Otthon -Házimunka - 5905 db

Valaki megtanítana gyorsan vasalni? 25/L

tudom ez szégyen hogy egy 25 éves lány nem tud, de apámmal nőttem fel és senki nem tanított meg....próbálkoztam de mindig valahol megmarad 1 él:S
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Ha jól tudom a legtöbb mosodában ipari vasaló van, vagyis berakod két fénylap közé és kész is. Vagy épp professzionálisabb vasaló, mint az otthoni kis kézik, azokkal én se tudok él nélkül vasalni. Az otthoni vasalónk egy elég erõs gõzvasaló, azzal gyönyörûen sikerül mindig, szóval szerintem ne aggódj emiatt. Ha nem volt a munka elõfeltétele a tapasztalat, akkor biztosan megmutatják, hogyan kell csinálni.
be dúgód a vasallót a konyektorba ha vizzel mûkszik akkor teszel bele vizet oszt vasalsz..
Dugd be a hálózatba és ha felmelegedett tedd rá a vasalnivalóra és erõteljes mozdulatokkal mozgasd elõre hátra.http://www.youtube.com/watch?v=8PhtERI-mV0
Hát azért ez nem az a feladat amihez 2 diploma és sokévi tapasztalat kell, 24 éves srác vagyok de még nekem is megy :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a bíztatást:)
Nem szégyen, én se vasaltam kb. sosem, mert utálom és gyerekkoromban nem is ment. De most énekkaros vagyok és a fellépõruhát muszáj vasalni. Nagyon hamar bele lehet jönni ám, ez nem autóvezetés :D Engem se tanított senki, de az nem baj, elég egyszerû dolog, rájövök, mire kell figyelni, ha nem akarok élt vasalni oda, ahova nem kéne.

5 cm szálhosszuságu Shaggy szonyeg tisztitására van-e valakinek valami praktikája? Eleg nagy 2x3 m es.

Van benne feher szin is, ami soha nem lesz feher akàr milyen modon tisztitom. Probàltam por alaku tisztitot utàna porszivo, rendes szonyegtisztitot is, de nem az igazi...
gyakorikerdesek.hu

Melyik Harpicnak van mentolos illata?

Már lassan végig próbálgattam az összes fajtát és nem találom, tavaly olyat sikerült venni, nem néztem meg csak lekaptam egyet a polcról, de most az Istenért nem találom..
gyakorikerdesek.hu

kérdésre adott válaszok
100 ft-os bolt, netán kínai, piac, vásárok, amit néha vannak minden mûvházban.
tényleg. Miért kell ceruzaelem? Ezek a gyújtók mind piezók.
A kérdező hozzászólása: Nekem olyan volt, amibe egy normál cerkaelem volt.Az adja a szikrának a "hajtóerõt", nem?Máskülönben mi a fenének volt benne?
100 forintos boltban nezelodj vagy konyhafelszerelesiben. parszaz forintos tetel.
Miért kéne, hogy ceruzaelemmel mûködjön? :O Az elõbb-utóbb lemerül így állandóan cserélni kell az elemet.

kérdésre adott válaszok
Én személy szerint utálok akkor bármit is csinálni ha van nálunk valaki, még akkor is ha az illetõ nem hozzám jött hanem a páromhoz és napi vendég. Van olyan haverja a férjemnek aki minden reggel átjön kávézni.Addig amíg nem megy el fõzni sem állok neki.
Nem hiszem, hogy a vendégeket a mosogatórongy látványa zavarná. Mindenki szokott mosogatni. Engem inkább az zavar és azért is nem szoktam mosogatni, ha vendégeink vannak, mert szeretném azt az idõt amíg nálunk vannak velük eltölteni és nem a mosogatással. Ráér utána is.
Én el szoktam mosogatni, mert amíg a nappaliban vannak a vendégek, simán mosogatok a konyhában, pl. 1 valaki vendég odajön, addig is tudunk simán beszélgetni. Sõt, ha õ is olyan kis házias, még segít is törölgetni :) Nem szeretem a mosogatást késõbbre hagyni... utálom a mosatlan csetrest. Én szivaccsal mosogatok, nem ronggyal.
Szabad. A mosogatórongy látványa pedig csak akkor zavaró, ha koszos. De ez a probléma viszonylag könnyen orvosolható :D Annyi, hogy ha nincs más, aki foglalkozzon addig velük, akkor nem illik. Meg talán nem is praktikus. Ha összegyûjtöd csak az edényeket és beáztatod, nem foglalnak sok helyet, tudsz a vendégekkel foglalkozni, és majd elmosogatsz, miután elmentek.
Attól függ. Ha csak vacsorára hívtad õket, várd meg, amíg elmennek, és utána mosogass. Ha napokig nálad vendégeskednek, akkor viszont természetes, hogy idõnként mosogatni is látnak.
Közeli rokon, barát esetén nyugodtan, rájuk nem vonatkozik annyira a protokoll, õket nem zavarja, még az is lehet, hogy valamelyik önként besegít. Ha valamiért különösen becsben tartott személy, vagy nagyon ritkán látott rokon a vendég, aki különben sem marad sokáig kaja után, akkor inkább várd meg, hogy elmenjen.

Hogyan lehet ekkora száradási idő különbség kettő 100% pamut pulóver között?

Először arra gyanakodtam, hogy centrizés közben máshogy helyezkedtek el a pulcsik. De most már rendszeresen tapasztalom, hogy ugyanabba a mosási adagba mosva és centrizve (1000-ren) 2-3-szoros eltérés van száradási időben. Míg az Adidas kapucnis felsőmet szinte szárazon veszem ki 1000 fordulat után, addig a Diesel kapucnis felsőmnek 3-szor nagyobb súlya van és érezhetően sokkal vizesebb marad. Elvileg mindegyik 100% pamut és nagyjából ugyanolyan vastag téli pulcsik.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Lehet, hogy eltérõ szövésû a két anyag, pl az egyik bolyhos, a másik simább.. De az is lehet, hogy az egyik mégsem 100% pamut.Amelyik hamarabb szárad, az a gyanúsabb, hogy nem teljesen pamut.
Sztem az Adidas nem 100% pamut, a mûszálas felsõk szoktak majdnem szárazak lenni centrizés után a tiszta pamut termékek nem.
Talán sûrûbb a szövése

Miben különbözik a SZÓDAbikarbóna a mosóSZÓDÁtól?

Nem zavarna meg a téma, ha nem használnák mindkettőt mosásra.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
a SZÓDAbikarbónát meg lehet enni és fogat lehet mosni vele de tényleng
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
A mosószóda a lúgosabb.
Más a vegyi összetétele, de mindkettö lúgos kémhatású, ezért oldja a szennyezödéseket.

Miért állt meg a mosógép 10 perccel a kezdés után?

Majdnem mindig gyorsprogrammal mosok, de most a pamutprogramot indítottam be, és egyszercsak leállt, és úgy villogott, mint mikor bekapcsolom, de még nem nyomtam meg a start gombot. Megnyomtam neki, erre újra elindult, de hamarosan megint ugyanúgy megállt. Azt sem tudtam, hogy ilyenkor folytatja a programot vagy újrakezdi. Ezért inkább leállítottam, és beindítottam egy gyors programot. Azt végigcsinálta rendesen.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A többi beállítás kompatibilis volt a pamutprogrammal? A miénk akkor szokott ilyet csinálni, ha például magasabb hõfok van beállítva, mint amennyi az adott programon maximálisan megengedett.
Ha nem lett volna kinyitva a csap, akkor a gyors program sem megy végig.
A kérdező hozzászólása: Ez az a program, amivel a legmagasabb hõfokon lehet mosni, 90 fokon, én meg 70-re állítottam be.
hülyén hangzik, de nyisd meg a csapot, nekem akkor csinátla így :-D

Hol lehet gombokat vásárolni Nyíregyházán?

Egy kabátnak az ujján lévőket szeretném lecserélni.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Vay Ádám körút, az Univerzum üzletház melletti méterárubolt a lámpás zebránál a sarkon(ami a Korzóhoz visz át).
Arrafelé még nem találták fel a telefont? :)
A kérdező hozzászólása: Az Arany Oldalak 15 találatot dobott ki, nem akarnám végigjárni mindet (nincs is idõm rá, nem ott lakom, ez a legközelebbi nagyváros), ezért kértem egy tippet, hogy hol van jó választék.
Méterárubolt?

Fényes járólapot mivel lehet felmosni, hogy utána folt mentes legyen?

Nagyon szép járólapunk van a házban, de kezdem megutálni. Bárhogy mosok fel másnapra matt, és foltos. Próbáltam különböző felmosó fejeket, felmosó szereket, a legolcsóbbtól a legdrágábbig, de mindig ugyanaz. Két kicsi gyerek mellett próbálok szép tisztaságot tartani (ami néha embert próbáló), de nem vagyok elégedett, mert felmosok, és másnap már nem olyan mintha tiszta lenne, inkább olyan, mint ahol nem takarítanak. :(
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi, kipróbálom! Ezek szerint a kemény víz okozza a problémát?
Szerintem igen, ahogy felszárad, lerakódik a vízkõ. Legalábbis nálunk ez okozta a problémát.
Tegyél ecetet a felmosóvízbe. Nálam bevált, ne ül ki a vízkõ a járólapon. Pontos mennyiséget nem tudok mondani, érzéssel szoktam önteni.