Kultúra és közösség -Egyéb kérdések - 27839 db

kérdésre adott válaszok
[link] british deaf, szóval ez siketszövetség, nem nagyothallós, de ezen a vonalon el tudsz indulni. Illetve a cochleáris implantáltakat (CI) is ajánlom figyelmedbe

kérdésre adott válaszok
Magyarról hottentottára, vagy milyen nyelvre fordítottad?
:DDD "Táliber vagy Tutáliber Közép-távol-keleti, népe felemelkedéséért nem mindig nemes eszközökkel harcoló szabadságharcos kisnyúl, népi hõs. Történelmileg hiteles anyagban nem nagyon említik, inkább szájhagyomány útján, gyermekdalocskákban terjed, lásd: "...ingyom bingyom táliber, tutáliber máliber..."" [link] :DDD
A szoci-korban a kultúr-politikusok azzal akarták a begyûrûzõ Beatles-õrületet megállítani, hogy: nem emelnek kifogást és engedélyezik itthon is ezt a zenét, ha valaki megmondja, mit jelent a dalukban: je-je-je! Fiataloktól a válasz: pont azt, amit a magyar népdalban az "ingyom-bingyom...." :) )))
Nincs értelme.
Én úgy tudom, hogy: Ingyom-bingyom -> Nincs jelentése, olyan, mint a "hajaj", vagy "oh" a költeményekben. ... tálibe, tu tálibe, má libe (így van helyesen) -> tálib, te tálib vagy, én szabad vagyok. Valamikor olvastam a neten, de lehet, hogy hülyeség.
Pár éve még vicces volt, hogy a kisnyulacskáról nem tudták eldönteni, hogy ingyom-bingyom vagy tálib-e?
Van olyan elmélet, hogy a látszólag értelmetlen gyerekmondókákban a régi táltosszertartások maradtak meg, mint például a hej regö rejtem, meg a szerelemcsütörtök babszerda. Az ingyombingyomot konkrétan nem tudom :)
Pontos forditása: Hopce-hopce müszke ká. (Remélem sokat segitettem!)

Utazott már valaki marokkóba lenne pár kérdésem? Tobbi lent

Casablancaba mennék 3 hétre egyedul vagy baratnommel még nem tudom,de szeretnék egy biztos hotelt amibe benne van a kajám és a szállás.Persze lenne nálam pénz is de igy biztoságban érezném magamat.Drága egy ilyen hotel?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az igényeidtõl függ. Mi pár éve voltunk és 2500-3000 Ft/fõ költséggel szálltunk meg, de azok kis óvárosi panziók voltak, ahol a mosdó sokszor a folyosón van (de van angolvécé és viszonylag tiszta is). Szóval nagyjából ez az alsó határ. De mit akarsz 3 hétig Casablancában csinálni, az Marokkó legmodernebb és legunalmasabb nagyvárosa.

Küldenétek nekem esküvői képeket?

Olyan képek kellenének amelyen a pár az oltár előtt áll és a pap is rajta van miközben olvas.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
google > egyházi esküvõi képek

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Bocs, de nem lebeszélést várok, hanem praktikus tanácsokat. És ismerem az ottani helyzetet, mivel voltam már náluk, és az én empatikus képességem semmi az o családjáéhoz képest, beleértve a nyolc testvérét, számtalan unokatestvért és azok családjait. Itthon fogunk élni, nem ott. Csak szeretné, ha a csalídja részese lehetne az eskuvonek. Úgyhogy ha valaki tud, segítsen megválaszolni a kérdést.
Jó, ha már ennyire biztos vagy mindennel, csak ezzel nem, akkor mi lenne, ha megkérnéd a pakisztáni barátodat, hogy kérje meg a családját, tudakolják már ki ott helyben, hogy külföldi állampolgárnak (eu tagállamból, ha ez számít), milyen iratokra lenne szükség házasságkötés esetén. Mert gondolom errõl biztosat csak az ottaniak tudnak.... Vagy használd a jó öreg guglit.
(tudom, semmi közöm hozzá és amúgy se ez volt a kérdés, de jól gondold meg, hogy keresztény (?) nõként ki akarsz-e menni oda és ott összeházasodni. amúgy házasságot itthon is tudtok kötni a pakisztáni barátoddal, neki ez nem felelne meg?
De azért elõtte gondolkodj el, milyen élethelyzetek lehetnek ott, és hogyan fogsz azokra reagálni, illetve tudsz-e. De a kényes helyzeteket is! És ha mindre jó választ adtál, nagy az empatikus és tûrõképességed, akkor kezdj az iratokhoz. Nekem már az is gondot okoz a megítélésed képességeit illetõen, hogy ezt a kérdést itt tetted fel. Most lehet nehéz, de valószínû jobban jársz, ha itthon maradsz.
Ha ott kell érvényesnek lennie a házasságnak, akkor ezt ott kell megkérdezned Pakisztánban.

Találd ki mennyire szeretlek könyvet hol tudnám beszerezni?

Találd ki mennyire szeretlek könyvet hol tudnám beszerezni? Már kerestem minden hol, csak azt találtam róla, hogy 2004-ben már ki lett adva a Spelta kft jóvoltábol, és enyi.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Könyvtár
Az engem is érdekelni, mert a rengeteg talált közül egyet sem találtam ahol tényleg kapható, mindenhol csak elõjegyezhetõ.
Ha Sam McBratney kis könyvére gondolsz, akkor a guglival feljön nem is egy hely, ahol megvehetõ. A címét írd a keresõbe.

A Trefortba járok kispesten van a közelben ugyan ilyen jó vagy jobb középiskola? Mert annyi retardált osztálytársam van, hogy az már fáj.

Mind annyira retardált idióta ,hogy nem tudok mit hozzá szólni én azt hittem ,hogy ez a egy színvonalasabb iskola de tévedtem .De ha így folytatódik elmegyek csak hova?Tudtok nekem a közelbe ugyan ilyen jó vagy jobb sulit mondani?Előre is köszönöm.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Uuu melyik osztályba jársz??:D én is trefortos vagyok
"ugyanilyen", "hozzászólni", stb Szerintem jó lesz neked a Trefort.
Hova mentél azóta át?
biztos c osztályos :D azt a sulit le kéne dózerolni
A kérdező hozzászólása: gondolod 75 pontos felvételi után a c-be megyek?:)
A kérdező hozzászólása: nem c vagyok
A kérdező hozzászólása: mert?
A kérdező hozzászólása: jó helyre.
Hányadikos vagy?
olyan mindegy hova mész :)
"onnan mennek inkább villamosmérnöknek, informatikusnak BME-re, Óbudaira" hahahaha hahahah hahah ez jó vicc Hányan? 30-ból hárman-négyen? Húzz innen valami normális gimibe, ha jót akarsz.
A kérdező hozzászólása: húú mert rosszul írtam valamit?:D képzeld 75 pontos volt a központi ;) csak megbántam hova jöttem mert azt hittem , hogy ez egy jó suli de el lehet menni ha csak kötekedni jössz és nem segíteni.
"Ugyan ilyen jó?" A Trefort egyáltalán nem számít jó iskolának, tehát annál szinte csak jobbat találhatsz. A környéken erõsnek számít a Szent László Gimnázium és a Karinthy Frigyes Gimnázium.
Trefortba járt ismerõsöm, c elektro osztály, onnan mennek inkább villamosmérnöknek, informatikusnak BME-re, Óbudaira, de több a rossz tanuló valamennyivel, viszont mûszaki vonalon mozognak amivel könnyû elhelyezkedni, a többi kéttannyelvû osztályba is volt aki jó egyetemre ment, volt aki csak egy okjra ment, nem érdekel senkit, hogy honnan van az érettségid, fõleg az nem, hogy milyen osztályba, leszarják, csak legyen jó. Most itt inkább az a kérdés, hogy az osztály menyire lesz teli hulladék emberekkel, akik miatt nem lehet normálisan tanulni...

Kellene segíteni ebben a nyelvtan feladatban (idézés)?

Vörös jelek a Hadak útján:
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Csak nem a nyelvtan doga?? :) Amugy a könyvbe bennt van.

Rejto Jenohoz hasonlo irok?

Hasonlo humoral rendelkezzo konyveket/irokat keressek.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Karinthy, Kosztolányi?
p.g. wodehouse-t próbáld meg. :)
Szerb Antal: Pendragon legenda
Karinthy es Kosztolanyi teljesen mashogy nezett ki!

Milyen spanyol vezetéknevek illenek a következő keresztnevekhez?

Sérgio,Raúl - Előre is köszönöm
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Raúl González Pazos Sergio Luna Suárez
Pl el tudok pézelni egy Raúl Hernandezt, de azt tudod, ugye hogy a spanyoloknak 2 vezetéknevük van, és az 1. használják informális esetben?