Otthon -Ingatlan vásárlás, eladás - 351 db

Mit tudunk még csinálni a házunk mielőbbi eladása érdekében?

Már fél éve hírdetjük a házunkat, de eddig csak 5-6 érdeklődő érkezett rá, közülük meg kettő volt komolyabb, akik már tervezték, hogy itt ezt meg azt a falat átütik, ide kandalló kell, szóval komolyabbnak tűntek, de végül mindenki visszalépett.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Mekkora a ház, milyen állapotú (hirdetés link?) és milyen áron próbáljátok eladni? Egyébként az interneten az segíthet a népszerûsítésében, ha kicsit kicsinosítjátok, profi képeket tesztek fel. Összerámoltok a házban, igényesen kidekoráljátok, a felesleges tárgyakat elteszitek, és szép, jól megvilágított képeket tesztek fel, megfelelõ nézõpontból. Ahol rendetlen, sötét, koszos képeket lát az ember, ott nem szívesen érdeklõdik. Plusz még fb-on kérhetitek a terjesztését valami minimális pénzjutalom fejében annak, akitõl érkezik érdeklõdõ.
Alacsonyabb ár, több hirdetés. Az meg, hogy Érd milyen hely, inkább ne firtassuk, nem rontani akarom az üzletet, de áron alul se szívesen költöznék oda.
alacsonyabb árat adjatok meg,
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az ár a legfontosabb, még lejjebb kell vinni.Nagyon fontosak a JÓ fotók, elõnyös világos, jó minõségû szép fényképeket kell készíteni.A szöveget is jól kell megfogalmazni.Nem a megszokott unalmas duma kell, hanem egy csalogató kedves szöveg, ami kihangsúlyozza az elõnyös és lényeges dolgokat a házról.MInél több helyen kell hirdetni a neten.Sok ingyenes hirdetõ oldal van.Mi a lakásunkat adtuk el másfél hónap alatt, hetente jött telefonon érdeklõdõ, és szinte kivétel nélkül mind az Apr.d-ról találták a hirdetésünket.Nagyon tudom ajánlani ezt az oldalt.Ingatlanközvetítõssel mi nem is próbálkoztunk, mert tudtuk hogy alacsony, megfelelõ áron lehet csak árulni, de velük már drágábban tudná megvenni az esetleges vásárló., mert ráteszik a hasznukat.De a legfontosabb a megfelelõ ár, és soha ne a hasonló környékbeli hirdetések árait kell nézni, mert az nem a valóság, mert úgysem veszik meg annyiért.MI is úgy találtunk nekünk megfelelõ lakást, hogy nem is jelentkeztünk arra ami tetszett, mert drága volt a meghirdetett oldalon.Aztán a szomszéd ismerõstõl tudtuk meg véletlenül, hogy komoly alkura képesek.Elmentünk, majd kapásból másfél milliót engedett magától.Szóval ne a más hirdetései alapján lõdd be az árat, muszáj alá menni, ha el karod adni.
Vigyetek lejjebb az arat, valoszinuleg tul draga.
Ha el akarjátok adni ahogy elõttem is írták lejjebb kell vinni az árát. Ez mellett tegyetek fel ingyenes hirdetõ oldalakra hirdetéseket(express.hu, apród, jófogás, és amit csak találtok. Esetleg újságba is adhatok fel hirdetést.

Banki hitel nélkül ingatlan vásárlása? Bővebben lent!

Sikerült így már valakinek ingatlant vásárolni? Ha a tulajjal meg tudunk egyezni.Mi 40 ezret adnánk neki havonta. De igazából hogy kellene megfogalmazni az ügyvéddel, h mindenki jól járjon? Valaki jártas ebben?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Légy nagyon óvatos! Az ügyvédet te vidd és ne az õ ügyvédje fogalmazza meg a szerzõdést! Ez mindkét félnek nagyon kockázatos dolog.
A kérdező hozzászólása: Ha minden igaz akkor ingen bele megy :) Meg jó olcsón adja az ingatlant :) Annyi , h csak 7 évig kellene neki fizetnünk :) A banknak meg 20-25-30 évet is akár.
huhuuuuu, ha ebbe az elado belemegy... az ugyved fog tudni pontosabbat mondani, de ennel veszelyesebb helyzetet nehezen tudok elkepzelni.
Manapság ez nagy divat egyik ismerõsöm vett egy olcsó ingatlant így. Havi 100 at fizettek. De hogy milyen szerzõdést írtak nem tudom.De egy ügyvéd tudja a módját.
Ebbe csak úgy lehet belemenni, hogy a tulajdonjog addig a régi tulajnál marad, amíg a teljes vételár nincs kifizetve. De az ügyvéd úgyis el fogja mondani a pontos megoldást.

Megéri eladni a Földet vagy sem?

2.6 hektarert ajánlottak 3.000.000. Ft-t. Aranykoronailag nem tudom, hogy áll. De a kérdésem az, hogy Megéri a mai napokban eladni a Földet vagy nem? A masik, hogy melyik a kedvezőbb, ha van 2.5 gyengébb minőségű Földed, vagy 1 hektar de az kiváló. Magyarul tobb hyengebb, vagy kevesebb minőségi a jobb allas?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nehogy eladd! Lehet, hogy nektek most nem kell, de a következõ generációnak még jó lehet. Ha nem vagytok rászorulva, inkább legyen meg minden évben a bérleti díj. Vevõ mindig lesz rá, ezen ne aggódj! :)
Pedig az értékét, termékenységét bizony Aranykoronában mérik. Mind a mai napig. Szerintem ne add el. Add ki haszonbérbe, hogy hozza a pénzt, vagy mûveltesd be magad!
Nekem van, de soha nem eladó, csak örökölhetõ lesz! Igen, van aranykoronaérték, ahhoz mérik a vételi-eladási árat, no meg, hogy hol fekszik! Bérbe add, ha igazából nem kell nagyon a pénz, pláne ne autót vegyél az árán!
Ne add el !! Csak bérbe add ki!
A kérdező hozzászólása: mûvelgetjük azért, most is legutóbb búza volt benne nyáron. most lett felszántva õsszel. Csak azért kérdem, hogy megéri-e tartogatni vagy inkább eladni, különösebben nincs szükség a pénzre.
Kinek akarod eladni a Földet? Találkoztál már földönkívüliekkel?
"Nekem van, de soha nem eladó, csak örökölhetõ lesz!" Aztán meg majd "lesnél" (ha élnél), hogy halálod után gyereked, unokád eladja a földet :)
A mai helyzetben, csak a föld ami érték álló! (Az arany is jó lenne, aminek kissé esik az ára lefelé most, )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Van meg tobb fold is. Csak ezt kertek aránylag jo aron, de mivel orokolve lett par eve, ezért adozni kell ha eladjuk. Szerintem inkabb maradjon meg, foleg ha nem kell a pénz a föld az mindig jo befektetés volt, mert nem romlik az állapota mint pl egy haznak vagy autónak. Napjainkban mi meg a jo befektetés ami kesobb tobbet érhet vagy hozhat a konyhára?
A kérdező hozzászólása: telefonról írtam és találati lista automatikusra van állítva, ezért írta a "Földet". A másik mondanivalóm, hogy melyik korban ragadtam? én a mai világban élek barátocskám. Neked kéne többet tudni és olvasni utána gyere az ilyen hülyeségeiddel. Tanultál te valaha történelmet? vagy minek írsz ide ha még marhaságot is beszélsz? Biztos vagyok benne, hogy születésed elõtt már aranykoronában mérték a föld minõségét, ha csak nem vagy több 80-nál már bõven igazam van. Úgyhogy nem vagyok kíváncsi az ilyen oktatás jellegû hozzászólásodra fõleg, hogy nem is igaz. De nem baj jót nevettem rajtad :DDDD még, hogy melyik korban élek :DD ez elég ciki, hogy ilyet nem tudsz...bújj el (ha már te is tegeztél) köszönöm a többi választ. Megkérdezhetem, hogy önöknek/nektek van földetek?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. -Nek üzenném ha valamit nem tudsz az nem azt jelenti hogy nincs. Ha csak marhaságokat írsz inkább ne szólj hozzá úgy legalább nem járatod le magadat. Aki hallott életében termõföldrõl az tudja hogy értékét aranykoronában határozzák meg. De hogy a kérdésre is próbáljak válaszolni eladtunk egy darab földet 800 ezerért hektárját mert nem adtak többet érte de akkor kellett a pénz(deviza hitel kiváltásra). Magas aranykorona értékû jó föld volt. Másik darabért 1 millát kínáltak hektárjáért 1 évvel késõbb , azonnal fizették volna annyira kellett a vevõnek.Ez alacsony a.korona értékû homokosabb gyengébb minõségû volt.Nem adtuk el. Tehát nem feltétlen függ össze az aranykorona érték az árral. Saját tapasztalat.Egyébként azt mondják 1 milla fölé nem nagyon megy majd hektárja. Mivel nyugaton se drágább, de ennek utána kellene nézni nem vagyok biztos benne. Másik magadba kell eldöntened akarsz e gazdálkodni vagy nem. Jelzem ennyi ahhoz édes kevés. Számold ki mennyit adnak bérleti díjba és mennyi lenne a 3 millára az éves kamat ha beteszed bankba. Majd átgondolod mi éri meg jobban.
Nagybetûvel a Föld bolygót írják, kétlem, hogy találnál vevõt rá. Aranykorona??? Te melyik évszázadból ragadtál itt? :)
Ezt csakis neked kell eldöntened , nem másoknak! Ha nem termeled akkor minek. Ha termeled sem 1 nagy üzlet. Ha nincsenek saját gépeid hozzá, marad is + nem is.De inkább nem. Nagyon keserves manapság a földmûvelés. Ha a pénz jobb helyre menne akkor add oda. Eleve a földet nem akkor adod el amikor te akarod, hanem amikor van rá vevõ.Én a földmûvelésbõl élek , de ha nem kell akkor nyugodtan add oda.

Érdemes beszállni egy lakás hiteltörlesztésébe, annak fejében, hogy a hitel lejártakor a nevemre íratják?

Ha tudtok, adjatok tanácsot. A szüleim vettek egy lakást, amire 100%ékban hitelt vettek fel. Ott lakom és fizetem a rezsit, ezen felül beszállok a törlesztésbe,aminek arányát folyamatosan emelték.(Azt akarnák, hogy idővel fizessem a teljes törlesztőt) Most már a 65 %-át én fizetem, mert tettek egy ígéretet, hogy a hitel lejártakor (még 7 év)a nevemre íratják. Persze ez azzal jár, hogy amit ők belefizettek a lakás árába, levonódik a későbbi örökségemből, ami akár így nulla is lehet (egy vidéki házuk van).Szeretnék erről egy papírt írni velük, hogy valóban úgy legyen, ahogy megbeszéltük.Van még két testvérem,őket nem érdekelte ez a lakás, ezért velem egyezkedtek a szüleim.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Semmi garancia nincs ra, hogy megkapod a lakást a hitel lejárta utan. Ha pedig bármi tortenik a szülõkkel, a lakás egyenlõ aranyban öröklõdik a testvérek között. Ügyvédnél lehet írni egy szerzõdést, miszerint te átvállalod a hitelt cserébe ok rad írhatják a lakást. Vagy bemenni a bankba es ott utánanézni, hogy van e lehetõség hitelatvallalassal megvásárolni a lakást.
Nem érdemes beszállni, csak ha papirt irnak ala a szuleid most , h tenyleg te kapod a hazat a végén! Most nem erdekli a testvereidet, de majd fogja öket erdekelni, mihelyst ki lesz fizetve, es a szulök meghalnak, rögtön kerni fogjak a részuket. Amire joguk lesz , ha nem irtok papirt es nem tudod bizonyitani CSEKKEKKEL hogy MINDEN HÓNAPBAN mennyit törlesztettel TE, tehat a TE NEVEDEN kell törtenjen a befizetes, maskepp semmi bizonyitekod. Csak az adásvételi szerzödes a megtámadhatatlan. Ha a szuleid erre nem hajlandóak , akkor nem becsületesek veled
Eloszor irjak a nevedre, AKKOR fizeted a hitelt. Igy, hogy fizeted a hitelt es nincs semmid csak egy homalyos igeret, nagyon palimadarnak vagy nezve. Mondd meg nekik hogy vagy-vagy, vagy a nevedre irjak mar most, egy ajandekozasi szerzodessel, es akkor innentol a tied, fizeted a hitelt, ok meg esetleg a haszonelvezeti jogot megtarthatjak, vagy innentol kiszallsz a boltbol, berelsz egy szobat valahol mashol es azt a penzt inkabb a sajat lakasodra teszed felre.
Ja es a szóbeli megállapodásnak semmi értéke, tehat nem véd meg téged semmitöl
Ez így a lehetõ legrosszabb megoldás. Az ilyen horderejû dolgokat még családon belül is papírozni kell, sõt a jó viszony fenntartása érdekében itt kell csak leginkább! Ebben az esetben azt tudom elképzelni, ami talán a legegyszerûbb és legolcsóbb megoldás, hogy amennyiben hitelképes vagy, átíratják a lakás egy részét a nevedre most (családon belül az ajándékozás illetékmentes, azaz így nem kerül pénzbe, nem kell adózni utána), egy részét mondjuk 3 év múlva, és a maradékot a legvégén. Mondjuk most a felét, 3 év múlva még 25%-ot, 7 év múlva még 25%-ot. Ez azért is jó, mert így ha netán valami történik velük, csak a másik 50% osztódik a testvéreid és közted. De az is lehet, hogy a befizetett pénz arányában, szóval amekkora százalékát befizetted a ház értékének, azt íratják a nevedre. Az a legkorrektebb, de akkor mondjuk ezt kétévente megcsinálnám.

Ingatlanvásárlás folyamata, foglaló mértéke?

Hogyan szokás lakást lefoglalózni? Nekem nem lesz kp-m, lakás kasszában gyűlik a pénz, azt szeretném önerőnek felhasználni. Vagy a bank ezt a kezembe adja, és azt rakhatom le foglalónak?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Tudomásom szerint a foglaló akkor nem jár vissza, ha az üzlettõl a vevõ áll el. Ha az eladó lép vissza, akkor a foglaló dupláját kell visszafizetnie. A lakáskasszával vigyázz. Kérdezd meg, hogy hogyan mûködik a kiutalás. Én az igénylés után 90 nap múlva kaptam meg a pénzt. Még szerencse, hogy át tudtam csoportosítani a költségeket és áthidaltam a 90 napot. Ha banki hitelt is szeretnél, akkor jegyezd meg, hogy a bank fizet utoljára. Ha megkaptad a banki kölcsönt, akkor az eladónak alá kell írni egy papírt, hogy a vételár többi részét átvette. Ekkor utal a bank közvetlenül az eladónak.
Bárhogy is történik a dolog, foglalót sohasem szabad adni, esetleg elõleget csak .Ha meghiúsul a vásásárlás , az elõleg visszajár , de a foglalóból egy peták sem .

Ki ismer olcsó költöztető céget?

Budapestről vidékre költözöm (160km). Kb. 3,5 tonnás teherautóra lenne szükségem. E-mail címet vagy webcímet írjatok légyszi!!!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Elefánt Teher
A kérdező hozzászólása: Köszi az Elefánttehert! Jöhet még, ha van. :)
Költöztetéssel kapcsolatban, ezt a budapesti céget, nyugodt szívvel ajánlom neked... Korrektek nagyon, és nem dolgoznak drágán... Web: [link]
A kérdező hozzászólása: "Vidéken hova?" Budapestrõl Ajkára
Vidéken hová?

Ha választanotok kéne, akkor panelba, vagy magán házba költöznétek?

Légyszi indokoljátok meg, hogy miért. Köszi!
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Kb 15 évig laktam panelban. Azóta még vendégségbe se megyek olyan helyre.
Most családi házban lakom, de laktam panelházban is. Itt a szomszédok nem zavarnak, akkor sem, ha hangoskodnak, sír a gyerekük stb. Nem kell közös költséget fizetni. Amit akkor is kell, ha nem értek egyet valamelyik kiadással, amit a többség megszavaz. Olvasd el az elõzõ kérdést a panel-közösségrõl.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Panelt semmiképp! Amikor bérleményben laktam, akkor is igyekeztem házba menni, zöldövezetbe... Most 2 falu között lakom egy hegyen, télen a 3 utcából 3 házban laknak, de jó fejek és az egyiktõl lehet venni remek házi tojást és kecskesajtot. Pazar :) Jobb itt, mintha a faluban laknék, bár persze ha dolgom van ott, akkor valamivel át kell hidalnom azt a 4-5 km-t, de az nem gond, akár gyalog is megy. Nekem kell, hogy ne ez a kis 80nm legyen a teljes saját terem. Terasz, kert, sõt a hegytetõ és sehol egy ember, maximum néha... Szarvasok már inkább :D Laktam panelban, elég idegbajos öregasszony alatt, aki beszólt, mert az extrém halk pianínón gyakoroltam este fél 8-kor pár percet, remélem, értékelte a hamarosan pont mellénk költözõ diszkót... Én attól nem tudtam aludni, pedig jó az alvókám. Alattunk volt, hogy az egyik gyerek trombitálni tanult... Kezdõ trombitás, ne tudjátok meg, milyen :D Ha beledugtam a fejem a kádba, elég határozottan hallottam a szomszédok beszélgetését... A lépcsõházban dohányfüst, a megbeszéléseken vita... Nem az én világom. Amúgyis, nekem lépcsõ kell és minimum 2 szint a lakótérben. Valamint saját fenyõfák és gyümölcsfák és madarak a cinkegolyón. S vetemény. Ami macerás és nem tudom, miért csinálom, de... kell. A párom hasonlóan érez, s elvan itt. Kit érdekel, hogy többszáz méteren át nincs aszfalt, amikor a sötétben jön/megy munkába télen motorral? :D Vagy amikor lemerült az aksi és 2 órán át toltam a motort a meredek földúton, azon a párszáz méteren? Ennyi kell, ez olyan, mint bõrig ázni hazafelé, akár gyalog, akár motoron :D Nem vagyunk polipropilének... (a pp alternatív kifejtése ;))
Hallottam már olyanról, aki SZERETTE a körfolyosós(!) panelt. Számomra az maga a nyomor, klausztrofóbia és ilyesmik. De neki közeli szomszédok, társaság, megszokottság volt. Aki folyton dolgozik, s nem ér rá sem dolgozni a házon, udvaron, kerten, sem élvezni ezeket, annak is jó lehet egy lakás. Sok ember lakik luxuslakásban, amibõl szép a kilátás, közel a belváros, ahol dolgozik... Házat nem is nagyon tudna olyan közel venni, de ahogy írtam, sok öröme nem lenne benne.
El nem tudom képzelni, hogy valaki önszántából költözzék panelba, ha van más lehetõség is. Persze vannak akik nem szeretnek füvet nyírni és ilyesmi indokkal kerülik a kertes házat, de nekem ez inkább kikapcsolódás. 2 évet éltem társasházban, alig vártam hogy kiszabaduljak onnan
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!
Kertes házban lakom, (kb 200 m2 +pince és padlás) panelban meg életemben egyszer voltam de arra is alig emlékszem :D Mivel 17 éve élek kertes házban szívesen kipróbálnám a panelt is. -Közel van minden most kb egy mini bolt meg egy kisebb coop van közel, a következõ üzlet (CBA) kb 2-3 km-re van -Szeretem a magas épületeket, szóval a 4 emeletes épületek alapból kiesnek -Ami miatt nem tetszik a panel az a zaj. Kert: +Van több gyümölcs fánk, eper, szölõ szoktunk sok paprikát, paradicsomot és burgonyát is ültetni -Mivel kb a domb közepén lakok, nagyon sokan belátnak a kertbe, és ha lesz majd nõm akkor nem tudunk majd nudizni :( -Rohadt sok meló van vele
Családi ház esetében is lehet közel minden :) Amúgy ez a pont, ami engem nem igazán érdekel. Itt 5 km-re van a legközelebbi bolt, az teljesen jó távolság, 8 km-re pedig két szuper zöldséges is van ;) Néha gondolok rá, hogy valami minimális kényelmi pluszt jelentene egy közelebbi jó zöldséges, legalábbis rossz idõben, de ez annyira minimális, hogy nem tudom sajnálni a dolgot. A párom úgyis egy Tesco mellett dolgozik, habár korántsem tud mindig kimenni.
Panelba nem azért költözik az ember mert az olyan nagyon jó lenne. Hanem azért mert nincs pénze családi házra, vagy annak fenntartására. Ha mindenkinek lenne családi házra elegendõ pénze, akkor senki sem laka panelban. Ez kicsit olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy ha választanunk kéne, akkor Marutival vagy Sel Mercivel járnánk-e inkább.
Panel kihúzva.
Családi ház, ezt nem is kell különösebben indokolni .

kérdésre adott válaszok
Szia Hát tanyának nem mondanám, de azért távol a belvárostól és nincs szomszéd. Pesttõl 50 km, kisvárosnak mondják, de ez egy több kis faluból össze rakott város. Besnyõ(Dabas). Nos én született pesti vagyok, panelban nõttem fel, férjem úgy szintén. Anno azt mondtam vidékre én csak kirándulni megyek, de ma már ha fizetnének se mennék vissza a városban. Elõnye: Zöld tájvédelmi körzet, szomszéd csak az utca túl oldalán van, õt se látom sokat, jobbról búza, balról mezõ, a távolban kis házak, hátrafelé mezõ erdõ csati part. Egy vegyes falazatú házikóm van nagy 1400-as kerttel, tyúkóllal. Nagy csend, jó levegõ, a faluban kedves emberek. a falurészben kb 15 perc sétányira 1 kis vegyes bolt, ahol mindent meg kapok. Hátránya: 2, 5 km gyalog a falú, ahol a posta, nagyobb bolt és a busz megálló van, nyáron a melegben télen a hidegben nem annyira kellemes, de azt hiszem ennyi.
"mit értesz tanyának? falu is ide tartozik?" Rohadtul nem ugyanaz a 2 kisfiam!
Engem is vonz hogy tanyán éljek, de született pesti vagyok. Ezért félek belevágni. Bár alapvetõen aszociálisak vagyunk feleségemmel, szóval az emberek tuti nem hiányoznának, csak a munkába járás, bevásárlás, ügyintézést, meg a biztonságot érzem problémásnak. Illetve én tuti építkezni akarnék, külterületen hogy lehet építési engedélyt intézni lakóingatlanra? Hogy lehet ez a bejelentett lakcímem? Nem akarnék forgalmas út közelében lakni, meg nem akarnám hogy körbe szántsanak. Hogy mûködik ez? Sajnos se földtúráshoz, se állattartáshoz nem értek.
nem tudom. :DDD
A kérdező hozzászólása: A falu az falu, a tanya az tanya. Nem tudod a különbséget?
Krill! Mi úgy építkeztünk, hogy nekünk csak bõvíteni kellett a házat. De a szomszédunkban egy régi tanya volt, házszámmal(ez a legfontosabb, úgy egyszerûbb és lakóházat építhetsz rá, mit a miénk is) és arra kértek ugyanúgy építési engedélyt(terveztették stb) mit belterületen.Semmivel sem volt másabb, ugyanúgy kijöttek ellenõrizni stb... Víz fúrt kútból van, az helyfüggõ, hogy milyen mélyen.Nekünk 70 méteren van a kutunk, soha nem volt vele gond, elvileg iható minõségû a víz, bár mi csak forralva isszuk.Egyáltalán nem vasas, nem gázos stb... Automata hidroforral van megoldva a vízellátás, minden megy róla: fürdés, bojler, mosó és mosogatógép is természetesen, nem lehet észre venni, hogy nem a hálózati víz. Ha van vized és zárt rendszerû aknád(már ez feltétel, régen még jó volt a téglából körberakott is) és fûtésed akkor akkor megkapod a lakhatásit és ennyi.Nem bonyolultabb, mint belterületen építkezni. Neted, tv-d ugyanúgy lehet, nem leszel "bezárva". Én azért várostól max 10 kilométerre vennék tanyát, mert én busszal járok és így gyorsan beérek(10-15 perc)Nekem fontos volt, hogy közel legyen a buszmegálló és a köves út és ne kelljen a sarat vakarni a cipõrõl. Nagyon nézz szét, ha ilyenben gondolkoztok, nagyon nagy különbség van tanya és tanya közt.Sok sikert!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Valamikor valóban problémásabb lehetett tanyán élni, hisz nem volt megfelelõ közlekedés és kizárta magát szinte a városi életbõl. De amikor mi költöztünk tanyára, volt gyakran buszjárat de volt már gépkocsi is. Ha valakinek a génjeiben van a természet az állatok szeretete, akkor boldogulhat. Nyilván való hogy nem lehet azonnal fejest ugrani és mindenbe befektetni, de apránként fel lehet fejleszteni persze annyira amely munka mennyiségben, pénztárcával mi elbírunk. Ma ha valaki tanyán, falusi helyen él, már a város nem elérhetetlen. Én a tanyáról bejártam színházba, sõt az operaházba is elõadásokat nézni, sõt akkor festegettem a legtöbbet- kimentem a természetbe és a legszebb tájképeimet akkor festettem-- a rendszer váltás után kiutaztam Kanadába valakit meglátogatni, magammal vittem a képeimet és nagyon sok pénzt kerestem vele. A döbbenetes csak az volt az egészben hogy magyar táj és tanyavilágról szóló képek voltak, de nem a kint élõ magyarok vették meg, hanem a lengyelek !!!!- mert hasonlított az elhagyott lengyel tájakra és tanyákra! Hányingert kaptam a magyaroktól, mert amikor összejöttek (voltak vagy 100 körül) csak a zabáláson és az iváson járt az eszük, na és teleaggatták magukat arannyal, bizsuval egymást hülyítve dicsekedtek-- közben olyat is láttam elõtte aki faháznak a szuterén lakásában lakott. De minden ujjára gyûrût pakolt a mar..ája! Komolyan mondom az itthon legelészõ állataim emberibbek voltak...
Tanyára költözni, nagyon nagy felelõség. Ha egy év után megbánod, már nincs, vagy csak nagyon nehezen van visszaút. Elsõ látásra romantikusnak tûnik a csend, nyugalom, sok állat, lehetõség az önfenntartásra. Mikor az ember belevág, akkor szembesül, hogy mennyi pénzbe van kialakítani úgy, gogy meg lehessen élni belõle (20-végtelen millió) és iszanyatosan sok munkával. Munkahely melett nem nagyon lehet. Általában probléma a bejárás munkába, gyerekeknek iskolába, stb. Nem hátrány, ha van szakértelmed is, mert ha menetközben tanulod meg a mezõgazdálkodást, az sokba és sok kellemetlenségbe kerül majd.
Én azon a véleményen vagyok, hogy attól függ, kinek mire kell a tanya.Ha úgy, mint nekünk, hogy jó helyen akar élni, dolgozni is el akar járni és nem ért az állatokhoz és nem is akar állatokat akkor nem kell hozzá befektetési alap, csak a ház ára. Ha földdel akar foglalkozni és állatokkal, oda már tetemes mennyiségû pénz és nem utolsó sorban szakértelem is kell és nyilván bele is lehet bukni, ezt nem kétlem. Azért a mai világban már nem olyan a tanya, mint régen: hozzánk is házhoz jár a posta, meg is szüntették a gyûjtõpontos kézbesítést.Ez nagyon nagy dolog szerintem.Ezen kívül tényleg lehet mindened, mintha faluban laknál, ugyanúgy.
Régen éltem ám tanyán, igaz az nem teljesen mondható tanyának mert baromi közel volt a város szinte a szélén voltunk kb 3 perc volt gyalog és már bent voltunk. Nekem végül is tetszett mert voltak állatok, nyugi volt, meg friss volt a levegõ, csak néha unalmas is volt ez. Szüleim sem szerették annyira de ez egy örökölt terület volt bár megvolt mindenünk de a munkába járás meg nekem az iskola picit nehézkes volt mert sokat kellett gyalogolni még a buszoz is. meg voltam már oylan tanyán ami teljesen elvolt zárva ott csak autóval meg lovon lehetett inkább eljutni a szomszédig ha nem akartunk 20-25 percet gyalogolni bár jó volt az út szépen járható volt de nekem az nem jött be a túlzott egyedüllét meg ha valami gond van akkor szinte semmi sincs közelben.
Én tanyán élek a férjemmel.Babánkat április végére várjuk. Részemrõl szükségmegoldásnak indult a dolog, akkor még nem tudtam milyen jó és mennyivel kényelmes lehet egy tanya egy belterületi háznál. Hitelem volt az elõzõ házra, jobbnak láttam megszabadulni tõle, amíg tudtam fizetni.Maradt 2 millióm, abból kellett valami lakhatót venni, ahonnan el tudok járni gond nélkül dolgozni és nem szakad ránk :-) Az elõzõ lakóhelyünktõl 40 kilométerre, út mellett találtam ezt a házat, interneten.Elsõ látásra bele szerettünk: 3 nagy szoba, kész fürdõszoba, nincs rengeteg ótvar régi épület, nincs a közelben senkinek nagyobb állata(kutya-macska a maximum) és körbe van kerítve teljesen. Szomszéd közel van, tanyasoron lakunk, busz 5-7 perc gyalog, kisváros 7 km.Mûködött a mobilnet a laptoppal(akkor még hûségnyilatkozatos volt, ezért fontos volt, azóta mikrohullámú netünk van) Egy hátrány volt: nem volt garázs.Azt építettünk és mára már tökéletes családi ház.A tetõteret nincs pénzünk befejezni, majd talán egyszer. Pozitív, hogy itt fûthetek gázzal vagy a kazánnal is, van pénzem tüzelõre, nem fagyoskodok, mint az elõzõ házban. Megtehetjük, hogy gyerekünk legyen, az elõzõben a hitel miatt nem lehetett volna talán soha. Nem kell nagy valamire gondolni, egy 35 négyzetméteres városszéli/8 km/ kis ház volt még 33 év hitellel. Járhatok autóval, ha akarok, járhatok biciklivel is, nem kell a sár miatt aggódnom, mint az elõzõ háznál.Használhatjuk nyáron a medencét, végre fel tudjuk tölteni vízzel. Régi házamnál sem volt közvilágítás, itt sincs, ez nem mérvadó.Számomra nincs negatívum, nagyon jó helyen lakunk egy újszerû házban.
50 évesen lehet hogy jó de egyébként ha van lehetõség másra akkor kétlem hogy jó lenne
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én szeretnék tanyán lakni. :) Már voltam tanyán, és bejött. :) Jószágot szeretem, növényeket is, nem vagyok egy társasági ember, és inkább elzárkózok, mint hogy hú de sokan körül vegyenek. Elég magamnak való vagyok, de azért az olyan emberekkel, akiknek nem csak akkor kellek, ha nekik kell valami nagyon jóba vagyok. De szal nem ilyen legjobbarát, csak jóba vagyok. De amiért jó, hogy nincs forgalom, nincsenek emberek, de annál több természet van, állatok, és nem eszed a sok mûkaját, mert mindent megtermelsz magadnak. Ha földed is van végképp. Ha sok földed van meg is élsz belõle. Nem is rosszul! :) Úgyhogy nem rossz dolog az. Persze ha valami baj van, akkor késõbb ér oda a segítség is, és egy szívinfarktusnál vagy tûznél ez életveszélyes. De én inkább élnék ott, mint itt a városba. Pedig ez egy falusias város, de a környéken szinte csak nekünk van nagyba jószág. Elvétve egy-két disznó, meg pár tyúk. Na nálunk aztán van minden, kecske, birka, ló, baromfiból mindenféle, nyúl, stb. És ha tanyán laknék, akkor még több lenne mindenbõl. Meg ott már lehetne tehén is, mert a kecsketejért nem vagyok oda. Már csak egy jó asszonyt kéne kifogni, mert a maiak 99, 9%-a a kutyán macskán kívül más jószághoz hozzá se nyúl, mert büdös. A kopasztás meg azt se tudják mit jelent. Ez a fogalom náluk a férfiak lenyúlását jelenti. Úgyhogy ha találnék abból a 0, 1%-ból egyet magamnak, akkor de jó lenne! :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tanyán nõttem fel - amolyan "igazi" tanyán, konkrétan gyûlöltem. Nem volt gyerektársaságom, a környékben csak idõs emberek laktak. Semmilyen programot nem csinálhattam soha, folyton segítenem kellett otthon: tavaszi szünetben a gyümölcsösben, nyári szünetben a földeken, téli szünetben és egész évben folyamatosan az állatok körül - se gyerektársaság (iskola után azonnal irány haza, nincs "csavargás" a többiekkel), se tábor, se nyaralás (elmúltam 20 éves, amikor elõször eljutottam nyaralni). Esõ után térdigérõ cuppogós sártenger (úgy mentem iskolába, hogy amikor kiértem a "kövesútra" elõször levakartam a sarat a csizmámról... mit mondjak, egy élmény volt. A tanyasi életben az talál esetleg némi romantikát, aki egyébként nem ott él, max pár napra látogat oda.. vagy aki annyira nincstelen, hogy odakényszerül és magát nyugtatgatja vele, hogy még jól is érzi magát.. vagy épp az ellenkezõje: van elég pénze így nincs bezárva a tanyára, csak aludni meg néha bográcsozni jár oda, egyébként az élete máshol folyik. Én alig vártam, hogy elköltözhessek. Azóta éltem nagyvárosban, kisvárosban is, de SOHA, SEMMI PÉNZÉRT NEM KÖLTÖZNÉK VISSZA!! A tanyasi élet
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tudjátok a mostani gazdasági helyzetet tekintve, a munkanélküliséget vagy a minimál bért nézve, bizony egy család esetében értelmesebb ha tanyán él- út közeliben ahol busz is jár - mert akkor bejárhat dolgozni, ha van beki persze állása... ugyan akkor a tanyán tarthat állatokat és ültethetnek élelmiszernek való növényt, gyümölcs fákat. Még mindig biztosítottabb a megélhetésük, mint egy városban egy panelba elbújva fillérekbõl kuporgatva vagy hasonlóan egy faluban 150-180 szögöl méretû telken ahol még egy pár darab csirkének való szemest is meg kell venni. A tanyasi élettõl még az egyik szülõ dolgozhat munkahelyen, de sok családban vannak idõsebbek is akik felügyelhetik amíg a többiek dolgoznak-- aztán együtt vagy alkalmi segítõkkel mindent ellehet végezni, de biztosított a munkahelyi-jövedelem, az élelem és az eladott felesleg termékek értéke is. A rezsi olcsóbb, az élelem biztosított--- több pénz maradna félretenni. Ha én újra kezdhetném gazdálkodó birtokos lennék, alkalmi segítséget, vagy állandó bérmunkást mindig lehetne kapni.
mit értesz tanyának? falu is ide tartozik?
Hátránya akkor van a tanyasi életnek ha jársz dolgozni, és télen sz.r az út, idõ, mint most is jelenleg. De tanyán van a legjobb nyugalom, és aki szereti annak elõny, aki a nyüzsgést szeretni annak biztos nem fekszik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem van városi lakásom, faluszéli szomszédmentes parasztházam és egy tanyám is. Kizárólag az utóbbit akarom megtartani. Miért szeretem a tanyát? Nincs rezsi, fa van bõven, még a kerben is égetnem kell el gallyakat minden évben. A víz a fúrt és ásott kútban jobb a palackozott ásványvíznél is és ingyen van. Csend, nyugalom, természet, tiszta levegõ. Nincs idióta szomszéd aki például panelban 3 kutyával él amik egész nap ugatnak, mivel az olyan mazochista baromnak nem elég a kizsákmányolás, hanem még ezzel is fokozza saját és mások kínjait. A tanya lelki erõvel is feltölt. Nem csörög reggel a vekker, akkor kelek amikor felébredek. Tanyán a magam ura vagyok. Miért nem szeretek ott élni? Mert távol a legközelebbi vásárlási lehetõség, ha netán kell valami. Vagy mert mérsékelt égövön van és nem örök nyár vidékén. Más hátrányát nem látom.
Csak a számok nyelvén: egy szar panel árából -5 tanyát lehet venni, de ugye elég egy is, tehát ki lehet csinosítani, lehet jószágot venni, s párna alá tenni. Szerintem ez elég érv...
Azt akartam írni: "3-5 tanyát", csak a hármas lemaradt...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hasonló véleményen vagyok. Én Pesten születtem és éltem. Aztán leköltöztünk a férjemmel 48- 63 éves koromig tanyára. Sokkal jobban szerettem ott élni mint bárhol. Ott láttam elõször élõ állatokat erdõt és nagy térségünk volt növényekkel foglalkoztam és szakkönyvekbõl minden állatot tartottam a lovon kívül. Nagyon szerettem az állatokat. Az benne pláne, hogy a férjem aki vidéki városban nõtt fel és látott elõtte tanyát, õ akart mindenáron tanyára költözni. Aztán kiderült irtózott és még félt is az állatoktól, különösen a szarvasmarhától-- holott növendékekként vettük és neveltük fel. szóval eltelt egy pár év és egyfolytában menekült volna innen vissza a számára védett városi lakásba! Nagyon sajnáltam hogy el kellett jönnünk a tanyáról és be egy társas emeletes házba ahol az elsõ hónap után majd nem megvertem a felettem lakót, mert a kamasz gyerekeit a lakásban engedte labdázni hiába kértem ne tegye amikor lent van az épületekkel körbezárt játszótér. Két évig bírtam elviselni hogy alattam felettem és mellettem is laknak. aztán kertes-házat néztem és odaköltöztünk. azóta itt lakunk kertes házban- de a kertet a csirkéket ez évben libákat is, csak én gondozom. De ha rajtam múlna visszamennék tanyára-- az egyik unokám is ilyen Õ állandóan tanyáról, birtokról álmodozik a másik unokám pedig városi lakásról. szóval azt gondolom születni kell mindenre valahol mélyen a génekben van az hogy ki hol érzi hol magát.

Vidéken mennyi önerő szükséges ház vásárlásához?

Csongrád megyében, néhány ezer fős kis településen szeretnék házat venni, érdekel hogy mik a feltételek.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Az ingatlan jelenlegi piaci ára, a kereseted-keresetetek. (Az értékbecslõn elég sok múlik.) Az ár a kölcsön összege és az ingatlan értékének aránya.
A bankok nem tesznek különbséget vidék és város között a hitelnél.
A kérdező hozzászólása: Mondok egy példát. Keresünk ketten 300k-t havonta, a ház mondjuk 6M ft...
ma 21:06 Nem a ház értékérõl van szó, hanem az önerõ összegérõl, amihez hitelt akarnak felvenni, hogy vegyenek egy házat. A hitel pedig nem földrajzi helyzet függõ.
De, igenis hogy tesznek, abban az esetben, ha bedõl a hitel hogyan értékesíti az ingatlant? Bp II. kerület és Piripócspuszta alsó szted ugyanazon elbírálás alá esik?

Egy Szíriai fickó érdeklődik a házunk iránt, mit tegyünk?

Kb 2 hete tettük fel a hírdetést az ingatlan . com -ra és egy szíriai fickó írt nekünk hogy érdekelné. Elvileg orvos, azt állítja hogy a vörös keresztnél dolgozik és érdekli a ház. Könyörög hogy segítsünk neki. Mert elvileg a szíria <-> amerika háborúkban meghalt a bátyja aki aranykereskedő volt, és most van 8.9 millió dollárja. Elvileg azonnal megvenné, és küldené a pénzt, és pár héten belül egy vöröskeresztes géppel eljutna Mo.-ra. De telefonálni nem tud mert hogy a U.S. blockolja a telefonhálózatot szíriában.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Igen nyilvánvalóan az USA blokkolja a telefonhálózatot Sziriában...., a netre napi szinten kerülnek fel videók Sziriából és nem tud telefonálni, van 8.9 millió dollárja és még minidig Szíriában csücsül, életszerû a dolog. Most nézem elvileg vannak menetrend szerinti járatok Sziriába/ból...
Nem fog õ nektek pénzt kukdeni habem majd kérni mert épp megakadt az ügy..ezer éves trükk
Ez tuti, hogy nem lehetséges, mert a vevö minden adatára szükség van. személyi stb... a másik kérdés, hogy ingatlant vehet-e olyan aki nem eus országból jön? A harmadik, hogy ki az aki közzé teszi azt, hogy mennyi pénze is van.... Ami fura, hogy foggalmam sincs mit akarhat, mert eleve az adás vétel ö nélküle nem is lehetséges, és ha ti hozzátok az ügyvédet akkor az mindent legálisan csinál. vagy is egyedül ö veszíthet ebben. Talán tényleg igaz és azt gondolja, hogy van pénze vesz egy ingatlant az eu területén és akkor talán könnyebben ide tud jönni. ìrd meg neki, hogy az ö személyes ittléte nélkül Mo-n nem megy az adásvétel. Jöjjön ide és nyélbe ütitek az adásvételt.
"attól félünk hogy lehet az egész kamu" AZ !!!
Tuti kamu. Már alapból az legyen gyanús, hogy miért meséli el a fél életét nektek, amikor csak egy házvételrõl van szó? Miért dörgöli az orrotok alá a pénzügyi helyzetét? Miért könyörögne, hogy segítsetek neki, amikor elvileg a ti érdeketek lenni eladni a házat? Hülyeség és sántít az egész, ahogy van... Ne menjetek bele, találjatok ki valamit, amiért részére a ház nem eladó. Tök mindegy mi a célja, fölösleges találgatni is. Ne menjetek bele, avagy jöjjön ide, ti viszitek az ügyvédet és a szerzõdést, ha a kezetekbe adja a pénzt és aláírtatok, akkor elköszönhettek egymástól és kész.
szakítsátok meg vele a kapcsolatot...
Ha hozzáfér az internethez tud skype-olni. Tehát fel tudna hívni a neten keresztül. Szóval ez a duma bukott. Valószínû, hogy magyar az illetõ, aki ismeri a magyar ingatlanpiac helyzetét és olyan eladókra vadászik akiknek gyorsan és nagyon kell a pénz. Van akik évekig árulja a házát, és elveszti a realitás érzékét egy ilyen vevõjelölttõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönök minden választ és segítséget, vissza se írunk akkor neki. :)
" U.S. blockolja a telefonhálózatot szíriában. " De az ingatlan . com-ot nem blokkolja ... :) És utalni se tud ... A világ bármely részén van western union, 8 perc volt eddig a leghosszabb utalási idõ amit várnom kellett a pénzre.
Ez egy regi trukk, szinte biztos, hogy nem is sziriai, csak most epp ott van problema, kamu, majd lehet elkuld vmi hamis banki papirt, vagy esetleg, vetel elott, megker, hogy kuldj neki, egy xy osszeget mert vmi kozbejott, majd ha megkapja eltunik, altalaban az ilyesfele netes csalasok mogott nigeriaiak allnak, ha nem is mindig, de legtobbszor afrkiaiak.
Nagyon vigyázzatok, mert lehet, küld ügyvédet, és azt hiszitek, akkor legális az ügy. De már sajnos az ügyvédekben sem lehet gondolkodás nélkül megbízni. Vöröskeresztnél szerintem nincs is fizu, azok "csak" jótékonykodnak, bele ne keveredj valamibe. Majd megveszi más.