Gyerekvállalás, nevelés -Teherbeesés - 67543 db

kérdésre adott válaszok
Bocsánat, hogy visszakérdezek, de miért gondolod, hogy a kettõnek köze lenne egymáshoz? Én nagyon sok dologra allergiás vagyok, növényekre, állatszõrökre, ételekre, poratkára, stb. Nekem végül sikerült inszeminációval teherbe esni, de már szó volt róla, hogy kezdjük a lombikot és senki nem mondta, hogy bármit befolyásolna az allergiám.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én is ritkán vettem észre, h az van, inkább tudtam a datum miatt tudtam, h az van, de nagyon testi tünetei nem voltak a hüvelyváladékon kívül. Egy ilyen alkalommal szóltam a páromnak, h ne bennem menjen el (épp munka nélkül voltunk), de már késõ volt... :) 36 hetes kismama vagyok. Ja, munkánk mind a kettõnknek lett.
#2, mert te talán az anyja vagy, hogy megvédd? És te talán választ adtál a kérdésre? Ha valakiknek nem jön össze a gyerek, és egyik félnek sincs szervi (esetleg lelki) baja, akkor el kell fogadni, hogy a természet valamilyen oknál fogva nekik együtt nem akar gyereket! Lehet, hogy külön-külön mással lehetne gyerekük, de együtt nem "kompatibilisek". Csak a 21. századi ember már felül akar kerekedni a természet törvényein, és jön a sok kimatekozott gyerek, meg béranya, meg lombikbaba... Nem egészséges!
En szinte soha nem tudtam h mikor van, csak gyanitottam. Ilyen jeleket amugy se gondoltam h azt jelentene a maskk meg h nem is kerestem sose. Nekunk se sikerult rogton a baba. Varatott magara. Nagyjabol gondoltam mikor lehet de nem akartam ragorcsolni. Aztan megse kozepidoben fogant hanem nagyon a vegen. Ezt tutora mondhatom. :-) igy mi hiaba probalkoztunk par honapig szinte csak azert csinaltuk mert jol esett. :-) Vmilyen szinten igaza van az elso hozzaszolonak is mert a gprcsoles, tunetek keresgelese, programozott szex a gyerek miatt. Nem jo egyuttes. Probald ki h se peteerest nem keresgelsz se ilyeneket csak mikor jol esik csinaljatok. Esetleg kibontotok egy uveg bort megiszogatjatok es utana meg felszabadultabban. :-)
Làtszik kedves vàlaszadó, hogy neked hála az égnek nem kellett sokat várnod a babàra! Mert amikor màr hónapok óta nem jön, nem tudsz másra gondolni, csak arra, hogy mikor lesz már nektek is kis csodátok! Felháborít, ez a válasz! Egyàltalàn minek írtàl! Nem vagy az anyja, hogy kioktasd! Választ várt, de nem EZT!
Én soha az életben nem figyeltem a peteérés jeleit, soha nem számolgattam, hogy mikor lehet ovum, mégis terhes lettem. Miért nem lehet kevéssé rágörcsölni? Kicsit lazábbra kell venni, szerelembõl szeretkezni, és nem gyereket gyártani, és rábízni a dolgot a természetre. Ha valóban vannak szerelemgyerekek, akkor vannak "kimatekozott" gyerekek is.
Pontos ciklusaim voltak, nagyjából tudtam, hogy mikor van peteérésem, dátum alapján, de soha nem éreztem semmit. mondjuk nem is tudom, mit kellett volna éreznem, mert utána se olvastam, hogy mik ilyenkor a "tünetek" :) babát szerettünk volna, ezért kétnaponta szeretkeztünk, 7 hónap után sikerült is a kis csodánk :) de a nõgyógyászom szerint mensi után fogant pár nappal.
Kedves Kérdezõ! Ami engem illet, ritkább, hogy tudom, mikor van peteérésem, mert elég összevissza ciklusaim vannak, inkább én is ezen veszem észre magam. És amúgy a párod is észreveszi ;) Ez egy kicsit bocsánat, de olyan, mint az állatoknál... A testszag is erõsödik, meg a vágy is...

Három gyerek kis korkülönbséggel?

Sikertörténeteket szeretnék hallani, ahol 3 gyereket nevelnek kis, maximum 2-2 év korkülönbséggel. Mi a sikeretek titka, milyen tanácsokat tudnátok adni még 2 gyerekes kezdőknek?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nálunk az ikrek éppen betöltétták a hatot, amikor a 6. gyerekünk megszületett. Szóval, 6 év - 6 gyerek. És pont 0 segítség. Talán a következetesség a titka, talán a mi teherbírásunk, de nem tudok htalmas nehézségekrõl beszámolni. Megvagyunk. Évekig épatkeztünk, újítottuk - bõvítettük a házunkat (lakva, gyerekekkel), tavaly lettünk kész - ha ezt végigcsináltuk, mi jöhet még. Ja, most az iskolakezdési sokk - ami még mindig tart...Szerintem jó dolog a kis korkülönbség, jól elvannak együtt.
Nálunk sajnos nem sikersztori. Igaz nem is így volt tervezve. Nem tudom õket egyedül levinni / kivinni. Kb nincs olyan, hogy vmelyik nem hisztizik vagy ordít. A házasságunk romokban, a lakás olyan, mint egy katasztrófa sújtotta övezet. Nekem az segítene, ha végre sikerülne elköltözni ebbõl a lift nélküli társasházból, és néha valaki be tudna segíteni egy picit, akár elvinni a kölköket, vagy kitakarítani. Mindemellett nem bántam meg, hogy vállaltuk a legkisebbet is, mert ez csak átmeneti állapot, viszont eléggé megvisel :(. Sikertörténetet én is szívesen olvasnék, hogy erõt merítsek! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves 7-es: iskolakezdési sokk alatt anyagi nehézségeket értesz, vagy a gyerkõcnek nehéz?
Én most várom a 3.dikat, 26-21 hónap lesz a különbség...takaritónénit megfogadom :) mint ötlet.Már most is elkelne... nálunk a második gyerek érkezése az kb 10x terhet rótt vhogy ránk..imádjuk õket de kemény nagyon.Hogy eltelt egy év könnyebb lett.De azért az a kapcsolattól is függ h merre alakul..egymás társai, jóban rosszban..!!
Nálunk most van útban a második, két év lesz a korkülönbség. A kérdésedre konkrétan nem tudok válaszolni, de mi is így terveztük 2 évente a három gyerkõcöt. Viszont az ismerõsi körben többen vállaltak így, és sajnos egyet kell értenem a második hozzászólóval, azt látom, hogy ahol nincs legalább ennyi segítség (nagymama, házimunkában segítség), ott nem mûködik a dolog, és a házasság rovására megy. Egy pár el is vált. Persze nem állítom, hogy a 3 gyerekkel járó feladatok voltak az okai, de a barátnõm sokat mesélt arról, hogy a férjével nem volt magánéletük :(
1. vagyok, nálunk 16 hónap és 18 hónap. Nagyszülõk nincsenek, 3/1 aki egyáltalán él, de õ is több 100 km távolságban. Jön amikor tud, de hát nyilván nem ugyanaz, mint ha itt lenne "készenlétben". Az apjuk rengeteget melózik, nyilván örülne, ha nem a bolondok házába érkezne meg. Én meg örülnék, ha vki legalább délután tehermentesítene. A legnagyobb igyekezet ellenére is nagyon sokszor veszünk össze a semmin, mert mindenkinek túl sok ez így. Talán majd az ovi / bölcsi / új lakókörnyezet segít egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Uh, te szegényke.:( Pontosan mennyi korkülönbség van a gyermekeid között?
Hát nálunk sem tudom mennyire sikertörténet a három gyermek- azaz nekem mindenképpen azok. 27-20hó van köztük- a legkisebb születése után 1hónappal lett a legnagyobb 4éves. Jó, mert kicsi a korkülönbség, és most, hogy a legkisebb mindjárt 2éves lesz, nagyon szuperül eljátszanak együtt. Nálunk a legnagyobbik nagyon szereti a két kicsit, nagyon empatikus velük, jól elvannak, vigyáz rájuk, nagyon aranyos velük- csak jót tudok rá mondani. A középsõ most lett ovis - hát õ egy igazi feszültségforrás azóta. Sokszor hisztizik, ami eddig nemigen volt rá jellemzõ, ugyhogy bízom benne, hogy ovi miatti idegi megterhelés vagy valami pszichés nyomás ami ránehezedik majd oldódik nemsokára- legalábbis mindenki ezzel bíztat. Nekem jó, hogy a két nagymama bár mikor hadrafogható, és ha nem segítenének be néha, akkor lehet már én is sokkal jobban kilennék idegileg. És van egy idõs nénike, aki hetente egyszer eljön és kinagytakarít potom pénzért- ami szintén jó, mert a lakás nem áll romokban állandóan. Emelett én is naponta porszívózok felmosok, de a portörlést, a csapok vízkõvel való surolásást stb. õ megcsinálja- szóval nagy segítség ez is. Férjem sokat dolgozik, de este 6ra hazaér minden nap, és az oviba is õ hordja a gyerekeket. Délután vagy a férjem ugrik haza velük, és megy is vissza dolgozni, vagy valamelyik mama. Férjem vállalkozó, ugyhogy ilyen szempontból szerencsés, hogy nem kell mindig kéreckednie sehonnan, meg tudja oldani. Ha így szeretnél gyereket vállalni, akkor tanácsolom, hogy legyen segítséged, akire rá tudod bízni néha a gyerekeket. Én ajánlom a takarítónénit is- ez is olyan nagy segítség, és tényleg megér ennyi pénzt. Õszintén szólva azért nagyon idegkimerítõ 3kisgyerek. HIába kicsi a korkülönbség mindegyikkel egy kicsit máshogy kell foglalkozni. Legyen mindegyikre idõd, legyen fõtt kaja, legyen rend, legyen mosott ruha... szóval igenis nehéz mindent megoldani- de egy gyerek mellett is ez van- de háromnál ez sokszor 3xos munka. Én nem panaszkodok, nekünk beváltak a mamák és elmondhatatlanul sokat jelent a segítségük.
A kérdező hozzászólása: Kedves 6-os: én úgy látom hogy a házastársi kapcsolatnak már a 2. gyerek érkezése is óriási kihívás, nagyon kell figyelni és vigyázni! Kedves 7-es: szóhoz sem jutok, le a kalappal elõtted! 6xdackorszak.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát nekem 2 gyerekkel sem kétszeresnek tûnnek a feladatok. Nagyon nehéz volt az eleje, most kezd rendezõdni minden, de kicsit félek, mennyire lenne sokkal nehezebb már hárommal, ugynakkor meg szeretnénk is nagyon. Nálunk a nagy 3 a kicsi 10 hónapos. Segítség egy nagymama van, nem annyira nagyon közel, de ha gond van, szívesen jön és segít, vagy vihetjük is a gyerekeket.

kérdésre adott válaszok
Ha pozitív a teszted, akkor mi a kérdés? Terhes vagy, menj orvoshoz, hogy megnyugodj, minden rendben. Grat
én nem tudok róla hogy a ciszta eredményezhetne pozitív tesztet. Nekem évek óta van egy, és még is csak most lett pozitív a teszt.
Nekem is volt jo regota cisztam amit csak akkor tudtam meg h van mikor pozitivat teszteltem 3 probalkozos honap utan ugy h elmaradt a menzim. Igy csakis azert mutatott pozit mert terhes voltam. A cisztara meg elso uh-n szolt a doki z van. Ez nem jelent semmit. Valoszinu h terhes vagy. Menj el orvoshoz es o majd megallapitja. Mivel 3napja kesik is tuti nem a cisztatol van.

Mennyi idő után mutatna valósat a teszt?

8 hete szültem. Tegnap együtt voltam a párommal, gumival védekeztünk. Először szájjal elégítettem ki, aztán gumit húztunk de kiszakadt mielőtt elélvezett volna. Észrevettük de ugye az első aktus után maradhatott rajta valami. Mikor vegyek tesztet hogy biztosra menjek?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Minimum aktus után 2 héttel.

Beteg babánk születne?

A barátomnak kisfejűsége van + epilepsziás is.(Nem súlyos.)
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
minimum a felének semmi köze az öröklõdéshez, ne stressezlj elõre. De tényleg menjetek el tanácsadásra, ott elmondják részletesen
vAN GENETIKAI TANÁCSADÁS, MENJETEK EL.
Menjetek el egy genetikushoz, õ meg tudj mondani. Örökbefogadás? Ez is egy lehetõség..
Nos, lehet hogy beteg lesz, lehet hogy teljesen egészséges. Ezt nem lehet tudni mit örököl majd. Pontosabbat egy szakorvos mondhat, de az sem lehet kp nak venni. Lehet semmi de semmi baja nem lesz. Ahogy akár 2 egészséges ember gyereke is lehet beteg.

kérdésre adott válaszok
igen
Igen
Szerintem a legjobb ha csinalsz meg egy tesztet vagy meg jobb ha orvoshoz mesz
Nekem 10 hetesen mar teszt sem kellett volna mert mar latszott rajtam hogy terhes vagyok nem is kicsit :) Mar a 3 napos terhesseget is kimutatja a teszt :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek :) énis jót nevettem :D
igen
Megkerdezhetem mi az a PCOS?
A kérdező hozzászólása: csináltam, negatív lett.
A kérdező hozzászólása: gondolom ez még nagyon korai terhesség esetén fordulhat elõ, hogy annyira halvány nem?? talán még a 4 hét sem telik el.:D
Utolsó, de jót nevettem! :) De igen, valóban, egy ekkora terhességet már bármi, bármikor!
A kérdező hozzászólása: októberben voltam dokinál, mert már normális vérzésem amúgy lassan féléve nincs.akkor volt uh vizsgálat meg minden hormonális vérvétel. a PCOS: [link]
Ezt megértem, néha nekem is kikerekedik a szemem, amikor a számomra totál egy csíkos tesztekre többen is írják, hogy gratulálnak.....:)
Persze! En 3 nap keses utan biztos voltam benne hogy terhes vagyok, de meg azert vartam mert akkoriban sok volt a stressz! 10 nap menzeszkeses utan csinaltam tesztet es 2 masodperc utan kimutatta az eros 2 piros csikot :)
A kérdező hozzászólása: persze, de mindig késett mert PCOS vagyok
10 hetes terhessêget mêg a köpêsed is kimutatja ;)
Megkérdezhetem, hogy teszteltél-e? Kíváncsi lettem :)
A kérdező hozzászólása: csak látok itt az interneten mindenféle fotókat terhességi tesztekrõl, és olyanokon látják a második csíkot amin én a világon semmit nem látok :D
A menzid kesik?
Nekem az 5 heteset is kimutatta.
Nekem 6 heteset mutatott ki esti vizelet
A kérdező hozzászólása: Természetesen terhességi tesztre gondoltam, nem arra, hogy a vizelet megszólal és közli a hírt.

Mitől lehet a barna maszatolás? SOS

Mai nap folyamán voltam a dokinál és hüvelyi Uh-val megvizsgált, majd közölte, hogy most nincsen peteérésem.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nekem pl méhszájsebtõl volt együttlét utáni barna maszatolás, és menstruáció elõtti-utáni is. A legtöbb doki viszonteg sem említi, hogy van.... De amúgy bármi lehet.
A kérdező hozzászólása: Nem csináltuk durván, nem hinném, hogy méhszájsebtõl lett volna a barnázás, azóta nem is volt. Tegnap viszont fájt nagyon az alhasam és a cicijeim is fájnak, szúrkálnak, pedig nekem nem szokott igy fájni, még mensi elõtt sem. 1 hét van a nemvártig, ma reggel magasabb hõt mértem, az alaphõm 36.5, ma 36.7 . Valakinek volt hasonló érzése?

Most akkor hány hetes terhes lehetek?

Ma voltam nőgyógyásznál kontrolon.Mensimet 16-ra nem várom,viszont ma azt mondta az orvos,hogy 11 mm-es a nyálkahártyám és lát a méhembe 2 db 20*19 mm-es szabályos valamit.Azt mondta,hogy 80%,hogy terhes vagyok.A ciklusom kb. 34 naposak és ez az első closty mentes hónapom.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Kb 2-3.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) ! Csak azt nem értem, hogy tavaly kimaradt mensi után 2, 5 héttel voltam dokinál és akkor 11*7 mm-es petezsákot látott rá 2 hétre 26*13 mm-es volt, szívhanggal és akkor voltam 6 hetes(mensi szerint8 hetes lett volna).Sajnos azt a babát el is vesztettük.Most viszont ha azt nézzük majdnem akkorák azok a valamik mint tavaly a 6 hetes terhességem...Félek, hogy nehogy cisztám legyen.
Szia! Én is kételyek között vagyok mint te. Most vagyok elvileg 4 hetes terhes, de nekem csak 3 mm-es petezsák?om van, a 12 mm-es nyálkahártyámban. Egy hét múlva lenne esedékes a következõ menstruációm. 29.-e óta figyeljük, 1, 7 mm volt akkor. A dokim azt mondta, hogy ebben a kezdeti stádiumban nagyon eltérõ méretek vannak. Csak a baba méreteibõl fognak pontosat mondani.
Akármilyen hosszú a ciklusod, a terhességet az utolsó menzesz elsõ napjától számolják :-) Drukkolok!

Nem jött meg, lehetséges?

Általában így a 30. napra szokott megjönni, most a 36. napnál járok, barátommal mindig védekezünk, volt már rá példa, hogy a gumi kiszakadt de rögtön észrevettük és abbahagytuk, de lehet ennek ellenére teherbe estem? Ennek mekkora a valószínűsége?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
lehet, tesztelj mihamarabb.
kevés de csinálj tesztet, itt biztosat senki nem tud mondani.