Közlekedés -Tömegközlekedés - 8311 db

kérdésre adott válaszok
Mindkettõt lehet, feltéve, hogy papíron nem nagyobb a teljesítményük, mint 35 kW.
én amikor leraktam az oktatóm azt mondta hogy 400ccm3-600ccm3-ig és ne haladja meg a 35 kw-ot
A kérdező hozzászólása: De ami 450 felett van az már szinte mind 35 kw felett van
A kérdező hozzászólása: és mondjuk ha külföldi papirokkal van és magyarra akarom akkor azt nem nézik hogy téleg 35 kw-e?

Székesfehérváron van helyijáratos napijegy?

Más városban létezik olyan jegy, ami a vásárlás napján érvényes. Általában a menetrend árának 2-3 szorosa. A kérdésem, hogy van-e ilyen lehetőség Fehérváron mert ha messzire megyek, át kell szállni a buszról egy másikra és rögtön ott tartok, hogy 1500-2000ből utazok városon belül.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Kérdezõ, sajnos te egy retardált vagy. Az mindenesetre reményt ad, hogy ilyen agyszint mellett lediplomáztál, meg megtanultál 28312 nyelven.
Majdnem két éves? Olvasni nem tudsz, de legalább számolni sem :D Fehérváron 2012.01.01-jétõl érvényes az a menetrend amit linkeltek, év közben pedig nem nagyon szoktak változtatni. Szóval jó lesz az még, hidd el. De ha ennyire nem boldogulsz a neten, akkor miért nem veszed fel a telefont, és kérdezed meg tõlük? Ja várj, lehet beszélni sem tudsz :D
A kérdező hozzászólása: 2012 január az nálam 1 év és 11 hónapja volt ami majdnem 2 év! Mindig a legnagyobb szájúak a leghülyébbek, ez köztudott. Látszik hogy kettõnk közül ki nem tud számolni. Láttam, hogy utólag ezt visszavontad, de ebbõl is látszik hogy elõször hülyeséget írsz, aztán gondolkodsz. Ha gondolod folytathatjuk élõben és elmondom a véleményem az ilyen emberekrõl mint te. Az értelmi szintemrõl meg annyit, hogy diplomás vagyok és nem portás szakon végeztem. A tájékozódottság egy számomra idegen városban pedig nem ismérve az intelligenciának. Az meg 95%, hogy jobban beszélek magyarul és további 2 világnyelven mint te, kedves utolsó.
Mellesleg ahol én lakok, ott pont 2012 január óta van változatlan buszjegyár. Egyébként itt van egy 3 hónappal késõbbi díjszabás: [link] Legutóbb 2013 nyáron voltam Fehérváron, akkor még ez volt az ára. Ha ezt linkelem elõször, akkor is ugyanaz a reakciód, a zsigerbõl lehülyézés, csak mert megsértettem a google analfabéta öntudatod, holott egyáltalán nem az volt a kérdésed, hogy mennyi a jegyár, hanem az, hogy van-e napijegy. Hát nincs. Egyébként Budapesten kívül nem sok helyen van.
Fehérvár...Sajna az a hozzáállás, amit itt látok, jellemzõ Fehérváron.
Visszavontam, tényleg két éves, ezer bocsánat :D Jáááááj, ez nagyon égõ :D:D:D De egyébként így sincs gáz, ez azóta érvényben van, és kész.
Bár privátban is írtál nekem, de nem privátban válaszolok. Figyelj öreg, te nem azt kérdezted, hogy mennyibe kerül a jegy, hanem azt, hogy van-e napijegy. Az meg nem változik évente.
A kérdező hozzászólása: Ki vagy te, hogy tisztában vagy az én értelmi szintemmel? Egy egyszerû kérdést tettem fel, de ketten sem tudtatok érdemben választ adni. Nyilván ti sem tudjátok. Az interneten nem minden információ teljeskörû és jelenleg nincs lehetõségem csak ezért egy jegypénztárt felkeresni. Úgy látom a rosszindulat és az unintelligencia nagyon jellemzõ egyes emberekre, a segítõkészség sokkal kevésbé. Láttam én is ezt az egyébként tavalyi (majdnem 2 éves) pdf-et, azt reméltem valakinek van naprakész, biztos információja.
Kib. nehéz lett volna rákeresni, hogy székesfehérvár helyi díjszabás: http://www.albavolan.hu/letoltes/2012/helyi_menet_es_berlet_ar2012.pdf De gondolom az értelmezése sem fog menni, úgyhogy a választ is megkapod: Nincs.
A kérdező hozzászólása: Ha te ki tudod googlezni akkor hajrá! Próbáltam, nem találtam. Kusza az egész honlap. Azért akartam olyat aki fehérvári és rendszeres buszozó, hátha tudja. De kösz a semmit
Miért egyszerûbb megírni ezt a kérdést, mint fél perc alatt kiguglizni?

Pesten a 99-es busz MIÉRT nem elsőajtós?

Csak mert kb minden kisebb buszra rávágták ezt a hülyeséget, hogy elől lehet csak felszállni jeggyel vagy bérlettel. Pl már a 178-as busz is ilyen lett, és mivel annak az utazóközönsége átpártolt az 5-ös buszba, igy azt meg kicserélték ilyen csuklósra, hogy többen felférjenek rá. BKV logic mindent visz.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Aki zaklatja utastársait, most is kizárható az utazásból, ehhez nem kell elsõajtózás. A 99-es túl zsúfolt ahhoz, hogy bevezessèk (ahogyan a 178-as is az, nem is veszik komolyan ott sem). Amúgy az 5-öst évek óta csuklósítani akartàk, semmi köze ennek a 178-as elsõajtózásához.
Egyszerûen nagyon zsúfolt, ott ezt nem lehet megcsinálni a menetidõ lényeges növekedése nélkül. Az meg valami brutál, amilyen szinten a 178-ason lesza*ják a buszsofõrök az elsõajtózást. Aztán ha mégsem, akkor valamelyik ostoba utas (többnyire személyivel utazó nyugdíjasok persze) rögtön fölháborodik...

A viszonylatigazolás a buszon oda-vissza érvényes?

Nekem kiadták Kubukiföldtől a Busmanutcáig akkor az visszafele is jó?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Igenigen...

kérdésre adott válaszok
Tervezett vágányzár nincsen, de pl. ma is voltak a vonalon szoftverproblémák, így sajnos elõfordulhat, hogy újabb tesztekre lesz szükség, ami megint vágányzárat jelent.
jár
De, már elvileg jár.
A kérdező hozzászólása: Az nekem nem elég. Én gyakorlatilag szeretnék utazni rajta.

Budaörsre BKV bérlettel ki lehet utaznom? Vagy kell rá valamit fizetnem?

Budapestről szeretnék, Budaörsre ingázni! Ott lesz a munkahelyem. BKV bérlettel tudok oda menni? Honnan indul oda busz?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A Budapest bérlet mellé, még környéki bérletet is kell venni: [link] - ha 5 km-en belül van, [link] - ha 10 km-en belül van, de [link] - ez meg a legolcsóbb és ezt is javaslom neked, mivel csak Budaörsre mész.

136-os busz, Köki pláza?

Valaki meg tudná mondani, hogy jutok el (melyik lyukon kell felmenni-átmenni) a metróból a 136/136E-s buszhoz? Néztem google mapsen, de nem látszik semmi.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Bármelyik részen mész oda jutsz a busz pályaudvarra! Az egyik bevisz a plázába, de ha lemész a földszintre és kisétálsz az ajtón, máris a buszok közt találod magadat!
A legegyszerûbb a középsõ felüljárón átmenni és amikor átértél jobbra lemenni és akkor pont a 136E megállójához jutsz.
Így van, a 2. kocsi végébõl jobbra, az 5. kocsi végèbõl balra kell felmenned a középsõ felüljáróra, majd a gyorsforga felett átkelve jibbra kell lemenned a 136E megállójához. Kövesd a feliratokat nyugodrmtan!

kérdésre adott válaszok
1.570, - Ft-ba kerül. Van egy közvetlen vonat Vácról Kiskunhalasra, az AVALA EC, erre pótjegy kell, így 2.135, - Ft a jegy, de nem kell átszállni. Ez a vonat 11.53-kor indul Vácról.

Hogyan tudnék lejutni a metró alagútba?

Mármint akkor amikor elment az utolsó metró és ,hogy lehetne lemenni a peronról a kamera látna aki tud legyen szíves irjon,érdekel a metró rendszere meg minden és megnézném valamikor.2-es 3-as ra gondoltam
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Évente egyszer van nyílt nap, amikor meg lehet nézni idegenvezetéssel. Érdeklõdj a BKV-nál!
Ha a pöttyös utcánál vagy az ecseri útnál mész le, szerintem ott nem veszik észre, soha nem figyelnek ott semmire.
nézd meg a Kontoll c. filmet. Úgy jársz te is!
Nem lenne egyszerûbb engedélyt kérni?
Eszedbe ne jusson bemenni kísérõ nélkül. Egyrészt a menetrend szerinti vonatok után szerelvénymenetek és tehervonatok is közlekednek a vonalakon, ráadásul az áramtalanítás ill. feszültség alá helyezés idõpontját sem ismered, ami miatt életveszélyben lennél.
A kérdező hozzászólása: Ejj ez a videó nagyon komoly.Akkor szétkell szabdalnom a szellõzõ kûrtõt valami kötélen lemásznom és voálá?Éjszaka az alagútban nincsnek õrök?Ha elkapnának mit történe?és kijjönni is a szellõzõn?
tele van kemerázva éjjel is, az utolsó metró után pedig átnézik megállókat és lezárják. azért is balesetveszélyes mert éjjel is járhatnak szerelvények.

kérdésre adott válaszok
Valószínûleg azért, mert a központban nem tudnak a problémáról. Ha jelzed a társaság felé, akkor jó eséllyel a következõ menetrendi módosítás alkalmával (ez pár hónapot jelent) menetidõ-korrekcióra kerül majd sor és vagy korábban indítják majd ezt a jàratot a végállomásról, vagy késõbbre kerül az érkezési ideje. Szerintem jelezd azt is, melyik változatot preferálnád. (Én anno pl. azt kezdeményztem a MÁV-Startnál, hogy a késõ esti vonatok jobb metrócsatlakozása érdekében induljanak a nappali ütemhez képest 5-10 perccel késõbb a vonatok. Nem volt gyors menet, de azóta stabilan tartja magát ez a menetrend. Persze abban is biztos vagyok, hogy nem csak én jeleztem a problémát: a mondandóm inkàbb az, hogy ugyan posztszocialista bürokráciák az állami közlekedési társaságok, de a jó meglátásokra, ötletekre, javaslatokra alapvetõen vevõk.)
Mert akkor 6:20-ra érne oda :) )
Nálunk a buszpályaudvaron is ki van irva az indulás, de a soförök ott állnak kissé messzebb, olvasnak, rádiót hallgatnak, de nem indulnak el idõben, szerintem jól szórakoznak, hogy az utasok ott fáznak elõttük :(
Ezt a kérdést az illetékes közlekedési társaságnak tedd fel. (BKK, Volán...) Lehet hogy pl. betettek egy plusz lámpát az útvonalon valamikor, és a menetrend nem követte a változást.
mert a késést könnyebb magyarázni, mint hogy a vezetõ esetleg néha korábban menne el