Otthon -Barkácsolás - 5852 db

Laminált bútorlapról hogyan vagy mivel lehet eltávolítani a laminációt?

Régi bútorokról, ill. elemekreől van szó, le szeretném szedni róluk és vagy újralaminálni (ha egyált lehet), vagy festeni. Van amelyikről simán le lehetett húzni, van amin csak részben, van amin meg szilárdan rajta van. Mivel lehet ezt leszedni a bútorlap károsítása nélkül? Melegítés?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
tisztességesen semmivel, de nem lenne olcsóbb újat venni?
A kérdező hozzászólása: A bútorok nincsenek tönkremenve, teljesen jók, csak rondák. A polcok is jók mind, csak már némelyikrõl lejött ez a laminált izé, többit is szeretném leszedni. Kidobni nem akarom õket, hétvégi házba tökéletesek lennének. Fõleg a leszedés érdekelne. Mert hát végülis egy része magától levált. Hátha a többit is le lehetne.

kérdésre adott válaszok
Beta pl.
Würth
Racsnis: Van rajt egy kis kapcsoló, amivel állíthatod, hogy melyik irányba " racsnizzon ", pl hajtasz egy csavart, beállítod, hogy balra racsnizzon, akkor nem kell körbe-körbe tekerned kézzel, hanem fordítasz rajt jobbra amennyit még kényelmes, visszafele hajtasz rajt, csak ugye ilyenkor nem tekeri magát a csavart, aztán megint jobbra...
Nem árt, ha mindkettõ megtalálható egy háznál, legalább a járatos méretek esetén. Nagyon sok jó márka van, de ami árban is elérhetõ félipari, az talán a HANS. A BETA és a WÜRTH inkább ipari célú felhasználásra javasolt, elég drágák is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm így már világos! és a dugókulcs= villáskulcs??
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, idõközben egy fél mesterszaki lett, belõlem, sikerült utánaolvasni mindennek!

kérdésre adott válaszok
Pokróc.
Sok pokróc. Ami nem plasztik...

Hogyan lehet 2 nagy méretű (60x80) üveglapot egymáshoz szorítani a széleken hogy még fel is lehessen tenni a falra?

Puzzle van közte és az alján 4 helyen az oldalakon és felül 2 helyen kellene összeszorítani valahogy.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Én egy db üveglapot használnék, a másik helyett pl. kartont tennék, hiszen jóval könnyebb. Bár leginkább vennék egy képkeretet, az már kész van és megoldott a felfüggesztése is! :D
4700Ft egy ilyen méretû plexi Clip képkeret (keret nélküli), és kb 3000Ft ha üvegbõl van.
Ez kész keret, nem kell már munkálni.
#4/4-re A plexit felejtsd el, mert törik, elég nehéz megmunkálni, egyébként is csak célgépen megoldható. A polikarbonát meg nem törik.
A kérdező hozzászólása: Nem szertném keretezni. Inkább ilyen modern hatást szeretnék elérni Ez elsõ válaszolónak az u alakú rugólemez ötlete tetszik. Csak azon gondolkodom hogy én olyat hogy tudnék csinálni vagy honnan lehet olyat szerezni/csináltatni...
A kérdező hozzászólása: -.-
Én méretre hajlított rugólemezekkel fognám össze, amiknek szögletes "U" formájuk van. Viszont ha még a falra is akarod akasztani, akkor azt javaslom, hogy a zsinórt az alul levõ lemezekhez kellene erõsíteni, hogy az tartsa a súlyt, de a felsõ rugólemezekhez is hozzá kel kötni, hogy nehogy elõrebukjon a faltól. Egyébként van kimondottan akvárium ragasztására alkalmas sziloplaszt, ami kitûnõen ragasztja meg a tökéletesen zsírtalanított üveget. A leírt üveglap súlya ~2, 5kg, ha 2mm-es és ~3, 6kg ha 3mm-es, a kettõ együtt pedig ennek a duplája. Tehát 5-7, 5kg. Erõs sodrott zsinór és erõs tipli a falba. De a legjobb, ha több ponton van felerõsítve. Megoldás lenne még a polikarbonát, mert az nem törékeny, könnyû, csak hát drága.

Van egy kis problémám a sapka horgolásánál. Szerinted mit tegyek ilyenkor?

Gyerekeknek csinálok sapikat,de a tarkó rész nagyon kint van.Hiába horgolok rá fülvédőt akkor sem ön lejjebb hátul a sapka.Hogyan oldhatnám meg? 3-as tűvel,egyráhajtásos pálcákkal dolgozom.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szerintem a tarkó résznél nem egy ráhajtásos pálcák kellenek, hanem rövid pálcával kellene haladnod. Bontsd vissza addig a részig amíg megfelelõ a méret, majd úgy folytassad, hogy rövid pálcával , , kikerekíted a tarkó részt. Külön kell a jobb és bal oldalt folytatnod a fülvédõhöz. Egy próbát megér!

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Okés de ezt már láttam.Én egy egyszerûbb megoldást láttam amihez elég csak megvágni szikével a vászont vagy papírt, nem kell kapargatni a szemcséket, nincs lapolás átfedés.Csak slégan megvágni méretre, összeilleszteni kb 2 cm-es szélességû rugalmas ragasztó szalaggal van elkészítve.Ennek a nevét keresem, kék vagy piros színû ha jól láttam.
[link]

Mi lehet a baja a WCnek?

A múltkor ki kellett cserélni egy tömítést, és azóta nincs elég nyomása a víznek ahhoz hogy levigye a csészében lévő wc papírt sem. Mi baja lehet?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Hívj szerelõt!

Ingyen kaptam egy két tűágyas kötőgépet. Mi lehet az oka, hogy ha mindkét tűággyal kötök, akkor szépen köt, de ha csak az egyik tűággyal, akkor elhagy szemeket?

Ingyen kaptam fonalat is, lehet, hogy a fonal paraffinozá hiánya miatt nem csúszik hátra a kanál mögé a szem, ezért lesz belőle gubanc?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Már megvan a megoldás.

Festett fa felületről olajos, zsíros szennyeződés eltávolítása?

ha simán benzines vagy hígítós ronggyal próbálom letörölni az nem marná le a festéket a fáról?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
a legkíméletesebb zsíroldó a mosogatószer. ez nem marja meg a felületet, viszont zsíroldásban verhetetlen. Langyos vizes szivacsra tegyél egy kicsit és azzal tisztítsd meg a felületet.
Amit használhatsz elsõ lépcsõben: foltbenzin, lakkbenzin, 10%-os nátrium-karbonát.
A legjobb a Tisztaszesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat! és arra van valami tippetek hogyha a fa már beszívta az anyagot, akkor hogy tudnám eltávolítani? vagy akkor már muszáj újrafesteni?