Sport, mozgás -Kerékpározás - 4991 db

Bringázás budapesten. Mit rontok el?

Bp-re járok bringával nem olyan régóta. Eddig akár hányszor voltam bent mindig volt valami problem az autósokkal. Egyik esetben sem voltam hibás (akár elmesélhetem egyenként de jobb ha elhiszitek) de inkább az zavar hogy hallom hogy ha eleget kerózol forgalomban egy idő után egyre több dolgot átlátsz majd és egyre több lehetőség közül választhatsz, mit merre hogyan meddig. Ez így is van mégsem merek új dolgokat kipróbálni mert ha nem egyedül hajtókar valahol egyfolytában fosok. Csak azért nem reszemrol le a bringát mert minden más csak rosszabb.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); amúgy nem vagyok kezdõ. azt kérdeztem mit rontok el? mivel most nagy divat a bringázás nem szeretném elrontani ennek a hírnevét az autósok szemében. ezért megpróbáltam együttmûködni velük nehogy kialakuljon két oldal köztük pedig ellentét. de rohadt nagy csalódás, miután már megtelt a hócipõ... amúgy hajrá azzal hogy általánosítjátok az autósokat hogy jófej meg megáll. mindegyik más. konklúzió: lehet hogy sok autós figyel, megáll, stb de könyörgöm, elég egy. a temetõ meg tele van olyanokkal akiknek elsõbbségük volt. nem a KRESZ (:D) fog megmenteni. szóval ma mentem soroltam, elõztem, jobbról, balról mentem kocsisorok között, átmentem rengeteg piroson, mentem 3sávoson, mentem szembe sávban (mindezt féktelen keróval) adódott problémák száma: 0. konklúzió: akár keresztezõdésen is átmehetsz piroson ha átlátod a helyzetet. valójában ennyi. kiszámítod a vonalat és MAGADRA hagyatkozol, nem a kreszre. a kresz egy ketrec, ha a buszsávban kell mennem akkor ott kell mennem és kész, az hogy megszegi valaki, bejön egy busszal és letol, majd megáll a satírban az mi? amit mondok azt értsd úgy hogy mindent te vállalsz be, ha bármi baj történik te vagy érte a felelõs, ha kinyírod magad hát kinyírtad magad. és ennek függvényében menj végig a városon úgy ahogy te magad elkerülheted a problémákat, azzal hogy nem tartod be a retkes kreszt csak bõvíted a 'B terveid'/lehetõségeid számát egy adott helyzetben. a láthatóságiról meg ennek függvényében az a véleményem hogy az hordja aki veszélyben érzi magát és logikusnak tartja hogy segít rajta. én pl fogom, mert vannak kivilágítatlan szakaszok pestmegyében ahol gyorsan mennek a kocsik, de pl városban nem. A válaszomat megtaláltam, leírtam mint különvélemény. nem kell vele egyetérteni, ha esetleg jönnének az okosok meg errorkahun klónajai az nagyon csúnyán nem érdekel, nem fogok ide visszanézni.
"jobbról elõztem ahogy szabályos" nah itt kezdõdnek a gondok... jobbról nem elõzünk soha...
Egyrészt Budapest nem nagyon alkalmas a biciklis közlekedésre. A járdán eleve nem lehet, és zavarod is a gyalogosokat, az autók között életveszélyes, és õket is zavarod. Lehet vitatkozni azon, hogy ez jó-e vagy nem, de ez a helyzet. Másrészt meg a biciklisek hajlamosak nagyon lazán (vagy inkább sehogy...) értelmezni a KRESZ-t: ha nekik az a jó, akkor a zebrán áthajtanak, átmennek a piros lámpákon, szlalomoznak az autók között, feltartják a buszokat... Így nem is csoda, hogy mindenki utálja õket már.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A gyalogosok és az autósok még mindig jobban betartják , mint te. Eleve , mit akarsz te? végigolvastam, vicc vagy ember ! És pont az ilyenek miatt van az , hogy lenézik a bringásokat, kimentek mindenféle kresz ismeret nélkül a vakvilágba, mentek árkon-bokron , és mindenki köcsög meg szemét, aki az utatokba kerül, közben pont ti nem tudtok közlekedni. Az a pár ember is, aki rendesen közlekedik biciklivel, azis mindenféle baromnak , kivan kiállva , mert a hozzád hasonlók rányomják a bélyeget. A jogsisok között is vannak közveszélyesek, de aki kocsiban ül , átesett valamilyen kresz vizsgán, tanfolyamon, és nem jobbról elõzget :) Meg majd kilehet állni egy lámpa mellé, és lehet nyugodtan számolni hány autó és hány biciklis megy át a piroson. Vagy mikor ott a bicikliút, de mégis egymás mellett tekernek és egy egész sávot elfoglalnak, mega buszsáv közepén kavar, mögötte meg 4 busz nem tud haladni a reggeli csúcsban csak azért , mert Õ azért se fog bemenni a bicikliútra ! Én amíg nem volt jogsim, sokat bicajoztam, de kocsiba ülve más, most már én is megértem, mért utálja mindenki a bicajosok nagy részét.
A kérdező hozzászólása: Kb másfél hónapja volt az elsõ incidensemnél rámnyitottak egy ajtót, jobbról elõztem a kocsisort ahogy szabályos. Tegnap a busz és bringasávban mentem amikor egy kisbusz letolt a járdáig elképesztõ gyorsan alig tudtam lereagálni, mert ki akarta tenni a haverját a nagyi palacsintázója elõtt (kicsit neki is mentem). A két eset sok hasonlót keretez, ilyenekre gondoljatok. Erre hogy lehet egyáltalán felkészülni. Amit nem éreki hogy látok embereket cikázni az autók közt és õk minden nap mennek (pl futárok) szóval tuti meg lehet valahogy oldani hogy ne legyen bajod. A kérdés hogy hogyan?
Nem értelek. Már miért volna önkínzás a láthatósági mellény? Súlya alig van, nem melegít, nem izzaszt, jól szellõzik -- jó, nem nyújtok benne esztétikai katarzist, de akinek nem tetszem, az nem néz.:-)) Egyébként persze, van ilyen mez meg esõkabát is, csak éppen 4-5 számjegyû összegekért. A mellényt meg kemény 200 Ft-ért vettem, több mint egy éve hordom, és még nincs semmi baja: nem fakult ki, nem bomlik, nem szakad -- nekem tökéletes. Rosszat mindenesetre nem tesz.
Sok az idióta autós, ne csodálkozz. Egyáltalán nem tolerálják sokan a bicajosokat. El kell fogadni. Nekem is sokszor van velük problémám mert nem adnak elsõbbséget, aztán meg még nekik áll feljebb. Ha nyugodt vérmérsékletû vagy, akkor csak vegyél egy nagy levegõt és nyomd el magadban, ha nem, akkor meg csapd meg õket nyugodtan.
[link]
2008-2011 között napi szinten ingáztam bringával Bp-n az autók között országútival, ameddig betartottam a kreszt soha nem volt gondom... persze van néhány autós akiknek nem lehet értelmezni a tetteiket, de ezt a békát le kell nyelni...
A kérdező hozzászólása: Ja és nem autók közt cikázásról van szó hanem normál közlekedésrõl. De ugye ha cikázni lehet biztonságban akkor simán gurulni is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "jobbról elõzni tilos, aki jobbról elõz az elõbb utóbb meghal, ha lenne jogsid és vezetnél tudnád is, hogy kocsiból legkevésbé figyelsz jobb/hátra..." baromság, de legalább ne akarnál kioktatni másokat a kreszrõl, ha fogalmad sincs róla: Csak jobbról szabad elõzni a) azt a jármûvet, amely a balra bekanyarodási szándékot irányjelzéssel jelzi és az úttesten a 31. § (1) vagy (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen helyezkedik el; b) azt a villamost, amely az úttest közepén - egyirányú forgalmú úton az úttest bal oldalán - levõ pályán közlekedik. (5) Jobbról is szabad elõzni a figyelmeztetõ jelzést (villogó sárga fényjelzést) használó jármûvet, ha a vezetõ meggyõzõdött arról, hogy ezzel a többi jármûvet és a gyalogosokat nem veszélyezteti. 2010 óta pedig motoros(nem tudom mely típusok) és kerékpáros elõre mehet az álló kocsisor között, a jobb oldalon. "ja igen, a válasz a saját kérdésemre: azt rontottam el hogy hagytam magam bezárni a kresz ketrecébe. (ami nem lenne probléma ha mindenki bezárná magát. nem mondja nekem senki hogy a gyalogosok vagy az autósok betartják)" többnyire egyetértek. persze nem kella bal oldalon szembe menni a forgalommal, éjszaka kivilágíytatlanul, de nem szabad elfogadni a kresz alapelvét, ami a bizalom, nem szabad bízni. farkastörvények vannak, az a szabály, hogy aki nagyobb, annak van igaza. onnantól kezdve, hogy a rendõr sétálgat velem szemben a bicikliúton, rendszerint a gyerekeket tipegtetik a bicikliúton, és kb az összes gyalogos ott jár, a biciklis meg a járdán, szembõl rád kanyarodik az autós, nem igazán érdekel a dolog, nem is kívánok részt venni benne. annyi a titok, hogy körbe kell nézni, és ahol csak esélye van annak, hogy szabálytalanságból elüssenek, ott ne közlekedj. bunkóság, de ha veszélyes a forgalom, inkább járdázz, mellesleg ezt a bunkóságot támogatja a kresz is belemagyarázós módon (forgalom, útminõség). annyi a lényeg, hogy ne száguldozz a járdán, ne üss el senkit. ha figyelmes és óvatos vagy, akkor nem valsózínû hogy az öklket rázzák majd feléd. eleinte zaavrni fog, mert "te tisztességes ember vagy", de hozzá lehet szokni hogy ebben az országban mindenki javaslatnak értelmezi a szabályokat. hiába közlekedsz szabályosan, ha nem vesz észre az autós, mert pl olyan mint az okoskodó hozzászóló, aki a kreszt sem ismeri - nem fog számítani rád.
jobbról elõzni tilos, aki jobbról elõz az elõbb utóbb meghal, ha lenne jogsid és vezetnél tudnád is, hogy kocsiból legkevésbé figyelsz jobb/hátra... mindkét általad említett helyzetben ott voltál ahol semmi keresnivalód nincs a forgalomban, egy auto jobb oldalánál... a cikázó bringafutárok ismerik a kresz szabályait, ha épp meg is szegik a haladás érdekében, tisztában vannak vele mit csinálnak, ellenben veled, aki ön és közveszélyesen öngyilkosjelöltként "haladsz" tessék elmenni egy kressztanfolyamra, vagy vedd meg a könyvet és tanúlmányozd azt, mielõtt valakit lecsuknak a halálod miatt amirõl nem is õ tehet...
a mellényt felesleges önkínzásnak tartom de néhány ezer ft lehet venni szintén láthatóságis mezt/bringás felsõt/esõkabátot ami jól is néz ki:)
A kérdező hozzászólása: ja igen, a válasz a saját kérdésemre: azt rontottam el hogy hagytam magam bezárni a kresz ketrecébe. (ami nem lenne probléma ha mindenki bezárná magát. nem mondja nekem senki hogy a gyalogosok vagy az autósok betartják)
A kérdező hozzászólása: hát márpedig pár éve lehet sorolni jobbról... ne idegesítsetek... amúgy a kreszhez meg annyit (:D) hogy az eddigi problémáknál MINDIG AZ AUTÓS SZEGTE MEG A KRESZT és elkerülhettem volna a problémákat ha MEGSZEGEM A KRESZT, a cikázó futár akit meg néztem tegnap szintén MEGSZEGTE A KRESZT... mindegy fosok rá, megyek úgy ahogy logikus és biztonságos nem úgy ahogy a gedvás kresz elõírja nekem.
vicces, hogy felhozol 3 abszolút erõltetett kivételt és én okoskodok... a. a kanyarodó jármû amely már besorolt a felezõvonal mellé, jó esetben áll valószínûleg nem fog minket zavarni b. a villamos valószínûleg sem az ajtaját nem tudja rád nyitni, sem pedig nem fogja hirtelen meggondolni magát és befordulni eléd, persze megálló közelében máris tilos elõzni a villamost bármely irányból.. c. azt meg rohadtul óvatosan elõzöd, de ezeken kívül minden esetben tilos jobbról elõzni, Ráadásul jobboldalon holt tér van, aki ezt tagadja, az még életében nem vezetett... Az elõre sorolás pedig még mindig nem egyenlõ az elõzéssel... de ha már paragrafusokkal dobálózunk egyáltalán nem húztam volna fel magamat, ha nem csak kiragadsz 2 bekezdést amelyikkel bizonygathatod az igazadat, hanem közvetlenül elõtte lévõt is értelmeznéd miszerint ez a 3 a kivétel minden más eset tilos: (3) Az elõzést - a (4) és az (5) bekezdésben említett esetet kivéve - BALRÓL kell végrehajtani.
Majdnem két éve közlekedem Budapesten biciklivel nap mint nap (télen is), és én éppen fordítva tapasztalom: hogy az autósok többnyire figyelmesek, figyelnek rám, lassítanak, elengednek, megállnak nekem ott is, ahol nincsen lámpa, többnyire még a BKV-sofõrök is türelmesek. Elvétve volt eddig csak incidensem, akkor is az esetek több mint a felében én voltam a hibás (nem figyeltem eléggé, vagy az adott pillanatban rossz döntést hoztam). Akikkel viszont igazán meggyûlik a bajom, a sok bambaságig figyelmetlen gyalogos -- és a többi biciklis. Akármilyen hihetetlenül hangzik. Természetesen levonom mindig a tanulságokat, és igenis áttanulmányoztam a KRESz-t (nincs jogsim, így magamra voltam ebben utalva), vannak rendõrségi oktatóvideók is stb. Az meg még ennél is természetesebb, hogy mindig (nappal is) hordok láthatósági mellényt, fényvisszaverõ szalagokat, a hátizsákomon fényvisszaverõ huzatot, a sisakomon, sárvédõmön is vannak fényvisszaverõ csíkok, a biciklin lámpák, prizmák, fényvisszaverõ csíkok, ahogy kell. (Ha ilyen borús idõ van, mint ma is volt, akkor nappal is kivilágítom a bicót.) Sõt, tartalék lámpákat és hozzájuk való elemeket is hordok magammal.
ne új dolgokat próbálj ki, bármit is jelentsen ez, hanem ismerd a közlekedés szabályait és tartsd be õket.
a sorolás lényege, hogy lassan haladsz az ÁLLÓ autók jobb oldalán csak abban az esetben, ha kényelmesen elférsz, és ha meggyõzõdsz róla, hogy az autósok látnak érzékelnek téged, nos ha szépen lassan haladsz ahogyan kell SOROLNI nem pedig ELÕZNI ahogyan azt elõször írtad, akkor nem fordul elõ az a probléma, hogy rányitják az ajtót, csak ha állat módjára suhansz... HomoHominiLupusEst te meg légyszíves ne szólj be, 100% biztos vagyok benne a válaszaidból ítélve, hogy tudsz magabiztosan közlekedni városi forgalomban, és nincsenek ilyen problémáid mint a kérdezõnek, mert nem kevered magad ilyen helyzetekbe...
Hát, ezek után akkor most már én se tudok mást mondani: jobb, ha az ilyenek elüttetik magukat mielõbb... Akkor legalább kivonódnak a forgalomból.
Na ezért van annyi gond a biciklisekkel, mert sokan ilyen buták, mint a Kérdezõ!
jobbrol eloztem..omg nalad nagy problemak vannak, az biztos..
"vicces, hogy felhozol 3 abszolút erõltetett kivételt és én okoskodok... " jó kedvedben hívd fel a kreszkönyvek szerzõit, hogy ne írjanak "erõltetett" kivételeket. a kifogásokra nem vagyok kíváncsi, tévedtél, neked ez fáj. senki sem állította hogy az elõre sorolás elõzés.
Én sokat bringázom Budapesten, de mindig figyelek rá, hogy ne menjek le az autók közé, hanem bicikliúton menjek végig. Ha nem vagy egy helyen az autósokkal, nincs semmi probléma. Van egy jó kerékpárút térkép a mozgásvilág oldalán, szinte bárhova el lehet menni úgy, hogy nem zavarod az autósokat.
a sorolás nem egyenlõ elõzés... elõzni tilos továbbra is...

Miért jobb a kerékpáros oldaltáska (pl. bagaboo típusú táska) mint a sima hátizsák?

Sok kerékpároson látom ezt a fajta táskát, oldaltáska, de mégis tökig be van húzva a vállpántja, így gyakorlatilag a nyakuknál van az egész... Mi értelme van akkor? A hátizsáknál jobb ez? Vagy csak szokás kérdése? Divatból hordják?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Miért? Jobb?
huuu.....apam te se voltal meg futar...:D a megrendelo pont les.z.a.r.ja hogy mekkora a taskad es hogy hogy viszed el a kuldemenyet..:D egyebkent igazabol divat sokkal paraktikusabb a futarzsak, mint amit a hajtipajti hasznal..anno nalunk is aki tehette inkabb beszerzet hasonlot a ceges bagaboo helyet.. ha jol megnezed 10xtobb bagaboo tatyot latsz egy bkv megalloban mint bringasokon..es nem csak most..:D
futárszempontból azért jobb, mert kisebb, és a megrendelõk nem tömik tele minden szarral, ráadásul nem kell levenned, ha ki akarsz belõle venni valamit. Pl én a lakatot is bele teszem kulccsal, és igy sokkal gyorsabb lakatolni. Ezek tök apróságok, de ha utánaszámolsz, heti, havi szinten egy csomó idõt megspórolsz.
Besz0ptad, mert az voltam. egyszer, egy kb 40 fokos nyári napon az egyik pesti jegyiodába küldtek. a cucc kb 40 kilós jegypapír tömb volt. Boci szemekkel mondtam a csajoknak, hogy sajna nem fér be. De beszólok a diszpécsernek. ki is küldték a spanomat, a hagyományos zsákkal... :D anyázott rendesen, én meg csak röhögtem... Ráadásul a szerencsétlennek bejött még egy sürgõs fuvar, és cipelte a dögnehéz zsákot vagy egy órán át, az év legmelegebb napján. mindezt kb 250 forintért.

Elromlott a bicajom, tudnátok segíteni? (többi lent)

MTB kerékpárról lenne szó, valamiért a lánc nem hajtja a hátsó kereket, hiába tekerem, csak forognak a fogaskerekek, a bicikli meg nem megy sehová...
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Nem a hidegtõl van. ha menetes , akkor a menet is megszakadhatott. Abból csere lesz.
Fagyott már nekem is le racsnim. Ha hidegben tárolod, próbáld meg melegbe vinni, nekem azóta se volt több baj vele. Persze valószínûbb hogy cserélni kell...
A kérdező hozzászólása: Nah, sikerült megcsinálni, kitisztítottuk, megolajoztuk és mûködik :)
bocs, elirtam, szoval racsnicsere..:D
A kérdező hozzászólása: Hát akkor megpróbáljuk ezt a tísztítás/olajozást, aztán hátha jó lesz.. Köszönöm mindenkinek a választ! :)
Hát így látatlanba nem tudok sokat mondani.Ha a lánc a helyén van és forog a fogaskerék de a kerék nem akkor ott nagyobb baj lehet vidd el szervizbe.
A kérdező hozzászólása: Komolyan a hidegtõl is lehet baja?? Am lehet, hogy nem ment tönkre teljesen, mert van amikor mûködik. Csak pl olyat csinál, h menet közben mikor abbahagyom a tekerést és csak gurulok, akkor úgy "kiakad" vagy mi, és utána mikor megint tekernék már nem hajtja...
Az lehet, hogy leragadnak a racsni fogai: alapos tisztítás (fõleg belül), árzsírozás. Ha elõtte megöntözöd olajjal és megjavul, akkor ez lehet a gond, vagy a beállítás. Ha az olaj sem segít hirtelen, akkor kopás is lehet, és akkor csere.
racsicsere......vagy lehet javitani is de nem nagyon erne meg...6os 7es racsnik 3-4e ft korul vannak.. ha viszont kazis agyad van komplikaltabb a helyzet..vagyis dragabb..

Mit tehetek, ha gyenge egy V-fék?

A történet röviden: trekking bicikli, nem épp utolsó V-fékkel (Artek Apse V-brake). Már gyárilag új korában se volt éppen erős a fékhatás, mely használattal tovább gyengült. Ezerszer volt beállítva, én is, a szerviz is állítottam. Állították a betéteket, a bowden-feszességet stb. A hatás kb az első fékezésig tart.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: alu-ez egy minõségi kerékpár ELVILEG minõségi felszereléssel
A fékkar milyen? Egy hajlékony mûanyag fékkar is okozhatja
A kérdező hozzászólása: mégis igaza lenne az öreg szakinak? ezt kipróbálom mert semmibe se kerül. egy ív durva csiszolópapír fillérekbe kerül. remélem ártani azért nem árthatok vele vagy igen? felni csiszolasa se arthat...
azert az artek egy eleg noname marka... bowdenhaz mien?..ha az is ien minosegi akkor az is gondot okozhat... felni csiszolasa se arthat...
trialos korszakomban flexetuk majd szurkoztuk a felnit hgy jobban fogjon a fek csiszolopapir egyaltalan nem art...
A kérdező hozzászólása: felmerül egy kérdés: játszom a gondolattal hogy a hátsó féket ahogy van cserélem (majdan) hidraulikus abroncsfékre. ha jól értem az abroncsfék mûködési elvét, akkor itt ismét probléma lehet a sima "csúszós" felni? vagyis, lehet hogy veszek egy drága abroncsféket ami éppúgy nem fog rendesen fogni a felni miatt?
Ha a fékrendszer hatékony, akkor a felni anyagával lehet a gond: kenõdõsebb alu., acél?. Ha csiszolás, az sem mindegy, hogy mennyire durván. Az abroncsfék régi megoldás: a gumiabroncsra fékez egy fékgumi, esõben nulla fékhatással. A másik a felnifék, aminek a fékfelületét megcsiszolhatod, ez persze érdesítést kell jelentsen, és nem vastagsági megmunkálást.
A fékbetéteket is csiszold meg egy kicsit

Megéri ez a Scott az árát?

Ilyen bicajt vettem,Németországban.1000 Euró volt az ára,egy kedvezmény volt rá a héten,így 699 Euróért megvettem.Remélem nem csináltam rossz vásárt..
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
csodálkoznék ha nem! :D
Megéri! :)
link?
A kérdező hozzászólása: Na, vagyok én egy ember...Bocs..Itt a link:[link]

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: A hátsó ment tönkre. Egy másikat rá akartam tenni, de a tárcsaméret nem igazán passzolt hozzá. Tárcsával együtt kell tárcsaféket venni, vagy ha lemérem lehet külön féket is?
A tárcsafékes bringánál nem számít hogy elõre kell vagy hátulra, de a tárcsa mérete annál inkább számít, mivel több fajta méretben van. Lehet 140, 160 180 miliméteres tárcsa. Pontosan neked mi is ment tönkre a tárcsaféknél?? fékbetét?? vagy maga a tárcsa?

Milyen márkájú villa való hozzá?

Vettem egy Dechatlon Rockrider 8.1 vázat, de nem tudom milyen villa való hozzá. Csak annyit tudok hogy Manitou, de semmi több...
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Miért vettél csak vázat ha nem értessz a biciklikhez? Egyébként 80-10mm-t mozogjon és merevségben vázhoz illõ legyen, szóval ne egy dirt villa.
Bármilyen ami megfelel a fejcsõhöz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat... Csak olyat szerettem volna, amilyet alapból raknak bele.
Alapbòl 100mm-es valò bele.De a 2009es 130mmes 302 RockShox Toraval volt szerelve.

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: 4-ért? annyiért nincs is. [link] 4000 fórintér???
A kérdező hozzászólása: mondjuk annál nagyobb divatmajmot el se lehet képzelni mint amikor vki egy kis sport kedvéért olyan biciklis cuccba vágja magát mintha a Tour de France-on indulna. egy kollegám (remélem olvassa ezt...) biciklivel jár dolgozni. végig a kocsik között jön kb 6 km-ert és olyan cuccba van, hogy Lance Armstrong nincs olyanba a versenyen. és a munkatársak (köztük én...) menõnek gondoljuk ezért? nem , egy komplett balf**nak nézzük, egy nagyzoló idegen tollakkal ékeskedõ idiótának és röhögünk rajta, hát ennél nagyobb divatmajom nem kell. hanem sportolni... ha nagyon divatmajom
Téli cipõt én is ajánlani tudom. [email protected] drágák, de én egy vékony zokniban eddig kibírtam benne. Nortwave-t sikerült féláron megcsípnem.
te hallod vagy is olyan hülye hogy zoknit veszel 4000 fórintér???
Sztem ha a cipõ nem szigetel rendesen, azon semmilyen zokni nem segít. Én téli bakancsban tekerek, és nem fázik a lábam, sima pamutzokniban sem.
inkább kamáslit vegyél, az 100%-ban véd
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nem adok neki nem 10 évet párat se ahogy cikázik a kocsik között a reggeli csúcsban csak idõ kérdése mikor gyakja telibe valamelyik kocsi. (és ha ez megtörténik megyek oda röhögni) úgyhogy neki nem lesz gondja az ízületei állapotával idõs korában az biztos. míg nekem lehet hogy lesz de legalább életben leszek. de véleményem tartom: ez az illetõ egy idióta. több a pénze mint az esze. olyan biciklije van, hogy az enyém árban belefér négyszer-ötször. és mire használja? egyszer elmentem velem "túrázni" 10 km-nél voltunk amikor kidõlt. "õ ezt nem bírja" én egy laza 60-as túrát terveztem volna, és olyan lájtosan tekertem hogy szinte szégyelltem magam. errõl ennyit. 10.15 év múlva még pontosan ezért lesznek épek az ízületei
nem divatbemutatóra jársz, hanem sportolni... ha nagyon divatmajom vagy akkor vegyél téli kerékpáros cipõt: Northwave Celsius GTX
A kérdező hozzászólása: az van. de olyan hülyén néz benne ki az ember.
hát hallod leszólsz egy embert azért mert egy sporthoz a hozzá illõ legpraktikusabb legodaillõbb ruházatot hordja, akkor nem õ a nevetséges hanem te... lehet, hogy neki 10.15 év múlva még pontosan ezért lesznek épek az ízületei miközben neked olyan reumád lesz, hogy a legapróbb idõjárás változástól is bexarsz a fájdalomtól...

Mi az a fixie?

azt tudom hogy valami biciklivel kapcsolatok
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
egy idióta magyar rövidítése a fixed gear-nek... lényegében az utcára kiélezett pálya kerékpárokról van szó... lényegében velodrome ban nincs szükség fékre, mert az csak plusz súly lenne sok hülye felelõtlen barom az utcai gépeken sem használ féket, különösen mióta a Premium Rush címû iszonyatosan gagyi film erre is neveli a fiataokat egy ostobenkó divatot teremtve... tény, hogy a pedál ellentartásával is meg lehet állni, de azt eléggé be kell gyakorolni, és még akkor is max 1-2 pedálállásban tudod megállítani a kereket és így is hosszú métereket "csúszol" megállás helyett, ami sok esetben = halál...
Sperseus, angolban, németben is így hívják a fixiket.
Mindkét nyelvterületen használatos a "fixie" szó is. Ha te nem hallottad még, azért nem engem kell leszavazni, tájékozódj. Ott a Google, bárki utánanézhet.
A kérdező hozzászólása: * 1., 3. :)
A kérdező hozzászólása: köszi 1., 2. szoval magyarul contrafékes?
Prosztósan mondva: örökhajtós!
NEM kontrafék! Ezt annyira nem szeretem, basszus mikor mesélek egy havernak fixis sztorit, másik meg megkérdezi, hogy mi az a fixi, elmesélem, hogy visszatartod a pedált és blokkolod a hátsókereket, és erre rávágja, hogy á, szóval kontrás! Nem! szabadonfutó nélkülvan rátekerve jobb menettel a cog (fogaskerék), és bal menettel a kontraanya. úgy képzeld el, mintha rálenne hegesztve a cog az agyra, tehát ha hátratekered akkor hátra mész vele, ha elõre, akkor elõre. Na már most mivel örökhajtós, 30-nál xy fordulatszámmal (áttételtõl függ) a skideléshez (fékezés, kerékblokkolás a lábbal, a hajtókart megtartva) 15x nagyobb erõt kell ellentartani, mintha pl csak kézzel megtekernéd és úgy nyomnád vissza a hajtókart
Hát szerintem neem :D A kontrásban van egy dobfékrendszer hátul, ami a hajtókar hátrafeszítése miatt fékez, de ettõl még ezek a kerók nem szükségszerûen örökhajtósak. Amennyire én tudom, itt maga a hajtókarra kifejtett ellentétes irányú erõ fékezi a láncon az agyra átadódva a kereket, ezért is trükkös egy kicsit megtanulni fixivel rendesen, effektíven fékezni megtanulni. De majd az okosabbak megmondják ezt neked.
fú most ne egy szón vesszünk már össze...
sperseus jol mondja, a magyar roviditese a fixi, angolban nemetben a fixi lehet fixed gear vagy fixed speed is..:D
beírod a keresõbe rengeteg fixis képet kiad
Ha jól tudom, olyan országúti (vagy nem tudom, hivatalosan hívhatom-e ezt országútinak), aminek egyetlen sebessége van, és nem tudsz vele mozdulatlan pedálokkal gurulni, mivel a nevében is benne van, hogy "fixed-gear", azaz nincs olyan racsni, mint a többi kerón, a hajtás mindig együtt mozog a hátsó kerékkel. Ezért sokszor fék sincs rajta, a pedálokkal fékezel, elöl opcionális, hogy legyen-e fékrendszer. Asszem ennyi, bõvebb infót biztos találhatsz, ha rákeresel, vagy ha szerencséd van és ráakad a kérdésre egy hozzáértõbb ember.

Mi a véleményetek erről a vázról?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
ja..azert ment csodbe mar egy jo ideje... de asszem a magellannak is az gyartotta a vazakat mint a caprine-nak (tian jin xiangjin enterprises) [link]
sok bringám volt életemben de a polarixem volt a kedvencem... nem a legjobb de én valamiért mégis azt szerettem legjobban
Inkább azt kéne tudni, hogy pontosan milyen célra kéne a váz... am meg h*lye kérdés.. magellan egyértelmû hogy márkás és jó dolgokat csinál...
jóféle trial váz
boxxert mar 25ert is kapsz, de egy fully vaz az nem kis penz..:D
tudod te mi az a trial?
nem b+, sose láttam még kerékpártsem
akkor dirt váz azt kész
csóró és a boxxer egy mondatban? :D
haaat van rajta iscg, meg 2.5os gummat is berakhatsz... meg fiatal es csoro koromban egy ideig boxxer duplavallassal dhztam, es birta..:D