Otthon -Albérlet - 470 db

Ha az albérlet tulaja hanyag és ez a mi kárunkra megy, mi albérlők mit tehetünk?

Röviden arról van szó, hogy a tulaj semmit nem hajlandó megcsináltatni a lakásban, ami rossz. Nem mi tettük tönkre, hanem kiderült, hogy sok-sok éve kiadja a lakását a tulaj, de semmit nem újít fel.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
" valszeg nem adózik a pénz után, talán ezzel sakkba lehetne tartani..." Na az ilyen megnyilvánulás után kell gyorsan elköltözni ! Mert az elején jó az olcsó , de késõbb már csípi a szemet .. Egyszerû ha szereted az adózást fizess 16%-al többet az albiért :DDDD
A kérdező hozzászólása: Ja meg annyi, hogy nem intézkedik a tulaj. Nem a biztosító vagy a biztosítás a gond, mert tudomásunk szerint van.... hanem egyszerûen lesz*rja, nem intézkedik és kész.
Milyen jogon tartaná vissza a kaucio felét?!Ki nem menék onnam mig le nem laktam a vissza nem adott kauciót.Sajnos a tulajon nagyon hozzá szoknak a kaucióhkz és nem nagyon szeretik vissza adni.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Biztos, hogy nem adózik. 2. Kijelentette, hogy nem érdekli a lakás. 3. Arra volt pénz, hogy (direkt nem nevezem meg) két olyan helyre utazzon ez évben, ahova csak az utazás annyi, mint nekünk egy havi lakbérünk...? Lakásra smafu? (oké, õ dolga de akkor ne csodálkozzon, hogy állandóan hívni kell a szerelõt) 4. Egyébként ahogy elnéztem, nem élnek õk rosszul, biztos, hogy lenne pénzük kicsit megcsinálni a lakást, még ha nem is egyszerre mindent. De itt csöveket kell cserélni meg falat szétszedni... ezért inkább lesz*rja az egészet. Egy cseppet sem akarok ezek után itt maradni és nem is lehet, mert Õ jelentette ki, hogy mi költözzünk el. És nem is vettük ki szívesen ezt a lakást anno, de sajnos eléggé olyan a helyzetünk, hogy nem szaladhatunk senkihez még csak 2 napra sem, ha gond van. (És itt megjegyezném, hogy kerestünk sok ingatlanost, de a legtöbb elhajtott, hogy õ csak eladó lakásokkal foglalkozik. Aki kedves és aranyos volt, az elõre pénzt akart kérni, amit nem adtunk. Volt, hogy idõpontot egyeztettünk de mire megnéztük volna a lakást, már kiadták. Szóval valahogy ingatlanosokkal sosem jártunk sikerrel.) Lehet szemétszég a következõ gondolatom, de azért megosztom: Szerintem totál jogos lenne ezek után, ha jövõ hónapban lelépnénk egy szó nélkül. Ha összeszámolom, hogy mennyit kellett pluszba kifizetnünk, és még erre rájön a több, mint 100.000Ft értékû ez-az, ami tönkrement az õ hanyagsága miatt (nyilván nem fogja kifizetni), akkor cseppet sem tartom szemét dolognak, sõt! Tiszta, hivatalos úton nem lesz itt megoldva semmi, ez eddig sem ment. Egyszerûen hiába beszélünk vele normálisan, korrekt módon. Azt pedig nem fogom hagyni, hogy még ki is használjon minket, és mi hagyjunk itt neki jó sok pénzt.
A kérdező hozzászólása: pecu= kamra, spej... satöbbi De igen is indok, mivel ha 1-2 napod van, hogy ne kerülj utcára télvíz idején, akkor baromira nem válogathatsz szerintem. :) Hozzáteszem, az elõzõ albérlet normális volt, szerzõdés is volt, mégis mi szívtuk meg... Megnéztük az albit mielõtt kivettük volna, de azt nem láthatom, hogy belül a vezeték sz*r mindenütt. Az, hogy festés baja volt a lakásnak, oké... ezt el is rendeztük. Még a nyílászáró is hagyján mert azt is megnéztük... nem lehetett válogatni, ezeket elfogadtuk, no de a vezetékek...!
valszeg nem adózik a pénz után, talán ezzel sakkba lehetne tartani...
Sose adj pénzt annak aki ingatlanosnak adja ki magát és pénzt kér egy albérleti címlistáért. Csak simán átver. Gyorsan el kell onnan jönni, mivel kizárt, hogy "megnormálisodjon" a bérbe adó. Aki hülye, az is marad. Nyúlcipõ. Érdemes lenne a lakásra felhívni a többi bérlõjelölt figyelmét, hogy vigyázzanak... Van egy "alrérlet, kiad-lak" fórumom a Facén, ha gondolod...
A kérdező hozzászólása: Na, végre törölték ennek a bunkónak a válaszait! :)
Mi is albiban lakunk. Nagyon rendes a fõbérlõ. Ha gond van, szólunk neki, meg csináltatjuk, és lejön az albi pénzbõl. Ha nincs a neveteken semmi (számla), nálunk a nevünkön van minden számla, és megoldhat, akkor lépjetek le. De akkor nem biztos, hogy a kaukciót visszaadja. Szerzõdés van?
Biztos, hogy nem adózik, de ezzel nem lehet sakkban tartani, jövõ év májusig akár be is vallhatja még. Rendõrség??? Polgári peres ügy??? Ne már, lehet, hogy szimplán nincs 150.000 forintja a felújítási munkákra. Inkább keress másik albérletet, kérd vissza az egy havi kauciót, és lépj le ténylegesen, a fennmaradó rezsit meg fizesse meg a tulaj a benn maradt kaucióból. Ha mindenáron maradni szeretnél a lakásban, akkor pedig tárgyaljatok a tulajdonossal higgadtan, a 150.000 kb. 3 havi bérleti díj, tekintsen el tõle, ti pedig megcsináltatjátok a hibákat (szétosztva három hónapra, kezdve a legfontosabbal), mindez persze csakis írott formában.
A kérdező hozzászólása: Figyelj csak én nem voltam veled tiszteletlen, és amúgy meg ki a franc vagy te, hogy így beszélj?! Se az anyám, se az apám nem vagy, úgyhogy fogd vissza magad! Nyilván nincsenek millióim, mert akkor nem albérletben laknék, de épp a hozzád hasonlóak miatt kell állandóan költöznöm! Baromira nem tudsz rólam semmit, és nem jellemeztem semmit magamról, szóval fogd be a retkes pofádat, dugd fel magadnak a véleményed és élvezkedj valahol máshol!
Mi az a "pecu" ? De mindig meg kell nézni mit veszel ki, a gyorsan kellet menekülni máshonnan nem indok :) )) Szerintem nincsen számlád a dolgokról, de a háznak , vagy a tulajnak biztosan van biztosítása !!!! Ha jogos :) akkor szerintem a ház biztosítója fizet mert a "szétrobbanás :DD " elõtti vezeték közös .
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a tulaj, hogy majd visszaadja AKKOR, ha kifizettük utolsó nap az elszámolást, mindent. De ha nem adja ide az egészet, akkor nem tudunk mibõl elköltözni... ezt nem érti meg. Szerzõdés sajna nincs. Hiába erõsködtünk, csak annyi van, hogy hanyadikán, mennyit adtunk oda. Mármint a beköltözéskor. Egyébként csak az internet van a nevünkön, semmi más nincs.

Középiskolás diákoknak kb.4fő részére olcsó albérlet? Egerben!?

A kolidij 30ezer lett. És nagyon kötött. 4en úgy döntöttünk inkább albérletet keresünk.egerben az fontos. Tud valaki?
gyakorikerdesek.hu

kérdésre adott válaszok
Ingatlanos oldalakat próbáltad? :)
A kérdező hozzászólása: egy pár részére...bocsi.

Egy 24 négyzetméteres lakás milyen? Mennyire élhető?

A párommal megyünk egy 24 négyzetméteres garzonba.Szerintetek mennyire lehet elférni benne?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Elöltöltõs van nekünk is :) De meg lehet oldani, hogy a konyhába legyen attól is függ hogy hol van a csatorna nem??
A kérdező hozzászólása: aham értem.köszönöm hogy ilyen segítõkész vagy..de mint kiderült nem fog elférni a konyhában sajnos :S úgyhogy a fürdõbe kell rakni de még nem tudom hogy hogyan fog elférni..
sajnálom. Majd kialakul, ha már ott lesztek. Sok sikert és sok boldogságot!
Egy ilyen lakásban új képességekre tehers szert! Pl. megtanulsz állva aludni...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod :) Én egy kicsit tartok tõle, de valamit valamiért..Meg a mosógépnek kell helyet találni mert nem biztos hogy befér a fürdõbe mert elég kicsi..Esetleg valami ötlet??
A kérdező hozzászólása: Ez tetszett mintha én írtam volna :) ) amúgy ha összeveszünk én mindig a fürdõbe megyek duzzogni mert csak azt tudom bekulcsolni :) egyenlõre még keresgélünk albérleteket remélem összejön valami!!Azért köszönöm a válaszokat :)
Nekem az autóm van ekkora garázsban :DDD Ez még nappalinak is kicsi , de talán japánban jó ...
Mi most egy 31 nm-es lakásban lakunk amerikai konyhás plusz fürdõ (ami mondjuk a lakás méretéhez képest nagy), szóval különvonulási lehetõség nem igazán van. Mikor néztük a lakást a tulaj mondta is, hogy elvonulni nem igazán van hely, max a fürdõbe. Azóta ezen röhögünk, hogyha összeveszünk majd megyünk a fürdõbe duzzogni. :D Szóval igazából minden azon függ, hogy mennyire vagytok összeszokva, mennyire van szükségetek külön létre illetve mennyi cuccotok van. Befértek a lakásba vagy sem. Sokat segíthet még az is ha mondjuk egy szekrénnyel vagy függönnyel az ágyat le tudod a szobáról választani, mert úgy majdnem olyan mintha az egy külön rész lenne. Mondjuk ha a konyha egy külön helység akkor lényegtelen. Szóval élhetõ és el is lehet benne férni csak ha bármi konfliktus van köztetek akkor az hatványozottan fog lecsapni és a duzzogási idõszakban sincs hely elkülönülni. Max valaki elmegy sétálni. 23 N
Nálunk úgy volt, hogy a mosogató alatti szifon ki lett cserélve egy kombinált szifonra és oda folyt bele a víz , amit kinyomott a mosógép. A vizet meg ugyanonnan kapta ahonnan a mosogató csapja. (ott is egy elosztóval) Na ezt egy vizes jobban elmagyarázza :) Az a lényeg, hogy a mosogatóhoz kell közel tenni a mosógépet. :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti Köszönöm Szépen viszont kívánom Neked is :)
Mi laktunk 35 nm-en. A konyhában volt a mosógép (elöl töltõs) beépitettem a szekrénybe és a mosogató lefolyójába nyomta ki a vizet (alul a szifon kombinált volt). Ha befér, érdemes oda. még akkor is, ha a mosógépet le kell cserélni. Eladni a felül töltõst és venni egy elõl töltõst. Nagyon sok helyet spóroltunk vele. Persze minden lakás más.
Kicsi, de nagyszerû! Jól ki kell használni, minden cm-t, és egész jól el lehet lenni benne. Amíg nincs gyerek:)

Körbe járhatják a lakást? Többi lent

Sziasztok,
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Továbbá: "Önállóan vehetik igénybe a birtokvédelmet is, tehát a tulajdonos a másik birtokos közömbössége esetén is felléphet az ingatlan védelmében (pl. az elfoglalással vagy a káros behatásokkal szemben). A közös birtok szintén egy idõben több személy javára áll fenn, de a birtokosok a dolgot együttesen tartják hatalmukban és birtoklásuk tartalma is azonos." Tehát a tulaj, birtoka védelmében felléphet az átmeneti jogokkal rendelkezõ bérlõ ellen. Pl.: rendszeres ellenõrzéssel.
"amikor az egyik birtokos a tulajdonos, a másik pedig az, akinek az elõbbitõl a dolog ideiglenesen a hatalmába került." Birtokjogot kap a bérlõ, de a tulajdonosnak is birtokjoga van, amely súlyozott esetben elõrébbvaló.
Ha indokolt az eset, akkor simán járkálhat. Ha a bérlõ szerint indokolatlan, akkor feljelenti. És járnak a bíróságra, amely rendszerint a tulaj javára dönt.
A kérdező hozzászólása: "jobb dolga hiányában nézeget." ? Ne haragudj, de ezt nem értem.
Szerintem annyira bízik meg benned -Inverz - mint amiket te írogatsz róla !!!! Ha Õ oda adta az értékes lakását , ami értékesebb az odahordott bugyijaidnál :DDD
" sot, meg akkor is felmehetne, ha ti nem vagytok otthon - teljes joggal!" Te ennyire hülye vagy? Oké, hogy nem vagy jogász, de hogy ennyire tévesen tudjad a dolgokat és ezt ráadásul hangoztatod is??? Nézz utána: birtokos, tulajdonos, haszonélvezõ. Ez három teljesen különbözõ jog. Nem vagyok jogász de ez annyira alap!!!
" Ha indokolt az eset" Teljesen másról beszélsz mint ami a téma. ;-) Ha indokolt akkor egy arra járó idegen is betörheti az ajtót! De most nem ilyesmirõl van szó, de látom ez téged nem izgat, csak hozod a kivételes eseteid.
Valószínûleg nem azt nézi, hogy milyen képeket, illetve személyes tárgyakat hova tettél, sem arra, hogy hogy rendeztétek át a lakást. Lehet neked semmit nem érnek az õ bútorai, ellenben neki igen! Értelmes felnõtt emberek vagytok vagy mi, mondd el, hogy mondjuk 3 havonta beengeded, megnézheti a lakás állapotát, de ne járjon mindig a nyakatokra, ennyi. Ha nincs titkolnivalód, nincs okod arra, hogy ne engedd be.
Valamilyen szinten természetes hogy megnézik, hogy nincs-e valami megrongálva, vagy nincs-e beázás, vagy valami hiba amivel ti esetleg nem foglalkoztok. A mi albérletünkben is volt ilyen hogy a tulaj körbe akart nézni havonta, mondta is bár õ letojta sokszor mert bízott bennünk, meg a páromnak valamilyen szinten ismerõse volt. Itt bútorok nagyon nem voltak csak 1 szekrénysor a nappaliban bár mondta a tulaj hogy ha baja lesz akkor nem terheli ránk mert ha már kiköltözünk onnan mivel határozott idejû szerzõdést kötöttünk meg így majd elfogja tüzelni. Csak nekünk hagyta ott igazából. Õ inkább csak a falakat nézi meg, hogy van-e beázás meg az ablakokat azt is csak azért mert mindig volt ott valami gubanc régebben de mondta ha bármi kis gond van szóljak neki õ intézi a javítást ha nagyon sürgõs akkor szóljak valami embernek és majd õ megoldja csak számlát kérjek hozzá meg képek legyenek róla és ennyi.
#26: amit idéztél (forrás?) abból nem következik, hogy a tulajdonos a bérlõvel szemben felléphetne. Az idézett szöveg harmadik személy általi elfoglalásról szól, miközben a bérlõ közömbös marad. A idõszakonkénti ellenõrzés joga a tulajdonjogból, és nem a birtoklásból következik.
Utolsó, na most az albérló se nem birtokos, se tulajdonos, sem pedig haszonélvezõ.
A bútorok, "amik talán értek valamit 80 évvel ezelõtt", valószínûleg antik bútorok, ahogy a zongora is. Gondolom, nem becsülitek õket, nem vigyáztok rájuk, ezért járnak ellenõrizni. Nem azért, mert nincs más dolguk.
Indokolt eset a lakás amortizációja. Az ingatlan veszélyeztetése esetén bemehet a tulaj a bérlõ tudta nélkül, merthogy ez a fõ téma. BEMEHET.
"Ugyanazon ingatlan felett egy idõben több személy is hatalmat gyakorolhat. Ilyenkor egymás mellett, egyidejûleg gyakorolt kettõs (vagy többszörös) birtoklásról van szó. Tipikus esete, amikor az egyik birtokos a tulajdonos, a másik pedig az, akinek az elõbbitõl a dolog ideiglenesen a hatalmába került. A kettõs (többszörös) birtok leggyakrabban szerzõdéses vagy egyéb jogviszony alapján jön létre. Ha ez jogviszony hiányában, a felek egyezõ akarata nélkül áll elõ, akkor önkényes birtoklásról van szó. A szerzõdés alapján kialakult kettõs vagy többszörös birtoklás elsõ helyén a tulajdonos áll, aki a birtoklást másnak valamilyen jogcímen átengedte. Az a fél (rendszerint tulajdonos) akitõl a dolog más személy hatalmába került, jogosult a birtok visszaszerzésére (pl. a szerzõdés felmondása, a jogcím nélküli birtokló személytõl a dolog visszakövetelése)."
Nálunk a szerzõdésben is benne van, hogy bármikor eljöhet körbenézni, elfogadtuk. Ha nem lenne benne sem zavarna, mert nincs rejtegetni valóm. Ilyen veszély mondjuk alapból nem fenyeget, hogy havonta eljönne, mert 100 km-re lakik és csak ezért nem fog ideutazni, amíg normálisan kapja a pénzét. Felõlem jöhet, legalább látja, hogy "jó gazda módjára" vigyázunk a lakására. Ha bármi történik (nemrég pl. csõtörés volt), akkor azonnal hívjuk és mondjuk neki mi a szitu, döntsön õ a következõ lépésrõl. Általában az a válasz, mint az utolsó hozzászólónál. Oldjuk meg, ha pedig már tudjuk, akkor hívjuk fel mennyibe fog ez neki fájni. Az ár függvényében megmondja, hogy kér-e róla számlát és pont. Képeket sem kér soha, annyira megbízik bennünk, de én azért dokumentálni szoktam, ha ilyesmi van és elküldöm neki.
Joga van ellenõrizni a lakást. Valamiért akarja is ellenõrizni. Ahogy írtál az egészrõl, szerintem nem ok nélkül, jobb dolga hiányában nézeget.
A törvény szerint a tulajdonos évente legalább egyszer ellenõrizheti az ingatlan állapotát, veled egyeztetett idõpontban, szükségtelen zavarásod nélkül. A havonta egy szemlézés szerintem felesleges paranoia, de hogy szükségtelen zavarásnak számít-e jogilag, azt nem tudom.
Bár a pontos fizetés lenne a bérlõk számára ilyen hatalmas dolog! Zárcsere :) ) Inkább bérlõ csere ! De kínomban játszottam ezzel a típussal , a számlák nem egy naptári napon jönnek :D Így volt hetente többször EGYENKÉNT "víz, gáz, villany, TV, Takarító pénz, GJ mérõ ...... kellett menni elellenõrizni a mérõt és elszámolni ! Szerintem nincsen törvény ami tiltja a havi "EGYSZERI" leolvasást :DDD
Hát, hát én keresnék másik bérlõket asszem!
Kedves 37-es!Neked jo nagy barom berbeadod van, ha megengedi, hogy te fizesd be a szamlakat...Az egyik ismerosomet igy loptak meg, ugyanis egy even keresztul nem fizettek a tavfutest a kedves lakoi, mert o, a hulye, megbizott bennuk...De, ugy latom, vannak meg ilyen idiotak.
#30: súlyozott eset, miféle bullshit ez? A kiadott lakás tulajdonosa nincs birtokban. Birtoklásra jogosult onnantól, hogy a bérleti szerzõdés megszûnik, de addig nem.
Valamit azért k..urvára nem értek...Kiveszel egy lakást, miért nem lehet azelõtt leülni és mindent megbeszélni?
# 13 Ott a pont ! Eleve le kell olvasnotok a fogyasztókat !! De engem pont a bérlõk szoktak egy csörrentéssel hívni :) )) Miket titkolsz ? Harmincan laktok a lakásban , vagy bombát építetek :D Én még a közös képviselõt is beengedem és nem böjtölök .
Kedves 20-as!A szambol vetted ki a szot!:) Ott a piros pont!Csak, mert a 19-esnek ez annyira "alap"...
A bérlõ az a birtokos. Joga van védeni a tulajdonos elõl is a lakást. Zár cserével is. Nem tudom miért kell hülyeséget írni... Még a végén valaki rosszat jegyez meg. Tetszik vagy sem, ma Magyarországon bizony a bérlõnek erõsebb jogai vannak mint a tulajdonosnak. Ezért jól meg kell nézni kinek adom ki a lakásom. Persze az is egy módszer, hogy próbálok olyan hülyét találni aki nincs tisztában a saját jogaival. ;-) Ha jól sejtem egyeseknek itt ez a módszere. ;-)
A kérdező hozzászólása: Azért nem akarom, mert 1: nem beszéltük ezt meg az elején, és mi az, h elsõ 5 hónapban tojnak rá utána rögtön érdekli õket? 2: az én személyes holmijaimat ne nézegessék, és ne beszéljenek róla (pl fényképek stb) semmi közünk nincs hozzá, h én mit hova teszek ki a saját holmijaimból. Megengedték, h átrendezzük a lakást (végül nem rendeztük át, mert a zongora még mindig itt van) akkor ezt se nézzék, h hogy állnak a bútorok. 3: Ennyire nem bíznak az embernek? Felhozzák, h ezek drága bútorok, hát ezek? hol élnek? Lehet, h értek valamit 80ével ezelõtt, de most, h semmi az is biztos. 4: Van itt egy zongora, folyamatosan mondjuk nekik, h vigyék el (eladásban van 90.000-ért ami szerintem 20.000.at sem ér. nincs behangolva, az egész mozog nem áll stabilan, a fehér billentyûk már feketék a kosztol (ugye ezt nem fogom letakarítani))) senki nem veszi meg. Meglett pedig beszélve, h elviszik. nem vitték el. itt hagyták a sok szar dolgukat, nem akarják elvinni a cuccaikat, akkor meg ne nézegessék a lakást.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Bár a pontos fizetés lenne a bérlõk számára ilyen hatalmas dolog! Zárcsere :) ) Inkább bérlõ csere ! De kínomban játszottam ezzel a típussal , a számlák nem egy naptári napon jönnek" Miért, nálad tilos zárat cserélni vagy mi?? Tisztában vagy te a jogaiddal és kötelességeiddel? Úgy látom nagyon nem! A számlák nem egyszerre jönnek, de ahhoz a tulajnak mi köze, de tényleg? Én a bérleti díjat fizetem csak a tulajnak, ami miatt havonta egyszer jön, a számlákat én rendezem, hiszen az én fogyasztásom - különösebb köze neki hozzá nincsen, persze ha akarja idõnként ellenõrizheti a szolgáltatónál, hogy nincs-e tartozás. Mellesleg neten jön a számlák többsége, úgyhogy nem kunszt befizetni, két-három kattintás nagyjából. Szóval nem értelek, és sajnállak ha rossz bérlõid voltak. Van egy olyan érzésem, hogy ha így van azt magadnak (is) köszönheted ha ilyen a hozzáállásod. :(
" Neked jo nagy barom berbeadod van, ha megengedi, hogy te fizesd be a szamlakat...Az egyik ismerosomet igy loptak meg, ugyanis egy even keresztul nem fizettek a tavfutest a kedves lakoi, mert o, a hulye, megbizott bennuk...De, ugy latom, vannak meg ilyen idiotak." Kérlek ne mondj ilyet rájuk, ha nem ismered se õket, se minket. Rendes, megbízható idõs házaspár egyébként, mi pedig rendes, megbízható fiatal pár vagyunk. A távfûtést egyébként pont csekken kell fizetni, de azt is mi intézzük. Természetesen a befizetett csekket odaadjuk, azt gondoltad, hogy nem? Nem értem az ismerõsöd hogyan tudta így átveretni magát. Bocs de azért ennyire lazán venni nagy felelõtlenség.
Ha nincs takargatni valód" Nem baxtad szét a kérót", akkor mire fel ez az egész! Csak mert nem akarnak meglepetést a lelépésetekkor? Én is ellenõrzöm a lalásom állagát!
Ha nem surranhat be a tulajdonos, akkor kérdés, hogy miért nem, illetve mit követ el, ha besurran. Ha saját kulccsal megy be a tulajdonos a bérlõ távollétében, akkor nem követ el birtokháborítást, amennyiben a birtoklást nem zavarja, valamint magánlaksértést sem, mert nem erõszakkal ment be. Ha a bérlõt ez a besurranás zavarja, akkor cseréljen zárat, arra ugyanis joga van. A zárcsere után a tulajdonos már csak dolog elleni erõszakkal (zárfeltöréssel) tud bemenni, ami magánlaksértés.
Igenis joga van megnezni sajat lakasat, sot, meg akkor is felmehetne, ha ti nem vagytok otthon - teljes joggal!Orulj neki, hogy akkor mennek, amikor ott vagytok! En mar reg kiraktalak volna titeket onnan, felbontottam volna a szerzodest, az tuti!
" Nézz utána: birtokos, tulajdonos, haszonélvezõ. Ez három teljesen különbözõ jog. Nem LESZEK MÁR jogász de ez annyira alap !!! " :DDDDDD
Igen, a bérlõvel egyeztetve, az õ jelenlétében ellenõrzést tarthat. De egyedül nem mászkálhat.
Havi egy alkalommal kötelességed beengedni a tulajt. Nem a holmidat, hanem a lakás állapotát akarja felmérni. Tegyük hozzá, hogy jogosan. Senkiben nem szabad ilyen téren megbízni, mert voltak már rá példák, amikor hónapokig, évekig nem néztek rá az albérlõre aki iszonyatos rezsi hátralékot csinált mert mondjuk villannyal fûtötte az illegális cannabis ültetvényét.
Elõzõvel értek egyet, ezért kell zárat cserélni. Nem is értem ez miért nem alap mindenkinek? Mindkét felet védi. Tulajdonost is, mert ha nincs kulcsa akkor nem igazán lehet megvádolni lopással. Bérlõnek meg már csak amiatt is fontos mert nem tudható ki lakott ott elõtted, és ha a tulaj rendes attól még az elõzõ lakó a lemásolt kulcsával simán bemehet!
A kérdező hozzászólása: Sajnos igen szeretettel nézegették a fényképeket és a kirakott holmit is. Nem a tulajjal és a párjával van a gond hanem a tulaj párjának anyukájával aki nem tudom miért szól bele az ügybe, mikor neki szerintem sok köze nincs a lakáshoz, mert õ a felbujtó mindennek. Tulajjal és a párjával sem lehet úgy beszélni, h ne lenne ott. De szokásuk, h csak megcsörgetnek telefonon és várják, h hívjuk vissza õket. pedig már szépen megkértük, h ezt ne! valamit akarnak, ne csak csörgessenek, mert szerintem mi sem ingyen kapjuk a telefonfeltöltést mégis mindig csörgetnek. pedig elvileg ez is meg lett beszélve, és addig csörgetnek egyet-egyet míg vissza nincsenek hívva.
A kérdező hozzászólása: Eszembe nem jutott ilyen, hogy körbe akarnak majd járni, õk sem hozzák fel ezt a témát 5 hónapig. Semmi probléma nem volt. minden hónapban jöttek átadtam a pénzt ennyi, csak 5 hónapig nem járkáltak be a szobákba, mert mindig a konyhába voltunk. most jött náluk elõ ez a szitu, h be akarnak nézni. Most vagyunk elsõnek albérletben, nem hittem, volna, hogy ez 5 hónap után fel fog merülni ez a "gond"...
Szerintem már rég kitették a bérlõcskét :) ))))
A kérdező hozzászólása: a legkisebb szobát, egyáltalán nem tudjuk használ, mert csak az õ holmijaik vannak benne! (megállapodtunk, h összeszedjük amik nekünk nem kellenek berakjuk a szobába és elviszik rögtön) Hát azóta is viszik. mondták bepakolják a szekrényekbe, JAaaaa és akkor mi nem használhatjuk a szekrényeket? Úgyis 2 nagy szekrénybe csak az õ holmijuk vannak. de abba sem akarnak bepakolni.

Átverés lenne? !?

Ma nézegettem albérleteket, majd egy megadott telefonszámot felhívtam. Az úr, akivel beszéltem csámcsogva közölte velem a lehetséges albikat, mivel ő elméletileg ingatlanközvetítő irodában dolgozik, az ötödik kerületi balaton utcában, a 18-as szám alatt. Elméletileg csomó jó albit tudna, és nem kell kauciót sem fizetni, csak a 7000 forintot neki, mint egyszeri eljárási költség.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Sajnos mi is megjártuk. 6000 Ft-ot kellett befizetnünk, és a kommunikáció és a segítõkészség elsõ osztályú volt, nem is értettük, hol lehet itt az átverés. Lefixáltuk a lakásbemutató idõpontját, ám a lakást bemutatni hivatott hölgy nem érkezett meg a helyszínre, s mondanom se kell, utána egyetlen telefonszámon sem tudtuk elérni õket. Minden adatot, nevet leírok, hogy ne essetek a jóhiszemûség csapdájába Ti is: - [email protected] (sztem ez azóta már nem is él) - Kerek Hirdetõ cég, mely magánvállalkozásként ténykedik (ÁLLÍTÓLAGOSAN!) - Nevek, akikkel kapcsolatba kerültem: Czakó István nevére kellett a pénzt utalni, Kerek Péterné a feje a "cégnek", Laki Zsuzsanna és Nagy Andrea a kapcsolattartók, Szalay Éva a lakásbemutató. Szerintem folyamatos mozgásban lehetnek, mert láttam, hogy korábban más neve alatt futottak, és az az email cím már nem is él... Remélem, sokatok olvassa majd ezt, és elõbb-utóbb eléri õket a hatóság is.
Ahol elõre kell fizetni, az átverés.
Kérdésedben ott a válasz is egyben. Átverés és pont. Az interneten olvasott, látott (!) hirdetésért kéri a 7000-et. Valós megbízás nélkül, teljesen törvénytelenül dolgoznak.
Kaució nélkül nincs normális albérlet. Minden normális tulaj kér kauciót beköltözéskor, ált. 2 havit. Én az alberlet.hu-t tudom ajánlani, ott rengeteg van. Meg még az ingatlan.com is egész jó.
NE NE NE NE NE!! Ez kamu. 100000% Netrõl szedik ezek is ugyanúgy a hirdetésket, naponta X embernek ugyanazokat adják. Évek óta verik át a népet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítségeteket! Sejtettem én is, csak azért gondoltam tudtok segíteni... és valóban így lett. :) Tényleg köszi! :)
Vagy munkássszállás
Ennyi "erõvel" te is tudsz nézegetni a neten hirdetéseket
szia ez a hyper info bt a wesselenyi utcaban is ok vannak minket 2x becsaptak egyszer wesselenyi u-ban minden cim kamu volt, es olyan cimek is voltak amik ingatlan kozvetitokhoz tartoztak. olcso alberlet, gyanus telefonszamok
Ez nem átverés csak üzlet :DDD Régebben még 06 90-es emelt díjason is kalandozhattak . Minden NAIVAT nem lehet még államilag sem megvédeni :) ))
Bérleményt adtam ki magánszemélyként, a jóf. hirdetve. De 3-4 olyan hívásom volt, akik a fenti zugirodától kapták meg a telefonszámom, további 30-40 számmal együtt 8 eFt-ért. A lista 26.felhívottja voltam, mind negatív válasszal a bérleményt keresõnek.Én nem kértem fel irodát ügyeim intézéséhez. A naprakész listák semmit sem érnek. A számomat jogtalan haszonszerzésre használják fel. Mivel nem vagyok jártas fogyasztóvédelemben 4-5 szervezetnek küldtem el FELJELENTÉSEM. Mgm
Nagyon sok embernek megadják ugyanazokat a címeket Mire te érdeklõdsz, már el is keltek azok az albik
Ja, kaució nélkül te nem sûrûn fogsz Pesten albit kapni. Még ha csak szobát bérelsz, akkor is kell fizetni.
Az ilyen átverésbe csak az fut bele akinek irreális elképzelései vannak. Tehát pl ne legyen kaució és persze az átlagos piaci árnál legyen olcsóbb a havi díj. Amúgy minden ilyen kamu. Ha valakinek telefonálsz hirdetésére akkor elsõ kérdés legyen hogy mikor lehet megtekinteni és hol van egészen pontosan a hirdetett albérlet. Ha tulaj vagy igazi ingatlanos akivel beszélsz az fog ebben segíteni. A csaló elkezd majd beszélni a 7 ezer forintról és hogy az nem lehet, hogy te megnézd a lakast mert elõbb be kell menned az irodába stb stb Ha nem hagyod magad akkor gyorsan levagja, hogy téged úgyse tud átverni. És õ fogja hamar letenni, hogy legyen ideje más balekot keresni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az a gáz, vágjátok, hogy nézegeted a neten; apród, jófogás, meg még mittudomén hány helyen, és felhívtam már egy jópár számot, és 5-bõl 3 ilyen volt.... :/ A gáz az, hogy kéne albi fenn pesten, most kaptam munkát, a kilencedik kerületben. Azonban mindenhol kérnek egy, neagyj' isten két havi kauciót, ami nekem meg nincs. Puszta jó indulatból meg nem fog senki sem befogadni. Valaki tud valami használható oldalt?
Kaució nélkül nem fogsz lakást találni. Te kiadnád a házad/lakásod valakinek anélkül? Ugye, hogy nem. Mert kár esetén akkor mibõl fizet az ember? Keress lakótérsas, szobás hirdetéseket, ott olyan alacsony árak vannak, hogy talán kaucióval is belefér.

Hogyan lehet hogy egy albérletet ugyan azon az internetes oldalon több ingatlanközvetítő hirdet?

Találtam egy albérletet ami tetszik,de érdekes módon napi 3-4 hirdetés kerül fel ugyanarra az oldalra különböző nevekkel és ingatlanközvetítők telefonszámaikkal.Egy másik oldalon is megtaláltuk a hirdetést még korábban,elvileg az a szám a tulajé és megbeszéltünk egy időpontot hogy megnézzük a lakást.Az ingatlanközvetítők képeinél kivan retusálva a tulaj száma.És most mi?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ingatlaniroda mind kamu. Tapasztalat.
Ingatlan iroda nem mind kamu, vannak normális, komoly irodák is. Azonban sok a kamu, úgyhogy én is inkább magánszemélytol ajánlom. Az olyan hirdetés ami napok, sõt hetek óta fent van azzal ne foglalkozz!! Vagy kamu, vagy túl drága, vagy túl lepusztult. Nem az lesz álmaid lakása ez biztos!!! És ez független attól, hogy magánszemély vagy iroda hirdeti.

Albérlőként mit tehetek?

Albérletben vagyunk a párommal, a másik két szobában lakik még plussz két albérlő, akik nem szeretnek takarítani. Soha nem pakolnak el maguk után. A főbérlővel is beszéltem már erről az ő válasza csak annyi volt, hogy beszéljük meg egymás között. Én már leültem velük többször is megbeszélni, hogy a saját cuccukat pakolják el maguk után, meg felvetettem, hogy minden héten takarítson más,de mint ha a falnak beszélnék. Mit tehetek, hogy végre ők is kivegyék a részüket a takarításból?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Elkell költözni ha nem megy az együttélés...
Mármint a saját részüknél nem takarítanak?
Én ezt sose értettem miért jó négyen együtt élni ha nem is vagytok jóban. Költségvetési okokat szoktak mondani, de nekem valahogy az jön ki, hogy kb ugyanannyi ha csak ketten vagyok a párommal egy kis garzonban. És az is sokat számít, hogy ketten tudunk spórolni, míg több emberrel együtt élve nem lehet annyira mert közös lónak ugye a háta...
A kérdező hozzászólása: A közös helyiségekrõl van szó, a saját szobájukban felõlem azt csinálnak amit akarnak. A szerzõdésben benne van, hogy a közös helyiségeket tisztán kell tartani, de nem igazán érdekli õket. (A fõbérlõt el írtam, a tulajjal beszéltem.)
A kérdező hozzászólása: Nem jó szántamból vagyok albérletben, csak a jelenlegi helyzetben nem egyszerû saját lakást venni. A mostani albérletben mi vagyunk ott a legrégebb óta és nem tudom, hogy miért nekünk kellene elköltözni. Vagy ez már mindenkinek ilyen természetes, hogy a koszban kell élni. És lehet nekem van hülye felfogásom, hogy szeretek tisztaságban tudni környezetemet.
Megoldás, a kukát beviszed szobába, és megmondod hogy saját szemetüket tartsák a saját szobájukban. Étkészletet is el lehet tenni, mindenki tartsa tisztán a sajátját, ami az övék azt bepakolod hozzájuk. Elõbb utóbb csak megunják a saját mocskukat.