Otthon -Egyéb kérdések - 14572 db

Milyen az élet Angliában (Londonban)?

Érdemes-e kiköltözni? Milyen a fizetés, időjárás, emberek, munkák stb?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Szia! Idõjárás szempontjából szörnyû. Állandóan rossz idõ van, esik az esõ, borús az ég.. Egyik ismerõsömék kiköltöztek, pár hónapig ott laktak, aztán most jönnek haza, azért mert sz*r az idõ.:) A munka jó állítólag, jól fizetnek. Többit nem tudom:) Remélem segítettem.
Érdemes kiköltözni, ha van jó nyelvtudásod (egy középfokú nyelvvizsga még nem számít jó nyelvtudásnak), illetve ha van egy jó szakmád. Szakma nélkül is lehet munkát találni, de akkor többségében már érné meg. Gondolok arra, hogy nálam a normális élethez beletartozik, hogy nem a Mekiben nyomom vagy takarítok, mosogatok vagy épp újságot osztok. Persze ha rövid távra tervezel, akkor jók lehetnek ezek, de így max 8 másik emberrel fogsz együtt élni, mert csak szobát tudsz bérelni. Tudom, mert én is így jöttem ki, viszont van férjem, jövõre kezdem az egyetemet és az fizetése elég kettõnkre amíg tanulok. Az idõjárás jó. Most nyáron elég meleg volt, majd meg sültem, viszont kb. 5 fokkal "hûvösebb" volt mint otthon. Egyébként kellemes idõ volt, este is el tudtam menni rövid ujjúban sétálni. Most jelenleg... ma elég ködös idõ volt, de sütött a nap. Esõ sem esik túl gyakran. Az emberek... Tényleg nagyon sok bevándorló van (egyébként ha kiköltözöl, te is az leszel). Sokan jönnek Bangladesbõl, Pakisztánból, vagy arab országokból, de Jamaikábol és Nigériából is töretlenül jönnek. Ezzel nincs gond, míg normális környéken laksz. Elõzõleg (egyébként a 2. zónán kívül még nem laktunk) egy többségében fekete bõrûek által lakott utcában éltünk (úgy értsd, hogy este 7 után mikor a boltok bezártak, az utcán lévõ emberek közül minden 10. fehér csak). Férjemmel viszont mindketten este 10, illetve éjfélkor végeztünk, így nem volt épp kellemes ilyenkor végigsétálni az úton. Most jobb környéken vagyunk. A szomszédok közül van minden nemzetiségbõl, de ez már kevésbé feltûnõ, mint mikor közel s távol te vagy az egyetlen fehér ember.
Nagy baromság ez a szar az idõ szlogen. Hetek óta 10 fok felett van nappal itt délen, míg otthon 1-2, hajnalban is 8-9 fok van, holnap 13 lesz du, minden nap kisüt a nap, van h kevesebb, van h több idõre. Nyáron 25 fok felett volt sokszor, alig esett az esõ júni és november között, lehetett fürdeni a tengerben, stb.. Ráadásul lenn a tengerparton olyan friss a levegõ ami otthon soha nem lesz. Szóval ez ne térítsen el.:)
Szerintem nem jó. Éltem kint két hónapot, mint diákmunkás. Unalmas, csúnya város. Ausztria sokkal jobb. Fõleg Salzburg. ott is éltem egy hónapot.
Én elfogult vagyok, kedvenc városom. :) Már voltam kint kb. 15-ször. Nem igaz, hogy rossz az idõ. Igaz nyáron nincs olyan hõség mint itt nálunk, de télen sincs olyan hideg, és nagy hó. Épp most jöttem haza, egy hét alatt egyszer esett az esõ kb. 10 percig. De akármikor voltam mindig sütött a nap sokat. Fizetés az itthonihoz képest jó, viszont az élet is drága. Nagyon sok bevándorló van, szinte csak azokat látod az utcán, színesbõrûek, arabok stb. minden nációból rengeteg!!! Munkát nagyon könnyû találni, és a munkahelyeden megbecsülnek. Ha jól dolgozol tuti fix az elõrelépés!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:)
Munkát találni és megtartani nem olyan egyszerû mint, ahogy irják.A magas lakbért fizetni sem.Az idõjárás nem olyan rossz.A városok nagyon szépek!!!

Ilyen mintás anyagot hol tudok vásárolni? (különleges tribal mintásat)

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
gyakorikerdesek.hu

kérdésre adott válaszok
Én úgy tudom hogy gyenge a hisec ajtó nagyon....biztosan jó választás lesz???

Mennyi idő alatt kell kiszellőznie a gázszagnak?

Szórakozott az őrláng a konvektorunknál, úgyhogy kihívtam a szerelőt. Bácsi ki is jött tegnap, jó fej volt, gyorsan, alaposan, rutinosan dolgozott, mindig magyarázta, hogy mit csinál, aztán körbenézte, hogy szivárog-e. Semmi jelét nem találta, bár megjegyezte, hogy a csöveket sürgősen ki kell cserélni. (Régi, gumis belsejű bekötőcsövek, kenderrel a tömítésnél.)
gyakorikerdesek.hu

kérdésre adott válaszok
" mikor meg telik vízzel nem zár el " Akkor a töltõszelep rossz, nem zár el és a túltöltés miatt az öblítõszelep közepén lefolyik a víz.
Lehet még, hogy a labda lyukadt ki(repedt el), azt is lehet külön(vagy szárral)kapni.
Egy idõ után viz kerül a labdába és mindig késõbb zár el.Lehet külön is kapni menetes, le kell csavarni a szárról
Vedd le a tetõt. Fogd meg azt a fél~öklömnyi labát a karral, és laffan emeld/billentsd fel. Ha így, kézzel emelve elzár, akkor beállítás a gond, a szár ahonnét kijön, ott a tetején kell lenni egy állítócsavarnak, azt tekerd bejjebb. Ha a kézi emelésre nem zár el, akkor átszakadt az elzáró, kb.5 forintos nagyságú, és formájú gumilapka. Jobb esetben veszel külön, vagy esetleg javítókészletet, rosszabb/drágább az egész töltõszelep.
Ha "lehuzod " a wc-t, látni fogod, mit emel ki a kar. Na, az visszaengedés után nem zár rendesen. Ott kell kipucolni, ha sérült, cserélni. A Dömötör WC tartályhoz árulnak javító csomagot. Van benne egyszerû rajz is, az összeszereléshez.

Építéssel kapcsolatos újságot tudnátok ajánlani?

Építkezni fogunk, most kezdjük a tervet készíttetni. Tudjuk, hogy mit szeretnénk,(hány szoba, mekkora konyha), de mégis szeretnénk jó ötleteket látni. Milyen folyóiratokat, újságokat, esetleg netes oldalakat tudnátok ajánlani?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A tervezõ megvan? :) Õ mondja a legjobb ötleteket, mert tudja az igényeiteket. SzépHázak, Otthon
1. lépés: telek kiválasztása, ha ez megvan, az önkormányzattól a Helyi Építési Szabályzatot kikérni. Ebben van leírva, mekkora a beépíthetõség, milyen tetõ, stb. építhetõ. 2. lépés: tervezõ keresése. Mert hiába szeretnél te egy ilyen vagy olyan házat, ha a telekre nem fér el, nincsenek meg a kötelezõ védõtávolságok, nem szabványos stb. 3. Ötletelgetés, tapasztalatcsere lehetõleg jó szándékú és nemrég építkezett emberekkel. 4. Szakértõ, megbízható kivitelezõ kiválasztása. Oldalak pl. [link] Háztervek pl. itt: [link] és itt: [link]

kérdésre adott válaszok
Üdv a hõmérséklet külömbség miatt a külsõ üveg belsõ felén csapódik le (a két ablak között cserélõdik a levegõ tömítetlenség miatt)a régi ablakoknál mindenhol ez van.

Melyik a veszélyesebb?

Az aceton peroxid vagy a higany fulminát?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod. szóval az aaceton peroxidot veszélyes elõállítani, és akkor gondolom biztonság szempontjából a durranóhigany biztonságosabb csak elõállítás pontjából, hát ugye a higany mérgezõ...
Az attól függ. Az aceton-peroxid házilag viszonylag könnyen elõállítható, rendkívül instabil. ezért a pyrotechnikában nem alkalmazzzák. (és máshol sem ). Az aceton-peroxid (TATP) rendkívül 2.5-szer erõsebb a TNT-nél. (40g TATP felér 100g TNT-vel) A higayn-fulminát népies nevén durranóhigany a stabil, ámde érzékeny primer robbanóanyagok családjába tartozik. Gyutacsokban használják. Szóval rendekívüli instabilsága miatt aceton-peroxiddal sokkal veszélyesebb dolgozni.

Lehúztam a wc-t és kiakadt a kar a tartályba, hogy kell ezt vissza tenni?

Nemtudom mibe kell beleakasztani hogy működjön, van középen egy ilyen lyukas csőszerűség de most ha abba beakasztom nem történik semmi, az úszóval kell valamit csinálni? Segítsetek könyörgök!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi!
kapd le a tartály tetejét, középen van egy henger 4 lyukkal, a kar végén a csövet akaszd bele abba amelyikbe tudod
Abba a lyukas csõbe kell beakasztani az egyik végét. A közepén a tengelynek meg fel kell támaszkodni a tartály két oldalán. Billegnie kell mint a mérleghinta. Ha az egyik oldalon meghúzod akkor a másik oldalon a lyukas csövet fel kell hogy húzza és akkor folyik le a víz.