Gyerekvállalás, nevelés -Problémás gyerekek - 1898 db

Kamasz lány fiú akar lenni, hogy lehet lebeszélni róla?

Egy ismerős lány, eléggé fiús, de nagyon szép arca van, csak nemrég ismertem meg, régóta fejébe vette, hogy ő fiú akar lenni, és női testben van.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Nem néztem, de próbáltam olyan helyre tenni a kérdést, ahol kerülöm a tizenévesek poénkodásait, de jó helyre írtam, most néztem, itt nincs ilyesmi. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: nem kezdhetné el hivatalosan, az itthoni törvények szerint.
Sajnos van ilyen betegseg:( a hormonokat remelem orvos irta neki nem az internetrol eendelte. Ilyen nemi atalakulasnak folyamata van. Aminek az elso lepese egy alapos pszihologiai kivizsgalas.ez utan irnak gyogyszert. Aztan evek alatt a tobbi lepes is. Remeljuk hogy nem egy tinikori "divat transzsexualis" mert akkor nagyon nagyon megszivja ha amikor eszebe jut hogy o megis lany. Szoval annak kerdezz eloszor utana nala hogy a gyogyszerei honnan vannak!!!!
Nincs olyan , hogy divattranszexuális.
A kérdező hozzászólása: Biztos forrásból szerezte be, gyógyszertári férfi nemi hormon. Ez 100% 17 éves, még nem kezdhetné el, már megnézte az összes külföldi fórumot, ott már tizen-páréves korban elkezdik, mert úgy a leghatásosabb. Itthon evvel nem foglalkoznak. Van rá egy hülye törvény, ami nagyon nem kedvez az ilyen "betegeknek" Volt már pszichiáternél, de nem tudom mit mondtak neki. Meg hát kérdés, milyennél volt, ha folytatni akarja, nem biztos, hogy a legjobb volt. Attól tartok én is, ez csak valami "divat-transzexualitás" ebben a korban keresik a kamaszok magukat, hová tartoznak, csak õt rosszul befolyásolják a tényezõk. Sajnos egyedül vagyok evvel a problémával, nem tudom, mit kellene tenni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Üdv! Ezt hívják Hormonzavarnak Talán el kellene vele részletesen beszélgetni hogy õ lánynak született nem változtathat ezen! Vagy próbáljatok meg elmenni egy pszihológushoz! Azokat a hormon tablettákat meg gyorsan tüntessétek el elõle! Lánynak született így természetes helyetekben tuti nem engedném hogy ilyeneket csináljon pl hormon tabletták meg h fiu akar lenni Akkor ha nincs más és pszihológus vagy pszihiáter sem hat rá vegyetek nõi hormonokat és tegyétek beele a férfi hormon dobozba :D õ szedni fogja abban a tudatban h férfi hormonokat eszik Lehet hogy kicsit alattomos és g_ci módszer ez de legalább hatékony :D
Lebeszélni nem lehet. Ha valoban transznemû, annak mondhatsz bármit, o akkor is ugy érzi, hogy a teste es a lelke nem azonos. Pszichiáterhez kell fordulni, aki megállapítja hogy csak kamaszkori identitás zavara van, vagy valoban rossz testben el.

Nem bírnak a gyerekemmel az oviban. Miért? Bővebben, talán kicsit túl bőven, lent.

4 éves a gyerkőcöm. Sosem volt az az "elülök a sarokban" és a "hagyom magam" fajta. De ma meglepett az óvónéni. Megállított és elmesélte, hogy kb. két hete semennyire nem hallgat rájuk a fiam, a karácsonyi próbák alatt inkább a földön csúszik-mászik, nem hagyja aludni a többieket, két percet nem tud nyugton maradni. Mondta az óvónéni, hogy nem megy egész nap a "hagyd abba, ide figyelj, ezt csináld, azt ne csináld" duma a részükről, nehogy ez maradjon meg a gyerekben. Nem hat rá a büntetés sem, ha kiküldik vagy neki kell egyedül összepakolni... (kimegy szó nélkül, összepakol egyedül szó nélkül) Dicsérik is a jótetteiért, szóval nem csak a számonkérés van.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
2-es jól mondja :) (1-es is! :D) nem szabadna hagyni kúszni mászni... bölcsiben dolgozom igaz kisebbekkel... nekünk is van egy kisfiúnk, aki folyamatosan kivonta magát a közös játékokból... egy idõ után meguntuk, hogy nem vesz részt a táncolásban, körjátékokban és "erõszakkal" bevontuk... eleinte volt kis sértõdés pici pityergés... mára (1-2 hónap telt el) mondani se kell neki, örömmel vesz részt ezekben... még õ az elsõ aki feláll és rázza a fenekét ha bekapcsoljuk a zenét :) ) szóval ezt bent kéne megoldani az óvónõnek... "két percig nem tud nyugton maradni" : keresni kell valamit ami leköti.. ezt is csak õk tudják megoldani... sõt az alvást is... ezekben ott Te nem tudsz segíteni... :) más az óvoda és más az otthon... persze alapvetõ szabályok jó ha megegyeznek de minden nem lehet ugyanolyan... én csak annyit tennék még hozzá: örülnék én is ha ilyen anyukákkal lennénk körülvéve! :) )
nekem is 4 éves a fiam. októberben nagyon el lett kapatva, mindketten nagyon betegek voltunk a férjemmel, ezért 2 hétig a nagyszülõknél volt (ráadásul nem is egy "pár" nagyszülõnél, mert elváltak, így 2 héten keresztül kézrõl kézre járt 3 ember között, sajnos kórház miatt mi nem tudtunk vele lenni :() szóval borzasztó volt amikor visszakaptuk, és akkor bekeményítettünk. egyik napról a másikra. leültünk vele és elmondtuk neki, hogy holnaptól nem lesz egész nap tv-nézés, számítógépen játszás és ami nálunk már nagyon esedékes volt, bevezettük azt is, hogy egyedül kell elaludni :) másnap már úgy csináltunk mindent ahogy ígértük is, szépen következetesen, nem engedtünk a hisztinek. persze foglalkoztunk vele, sokat játszottunk vele, este több mesét olvastam neki, tehát azért valahol kompenzálva lett, de ahhoz tartottuk magunkat amit megbeszéltünk és egyébként egyáltalán nem volt vészes, azt hittem nehezebb lesz :) értelmesek nagyon már ebben a korban, simán tudsz változtatni, lényeg, hogy beszéld meg vele és ne azonnal, hanem kösd valamihez, tehát legyen a változás holnaptól vagy hétfõtõl vagy ovi szünettõl, stb. viszont ez tényleg csak úgy megy, ha a férjed partner ebbe. ha õ mindent megenged, olyat is, amit te nem akkor el van veszve az egész. ha nagyon nem akar belemenni akkor inkább álljon hátrébb pár hétre de ellened ne cselekedjen mert azzal pont te leszel kijátsszva és ez az oviban még rosszabbul fog kijönni rajta
Mi rosszat tett az elsõ válaszoló hogy 1-2 jó szóért le lett pontozva.Mindenkinek jólesik a dicséret és igazat is írt!A kérdésre térve, nem gondolom, hogy a gyerekkel lenne a nagyobb gond inkább azon gondolkoztam el hogy miért nem tudják játékosan rávezetni a dolgokra és azt érzékeltetni vele, hogy nézze meg a többi gyerek is csinálja.Talán az a baj hogy hagyják kúszni -mászni, majd mikor megunták büntetés kép összepakolhat.Õ boldogan megcsinálja mert végre van programja nem unatkozik.
Aranyos vagy #2! :) Azok pontoznak le engem, akik idejönnek szidni a panaszkodó óvónõket! :) De aláírom, hogy a kérdés szempontjából nem hasznos a válaszom, mert nem tudok sajnos érdemben segíteni.
Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok (nincs gyerekem, nem tudok segíteni), de nagyon szimpatikus benned az, hogy te nem az a fajta anya vagy, aki elhordja az óvónõt mindennek, amiért rosszat mer mondani az õ angyali természetû szent gyerekére! Sok anyuka példát vehetne rólad.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm mindegyikõtöknek!!!!! :) (amikor "frissiben" olvastam, még el is bõgtem magam a szavaitokon....) És bocs, hogy csak most reagálok. Aztán kicsit megnyugodtam ám. Amikor "elkapott" az óvónéni, akkor teljesen úgy nézett ki, mintha a gyerekem állandóan ilyen lenne. Aztán pár nap múlva felhívtam a másik óvónénit... Kb. 20 percet beszélgettünk, kiderült, hogy a mûsor próbáján nem bír nyugton maradni, egyébként nagyrészt jól megvan. (bár mint írtam, nem egy halálnyugodt gyerek, de ezt én nem bánom, még akkor sem, ha így kicsit nehezebb az óvónéniknek - és nekünk is. nem lehet minden gyerkõc egyforma, nem??) Aztán amikor a karácsonyi mûsoruk volt, egyszerre leesett, mi volt a gondja a fiamnak: kb. 20 perces mûsor, amiben a vége felé kellett bejönnie pár társával 2 mondat erejéig. asszem én sem bírtam volna negyed órát nyugton ülni, amíg a többiek szerepelnek) Egyébként itthon megbeszéltük a dolgot újra, most már apa is kicsit következetesebb. :) Jó irányba haladunk, úgy érzem. Az egyedül elalvás az nálunk is gond sajnos. Illetve még nem, mert minden este valamelyikünkkel alszik el. Ezen akarunk mi is változtatni, de most meg közbejött az, hogy elkezdett félni a sötéttõl, a szellemektõl, a mumusoktól stb. Pedig már pedzegettük neki, hogy karácsonykor, ha megjön a Jézuska, onnantól egyedül alvás lesz. Most napoljuk a dolgot, arra gondoltam, veszek neki egy világítós teknõst (ami a csillagokat vetíti a plafonra), ha az megjött, akkor azzal aludhat. Szerintetek? Most már egyébként kezdi megérteni, hogy szellemek, mumusok és egyéb szörnyûségek csak a mesékben és a képzeletünkben vannak, de a sötét még gázos. :) Bár már próbálgatjuk azt is egy ideje, hogy villany le-villany fel, minden ugyanúgy marad, csak nem látszik sötétben... Nagyon boldog ünnepeket kívánok nektek és még egyszer köszönöm!!!!!!

kérdésre adott válaszok
Elõször is nyugodj meg. A dadogás a hadarással ellentétben tudatos, tehát a dadogó tudja, hogy õ dadog és szégyenli is. Ne kezd el hisztizni ha meghallod, hanem játékosan próbáljátok kezelni, vagy észre se vedd, vagy játék közben ismételjétek azokat a szavakat amiknél észleled a dadogást, ezek a mássalhangzókkal kezdõdõ szavak általában. Tornára mindenképpen vidd el, illetve felkereshetsz egy másik logopédust is. Próbáljatok meg sokat énekelni otthon a gyerekkel, ritmusos mondókák, tanuljatok új éneket. Énekléskor máshol képzõdik a hang ezért van az, hogy a dadogó ember tud énekelni. Késõbb utoléri a társait majd, de a lényeg, hogy ne lássa rajtatok, hogy megijedtek illetve sajnáljátok mert akkor rágörcsöl a témára és tényleg dadogni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elõfordul, hogy napokig nem dadog, majd háromszor-négyszer naponta, elvittem egy másik logopédushoz is, aki türelmet kért, mert szerinte ez élettani ls négy éves kor alatt természetes, de aggódjak, pláne, ha nem állandó jellegû a probléma. Reménykedem, hogy kinövi.....
Élettani dadogás ez, fiammal is átestünk rajta, pár hónap és elmúlik. Ne szólj rá!!!! Olvasd el ezt, esetleg keress még rá máshol. [link]
Azt írtad, hogy ha megkéred akkor nem dadog. Nem lehet, hogy csak játékból csinálja?
"3 éves kisfiam egyik napról a másikra dadogni kezdett." Ez azt jelenti, hogy elõtte folyékonyan beszélt, és nem volt ilyen probléma? Mert ha igen, akkor ez belefér az életkori sajátosság esetébe. Az én kislányom 3 és fél éves volt, amikor ugyanezt csinálta: egyik napról a másikra elkezdett dadogni. Nálunk kb. 1 hónapig tartott, majd magától megszûnt. Tehát ha korábban nem volt gond, akkor valószínûleg csak átmeneti "visszaesés"-rõl van szó: a gondolatai gyorsabbak, mint ahogy ki tudja mondani õket.
Az én 4 éves Kisfiam is lekezdett dadogni, augusztus óta tart. Mindent betartok, amit a szakemberek javasolnak, a családot is megkértem, ovonokkel is, konzultaltam. Nalunk biztos, hogy ijedtségtõl van, augusztusban majdnem megmûtötték, nagy hercehurca árán sikerült elkerülni a mûtétet.az ovono szerint éppen elég lehetett az neki, h látta rajtam, h megijedek es sírok, es igy mar o is félt (amugy mar kétszer mûtötték, ugyh tudja, h mit jelent a kórház, stb) nem tudom h mikor fog elmúlni, de türelmesen várunk.....remélem egyszer vege lesz.....

Mit tehetnék 7 éves fiammal, aki arra büszke ha rosszalkodik?

Egyre több a panasz rá. De itthon is büszkén meséli, hogy mit rosszalkodott, hogyan csapta be a tanítónénit, hogyan játszott a rosszfiúkkal? Van egy jó barátja, ő tényleg jó kisfiú, tanítónéni is ösztönözte a barátságot, mert tényleg szépen eljátszottak, de mostmár őt is viszi bele a rosszba. Anyukája fel is keresett, hogy eltiltja a fiát az enyémtől.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Mind a két helyre járunk, úgyhogy belefér a családi értékrendbe hisz az ember a gyereknek a legjobbat akarja. De ennyit ér ezek szerint, mostmár tapasztalati tanácsokra lenne szükségem.
Foglalkozz vele többet érdemben.
Mit értesz rosszalkodásnak bõvebben?
Nem alkalmaztok semmilyen büntetést? Felsorolok párat, amik nálunk beválnak: tv megvonás, internet megvonás, sarokba állítás addig, míg meg nem javul és bocsánatot nem kér, lego megvonás, stb. Talán az a baj, hogy nincsenek tisztázva az erõviszonyok, talán azt hiszi, õ diktál, õ a fõnök, talán így is van. Mondd neki, hogy: így nem viselkedhetsz, ha toporzékol, csapkod, hisztizik, állítsd a sarokba, vagy öntsd le fél pohár hideg vízzel, ezek nálunk 2-3 éves korban beváltak és tartós viselkedésjavulást eredményeztek. Jelképesen rá is csaphatsz, nem meríti ki a gyermekbántalmazás fogalmát. A bántalmazás inkább akkor valósul meg, ha nem neveled, ha mindent megengedsz és mindent megveszel neki. Sok sikert kívánok!
Apuka mit szó hozzá? Már elég nagyfiú, hogy a viselt dolgait ne csak anya rendezze.
Gyermekpszichológus, nevelési tanácsadó? Ha családi értékrendetekbe ez nem fér bele (és az szavaidból egyértelmûen az jön le, hogy nem) akkor kitartóan meg kell keresni a kiváltó okot. Egyik ismerõsömnek volt hasonló gondja, a végén már nagyon elfajultak a gyerek rosszaságai (tudatos agresszió, testi bántalmazás), és így derült ki végül (hosszas utánajárás után), hogy autista a kissrác. Félre ne értsd, nem azt mondom, hogy nálatok is ilyesmirõl van szó, de a viselkedésének OKA van, amit ki kell deríteni. (Lehet, hogy egyszerûen csak több figyelmet szeretne magának kicsikarni)
én elfenekelném jó alaposan. idõnként a gyerekek csak abból tanulnak.

Nehezen kezelhető, komoly magatartási problémákkal küzdő, akaratos, provokatív gyermekkel mit lehet kezdeni?

Mit lehet kezdeni egy olyan gyerekkel,akinél hasztalan minden.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Egyetértve az elõzõekkel fontos lenne a pontos diagnózis, hogy MIÉRT viselkedik így? Azért, mert valami idegrendszeri rendellenesség van (Pl ADHD, autizmus, indulatkontroll zavar, tanulási zavar stb) Vagy érzelmi problémák vannak a háttérben? (gyermekkori szorongás depresszió gyakran okoz agresszív magatartást) Vagy valamilyen környezeti probléma van? (családi kapcsolati gondok, iskolai szorongás) Keressetek fel mind pszichiáter, mint klinikai pszichológust. A legjobb, ha bejelnetkeztek a Heim Pál gyermekpszichiátriára kivizsgálásra. Ott megnézi orvos és pszichológus, sõt gyógypedagógus is.
A kérdező hozzászólása: Mindent 20x kell neki elmondani, társaságban is ha rá van szólva, hogy légy szíves fejezd be, egyik fülén be, a másikon ki, folyton provokálja magát, mindig mindennek róla kell szólnia. Nagyon fárasztó. Nem a szülõk kedvence. (baráti társaságban, osztályban lévõ gyerekek szülei értendõ ezalatt)
Nevelési tanácsadó. Szerintem adhd-s. Hidd el ezt nem dafke azért is csinálja. Segits neki azzal hogy kivizsgáltatod és türelmes vagy. Nekem mindkét fiam adhd-s , nem könnyû de az anya dolga elfogadni támogatni gyermekét akkor is ha mondjuk viselkedési problémàja van.
Nevelési Tanácsadó vagy gyermekpszichiátriai kivizsgálás. Szülõ tréning, családterápia... Csak el ne higgye a szülõ, hogy a gyereke szándékosan ilyen. A siketre nem haragszunk, amiért nem érti amit mondunk, a vakra se, ha nekünk jön, a szerencsétlen figyelemzavaros, hiperaktív kölyöktõl meg elvárnánk, hogy viselkedjen normálisan. Nem tud. Illetve tud, rövid ideig, akkora erõfeszítéssel, amire kevés felnõtt volna hajlandó. És sok esetben ezt a környezet észre se veszi, nem méltányolja, hiszen ez a minimum, amit elvárunk egy gyerektõl. Vigye vissza a szülõ a pszichológushoz, illetve egyenesen gyermekpszichiáterhez is fordulhat a gondjával.

Az első oltás után minden baba nyűgös?

A kislányom 4 hónapos lesz éjszaka 1,2-szer kel fel,eszik ,bűfizik és vissza is alszik ,nappal pedig max1-2óra amíg el van, túl estünk multhéten az első oltáson ,szerencsére láza nem volt és most sincs,de alig ismerek az én picurkámra sehogy sem jó neki csak ordít mindent átnézek rajta,de semmi, nem rég úgy ordított hogy szinte alig kapta a levegőt elfeketedett,.. Ráfujtam,és utánna elaludt,kifáradt a nagy sírásban,kérlek anyukák segitsetek nekem mit tudnék csinálni,vagy van valami nyugtato tea a babának vagy különleges játék? Segítsetek
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Csináltam neki a borogatást a combjába kapta, 6 féle betegségre kapott oltást, egyet szájon át, másik szuri volt.Láza sem volt. Nurofent adtam neki a biztonság kedvéért. Nem rég olvastam hogy a citrom fû tea nyugtatja a babákat?
Ha már a múlt héten kapta az oltást, és most lett nyûgõs, akkor nem hinném hogy attól van, vagy már egy hete tart ez? mert akkor lehet hogy fáj az oltás helye neki. Amúgy lehet, hogy megkezdõdött nála a fogzás, vagy lappang valami betegség, megfázás, és ezért nyûgös.
Mit kapott? Könnyen elõfordul, hogy nyûgös, lázas lesz a baba, érdemes borogatni az oltás helyét. Ha szereti és jól sik neki, akkor langyos fürdõ, meztelen összebújás sokat segíthet. Valószínûleg fájdalmai vannak, lehet, h izomba böktek, rossz helyre (ill tuti, h izomba, de lehet, h pont idegbe), fájdalomcsillapítót nyugodtan adhatsz neki.

kérdésre adott válaszok
Az én kisfiam 3-4 évesen a Rémusz bácsi meséiben (fekete fehér bábfilm a 60-as évekbõl...) félt a rókától. Kimenekült a szobából, és az ajtó mögül hallgatta a mesét, de kikapcsolni nem engedte. Heteken át ment így, aztán oldódott a dolog. Láttam egy kislányt, aki a Két bors ökröcske diafilm vetítésérõl szaladt ki sírva, mikor a "sötét erdõ" képhez értek. Egy apuka vetített egy csapatnyi gyereknek, a hároméves nem bírta a feszültséget a mamája nélkül.
Nálunk egyik gyerek sem szerette a Mekk Elek c. mesét, mint ahogy anno a férjem sem:)
Én gyerekkoromban a Hókuszpóktól féltem így a Hupikék törpikékbõl. :) Az én gyerekeimnek nincs ilyen.
A kérdező hozzászólása: Nem fél a gyerek a Hófehérkétõl, arra írtam példának, hogy nem rajzfilm, hanem mese, mint a Babszem Jankó meg ilyenek.
Az én lányom pont a Hófehérkétõl félt úgy 4-5 éves korában (pontosabban a királynõtõl, mikor átváltozott boszorkánnyá). A DVD lemezt is ki kellett dobnom (eldugtam), már attól is rettegett. Furi amúgy, mert a kedvenc meséje már akkor is a Scooby Doo volt, amiben azért akad 1-2 szörny, de ezzel nem volt problémája. Én gyerekként a Piroska és a farkastól rettegtem, ha csak a diafilm dobozát megláttam, már sírva fakadtam. :)
A 4és fél éves nagylânyom imàdja a Dòra mesét.A kicsi 2 éves, ha meglàtja benne a térképet, bùjik hozzàm, fél tõle. A nagylànyom mindentõl fél ami kicsit is csùnya, vagy ahogy õ mondja 'ijesztõ'.
A tiéd lehet retteg tõle, de az én gyerekem nem:) Minden gyerek más:) az enyém a hercegnõt, a szépséget, a szerelmet látja benne. Imádja a lányom a Szörny Rt. -t, szépség és a szörnyeteg, Notredami toronyõr... Ezek a klasszikus mesék jó és rossz...

Debrecenben élő középiskolás, aki epilepsziás van itt valaki?

Olyan fiatalt vagy szülőjét keresem,aki epilepsziás,és talált egy normális középsulit,ahol tud olyat tanulni,amivel megy is valamire.És persze az sem mellékes,hogy az iskola ne közösítse ki a gyereket a betegsége miatt.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Ettõl félek én is! :(
Sajnos Debrecenben nem, csak Miskolciakat ismerek... Bizony nagyon nehéz volt nekik és magántanulóként járt, mert olyan súlyos a betegsége, hogy akár napi szinten is voltak/vannak rohamai..de leérettségizett 2 éve, igaz egyenlõre semmit nem tud vele kezdeni, mert nem vállalják sehol.... Anyagilag nagyon megviselte és viseli a családot! Kitartást és erõt kivánok Nektek!

Akinek 3-4 gyereke van az milyen okból vállalt ennyit?

Csak kíváncsiságból kérdezem, mert rengeteg olyan kérdés van, hogy mit csináljon a sok problémás gyerekével az anyuka...amikor akarta a harmadikat de már a másik kettővel is bajok voltak miért kellett a harmadik? Mit gondoltatok akkor? Egyáltalán miért kell ennyi? 1-2 már nem is elég?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(Offolok, bocs, nagyon érdekes, amiket írtok, de azért az, amit valaki írt, hogy nagyszüleink idejében 8-10 gyerek volt a rosszabb körülmények ellenére egy kis átgondolást igényel. Ugyanis „nagyszüleink idejében” egyrészt még nem voltak fogamzásgátlók, másrészt a nõi egyenjogúság sem volt olyan fokon, mint manapság, ergó a nõknek jóval kevesebb beleszólásuk volt a sorsukba. És akkor még a csecsemõ- vagy gyermekkorban bekövetkezett halálozások sokkal nagyobb számáról sem beszéltünk. Szóval nem igazán reális erre hivatkozni.)
Nekunk is 4 lesz ha minden jol megy. Nekem 3 lanytestverem van, paromek is van 2 lanytesoja. Mindketten ugy gondoljuk, hogy nagyon jo nagy csaladban nevelkedni, igazabol tobb pozitivumat tapasztaltuk mint negativumat. Amikor osszejottunk, ebben a kerdesben is teljesen ugyanugy gondolkodtunk. Ugyan még csak most varom a 2. gyereket (az elozo hazassagombol van egy lanyom) de nem hiszem, hogy valtozni fog a velemenyem.
Leírták korábban mindazt, amit én is érzek, csak meg akarom erôsíteni. Most várjuk a negyediket. Hogy miért? - iszonyat fárasztó, az energiámat napról-napra 0-ra leszívják, - sokba kerülnek, ha nem lennének, már 5-ször körbeutaztuk volna a férjemmel a Földet (1 vagy 2 gyerekkel csak 3-szor) - hangosak, sôt HANGOSAK!!!! Imádom azt a néhány csendes órát, amikor már alszanak este de mi még nem. -1 gyerek=1 adag aggodalom, féltés, nehézség; 3 gyerek=3 adag aggodalom, féltés, nehézség És mégis... BULI velük az élet! Sôt, ôk maguk az ÉLET! :-)
Aki csak 1-2 gyereket vállal az sem feltétlen tekint teherként a gyerekre, és aki3-4 vagy több gyereket szül, az sem feltétlen mintaanya. Szerintem ez mindenkinek a magánügye. Én nem nézek áhitattal egy sok gyerekes családot, mert nekem pont jó a két gyerekes felállás. Remelhetõleg mindenki ésszerûen dónt, hogy hany gyereket képes normalis kórülmenyek között, szeretetben felnevelni.
Mert a problémák folyamatosan jönnek, lehet, mikor terhes lett, még jól mûködött a gyereke, közben meg elromlott. 1 gyerekkel is lehet bõven "gond", nem csak a többel. Nekem 3 van, és csak a középsõmmel akadnak "gondok", így a dackorszak közepén. Aztán majd a kicsivel, ha elindul. Aztán majd a naggyal, ha kamaszodik. Azért nem akartam csak egyet, hogy könnyebb legyen. 10 évig egy gyerekem volt, nem így akartam, így alakult. Aztán jött a két kicsi, és nagyon örülök nekik! Ma már el sem tudom képzelni, nem unatkoztam én 10 évig? Olyan varázsa van a nagycsaládnak, amirõl én már gyerekként is álmodtam, csak párt hozzá késõbb találtam. Ismerek olyan 7 gyereke családot, ahol minden gyerek okos, értelmes, jószívû, iskolaelsõ, mégis vannak problémák mindig, hol nem?
Nekem 4 gyermekem van....a válasz egyszerû, ez az életem õk!! Nem problémásak.Varázsa van a nagycsaládnak..nem lehet megmagyarázni, ha valaki nem olyan, hogy szeretne nagy családban élni, és nem érti a másiknak mi jó benne.Én nem érzem tehernek, nyûgnek, nem szeretnék inkább moziba menni, vagy csak magammal foglalkozni(nem vagyok igénytelen) Tanulok is mellettük, dolgozom is!És nincs egyik részünkrõl sem szülõ aki támogatna!! Nekünk így teljes az életünk!!!
Olyan gyerek nincs és soha nem is volt, akivel nincsenek problémák. Csak olyan szülõ van, aki rosszul neveli a gyerekét. Nekünk is 4 van, mert 3 lány után szerettünk volna egy fiút is. Bejött. Csak amikor vállaltuk, akkor még félre is tudtunk tenni, ma már örülünk, ha megtudunk élni és iskoláztatni tudjuk õket. Különösen az utolsó 4 év alatt lett egyre nehezebb. Ma már egyet is nagyon meggondolnék.
Nekünk 3 gyerekünk van. Hogy miért? Mert imádjuk õket. És komolyan sajnálom, hogy csak õket, hármójukat "engedhetjük meg" magunknak.
mert nem mindenki teherként tekint a gyermekére... nagyszüleink idejében sokkal rosszabb helyzetben 8-10 testvér sem volt rikta! unokatesómék 5-en vannak testvérek! (mi hárman)
Nekunk is 4 lesz ha minden jol megy. Nekem 3 lanytestverem van, paromek is van 2 lanytesoja. Mindketten ugy gondoljuk, hogy nagyon jo nagy csaladban nevelkedni, igazabol tobb pozitivumat tapasztaltuk mint negativumat. Amikor osszejottunk, ebben a kerdesben is teljesen ugyanugy gondolkodtunk. Ugyan még csak most varom a 2. gyere
Miért van, hogy valaki egyet sem vállal? Szerintem is magánügy, amíg szabadon lehet szaporodni ebben az országban :D Ki tudja meddig

Súlyos tanulási, súlyos magatartási zavaros F94.9, F83-as SNI-s 5 éves gyereknek mennyi heti fejlesztés jár? Jelenleg 3-at kapunk.

Én úgy gondolom kód alapján vannak meghatározva, hogy melyik gyerek max. hány ingyenes, támogatott fejlesztést kaphat. Kérném a tapasztalt szülőket, segítőket, a nehéz helyzetben szeretnék harcolni a jogosan járt fejlesztésekért. Köszönöm
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A szakértõi véleményben benne van. De, SNI-re általában három szokott járni.
Óvodás korban maximum heti 3 óra fejlesztést kaphat. Elvileg a szakértõi véleményben leírták, hogy mennyit javasolnak. A 2011-es CXC. törvényben (köznevelési törvény), a 6. mellékletben találod meg, ebben az esetben az EF oszlopban, hogy milyen osztályfokon heti hány óra fejlesztés jár.
Óvodában 3, iskolában már csak 2. De amúgy annyi, amennyit a bizottság elõír...