Sport, mozgás -Téli sportok - 931 db

kérdésre adott válaszok
Álltalában a fogadásnál oda van írva, hogy pl Moszkva 1.35 hosszabbítással
A kérdező hozzászólása: Nem láttam, hogy tippmixen a hokinál oda lett volna írva, illetve egyik mai meccsnél sem.

kérdésre adott válaszok
Én olyan 5-6 évesen kezdtem és telt olyan 3 évbe (telente egy hetet síeltem síoviban és -suliban), amíg segítség nélkül, de természetesen szülõi felügyelettel le tudtam jönni a helytetõrõl az aljába, ami mindenféle pályát tartalmaz. Persze, a feketéket ki lehet kerülni, de néha a pirospályák is feketére buckásodnak vagy jegesednek. :) A kiskorban elkezdett síelés viszont nem ugyanolyan, mintha felnõttként kezded, mert a kicsiknek sokkal kisebb a "félelemfaktoruk" az eséstõl, mivel közelebb vannak a földhöz. Egy ismerõsöm példáján tapasztalva, felnõttként a legnehezebb elhinni azt, hogy nem fogsz meghalni, ha oldalirányban elindul a léc, és nem válsz egy megállíthatatlan bombává, ha csúszni kezdesz. A síparadicsomokban nagyon jó felnõttoktatás folyik, talán egy szezon alatt is sikerülhet biztonságosan megtanulnod. Érdemes meglátogatnod. ;)
Én ovisként szeptember elejénkezdtem síiskolába járni, télen a Chopokon a fekete pályán lejöttem. Viszont addig minden szombat-vasárnap mentünk a síiskolába.
Ha van rà lehetõséged még elõtte menj el néhàny alkalommal oktatàsra. Ha nincs, akkor is javaslom, hogy a sìelés alatt menj oktatòhoz. Ne egyedül pròbàlj megtanulni és lehetõleg ne jòl sìelõ ismerõstõl, hanem olyantòl aki nem csak sìelni, hanem oktatni is tud. Jò szòrakozàst. Hova mész sielni?
3 évesen kezdtem, de a megtanulni szó elég relatív 1 nap amíg rájöttem h ne haljak meg...Hogy esetleg piros pálya az kb 4-5 év... ma már fekete pályán is simán végig megyek az meg 10 éve szóval nem minden melyik szint....
A kérdező hozzászólása: Franciao.-ba megyek síelni és köszönöm a tanácsot de a sulival direkt azért megyünk, hogy oktatóktól tanuljunk. :) A másik válaszolónak, pedig gratulálok, hogy még a feketén is le mert menni. Jó volt az õ szemszögébõl látni a síelést.
Bátran mondhatom hogy elég hosszú a tanulóidõ. Én 51 éves vagyok, de még mindig nem tanultam meg síelni. Ha még a következõ 50 évben sem fogok megtanulni síelni azt hiszem más sport után fogok nézni.
A kérdésbõl ítélve te egy 10/F vagy úgyhogy inkább homokozz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Januárban megyek elõször síelni, amúgy 14/L, szóval egy kicsit melléfogtál. :)
iskolai tánárom nem engedett csak a kezdõ csoportba járni 6 évig túlsúly miatt :S talán féltett- vagy a többieket- nehogy elüssem. mikor érettségi után visszamentem velük nem parancsolhatott már.. 6 év gyakorlás után lejöttem a feketén is.. de a piros az szépen ment. ha nem tiltották volna 2 évet mondanék--3at....

Piskótaléc segítség?

170 cm vagyok...piskóta lécből mekkora lenne nekem az ideális?...néztem egy 175cm-es lécet tudnám kezelni?...előtte síeltem már normál, régi lécekkel.
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
Igen körülbelül. Egyébként piskótával könnyebb menni. Sokkal jobban csúszik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket:D
Nekem az ideális az államig ér. El sem tudom képzelni, hogyan mennék egy nálam nagyobb léccel.
Mindenképp kisebb legyen mint a Te magasságod, kb. egy 8-10 cm-rel! :) Kb. 160-as léc lenne neked az igazi, és azzal tudnál a legjobban menni! :) Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: akkor körülbelül 160-as lenne az igazi?:D

kérdésre adott válaszok
Nekem van egy 40-es teljesen új egyszer sem használt (túl nagy lett) 10.000 Ft-ért.eladom!!!

Milyen jégkorcsolyacipőt vegyek?

43-as a lábam . A bérelt, fűzős cipő nem nagyon jó.. nem tartja a lábam vagy valamit nem jól csinálok nemtudom .. de nagyon </ \> így áll a lábam..
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
[link]

kérdésre adott válaszok
Hogyne, de síelni sose kezdj el nem éri meg azt a sok szenvedést xd
Egyébként talán még jobb is. Legalábbis nekem azt kellet megszoknom, hogy nem tart meg a deszka.
Ja
Persze.
Hogyne
Persze, de kifizetodo ha sielessel begyakorlod

kérdésre adott válaszok
A kérdező hozzászólása: dechatlonba vettem sínadrágot síkesztyût.
Intersport, decatlon. Sígatyát vegyél az nemázik be, nekem nem ázik be a Martensbakancsom, de vehetsz goretex túrabakancsot is.
Nekem nagyon hasznos dolog a hóba, goretexes túracipõ, softshell túranadrág, kamásli. A kamásliban nem lesz havas a boka körül minden. Túrázni is mindig felveszem nagy hóban a kamáslit.

Hogyan tanítsam meg korizni őket?

Két barátnőmmel 2 hét múlva egy nem túl bonyolult korcsolyaversenyre megyünk. Alapszinten tudnak korizni, de hogyan tanítsam meg őket a fékezés technikájára a fordulatokra és ilyesmikre?
gyakorikerdesek.hu
kérdésre adott válaszok
hát megmutatod nekik aztán majd õk elsajátítják, leutánozzák
A kérdező hozzászólása: Én 3 évig koriztam. 12/L

kérdésre adott válaszok
Decathlonban próbáld meg. Lehet, hogy nem lesz ilyen nagy méretben, de a kabát+sínadrág párosítás (szóval két részben) is tökéletes. Én is úgy síelek :)