Közoktatás, tanfolyamok -Egyéb kérdések - 33754 db

kérdésre adott válaszok
Én az ELTE-n vagyok, de egy barátnõm Pécsre ment. Õ maximálisan elégedett vele, nagyon szereti a hangulatot, családias az egész szak. Az országban hat egyetemen lehet pszichológiát tanulni, ezek azért mind normális helyek, szerintem egyikkel sem tudsz mellélõni, ahogy a pécsivel sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Mit csináljunk?

A matek-fizika szakos tanárunk egyszerűen borzasztóan tanít. Alig magyarázza el a dolgokat, a kérdéseinkre nagy ivből tesz, stb... Szóltunk már o.főnek de neki mindíg "más dolga van" magyarul nem érdekli. Nyílt napokon, igazgatói látogatásoknál tök normális, úgyhogy azoknak nem sok értelme. Azon is gondolkoztunk, hogy titokba felvesszük videóra az órát, de arról lemondtunk, mert mi nem akarunk bajba kerülni. A tanári kart ismerve mi lennénk lecseszve a jogosulatlan kép- és hangfelvétel miatt... Szerintetek mit tegyünk?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Konkrét eseteket, szituációkat összeszedve, a szülõket is bevonva kellene lépni, hogy ne csak vmi diákcsínynek tûnjön. HA az osztályfõnök nem foglalkozik ezzel, akkor az ig-helyettessel kell beszélni.
Azért mielõtt cselekednétek, érdemes egyrészt elgondolkodni, hogy az osztály hogy viselkedik órán, másrészt pedig utánajárni, hogy más osztályoknak is van-e hasonló problémája.
Írjatok egy petíciót (az osztályon belül, persze), hogy másik matektanárt akartok, ezt kell leadni az igazgatónak. Mást nem igen tehettek.

Meg fogok bukni valószínűleg matekból. Még van esélyem? Szüleimmel mit csináljak?

11.-es vagyok, 1,2-re állok. Még egy dogát írunk félév zárás előtt, viszont ennél a tanárnál senki nem képes ötöst írni. Megoldunk közösen órán pár feladatot, felad házit, ami nehezebb, úgy ellenőrizzük, hogy ő lediktálja a megoldást és a dogában olyan feladatok szerepelnek, amiket nem oldottunk meg órán sem háziban. A másik oka a bukásomnak, hogy nincs agyam a matekhoz. Egyszerűen nem értem. Meg idén jöttem rá, hogy nem akarok egyetemre menni, ezért kicsit jobban visszavettem a tanulásból és lesz*rtam a matekot. Ha még írok egy 5-öst, akkor 1,6-ra állok, viszont az még mindig nem elég. Tavaly bukott osztálytársam, őt nem engedte javítani, pedig még 2 hete volt rá, az oka pedig az volt, hogy ez csak egy félév, úgysem számít... Én azért rákérdezzek?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Igen erre én is gondoltam, de igazából eddig is megvolt a kettes, ha megkértem egy osztálytársamat, hogy magyarázzon el valamit, de idén ellustultam. A szüleimtõl félek csak, persze nem szeretnék megbukni, de ha mégis megtörténne, csak a szüleim büntetésétõl félnék... Hogyan mondjam meg nekik, ha megbukok? Budapesten lakom.
Akkor ne lustulj el, és zaklasd azt az osztálytársat! :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha kinyitnád a szád a tanárnak, hogy "Elnézést, de legyen szíves levezetni a házi megoldásának lépéseit a táblán, mert nem értem.", biztosan nem harapná le a fejed, és talán meg is értenéd a feladatokat. Mindenesetre kérdezz rá, hogy javíthatsz-e még ezek után, de lehet, hogy én sem engedném meg, ne az utolsó pillanatban kapj észhez. Egyébként én 11. év végén buktam meg matekból, ráadásul évet is kellett ismételnem, mert a pótvizsga sem ment. Idén érettségizem és elárulom, hogy a tavalyi év végét 4-es matekkal zártam, valamint most is 3, 8-ra állok. Ne dobd sutba az egyetemet, mert hidd el nekem, tényleg fejben dõl el minden. Amikor megtudtam, hogy évfolyamot vagyok köteles ismételni, fel akartam adni az iskolát, de aztán rájöttem, hogy ez egy lehetõség, hogy kijavítsam a hibám. Azóta hálás vagyok a tanárnak, hogy meghúzott. (és ezzel nem azt akarom sugallni, hogy bukj meg, ne akarj egy évet elpazarolni) Gondolom ez nem elég nagy motiváció, de sosincs késõ változtatni. Elnézést a kis magánszámért, de remélem, elgondolkodtat. Ha nem téged, akkor valaki mást, aki hasonló helyzetben van.
Magántanárt kell fogadni, és év végére meglesz a 2-es. Hova valósi vagy? A szüleidnek meg mondd meg, hogy nem megy a matek és kell az a magántanár.

Osztályozó vizsga más iskolában?

Betegség miatt osztályozhatatlan lettem,és időközben költözni is fogunk/szeretnénk. De most van lehetőség arra, hogy a vizsgát letegyem egy másik iskolában? /általános iskola 7. félév,minden tantárgy /
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Természetesen igen. Ha költözöl, van olyan iskola, amelyik kötele felvenni, és ha nincsenek jegyeid, kénytelen lesz vizsgáztatni.
Milyen hetedik félév? A hetedik év féléve?
Azóta már biztos letetted

Írásbeli érettségin akármiből kérdezhetnek?

Elég tudatlan vagyok ezzel kapcsolatban. Májusban érettségizek és most kezdeném már a felkészülést. Emelt Kémia biosz az megy hogy mi kell. Viszont magyar töri-> témakörök, miből kérdezhetnek? az összes témakör kell vagy van valami követelmény, esetleg megadják hogy mire lehet számítani? Ezekkel a tárgyakkal nem szeretnék sokat foglalkozni 80% elég lenne. Köszönöm
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nézegesd az iskolád honlapját Hátha fel van téve témakör Vagy tanártól kell elkérni
A magyart tippelni szokták, pl., amikor én érettségiztem, akkor volt 100 éves a Nyugat, sejtettük, hogy az lesz a fõ témája az írásbelinek. De a töri elég vegyes felvágott volt. Nézz meg néhány korábbi érettségit a [link] oldalon, ha a tanár még nem mutatott egyet se.
Ne aggódj, kvantummechanika nem lesz! :D Egyébként, ja! Bármit kérdezhetnek. Tippelni szoktak az adott szakos tanárok, de semmi garancia nincs arra, hogy az a témakör fog dominálni a vizsgán.
[link] Igen, ezen belül bármit kérdezhetnek, ezen kívül meg nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi! akkor azt hiszem nem ártana belehúznom, kéne az az állatorvosi...

A győri Jedlik Ányos szakközépből mennyire nehéz átszokni a Széchenyi István gépészmérnöki karára?

Most még a Jedlikbe járok, de tovább akarok tanulni, és akkor már adott, hogy a SZIE-n gépészmérnöki képzés.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Kb. akkora a különbség, mint egy Zaporozsec és egy zsír új Volvo között. :)
A Lapos egy szórakozóhely a központi kollégium mögött, a Püspök-erdõ száz méterrel odébb van, egyik ismerõsöm is ott ébredt, kifoszva.
te most a Széchenyi István egyetemre akarsz menni? mert az a SZE a SZIE az a Szent István egyetem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, majd odafigyelek :DD és a tárgyak teljesíthetõsége? mármint több ismerõsöm jár már egyetemre, és mind mondja, hogy 1-2 tárggyal direktbe szivatják õket itt is vannak ilyen tárgyak (gondolom)? és ha igen, melyikre figyeljek nagyon oda?
Á, köszi! Nyilván én nem a SZIE-re járok, de marhára érdekelt a dolog, mert Szegeden a Lapos az a szabad strand. :) És így vicces volt.
Néhány dologra figyelj oda: 1. Minden tárgyból menj át ELSÕRE, mert hamar összegyûlhet a harminc egyes. 2. Ne hagyd hogy a többiek pánikja átterjedjen rád, a vizsgán csak a tudásod számít, minden más csak legenda. Triesz sem szopat, még ha kívülrõl úgy is látszik. 3. Kerüld a Lapost, különben a Püspök-erdõben ébredsz. 4. Ne hagyd, hogy a többiek lehúzzanak: "elég lesz ez a kredit idénre..." stb. Egyéb kérdés?
Engem a hármas pont érdekelne. Saját tapasztalat? Kifejtenéd?
Analízis és általános géptan (1. Félévben) húzósabbak. De teljesíthetö.
Én szakközépbõl mentem egyetemre, nem lehet összehasonlítani a kettõt. De a gimnazisták is ezen a véleményen voltak. Teljesen más az egész: a tanárok, az órarend és persze az anyagmennyiség. De meg lehet csinálni. Az elsõ vizsgaidõszak után emlékszem, hogy szó szerint röhögtünk a kávézóban azon, hogy miért féltünk mi anno az érettségitõl, amikor itt egy kurzusra többet tanultunk, mint az egész érettségire összesen...

Valaki írt mostanában az Antigoné-ról fogalmazást?

Úgy, hogy az egyik szereplő szempontjából. Pl.: Kreón, Antigoné...
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
De a jós, az õr v. Iszméné szemszögébõl is lehet írni
Az egyik kedvencem. Ha egy szereplõ szemszögébõl kell fogalmazást írnod, akkor Antigonét válaszd. Az õ szemszögébõl könnyebb megérteni a drámát..

Hogyan tanuljam meg a fizikát, ha abszolút nem értem?

Tényleg nem értem. A számolásokat nem tudom elvégezni, az elméletet pedig megjegyezni. Soha nem álltam még bukásra semmiből, és most először értesítőt is kaptam. Mit tegyek? Nem tudom megtanulni, de nem akarok megbukni. Puskázni túlságosan félek, és az idegességtől soha nem is tudok. Mit tehetnék?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
oké.. konkértan min nem megy? az alapok? abban tudok segíteni :D
Elõször is kérdéses, hogy egyáltalán jól magyarázzák-e nektek az anyagot. Ha vannak szemléltetõ ábrák, azok alapján megpróbálhatod elképzelni a valóságban, hogy is néz(ne) ki a dolog (például erõterek) és hogyan reagálnak az egyes komponensek. Az elektromágnesességnek rengeteg hasonlatos tulajdonsága van a mechanikával. Ha el tudod képzelni testekkel és mozgásokkal, akkor töltésekkel, erõvonalakkal, stb is. Csak fel kell fedezni az analógiákat. Ha sikerül átlátni az összefüggéseket, akkor azt próbáld meg magadban elmagyarázni a saját szavaiddal! És az sem árt, ha egy más fajta elõadásmódban is meghallgatod egy szintén hozzá értõ embertõl.

kérdésre adott válaszok
Remélem én is, hogy nem matekról van szó, mert akkor - akármilyen jegyeid is vannak - egyesre állsz... Amúgy kérdés, nálatok a TZ-ket súlyozottan veszik-e figyelembe a röpdögákkal szemben? Ha igen, akkor az átlagod 4, 6666... (nyilván ötös, ha most kellene lezárni). Ha nem, akkor az átlagod 4, 5 - szintén ötösre kerekítendõ.
A kérdező hozzászólása: Persze, félévre biztos sikerül!
Remélem ez nem matematika, mert akkor nem érdemled meg belõle ezeket a jegyeket... Borzasztó egyszerû a dolog, elsõ lépés az, hogy megkérdezed a tanárodtól, milyen súlyozással számolja a témazárókat. Van olyan tanár, aki ugyanúgy egynek veszi, mint a röpit, van, aki kettõnek, van, aki háromnak... Így nem mindegy, hogyan is számoljuk. Utána pedig egy borzasztó nehéz matematikai számolást kell végrehajtanod. Átlagot számítani úgy kell, hogy összeadod a jegyeidet, és elosztod õket azzal a számmal, ahány darab jegyed van. Ha a tz-k kettõt érnek a tanárodnál, akkor egy 5-ös tz-t 10-ként adsz hozzá az összegedhez, és ez alapján egy tz-d 2 elemnek számít az egészben. Remélem érted, ha nem, akkor reménytelen vagy.
Remelem nem matekrol van szo! Amugy meg ha en tanar lennek, akkor leszarnam a ropdogat, es siman megadnam az 5-ost erre, plane, ha bejossz velem a szertarba a nagyszunetben.
Én a helyedben még mindenképpen megpróbálnék bezsebelni egy ötöst, sajnos sok olyan tanár van, aki pofára osztályoz, vagy eleve az 5-ös tizedest lefele kerekíti..
A kérdező hozzászólása: Én is 4, 5-öt számoltam , csak megkérdeztem.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Melyikkel lehet majd jobban elhelyezkedni?
A kérdező hozzászólása: Azért nem a pénzügy számvitel szakra jelentkeznék, mert az csak távoli egyetemen van, én pedig nem szeretnék olyan messzire menni. De ha valaki elvégzi a pénzügy számvitel szakot, az nem feltétlenül tartalmazza a mérlegképest, néhány vizsgát akkor is teljesíteni kell.
szerintem egy diploma, de akkor mér pénzügy és számvitel alapszakkal. ez 3 év, de magába foglalja a mérlegképes könyvelõi végzettséget is, nem kell külön elvégezned a hatályos jogszabályok szerint.