert nem mászott/szaladt el és olyan édes fejeket vágott, hogy ihajj :) egyszer sikerült álmában, mosolyogva lefotóznom, az az egyik kedvenc képem. Elég komoly gépem van, hobbiként fényképezek (babákat, kismamákat, gyerekeket) is, de a fiammal már meggyûlik a bajom :) ) másfél éves, ha le akarom fényképezni mindig elkezd "vigyorogni" (vicsorítani), vagy csak szimplán elszalad, úgy tesz, mint aki nem hall/nem lát. Az albumok le vannak osztva 2 havira, pl. 13-15 hós. Mindig röhögöm, hogy az elsõ 6 hónapban annyi kép készült róla, mint amennyi utána összesen :D
A férjem szerint rengeteget fényképezek:) , és már beteges. Ez valószínûleg oda vezethetõ vissza, hogy rólam alig van kép. A gyerekek is szeretik vissza nézni, hogy 1-1 kirándulás, ünnep alkalmával mit csináltunk, a fénykép album a mi saját annapetink:) !
7-es vagyok újra. A barátok alatt néhány közeli barátot értek, tehát rokonokkal együtt kb 20 ember szokta nézegetni a fotókat, és õk kérik is, ha következõ hónap 10-ig nem kerülnének feltöltésre az elõzõ havi fotók. :)
Elsõ gyereke van a kolléganõdnek? Mert akkor érthetõ Rengetegen raknak fel milliónyi képet egy éves szülinapig. Aztán ez a hobbi lejjebb hagy. Egyrészt, mert 1 éves kortól nehezebb elkapni õket, másrészt 2-3 éves korban kifejezetten utálják a gyerekek a fényképezkedést. A lányomról mi is milliónyi képet csináltam 1 éves koráig, aztán egyre kevesebbet. Most meg már ott tartunk, hogy hónapok telnek el két fényképkészítés között, mert nem szereti, ha fotózom. Most 3 éves 3 hónapos. Remélem majd egyszer visszajön a kedve. Tervezzük a kistesót, valószínû vele is ezernyi fotót csinálok majd, s remélem majd elkapom a lányomat is pár fotó erejéig.
Én eleve sokat fotózom, komoly gépem van, szóval egyértelmû volt, hogy õt is fogom fényképezni. Nem mániakusan, de elég sok kép készül a fiamról. Én szeretem visszanézni õket, mert elfelejti az ember gyorsan, milyen pici is volt kezdetben. Nem szoktam õket közzétenni, csak a család szokta nézni õket. Sosem voltam híve, hogy a netre pakoljam a gyerekem kismillió képét. Nekem ez hobbi, és közben nagyon aranyos fotók szoktak születni.

kérdésre adott válaszok
Jaj, ne csináld már! Ha anyagilag nem gond, ne sz..rakodj, vedd meg! Vannak dolgok, amire én személy szerint alig akarok költeni, pl. a telefon. De ezt az egyéni értékrend határozza meg! Nekem valami nokiám van.6300 chocco-rákerestem!) A célnak megfelel, mást nem akarok. De te vedd meg, ha tetszik, és ki is tudod használni. Elvégre Karácsony van!
Nem anyuka vagyok, de egy Nokia 101-esem van.
Nekem fémházas Nokia c6-om van.Jó-jó, de nem az igazi. Gps-t használok rajta sûrûn, de lassan találja meg ahol vagyok, bevitt olyan helyre, ahová nem kellett volna stb...(ingyenes verzió volt a szempont, nincs rajta net) Szóval én nem vennék, mert csak ezért vettem, de nem vált be. Amit kinéztél, az nem drága és ha tetszik, akkor karácsonyi ajándéknak fogd fel :-)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok nagyravágyó, csak egy 15 ezres Samsung galaxyt szeretnék domino csomagban. Fehéret.
A kérdésre ha válaszolnál, hogy milyen az anyagi helyzetetek... így simán csak mártírkodásnak tûnik.
Sony P-m van. Netezek rajta, csetelek az ismerõsökkel, mert gép elé nehezebben jutok. Ha a baba mindent megkap, akkor szerintem nyugodtan vedd meg, amire vágysz, ennyi örömforrás kell neked is legalább. :)
Van egy Samsung Galaxy Ace-em, és egy ezer éves Nokiám (azt sem tudom hanyas, nyomógombos), amit csak annyi célt használ, hogy a bankos sms-ek arra jönnek, meg pár régi ismerõs csak azt a számom tudja.
nekem egy huawei em van, 0.-êrt hoztuk el, pont egy êves, màr be van tõrve az érintökêpernyö, lefagy, lassú, de nagyon sôher vagyok, úgyhogy egy êvig mêg bìrnia kell. akkor jàr le rà a hûségidõ. de akkor is csak 0.-os telefont hozok majd el. mêg talàn nem is fizettem soha telefonêrt.
Normális a lelkiismeret furdalás, ez mindig így lesz, ha venni szeretnél magadnak valamit. De vedd meg nyugodtan, ha emiatt nem kell nélkülöznötök.
Szia. nekem samsung galaxy s4 -em van.elöfizura vettük.ezzel kapcsolatban nem volt lelki furdalásom de ami pénzem van azt mind a gyerekemre költöm.de szerintem ne legyen furdalásod, fõleg h nem kajára kéne.te is megérdemelsz egy kis ajándékot nem ?? :)
Samsung galaxy mini 2 van, fehér Ilyen: [link]
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem úgy venném, hogy közben nincs mit ennünk! Meg tudom venni, rendezettek a körülmények. Csak belegondoltam, hogy a babánk is kb. 15 ezerért kap ajándékot meg én is...
Nekem egy nokia 5230-as fehér telóm van, és már 3 éves lesz karácsonykor. A célnak megfelel :)
Nyugodtan vedd meg azt amilyet szeretnél, kell hogy magadra is költs. Nekem LG-m van ezt 0Ftért hozhattam el a telen*rból mert X ideje nálunk vagyok és elõfizetéses vagyok. Ha gondolod nézz körül milyen telefonok lennének így, de mondom vedd meg azt amit kinéztél!
Nekem van egy okos telefonom is, meg egy régi buta. Az okoson csak Pou-zok, a butával telefonálok. :D
Egy ezeréves Samsung:) Csak telefonálni jó és sms-t írni. Én is vágyok egy okostelefonra, de nekem is mindig lelkiismeret furdalásom van, pedig részletre is vehetnék az elõfizetésemre, de még arra is sajnálom a pénzt, pedig nem verne földhöz havi plusz 2-3 ezer forint. Ha szeretnéd vedd meg, persze csak akkor, ha minden másra is jut. Bár jó, hogy ezt mondom, mert én sem venném meg magamnak:) ) De, te vedd meg:)
Legfõbb kérdés, hogy milyen anyagi helyzetben vagytok, mennyibe kerülakinézett telefon. Ha200 ezera telefon és minimálbért keresel, akkor ne, ha a pénzügyi helyzetetek bõven megengedi, akkor meg igen.
Szerintem annyira tökmindegy, mert akinek a legmodernebb van, azt úgyis le fogják pontozni, akinek meg ócska régi azt meg fel. A kérdésre válaszolva Iphone 5-öm van. Ha szükséged van arra a telefonra és mellette a babádnak is megvan mindene, akkor miért ne vennéd meg. Természetes hogy én is elõször mindig a gyerekre gondolok, de ha már úgy érzem feleslegesen venném neki mert van belõle húsz, akkor inkább magamra költöm.
A férjem cserélgeti a telefonjaimat, mert telefonmániás, egy 1 hónapos huawei-em van.Én szeretem, zenét hallgatok rajta, és az e-mailjeimet is meg tudom rajta nézni, egyéb dolgokra nem használom. Neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél, ha nem akarod a lelkiismeret furdalást, akkor nem vedd meg, az okos telefon nem létkérdés.
Nekem egy régi, buta Nokia van, mert én csak beszélek rajta. Arra jó. Viszont most vettem egy okosat is, de csak azért, mert az elõfizetéshez ingyen adták. Gondoltam, akkor miért ne. Egyébként én is azt mondom, amit a legtöbben. Ha belefér a keretbe, és nem ezen múlik a vacsora, akkor vedd meg nyugodtan. Ha nincs rá pénz, akkor nem ez a legfontosabb.

Hogy néz ki amikor a gyermekvédelmi jelzőrendszer működik?

XY mit tehet ha lát egy veszélyeztetnek vélt gyereket? Hívja a rendőrt, gyámügyet vagy a jegyzőt? Egy hivatalos űrlapot kell szerezni, azt ki tölteni és postán feladni? Iskolában a tanárnak az igazgatóhoz kell fordulni vagy kihagyhatja? Hogy megy ez a gyakorlatban?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Köszi, nem tudtam:-) Óvónéni vagyok, nem mindig vagyok naprakész a sulis dolgokból:-P
Óvodában és iskolában is van gyermekvédelmi felelõs, elõször õt. Következõ kör: óvodavezetõ, iskolaigazgató. Utána már nekik kell intézkedni, jegyzõ, gyerekjóléti szolgálat, gyámügy stb. felé.
attól függ. ha óvodás a gyerek, akkor a védõnõt lehet felkeresni, telefonon beszélni. ha iskolás, akkor az iskolai szociális munkással, ifjúsági felelõssel lehet beszélni.
Nicola, idéntõl nincs gy.v.felelõs, az ofõ dolga.