Gyerekvállalás, nevelés -Szülés - 20067 db

Normális ez, vagy valami gond van?

Augusztusban szültem természetes úton. Októberben jött meg először a menstruációm, ami akkor 12 napig tartott és nagyon sok volt. Utána novemberben 1 nap késéssel jött meg és átlagos mennyiséggel. Most egyszerűen nem jött még meg normálisan, csak annyira minimálisan, hogy az semmi. Szinte csak barnás pirosas folyás szerű valami. Ez normális? Nem állt még be rendesen? Vagy lehet valami más a baj?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Azt mondják, szoptatás után fél évig még lehet ilyen össze-vissza, ha az után sem állt még be, akkor kell orvost felkeresni.
Ha szoptatsz, akkor teljesen normális. Sõt, jobban belegondolva ha nem, még akkor is :) Helyre kell rázódni a hormonjaidnak, úgyhogy szerintem még nem kell aggódnod.

kérdésre adott válaszok
Ugyan ott ahol nappal. Tudod a régi kórház bejáratánál kell bemenni, maximum az az épület nem lesz nyitva ahol nappal át lehet menni, de mellette a sorompónál, hol az autók átmennek, átenged a portás. Ott bemész és a szülészeten felmész az elsõ emeletre. Bekopogsz a szülõszobánál, ott majd valaki kimegy és elmondod, hogy mizu. Ott már segítenek. Az anyakönyvezés szülés után történik, ha van férjed az Õ nevére kerül a gyerkõc, ha nincs akkor kellett az apától apasági nyilatkozat, akkor kerülhet a nevére, ezek hiányában a Te nevedre kerül. A születési anyakönyvi kivonatért majd el kell menni, ott megmondják hova.

Szent István kórházban tudnál ajánlani jó szülészorvost?

Legyen profi, ne utasítsa el az alternatív szülési módokat és ne legyen kapzsi.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nem az orvos, hanem az intézmény dönt a szülés formáiról. Túl sokat akarsz. Van orvosod? Vele konzultáltál? Nincs dokid, akkor érdeklõdj a kórházban.Amúgy két gyerek után, privát orvossal, szerintem túl nagy feneket kerítenek az újságok az alternatív szülésnek. De ma már nem alternatív a labda, bordásfal, apa jelenléte sem, mert a legtöbb helyen ez már alap, és ha szülõágyas szobában is leszel, (márpedig igen) akkor is Te döntöd el, hogy állva, ülve, vagy fekve tolod ki.Varrni, vizsgálni, fekve fognak.Ha szobapincért is kérsz, privát zuhanyzóval akkor fizetned kell. (20000 Ft/nap-tól a csillagokig)Egy sima szüléshez is vihetsz párnát, zenét akármit, ami nem akadályozza az orvosi munkát.
Dr.Fenyõházi Jenõ-nagyon jó doki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: A kérdésemre továbbra is várom a válaszokat. Köszönöm! :)

Császármetszéses anyukák!?

Két hónapja szültem császárral és lassan el kéne kezdeni a házas életet is de félek.nálatok hogy ment?fájt?mikor voltatok együtt először a párotokkal a szülés után?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szia én szülés után hét héttel voltam együtt elõször a férjemmel de egyáltalán nem fájt semmilyen szinten olyan volt mint rég :-) szerintem ez inkább a huvelyi szülés után lehet rosszabb kellemetlenebb...
Mi is kivártuk a hat hetet, és már nagyon vágytunk egymásra, de nekem olyan volt, mint mikor a szüzességemet elvesztettem. Rettenetesen fájt! :-( Abba is kellett hagyjuk. :-( Pár alkalom még kellett, aztán rázódtunk bele, és jobb lett, mint valaha ;-)
6 hét után már együtt voltunk. Az elsõ 1-2 alkalom kicsit fájdalmas volt, de nem annyira, hogy ne legyen élvezhetõ.
Ha jól emlékszem, mi is 7-8 hetet vártunk. Fájni nem fáj, de én is nagyon száraz voltam, úgyhogy kellett a síkosító. Azt még jó sokáig használtuk, mire újra normális lett odalenn minden. Sok gyengédség, türelem, lassú elõjáték, elsõre ne "egymásnak esünk egy gyors menetre" legyen. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat hát nekem sajnos elapadt a tejem de alapból nem is volt sok.hát akkor megpróbáljuk.veszünk síkosítót:) hú de ciki lesz:) de veszünk és akkor mindent bele
7 héttel. Õszintén? Olyan sz_r még soha nem volt. Amikor a szüzességem elvesztettem is jobb volt, mint a szülés utáni 1. együttlét... Kellett 2-3 alkalom, mire végre jó lett.
Szülés után nyolc hét elteltével voltunk együtt. Hát mit ne mondjak nekem baromira fájt, még a szüzességem elvesztése se fájt ennyire. :-( És még jó pár alkalommal fájt, ja meg nem is nedvesettem és jó sok síkosító is kellett. Igazából amíg volt tejem addig én nem is tudtam élvezni rendesen a szexet, ahogy elapadt minden rendbe jött.
Mi a 10. héten voltunk együtt elõször, és egyáltalán nem fájt, olyan volt mint régen.
Elsõnél egyáltalán nem fájt, másodiknál kb a 7-8ik héten voltunk elõször együtt de az elsõ pár alkalom nagyon fájt!
8 héttel a szülés után voltunk együtt mindkétszer, és semmi probléma nem volt. Nem fájt, mégcsak kellemetlen sem volt.

Volt valakinek mostanában a székesfehérvári kórházban császármetszése?

2014 március elején fogok (valószínüleg császárral) szülni Fehérváron. Érdekelne egy-két dolog, pl hogy mennyi ideig kell utána feküdni, mennyi idő múlva visznek át a kórterembe, ahol már velem lehet a baba is? (Első szülésem (császár)Budapesten volt, érdekelne hogy Fehérváron is ugyanarra számíthatok-e.)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szia.Én 2 napja szültem ott császárral :) A mûtét után 6-7 órát kell feküdni az örzõben, utána kiveszik a katétert és elkísér a nõvérke zuhanyozni, és átkísér a kórterembe.Nagyon rendesek egyébként.A babát odaviszik hozzád 2-szer az örzõben, mellre is teszik.A kórterembe már megkapod, elsõ éjjel még leadhatod a megfigyelõbe.Nekem van orvosom, de sztem mindenkivel rendesek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nagyon örülök, hogy ilyen pozitív tapasztalatok vannak! Gratulálok a kisbabádhoz :) )
Nem volt fogadott orvosom, a Csetényi dr úr mütött, meg voltam vele elégedve, nagyon kedves volt és szép lett a hegem is. Csak 12 cm lett a vágás, hamar gyógyult. :)
Szia! Nekem 2012 augusztusban volt ott császárom, de gondolom nem sokat változott a dolog azóta :) Nekem így volt: spinális érzéstelenítéssel, apuka bent lehetett. Ahogy kivették a babát megmutatták egy pillanatra, de már vitték is el. Amikor végeztek a mütéttel odarakták mellém egy picit, aztán ismét elvittk, engem pedig az örzöbe vittek. 2:40-kor született a babám, 5 órakor hozták szoptatni. 9 órakor el kellett mennem zuhanyozni, akkor vittek át rendes kórterembe, de aznap még nem aludt éjszaka velem a baba, csak másnap reggeltöl volt végig velem. 5. Nap kötéscsere és, ha minden rendben veletek, mehettek haza. Másnap kellett visszamennem varratszedésre. Májusba születik a 2. Babám, valószínü császárral :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Azért van egy-két különbség, az pl. tök jó, hogy amíg az õrzõben vagy addig is hozzák szoptatni. Én 12 órát voltam az õrzõben és addig nem is láttam a babát.. Még két kérdésem lenne, ha olvasod, hogy volt-e fogadott orvosod? Nekem nem lesz, remélem azért rendesek lesznek. A heged szép lett? Tehát szépen csinálták meg?

kérdésre adott válaszok
igen szülés meginditása megindulás miatt, ajánlott

Ez szerintetek jó gátsebre vagy császáros sebre?

Ma vettem a rossmannban,de nem tudom,hogy ez tényleg eredeti.vagy jó egyáltalán?ismeri valaki?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Mindenképpen elöször az orvost kérdezd meg, mert esetleg csak rontasz a helyzeten, ha nem megfelelö szert használsz. Ezek nem apró sérülések, hanem mütéti hegek, amiket nem lehet mindenféle szerrel kezelgetni.
Nekem a nõdokim mondta, hogy semmivel se kenegessem a gátsebem. Kamillás langyos vízzel moshattam csak meg maximum, ha fájdogált. Egyébként meg vízzel mostam. Tökéletesen gyógyult a seb.
A kérdező hozzászólása: miért nem teszi ki rendesen?most olvasgattam a neten, sztem inkább megveszem az eredetit.mert ez nem hiszem h az lenne,
Amit az utolso valaszolo irt, azt hasznaltam en is a gatsebemre. Nekem nagyon ronda volt, a korhazban az elso gatkezelesen mondta a holgy. Viszont az utolso gatkezelesen meg megkerdezte h hasznalok-e vmit, mert mennyit gyogyult. Nekem ez nagyon sokat segitett. A szulesznom mondta h hasznaljam...
Ez nem az eredeti. Az eredetit Forever Living Product First-nek hívják. Azt lehet használni mind a két sebre.
A kérdező hozzászólása: www.wangaru.hu/termek/aloe-vera-spray

Epidurális érzéstelenítésről vélemyények?

32 hetes kismama vagyok, már eldöntöttem, h szeretnék epidurális érzéstelenítést, de érdekelne, h ez hogyan zajlik? Meddig hat, és hogy utána minden képen kap az anya katétert? köszönöm
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Utolsó vagyok. Nagyon fontos, hogy érezd mikor jön a baba, mert akkor kell nyomnod mikor görcsölsz. A görccsel összehúzódik a méhed, tehát kvázi nyomja ki magából a babát, aki közben keményen dolgozik és ezt segíted te is a nyomással. Ezért kell érezned a görcsöket. (az hogy érzed a görcsöt és az, hogy fáj, az két különbözõ dolog). Ha szerencséd van, akkor még hat az EDA és nem fáj túlzottan, csak érzed. Egyébként nekem akkor már egyáltalán nem a görcsök fájtak, hanem ahogy a baba feje feszítette ott lent. Konkrétan azt hittem szétszakadok, mintha egy focilabdát kellene kipréselnem magamból. De amíg te nyomsz és csillagokat látsz a fájdalomtól addig a baba dolgozik lent és centirõl centire halad, ezért nem szabad semmit sem siettetni. (itt persze az ideális esetet írom le)
A kérdező hozzászólása: És miután megszültél meddig tartott még az érzéstelenítõ hatása? Kaptál utána katétert? Bocsi a sok kérdésért. :)
A barátnõm mondta a szülésem elõtt...jegyezd meg a varázsszó!!EPIDURÁL!!! így is volt...a leghasznosabb "találmány" 22 óra vajúdás után adták be, mert már nagyon kifáradtam és nem tudtam volna kinyomni nélküle...Sikeres és gyors szülést Neked!!
Elsõ válaszoló vagyok. Az elsõ szülésnél volt gátmetszés, abból sem éreztem semmit és a varrást sem egyáltalán. Nem emlékszem pontosan egyik esetnél sem, meddig tartott az érzéstelenítés, mert olyan az emlékeimben, mintha azonnal elmúlt volna szülés után. 2 órát még a szülõszobán maradtam, közben kimentem a mosdóba is, és akkor már szerintem nem volt hatása az érzéstelenítõnek. Mondjuk semmilyen fájdalmam nem volt, de nem éreztem, hogy el lennék érzéstelenedve bárhol is. Katétert kaptam az elsõ szülésnél, a másodiknál már nem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én nemrég szültem EDA-val. Eredetileg nem akartam (mondván kibírom én), de mire beértünk a kórházba már könyörögtem a "cuccért". :-) Kb 10 perc a bekötés és 10 perc míg hat, valami életmentõ volt. Lehetõséget biztosított egy kis pihenésre az akkor már jó ideje tartó fájások után. A dokim úgy magyarázta, hogy a jól bekötött EDA olyan, hogy érzed a görcsöket, de nem fájnak. És tényleg, éreztem a feszülést de nem volt erõs fájdalmam, inkább csak kellemetlen volt. A lábamat végig éreztem, tudtam mozogni. Talán még járni is tudtam volna, de nem engedték, ezért katéterezni kellett (összesen 3x katétereztek meg, ez volt a legrosszabb dolog az egészben). Nem feltétlenül katétereznek, de nekem 1, 5 liter infúzió ment le és mondták, az erõlködéstõl szétdurranhat a hólyagom, ezért mindenképpen kell. Az EDA-t folyamatosan adagolják, ahogy fogy úgy kapsz újabb adagot. Balszerencsémre nekem a kitolási szakaszra már teljesen elfogyott és akkor már nem adnak újat, nehogy ne érezd a görcsöket rendesen. Úgyhogy 45 perc kõkemény fájdalmam volt, már szinte folyamatos fájásokkal. De szülés után tudtam mozogni (na jó inkább csak vergõdni), szerintem már szinte semmi sem volt bennem akkor. Utána sem volt semmi fájdalmam, talán egy kicsit éreztem a hátamon a helyet ahol beszúrták, de semmi vészes. Még egy valami, én kértem beöntést mert féltem, hogy az érzéstelenítéstõl még valami baleset fog történni. Egyrészt a beöntés egyáltalán nem fáj, nem kellemetlen, inkább százszor ez mint egy katéter, szóval ne félj tõle. Másrészt meg a dokim mondta, hogy a beöntés a vastagbél utolsó harmadát tisztítja csak ki, tehát egy hosszú vajúdásnál nem túl hasznos, ugyanúgy lehetnek "balesetek". És még egy dolog, az EDA beadása után sok babának lassul a szívverése egy rövid ideig, ez állítólag egy normális dolog. Mondjuk mi frászt kaptunk mikor elkezdtek sípolni a gépek és hirtelen egy halom orvos rohant be, de nem kell aggódni, ez állítólag teljesen normális. Könnyû szülést!
Én mindkét szülésemnél igénybe vettem az epidurális érzéstelenítést, 16 éve is és 3, 5 éve is. Nem bántam meg, sõt, mivel nehezen tágultam és hosszadalmas volt emiatt, így nem is bírtam volna nélküle. Második alkalommal, mivel nem hatott eléggé, másodjára is befecskendeztek még egy kis fájdalomcsillapítót. Deréktól lefelé teljesen érzéketlen lettem ezután, aminek a doki nem örült, mert így a kitolás nem volt elég hatékony, de nem volt gond. Még a kitolás közben is a dokival és a férjemmel együtt nevetgéltünk, ami erõs fájdalmak közepette nem ment volna. Persze nem ez volta legfontosabb:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! :) Remélem "könnyû" szülésem lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezt a részletes választ! :) Még az érdekelne, h nem az volna a lényege, h a szülésnél mikor jön ki a baba azt ne érezd vagyis akkor hasson az epidurális?

Alkalmazható egyszerre a Cimicifuga és a Caulophyllum?

38 hetes vagyok , és vannak görcseim ezért kell alkalmaznom ezeket, de szedhetó együtt a két homeós bogyó?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Igazából felesleges együtt szedni õket. Vagy az egyik kell, vagy a másik.. Én a caulophyllumot szedem meg az Arnicát.
Úgy emlékszem, hogy én is egyszerre szedtem õket, meg az Arnicat is. Nekem a szülésznõm javasolta. Tõle nem tudod megkérdezni, vagy a védõnõtõl?

Mitt kell még vinnem a kórházba? Álltalában a babának mit adnak és mit nem?

Tegnap töltöttem be a 8. hónapot és lassan úgy érzem ideje összekészíteni a csomagomat. Egyet a kórházba, egyet pedig a hazamenetelhez.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Magadnak jó sok szárnyasbetétet, mert emlékszem én csak 2 csomaggal vittem és az nagyon hamar elfogyott. A másik a melltartóbetét ami nekem nagyon hasznos volt, kb óránként cseréltem mikor beindult a tejem. A mellszívó is nagyon sokat segített. (Cumisüveget is vittem, mert nem tudtam, hogy lesz-e elég tejem vagy ha bármi más ok miatt nem tudok szoptatni akkor lehetett volna rá szükség) Nedves wc papír! A simát szerintem a kórházi napokra felejts el ( ha természetes úton szülsz) A többi tök jó amit leírtál!
Könyvet???? Te nem a babáddal voltál ezek szerint. Kérdezõ! Ha viszont melletted ott lesz a babád, biztos hogy nem fogsz unatkozni!
Nálunk a babának pont ezeket kellett vinni amiket írtál. Ruhát, fürdetõt adtak. Mondjuk cumisüveg nem kellett, cumit pedig tuti nem díjazták volna! Bababarát kórház.
Mellszívó, wc-re ilyen papír ülõke, mellbimbóvédõ is jó szolgálatot tehet. Babának kissapka, kiskesztyû mindenképp(hogy ne karmolja össze magát).
én az uzsokiban szültem Pesten. a babának adtak napi 5 pelust ( ez nem elég), popsikrémet. de popsitörlõt nekem kellett vinni. kell egy kis takaro a babának. esetleg kis sapka kesztyû, textil pelus. a nete azt irták hogy ruhát adnak a babának de ott meg leroltak hogy miért nem vittem szóval nem árt ha azt is viszel... magadnak szülésre háloing, innivaló, szõlõcukor, csoki, törölközõ, tusfürdõ, papucs, nagy betét.
Ez a lista nekem is hasznos volt :-)
Egyébként én amikor állítottam össze a csomagot, megkérdeztem a kórházban hogy mit kellene vinnem, így nem ért meglepetés. 2-es voltam
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Nálunk a babának nem kell vinni semmit, mindent adnak. Én vittem magamnak még aloe first sprayt a gátsebre.
Vizet, szörpöt vigyél magadnak sokat. A babának vegyél azért pelenkát és egy teljes csomagot bevittem, illetve ruhát is vittem neki, adnak ott is de ha szeretnéd a saját ruhájába átöltöztetni akkor vigyél neki, illetve pokrócot neki, abba bele tudod tekerni. Sapkát, kezére kis kesztyût. Én csak egy poharat vittem be meg az evõeszközöket illetve egy kis dobozban vigyél be mosogatószert, szivacsot meg egy törlõruhát. Könyvet is vigyél mert unatkozni fogsz.
Szia, én is 36 hetes km vagyok, tegnap pakoltuk be a csomagot :) Nekünk az tanácsolták, hogy külön pakoljam amit a szülõszobára viszünk, és külön amit majd az osztályra, azt apuka ráér behozni a kocsiból késõbb, mert nem minden szülõszobán van lehetõség a sok csomag tárolására. A szülõszobai csomagban van: 2 papucs (1 zuhanyzáshoz), 1 kis törölközõ borogatáshoz, zokni, papír zsebkendõ, papír wc ülõke, innivaló, szõlõcukor, apukának croassain :) , nedves törlõ, tena betét. A másikban, amire szülés után lesz szükség: köntös, hálóing / pizsama, evõeszköz, pohár, melltartó, melltartó betét, tisztálkodószerek + babának amiket írtál. Remélem tudtam segíteni :)
Mamának: - hálóing (3-4 db) - papucs (2 db) - bugyi - betét - szoptatós melltartó - melltartóbetét - mellápoló kenõcs - mellbimbóvédõ - mellszívó - törölközõ 2 db nagy 2 db kicsi kézmosásnak - tusfürdõ, sampon, fogkefe, fogkrém - köntös - meleg zokni - wc papír, papírzsebkendõ - szalvéta, konyharuha, mosogatószer, mosogatószivacs - pohár, evõeszköz - MP3 lejátszó, mobiltöltõ - hajszárító, fésû, hajgumi - óra, - terhes kiskönyv, leletek, igazolványok, házasági anyakönyvi kivonat - olvasnivaló, toll, -wcre- fertõtlenítõ kendõt, vagy papír wc ülõke -ásványvíz mentes, -szoptatós párna Babának: - eldobható pelenka (1 kis csomagos) - popsitörlõ - popsikrém - cumisüveg - textil pelenka - tejtároló edény - plédecske - hazahozós ruha (a kózházban nem lehet sajátot használni) - játszócumi - pelenkazacskó -babakesztyû -kis sapka Nálunk amit adtak a kórházban az steril gézlap , alkohol, vatta. De érdemes vinni fültisztitó pálcikát azzal könnyebb a köldökcsonkot kezelni. Minden mást nekünk kellett vinni. Uzsoki kórházban szültem
Szia! Nálam volt egy csomag eldobható bugyi, bent végig azt hordtam. Vastag, inkontinencia betét, mellszívó, bimbóápoló kenõcs, Laktoherb tea, mûanyag tányér. A babának vékony kis takaró(jó lett volna kettõ). Sok víz, gyümölcs, olyan ennivaló, ami nem fogja a székletet.
Vigyél mellszívót szerintem, nekem nagyon jól jött. Babának itt vinni kellett ruhákat is, és takarót, vagy valami pólyát.
Adnak a babára ruhát, de lehet vinni sajátot is. Én vittem ruhát, mert a kórházi angolpólyából mindig kivolt a lába, meg olyan szerencsétlenül nézett ki benne. Tegyél el innivalót, kekszet, mert kitudja mire ér vissza a férjed, s visz neked be enni inni.