Kultúra és közösség - 62876 db

Valaki lefordítaná, szépen a lenti idézetet? (angolról magyarra)

"You say I'm a fake so what if I am? this whole time we've been treated like a band of fake samurai,but no matter what our convictions will not bend wheather fake or not persistance will make this a reality"
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: nem baj, köszönöm szépen :)
Azt mondod hamis vagyok, és akkor mi van? Egész idõ alatt hamis szamurájokként kezeltek minket, de ez nem számít, a mi ítéletünk nem változtat semmin, hamis vagy sem, a kitartás valósággá teszi majd ezt az egészet. (jó lett volna több vesszõt látni mert úgy megváltozhat a jelentés)

kérdésre adott válaszok
[link] british deaf, szóval ez siketszövetség, nem nagyothallós, de ezen a vonalon el tudsz indulni. Illetve a cochleáris implantáltakat (CI) is ajánlom figyelmedbe

kérdésre adott válaszok
peldaul hogy majdnem semmi kozuk egymashoz azon kivul, hogy indoeuropai gyokere van mindkettonek?

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Atya ég! Elolvastad egyáltalán mit írtál? "Nem a mi akaratunk számít!"-Finoman fogalmazva is badarság. Oké, kozmikus szinten egyet tudok vele érteni, de itt a Földön igen is MI döntünk arról milyen irányt vesz az életünk, a bolygónknak is megvan a maga akarata, csak úgy mint nekünk. Ha mindent annyiban hagytunk volna, még mindig barlangokra rajzolnánk. Ezzel a Bibliás idézgetõs dologgal meg nem hatsz meg. Ha meg akarsz gyõzni akkor azt a logikával mint a Bibliával tedd. Mint mondtam, nem hiszek olyan dolgokban amik népirtással válaszolnak nézetekbeli különbségekre. De, hogy a tárgyra visszatérjek. Engem nem maga a vallás érdekel, hanem a vallás mögött lévõ kultúra, ami állítólag az õseink õseitõl származik, tehát a kultúránk egy elveszett kirakós darabkája lehet. Ezért vagyok kíváncsi. És már ne is haragudj de ha jól helyesek a felvetések, épp a Te vallásod nyomta el azt a tudást ill. hagyományokat amit mindenkinek joga van megismerni ugyan úgy mint bármim mást. Szégyenletesnek tartom, hogy épp a Magyar ismeri magát a legkevésbé és az íjak-nyilak után már csak a különbözõ nemzetek alatti elnyomást tanuljuk. Ha pedig nem tanítják, akkor a szegény paraszt tanulja meg maga!
Nem a mi akaratunk számit! Porszemek vagyunk a Világegyetemhez képest. Ahogy látod, bölcsen van megalkotva, tökéletes rendezettségben, bizhatsz benne, hogy igazságosan cselekszik, ugyanis megadja a lehetõséget, hogy ne visszaéljünk a szabad akaratunkkal, hanem értékeljük a szabad akarat ajándékát. Lásd, merre tart a világ? Meddig várnál még? Ha te találtad volna fel a repülõgépet, felszállnál rá, ha egy asztalos nézné át, mielõtt felszáll? Ugye érted amire gondolok? Oka van, amiért egy olyan háború veszi kezdetét, amely megszüntet minden háborút. Figyeld meg, az ma is igy lesz (5Mózes 30:19)"Bizonyságul hivom ma ellenetek az eget és a földet, hogy az életet és a halált adtam eléd, az áldást és az átkot. Válaszd az életet, hogy életben maradj te és az utódaid is." Ezért folyik évtizedek óta egy világméretû életmentõ munka, hogy meggyõzõdjenek az emberek, miért van erre szükség.
Kedves Kérdezõ! Hamarosan minden hamis vallás megsemmisül az ENSZ által. Ezt a próféciát saját szemeddel látod majd, mert a Teremtõ adja az õ szivükbe a szándékát, mert hazugságot tanitanak Istenrõl, és tetteik Sátán jellemét tükrözik. Van népe Istennek, amely az Õ nevérõl neveztetik, 83. Zsoltár 19. Ha van Bibliád, nézz utána, de Ady Endre, Jókai Mór, Mikszáth Kálmán ismerték az igaz Istent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Egy egész cikk: [link]
A kérdező hozzászólása: Kedves 3. válaszoló! Nem akarlak megsérteni de nem tudok elfogadni egyettlen egy olyan vallást sem "igaznak" ami más gondolkodású emberek gyûlölését/pusztítását okozza vagy okozta múltban és jelenben. Ezzel remélem adtam némi felvilágosító üzenetet azzal kapcsolatban, hogy mi a véleményem az igaznak hitt vallások többségérõl. Szomorú vagyok, hogy el akarják venni a választás jogát (ha igaz amit mondasz)...

kérdésre adott válaszok
Van olyan elmélet, hogy a látszólag értelmetlen gyerekmondókákban a régi táltosszertartások maradtak meg, mint például a hej regö rejtem, meg a szerelemcsütörtök babszerda. Az ingyombingyomot konkrétan nem tudom :)
Pár éve még vicces volt, hogy a kisnyulacskáról nem tudták eldönteni, hogy ingyom-bingyom vagy tálib-e?
Pontos forditása: Hopce-hopce müszke ká. (Remélem sokat segitettem!)
Nincs értelme.
:DDD "Táliber vagy Tutáliber Közép-távol-keleti, népe felemelkedéséért nem mindig nemes eszközökkel harcoló szabadságharcos kisnyúl, népi hõs. Történelmileg hiteles anyagban nem nagyon említik, inkább szájhagyomány útján, gyermekdalocskákban terjed, lásd: "...ingyom bingyom táliber, tutáliber máliber..."" [link] :DDD
A szoci-korban a kultúr-politikusok azzal akarták a begyûrûzõ Beatles-õrületet megállítani, hogy: nem emelnek kifogást és engedélyezik itthon is ezt a zenét, ha valaki megmondja, mit jelent a dalukban: je-je-je! Fiataloktól a válasz: pont azt, amit a magyar népdalban az "ingyom-bingyom...." :) )))
Én úgy tudom, hogy: Ingyom-bingyom -> Nincs jelentése, olyan, mint a "hajaj", vagy "oh" a költeményekben. ... tálibe, tu tálibe, má libe (így van helyesen) -> tálib, te tálib vagy, én szabad vagyok. Valamikor olvastam a neten, de lehet, hogy hülyeség.
Magyarról hottentottára, vagy milyen nyelvre fordítottad?

Jézus feltámadása?

Úgy értem,hogy Jézus feltámadása után milyen testi alakban jelent meg?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
T. Kerdezo! Jezus harom napig a sirban volt. Majd feltamdott szellemkent. De ez utan meg tobb esetben fizikai testet oltott, es ugy jelent meg a tanitvanyainak. Volt olyan eset, amikor nem ismertek fel mindjart, hogy O Jezus. A beszedjerol jottek ra hogy O az. Tehat mikor fizikai testet oltott, tobbfele alakban jelent meg /ertve ez alatt, hogy mas volt az abrazata/. De mikor vegleg felment a mennybe, mar szellemkent ment fel. Mert a mennyben nem lehet fizikai testtel menni, mivel ott csak szellem lenyek elnek. Udv: Judit!
A saját testében és emberként. Vagyis hogy nem szellemként, nem zombiként.
"Azután monda Tamásnak:hozd ide a te ujjadat és nézd meg az ÉN kezeimet;és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az ÉN oldalamba:és ne légy hitetlen, hanem hívõ. Felelé Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!"(Ján.20, 27-28)Az elsõ válaszoló jól írja. A saját testében támadt fõl mint ahogy Lázárt is a saját testében támasztotta fõl.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jézus testben támadt fel, nem szellemként, még tiltakozott is ellene, hogy szellemnek nézték. luk.27.37-40 Azok megrettentek, és félelmükben azt hitték, hogy valami szellemet látnak. Õ azonban így szólt hozzájuk: "Miért rémültetek meg, és miért támad kétség a szívetekben? Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy valóban én vagyok. Tapintsatok meg, és lássatok. Mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van." És ezeket mondva, megmutatta nekik a kezét és a lábát. és ezt várjuk: 1kor.15.34-44 De megkérdezhetné valaki: hogyan támadnak fel a halottak? Milyen testben jelennek meg? Esztelen! Amit vetsz, nem kel életre, míg elõbb el nem rothad, 37 és amit elvetsz, azzal nem a leendõ testet veted el, hanem csak a magot, talán búzáét vagy valami másét. De Isten olyan testet ad annak, amilyet elhatározott, mégpedig minden egyes magnak a neki megfelelõ testet. Nem minden test egyforma, hanem más az embereké, más az állatoké, más a madaraké, és más a halaké. Vannak mennyei testek, és vannak földi testek, de más a mennyeiek fényessége, és más a földieké. Más a nap fényessége, más a hold fényessége, és más a csillagok fényessége: mert egyik csillag fényességben különbözik a másik csillagtól. Így van a halottak feltámadása is. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban; elvettetik gyalázatban, feltámasztatik dicsõségben; elvettetik erõtlenségben, feltámasztatik erõben. Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Ha van érzéki test, van lelki test is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mivel az asszonyok és a tanítványok is üres sírt találtak, és az angyal is azt mondta nekik, hogy nincs ott az Úr, így valószínû, hogy a fizikai teste támadt fel. Azonban az is biztos, hogy nem ugyanabban az állapotban, amiben halála elõtt volt, hiszen különleges tulajdonságokkal rendelkezett: zárt ajtón ment át, felismerhetetlen volt, amíg nem akarta, hogy megismerjék, felment az egekbe, a mennybe, ahova az Írás szerint hústest nem léphet be. Tehát a feltámadás utáni test egy tökéletes, romolhatatlan, szellemi test, amilyen a szenteknek is meg van igérve: ""Nem minden test azon egy test, hanem más az embereknek teste, más a barmoknak teste, más a halaké, más a madaraké. És vannak mennyei testek és földi testek; de más a mennyeiek dicsõsége, más a földieké. Más a napnak dicsõsége és más a holdnak dicsõsége és más a csillagok dicsõsége; mert csillag a csillagtól különbözik dicsõségre nézve. Épenígy a halottak feltámadása is. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban; Elvettetik gyalázatosságban, feltámasztatik dicsõségben; elvettetik erõtelenségben, feltámasztatik erõben. Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Van érzéki test, és van lelki test is. /.../ A milyen ama földi, olyanok a földiek is; és a milyen ama mennyei, olyanok a mennyeiek is. És a miképen hordtuk a földinek ábrázatját, hordani fogjuk a mennyeinek ábrázatját is."" (1Kor.15:39-49)

Utazott már valaki marokkóba lenne pár kérdésem? Tobbi lent

Casablancaba mennék 3 hétre egyedul vagy baratnommel még nem tudom,de szeretnék egy biztos hotelt amibe benne van a kajám és a szállás.Persze lenne nálam pénz is de igy biztoságban érezném magamat.Drága egy ilyen hotel?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az igényeidtõl függ. Mi pár éve voltunk és 2500-3000 Ft/fõ költséggel szálltunk meg, de azok kis óvárosi panziók voltak, ahol a mosdó sokszor a folyosón van (de van angolvécé és viszonylag tiszta is). Szóval nagyjából ez az alsó határ. De mit akarsz 3 hétig Casablancában csinálni, az Marokkó legmodernebb és legunalmasabb nagyvárosa.

Szoktatok adni penzt a koldusnak, ha igen, mennyit?

Szamit-e, hogy közeledik karacsony, szamit-e a koldus kinezete, vagy pl. hogy feher ember-e. Ha elküldöd, azt hogyan teszed meg. Minden ezzel kapcsolatos sztori is erdekel.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A karácsonyt nem szoktam nézni, csak az idõjárást...Bár az sem nagyon befolyásol... Természetesen én is teszek különbséget ember és ember között, de olyankor nem nagyon mérlegelek, amikor kérnek. Nem gyûlölök ismeretlen és ártatlan embereket, mert intelligens vagyok. Hangulattól függ, hogy mennyi pénzt adok és attól, hogy mennyi van nálam. Általában sokat rágódom rajta, hogy megérte-e adni, jó helyre került-e, nem árt-e többet, mint ammenyit használ stb...Szerintem a továbbiakban nem is fogok pénzzel segíteni, hanem valami mással és kicsit jobban szét fogok nézni. Általában 100-500 Ft között adok, mikor mennyi van nálam. Templom után kevesebbett, mert nem szeretem ha kihasználnak (bár bizalomként is fel lehetne fogni). De volt már párszor, hogy néhány embernek adtam 1-2 ezer forintot. És olyan is, hogy virágot vettem csak hogy ne érezze koldusnak magát az eladó. Eddig a legnagyobb, amit adtam kb 50 euro. Ha majd több pénzem lesz, akkor az árva gyerekekre fogok szentelni idõt. Természetesen nem érdekel semmilyen szervezet, mert nem bízok bennük. Ha valakit elküldök, annak megmondom, hogy sajnos nincs pénzem. Nem szoktam szemétkedni és beletaposni a másikba. (ok nélkül).
Szoktam adni néha, de mindenkinek nem tudok odacsúsztatni egy húszast, mert még én maradok éhen.
Utcazenészeknek szoktam, már ha nem azt csinálják, hogy bekapcsolják az automata szintit és tettetik a játékot. Én a fõvárosban élek, gyakran megfordulok közlekedési comópontokon, és úgy látszik, annyi koldussal, csövessel, kéregetõvel találkozom, hogy már nem tudnak megdöbbenteni. És a többség sajnos ráadásul még bunkó is, és neki áll feljebb, ha az átlagember nem tud adni... ezért ima koldusnak ritkán adok... akkor, ha szimpatikus, udvarias, tényleg rossz helyzetben van (rendre szólítanak le részeg punkok meg olyan rászorulók... hahaha.... akinek jobb a telefonjuk, mint az enyém stb.) és nem bûzlik a piától meg a cigitõl, olyan 100-200 Ft-ot. Többet nem tudok én sem, attól, hogy van fedél a fejem fölött, nem vagyok milliomos.
Azért a koldusok(csõlakók) sem minden esetben "bûnözõk", lelkinyomorékok....
Nagyon ritkán találkozok koldusokkal, kb 2-3 havonta, akkor adni szoktam. Az ünnepek nem befolyásolnak, egyedül maga a koldus. Ha valakibõl ömlene az alkohol, vagy cigiszag, vagy esetleg bunkó lenne, akkor nem adnék neki egy forintot se. Ilyenkor egyszerûen levegõnek nézem és kikerülöm. De ha az állapotához képest értelmesen néz ki, vagy éppen, hogy szellemi fogyatékos, akkor már könnyebben adok. A pénz nagysága pedig attól függ, hogy éppen mennyi van nálam. Általában odaadom az összes 100 Ft alatti aprót ami nálam van, ez általában 100-300 Ft közötti összeg. 17/F
A pizzafutár és a zenész jobban megérdemli. Meg azok akiknek nincs lehetõségük dolgozni. Nem én fogom eltartani a bûnözõket.
Tobbszor is lattam/hallottam, hogy a koldusokat "strick" futattjak. Hozzak oket a nagy BMW-vel reggel, este meg szedik ossze oket, es gyujtik be a penzt. En ebbol az okbol kifolyolag penzt nem adok nekik. Inkabb veszek egy szendvicset, vagy peksutit, mert azt legalabb tudom, hogy o eszi meg.
Soha nem szoktam adni, mert több rossz tapasztalatom volt. Ismerõs családot segítek nagyon sok gyerekruhával, õk tényleg rászorulók és értékelik is.

kérdésre adott válaszok
Az angolban elvileg nincs dupla tagadás, de a gyakorlatban azért néha megjelenik. Pl: Ain't no sunshine, We don't need no education, ...
Nincs szükségem semmire. Nem kell semmilyen tévé.
Senki nem mondta, hogy használja, de azért érteni nem árt, ha találkozik vele!!
Okulásul a többieknek: [link]
A dupla tagadás (n't/not + no) grammatikailag nem helyes. Szlengben lehetséges, amiket #3as mond azok dalcímek, ezért vannak ott. Te soha, soha ne rakj don't után még no-t se, hacsak nem "gangsztázni" akarsz.
Ain't: am not, are not, is not, has not, have not.
#6 Kb azt írja le amit mi mondunk de részletesebben, jó link.

Herendi porcelán - virág minták elnevezése?

Csak virág, lepke nincs.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
rózsa, krizantém, magnólia, bazsarózsa, fátyolvirág